![]() |
#691 | |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Trudno mi uwierzyć, że mój też kiedyś taki był...
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Nie depcze krokusów
|
Bo to kot wybiera człowieka, a nie odwrotnie
![]() Szary pięknie korzysta z drapaka i jak się bawi z myszą, to się turla taka szara kulka po podłodze ![]() Teraz to mój go zaczepia pierwszy i warczy głośniej.
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Siejusia Zdjcia po prostu zaj... Fajne ale wcinal butelkę
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-04-16 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja ![]() Jejku, podwójna słodycz w domu ![]() ![]() To dobrze że nabiera odwagi ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
No... Miał kilka dni na tych zdjęciach. Ta pani mówiła mi żebym go jeszcze ogrzewała termoforem, więc kupiliśmy go specjalnie dla niego, spał między nami na tym nim i nagle gorąca woda mi we włosy poleciała... A to Ancijomaś wbił te małe pazurki w termofor i po jabłkach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Tatuś śpi, koci dzidziuś śpi i mamusia teraz też musi ![]() Dobranoc kocie mamunie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Nie depcze krokusów
|
Szary zesikał się do legowiska
![]()
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na gumtree znalazłam robotę w UK ![]() Moje panny walczą do dzisiaj ale tendencja malejąca od półtorej roku więc jest nadzieja, że będzie ok. Od tygodnia śpią i jedzą w jednym pomieszczeniu ![]() Cytat:
![]() Krysia z kolei w dniu, w którym Leosia dotarła zrobiła mi..kupę do łóżka ![]() ![]() Ancij jako dzidziuś rozczulający ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-04-16 o 23:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Nie depcze krokusów
|
Najgorsze jest to, że jak pójdę do pracy, to przez 9 godzin mnie nie będzie. Kit z tym, że będą się tłukły, ale będzie musiał się gdzieś załatwiać... Dziś był odrobaczany, wszyscy czekają na to, co z niego wyjdzie
![]() W poprzednim domu tymczasowym załatwiał się wzorcowo, ale tamtejsze kotki zostawiały go w spokoju. Śmierdzi jak w kociarni, on jest tuż po kastracji ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-17 o 02:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Siejusia, Ancij był (i jest nadal) taaaki słodki
![]() Malla, nie bój się, bo jak koty wyczują, że się denerwujesz to i one będę niespokojne. Życzymy szybkiej pełnej akceptacji ![]() a ja tak trochę smutno dziś dzień zaczęłam... nawet TŻ łezkę podcierał... http://www.youtube.com/watch?v=mpWSf...eature=related
#700 |
Nie depcze krokusów
|
Spały w odrębnych pomieszczeniach, dopóki nie rozścieliłam łóżka. Szary chciał wskoczyć do pańci pod kołdrę, ale skończyło się na fruwających kupkach futra.
Daniels zostawił nieokreśloną, brązowawą plamę na stoliku przy łóżku, a wspominałam, że on mi nawet nigdy nie zwymiotował. Obaj pobiegli do miski na dźwięk jej napełniania, postawiłam je w różnych lokalizacjach, ale nie tknęli jedzenia. Daniels nie tknął jedzenia! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Oddaj wszystkie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Ja w takich sytuacjach interweniowałam. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Kurcze... Żal mi ich. Obaj się stresują... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Nie depcze krokusów
|
Nimfa - jak słyszę koci wrzask, to podchodzę do nich i głaszczę jednego jedną ręką, a drugiego drugą, czochrają się o mnie, a potem zamieniam ręce, żeby trochę ich zapachów się wymieszało, o ja naiwna
![]() Kit z tym, że się nie lubią, ale Szary w poprzednim DT pięknie korzystał z kuwety i jadł. U mnie zjadł tuż po przyjściu, bo Daniels go jeszcze wtedy nie zaczepiał, tylko obserwował z oddali. Jak się zsika poza kuwetą, to zabieram go tam, skąd przyjechał. Tylko że koleżanka ma alarmowo starego i agresywnego kota po zabiegu usuwania zębów, więc nie ma za bardzo miejsca na Szarego ![]()
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Tez potwierdzam ze dziwna sytuacja
![]() ![]()
#706 | |
Nie depcze krokusów
|
Przyjechał z tym legowiskiem, więc to pewnie jedyne miejsce, w którym czuł się nieobco...
Wysikał bardzo dużo, stałam wtedy z Danielsem przy misce w kuchni i usłyszałam płynący strumień z pokoju. Na szczęście pod parkiet się nie wlało, bo wsiąknęło w legowisko, ale trochę skapało, gdy biegiem przenosiłam leżankę do wanny. Jestem beznadziejnym domem tymczasowym! ![]() Szary na początku był w transporterze, ładnie się obwąchiwali, więc go wypuściliśmy. Jak wyszedł, to też się wąchali, więc posiedzieliśmy z nimi chwilę i koleżanka pojechała. Ale zaraz gdy Szary zaczął się swobodnie bawić myszkami, Bury zaczął go zaczepiać i tak już zostało ![]() W poprzednim DT kotki syczały i warczały na Szarego, ale nie bili się i koegzystowali. To albo kwestia płci, albo tego mojego natrętnego burasa, który nie daje mu spokoju. Cytat:
Jadł tę samą karmę w DT, co u mnie, wczoraj w samo południe, a kał oddawał dawno, bo w niedzielę wieczorem, więc powinien wszystkie te czynności zaliczyć u mnie. Biorę dziś pół dnia urlopu, bo jakbym wróciła o 18, to bym zastała na bank zasrane mieszkanie. I tak boję się tego, co będzie. Wiecie, to niewentylowane poddasze... Nie jestem behawiorystką, dla mnie to zupełnie nowa sytuacja, dlatego koleżanka dała mi tymczasa, który u niej był totalnie bezproblemowy. Gąbkę, którą ścierałam siuśki z legowiska przed praniem, wycisnęłam lekko nad kuwetą, żeby zostawić tam jego zapach. Po umyciu wrzuciłam ją do wanny, bo ja nie czuję już z niej zapachu, ale on może czuć i może się zlituje i załatwi do wanny, a nie na dywan.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-17 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Wiesz nie chce gdybac ale jak Szary sie odstresuje i sobie pobiega to napewno pojdzie do kuwety zrobic co trzeba i na pewno zje , mama nadzije ze jak wrocisz do domku to miseczki beda puste, koty najedzone,i pogodzone
![]()
#708 |
Nie depcze krokusów
|
Nie muszą się godzić, tylko niech jedzą, myją i sikają, gdzie trzeba
![]() Z mojego kocurro niezły zazdrośnik, bo jak Szary zaczyna mruczeć, to zaraz z drugiego pomieszczenia przylatuje skontrolować sytuację. Ale to nadal ciota i to z niego wylatują kłęby futra.
![]() |
#709 |
|
To raczej źle, bo koty mogą to odebrać jako pochwałę za swoje zachowanie. U mnie to Cham był natrętny i zaczepiał persa. Podobno najlepszy jest krzyk i ja go stosowałam. Czasem było pacnięcie w zad, albo klaśnięcie.
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
to Twoj potzrebuje czasu zeby zaakceptowac Szarego , bo Szary jak widac juz sie zadomowil u Ciebie , bo nie boi sie , nie chowa w katach , pod szafa czy w szafie itp, kotek rezydent czuje sie tez zazdrosny o to ze glasasz Szarego , dlatego biegnie kontrolowac co sie dzieje
![]()
#711 | |
|
Cytat:
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fuffy byl obojetny na nowego z nim to nie bylo problemu
![]() |
#713 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety gryzą się i drapią mocno, rany to kwestia czasu ![]() Po pierwsze nie mam drugiej kuwety, a po drugie co to da, skoro Daniels za nim łazi i go przegania, nie dając mu chwili spokoju? Musiałabym Szarego zamknąć z miskami i kuwetą w innym pomieszczeniu, którego to nie posiadam i wypuszczać tylko wtedy, gdy będzie najedzony i wysiusiany. Trzymałam go rano godzinę w łazience, ale oprócz przytulania i picia wody z wanny na nic się nie skusił.
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Malla tu Cie rozumiem , bo sama wynajmuje i tez patrze zeby moje nie drapaly szafek w kuchni bo te nie moje tylko wlascicielki
![]() ![]()
#715 |
KOTerator
|
Malla u mnie Milka przez pierwsze kilka dni mieszkała w klatce (w której wcześniej dochodziła do siebie po operacjach), tam miała kuwetę, legowisko, miski. Sonia była na tyle zła, agresywna i wścieknięta, że jak wychodziłam z domu, to klatkę musiałam nakrywać kocem, żeby jej przez pręty nie zadrapała!
Po kilku dniach wypuściłam Młodą (właściwie to codziennie ją wypuszczałam, ale po kilku dniach wyrzuciłam klatkę), futro latało, było syczenie, fukanie, jeżenie się, warczenie... Na trzeci dzień miałam Feliway, agresja się skończyła. I ja nigdy nie wtrącałam się w walki kotek, drapały się i nieraz Milka piszczała, ale krwi nie było, Rybiorek poradziła mi, żeby dopóki nie będzie krwi się nie wtrącać, nie klepałam, nie krzyczałam, nawet nie syczałam, olewałam całkowicie choć było ciężko. Teraz mają ustaloną hierarchię i wiedzą, która gdzie rządzi i kiedy a nawet się lubią, bawią się ze sobą, razem walczą o śniadanie rano, śpią na jednym parapecie. Parę razy Sonia drapnęła Milkę tak, że Młoda miała ślady i Milka nauczyła się, że nic jej nie da chowanie się za mnie. Nauczyła się syczeć i walczyć o siebie. Sonia jest prawie dwa razy cięższa od Milki (3kg vs. 5,5kg) ale jak Milka syknie, to Sonia wie, że koniec zabawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cholera... Nieciekawie... :/ ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
zgadzam się ciężka sprawa
![]() Siejusia przesłodkie foteczki Ancji ![]() ![]() Dziewczyny ponawiam pytanie bo chyba przeoczyłyście ![]()
#718 |
Zakorzenienie
|
Lenka ja mam maly furmaster i dla moich jest super zwlaszcza w okresie jak zmieniaja furto
![]()
#719 |
Zakorzenienie
|
Ale juz sie slinie na ta nowa szczotke z naturalnego wlosia i czekam az u mnie wejdzie w I w Zoo+
![]()
#720 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Klatka została przekazana temu agresywnemu staruszkowi, który dziś będzie miał wyrywane zęby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na razie tylko raz się zdarzyło, ale kto wie, co zastanę po powrocie. Gdybym miała kafelki na podłodze i kot zlał się na płytki, to nie ma problemu, zetrę i przemyję. Ale jak obsika kanapę, to jej nie domyję, gdy mocz wsiąknie. Mam stary parkiet z dość dużymi przerwami między deskami, jak mocz wleje się pod niego, to przecież podłogi nie zedrę. Wiem, że mój kot też może zacząć sikać, zachorować czy coś. Ale co innego, gdy się zdarzy, a co innego, gdy robi to wszędzie, byle nie w kuwecie. Rozumiesz - boję się, że będzie tak robił za każdym razem, że to nie było jednorazowe ![]() ![]() ![]() Nie wiadomo, czemu wyrzucono go z domu. Taki ładny i miziasty... może znaczył od paru tygodni? Jest świeżo po zabiegu, więc mocz nie przestanie śmierdzieć z dnia na dzień. Postawiłam kuwetę tam, gdzie sikał, a legowisko w łazience - nie mam tam płytek, tylko wykładzinę, ale to lepsze niż wsiąkanie w parkiet w razie wpadki. Żwirek ten sam co w poprzednim DT. Fundacja stwierdziła, że kolejnym razem dostanę kociaka, najlepiej kotkę. Może będzie łatwiej, bo teraz równie mi szkoda tymczasa, co rezydenta. ------------------------ A z pozytywnych wiadomości to koleżanka zainspirowała się moimi półrocznymi przygodami z Danielsem i przygarnęła strachliwego kota, którego dręczyło dziecko właścicieli (to oficjalna wersja, ale nie jest kastrowany, więc różne mogą być przyczyny...) ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-17 o 11:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.