|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
ale jestem roztrzepana, normalnie zapomniałam się pochwalić
Po dwóch miesiącach w końcu doczekałam się nagrody za urodzenie córeczki. Już porobiłam fotki![]() Na żywo wygląda o niebo lepiej, na zdjęciach nie jest taki piękny
|
#3332 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam bebiko i się zastanawiam czy może dlatego mała nie robiła już kupki 2 dni a zawsze robiła kilka razy dziennie na piersi ale daje na razie tylko raz dziennie mieszankę i już od tygodnia ponad a teraz mi kupy nie robi czy to możliwe? po jednej butelce dziennie zaparcie? ale nie płacze ze nie może zrobić tylko po prostu kupy brak
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buziak wielkimój mały szkrab śpi o dziwo już godzinę, co jest naprawdę wyczynem dał mi się umyć i najeść w spokoju chociaż, obyło się bez walki jak to zawsze bywa. idę dalej korzystać z tej wolności
|
|
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też tak był ona początku. Trochę piersi troszkę mm... Ja zaczełam dawać jabłuszko jak miała 2,5 miesiąca na kupki. Nic jej po owocku nie jest uffff od wczoraj nawet soczek dostaje na napicia Za tydzień lece z zupkami.
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam!! Dawno nic do Was nie pisałam, ale dziewczyny ostatnio ten mój pituś jest okropny. Nie daje mi nic zrobić. W dzień śpi jak zając w kapuście po 10 min. Masakra jakaś. Wczoraj nawet nie mogłam spokojnie włosów umyć. W nocy jest ok, ale w dzień to jakiś koszmar. Maksymalnie ile śpi to godzina. I jest nie dospany, budzi się i wrzeszczy godzine. Non stop. Nie mam już do niego cierpliwości. Mam nadzieje,że mu to kiedyś przejdzie. Bo uszy bolą.
Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-04-17 o 08:45 |
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
jeju dziewczyny u nas dziś SZCZEPIONKA
![]() ![]() dwa wklucia (powtórka plus nowe) plus powt rota, bo jednak zdecydowaliśmy się na pneumo.... trzymajcie kciuki żebym się tam nie popłakała z małym, a jadę sama więc będzie niezła przeprawa.... Olek jeszcze śpi ale ja już dawno wstałam bo muszę się wyszykować żebyśmy się nie spóźnili. I tak już zjadłam, umyłam się i ubrałam a 9 nie ma Cytat:
|
|
|
#3340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Zapowiada się na dzisiaj ładna pogoda już miałam dosyć.Widziałyście tą reklamę leku na ząbkowanie? Camillia czy jakoś tak. Ciekawe czy działa? Trzeba już myśleć na przyszłość ![]() a wiecie jak mój TŻ dał mi pierścionek? On to normalnie jest mistrz romantyzmu. Wlazł do domu i ściągając buty na przedpokoju wcisnął mi pudełeczko z pierścionkiem do ręki, powiedział "masz" Angelika_26 nie martw się, na pewno mu przejdzie, wiesz, ja myślę, że to skok rozwojowy Moja Asieńka też tak miała i po kilku dniach wszystko wróciło do normy.MissZuzia za szczepionkę
|
#3342 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też brakuje "Nas" z przed ciąży. Te nasze wyjścia,imprezy,spacery,r ozmowy,przytulance,wariac je itp... Tak jak Wy boję się troszeczkę ,że to nigdy nie wróci,bo nawet gdy wyjdziemy sami na zakupy to ja jakoś ciągle myślę i gadam o młodym.Strasznie brakuje mi bliskości z przed ciąży. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
------------------------------------- Witam ![]() U nas dziś słoneczko za oknem i błękitne niebo .Więc szykuje się spcerek bo 2 dni padało i w domu siedzieliśmy.Jakoś nie mam co pisac..... Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-17 o 09:23 |
||
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ja tylko na chwilke, chcialam podziekowac za odpowiedzi w sprawie materaca Dzis mamy zabiegany dzien, bo chcemy sprzedac samochod, wiec jedziemy szukac nowego Milego dnia kobitki
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam sie podzielić moim sposobem szykowania butelek dla małego. Julek sie strasznie wydziera jak jest głodny wiec chciałam byc w stanie szybko mu butle uszykowac i polozna podpowiedziala mi jak to zrobic. Mam podgrzewacz do butelek TT on ma 3 stopnie podgrzewania - i jak sie włączy na 1 - to on nie gotuje wody tylko utrzymuje odpowiednia temp. do podania małemu. Mam zawsze pare butelek przygotowanych, wyparzonych z przegotowana woda - i jedna siedzi sobie w podgrzewaczu - takze jak Julek zacznie sie domagac mleczka - nasypie tylko mleczka do wody zamieszam i gotowe
Jak był mniejszy to tez było wygodna w nocy nie trzeba schodzic do kuchni - ale teraz juz od mies przesypia ładnie całe noce. My uzywamy butelek dr Brown - najlepiej pasuja malemu, mamy tez butle TT ale jak z nich pił to mu strasznie po brodzie leciało, a smoczek nr 1 więc przestalismy ich uzywac. My tez dzis mamy szczepienie - powtórke - ale u nas tatus wozi Julka na szczepienia Ja jakbym zobaczyla pielegniarke zblizajacą sie z igłą do Juleczka - zabrałabym go i uciekła..... taka matka ze mnie..... hihi Pozdrawiamy - Julek własnie zasnal wiec lece pod prysznic i sniadanko robic. |
|
|
|
#3345 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pearl super, że wróciłaś do świata żywych Czyt. do wizażu ![]() Cieszę się, że mąż więcej się udziela przy Jasiu A ten pomysł z odciągnięciem mleka i wypiciem winka ekstra Szkoda, że mój Wojtek nie chce butelki włożyć do usta, bo też bym zaszalała chętnie ![]() Ostatnio moją głowę zaprzątają myśli, co zrobić, żeby Wojtek przesypiał całą noc (jest na piersi). No i doczytałam wczoraj w książce "Pierwszy rok życia dziecka", że dziecko, które przekroczy wagę 5kg, to już w sumie powinno się obyć przed jedzenia w nocy! U mnie to niewykonalne oczywiście Ale podzielę się z Wami mądrą radą jak zmniejszyć liczbę posiłków w ciągu nocy. Otóż nie wstajemy od razu jak dziecko zaczyna się kręcić tylko jak już naprawdę zaczyna głośno marudzić. Dzisiaj w nocy u mnie się to sprawdziło Tak więc dzisiaj tylko jedna pobudka W sobotę idziemy na wesele, więc postanowiłam przymierzyć sukienkę, w której chcę iść i co? I okazało się, że ten 1kg, który mi został po ciąży, robi ogromną różnicę! Nie mogę się w nic dopiąć w biuście Teraz pozostaje mi jechać jutro na zakupy i modlić się o to, żebym coś znalazła! A najbardziej mi żal, bo miałam taką śliczną biało-chabrową sukienkę
|
|||
|
|
|
#3346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do butelki TT to też używam i małemu czasem mleczko wylatuje kącikami ust. Cytat:
Coś w tym spaniu i jedzeniu w nocy jest co piszesz. Ja dziś wstałam zrobić flaszke bo się kręcił, a jak wróciłam z flaszką to on spał dalej.
|
||
|
|
|
#3347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale my jesteśmy tak kopnięci, że dalej się wydurniamy, wariujemy i przytulamy, jedyne co sie zmieniło, to powiem Wam, że przed urodzeniem Alexa nie kłóciliśmy sie prawie, może z 3 razy gdzieś tam, a teraz częściej, ale to takie sprzeczki gdzie każde wie lepiej co lepsze dla synka Pearl dobrze, że jesteś będzie dobrze kochana, wiadomo, człowiek nie ma sił, jest przemęczony, to i nic mu sie nie chce, zobaczysz jeszcze troche i Dzonu wyrośnie z tego i będzie git. Koleżanki syn tak płakał po nocach, że starsza córka musiała sie wyprowadzić do babci, bo nie mogła spać po nocach, a do szkoły szła niewyspana minęły magiczne 3-4 miesiące i przeszło i teraz to jeden z najbardziej roześmianych brzdąców jakie znam, a w maju skończy rok ![]() Ja dalej w biurze, jeden plus tego, że mam czas na wizaz w nadmiarze aaa i chciałam do klubu dodać fotki ale tinypic mi nie ładuje ich już drugi dzien, nie wiem o co kaman
|
||||
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Macie pozdrowienia od Boroo
U niej w miarę ok, ale non stop zabiegana i ten torbiel u małego i non stop po lekarzach latają Anebellita ale masz pierścień mocy!!
|
#3349 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#3350 |
|
Przyczajenie
|
dwa razy mi się napisało...
Edytowane przez Delilah77 Czas edycji: 2012-04-17 o 12:03 |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Sfajczylibyśmy dziś dom i firmę teściów Anabelita bardzo ładny pierścionek, a tż romantyk jak nie wiem co Agatka jaką ty masz pamięć rzeczywiście mam komplet ten sam FikiMiki materac+klin+ ochraniacz na materac. A kiedy trzeba materac na drugą stronę przekręcić? Używacie klina? Pear fajnie, że jesteś, może powoli ale będzie lepiej kropeczka dobry sposób, może wypróbuję, chociaż próbowałam tak robić i ciężko mi spać dalej jak Julek marudzi ... mi też sukienki/bluzki nie dopinają się w (.)(.). nie wiem co założę na sobotnią imprezę i chrzest a na wadze już waga sprzed ciążyzoja ooo, drugi Julian na forum? MissZuzia kciuki za szczepienie, oby przebiegło bezboleśnie
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-17 o 10:59 |
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Boroo trzymam za synka.eee... nie myśl sobie że mój TŻ tak sam pomyślał o prezencie, przecież to tylko facet , jak mu prosto z mostu nie powiesz to sam się nie domyśli. Ja mojemu TŻ-owi powiedziałam co chcę będąc jeszcze w ciąży Chciałam mieć pamiątkę i w pierwszej kolejności pomyślałam o tatuażu upamiętniającym narodziny córci, ale jednak zrezygnowałam i wymyśliłam sobie pierścionek
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jaa, masakra z tym rosołem ![]() Hehe, pamiętam stąd, że mówiłaś, że było dosyć tanio i chciałam, żebyś mi załatwiła, ale było za późno po pół roku przekręca się materac na drugą stronę uważam, że jest to super rozwiązanie niż jakieś podkładanie książek itp itd
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klina uzywam cały czas. mam go włożonego pomiędzy łóżeczko a materac.
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
ja od 2 tygodni walczę z ciemieniuchą u Filipa. Codziennie smarowała oliwką, myłam otrębami i codziennie ciemieniucha od nowa
I poszłam z nim w końcu dziś do dermatologa, bo już nie wiedziałam czy to faktycznie ciemieniucha czy może coś innego. Ale powiedziała ze to tylko ciemieniucha i kazała kupić emolium żel zmiękczający na ciemieniuchę. Mam nadzieję ze to w końcu pomoże, bo nieładnie ta jego głównka wygląda w ogóle powiedziała, że oliwką się nie powinna smarować, bo zapycha.... co mnie zdziwiło, bo przecież kogo się nie spytałam, to wszyscy mówią zeby oliwką natłuszczać.....Fifi dziś zaliczył jedną pobudkę w nocy, coraz ładniej mi sypia. Jak zjadł o 20, zasnął o 21, to obudził się o 3, i potem już o 7 pobudka no tak to ja rozumiem
Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-04-17 o 11:18 |
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzisz jak pięknie Fifi spał,brawo dla niego
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chusteczek nawilżanych rossmanowskich- polecam niebieskie, bo są z aloesem i wg. mnie ładniej pachną
Miałam różowe na pierwszy rzut, ale podpasowały mi bardziej blue Anabellita łee a myślałam, że tż sam na to wpadł Anankee współczuję ciemieniuchy domyślam się, jak ciężko z tym wygrać wrr
|
#3358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a ile czasu dziecko może nie robic kupy zeby nie byl to powód do niepokoju? bo dzis już 3 dzień i troche się martwię i co zrobić żeby jej to ułatwić? ciężaróweczka a ile tyg ma teraz twoja dzidzia?
|
|
#3359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a no tak, pamiętam ja też używam klina, tylko zastanawiałam się, czy można go używać do pewnego czasu, czy ciągle Cytat:
|
|||
|
|
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyczytałam gdzies na forum że nie powinno sie stosowac oliwki - bo ciemieniucha powstaje na skutek zwiększonej produkcji łoju - o oliwka to pogarsza. Koleżanka przywiozła mi z Polski żel zmekczający emolium na ciemieniuche i pomogło od razu, a po kąpieli smarowałam mu główke balsamem nawilzającym dla niemowląt i 3 dni i ciemienucha zniknęła. A zapomniałam tez dodac że dodatkowo uzywaliśmy szamponu na ciemieniuche Dentinox Cradle Cap tylko nie wiem czy go mozna w Polsce kupić - używamy go cały czas żeby ciemieniucha nie wróciła- bo jest napisane na ulotce że można go stosowac codziennie jako normalnego szamponu i wtedy ciemieniucha nie powróci i jak do tej pory Julek ma piekną główkę . Także polecam emoilum, nie stosuj oliwki - lepiej krem lub balsam nawilżający. Dobry jest tez krem na ciemieniuche z serii AA mama i ja. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Po dwóch miesiącach w końcu doczekałam się nagrody za urodzenie córeczki. Już porobiłam fotki

byłaś ze mną w grupie "ostatnich mamusiek rodzących" 

Trochę piersi troszkę mm... Ja zaczełam dawać jabłuszko jak miała 2,5 miesiąca na kupki. Nic jej po owocku nie jest uffff od wczoraj nawet soczek dostaje na napicia 

za szczepionkę

będzie dobrze kochana, wiadomo, człowiek nie ma sił, jest przemęczony, to i nic mu sie nie chce, zobaczysz jeszcze troche i Dzonu wyrośnie z tego i będzie git. Koleżanki syn tak płakał po nocach, że starsza córka musiała sie wyprowadzić do babci, bo nie mogła spać po nocach, a do szkoły szła niewyspana

oo jaa, masakra z tym rosołem