Wszystko o Avonie - cz.27 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 08:20   #2221
in bloom
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27

to ktora info jest wlasciwa

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
No tak, też pisałam wcześniej, że jest ich w sumie 3500 za 50zł, z czego dzieląc to na 10 osób, wychodzi po 350szt.
aha to teraz juz rozumiem dzieki
Stary 2012-04-17, 08:21   #2222
cleo80
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny
Wczoraj miałam święto paczki Mój HL przyszedł , ależ ten zapach trwały.
Na katalogowy wrzuciłam zdjęcia plecaka Arnie i opinię o nim, jakby któraś się chciała skusić
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:23   #2223
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cleo80 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Wczoraj miałam święto paczki Mój HL przyszedł , ależ ten zapach trwały.
Na katalogowy wrzuciłam zdjęcia plecaka Arnie i opinię o nim, jakby któraś się chciała skusić
Myślałam, że jest mocniejszy... a to taki wypadowy- na kanapkę i mały soczek, co by go zbytnio nie przeciążyć

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:26   #2224
meggykotka
Rozeznanie

Kurczę dziewczyny, wy tak się zachwycacie HL a ja dwa razy podchodziłam do tego zapachu i jakoś mi nie pasi. W katalogu ładnie, na tych kartkach z zapachem ładnie a już na mnie to fuj

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ale HL Ete jest super. Czaję się na HL Intrigue...- najpierw obwącham w COKu.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:28   #2225
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Myślałam, że jest mocniejszy... a to taki wypadowy- na kanapkę i mały soczek, co by go zbytnio nie przeciążyć
No właśnie, te rzepy będę musiała przyszyć na stałe, bo jak coś cięższego wrzucę do niego to się będzie odpinał. Kurde a miałam zamiar kupić jeszcze jeden dla córki. Dobrze , że się powstrzymałam. Kupiłam jej o wiele ładniejszy i porządniejszy za 16zł
Stary 2012-04-17, 08:45   #2226
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Te zakladki liderzy moga zamowic: 50 zl za 3500szt. Tylko po co komu tyle
można się dogadać w parę osób i podzielić
Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
zupę na nich będziemy gotować

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Chcą zrobić z Ciebie lidera na gwałt bo jest konkurs i dostana za Ciebie sporą kasę A potem Cię kopną w , przepraszam ,że tak piszę ale tak to wygląda przy konkursach. Dlatego ja nie robie konkursów dla liderów na liderów bo to jesy wyzyskm maksymalny, teraz beda milusie dla Ciebie a potem bedzie totalna zlewka jak im się uda a Ty bedziesz balansować na granicy obrotu.
.
Ale jeśli osoba chętna ma duże zamówienia, może pomianowac rodzinę etc., zgarnąc prezenty a potem bye bye
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:47   #2227
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny, wy tak się zachwycacie HL a ja dwa razy podchodziłam do tego zapachu i jakoś mi nie pasi. W katalogu ładnie, na tych kartkach z zapachem ładnie a już na mnie to fuj

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ale HL Ete jest super. Czaję się na HL Intrigue...- najpierw obwącham w COKu.
Ja tez sie czaje na INTRIGUE, i tak sie na niego nagrzalam jak byla ta oferta 2 za 79 albo za 89, moze ktos jeszcze z tej oferty moze skorzystac a nie chce????
A ten z motywacyjnego mozna do czegos porownac? bo ja go nawet nie wachalam chyba ;P
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:50   #2228
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Ja tez sie czaje na INTRIGUE, i tak sie na niego nagrzalam jak byla ta oferta 2 za 79 albo za 89, moze ktos jeszcze z tej oferty moze skorzystac a nie chce????
A ten z motywacyjnego mozna do czegos porownac? bo ja go nawet nie wachalam chyba ;P
Ten z motywacyjnego trochę podobny do TTA romantic voyage
Stary 2012-04-17, 08:50   #2229
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez majeczka160909 Pokaż wiadomość
Próbowałam na wszystkie możliwe sposoby i nic.
A nakładasz na suchy lakier??? Bo lakier bazowy musi najpierw wyschnąć i dopiero nakładać pekacz. A jak pęka to tez zależy od warstwy jaka się nałoży: im grubsza warstwa pekacza tym mniej będzie tych pęknięć, ale będą większe. Mi się najbardziej podoba wzór jak nałoży się cieniuteńka warstwę
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:03   #2230
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,miałam zamówienie na kilka tych pękających lakierów do paznkokci,właśnie mi wczoraj przyszły ,powiedzcie mi czy to możliwe,że żaden z nich nie chce pękać ?Czy ja i moje klientki nie umiemy się nimi malować?
lakier bazowy musi być całkiem suchy i "śliski", brokatowe odpadają i nakładasz cienką warstwe, bo gruba nie popęka
Stary 2012-04-17, 09:07   #2231
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
to może mi się podobać

Cytat:
A nakładasz na suchy lakier??? Bo lakier bazowy musi najpierw wyschnąć i dopiero nakładać pekacz. A jak pęka to tez zależy od warstwy jaka się nałoży: im grubsza warstwa pekacza tym mniej będzie tych pęknięć, ale będą większe. Mi się najbardziej podoba wzór jak nałoży się cieniuteńka warstwę
ja też tak robie, i to prawda im ciensza warstwa tym fajniejszy efekt pękacza
Stary 2012-04-17, 09:08   #2232
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
lakier bazowy musi być całkiem suchy i "śliski", brokatowe odpadają i nakładasz cienką warstwe, bo gruba nie popęka
Naprawdę?? Bo z innych firm na brokatowych tez pękają- szkoda ze avonowe nie
Stary 2012-04-17, 09:10   #2233
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Naprawdę?? Bo z innych firm na brokatowych tez pękają- szkoda ze avonowe nie
Zawsze można brokatowy pokryć bezbarwnym co by go wygładzić, a na to dać nasz pękacz

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:16   #2234
meggykotka
Rozeznanie

Cytat:
Niby tak, ale HL jest cięższe, jest w nim coś mocnego i jak dla mnie odpychającego. TTA Romantic Voyages jest dużo lżejsze.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:21   #2235
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Hmm, to skoro mam na 16 i mają być dwa, to wyjdę o 21?! O Dżizas... muszę kanapek dużo chyba przemycić
Nie no jesli od 16 dopiero to pewnie do zamkniecia COku u mnie zamykaja o 19, wiec szkolenia sie kończa ok 18.50
Cytat:
Przepraszam, że się czepię: skąd wiesz?? Tak postępujesz ze swoimi KK??
Napisałam wyraznie, ja nie mam liderów bo to jest orka na ugorze i każdy kto jest dłużej i chciał wprowadzić konsultantkę na bycie liderem z przeciętnym zamówieniem mniejszym niż 500zł wie , że to jest trudne bo rynek jest przepełniony Avonem. Jestm w tym biznesie kilka lat, i nie potzrebuja awansowac na starszego na siłe, różnymi przekretami bo mi się to nie podoba, wole miec tylko konsultantki i sie nimi pożadnie opiekować, a wiem bo tak jak napisałąm jestem w tym bardzo długo i wiedze jakie cuda dziewczyny odstawiaja szczególnie jak jest konkurs.
Cytat:
Ok dzięki za odp,będę czekała na jeszcze inne opinie,może jakaś dobra duszyczka mi jeszcze odpowie
Edit :nie no jestem w szoku po tych fotkach
Ja bede miała czarny o ile jest jutro
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33596537]
Ale jeśli osoba chętna ma duże zamówienia, może pomianowac rodzinę etc., zgarnąc prezenty a potem bye bye[/QUOTE]
Jeśli jesteś chętna samodzielnie to jest już inna sprawa, nigdy nikt Ci nie powie bye bye, jedynie po 4 katalogach bez obrotu, albo jak sie nie spodobasz dostaniesz do podpisania wypowiedzenie. Bardzo często dziewczyny dają się nabrać na opowiadania o pieniadzach które nie intnieja!! Ja jestem liderem bo to uwielbiam i głownie za to ze kolosalne zyski mam z demo dla lidera i dysplajów, ale kasa spływajaca co katalog jest bardzo marna.

i nie pisze tego w złej wierze, bo praca lidera jest super, ale nie jest tak super łątwo jak Wam się wydaje, dlatego piszę dokładnie co i jak żebyście się nie rozczarowały.
Stary 2012-04-17, 09:46   #2236
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,miałam zamówienie na kilka tych pękających lakierów do paznkokci,właśnie mi wczoraj przyszły ,powiedzcie mi czy to możliwe,że żaden z nich nie chce pękać ?Czy ja i moje klientki nie umiemy się nimi malować?
Testowałam w COKu, nałożyłam cieniutką warstwę na stary, trochę pozdrapywany lakier i ładnie popękał

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:48   #2237
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisałam wyraznie, ja nie mam liderów bo to jest orka na ugorze i każdy kto jest dłużej i chciał wprowadzić konsultantkę na bycie liderem z przeciętnym zamówieniem mniejszym niż 500zł wie , że to jest trudne bo rynek jest przepełniony Avonem. Jestm w tym biznesie kilka lat, i nie potzrebuja awansowac na starszego na siłe, różnymi przekretami bo mi się to nie podoba, wole miec tylko konsultantki i sie nimi pożadnie opiekować, a wiem bo tak jak napisałąm jestem w tym bardzo długo i wiedze jakie cuda dziewczyny odstawiaja szczególnie jak jest konkurs.
Wiesz co, ale są różni liderzy i nie każdy kontakt ze strony lidera oznacza ze chce konsultantkę wykorzystać. Wyobraź sobie, że podpisujesz umowę z dziewczyną, po czym ona wchodzi na to forum i czyta, co tu napisałaś (przecież nie widzi, ze to Ty), a później dzwonisz do niej np, żeby powiedzieć jej ze zapomniała zamówić nagrodę z TPS, ale ona unika kontaktu, bo właśnie przeczytała, ze chcesz ją tylko wykorzystać i kopnąć w Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka (też jesteś w gronie liderów przecież) i nie strasz innych nowych dziewczyn, które są tutaj (no chyba ze znasz ich liderki). Nawet jeżeli ktoś im chce opowiedzieć o programie lidera, to nic w tym złego -przynajmniej będą wiedzieć co to jest lider i kto jest ich liderem (sporo KK nawet nie wie co to jest lider i jak widać tu z forum niektóre nawet nie wiedzą, kto jest ich liderem). Swoją drogą sama jesteś liderką i chyba zadowolona, skoro tyle lat, to czemu innych zniechęcasz do tego
Odnośnie stażu to ja też jestem LS od kilku lat i wiem co z czym się je I tu na forum też są inne liderki, które są bardzo fajne
Stary 2012-04-17, 09:49   #2238
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jesli od 16 dopiero to pewnie do zamkniecia COku u mnie zamykaja o 19, wiec szkolenia sie kończa ok 18.50

Ja bede miała czarny o ile jest jutro

Jeśli jesteś chętna samodzielnie to jest już inna sprawa, nigdy nikt Ci nie powie bye bye, jedynie po 4 katalogach bez obrotu, albo jak sie nie spodobasz dostaniesz do podpisania wypowiedzenie. Bardzo często dziewczyny dają się nabrać na opowiadania o pieniadzach które nie intnieja!! Ja jestem liderem bo to uwielbiam i głownie za to ze kolosalne zyski mam z demo dla lidera i dysplajów, ale kasa spływajaca co katalog jest bardzo marna.

i nie pisze tego w złej wierze, bo praca lidera jest super, ale nie jest tak super łątwo jak Wam się wydaje, dlatego piszę dokładnie co i jak żebyście się nie rozczarowały.
jaka jest róznic miedzy demo a displayow, demo to to co my zwykle kk mamy?
Stary 2012-04-17, 09:55   #2239
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ale są różni liderzy i nie każdy kontakt ze strony lidera oznacza ze chce konsultantkę wykorzystać. Wyobraź sobie, że podpisujesz umowę z dziewczyną, po czym ona wchodzi na to forum i czyta, co tu napisałaś (przecież nie widzi, ze to Ty), a później dzwonisz do niej np, żeby powiedzieć jej ze zapomniała zamówić nagrodę z TPS, ale ona unika kontaktu, bo właśnie przeczytała, ze chcesz ją tylko wykorzystać i kopnąć w Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka (też jesteś w gronie liderów przecież) i nie strasz innych nowych dziewczyn, które są tutaj (no chyba ze znasz ich liderki). Nawet jeżeli ktoś im chce opowiedzieć o programie lidera, to nic w tym złego -przynajmniej będą wiedzieć co to jest lider i kto jest ich liderem (sporo KK nawet nie wie co to jest lider i jak widać tu z forum niektóre nawet nie wiedzą, kto jest ich liderem). Swoją drogą sama jesteś liderką i chyba zadowolona, skoro tyle lat, to czemu innych zniechęcasz do tego
Odnośnie stażu to ja też jestem LS od kilku lat i wiem co z czym się je I tu na forum też są inne liderki, które są bardzo fajne
Ja nie chcę nikogo zniechęcać!! Bron boże! Tylko wchodzenie na lidera w trakcie konkuru dla liderów to odradzam! BYcie liderem jest bardzo fajne, ale nie jest proste, tyle. I o kopcnięciu w poślad mówiłam o nowych liderkach tylko do konkursu a nie konsultantkach, bo te są bardzo ważne dla nas dlatego ja wolę zajmować sie konsultantkami a nie liderami.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
jaka jest róznic miedzy demo a displayow, demo to to co my zwykle kk mamy?
Demo dla lidera to pakiet kilkunastu produktów nowości ktore wejdą w kolejnym katalogu, lub jeszcze następnym. I to możemy zamawiać co miesiąc jeśli zamianujemy jedną osobę w poprzednim katalogu. My również możemy korzystac z demo dla kk, ale zazwyczaj mamy te produkty już wrzucone do demo dla lidera.
Display/mini dysplay skałada się z 3 skłądów - kolorówka/zapachy/pielęgnacja i te paki możemy zamówić 6 razy w roku tylko po dwie paczki z każdego rodzaju

jasne?
Stary 2012-04-17, 10:01   #2240
musso4
Zakorzenienie

od kiedy trzeba zamawiać MAM, bo miało być od k6, a teraz w paczce dostałam darmowe MAM do k7, mimo że nie zamawiałam katalogów
Stary 2012-04-17, 10:02   #2241
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
od kiedy trzeba zamawiać MAM, bo miało być od k6, a teraz w paczce dostałam darmowe MAM do k7, mimo że nie zamawiałam katalogów
Ja zamawiałam katalogi i dostałam 2x MAM
Stary 2012-04-17, 10:05   #2242
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamawiałam katalogi i dostałam 2x MAM
ja też
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:05   #2243
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Może przez paczkę beda dodawac? :/ nie wiem , nie mam pojecia.
Stary 2012-04-17, 10:10   #2244
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Demo dla lidera to pakiet kilkunastu produktów nowości ktore wejdą w kolejnym katalogu, lub jeszcze następnym. I to możemy zamawiać co miesiąc jeśli zamianujemy jedną osobę w poprzednim katalogu. My również możemy korzystac z demo dla kk, ale zazwyczaj mamy te produkty już wrzucone do demo dla lidera.
Display/mini dysplay skałada się z 3 skłądów - kolorówka/zapachy/pielęgnacja i te paki możemy zamówić 6 razy w roku tylko po dwie paczki z każdego rodzaju

jasne?
Jasne, dzięki za wyjaśnienie, ciągle mnie nurtuje ta praca lidera
Stary 2012-04-17, 10:19   #2245
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, dzięki za wyjaśnienie, ciągle mnie nurtuje ta praca lidera
Już Ci kiedys pisałam, że Ty jako KR dawno powinnaś byc liderem, bo jedno z drugim by Ci się pokrywało i sama sobie byś robiła obrót, takie kk jak Ty są najlepsze na liderów

A skład takiego demo dla lidera pisałam nawet ostatnio
Stary 2012-04-17, 10:23   #2246
nataszka25
Zakorzenienie

Sprawdzam poczte a tam wiadomosc od UPS o monitowaniu przesylki...
a zamawialam regularna, mial tak ktos kiedys? sprawdzalam na fakturze nie mam policzone ze transport, jakby mial byc kurier od poczatku to by byla wczoraj, czyzby zapomnieli..,

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Już Ci kiedys pisałam, że Ty jako KR dawno powinnaś byc liderem, bo jedno z drugim by Ci się pokrywało i sama sobie byś robiła obrót, takie kk jak Ty są najlepsze na liderów

A skład takiego demo dla lidera pisałam nawet ostatnio
no tak ale jak sobie pomysle kogo tu wziasc na konsultantke to pomyslow brak, porozsylalam wiadomosci tak wstepnie ale same odmowy generalnie a jak wezme kogos od siebie to juz tego obrotu nie bedzie kurka wodna.
Stary 2012-04-17, 10:25   #2247
anekania
Zakorzenienie

Cytat:

no tak ale jak sobie pomysle kogo tu wziasc na konsultantke to pomyslow brak, porozsylalam wiadomosci tak wstepnie ale same odmowy generalnie a jak wezme kogos od siebie to juz tego obrotu nie bedzie kurka wodna.
Ale to na kk szuka się zupełnie obce osoby
Stary 2012-04-17, 10:36   #2248
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Dokładnie. Mam takie samo zdanie
Badziewie jakich mało, jak można zrobić plecak bez regulacji pasków... to już takie tańsze z supermaketu są lepiej wykonane. Mojemu synkowi też się spodobał (głównie przez kolory, obrazek) ale zwróciłam.
Przez ten brak regulacji pasków na małym dziecku to wisi, nie da się nosić.

I odradzam wszystko z tej serii gadżetów Arnie. Kupiłam więcej rzeczy (piórnik, bidon) ale zwróciłam, tandeta straszna.

Cytat:
Kolorem chyba
Ja wiem, że co nos to inne odczucie... dlatego też napiszę...
Dla mnie one są kompletnie inne. HL przypomina mi jakiś Chanel (nie wiem czy nie Allure) ale to takie tylko skojarzenia... Natomiast TTA Voyage jest bardzo słodki i przypomina mi bardzo Simply Because

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:37
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:39   #2249
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Kolorem chyba
Ja wiem, że co nos to inne odczucie... dlatego też napiszę...
Dla mnie one są kompletnie inne. HL przypomina mi jakiś Chanel (nie wiem czy nie Allure) ale to takie tylko skojarzenia... Natomiast TTA Voyage jest bardzo słodki i przypomina mi bardzo Simply Because
Eeee gdzie Allure
Stary 2012-04-17, 10:39   #2250
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie to samo, dlatego się dziwiłam ze tyle zachwytów

Ja przyłączam się do zachwytów nad kremem koloryzująco-nawilżającym na dzień spf 20 Solutions Krem ładnie pachnie, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, daje delikatny jednolity kolorek skóry muśniętej słońcem. Wcześniej stosowałam Olay słoneczna cera i był przeciwieństwem tego: śmierdział samoopalaczem, dawał mocniejszy kolor i był tłuściejszy. Zdecydowanie lepiej wypada ten Avonowy

Czy można zwracać produkty z My Avon Magazine z "Znam-Polecam"?
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości