|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
elf dziewczyny pisaly chyba princesska ze 180mm daje a tru tez tyle albo 150 niektore karmia w nocy ale nie kazdy maluch bedacy na mm sie przebudza.gdybym widziala ze sie w nocy kreci to bym na spiocha dala.goory Nika chyba 70ml wody na jeden raz wypija o ile pamietam jeszcze kogos chyba 150 w ciagu dnia soczku
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
aaaa zapomniałam pobiadolić - maly jest jakiś specyficzny, miał miesiąc gadania teraz milczy jak zaklęty, 2 tygodnie turlał się i przekręcał a teraz mu się nie chce jakby zapomniał - to normalne???????
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
fenkju co 3-4 godziny? a posiłki między karmieniami? i ile karmień? ps. już nie kupię emolium
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
sara jest Nas wiecej tych niedospanych
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym sie wkurzyla bo rozumiem, ze mi cos takiego wychodzi jak sama kombinuje ale Ty jej placisz pewie niemale pieniadze wiec oczekujesz ze bedzie perfect ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
elf na opakowaniu mm jest napisane ale np moja corka w ciagu dnia po mm max 2,5h wytrzyma po 120ml Szymek tru chyba co 4h dostaje.ja daje marchewke a potem jak mam cos w piersiach to mala cyca.ja nadal na zadanie karmie wiec nie licze posilkow.
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
fatal - tfu tfu!!
mój Szymek dostaje 150ml wody z 5 miareczkami mleka co 4 h - czasem wytrzyma dłużej np wczoraj tak pospał ze przerwa była 6h. Jeśli daje inne jedzonko - daję ilość odpowiadającą jednemu słoiczkowi i wtedy już mleka nie daję. Staram się odczekać te 4h i dać dopiero mleko zeby nie zaburzac rytmu. Czasem jak płacze bo chce wczesniej to po słoiczku daję troszkę wcześniej. Bardzo chciałabym przejść na system 4x180ml wody+6miarek na dobę + pokarm stały, ale nie mogę się jakoś zebrać z tych 150 ![]() Aha na noc - ostatnie karmienie troszke zwiększam - o jakieś 20ml i dodaję miarkę kaszki - wtedy śpi całą noc . Z popijaniem róznie - czasem chce czasem wypluwa.... Naprawdę ostrożnie postępowałam od zawsze z podawaniem mleczka, aby nie przekarmić itd. Mama z babcią gderały na okrągło ze za mało a ja się trzymałam wytycznych i koniec. Pomyśleć co by było jakbym ich posłuchała - ważyłby chyba z 15kg teraz Nie wiem jak się ubrać na 50tkę do taty
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-04-17 o 09:41 |
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
O jakim modelu cybexa piszecie, bo widze,ze na allegro jest kilka modeli,. Teraz mamy Recaro, on jest chyba do 9 kg a Mały juz ma ok 8, ale słyszałam,że póki głowa nie wystaje z fotelika to jest ok i można wozić nie mniej jednak muszę sie zaczac rozglądać za następnym.
Moje dziecko nie śpi od 6.45 i jakoś nie w głowie mu to narazie.Mąż go poi uspokajającym hippem,moze padnie chociaż na pół godziny bo Hubert niewyspany to Hubert zły!
|
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Tru ok nie zapeszam
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, chodząc do fryzjera chce mieć pewność że będzie ideane ehhh zobaczymy w czwartek. Przez tel powiedziałam jej że jaksobie nie radzi to może zrob mi dekoloryzację bo nie chce chodzić w ćapaki ani w czarnych włosach, on nie no ok zrobimy jak poprzenium razem ... eureka ....O emolium to chyba Tru pisała, że jej zbrzydło, przez t reklamę Tru dzieki za odp. W takim razie będę szukać na All tego koła, bo i tak czy siak się przyda Wczoraj Michaś zamówił sobie butle Tommy teppe (chyba tak się to pisze ) smoczkii akcesoria do mycia. Będę mieć już zestaw cały, więc kolejna susza w cyckach mi nie groźna |
|
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
to co moge dac malej marchew a potem jablko?jak Wy to robicie ze wasze dzieci pija cokolwiek poza mlekiem?mojej nic nie odpowiada sok jablkowy z woda nie sama woda nie
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Kobity nie pedzcie tak bo ja tu nas na rehabilitacje zbieram- jeszcze 3 razy z tej serii co nam lekarz Przepisal i 23 go kontrolna wizyta u neurologa
Elf z tym jakby " zapominaniem" czego sie maluch nauczyl to chyba normalne. Dziecko sie czegos nauczy to to jest atrakcyjne i ciekawe jak z tym turlaniem a potem znudzi sie i tyle. Sonia tez tak miala Fatal matka boska wyjada nutelle ze sloika a potem bedzie ze ubranko, blat w kuchni itd " same sie ubrudzily"- jak mnie ten tekst rozwala ona swiecie wiery ze to faktycznie nie ona zrobilaGgora a ile wazy Filip tak z ciekawosci? Aha a co do pytania wczoraj o mokre noce- nie wiem co poradzic bo sonia juz naprawde dlugo w nocy nie sikuska, z pieluchy zrezygnowalam jak miala jakiws 1,5 roku ale juz wczesniej po nocy zdejmowalam pieluche praktycznie sucha Na pewno pilnuj zeby sie wysiusial przed spaniem. Moja mama mowi ze onato mnie i siostre na spiaco sadzala na nocnik zanim sie sama kladla spac i zemy tak robilysmy ale ja tam nie pamietam
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Baha pamietaj, ze 99% fryzjerek mowiac dekoloryzacja zrobic Ci rozjasnianie ktore zniszc zy Ci wlosy!!!! Dekoloryzacja to calkiem inny zabieg. Poznasz po tym, ze rozjasniacz jest w proszku wiec jak zacznie mieszac proszek w celu dekoloryzacji to uciekaj1!!!!
Dekoloryzacje robi sie laczac dwa osobne plyny. aktywator z czyms tam. I deko nie nieszczy wcale wlosow, wiem bo robilam sama sobie ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() moj sam o wode sie prosi. |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy taki, ale sądzę, że sierpień-wrzesień przesiądziemy się do recaro 9-18 kg.Kurcze dalej mnie cycek boli Dziś jadę wieczorem z małą po tabletki anty do mojego gin, ale chyba każe mu się chwilę zająć małą a ja w tym czasie się rozbiorę i kazę mu spoglądnąć na te moje piersi Bo to jest jakaś katastrofa ... boję się, że ropień mi się zrobi
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2012-04-17 o 09:43 |
|
|
|
|
#4064 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Dzięki za info o foteliku Pomyliłam chyba z gondolą.
|
||
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
FATAL, TRU dzięki
![]() DZiewczyny dużo nosicie na rękach i "chyrtacie"?
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
gooraa mojej sis mala do 3rz w nocy siusiala mimo wysadzania przed snem.ona zeby ja odzwyczaic po polnocy na spiocha ja wysadzala.i juz jakis czas bez pampka.
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- elf oprocz drzemek lezacych nie noszacych i minimalnej aktywnosci na kocu to prawie non stop
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jej zaproponowałam deko, skoro z mieszaniem farb sobie nie radzi Kochana, więc jak mi odbije coś z kolorem włosów następnym razem odezwę się do Ciebie abyś mi udzieliła wskazwek do deko, skoro już obcykana jesteś, albo jak masz chwilkę wyślij mi pw jak robiłaś i jakiej firmy kupiłaś, a ja wiadomości nigdy nie usunę ![]() Sara, Michaś śpi, ale dał mi pozwolenie do konta hihii Podaję linki co kupiliśmy http://allegro.pl/nuby-szczotka-do-m...216420499.html http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...216420507.html http://allegro.pl/tommee-tippee-term...237655401.html http://allegro.pl/tommee-tippee-zakr...237655420.html Kupiłam smoczek wieloprzepływowy 0+ bo sprzedawca napisał, że nie ma górnej granicy wieku, ma córkę która ma 2 latka i daej popija kasze z tego smoka. Ma on krzyżyk więc dziecko jak pociągnie tyle mu wyleci mleka. |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
My juz po lekarzu.
Helcia wczoraj na noc dostała pól tabletki Encortonu i rozluźniły sie płucka. Dzis na kontroli był juz podobno słychac ze oskrzela chore. Noc srednio bo mała zasneła wieczorem po kliku łykach z piersi i o 23 głodna, dałam jej butelkę wypiła i było mało, a jak dorobiłam to juz nie chciała. Poten jedzonko koło 3,30 i o 6,30 rześka jak skowronek. Ale musioałam ja przetrzymac z pierwszą drzemką do powrotu od lekarza. Padła umęczona przy cycu. a mi sie nic nie chce robić.... Mam lenia, nawet na spacer nie możemy iść.... Cytat:
Glam - to bardzo smutny teledysk, ja tez sie poryczałam Elfik- a moze mały uczy sie czegoś nowego i zaraz bedzie eskalacja umiejetności? Helusia chetnie pije samą wodę |
|
|
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
Bahamadia_25;
Dzięki za linki
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
goldi moja japa i tak jest czerwona od krost a tu jeszcze wyskakujesz z teledyskiem
Co do jedzenia to moja niezaleznie ile zje- czy 150/180/200 to i tak mniej wiecej co 3h chce jesc. Na noc daje jej 180 i tak jak wczoraj np zjadla o 19:20 i obudzila sie dopiero o 6:10 - wtedy zjadla 150 i nastepna porcja 180 byla godzine temu. Wode daje kilka razy dziennie- rozne ilosci, raz 30 ml raz 90ml -nie daje soczkow. glam Filip ma 97 cm i wazy 14 z kawalkiem. Ogolnie jest drobnokostnej budowy (tz mowi ze nie ma czegos takiego ) . Filip bardzo duzo pije w dzien, i przed snem jeszcze dostaje 250 ml kaszy i pozniej jeszcze sika. U niego problem jest tez, ze : spi ciurkiem 12h, rano len jeden jak wstanie to nie chce mu sie isc tylko leje : ''widzisz, pieluszka zjadla siusiu"...Jakbym go miala obudzic w nocy na siusiu to moglabym jego reakcje porownac do wscieklego lwa elf nie nosze Niki duzo na rekach. Filipa tez nie nosilam....moja znajoma nosi dziecie swe caly czas i jaki efekt? nie moze odejsc od malej, bo tamta odrazu wyje. Dziecko tak sie uzaleznilo od towarzystwa mamy. Wole polezec z mala na macie, albo posadzic ja w wozku obok i do niej gadac ( co nie znaczy , ze jestem jakas zimna matka i wcale nie mam malej na rekach )Poprostu majac Filipa, teraz jeszcze pakowanie to chyba musialabym prosic Boga o dodatkowe 3 pary rak. Wczoraj sie zastanawialam- duzo mam poznikalo z watku....
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,tak troche mnie teraz oswiecilo z tymi fotelami.
Dla Maxa mielismy fotele z grupy I,II i teraz jezdzi w III (Römer),czyli do 36 kg.Wazy on teraz 22,ale w fotelu zbyt dlugo nie pojezdzi,bo glowa bedzie wystawala mu ponad ochronki i trzeba mu zmienic na "poddupek",ale z zaczepem na pas (policjant mi tlumaczyl,ze sa bardzo dobre,jedynie dziecko nie ma chronionej glowy i bokow) -tego typu http://www.vonderpalette24.de/eosgrau1.jpg . Zanim kupicie te laczone II i III zobaczcie,jak one wygladaja dla tych starszych,zeby potem sie nie okazalo,ze nie starcza tak dlugo. |
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
dlatego ja nie kupowalam tego do 36 kg
Zreszta dziecku chyba nie bedzie zbyt wygodnie w takim ciasnym ''domku''
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Stanowczo wypadłam z obiegu, ale po świętach nie miałam internetu. Potem zaczął się wir przed chrzcinami, w piątek dopadła Amelkę jeszcze gorączka, więc w sobotę lataliśmy po lekarzach. Wczoraj już gorączka spadła, ale pojawiła się wysypka - czyli książkowa trzydniówka. Chrzciny minęły spokojnie (mimo choroby A.), Amelka była b. grzeczna. Cały czas na rączkach, więc w sumie czemu miała by być niegrzeczna ![]() Dostaliśmy 3 pary kolczyków - takich samych pościel, piękny album na zdjęcia, łańcuszek złoty no i reszta to już kasa. Postaram się poczytać co u Was i być w miarę na bieżąco |
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprzedalam gondole od wozka
Ale marudny poranek mloda miala .Kima juz 1,5h,pewnie lada moment wstanie.A mamuska standard-poranne porzadki i wizaz
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() u mnie zabawa z dzieckiem i wizaz
|
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
u mnie picie kawki, karmienie dzieciakow, wiadomosci i wizaz
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia gratki
![]() a u mnie olejowanie wlosow, maska na wlosy, w miedzy czasie zabawianie mlodego no i wizaz ![]() i jeszcze listonosza przywitalam w polpizamie
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Siedze teraz z planem mieszkania i ustawiam meble.Musimy dokonczyc kuchnie (i sie zastanawiam,co zrobic :/) i meble do duzego pokoju kupic,nie wspomne o pokoiku malej.Ale na razie dostanie 2 komodki,jak podrosnie dokupimy szafe,za duzo wydatkow na raz. |
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta, bo nie było mnie całe wieki.... Tak dawno tu nie zaglądałam, że nawet nie próbuje Was nadrobić. Szczerze, to nie zaglądałam, bo albo nie miałam czasu, albo mi się po prostu nc nie chciało - jakieś doły mnie dopadają... Moja Dobrusia 12 kwietnia skończyła 6 miesięcy - i jest przekochanym dzieckiem, na które naprawdę nie mogę narzekać. W skrócie co u mnie - 28 marca wróciłam do pracy - i coś mi sie wydaje, że mogą chcieć mnie zwolnić - więc nie jest wesoło. Do tego z TŻ-em tez nie jest dobrze - ciągle się kłócimy i czasami zastanawiam się czy jest sens to ciągnąć... Poza tym powiem Wam, że się jakoś źłe czuję - cesarkę miałam 6 miesięcy temu a ciągle coś mnie boli i wiecznie zmęczona jestem - mimo, że całe noce przesypiam. Zasypiam zmęczona i taka sama się budzę. Nogi mi puchną, bolą - idę dzisiaj do lekarza, bo coś jest nie tak jak być powinno. Mam nadzieję, że teraz będę częśćiej zaglądać - i tak jak kiedyś nie będę umiała żyć bez Was i Wizażu ![]() Miłego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

))

eureka ....

Dziś jadę wieczorem z małą po tabletki anty do mojego gin, ale chyba każe mu się chwilę zająć małą a ja w tym czasie się rozbiorę i kazę mu spoglądnąć na te moje piersi