Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 10:28   #2101
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
hmm o pieniążki prosić nie będę bo my mamy samą bliską rodzinę i oni wiedzą , poza tym u Nas już prezentów nikt nie daje. A zamiast kwiatów to nie wiem...myśleliśmy o książkach (jakaś beletrystyka, ksiażki kucharskie, tomiki poezji) zobaczymy.
to zaznacz jakie cie interesuja bo zazwyczaj mlodzi dostaja albumy. jakies piekne miejsca na swiecie itp. jak dla mnie jesty to przezytek takie ksiazki bo wszystko co chce zobaczyc znajde w ineternecie. w ksiegarniach najczescij takie ksiazki polecaja bo im zalegaja a poza tym argumentuja to tym ze mlodzi mpoga miec rozny gust

ja wczoraj uslyszalam od kolezanki z pracy ze jak ona idzie do kolezanki na wesel to kupuje posciel bo po sie bedzie szarpac jakby nie chciala to by nie zapraszala
Stary 2012-04-17, 10:29   #2102
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
masakra

My chyba damy wierszyk o winie albo książkach, ale o kasie nie... Nie wiem, jakoś tego nie lubimy z TŻtem, wydaje nam się takie chamowate trochę i bym się czuła z tym źle, że np. goście pomyślą że robimy wesele dla kasy, a tak nie jest przecież
My mamy mieszkanie i tez by się bardziej kasa przydała, ale też jest nieurządzone kompletnie więc takie typowo ślubne prezenty też się przydadzą Zresztą, niech goście sami zdecydują, nie chcemy żeby się poczuli przymuszani takimi wierszykami
dla mnie absolutnie nie jest to chamskie,ani nie czułam się urażona dostając zaproszenia z takim wierszykiem. Jestem osobą lubiąca praktyczne prezenty i znajomi moi już wiedzą,że wolę aby mi powiedzieli co chcą lub dostają prezent praktyczny a nie pierdołę do postawienia na regał
Więc uważam,że posiadanie 4 żelazek, 5 kompletów garnków i 10 kompletów pościeli jest mi całkowicie zbędne..
A nie jest to nakazywanie,że jak przychodza na wesele to maja dać pieniądze tylko jeśli chcą już dać nam jakiś prezent, to niech będzie to pieniążek
Ja tak to widze
Stary 2012-04-17, 10:29   #2103
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...właśnie tak się zastanawiam, ale wydaje mi się że takich prezentów już się nie robi a może tak? sama nie wiem, jak jest u Was?
U mnie w ogóle prezentów się nie daje, mówie o rodzinie, nie wiem jak tam ogólnie. Na wszelakie uroczystości i imprezy (poza dniem babci, matki itp) dostaje się kasę. Takze mam nadzieje ze nikt mi nie wyskoczy z czymś dziwnym
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:31   #2104
extassy
Zakorzenienie

sami uwazamy ze nie ma w tym nic chamskiego. nie sa nam potrzebne rozne sprzety bo sami dobrze wiemy czego chcemy i wolimy odlozyc i kupic cos lepszego o nie na promocji w supermarkecie.
Stary 2012-04-17, 10:31   #2105
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
mam taka nadzije ze winko rozowe
bo nie bedziemy tak bezczelni zeby o konkretne prosic

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

bardzo fajny pomysl z robieniem teo samej ale mysle ze ktos nad tym powinien czuwac
ale to nie jest dokładnie taka mikrodermabrazja jak w salonie, gdyby to nie było bezpieczne do konca to myślę że nie byłoby to tak dostęne

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
na gruponie sa też często promocje właśnie na kwasy lub na mikrodermabrazję i wychodzi wtedy dużo taniej. Ale latem nie można sobie tego robić- z tego co kojarzę
ale mu_minka pisałą o plecach i ramionach - można łatwo zakryć
albo poczekać do jesieni.
Sama mam brzydkie plecy i planuję sobie to kupić na jesień
a jak nie pomoże to chyba do kosmetyczki
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:32   #2106
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
hmm...właśnie tak się zastanawiam, ale wydaje mi się że takich prezentów już się nie robi a może tak? sama nie wiem, jak jest u Was?
No właśnie w większości u nas już ludzie tego nie robią, ale zdarzają się ewenementy.... niestety... mój ojciec kiedyś stwierdził, że w prezencie ślubnym kupiłby jakieś meble ogrodowe... heh... wszystko pięknie ładnie, ale nie każdemu się wszystko podoba... i będziemy mieli swoje, to po co nam drugie? żeby stały nieużywane? moja koleżanka, którą chcę zaprosić stwierdziła, że kupi mi coś, co się zawsze przyda... zastawę stołową!!! Myślałam, że nie słyszę Doskonale wie, że będziemy mieli kuchnię ze wszytskim i po co nam kolejna zastawa stołowa... no ale głupio się odezwać

Przy takich prezentach ludzie często tłumaczą się, że nie mają kasy, żeby dać do koperty, no ale umówmy się, że żelazko, zastawa stołowa i meble ogrodowe czy coś innego też kosztuje i to sporo i wolałabym dostać 50 czy 100 zł do koperty niż coś, czego nie będę używała... co mam z tym zrobić? sprzedać na allegro? ...
truskafkowezycie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:32   #2107
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
to zaznacz jakie cie interesuja bo zazwyczaj mlodzi dostaja albumy. jakies piekne miejsca na swiecie itp. jak dla mnie jesty to przezytek takie ksiazki bo wszystko co chce zobaczyc znajde w ineternecie. w ksiegarniach najczescij takie ksiazki polecaja bo im zalegaja a poza tym argumentuja to tym ze mlodzi mpoga miec rozny gust

ja wczoraj uslyszalam od kolezanki z pracy ze jak ona idzie do kolezanki na wesel to kupuje posciel bo po sie bedzie szarpac jakby nie chciala to by nie zapraszala
hmm ja na książki jestem jeszcze nie zdecydowana. To taka luźna propozycja. A poza tym to są dla Nas tak bliskie odobu ze one wiedzą co lubimy. Na weselu nie będzie ludzi typu ''siódma woda po kisielu''. Z wszystkimi utrzymujemy stały kontakt od dzieciństwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:35   #2108
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
dla mnie absolutnie nie jest to chamskie,ani nie czułam się urażona dostając zaproszenia z takim wierszykiem. Jestem osobą lubiąca praktyczne prezenty i znajomi moi już wiedzą,że wolę aby mi powiedzieli co chcą lub dostają prezent praktyczny a nie pierdołę do postawienia na regał
Więc uważam,że posiadanie 4 żelazek, 5 kompletów garnków i 10 kompletów pościeli jest mi całkowicie zbędne..
A nie jest to nakazywanie,że jak przychodza na wesele to maja dać pieniądze tylko jeśli chcą już dać nam jakiś prezent, to niech będzie to pieniążek
Ja tak to widze
ja też się nie poczułam jakoś urażona, mówię tylko że mi się to nie podoba i zrezygnujemy z wierszyków. Jak ktoś będzie chciał dać kasę to da, jak woli prezent to też super
Stary 2012-04-17, 10:35   #2109
extassy
Zakorzenienie

rozumiem ze kontakt sie utrzymuje ale ptzy kupowaniu zawsze znajdzie sie ekspedientka ktora wie lepiej.
osobiscie tez wolalabym dostac 100 zl niz cos bezuzytecznego
Stary 2012-04-17, 10:35   #2110
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
hmm ja na książki jestem jeszcze nie zdecydowana. To taka luźna propozycja. A poza tym to są dla Nas tak bliskie odobu ze one wiedzą co lubimy. Na weselu nie będzie ludzi typu ''siódma woda po kisielu''. Z wszystkimi utrzymujemy stały kontakt od dzieciństwa
My też zapraszamy najbliższych, no ale niestety wpadki się zdarzają.

Zauważyłam, że przy weselu czasem ludzie mózgu zapominają (bez obrazy dla kogokolwiek, ale czasem tak jest)...
Stary 2012-04-17, 10:36   #2111
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem ze kontakt sie utrzymuje ale ptzy kupowaniu zawsze znajdzie sie ekspedientka ktora wie lepiej.
osobiscie tez wolalabym dostac 100 zl niz cos bezuzytecznego
haha ekspedientki..... one to potrafią nieźle doradzić chociaż ostatnio mi dobrze doradziła.
Stary 2012-04-17, 10:38   #2112
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafkowezycie Pokaż wiadomość
My też zapraszamy najbliższych, no ale niestety wpadki się zdarzają.

Zauważyłam, że przy weselu czasem ludzie mózgu zapominają (bez obrazy dla kogokolwiek, ale czasem tak jest)...
tak tak zgadza sie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
haha ekspedientki..... one to potrafią nieźle doradzić chociaż ostatnio mi dobrze doradziła.
sama wiem jak ja sprzedaje, chce sie czegos pozbyc to zasze znajdzie sie argument
Stary 2012-04-17, 10:38   #2113
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się nie poczułam jakoś urażona, mówię tylko że mi się to nie podoba i zrezygnujemy z wierszyków. Jak ktoś będzie chciał dać kasę to da, jak woli prezent to też super
Oczywiścieile ludzi tyle opini
Stary 2012-04-17, 10:38   #2114
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Przy takich prezentach ludzie często tłumaczą się, że nie mają kasy, żeby dać do koperty, no ale umówmy się, że żelazko, zastawa stołowa i meble ogrodowe czy coś innego też kosztuje i to sporo i wolałabym dostać 50 czy 100 zł do koperty niż coś, czego nie będę używała... co mam z tym zrobić? sprzedać na allegro? ...
w sumie też racja, ale mi jakoś głupio byłoby dać do koperty 100 zł, a za tą cenę można fajny prezent wymyślić już no ale to moje zdanie
oczywiście kasa jest super, ale chciałabym też dostać jakieś takie ślubne prezenty, typu nie wiem, ręczniki z naszymi inicjałami, czy pościel no tak mam i już
Stary 2012-04-17, 10:40   #2115
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
haha ekspedientki..... one to potrafią nieźle doradzić
No właśnie one już tam wiedzą co chcą sprzedać...

My z TŻem jesteśmy trochę wredni i ogólnie nie pi******** się z ludźmi, toteż jak dostaniemy pierdoły, to je najzwyczajniej w świecie spróbujemy sprzedać na allegro lub damy komuś, kto potrzebuje, jest dużo ludzi potrzebujących. A tym, którzy nam dadzą takie rzeczy, to przy najbliższej okazji odwdzięczymy się uroczą jeszcze większa pierdołą, która będzie zagracała dom i już.

Tym bardziej, że mamy zamiar tak dyskretnie nagłaśniać, że nie chcemy pierdół dostawać. Ja wszytsko rozumiem, ale to niech się mnie ta osoba zapyta czy to potrzebujemy... np. z pościelą też jest problem, bo są różne rozmiary i zdarza się, że para ma ogromne łóżko i pościel w największym rozmiarze, a ktoś kupi dwa komplety w średnim....
Stary 2012-04-17, 10:40   #2116
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-04-17, 10:41   #2117
extassy
Zakorzenienie

ja sobie ostatnio kupila super reczmnik
wogole nie pasuje mi do lazienki ale byl takie slodki ze smerfetka
Stary 2012-04-17, 10:42   #2118
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
kochana regularny peeling, albo mikrodermabrazja może pomóc zwłaszcza na te plamy czy dziury. Ale to dość drogie. Za to możesz sobie kupić np. http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kor...dermabrazja/60 i http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kwas-hialuronowy-1/239
Sam korund jest do d.py. Kupiłam sobie i nie ma rewelacji. Do tego potrzebne jeszcze jest specjalne urządzenie...

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
na gruponie sa też często promocje właśnie na kwasy lub na mikrodermabrazję i wychodzi wtedy dużo taniej. Ale latem nie można sobie tego robić- z tego co kojarzę
Tak są często takie oferty, ale nie w mojej okolicy, a jak mam jechać 50, albo 80 km to się nie opłaca.
Kwasów AHA na pewno nie można latem, migdałowy podobno można, bo nie jest tak wrażliwy na promieniowanie słoneczne, nie ma takiego ryzyka wystąpienia przebarwień. Mikroderabrazji chyba też nie można latem.

Muszę się przejść do salonu kosmetycznego u mnie, zobaczymy ile mi krzykną za taki zabieg. Myślę, żeby pierwszy raz iść do profesjonalistki, a potem można kupić taki zestaw do peelingu kwasem i zrobić w domu. Zabieg na twarz, dekolt i plecy w zakładzie kosmetycznym by mnie poraził cenowo

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:43   #2119
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie one już tam wiedzą co chcą sprzedać...

My z TŻem jesteśmy trochę wredni i ogólnie nie pi******** się z ludźmi, toteż jak dostaniemy pierdoły, to je najzwyczajniej w świecie spróbujemy sprzedać na allegro lub damy komuś, kto potrzebuje, jest dużo ludzi potrzebujących. A tym, którzy nam dadzą takie rzeczy, to przy najbliższej okazji odwdzięczymy się uroczą jeszcze większa pierdołą, która będzie zagracała dom i już.

Tym bardziej, że mamy zamiar tak dyskretnie nagłaśniać, że nie chcemy pierdół dostawać. Ja wszytsko rozumiem, ale to niech się mnie ta osoba zapyta czy to potrzebujemy... np. z pościelą też jest problem, bo są różne rozmiary i zdarza się, że para ma ogromne łóżko i pościel w największym rozmiarze, a ktoś kupi dwa komplety w średnim....

A moze lista prezentów? nie wiem czy to jest u nas popularne ale słyszałam ze niektórzy tak robią.
Stary 2012-04-17, 10:43   #2120
marta1881
Zakorzenienie

Ja np mam każdy kubek inny...i źle bym się czuła gdyby ktoś dopasowanymi kubkami popsuł moją kolekcję
Stary 2012-04-17, 10:44   #2121
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
w sumie też racja, ale mi jakoś głupio byłoby dać do koperty 100 zł, a za tą cenę można fajny prezent wymyślić już no ale to moje zdanie
oczywiście kasa jest super, ale chciałabym też dostać jakieś takie ślubne prezenty, typu nie wiem, ręczniki z naszymi inicjałami, czy pościel no tak mam i już
To też zależy w jakich stosunkach jest się z Młodymi, dlatego też zapraszamy ludzi, z którymi jesteśmy w dobrych stosunkach i mam nadzieję, że nie dadzą plamy. Powiem Ci, że ręczniki z inicjałami byłyby ok, bo to się zawsze przyda i nigdy nie ma za dużo, natomiast bardziej chodzi mi o takie myślenie praktyczne. Jeśli ktoś chce kupić pościel, to niech się zapyta jaki rozmiar... bo sa różne większe i mniejsze... No i oczywiste jest, że jak Mlodzi są po remoncie i mają meble ogrodowe i zastawę stołową, to lepiej pomyśleć o czymś innym jesli już ktoś woli coś kupić.

Wszystko z głową
Stary 2012-04-17, 10:45   #2122
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Sam korund jest do d.py. Kupiłam sobie i nie ma rewelacji. Do tego potrzebne jeszcze jest specjalne urządzenie...

Tak są często takie oferty, ale nie w mojej okolicy, a jak mam jechać 50, albo 80 km to się nie opłaca.
Kwasów AHA na pewno nie można latem, migdałowy podobno można, bo nie jest tak wrażliwy na promieniowanie słoneczne, nie ma takiego ryzyka wystąpienia przebarwień. Mikroderabrazji chyba też nie można latem.

Muszę się przejść do salonu kosmetycznego u mnie, zobaczymy ile mi krzykną za taki zabieg. Myślę, żeby pierwszy raz iść do profesjonalistki, a potem można kupić taki zestaw do peelingu kwasem i zrobić w domu. Zabieg na twarz, dekolt i plecy w zakładzie kosmetycznym by mnie poraził cenowo

A mówisz ze dermatolog nie pomaga?
Stary 2012-04-17, 10:46   #2123
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
A moze lista prezentów? nie wiem czy to jest u nas popularne ale słyszałam ze niektórzy tak robią.
U nas w ogóle to się jeszcze nie przyjęło... Mógłby być lekki niesmak. Chyba już wolę przecierpieć te prezenty i potem coś z nimi zrobić i już. Stracił konia stracił wóz... ale przynajmniej bez obrazy

ehhh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:47   #2124
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak zgadza sie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

sama wiem jak ja sprzedaje, chce sie czegos pozbyc to zasze znajdzie sie argument
Stary 2012-04-17, 10:48   #2125
extassy
Zakorzenienie

tez mi sie nie podobaja listy prezentow. jakies to takie naciagane.
Stary 2012-04-17, 10:48   #2126
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w ogóle to się jeszcze nie przyjęło... Mógłby być lekki niesmak. Chyba już wolę przecierpieć te prezenty i potem coś z nimi zrobić i już. Stracił konia stracił wóz... ale przynajmniej bez obrazy

ehhh
No tak, rozumiem. A w ogóle jak działają takie listy prezentów? daje sie jakąś kartkę do zaproszenia czy co?
Stary 2012-04-17, 10:48   #2127
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
Ja np mam każdy kubek inny...i źle bym się czuła gdyby ktoś dopasowanymi kubkami popsuł moją kolekcję
No właśnie, bo każdy ma swój gust i upodobania. Ja lubię zastawy stołowe takie nowoczesne, z małą ilością wzorów i w kwadracie... nie używałabym zastawy takiej babcinej w kwiatuszki... nie podobają mi się i już... u mojej babci może być, ale nie u mnie...
Stary 2012-04-17, 10:49   #2128
extassy
Zakorzenienie

nie mam zielonego pojecia na jakiej to jest zasadzie...
Stary 2012-04-17, 10:49   #2129
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam każdy kubek inne ale wszystkie o takim samym kształcie, moje ulubione w Tesco w promocji je kupuję
Stary 2012-04-17, 10:50   #2130
truskafkowezycie
Raczkowanie

Cytat:
No tak, rozumiem. A w ogóle jak działają takie listy prezentów? daje sie jakąś kartkę do zaproszenia czy co?
Nie mam pojęcia, bo u nas w ogóle tego nie ma i nikt sobie nie wyobraża, żeby było. Chyba dołącza się do zaproszenia listę i każdy sobie coś wybiera... czy jakoś tak, ale to jest tak, jak z pieniędzmi, takie trochę narzucanie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości