|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
. Studiowalam bohemstyke na US, bylam dlugi czas zwiazana z czeskim "klukiem", przyjechalam, dostalam pracke i tak juz zostalam (7 lat juz minelo). Mieszka sie tutaj bardzo przyjemnie, tylko pogoda moglabybyc troche lepsza niz w PL bo przeciez to bardziej na poludnie hehe ale niestety. Do Pragi lata Wizzair, Easyjet. Rayaner tez latal ale teraz zmienili i lata tylko do Brna (potem by trzeba wziac pociag 2godz do Pragi). |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Oszaleję
Edytor mi zgłupiał |
|
|
|
#273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie A rodzina jest w Polsce?Pytam o te linie, bo sami się zastanawiamy nad jakimś weekendem albo w Rzymie albo w Pradze i nie byłam pewna czy tanimi liniami można dolecieć
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj twoj edytor zaszalal
ale cie kolorow strobilo na 1 stronie. Nielekka jest rola moderatora watku. Dziekujemy, ze walczysz! Cytat:
) i znajomi (m.in. tez duzo Polakow ). Jezeli jeszcze w Pradze nie byliscie to serdecznie polecam, jest pieknie. Miasto naprawde robi wrazenie.
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy koleżankami z uczelni
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciii ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ONYKS no faktycznie pierwsza strona szaleje :/
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikita, no sprawdzałam i z Poznania niestety nie ma wylotów
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.U mnie juz troche lat minelo, probowalam podejrzec na poczatku watku, ktory jestes rocznik ale nie ma cie tam .Cytat:
, sprawdze to w nadchodzacym cyklu i bede meldowac. Autkiem zalezy skad jedziecie. Np. ja do Katowic jakie niecale 5godz wiec spoko. Zmykam na obiad. ![]() Agnusek - no to auciorem. Do Leszna jest niecale 6godz, mam tam znajomych i czesto tam jezdzimy. Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-04-17 o 12:24 |
||
|
|
|
#279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
a ja muszę chodzić po zakupy ,a potem ugotować Cytat:
tak byc nie moze
|
||
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie ma mnie, nie jestem oficjalną staraczką ;-) Trochę lat, to ile? |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my z Częstochowy więc też szybko sie dojechało
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff w miarę ogarnięte
![]() Narazie może chyba być , a potem dopracuję ![]() Nikita OM tak jak u mnie tylko ja mam długie cykle po odstawieniu
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co w Was ostatnio wstąpiło z tym pisaniem?
![]() Onyks - lista perfekcyjna!!! Gold fish - Madzia - rzeczywiście musiałaś się zestresować, ale jak mówią, że nie ma się czym martwić, to trzeba słuchać Nikita - Praga
|
#284 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyko teraz te górne tak dokuczają ![]() Cytat:
![]() u nas pod tym względem sielanka - kapiel, ubieranie, łóżeczko i śpi w jakieś 2-3 minuty bez nawet jęknięcia ale ciiiiiiiii, żeby nie zapeszyć ![]() dzięki babsztyl okropny a nie lekarz!!! Cytat:
![]() dziękuje a co do wizyty to faktycznie chwila grozy... ale spokojnie, najważniejsze, że lekarz to zauważył i wpisał gdzie należy - brawo dla niego przy porodzie będą wiedzieli, żeby to monitorować dziękuje ślicznie Cytat:
kocham je po prostu oczywiście chciałabym mieć więcej, ale a. nie mam już miejsca, b. nie mam już tyle czasu dla nich co kiedyś ![]() a przypomniało mi się ![]() Stokrotko, ja jak najbardziej apap w ciąży brałam, właśnie w I trymestrze. Miałam okropne migreny i lekarz powiedział, że lepiej raz czasem wziąć tabletkę niż się tak męczyć i tym samym męczyć dzidziusia, no bo on przecież też to odczuwa... Bika, ja w ciąży kawę piłam - jedną dziennie słabą z mlekiem - za przyzwoleniem gina. Mam bardzo niskie ciśnienie zwykle i kawa pozwala mi funkcjonować ![]() ja się czuje dziś już lepiej, choć w nocy gardło boli okropnie Młoda za to odzyskała siły witalne w podwójnej mocy dzieci są rewelacyjne, tak szybko się regenrują. Tyle, że jest cały czas na ibuprofenie no i niestety, mój plan odstawienia jej smoczka stał się fikcją ![]() ale się rozpisałam
|
|||||
|
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemyMy po bilansie - jednym słowem porażka!!!!! Naszej lekarki nie było, przyjmowała nas taka piz.da co jej nie cierpię, ma nos w chmurach i nawet dupy z krzesłą nie podniesie do dziecka! Kubuś ma 95 cm wzrostu, a wg. wagi 12,5 kg - w rzeczywistości ciut wiecej bo trzymał mnie za ramię i to na pewno wpływ miało, bo część ciężaru na mnie opierał, a że w du.pie mają dokładność.... Baba stwierdziła, ze jest "ogromna dysproporcja pomiedzy wzrostem i wagą i ze teraz to już z tym nic nie zrobimy" nosz kur.wa myślałam, ze ją tam pożrę powiedziała to z takim wyrzutem jakby moje dziecko kaleką było! (nie obrażając nikogo), że chyba nie dojada, albo je same słodycze!!!!!!!! Jak zobaczyła pampersa to szoku doznała i wogóle co ze mnie za matka, ze dziecko z pieluchą i jeszcze gada tylko pojedyncze wyrazy, a na pytanie ile ma lat odpowiada "two"! Na moje pytanie o szczepionkę na ospę, fuknęła, że już dawno powinnam go zaszczepić....a recepty mi nie wypisze bo nie moje dziecko to niej jej pacjent!!!!! czaicie???????ja pier...le tacy ludzie leczą nasze dzieciPoprawiłam sobie nastrój zakupami dla córeczki, synkowi wóz policyjny a sobie tunikę w pepco
|
|
#287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Nas tak wlasnie było ![]() Seba spal pieknie no mozna rzecz ze od 6 miesiaca jak przeszedl do swojego pokoju, zasypial sam, troszke sie pokrecil i zasnał, jak skonczyl 1,5 roku to sie wszystko zmienilo lózeczko mu zaczelo przeszkadzac, tzreba bylo caly bok rozebrac, a jak juz tak sie stalo to sam nie zostal, no bo wychodzil Od tamtej pory trzeba z nim lezec dopoki nie zasnie Czasem jest to 5-10 min, czasem i 40 min![]() Wrocilismy ze spacerku ![]() Bylismy w charity shopie i nie moglam sie powstrzymac Kupilam Sebie kurteczke(niewiem po co kolejna ), bo tania i ladna, sobie bluzke i torebke Hehe, za wszystko zaplacilam 7f![]() Teraz ide go polozyc
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia wizyta udana więc a co do pępowiny to nie panikuj też wiem coś o tym ![]() Gold, jednak modły nie pomogły szkoda, sporo ich było.
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Bika
![]() A jak Twój brzucholek? Rośnie?Bao, tulę! Co za babsztyl!!! Grrr! ja nie wiem skąd się niektórzy ludzie urywają!
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2012-04-17 o 13:19 |
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Popatrzcie jaki czad http://styledigger.blogspot.com/2012...urant.html?m=1
wybieramy się tam na naszą 5 rocznice - 1 maja ![]() Aha, odebrałam dziś tę sukienkę http://www.kartes-moda.pl/pl/p/BEZOW...IPAN-34-44/168 jestem miło zaskoczona, bo byłam pewna, że to jakaś szmata będzie, a tu porządna sukienka z porządnego materiału i taka cena ![]() Babuś - o fuck, że też tacy ludzie się zdarzają, można się wku...... eh, współczuję ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() Rośnie - wieczorami, a że fotki robię rano to nie widzicie dużej róznicy, ale wieczorem to już sporawy jest
|
|
#291 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ty???EEe to rzut beretem do Pragi, jak nastepnym razem bedziecie to moze jakies spotkanko by wypalilo, przeciagniemy was po praskich barach . Fajnie, ze miasto ci sie "kojarzy". ![]() Cytat:
i bralam Castagnus na uregulowanie. To ziolowe tabletki z Herbapolu, polecam. ![]() I pieekna liste zrobilas!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Nie znosze takich lekarzy, co to laske ci robia, ze w ogole na ciebie spojrza. Wazne, ze synus zdrowy! I dobrze, ze zrobilas sobie zakupy na poprawe humoru! A jaka ta tunika i gdzie kupiona? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Cytat:
BTW pieeeekna kiecka!!! cudny kolor i kroj |
|||||||
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie dopiero są na etapie regeneracji po pożarze, który mieliśmy, to je doświadczyło, bo się zaczadziły...a to było pod koniec maja zeszłego roku - dużo czasu im to zajęło. Aha, jeśli któraś z Was hoduje kiełki to ta woda z kiełków jest idealna do podlewania stroczyków Cytat:
Wszystko można normalnie powiedzieć, chociażby to, że uważa, że dziecko powinno więcej mówić, czy cokolwiek.. ale powiedzmy sobie szczerze, lekarze mają tyły w kwestii komunikacji z pacjentami!! Ale nie przejmuj się Ważne, że synek jest zdrowy
|
||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ![]() Muszę też wyciągnąć TŻ do Pragi, nigdy nie był, a mi się bardzo podoba
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kiedyś bardziej systematycznie je podlewałam, nawoziłam i robiłam dni SPA a teraz tak wszystko trochę na odwal się ![]() Bao, okropna baba! niestety, sama się ostatnio z taką wredną lekarką spotkałam, więc rozumiem Twoje zdenerwowanie i chyba się jeszcze nie przywitałam... Witaj Nikita |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz dopiero zerknelam na cene i dopiero sie w tej kiecce zakochalam
![]() Bo ja teraz ogladam i
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mąż się śmieje ze mnie, jak ja robię moim storkom spa Haaa...nie jestem jedyna - na szczęście
|
|
|
|
|
#298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz bedzie blama bo ja z tego rocznika kroatystow to tylko Wacka kojarze... potem chyba przeszedl na anglistyke. Mam juz problem z pamiecia jezeli chodzi moja klase. ![]() I koniecznie wyciagnij meza do Pragi! Cytat:
Swiat jest maly jak sie okazuje a wszystkich laczy wizaz ![]() |
||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
strong trzymam kciuki
![]() Gold serdecznie zapraszamy ![]() Amani ![]() Natalko dobrze, że czujesz się coraz lepiej. Bao dokładnie, dobrze, że lekarz to zauważył. A u Ciebie lekarka szkoda gadać. Bika wklej sie w sukience. Blonde oo fajne zakupki i za jaką cenę ![]() Właśnie wróciłam ze szkoły. Załatwiłam co miałam załatwić i jeszcze na 16 się umówiłam, ze wpadnę do koleżanki. Ale tylko na 2 godz max bo potem obiad i na ang jadę a po ang do znajomych z mężem. Chyba padnę na koniec dnia aaaa i na czwartek się do fryzjera umówiłam
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu blama? trudno, żebyś cały rok kojarzyła ![]() Ja też nie kojarzę wielu osób. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

A jeśli pisałaś, to przepraszam, ale nie zauważyłam 

ale cie kolorow strobilo na 1 stronie.
) i znajomi (m.in. tez duzo Polakow
, sprawdze to w nadchodzacym cyklu i bede meldowac. 

tyko teraz te górne tak dokuczają
dobrze ze juz czujecie sie lepiej 
przy porodzie będą wiedzieli, żeby to monitorować 
klaski : 
Skrobalam i wszystko sobie skasowalam.