Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 12:02   #3361
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ale jestem roztrzepana, normalnie zapomniałam się pochwalić Po dwóch miesiącach w końcu doczekałam się nagrody za urodzenie córeczki. Już porobiłam fotki
Na żywo wygląda o niebo lepiej, na zdjęciach nie jest taki piękny
śliczny,ja tez taki chcę

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dobry sposób. Ja mam inny. W termosie mam gorącą przegotowaną wodę, a obok w szklance zimną przegotowaną. Wlewam do butelki troche tej i tej , i mieszam, dostypuje mleczka i gotowe
Też tak robię z tym,że raz dziennie,a czasami w ogole jak jej mlesia starczy z (.)(.)

Heja
Dziękuję za pomoc z klawiaturą,ale wciskałam to i nie kumało,bo i tak nie miałam literek ś,ć,ł ,ale dziś już ok.My dziś też miałyśmy iść na szczepienie,ale przez przeziębienie Niki przepadło i teraz próbuje się dodzwonić,żeby ją zapisać na inny termin.
MissZuzia i jak po szczepionce?
Inutil nieźle z tym rosołem ,dobrze,że nic się nie zjarało oprócz pewnie gara
Coś czubasencja się nie odzywa.
Dziś ładna pogoda to wreszcie sie wybierzemy na spacer
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:02   #3362
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
a ile czasu dziecko może nie robic kupy zeby nie byl to powód do niepokoju?
bo dzis już 3 dzień i troche się martwię i co zrobić żeby jej to ułatwić?

ciężaróweczka a ile tyg ma teraz twoja dzidzia?
Hmm w sumie to jest na cycu a jedno jedzenie mm to nie wiele. Dzieci na cycu mogą pare dni nie robić kupy. Chyba są jakieś czopki o ile sie nie myle. Nie wiem dokładnie bo nie musiałam używać. Zaczekaj może jeszcze dziś, może dziś się zesruta. A boli ją brzuszek?? Może daj jej troszke rumiankowej herbatki do picia.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:05   #3363
rybkie
Rozeznanie

zoja04
Pytalas wczesniej o paszport, nie pomoge ci wiele bo moj maz jest Anglikiem wiec sprawa prosta ale wiem ze w przypadku polskiego malzenstwa jedno z rodzicow musi miec stala rezydentura te po 5 latach, jak pojdziesz na poczte i poprosisz o papierki do paszportu to dadza ci taka ksiazeczke gdzie jest wszystko opisane tzn jakie wymagania, powodzenia
Sorry ze tak pozno ale podczytuje tylko czasem na fonie bo sie rozchorowalam i zdycham
a jakiej czescie UK jestes? Moze z mojego miasta
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:08   #3364
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

moje dziecko zapomniało co to sen...
"wstał" dzis o 5 ;/ i do tej pory buszuje. moze z poł godzinki przespał a tak to marudzi i zasnąć nie chce nawet na rękach ;/ wrrrrrrrrr
a w ogole to dzis spał pierwszą noc w łóżeczku bo go odzwyczajamy od kosza spał ładnie od kąpieli do 5 no a potem
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:14   #3365
zoja04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
zoja04
Pytalas wczesniej o paszport, nie pomoge ci wiele bo moj maz jest Anglikiem wiec sprawa prosta ale wiem ze w przypadku polskiego malzenstwa jedno z rodzicow musi miec stala rezydentura te po 5 latach, jak pojdziesz na poczte i poprosisz o papierki do paszportu to dadza ci taka ksiazeczke gdzie jest wszystko opisane tzn jakie wymagania, powodzenia
Sorry ze tak pozno ale podczytuje tylko czasem na fonie bo sie rozchorowalam i zdycham
a jakiej czescie UK jestes? Moze z mojego miasta
Mieszkamy tu ponad 5 lat ale nie staraliśmy sie o rezydenture nie wiem do czego mi to potrzebne bo nic nie zmienia- czyli chyba nie moge sie starac o brytyjski paszport dla Julka.
A mieszkam w Kencie A Ty? Przydałoby sie towarzystwo na spacerki
zoja04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:15   #3366
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

"wstał" dzis o 5 ;/ i do tej pory buszuje. moze z poł godzinki przespał a tak to marudzi i zasnąć nie chce nawet na rękach ;/ wrrrrrrrrr
a w ogole to dzis spał pierwszą noc w łóżeczku bo go odzwyczajamy od kosza spał ładnie od kąpieli do 5 no a potem
U twardy zawodnik tyle czasu nie spać. U mnie też problem ze snem w dzień , ale chyba nie aż taki. Współczuje. Znam ten ból.
Stary 2012-04-17, 12:22   #3367
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Coś w tym spaniu i jedzeniu w nocy jest co piszesz. Ja dziś wstałam zrobić flaszke bo się kręcił, a jak wróciłam z flaszką to on spał dalej.
W tej książce jest napisane, że dzieci po prostu mają taki sen, że się kręcą i są niespokojne i że to czasami wręcz sami je budzimy Oczywiście nie mówię, żeby lekceważyć to jak dziecko faktycznie bedzie chciało jeść

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
to u nas pod tym względem nic się nie zmieniło, oczywiście wiadomo wyjść nie ma ale my jesteśmy tak kopnięci, że dalej się wydurniamy, wariujemy i przytulamy, jedyne co sie zmieniło, to powiem Wam, że przed urodzeniem Alexa nie kłóciliśmy sie prawie, może z 3 razy gdzieś tam, a teraz częściej, ale to takie sprzeczki gdzie każde wie lepiej co lepsze dla synka
U mnie to samo Tylko czasu troszkę mniej...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Macie pozdrowienia od Boroo
U niej w miarę ok, ale non stop zabiegana i ten torbiel u małego i non stop po lekarzach latają
Pozdrów ją od nas

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kropeczka dobry sposób, może wypróbuję, chociaż próbowałam tak robić i ciężko mi spać dalej jak Julek marudzi ...
Mi też ciężko i czasami to nawet sama się budzę zanim Mały wstanie, ale nawet samo leżenie w łóżku jest lepsze niż pobudka na karmienie

Cytat:
Mój tak miał już z miesiąc, że nie spał a dzisiaj poszłam z nim do kuchni robić obiad i spał od 10.00 do teraz Już mnie cycek boli Idę go nakarmić, bo mama mówi, że już rączki je A potem heja na spacerek
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:28   #3368
rybkie
Rozeznanie

A tak w ogole to dzien dobry, zaczelam cytowac i nie moge dokonczyc, bo sie rozchorowalam i chodze jak zombie i tylko was podczytuje na telefonie czasem i nie dam rady nadrobicWybaczcie:pr osi:

Tylko napisze na szybko odnosnie kilku tematow:

Moja mala robi kupki co drugi dzien albo i co trzeci a czasami trzy dziennie wiec roznie, jestesmy na mm, nie martwie sie bo nie sprawia jej to problemow, zaczne sie martwic jak bedzie jakies 4-5 dni bez kupy, wibracja na lezaczku pomagaja

Nie podgrzewam nigdy mleka w mikrofali bo przeciez fale zabijaja wszelkie dobre rzeczy w tym mleku, zawsze trzymam przegotowana ciepla wode w termosie i mieszam z zimna i juz gotoweWidze ze robi to wiekszosc z was, moja znajoma robi znowu inaczej bo przygotowuje butelki na noc i trzyma je opakowaniu trzymajacym cieplo..

Smoczki wymienialam juz raz a mamy 3 miesiace, wyparzam czasem ale teraz chyab czas na wiekszy

Inutil cale szczescie ze nic sie nie stalo, uff

i to chyab wszystko co pamietam wracam do wyrka bo zaczne zaraz nosem pisacjesli kogos pominelam wybaczcie
Tym chorujacym zycze zdrowka tym zdrowym slonecznych dni na spacery, a wszystkim przespanych nocy
odezwe sie jak odzyje

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zoja04 Pokaż wiadomość
Mieszkamy tu ponad 5 lat ale nie staraliśmy sie o rezydenture nie wiem do czego mi to potrzebne bo nic nie zmienia- czyli chyba nie moge sie starac o brytyjski paszport dla Julka.
A mieszkam w Kencie A Ty? Przydałoby sie towarzystwo na spacerki
Niby nic ale np jakby ci sie zachcialo jechac do jakiegos kraju gdzie POlacy potrzebuja wizy a Brytyjczycy nie? wtedy wyjmujesz brytyjski paszport i masz
Nie wiem wiesz moze musialabys tylko udowodnic te 5 lat? Poczytaj na necie na direct gov
No i lipa ze spacerami bo ja ze Stevenage chyab ze wsiade w samochod i podjade
a teraz ide do wyrka i sprobuje przekonac mala ze ona tez jest taaaaaka spiaca
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:33   #3369
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
U twardy zawodnik tyle czasu nie spać. U mnie też problem ze snem w dzień , ale chyba nie aż taki. Współczuje. Znam ten ból.
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój tak miał już z miesiąc, że nie spał a dzisiaj poszłam z nim do kuchni robić obiad i spał od 10.00 do teraz Już mnie cycek boli Idę go nakarmić, bo mama mówi, że już rączki je A potem heja na spacerek
w akcie desperacji zamontowałam go w leżaku, włączyłam mu vive i ogląda ;/ wiem, wyrodna ze mnie matka ;/

,on generalnie malutkow dzien sypia ale po butli o 5 jeszcze zawsze zasypiał i spał do 7.30-8 a w niedziele nawet zasnął po butli o 8 i spał do 9. potem przeważnie ma ze 2 drzemki w ciągu dnia po jakies 30-40 minut... no ale dzisiaj to się wściekł chyba...

Inutil dobrze, ze się to Wasze gotowANIE gorzej nei skończyło

anabelita zazdroszcze preznetu. moj małż nie spisał się
Stary 2012-04-17, 12:35   #3370
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Hmm w sumie to jest na cycu a jedno jedzenie mm to nie wiele. Dzieci na cycu mogą pare dni nie robić kupy. Chyba są jakieś czopki o ile sie nie myle. Nie wiem dokładnie bo nie musiałam używać. Zaczekaj może jeszcze dziś, może dziś się zesruta. A boli ją brzuszek?? Może daj jej troszke rumiankowej herbatki do picia.

no chyba jej nie boli brzuszek bo nie płacze ani się nie wyciska, tak sobie jeszcze myślę że może ja mam już za mało tego pokarmu i nie ma z czego tej kupy zrobuić może cześciej dawać jej mm sama już nie wiem. a cherbatkę daję koperkową
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:46   #3371
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
a ile czasu dziecko może nie robic kupy zeby nie byl to powód do niepokoju?
bo dzis już 3 dzień i troche się martwię i co zrobić żeby jej to ułatwić?

ciężaróweczka a ile tyg ma teraz twoja dzidzia?

moja miśka ma 11 tyg. lekarka mi kazała na 4 dzien dac czopek. Ja teraz daje Debridat na kupe, jabłuszko, herbatkę ułatwiająca trawienie sok jabłkowy rozcieńczony woda. Stosuje masaze brzuszka czesto kłade ja na brzuszku....myślałam ze to tylko u mnie te problemy z kupkami
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:49   #3372
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
w akcie desperacji zamontowałam go w leżaku, włączyłam mu vive i ogląda ;/ wiem, wyrodna ze mnie matka ;/

,on generalnie malutkow dzien sypia ale po butli o 5 jeszcze zawsze zasypiał i spał do 7.30-8 a w niedziele nawet zasnął po butli o 8 i spał do 9. potem przeważnie ma ze 2 drzemki w ciągu dnia po jakies 30-40 minut... no ale dzisiaj to się wściekł chyba...
też moją instaluje do bujaka, odpalam vivę/eskę i nara jak mnie za bardzo wnerwia albo boli kręgoslup oj tam wyrodnia matka od razu moja dopiero 2-3 razy tak spędziła może z 30 min przed tv moja też drzemki zalicza w dzień po 30- 40 min... odpal młodego na macie i niech sie patrzy i gada z zabawkami, Ty machaj pałąkami co jakiś czas i nara tym sposobem moja wytrzymuje trochę na macie a ja wizażuje

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:58   #3373
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Sfajczylibyśmy dziś dom i firmę teściów wieczorem wstawiłam rosół i zapomnieliśmy o nim. O 3 w nocy obudził mnie smród... masakra. Potem już zasnąć nie mogłam, tak się zestresowałam...
o matko dobrze, że się obudziłaś
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

Fifi dziś zaliczył jedną pobudkę w nocy, coraz ładniej mi sypia. Jak zjadł o 20, zasnął o 21, to obudził się o 3, i potem już o 7 pobudka no tak to ja rozumiem
u nas dzisiaj podobna noc i też tak pierwszy raz, od 21 spał prawie do 4 i potem kwękał trochę po 5 wzięłam go do naszego wyrka bo zawsze nad rankiem go biorę i spał do 8, potem jeszcze gruchał jak gołąb ja się szykowałam i o 8.30 dopiero zawołał o mleczko

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:04   #3374
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki czy Wasze dzieciaczki tez tak pakują łapki do buzi? Igor to najchętniej dwie naraz... masakra jakas... juz mu gryzaki daję ale woli ręce. do tego ślinotok masakryczny ale to chyba nie zęby bo nic nie widać u niego...
Stary 2012-04-17, 13:05   #3375
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Luzik!! Trzeba się jakoś ratować, bo inaczej to wściec się można. Mój też czasem ogląda TV. Jak się przy tym uspokaja to czemu mam mu zabraniać :P hihi
Stary 2012-04-17, 13:11   #3376
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
też moją instaluje do bujaka, odpalam vivę/eskę i nara jak mnie za bardzo wnerwia albo boli kręgoslup oj tam wyrodnia matka od razu moja dopiero 2-3 razy tak spędziła może z 30 min przed tv moja też drzemki zalicza w dzień po 30- 40 min... odpal młodego na macie i niech sie patrzy i gada z zabawkami, Ty machaj pałąkami co jakiś czas i nara tym sposobem moja wytrzymuje trochę na macie a ja wizażuje
tez tak robię ale junior się szybko nudzi... ;/

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Luzik!! Trzeba się jakoś ratować, bo inaczej to wściec się można. Mój też czasem ogląda TV. Jak się przy tym uspokaja to czemu mam mu zabraniać :P hihi
ufff dobrze, ze jest nas więcej
Stary 2012-04-17, 13:15   #3377
Delilah77
Przyczajenie

O matko! czasem mam wrażenie, ze moja włoży rękę po łokcie. O zębach raczej nie ma mowy w tym wieku . A ślinienie? Ślinianki chyba rozpoczęły prace na dobre a maluchy nie nadążają jej jeszcze połykać stąd te potoki na brodzie.
Stary 2012-04-17, 13:15   #3378
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
tez tak robię ale junior się szybko nudzi... ;/

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ufff dobrze, ze jest nas więcej

Moja Miśa również dołącza do klubu "Tv maniaków" Uwielbia bajki...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:30   #3379
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo a próbowałaś małej kłaść ciepłą pieluszk,ę na brzuszek podczas kąpieli? może ma skok? Co do wrzasku przy jedzeniu, spoko, rozumiem Cię, bo mam to samo od miesiąca... chyba znów wybiorę się do lekarza, bo ja już nie mam siły...
Próbowałaś małą w locie karmić? A jak się uspokoi to wtedy usiąść? Ja tak robię od 3 tyg... ehh masakra po prostu i tak się drze, ale wtedy zapomina o burczeniu w brzuszku, patrzy wszędzie, zaciągnie i siadam, wtedy do końca wypija w spokoju... normalnie siwy dym z tą dziewuchą
Agatek, w locie nie próbowałam karmić
Z pieluszką próbowałam, nie pomogło .. zmieniliśmy miejsce teraz, może kuchnia jej się źle kojarzy, wczoraj była spokojniejsza, zobaczymy .. może taki okres po postu i minie ..

Laptop padł niestety na amen, jeszcze kolega spróbuje nam go zreanimować, zobaczymy czy ruszy ...Nie mam ochoty kupować nowego

Pearl, fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze, i że lepiej z Tztem

Boroo dla Ciebie i dla Krzysia

No i tyle mojego pisania, małej się znudził leżaczek

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:44   #3380
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka

Nasza wczorajsza przeprowadzka przesunela sie z wczoraj na dzisiaj a moze nawet jutro bo bus nie dojechał

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny u nas dziś SZCZEPIONKA
dwa wklucia (powtórka plus nowe) plus powt rota, bo jednak zdecydowaliśmy się na pneumo....
trzymajcie kciuki żebym się tam nie popłakała z małym, a jadę sama więc będzie niezła przeprawa.... Olek jeszcze śpi ale ja już dawno wstałam bo muszę się wyszykować żebyśmy się nie spóźnili. I tak już zjadłam, umyłam się i ubrałam a 9 nie ma

super
Zuziu oczywiscie ze sie bede odzywac

Z tego wszystkiegi zapomniałam czoraj napisac ze my tez dzisiaj mielismy szczepienie i tez byłam sama. Mili strasznie płakała bidulka ale puźniej dostala cyca i sie uspokoiła i szczeliła kupsztala
Teraz spi mi na rekach i nie mam sumienia jej odkładac
Pielegniarka mi mówila ze jak by dostala goraczki to mam ja połozyc w zimnej poscieli w samej pampie.

A jak mój zieciu zniósł szczepienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja od 2 tygodni walczę z ciemieniuchą u Filipa. Codziennie smarowała oliwką, myłam otrębami i codziennie ciemieniucha od nowa aż mu się zaczerwienione zrobiło.
I poszłam z nim w końcu dziś do dermatologa, bo już nie wiedziałam czy to faktycznie ciemieniucha czy może coś innego. Ale powiedziała ze to tylko ciemieniucha i kazała kupić emolium żel zmiękczający na ciemieniuchę. Mam nadzieję ze to w końcu pomoże, bo nieładnie ta jego głównka wygląda w ogóle powiedziała, że oliwką się nie powinna smarować, bo zapycha.... co mnie zdziwiło, bo przecież kogo się nie spytałam, to wszyscy mówią zeby oliwką natłuszczać.....

Fifi dziś zaliczył jedną pobudkę w nocy, coraz ładniej mi sypia. Jak zjadł o 20, zasnął o 21, to obudził się o 3, i potem już o 7 pobudka no tak to ja rozumiem
Ja zmiekczałam oliwka ale babralismy sie z tym prawie 3 tyg.
Cytat:
Miałam dokładnie ten sam problem - Julek miał paskudna ciemieniuchę, wszyscy mówili smaruj oliwka i wyczesuj - jak juz wyczesałam to pojawiała sie w innym miejscu, robiło sie coraz gorzej, miał ja nawet na uszkach. Byłam u lekarza tu w Anglii to szkoda gadać - samo przejdzie....
Wyczytałam gdzies na forum że nie powinno sie stosowac oliwki - bo ciemieniucha powstaje na skutek zwiększonej produkcji łoju - o oliwka to pogarsza.
Koleżanka przywiozła mi z Polski żel zmekczający emolium na ciemieniuche i pomogło od razu, a po kąpieli smarowałam mu główke balsamem nawilzającym dla niemowląt i 3 dni i ciemienucha zniknęła. A zapomniałam tez dodac że dodatkowo uzywaliśmy szamponu na ciemieniuche Dentinox Cradle Cap tylko nie wiem czy go mozna w Polsce kupić - używamy go cały czas żeby ciemieniucha nie wróciła- bo jest napisane na ulotce że można go stosowac codziennie jako normalnego szamponu i wtedy ciemieniucha nie powróci i jak do tej pory Julek ma piekną główkę .
Także polecam emoilum, nie stosuj oliwki - lepiej krem lub balsam nawilżający. Dobry jest tez krem na ciemieniuche z serii AA mama i ja.
Ooo dzieki, musze tego Dentinox Cradle Cap u nas poszukac, jak a anglii jest to moze w ie równiez
Cytat:
dziewczynki czy Wasze dzieciaczki tez tak pakują łapki do buzi? Igor to najchętniej dwie naraz... masakra jakas... juz mu gryzaki daję ale woli ręce. do tego ślinotok masakryczny ale to chyba nie zęby bo nic nie widać u niego...
O ja, Mili tak pcha lapki ze ma odruch wymiotny ale i tak dalej pcha
W sobore zakupiłam zestaw sliniaków z ceratka po domu i ładne na wyjscie.

Aaa i odnosnie sliniaków mi w ogóle nie podchodza te na rzepy, najlepsze sa za zatrzask i to taki z boku a nie z tyłu, ew na wiazanie.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-04-17 o 13:45
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:10   #3381
pearpearl
Wtajemniczenie

Hejka!!!!

Pisze do Was z Jaskiem na klacie, ale obie raczki wolne
My juz po instruktazu i powiem Wam,ze super!!! Do tego rehabilitantka zwrocila nam uwage na sporo bledow, jakie popelnialismy przy codziennej pielegnacji, noszeniu, podnoszeniu, kladzeniu itd.
Mysle, ze jak ktos chce chustowac, to naprawde warto, aby zaczal robic to pod okiem kogos, kto sie zna. Sama bym nigdy nie wiedziala, jak trzeba te chuste do konca dociagnac i jak ulozyc nozki, raczki etc.
Maly juz sie budzil, jak wrocilismy do domu, wzielam go w chuste i migie usnal
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
pearl witaj kobieto ! i juz nie uciekaj

My mamy ta mate https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/produkt.php?produkt=195&r ecenzja=1005

mysle, ze warto poszukac uzywanej, bo tu sie nie ma co zniszczyć a na dlugo itak nie posluzy
Postaram sie juz nie panikowac

Kochana, a jak u Was sie spisuje ta mata???

Cytat:
Napisane przez Haniula
My byłyśmy na bioderkach i wszystko super jest juz nie trzeba wiecej kontrolować
Mała wykapana juz o 18 bo tak sie zlozylo z karmieniem ale po kąpieli jak ją wyjelam to znowu taaaki płacz jakby ją ze skóry obdzierali Nie wiem o co chodzi ale ostatnio ma tak coraz czesciej
W kapieli super ekstra fajnie, uśmiechy całuski. a na przewijaku armagedon, ze ubrac sie nie da
Pozniej walka z jedzeniem i po godzinie męczarni wkoncu spi
no to za bioderka

co do kapieli, to pewnie nie lubi tego momentu, jak sie ja zabiera z cieplutkiej wody na zimne powietrze
Ja w sumie, jak tak sobie myslalam, to tez nie cierpie wychodzic z wanny, wycierac sie itd
Jasiek tez w wodzie daje rade, ale poza to juz srednio

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Pearl tak zamówilam sobie u Azimi i czekam az mi przysla,wiec dziekuje juz.Cos mi sie wcisnelo i nie mam pl liter?
oblukalam sobie i fajnie wygladaja
a jakie kolorki wzielas?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:21   #3382
kasiahexe
Zadomowienie

heloooo

Kochane czytam was codziennie
ale po ostanie aferze głupio mi było sie odzywac bo tak czy siak nie pisałm czesto i zazwyczaj tylko co u nas słychac :/

DLa wszytkich które chca sie starac o paszport brytyjski dla swoich pociech napisze co terzeba zrobic bo moja Livka otrzymala dzisja takowy

1. Przynajmniej jedno z rodzicow musi miec udokumetowane piec lat legalnej pracy ( chciaz slyszłam ze za niedługo juz nawet tego nie bedzie trzeba )
2. osoba która ma brytyjski lub irlandzki paszport musi podpisac wniosek i zdejcie (zapewnic ze zna jedno z rodziców i dziecko)

3. wysyłamy wniosek o paszport, p60 z 5 lat, dokumety tozsamosci rodziców, podpisane zdjecie dziecka, placimy na poczcie cos koło 60 funciaków i za około 3 tygodnie przychodzi nowiutki i pachniuki paszport

aaaaa zapomniałm dziecko musi Urodzic sie w wielkiej brytani hihi

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-04-17 o 14:24
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:22   #3383
uska000
Zadomowienie

witam drogie mamy. nikt o nas nie pytal ale informuje ze zyjemy... Igor troche lepiej ja dalej z goraczka..

nadrobilam ale nie mam sily nic napisac.. zamowilam butelke TT zobaczymy moze sie uda..

jezeli ktoras mama ma ochote to za symboliczna kwote moge sprzedac 4butelki avneta 2 male 2 duze jedna mala uzywana z 5razy.. tzn uzywana probowana do uzycia i 2 smoczki 3-6 mc aventa jeden tylko wyparzony drugi nie ruszany

i ide dalej lezec

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:27   #3384
kasiahexe
Zadomowienie

A skoro juz sie odezwalam to zapytam ile w mleku matki moze utrzymaywac sie kieliszek wypitego wina???

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-04-17, 15:04   #3385
zoja04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooo

Kochane czytam was codziennie
ale po ostanie aferze głupio mi było sie odzywac bo tak czy siak nie pisałm czesto i zazwyczaj tylko co u nas słychac :/

DLa wszytkich które chca sie starac o paszport brytyjski dla swoich pociech napisze co terzeba zrobic bo moja Livka otrzymala dzisja takowy

1. Przynajmniej jedno z rodzicow musi miec udokumetowane piec lat legalnej pracy ( chciaz slyszłam ze za niedługo juz nawet tego nie bedzie trzeba )
2. osoba która ma brytyjski lub irlandzki paszport musi podpisac wniosek i zdejcie (zapewnic ze zna jedno z rodziców i dziecko)

3. wysyłamy wniosek o paszport, p60 z 5 lat, dokumety tozsamosci rodziców, podpisane zdjecie dziecka, placimy na poczcie cos koło 60 funciaków i za około 3 tygodnie przychodzi nowiutki i pachniuki paszport

aaaaa zapomniałm dziecko musi Urodzic sie w wielkiej brytani hihi
Wielkie dzięki - jutro zaczniemy wniosek wypełniać.
A tak się tylko zastanawiam teoretycznie - bo dziecko bedzie miało obywatestwo brytyjskie - a jezeli za pare lat zdecydujemy sie wracac do polski - jak to bedzie wygladalo - bedzie to jakis problem?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Jeszcze jedno pytanko - tutaj lekarze uważaja że dzieciom nie potrzeba podawac witaminy D ???? Julek jest na mleku modyfikowanym i połozna powiedziała że mam sie nie martwic bo wszystkie witaminy łącznie z d sa w mleczku - a jak byłam u lekarza na 6 tyg. kontroli i spytałam o wit D to mnie wysmiał, że po co? że nie potrzeba nawet jak dziecko jest na mleku matki...... no i nie dajemy ..... ale sama nie wiem ..... w piatek przyjezdza do nas mama mojego tżta moze poprosic ja zeby przywiozła wit D? Juz sama nie wiem co myśleć? Bo wiem że w Polsce lekarze uwazaja ze to bardzo ważne podawanie wit D. ale moze faktycznie wit D z mm wystarczy?
zoja04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:13   #3386
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Wielkie dzięki - jutro zaczniemy wniosek wypełniać.
A tak się tylko zastanawiam teoretycznie - bo dziecko bedzie miało obywatestwo brytyjskie - a jezeli za pare lat zdecydujemy sie wracac do polski - jak to bedzie wygladalo - bedzie to jakis problem?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Jeszcze jedno pytanko - tutaj lekarze uważaja że dzieciom nie potrzeba podawac witaminy D ???? Julek jest na mleku modyfikowanym i połozna powiedziała że mam sie nie martwic bo wszystkie witaminy łącznie z d sa w mleczku - a jak byłam u lekarza na 6 tyg. kontroli i spytałam o wit D to mnie wysmiał, że po co? że nie potrzeba nawet jak dziecko jest na mleku matki...... no i nie dajemy ..... ale sama nie wiem ..... w piatek przyjezdza do nas mama mojego tżta moze poprosic ja zeby przywiozła wit D? Juz sama nie wiem co myśleć? Bo wiem że w Polsce lekarze uwazaja ze to bardzo ważne podawanie wit D. ale moze faktycznie wit D z mm wystarczy?

ja jade w maju do PL i bede wyrabiac polski akt ur i polski dowod osobisty
a wiec ztym nie ma najmniejszego problemu w polsce mozna miec tylkojedno obywatlstwo Dlatego w Pl bedzie miał polskie a w Uk angleskie

Co do witami D to ja podaje ale ja karmie piersia nie wiem dokładnie jek to jest z mm a do angielskich lekarzy to ja mam duzy dystas do nich bo oni na wszytko paracetamol lub antybiotyk :/ nic posredniego :/

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-04-17, 15:26   #3387
anankee
Rozeznanie

Możecie podawać dzieciom tran, też ma witaminę D.
Ja podaję tran Filipowi dwie łyżeczki dziennie i taka ilość zapewnia 10jednostek wit. D, czyli tyle ile jest w kapsułce twist off. Ja mu dodatkowo co drugi dzień daję też kapsułkę, bo ma z jednej strony spłaszczoną główkę i żeby mu się ładnie wyrównało.
Tran Mollers naturalny lub cytrynowy można podawać już niemowlętom (ja mam cytrynowy). Jest też tran z firmy Gal.
Moja córka też dostaje codziennie tran.
Warto go podawać, bo oprócz wit A, D i E ma jeszcze cenne kwasy omega 3 i 6 i bardzo wzmacnia odporność (ważne przed szczepieniami).

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:46   #3388
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
o tak,pcha czy głodna czy nie i ślini się ,że masakra i ciągle mam ramona poślinione
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

oblukalam sobie i fajnie wygladaja
a jakie kolorki wzielas?
wzięłam tą 2 nie wiem czy się sprawdzi,ale za taką cenę mogę zaryzykować.A gdzie byłaś na warsztatach i ile placiłaś
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
A skoro juz sie odezwalam to zapytam ile w mleku matki moze utrzymaywac sie kieliszek wypitego wina???
mozesz spokojnie karmić po lampce wina,raz na jakiś czas nie zaszkodzi,gdzies czytałam ale nie pamiętam gdzie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:10   #3389
MMONIKA9
Wtajemniczenie

witam
właśnie wł onet i na pierwszej stronie jest o aniołkowych mamach - przeczytałam to i łzy popłyneły - masakra - wszystko sie przypomniało ;(

a my z michem za godzinke jedziemy na badanie bioderek

dziś nocka lepsza pospał do 5 dostał mleko ale przed 6 znowu sie obudził ztakim płaczem że go uspokoić nie można było
mu się chyba coś śni bo to raczej go nic nie boli bo jak go biorę na ręce to po chwili sie uspokaja i zasypia dalej
Stary 2012-04-17, 16:16   #3390
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
mozesz spokojnie karmić po lampce wina,raz na jakiś czas nie zaszkodzi,gdzies czytałam ale nie pamiętam gdzie
dzieki

jak kogos to intersuje to znalazlam takie cos

http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...iersia_75.html

LIVKA jest juz z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości