|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
no ale jak ty juz ten etap ciąży to to pierwsze prenatalne to przeciez sie robi między 10-14 tc teraz i tak za późno juz ... teraz bedziesz mieć połówkowe niebawem a to obowiązkowe jest ... chyba ze ja cie źle rozumiem cy cuś
|
|
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tańszych wersji takich blokerów można kupić Antidral. Cytat:
[QUOTE=lukrecja_25;3359810 3]Helooouł!!!!! skąd ja to znam... jak mnie beksa złapie to ryczę tak strasznie się zanosze nie mogę przestać Ja beczę przy byle reklamie Dziewczyny, ja gupia chyba jestem, skąd wy wiecie w którym miejscu macie macicę? i jak ją wyczuć ?? dla mnie to jakaś abstrakcja.
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-04-17 o 12:20 |
||
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wiem ze u mnie to USG na bank jest obowiązkowe sie nazywa USG po 22 tc i kosztuje 120 zł
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Weroniko, ja w pierwszej ciąży miałam połówkowe robione przez mojego gina, mogłam sobie zrobić to bardziej szczegółowe w 3D w specjalnym ośrodku, ale stwierdziłam, że skoro gin dokładnie pomierzył dziecko, obejrzał to nie zawracałam sobie tym głowy. Teraz jak już wspominałam, jestem w wieku, gdzie to badanie w ramach NFZ mam obowiązkowe, i umówiliśmy się z ginem, że zrobię tam i dopiero wtedy mam do niego przyjść z wynikami, więc luz.
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
Ja robię połówkowe u mojego gina. On nie wysyła swoich pacjetek do innych lekarzy
A jest w ogóle różnica między II Prenatalnymi a połówkowymi?
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Werka to jesteśmy dwie będzie szczęśliwa 13. Ja prenatalne miałam najpierw normalnie (w 13 tc) a potem gin przełączył na 3d, dał mi płytkę i 6 zdjęć. Przypuszczam, że na drugim badaniu będzie tak samo. Płaciłam 200 zł.Nie wiem czy badanie w 22 tc. jest obowiązkowe, ale mi lekarz powiedział, że bardzo ważne, a ja nie ominę okazji żeby zobaczć bejbika ![]() Sojka bardzo cię proszę zmień mi tp na 13 września Ten antidral kiedyś miałam, dobry był ale strasznie mnie po nim pachy swędziały.
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chce ogóra z solą i nic więcej mnie nie interesuje
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo czyli u mnie jest podobnie bo na ostatniej wizycie gin mi wszystko ładnie pomierzył ... muszę pomyśleć czy zrobić sobie jeszcze to badanie na dokładniejszym sprzęcie u innego gina czy sobie odpuścić... Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia elena_100 pierwsze co zrobiłam jak się dowiedziałam, że na 13 to sprawdzałam czy to czasem nie piątek
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wszamałam taka dobrą pizze zamówioną w pizzeri, wzięliśmy z małżem dużą - bez mrugnięcia okiem wszamałam 3 kawałki, a dobre bo z pepperoni, bekonem i ostra papryczką - ale mi było po niej błogo
wczoraj zaś miałam wieczorem zachciankę, zjadłam jogurt z rozmrożonymi wcześniej owocami leśnymi, które zakupiłam w lidlu swojego czasu ależ byłam zadowolona, za to co zauważyłam, ta ciąża zabiera mi tłuszcz z tyłka, bo założyłam moje sztruksy rurki biodrówki kupione rok temu z okazji spadku wagi i co, lecą mi z tyłka a to H&M rozm.38
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi@Home hehe a ja wczoraj miała apetyta na pizzę i sami robiliśmy z pomysłu na ... nawet dobra wyszła
ale wiadomo te z pizzerii mają coś w sobie
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-17 o 13:09 |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że sama też robię, tą taką z pizzeri nie pogardzę
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Ja po bilansie 2 latka, z synkiem wszystko ok, jest zbyt wysoki w stosunku do swojej wagi, albo za chudy w stosunku do wzrostu Byliśmy w dzieciowym i kupiłam kilka perełek dla melutkiej ![]() Przeleciałam was szybciutko, nie bijcie
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a więc moja droga który tydzień teraz mamy, bo ja się pogubiłam
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Gda do spa orkana się wybieram. na razie jeszcze nie wiem, jak cennik. zajęcia pn, śr, pt o godz. 12. oby tylko gin pozwolił mam nadzieję, że się zdecydujesz, to będziemy ćwicząc się integrowały
|
|
|
#1011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo widziałam na ich ostatniej gazetce że mają być jakieś fajne tuniczki właśnie ale nie miałam czasu wpaść oblukać na żywo
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa i gratuluję wszystkim udanych wizyt. No i poznania płci. Ale Wam zazdroszczę, ja mam wizytę dopiero za 2,5 tyg...
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Antidralu to nie zabardzo polecam bo uczula. Czesto mialam nie przespane noce,drapalam sie itd,cale czerwone pachy mialam,dodam ze smarowalam sie nim przed depilacją.
z tych tanszych polecam Bloker z Ziaji ok 7-8zl.nie uczula i dziala. |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry mamusie
Gratuluję udanych wizyt i zazdraszczam że znacie już płeć Bardzo bym już chciała ale muszę czekać do połówkowego. Poza tym nastawiam się psychicznie że w czwartek z powrotem do pracy ![]() Tak mi się nie chce ale muszę,niestety L4 się skończyło a tak psioczyłam jak lekarz mi je wystawiał a jednak dobrze mi było w domu. Dzisiaj muszę zadzwonić i umówić się na badanie połówkowe,już nie mogę się doczekać jak zobaczymy naszego skarba. Trochę się martwię bo jeszcze nie czuję żadnych ruchów
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
|
#1018 |
|
Raczkowanie
|
ja tez uzywalam blokera ziaji przed ciaza, ale zastanawiam sie czy teraz mozna ?
Witam wszystkie nowe mamusie! Sciskam Was bądzcie z nami do rozwiazania szczesliwego ![]() Mój maluch najczesciej kopie mnie na linii majtek, jakos tak dziwnie, bo pamietam ze córcie kopaly wlasnie u góry, ale mzoe jeszcze sie nie obróciła łobuza mała ![]() Na rozstepy używam fissan-u, na przemian z oliwkąjohnsona, do tej pory nie zrobily mi sie przez dwie poprzednie ciąze, dlatego teraz tymbardziej staram sie by nie zrobily sie. Od 2 dni jakos mi brakuje powietrza, nie moge stać dłuzej znowu... Kupiłam sobie wreszcie długi wiazany zainany sweterek.... tylko nadal nie wiem jakie te geterki kupić, polecicie jeszcze jakies które macie?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1019 | ||
|
Rozeznanie
|
I ja ostatnio też ogórki wpierniczam. Tylko, że ja sole i pieprze, mniam. Dobre są... Robię teź sobie mizerie z koperkiem i jogurtem naturalnym, aż mi ślinka cieknie.
A na obiad zrobię zupe kalafiorową. Kupiłam kalafiorka w biedronce, tylko nie wiedziałam że będzie kosztował prawie 8 zł no ale...Pozmieniali teraz ustawienie tych półek i nie wiem jak tam się poruszać i gdzie coś znaleźć ![]() Cytat:
u mnie wszystko poszło w uda i dupsko i teraz wchodzi w brzuch i rozlewa się na boki. Matko i córko jak ja wyglądam![]() Cytat:
|
|
#1020 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
skoro tak mówisz, to Ci wierzę
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kolejna dziołcha![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

wczoraj zaś miałam wieczorem zachciankę, zjadłam jogurt z rozmrożonymi wcześniej owocami leśnymi, które zakupiłam w lidlu swojego czasu 

no ale...