|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
.Dobrze,ze do lekarza idziesz,moze potrzebujesz jakis witaminek.W klubie sa nowe okreslenia na skrot TZ-moze jakies Tobie sie spodoba (tak do posmiania )
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
DOMINEJ super, że jesteś
Rrrrrrrety ale mi kłaki wypadują
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
dominej
|
#4084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
FATAL Ty dokarmiasz dużo?
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
elf jak jestem w domu to w ciagu dnia 120mm wody i 4miarki po kapieli zwykle tez taka dawka.a jak wyjazd jakis to jedno karmienie mm wicej. Ja mam nie tt termoopakowanie tylko canpola jedno z folia drugie ze steropianem i 1to lipa a drugie trzyma cieplo ok.tylko jest do cienkich butelek.Dominej witaj i zrob hormony wg mnie glownie tarczycy bo wiekszosci to one sa winowajcami humorow
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
to nie dokarmiasz tak dużo
![]() mnie denerwuje blizna po cc, taka gruba nitka ble
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
jak moge Ci cos o mm doradzic to kup sobie pojemniczek do Niego.bo w innym razie na wyjscia bedziesz puche musiala targac,bo mleko zrobione tylko godzine jest wazne.ja mam z babyono 4komory za 9,90.a ja mam jeszcze tyle tluszczu lub zwisu skornego ze rzadko widuje swoja blizne ale nie jest jakas tragiczna.
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw. naczytalam sie o chorobie g-w i modle sie abym jej nie miala aczkolwiek wszystko sie ku temu sklania, ze to jednak to ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/byd...ze_251724.html ja pier*ole .... ide od tego kompa, bo przeciez sie noz w kieszeni otwiera....moze jak kibel wyszoruje to ochlone
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Dominej , nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja z moim mężem przy pierwszym dziecku masakrycznie się kłóciłam!! Słowo rozwód padało przynajmniej raz w tygodniu
umęczona byłam megaJak mają Cię zwolnić, to przechodź na urlop wychowawczy, jeśli nie musisz pracować i utrzymacie się z jednej pensji!! Z wychowawczego nie mogą Cię zwolnić, a należą się 3 lata, więc możesz sobie przez ten czas szukać nowej pracy, podnosić kwalifikacje i w razie czego odejść do nowej pracy Do mam, których dzieci już jedzą słoiczki: - czy Wasze dzieci zjedzą cały słoiczek?! bo moja max. 3-4 łyżeczki, które odejmuje żeby w razie czego dołożyć więcej, ale ona nie zje więcej bo Pati od razu wsuwała całe słoiczkki.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-04-17 o 12:30 Powód: dopisek |
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
dziecie spi a ja na tel czytam bo jak zaczne cos robic to sie obudzi.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Seona moja nie zjada calego polowe moze da rade.ja wczoraj kupilam bardzo plaskie lyzeczki z canpola i z tych daje rade zjesc.nie ma ich w necie bo to jakas nowosc 5+
|
#4091 |
|
Rozeznanie
|
Dominej-
możesz przejsc na mniejszy wymiar etatu np. 7/8, 5/6, 3/4 i pracodawca nii moze Ci odmówić. I masz ochronę przed zwolnieniem na rok. Jak chcesz to mogę Ci podesłać wniosek. Możesz być na mniejszym etacie tyle ile trwa normalnie wychowawczy ale tylko 12 miesięcy masz ochronę przed zwolnieniem. |
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko spalo 2,5h,wstalo super zadowolone
.Teraz lezy z gola dupka i sie przewraca na boki,brzuch.Seona ja wprawdzie gotuje,ale wkladam to w sloiczki i mala zje pol,czasem,jak jej zasmakuje albo jest bardzo glodna 3/4,ale tego malego 125g |
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Seona moj np grymasi. Jak cos mu srednio smakuje to zje kilka lyzeczek. Jak cos mu podejdzie to caly sloiczek, nawet wiecej. Dzis np zjadl 2sloiczki te malutkie w ramach jednego posilku
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
elf, fatal też tak dokarmiam, raz dziennie czasem dwa wogole fajnie że piszesz o tym termoopakowaniu, mam własnie takie z canpola ze steropianem ale jeszcze nie używałam |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
słoiczki robicie dzień wcześniej? bo ja na razie od ręki to co potrzebuje na dany posiłek
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- aaaaaaa dajecie może kleik ryżowy? bo nie wiem na noc czy w dzień, łyżeczką? bu ale ciemna jestem w te klocki
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
mszpilka - prześlij mi proszę wniosek. MOże to dobry pomysł - bo na to, żeby iść na wychowawczy to nie możemy sobie pozwolić :/
Seona - moja Dobrusia od kilku dni zjada cały słoiczek zupki - ale ten mniejszy - 130g, a deserek to różńie - ale już tez zbliża sie do całego. Na początku zjadąła po kilka łyżeczek, a po kilku dniach w ogóle nie chciała jeść - jakby w ogóle zapomniała jak sie je łyżeczką. Zrobiłam 4 dniowa przerwę w podawaniu jej czegoś innego niż mleko i teraz wsuwa aż miło. Jednak powiem Wam, że nie wprowadziłam jeszcze glutenu ani męsa - mimo, że już powinnam, ale ciągle coś... Narazie przechodzimy z mleka 1 na 2. No i moja mała nie chce jeśc samego mleka - musze jej troszkę zagęszczać kleikiem ryżowym bo jak czuje, że jest samo mleko to się drze ![]() No i wreszcie nauczyła się pić. Daję jej sok rozcieńczony pół na pół z wodą, ale teraz staram się ja nauczyć pić samą wodę - i nawet trochę pije.
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-04-17 o 13:14 |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a deserki dajecie procz obiadku? Bo ja daje obiadek, w sumie deserkow wcale nie jemy bo mlody woli konkrety
jabluszkiem zaczal pluc, kaszki nie chce jesc. Za to wciaga jak szalony warzywka.
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Goldi oglądałam 2 razy i sie zwyłam za każdym razem Cytat:
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula, tak to jest zdejmowanie koloru
![]() nadal sie nie rozpakowalam od powrotu... nienawidze tej czynnosci. |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej meldujemy sie po rehabilitacji i spacerku
Kurcze tzt bardzo entuzjastyczny w kierunku zajmowania sie chlopcami. Stesknil sie czy co?
|
#4101 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
GLAM Twoi chłopcy mieli WZM czy asymetrię? małemu leci główka bardziej na prawo ale pediatra nie kazał rehabilitować, do tego ma tę główkę asymetryczną i mnie to martwi czy mu się wyprostuje
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja gotuje na 2-3 dni,dlatego porcuje w sloiczkach.
Deserki jemy od paru dni albo rano albo po poludniu,zalezy,jak ona spi.Wieczorem 18-19 kaszka obowiazkowo.Teraz chcialabym zrobic tak: rano o 7 cycek, 8:30-9 kaszka lub owoce, drzemka obiadek, cycek drzemka, cycek kaszka + cycek i spanie |
|
|
|
#4103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Glam a moze Tz poczytal w klubie nasze nowe okreslenie skrotu
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
a gdzie kupujecie takie małe słoiczki? hmmm to już nie wiem czy jest sens samego kartoflaka pakować do słoika na 3 dni
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam u dermatologa i polecił mi LOXON na wypadanie włosów
![]() Może wkońcu coś mi pomoże ![]() Ja podaje kleik małej codziennie, bardzo jej smakuje
Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-04-17 o 13:35 |
|
|
|
#4106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kaszka manna? ja się glutenu jakoś boję, bo źle reagował jak jadłam ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
hej wam
noc u mnie w połowie nieprzespana, nie przez dziecko, przez myśli znowu boli mnie głowa, a w domu ani połowy panadola. muszę kupić sobie meliskę, jak nie zadziała, to pójdę do lekarza po tabletki, bo zeświruję z tym wszystkim. zaliczyłam godzinny spacerek, mała jest dzisiaj grzeczna, ale jakaś tak nie do życia jestem...Na 18 jadę na Mszę za ojca, to już rok jak go nie ma, a śni mi się bardzo często... Odnośnie słoiczków, to moja jada te z babydream, 190ml na 3 razy. Deserków narazie nie podaję, bo nie chcę dziecka przyzwyczajać do słodkiego...Najpierw warzywka, miesko, później będą owocki. Jedyny owoc jaki je to jabłuszko, które ścieram jej do wieczornego papu. 80ml mm+średnie jabłuszko+kleik ryżowy do zagęszczenia. goldi obejrzałam teledysk, znowu gula mi urosła w gardle pokażę tż'owi. gdzie kupowałaś plyn do dekoloryzacji? miałam robioną w salonie, ale durna ci.pa położyła mi płyn na całość, a powinna tylko na czarną farbę...w gruncie rzeczy odrosty wyszły siwe, a reszta ciemnobrązowa...teraz mam znowu z 4cm odrosu i myślę coby tu zmodzić...
Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2012-04-17 o 13:43 |
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
MSZPILKA dzięki, wysłałam Ci maila
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
i bralam Chantal Prosalon Color Peel.
|
||
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis sam śpi bo ja chciałam troszke ogarnąć bo sie syf robi a sprzątanie zostawie na jutro bo tż w domu cały dzień to niech sie małym zajmie a ja ognia.......ja małemu gotuję 3 ziemniaki i 1 marczewkę później przwie całkiem tą wodę odlewam bo Miko lubi gęstsze zupy i taka porca ja 2 dni mi starcza nakładam do słiczka 190 ml i do lodówki a reszte mały zjada to drugie 190 ml mniej wiecej wychodzi z tego.......z mięskiem to kupuje bo niechce mi się szczerze bawić z tym gotowaniem kawałeczka mięska........
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

)

dominej

aczkolwiek wszystko sie ku temu sklania, ze to jednak to
bo moja max. 3-4 łyżeczki, które odejmuje żeby w razie czego dołożyć więcej, ale ona nie zje więcej
bo Pati od razu wsuwała całe słoiczkki.

pokażę tż'owi. gdzie kupowałaś plyn do dekoloryzacji? miałam robioną w salonie, ale durna ci.pa położyła mi płyn na całość, a powinna tylko na czarną farbę...w gruncie rzeczy odrosty wyszły siwe, a reszta ciemnobrązowa...teraz mam znowu z 4cm odrosu