Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 12:51   #451
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
mniej więcej o 20, czasem zasypia w kwadrans, czasem jak wczoraj w nowym łóżku w dwie godziny.
Hmmm, u mnie niby na koniec kwietnia ma byc zmiana czasu wiec jak pory zostana tak jak teraz to bedzie ok.20 i 7 rano. Ale jakby mi tak w sobote lub niedziele dala pospac godzinke dluzej.... marzenia
Stary 2012-04-17, 13:02   #452
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

serio aż tak??

Przyszło krzesełko ide sie dobierac do niego
a pokażesz też?

ja się nie mogę zdecydować, więc chętnie sobie pooglądam
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:03   #453
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł!

dz Założycielka i jej vena bezcenne

no co coś sie nie podoba
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Widzę że dużo z Was kupujecie ten garnuszek klocuszek. Co Was przekonuje do jego zakupu?
Tak pytam, bo sama jestem na etapie wybierania zabawek.
.
mnie przekonał filmik na necie, dziecko dopiero jak włoży coś tam to zaczyna grać, ale najbardziej to chyba podobają mi się te klocki w kształtach gwiazdek itp trzeba je wpasować w otwór żeby je wrzucić do tegoo garnuszka, a to chyba dziecko wyobraźni trochę uczy ?

Dziękuje za posty odnośnie chodzika, no to chyba nie potrzbeny wydatek, młody ma się w każdym pokju czegoo trzymać, nie mamy szafek dużo i bibelotów , da rade

Co do ubierania tez dzieki za posty
chyba młodego rozbieram za bardzo, ale nie fuczy, przestał płakać w nocy, nie rozkopuje się więc chyba mu nie gorąco, w nocy mam około 20 stopni

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:07   #454
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Jak tam Kajka???????
super rośnie, turla się, siada, trochę marudzi, drze się mamamamama i babababa mało je duzo piję i dalej jest bezzębna

jak moję dziecko zacznie jesć więcej też ją będę chować na tescowskich warzywkach

Martunia mi się własnie dzisiaj cierpliowść skończyła pisałam o tą parasolkę z samego rana odewzu brak a słoneczko zapowiadają

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:22   #455
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a pieska archi chyba przegapiłam
na 1 str kochana-ząbki były

A jak tam w pracy??

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

no co coś sie nie podoba
ależ skąd prze pani
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
super rośnie, turla się, siada, trochę marudzi, drze się mamamamama i babababa mało je duzo piję i dalej jest bezzębna

jak moję dziecko zacznie jesć więcej też ją będę chować na tescowskich warzywkach
mammmmaaaaaa

moj tylko baba i baba i tez mało je- za to piers jest najlepsiejsza

A krzesełko mamy TAKIE
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:33   #456
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

A jak tam w pracy??

ależ skąd prze pani

mammmmaaaaaa

A krzesełko mamy TAKIE
ale ze mnie
nie widziałam ich
jak czytam Was na fonie wieczorami w wyrku i nie jestem zalogowana to nie widzę zdjęć... tak tak, nie bij - sama sobie wymierzę karę
a ząbaski pierwsza klasa
piesio też

w pracy jakoś leci

krzesełko super! kurcze, ja tu takich fajnych nie widuję.
a u nas problem jest, bo mi się podobają takie, które nie podobają się mojemu tż i na odwrót
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:04   #457
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A jakie witaminy nalezy uzupełnić?
Wydaje mi się że mam...Musze odpalić nawilżacz i sprawdzić.
Śpimy przy uchylonym oknie więc nie powino byćsuchego powietrza...NO nic sprawdzę. Dzięki!

Super! Więc zaliczka czekała na lepszy czas Fajnie tak w większym gronie. Koszty mniejsze i weselej My jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę, tak więc nic więcej nie mogę powiedzieć oprócz teog, że jedziemy
sama nie wiem, ja łykałam suplementy, chyba sa jakies suplementy dla dzieci ale czy mozna je od tak stosować? nie wiem
Cytat:

mamo Zosi- porozglądam się sama za tym kremem, a jak do wakacji nie uda mi się wyhaczyć go, będę się do Ciebie uśmiechać o przywiezienie z Niemiec

U nas spodenki, skarpety z podeszwami, body i kurtka ale taka cieniutka Kocyków i pokryw z wózka na nogi nie używamy. a, no i czapka oczywiście.

jak ten czas leci...

o..ale fajnie zazdroszczę

Niee.. Dziewczyny BŁAGAM. NIE KUPUJCIE CHODZIKÓW- piszę to jako fizjoterapeuta z kilkuletnim doświadczeniem pracy na oddziale dziecięcym.

Na noc Ignaś ma cieniutki pajacyk, lub śpioszki i koszulkę z krótkim rękawem. Czasem śpi w śpiworze czasem pod kocem.

Widzę że dużo z Was kupujecie ten garnuszek klocuszek. Co Was przekonuje do jego zakupu?
Tak pytam, bo sama jestem na etapie wybierania zabawek.

Na szczęście ładnie się goi. Ale choć nie jestem wrażliwa na widok krwi i ran to zrobiło mi się słabo jak zobaczyłam jak się podrapał. Nie przyjęli nas bo limity w przchodni. A nasz dermatolog w lux-medzie tylko raz w tyg przyjmuje w środy, więc dopiero jutro pójdziemy. Ale już jest dużo lepiej.
oj tak tak, czapa być musi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-04-17 o 14:08
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:25   #458
minio1984
Zadomowienie

Hej
Na razie się tylko witam i od razu chwalę, a co!
Zrobiłam w końcu pierwszy raz sama zupkę dla młodego i zjadł całą miseczkę, czyli ten duży słoik Tylko matka-debilka zamiast żółtko dać już do miseczki na dziś to wrzuciłam do garnuszka z całą zupką i zadowolona zblenderowałam. Mam nadzieje, że nic się przez te dwa dni nie stanie z tym jedzonkiem I miał być indyk, ale tatusiowi się chyba pomyliło i kupił pierś z kurczaka, no ale trudno, przecież mi dziecko nie umrze, kuraka też czasem dam

Dobra młody usnął, ogarniam na szybko mieszkanko i wracam ponadrabiać, bo widzę że znów dużo naskrobałyście

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:31   #459
bianeczkaa
Zakorzenienie

Proszę wa, poradźcie mi coś bo już nie wiem co robić
Malwa ma zakitolone miejsce między nosem a gardłem. To jej spływa na gardło i pokasłuje przez to. Próbuję odciągać glutofonem, psikam często solą morką ale nic nie pomaga, nie mogę nic odciągnąć Boję się, żeby na uszy jej nie poszło. Nie wiem jak jej ulżyć. Jakaś inhalacja Można?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Minio, a ile w ogóle można taką zupkę przechowywać bez mrożenia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-04-17, 14:41   #460
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

A jak tam w pracy??

ależ skąd prze pani

mammmmaaaaaa

A krzesełko mamy TAKIE
Ładne krzesełko Dobrze że taki ma kolor, my kupiliśmy w kolorze morskim ale z białymi pasami stabilizującymi. Teraz to one są już pomarańczowe i niefajnie to wygląda

Cytat:

no co coś sie nie podoba

mnie przekonał filmik na necie, dziecko dopiero jak włoży coś tam to zaczyna grać, ale najbardziej to chyba podobają mi się te klocki w kształtach gwiazdek itp trzeba je wpasować w otwór żeby je wrzucić do tegoo garnuszka, a to chyba dziecko wyobraźni trochę uczy ?

Dziękuje za posty odnośnie chodzika, no to chyba nie potrzbeny wydatek, młody ma się w każdym pokju czegoo trzymać, nie mamy szafek dużo i bibelotów , da rade

Co do ubierania tez dzieki za posty
chyba młodego rozbieram za bardzo, ale nie fuczy, przestał płakać w nocy, nie rozkopuje się więc chyba mu nie gorąco, w nocy mam około 20 stopni
Pytam bo dość wysoka cena tego klocuszka, ale faktycznie fajny

Cytat:
mniej więcej o 20, czasem zasypia w kwadrans, czasem jak wczoraj w nowym łóżku w dwie godziny.
Aa.. jak zazdroszczę tego rannego spania
Stary 2012-04-17, 14:59   #461
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry po kilku dniach nieobecności ale naskrobałyście, nie wiem czy dam rade nadrobić

W niedzielę mieliśmy gości, wczoraj mężuś miał wolne ze wzgledu na pogodę a dziś od rana na rozjazdach. Byliśmy na kontroli u lekarza i jest zdecydowanie lepiej nie ma już szmerów na oskrzelach, mamy jeszcze przez tydzień robić inhalacje ale już rzadziej i jak będzie wszystko oki to za tydzień będziemy mieć szczepienie
Byłam również w pracy i co się okazało, że będę musiała robić nadgodzinydwa razy w tygodniu po 11 godzin na razie niby przez maj, ale to i tak dużo. Dobre to że w pierwszym tygodniu mi odpuszczą.

A mąż dostał urlop na weekend majowy i wyjeżdżamy na kilka dni w góryjuż się nie mogę doczekać i muszę nabrać sił i się psychicznie nastawić, bo zaraz po weekendzie majowy wracam do pracy

to idę czytać

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Dzień dobry na wku...rwie
Dziecię obudziło sie dzis o 6.30- to poszłam obudzić tatusia- neich łapie teraz dyżur- i mowie za jakies pol godz daj sloiczek i ubierz malego. I co?? Po 2 h maly sie drze bo glodny a ten se lezy i tylko kolejna zabawke mu pod nos podtyka.
Oczywiscie maly nie ubrany nie nakarmiony. Dobrze,ze go chociaz przewinal...
nO ale efekt taki ze teraz zasnal dopiero po 4h i znajac jego dzien bedzie rozpieprzony... a od 15 zostajemy sami - kapiel tez sami. Juz widze jak bedzie fajnie...serio zaraz mnhie cos strzeli.
A ten moj dziwi sie ze zła jestem- to pytam jak ja mam Pio odstawiac od piersi jak tak ciezko podac mu cos do zarcia???
W ogole przy karmieniu to ja mam byc nie wiadomo jak cierpliwa, a ten ma w nosi.
I sie dziwi ze ciagle wściekła chodze
Nie ma to jak dobrze zacząć niedziele...

współczuję a chłopa to tylko
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

a i jeszcze z rsna mila wiadomosc ze wygralismy dres z gerbera he

Cytat:
WITAM w klubie mój od 4-30 nie chciał spać, wiercił się do 6, to co mus wstać było. o 8 jakiś cudem zasnął, obudziliśmy się znowu po godzinie to sprzedałam go ojcu, ale oczywiscie musiałam wstać zrobić młodemu jedzenie bo tata nie da rady :/ no i suma sumarum nie poszłam spać znowu bo młody piszczał z salonu to co wstałam , a oczy moge podpierać na zapałki.
również współczuję i następny do
Cytat:
Witam się i ja po ciężkiej nocy. Zośka od jakiegoś czasu wierci sie niemiłosiernie, to na brzuch, to na plecy, to na boczek, to wkurza sie, że doszła do ściany i nijak sie obrócić nie może i takie to spanie z nią a łóżeczko nowe stoi i próby kładzenia jej nawet w dzień kończą się awantura! wezmę ją do siebie i zasypia po kilku minutach
No i o 6 rano uznała że już koniec spania i weź mamo baw się ze mną (dostałam kopa w plecy na dzień dobry ). Ale przed ósmą padła i spała do 10! a teraz trze oczy niemiłosiernie więc zje kaszę i może jeszcze pośpi?! no bo co robić przy takiej pogodzie...
a może spróbuj Zosie odkładać do łóżeczka jak już zaśnie, może by się z czasem nauczyła?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:02   #462
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po kilku dniach nieobecności ale naskrobałyście, nie wiem czy dam rade nadrobić

W niedzielę mieliśmy gości, wczoraj mężuś miał wolne ze wzgledu na pogodę a dziś od rana na rozjazdach. Byliśmy na kontroli u lekarza i jest zdecydowanie lepiej nie ma już szmerów na oskrzelach, mamy jeszcze przez tydzień robić inhalacje ale już rzadziej i jak będzie wszystko oki to za tydzień będziemy mieć szczepienie
Byłam również w pracy i co się okazało, że będę musiała robić nadgodzinydwa razy w tygodniu po 11 godzin na razie niby przez maj, ale to i tak dużo. Dobre to że w pierwszym tygodniu mi odpuszczą.

A mąż dostał urlop na weekend majowy i wyjeżdżamy na kilka dni w góryjuż się nie mogę doczekać i muszę nabrać sił i się psychicznie nastawić, bo zaraz po weekendzie majowy wracam do pracy

to idę czytać

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

również współczuję i następny do

a może spróbuj Zosie odkładać do łóżeczka jak już zaśnie, może by się z czasem nauczyła?
ooo a czym inhalujesz??

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2012-04-17, 15:10   #463
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

to idę czytać
Ale jak 11h w pracy?? To jakas masakra! A nie mozesz miec 7 godz dla matek kp???Ja poczatkowo na miesiac chce wrocic na pol etatu , apotem te 7h mnie ratuje (a raczej moj biust )

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Ładne krzesełko Dobrze że taki ma kolor, my kupiliśmy w kolorze morskim ale z białymi pasami stabilizującymi. Teraz to one są już pomarańczowe i niefajnie to wygląda
Ja początkowo chciałam TAKIE w kolorze chocolade, ale nie mają - dopiero za 4tyg.,a ze mi spieszno bylo to kupilam inne , najmniej pstrokate i w sumie moze to i dobrze bo wlasnie tak pomyslalam ze tamte mega jasne jest i ma oddychajaca tapicerke, a te ceratkowa- wiec łatwiej zmyć musze sie jakos pocieszac
Cytat:
no tak bywa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:20   #464
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

A ja się dziś tylko przywitam jakoś nie mam weny

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:34   #465
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mięska na oko gotuje, jak wszystkiego

a może Adas nie chce w nocy jeść, a pomamlać cyca i się przytulić jak Natalcia rób po swojemu i już

masła na oko ale chyba około łyżeczki? nie wiem, nożem odkrajam

pyszności i u nas już wypróbowane te smaki skórki od chleba Nacia uwielbia
ostatnio dałam jej skosztował wody takiej lekko gazowanej zamoczyła język i jak jej sie spodobało ze to szczypie masakra
Acelinka no on raczej woli sobie pociumkać, ogólnie dużo się w nocy kręci i przebudza niestety ale ze 2 razy to tak porządnie jeszcze ciągnie, czyli potrzebuje jeszcze jedzenia.
Teściowej się wcale nie słucham, zawsze robię inaczej niż mi mówi, mamy zupełnie inne poglądy co do żywienia czy ogólnie do wychowania
A z tą wodą to może i ja spróbuję, pewnie będzie miał ekstra minę tylko musze małą buteleczkę kupić bo u nas tylko niegazowana jest

Cytat:

Planujecie zakup chodzika ?

Jak ubieracie dzieci do snu ?
Wcześniej ubierałam w pajaca, ale teraz w bodziak z długim rękawem i skarpetki i mały nie rozkopuje mi się w nocy i jak by mu wygodniej było, nie wrzeszczy w nocy tylko budzi sie i bawi chyba wcześniej za bardzo go opatulałam
My też nie kupujemy chodzika, choć miejsca trochę mam, ewentualnie pchacz, ale zobaczymy jak z kasą będziemy stać
A ubieram body z kr i na to pajac i przykrywam cieniutką kołderką i nie rozkopuje się a karczek taki letni ma, to chyba oki, a temp to 19-20 st

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Chodzika nie planuję. Mam takiego jakby "pchacza" z fp. Ale to i tak daleko nam do chodzenia.

Franek śpi albo w pajacu, albo body+śpiochy. Strasznie się rozkopuje w nocy i jest zimny jak lód, dlatego wolę go lepiej ubrać niż mam wstawać i przykrywać.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Indygo no planuję tak całkowicie odstawić, w sumie będzie miał 11 miesięcy, a wydaje mi się, że lepiej przestać do roku, bo potem to ciężko. No i taki 3-latek wołający cyca to już by śmiesznie wyglądało (to tylko moja opinia).
i moja też

Martunia cieszę się, że się zupka udała. Mi pierwszym razem też wyszła za gęsta, ale już teraz opanowałam proporcje i wychodzi w sam raz. A wczoraj cukiniowa wyszła najlepsiejsza, bo rzadsza, więcej wody dałam i jest git.

Małgosia też tak myślę, czy nie zacząć razem gotować, bo chyba już można. A to chyba Ty coś krzyczałaś, że szukasz zawsze w jakimś poradniku co i kiedy można i że wywaru mięsnego jeszcze nie?
Ancia a powiedz mi co dajesz do cukini? I ile jej dajesz?
Sory, że tak Cię męczę tym gotowaniem, ale jesteś moim guru

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .
Gratki wielkie za taką mobilizację i wytrwałość. Ja mam pod nosem nową siłkę ale nie mam jakoś ani siły ani ochoty sama chodzić, taki okropny leń ze mnie

Cytat:
Heloł!

A niech się ta Twoja teściowa w pocałuje. Serio jakaś durna z tymi tekstami...
No powiem Ci, że tak mnie ostatnio wkur..., że szok. i ciągłe to jej: nie moja sprawa, ale..., i ględzi jak to było 30 lat temu i na dodatek sama cykiem nie karmiła, a mądrzy się jakby 10 dzieci wykarmiła

u nas też- chociaz czasem udaej mis ie go przeciagnac smoczkiem z godzinę nawet- no ale wtedy ja nie spie
u nas smoczek nie pomoże bo nie ciamka, bawi się tylko nim, jakby to była zabawka, dawałam kiedyś w nocy to tylko się zdenerwował i rozryczał i musiał być cycek

dz Założycielka i jej vena bezcenne

no niestety... i drugie tez no niestety

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

A Archi fajowe to krzesełko, a to co chciałaś kupić to śliczne, ale właśnie mniej praktyczne.
Zazdraqszczam tych krzesełek, wszystkie macie super jak pisałam my dostaliśmy takie drewniane i ono nie ma pasów i póki Adaś nie będzie stabilnie sam siedział to musze go karmić w leżaczku, a tak mi niewygodnie że szok A tż nie zgadza się na sprzedanie tego i upienie innego
A i kusicie tym klocuszkiem-garnszkiem, moja koleżanka miała i jej synek bardzo lubił się nim bawić, tylko starszy był, dostał na roczek.
Ja jeszcze bym chciała bardzo huśtawkę kupić i taki rowerek trzykołowy. Oj czego to ja bym nie chciała a kaski brak

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 15:40   #466
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

:hej: my już po spacerku i wycieczce do galerii na zakupy. młoda mi doradziła w kwestii kilku koszulek i torebki

Cytat:

Czy waszym dzieciaczkom też pękają wargi? Stefkowi strasznie dolna...smaruje wazeliną, maścią witaminową i nic nie pomaga. Jak się budzi to ma takie strasznie suche, że jak nie zdążę posmarować to krew się leje Pedi mówi, że od śliny...
hmmmmm pierwszy raz się z tym spotykam u takiego maluszka, ale np mojej córki siostra ma wrażliwą skórę i cerę no i też jej często pękają wargi. taki jej urok. a na noc smarujesz Stefkowi usteczka?

Cytat:
Hallo Mamusie Kochane!
Zo spała u siebie do 6 rano! Potem wzięłam ją na karmienie i tak już razem zasnęłyśmy i spałyśmy do 10! No i za oknem w końcu słońce, aż chce się żyć
no moja mogłaby nie być taka ciekawa jak wygląda świat o 6ej i pospałaby czasem do 10ej.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Filip od wczoraj ma 7miechów a matka się nie chwaliła
Jaki on duży już
dla Fifiego wielkiego

Cytat:
Ale widziała trochę spamu też
no way, gdzie?
bezcenne

no niestety... i drugie tez no niestety
Cytat:

mamo Zosi- porozglądam się sama za tym kremem, a jak do wakacji nie uda mi się wyhaczyć go, będę się do Ciebie uśmiechać o przywiezienie z Niemiec

U nas spodenki, skarpety z podeszwami, body i kurtka ale taka cieniutka Kocyków i pokryw z wózka na nogi nie używamy. a, no i czapka oczywiście.

a ja czytam i myślę kurtka, do spania ale czajnik ze mnie

Na szczęście ładnie się goi. Ale choć nie jestem wrażliwa na widok krwi i ran to zrobiło mi się słabo jak zobaczyłam jak się podrapał. Nie przyjęli nas bo limity w przchodni. A nasz dermatolog w lux-medzie tylko raz w tyg przyjmuje w środy, więc dopiero jutro pójdziemy. Ale już jest dużo lepiej.
za lekarza, a właściwie za Ignasia u lekarza

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

hej hej
u nas też strajk, ale tylko z mlekiem na noc. kiedyś wypijał 120ml na luzaka, teraz jak wmuszę 30ml to sukces. zwalam to na zęba, bo już go widać

zleciało 7 miesięcy, prawda? lada moment będziemy roczki świętować
jakie roczki, kobieto ja nie chce :drzwi:

Cytat:

Byłam również w pracy i co się okazało, że będę musiała robić nadgodziny dwa razy w tygodniu po 11 godzin na razie niby przez maj, ale to i tak dużo. Dobre to że w pierwszym tygodniu mi odpuszczą.

to idę czytać
ale musisz te nadgodziny? bo kobieta z tak małym dzieckiem musi zgodę wyrazić na nadgodziny

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:51   #467
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
:hej: my już po spacerku i wycieczce do galerii na zakupy. młoda mi doradziła w kwestii kilku koszulek i torebki
Indygo pochwal się co upolowałaś

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 15:53   #468
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Pochwale się Wam że dzisiaj oto właśnie uzyskała absolutorium i jakby nie było ukończyłam studia drugiego stopnia teraz "tylko" obrona

o i jeszcze sie pochwale że moje dziecie na słowa brawoooo zaczyna klaskać w rączki i mamy nową fajną zabawe - siadam z nią przed lustrem i jak przechylam głowe w lewo to ona też, jak prostuje to ona też,a jak przechylam w prawo to ona i tak w lewo, jakś sobie upatrzałą tą strone i robi przy tym taką słodką minke, masakra, uwielbiam to moje dziecie
dla Ciebie i Natki za nowe umiejętności
Cytat:
Agus- MÓJ mały poci się masakrycznie-gł. jak śpi, a ma ubrany tylko pajac i jest odkryty do polowy. Tymczasem ja śpię zakryta po nos. Gorące sztuki nam się trafiły
u nas tak samo. na noc tylko pajac i do połowy przykryty takim cienkim kocykiem i plecki ma spocone
Cytat:

Noc koszmar- Ignasia tak swędziało, tak drapał, że prześcieradło musiałam w nocy zmieniać bo pełno krwi wszędzie, a buzia rozorana. Płakać mi sie chce I znowu trzeba iść z tym do lekarza.

Z fajnych rzeczy- mają dla mnie przyjść 2 paczki dziś z przedterminowymi prezentami urodziowymi
współczuję
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam w deszczowy poniedziałek chyba dzisiaj wybywamy na wieś - przynajmniej nie będziemy same siedziały całymi dniami
to miłego wypadu do rodzinkid
Cytat:
Dałam Kwilonowi kabelek do podlączenia apartatu do komp. i mam już 10minut spokój. Co jakiś czas tylko podchodzę i mówię "nie nie nie", zabieram, odkladam w widocznym dla niego miejscu i za chwilę znowu po niego śmiga

Wiem wiem. Chamstwo, ale mam chwilę dla siebie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

A tak wogólę, to dzień dobry w ten piękny szary, deszczowy poniedziałek
dobry pomysł nie jest zły
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry

Witamy się po świątecznie i po wycieczkowo mówiłam że w nowym wątku wrócę

Meldujemy się nadal bez zębnie, jedynie ważymy więcej i dużo gadamy no i lubimy z całych sił w płucach piszczeć AAAaaaaa

Co tam u was??? Widzę że zęby wam idą na maksa
hejka i jak tam wizyty u rodzinki się udały?? pewnie wszyscy sie Martusią zachwycali?? a jak tam laktacja?? nadal ściągasz mleczko??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:25   #469
anciaahk
kosmitka

Oczywiście jak tylko napisałam, że Franek tak długo śpi, to wstał. Nigdy więcej tu go nie pochwalę, normalnie jakieś czarownice z Was .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:32   #470
minio1984
Zadomowienie

Ancia ja też tak mam, jak piszę, że już tak długo śpi, to zaraz się budzi.

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:39   #471
mama zosi
Zakorzenienie

Słowo się rzekło i ugotowałam dziś Zo pierwszą zupkę. Brokułową. Zjadła ze smakiem 180 ml porcję
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:40   #472
anciaahk
kosmitka

Nie wiem, czy ja Was zdołam ponadrabiać?? Pewnie wieczorkiem, ale spróbuję.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:43   #473
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A ja się dziś tylko przywitam jakoś nie mam weny

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Minio Zo też traktuje smoczek jak zabawkę, ogląda go na wszystkie strony, czasem pociamka, ale głównie nie tę stronę co powinna.
Stary 2012-04-17, 16:46   #474
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Słowo się rzekło i ugotowałam dziś Zo pierwszą zupkę. Brokułową. Zjadła ze smakiem 180 ml porcję
Brawa za pierwszą zupkę i jak ładnie zjadła, ja dziś też gotowałam pierwszy raz i się udało

Jak Adanio teraz śpi, to cisza na forum, a jak się obudzi to pewnie ruszycie z produkcją, takie mam szczęście a śpi mi od 14

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:48   #475
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Brawa za pierwszą zupkę i jak ładnie zjadła, ja dziś też gotowałam pierwszy raz i się udało

Jak Adanio teraz śpi, to cisza na forum, a jak się obudzi to pewnie ruszycie z produkcją, takie mam szczęście a śpi mi od 14
Od 14?! no to nieźle pospał! Zo własnie w swoim łóżeczku zasypia i specjalnie nie ma awantury. Coś tam stęka do zabawek.

brawo za zupkę! a co jedliście?
Stary 2012-04-17, 16:48   #476
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Minio Zo też traktuje smoczek jak zabawkę, ogląda go na wszystkie strony, czasem pociamka, ale głównie nie tę stronę co powinna.
O dokładnie tak samo, gryzie to plastikowe, uchwyt wszystko tylko nie to gumowe. No kiedyś czasami ssał jak usypiał, a teraz to tylko go trzyma w rączkach przy usypianiu

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:50   #477
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
O dokładnie tak samo, gryzie to plastikowe, uchwyt wszystko tylko nie to gumowe. No kiedyś czasami ssał jak usypiał, a teraz to tylko go trzyma w rączkach przy usypianiu
Zo to jak już włoży czasem sobie właściwą stroną do buzi, to od razu wypluwa. Nie pasuje jej ewidentnie. I tak sukces, że do smoczków butelkowych się przekonała, ale początki były ciężkie.
Stary 2012-04-17, 16:52   #478
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Od 14?! no to nieźle pospał! Zo własnie w swoim łóżeczku zasypia i specjalnie nie ma awantury. Coś tam stęka do zabawek.

brawo za zupkę! a co jedliście?
No w sumie co dzień tak śpi, tylko taki warunek, że musi być na powietrzu i nadal jeszcze śpi. Jak nie pośpi tak ze 2-3 godz po południu to potem jest mega mega maruder

A zupka była wielowarzywna, marchewka, pietruszka, buraczek, ziemniak i kawałek selera, natka pietruszki i do tego kasza jaglana i wcinał aż miło i też zjadł ok 190

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:52   #479
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Na razie się tylko witam i od razu chwalę, a co!
Zrobiłam w końcu pierwszy raz sama zupkę dla młodego i zjadł całą miseczkę, czyli ten duży słoik Tylko matka-debilka zamiast żółtko dać już do miseczki na dziś to wrzuciłam do garnuszka z całą zupką i zadowolona zblenderowałam. Mam nadzieje, że nic się przez te dwa dni nie stanie z tym jedzonkiem I miał być indyk, ale tatusiowi się chyba pomyliło i kupił pierś z kurczaka, no ale trudno, przecież mi dziecko nie umrze, kuraka też czasem dam

Dobra młody usnął, ogarniam na szybko mieszkanko i wracam ponadrabiać, bo widzę że znów dużo naskrobałyście
za obiadek

Martusiaa- 11h ? Nie da sie tego jakos obejsc?

Cytat:
Ja początkowo chciałam TAKIE w kolorze chocolade, ale nie mają - dopiero za 4tyg.,a ze mi spieszno bylo to kupilam inne , najmniej pstrokate i w sumie moze to i dobrze bo wlasnie tak pomyslalam ze tamte mega jasne jest i ma oddychajaca tapicerke, a te ceratkowa- wiec łatwiej zmyć musze sie jakos pocieszac

no tak bywa
Sliczne, ale po kilku karmieniach juz takie piekne by nie bylo

Cytat:
A i kusicie tym klocuszkiem-garnszkiem, moja koleżanka miała i jej synek bardzo lubił się nim bawić, tylko starszy był, dostał na roczek.
Ja jeszcze bym chciała bardzo huśtawkę kupić i taki rowerek trzykołowy. Oj czego to ja bym nie chciała a kaski brak
A jaka to hustawka dla takich starszych dzieci? Bo nie umiem sobie wyobrazic albo zacofana jestem pod wzgledem zabawek dla dzieci

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Zdolniacha
Stary 2012-04-17, 16:57   #480
minio1984
Zadomowienie

Sharifa myślałam o takiej ale to pewnie sporo miejsca zajmuje w mieszkaniu
http://allegro.pl/hustawki-hustawka-...192262352.html

Albo taką np
http://allegro.pl/extra-hustawka-dla...204205323.html

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości