ślubujące w 2012:) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 10:25   #1981
ewula87
Rozeznanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Tusia no kurcze ja nie wierzę, że Twój ślub już tak blisko, co dopiero Ty No przecież to tylko de facto 3 DNI aaaaaaaaaaa ale mam stresa za Ciebie ale będzie dobrze Kochana i na pewno słonecznie!!! A my od samego poniedziałku będziemy czekały na relację co tam od poniedziałku, od niedzieli będziemy tu koczować he he
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:26   #1982
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
Pradip - nie miałam jeszcze próbnej

monika860902 - tak to są moje buty, kupiłam je w warszawie

niki 19- zaproszenia kupujemy na allegro tylko inny kolor niz w zestawieniu http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...210123516.html
dzięki za linka zaproszenia bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
godziny ślubu jeszcze nie mamy ale planujemy na 15. w sali powinniśmy być przed siedemnastą bo to kawałek od kościóła. Do tego będziemy mieć co prawda wiejski stół i pieczonego prosiaka i tą cała zimną płytę. No i będzie jeszcze deser po obiedzie i później tort.
ja myśle ,że jak macie wiejski stół i do tego pieczonego prosiaka to nie masz sie co martwić ,że będzie za mało jedzenia

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:30   #1983
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się że licząc co dwie godziny to trochę za często. Jak zaczną goście u mnie jeść obiad złożony defakto z 4 dań czyli przystawka zupa danie i deser to ich chyba zejdzie z godzinę. Później wydaje mi się że następne danie to tak koło 20.30 póżniej przed północą koło 23 no i po oczepinach może o 2?

no i jeszcze gdzieś tort trzeba będzie wcisnąć
widzisz katering kateringowi nie równny ja mówiłm na naszym przykładzie ale my mamy obiad standardow rosół i drugie także nie masz sie czym martwić twoi goście głodni nie wyjdą

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:35   #1984
gawa
Rozeznanie

Oby, bo ja bardzo dobrze pamiętam wesela na których siedziałam zwyczajnie głodna i miło ich nie wspominam. Pierwotnie chciałam zrezygnować z deseru po obiedzie i wtedy podać tort ale wydaje mi się że dodatkowy deser zawsze to będzie jakaś atrakcja a skoro cena się nie zmienia to nie widze sensu rezygnować
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:46   #1985
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Tusia no kurcze ja nie wierzę, że Twój ślub już tak blisko, co dopiero Ty No przecież to tylko de facto 3 DNI aaaaaaaaaaa ale mam stresa za Ciebie ale będzie dobrze Kochana i na pewno słonecznie!!! A my od samego poniedziałku będziemy czekały na relację co tam od poniedziałku, od niedzieli będziemy tu koczować he he
o matko, tak zes te 3 dni napisala, ze az sie wzielam i wystraszylam, ze to tylko 3 dni!!
pewnie wejde do neta na spokojnie w pon albo wt, jak juz odetchne psychicznie

cholercia, moje durexy ktore wczoraj zamowilam mialbyc do 10! i kuriera brak...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Tusia jejku to tylko kilka dni aaaaa

Ja idę na wesele kuzynki za tydzień, mój TŻ ciągle mówi, żebyśmy się przyglądali jak to wszystko wygląda, żeby u nas nie dać plamy na czymś

haha, no jak ja bylam ostatnio to wytkenlam wzystkie bledy i bede dbala by u nas sie one nie pojawily
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:46   #1986
aisak42
Raczkowanie

NIKI19 - na żywo również dobrze wyglądają, jak chcesz to jak będe w domu to zrobię im zdjęcie i zobaczysz miej więcej jak na żywo wyglądają,..
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:48   #1987
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - buty zamawiałam na http://www.bialebuty.com.pl/II_BUTY_...--default.html
Też zastanawiałam się nad butami tanecznymi, ale poszłam do sklepu z takowym obuwiem i przymierzyłam. Niestety buty jak dla mnie niestety mało wygodne. Wszyscy je zachwalali że wygodne itp itd. Chciałam obcas 6-7 cm i niestety są mało stabilne. paski uciskały mi paluszki i zrezygnowałam. Zamówiłam buty na tej stronie bo czytałam o nich dobre opinie. Za 20 dni mają być więc jak przyjdą to się zobaczy czy wygodne czy nie.

A co do sytuacji mojej koleżanki i prezentów ślubnych. Ona nie opowiadała ile kto dał w kopercie bo mnie to akurat nie interesowały koperty. Ona sprawdziła tylko prezenty od tych sióstr bo One są specyficznymi osobami. Już na samym weselu miały problemy bo kelner postawił za daleko półmisek z jedzeniem itp itd. Sama widziałam jak zawołała kelnera i poprosiła żeby podał jej chleb po stoi za daleko a chleb miała na wyciągnięcie ręki. Oczywiście był komentarz że Ona tyle dała na prezent a taka słaba obsługa. Niestety. I dlatego młoda sprawdziła prezenty od szanownych sióstr które takie podobno były hojne że aż pół stołu słyszało, a tu niespodzianka.
Ja do tanecznych butów jestem przyzwyczajona i dla mnie przez to że są bardzo dopasowane są mega wygodne i stabilne a przez neta boję sie zamawiać...
Co do zachowania osób które opisałaś szkoda słów dziwne ze nie zażyczyły sobie postawienia za sobą niewolnika który by ich karmił i szedł na parkiet kiedy dana osoba miałaby ochotę zatańczyć żeby ona mogła dalej siedzieć i się nie meczyć
Cytat:
godziny ślubu jeszcze nie mamy ale planujemy na 15. w sali powinniśmy być przed siedemnastą bo to kawałek od kościóła. Do tego będziemy mieć co prawda wiejski stół i pieczonego prosiaka i tą cała zimną płytę. No i będzie jeszcze deser po obiedzie i później tort.
ale przecież prosiak to dodatkowe danie wiec wychodzi ze masz mniej więcej tyle co każda nie martw się starczy
Właśnie Tusia wczoraj opowiadałam o Tobie i kawalerskim Twojego Tza swojemu Śmiał sie jak mu powiedziałam o akcji "zapal światło" to już naprawdę tak zaraz zaraz czad...
A która będzie ślubować następna?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-04-17 o 10:50
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:49   #1988
niki19
Zadomowienie

Cytat:
NIKI19 - na żywo również dobrze wyglądają, jak chcesz to jak będe w domu to zrobię im zdjęcie i zobaczysz miej więcej jak na żywo wyglądają,..

jak dasz rade zrobić fotki to byłabym bardzo wdzięczna

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:54   #1989
ewula87
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33598721]o matko, tak zes te 3 dni napisala, ze az sie wzielam i wystraszylam, ze to tylko 3 dni!!
pewnie wejde do neta na spokojnie w pon albo wt, jak juz odetchne psychicznie

cholercia, moje durexy ktore wczoraj zamowilam mialbyc do 10! i kuriera brak...

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

haha, no jak ja bylam ostatnio to wytkenlam wzystkie bledy i bede dbala by u nas sie one nie pojawily[/QUOTE]
No Tusia a po co Ci jeszcze teraz durexy?? Nie wpędzaj się w koszta he he
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 10:57   #1990
aisak42
Raczkowanie

niki19- jak wrócę to zrobię przysłała mi również winietki nie wiem czy jestes zainteresowana nimi więc tez mogę zdjęcie zrobić i zawieszki na wódkę..
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:17   #1991
magnusia
Zakorzenienie

Tusia- my też nie braliśmy wiejskiego stołu bo to koszt 1200 zł a jedzenia i tak będzie dużo

gawa- myślę że 3 dania po głównym to i tak dużo- weź pod uwagę, że będziesz miała przystawki i inne jedzonko z doświadczenia wiem (czasem pomagam przy cateringach i obsługach imprez), że ludzie zjadają pierwsze gorące dania w całości, drugie gorące je tylko część a 3 to już praktycznie nikt .Jak Ty Kochana masz jeszcze prosiaka i stół wiejski to spoko-jedzonka full

Clood- pokazać kieckę, najlepiej na sobie
\
a tak w ogóle Tusia jejku jak mało zostało dni!!!! ale masz fajnie. Już się nie mogę doczekać relacji po ślubie aha- chyba wystawię też buty na parapet- może Ci pomoże Dziewczynki-wystawiamy wszystkie będzie większa szansa na pogodę
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:04   #1992
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Inusiaa88- buty kupione w Nadarzynie w MAXIMUSIE a firma to polska firma Faktor

Tak pytałam z ciekawości bo mam z tej samej firmy i kupowałam właśnie w altero

TUSIA - trzymam kciuki za Ciebie w sobotę, żeby wszystko się udało, a szczególnie pogoda!!!
A co macie na pierwszy taniec? Zapewne gdzieś już to pisałaś, ale tyle tego jest, że musiałabym cały dzień szukać

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:28   #1993
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a tak w ogóle Tusia jejku jak mało zostało dni!!!! ale masz fajnie. Już się nie mogę doczekać relacji po ślubie aha- chyba wystawię też buty na parapet- może Ci pomoże Dziewczynki-wystawiamy wszystkie będzie większa szansa na pogodę
Tusia, tez bede trzymała mocno kciuki zeby wszystko dobrze wyszlo Tylko wroce do domu to zaraz buty wystawie na parapet, a nóż sie uda pogode zaczarowac
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:29   #1994
Viollet87
Zakorzenienie

Trochę mnie tu nie było, ale widzę, że wracam w samą porę Tusia, ja też czuję ten dreszczyk emocji, już w tę sobotę wydarzy się to wszystko co tyle czasu planowałaś O ile się nie mylę, to tartetka też ślubuje w tym tygodniu. Gdzie ona jest?

Ja tam jestem za wiejskim stołem byleby nie był za duży. Na ostatnim weselu (w lutym) cała moja paczka znajomych zajadała się tymi pieczonymi mięsami, kanapkami ze smalcem itp. - łącznie ze mną do wódki jak znalazł. Myślę, że nie ma co przeginać z gorącymi daniami, jak ktoś będzie miał ochotę to zje coś na zimno. Zbyt często serwowane gorące dania sprawiają, że zimna płyta zostaje prawie nietknięta. My wstępnie planujemy obiad + 3 gorące dania + stół wiejski + zimną płytę. A jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:12   #1995
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Magnusia, dzieki, moze cos sensownego wyszukam Bo problem mam straszny z bizuteria, potrzebuje wlaśne cos wchodzacego w dekold i w miare delikatnego bo gorset sukni jest caly wyszyty krusztalkami Tak przy okazji to wrzucam wam gore mojej sukni, bo na tej fotce ze strony salonu to bylo slabo widac
masz dość ozdobną górę więc ja bym wybrała kolczyki i bransoletkę
Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
A ja chciałam pokazać nasze pierwsze zaproszenia, które zrobiłam sama. Takie proste, z prostym tekstem Troszkę mam problem z wiązaniem kokardek, bo nie chcą mi ładne wychodzić

Troszkę prześwietlone te zdjęcia przez lampę, ale jak robię bez to rozmazane wychodzą.
zdolniacha super
Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
bardzo ładne ja podziwiam wszystkich kótrzy wykonyją zaproszenia samodzielnie - głównie za cierpliowść

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

kochane dziewczynki mam pytanie może z zupełnie innej beczki powiedzcie mi ile macie dań ciepłych poza obidem w waszym menu ??

pytam bo mojej przyszłej teściowej mało wszystkiego i kazda wizyta u niej kończy się powrotem do domu z wątpliwościami - zwariuje przez nią ;/
5 dań razem z obiadem i starczy , teraz się tyle nie je co kiedyś , moja teściowa też uważa że mało , jej zawsze wszystkiego mało , najlepiej jak by się stoł uginały , przeszkadzało jej nawet to że będzie oddzielny stół z kawą i ciastami , bo ciasta to powinny na stołach stać , bo nie którym się nie chce iśc po ciasto ...a czy to mój problem ???????? no helołłłłłłłł wszystko się nie zmieści
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33571635]TŻ miał w piątek kawalerski... goraty, kręgle i... klub ze striptizem!
Ale od początku: Piatek spedzilam u zony swaidka tż. I jak tylko napisali nam, ze jada do Centrum, to ja wiedzialam, ze jada do klubu. Fakt faktem byli przed 24 juz w domu. I najpierw mowili, ze jedli kebaba w centrum. No ok. Natomiast rano zadzwonil swiadek tż i powiedzial, ze powiedzial swojej zonie prawde. No i tz tez mi powiedzial, bo była by jakzda jak bym sie dowiedziala od osob trzecich.... Bylam troche zla... Ale kazda z nas tak samo zareagowala-lekki foch. Chlopaki niby mowili, ze bylo ciemno, drogo i kupa starych napalonych facetow, ale my-dziewczyny, chcemy to zobaczyc i idziemy ekipa z naszymi facetami tam w srode! a co! Tż sam powiedzial, że to slabe miejsce i że nie ma w ogole po co isc, bo ma w domu mnie, najpiekniesza i najukochansza i to nie ma sensu aptrzec na inne dupy, ktorych nawet dobrze nie widac, bo byl polmrok..

W ogole mam ostatnio bardzo duza milosc do mojego tż. Kleje sie do niego ciagle i chce mi sie, no wiecie

Bylismy na tych slubach w sobote, aby podpatrzeć... Ja malo sie nie poplakalam! Nie wiem, co bedzie na moim slubie...Naprawde nie wiem. Oby tylko nie padalo...

Dziś mam ostatni dzień w pracy, od jutra będę rzadziej, gdyż pochłonie mnie sobotni ślub! sobotni...matko [/QUOTE]
dobrze że powiedział denerwuje się tym że Ty już w sobotę
chciałam się zapytać czy jak płaciłaś te 900zł za kościół to już w tym miałaś organistę i wystrój ? ?
Cytat:
Hej kobiety W sobotę byłam na weselu koleżanki i wypróbowałam swój ślubny makijaż "czarno - pomarańczowy" i do tego przyklejone kępki rzęs oczy wyglądały przepięknie Makijaż trwał 2 godziny Dobrze że w dniu ślubu mam wszystko rozłożone w czasie
Koleżanka wyglądała przepięknie, ale miałam minę niezłą pod kościołem bo młoda miała sukienkę nad którą się zastanawiałam ale dobrze że jej nie wybrałam bo chyba bym teraz płakała ze złości. z Wesela wróciliśmy o 5.30 pospaliśmy do 15 i pojechaliśmy na poprawiny.

Nigdy nie zgadniecie co PM dostali od najbliższej siostry ciotecznej. Dziewczyna 23 lata razem z narzeczonym sprezentowali ' ramkę do zdjęć" a na ramce cena 6,50 a to niespodzianka
porażka
Cytat:
Po prostu rozmawiamy na wszystkie tematy, a że jedna po drugiej ślubuje więc wymieniamy się z koleżanką wszystkimi informacjami

Tak samo jak dla mnie jest chore że w dniu wesela dzwoni rodzina 4 osobowa i mówi że jednak nie przyjadą na wesele bo zmieniły im się plany i mieli wcześniej zadzwonić ale było im głupio więc dziś dzwonią

Ludzie nie mają rozumu

Zamówiłam dziś dodatkową parę butów w kolorze pomarańczowym. Buty jak z 1 zdjęcia , a ozdoba z 2
super buciki
Cytat:
dziewczyny a gdzie załatwić szybko i"bezboleśnie" poradnie rodzinna w warszawie? a co do prezentów to jakaś masakra..
ja załatwiam na ochocie , jedno spotkanie 30min , a kolejne będzie dwa w jednym czyli godzinka i koniec
Stary 2012-04-17, 14:24   #1996
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
masz dość ozdobną górę więc ja bym wybrała kolczyki i bransoletkę
Mowisz? A gdybym wybrala taki komplecik?
http://allegro.pl/komplet-slubny-b-s...234476607.html
Stary 2012-04-17, 14:46   #1997
engi111
Raczkowanie

Cytat:
bardzo ładny, tylko ja bym została tylko przy kolczykach i bransoletce

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
zdolniacha super

5 dań razem z obiadem i starczy , teraz się tyle nie je co kiedyś , moja teściowa też uważa że mało , jej zawsze wszystkiego mało , najlepiej jak by się stoł uginały , przeszkadzało jej nawet to że będzie oddzielny stół z kawą i ciastami , bo ciasta to powinny na stołach stać , bo nie którym się nie chce iśc po ciasto ...a czy to mój problem ???????? no helołłłłłłłł wszystko się nie zmieści
moja sobie już zażyczyła więcej placków niż przewiduje menu - no ale nasze wesele to nie koncert zyczeń przestałam się zachciankami wszystkich przejować

Edytowane przez engi111
Czas edycji: 2012-04-17 o 14:48
Stary 2012-04-17, 14:53   #1998
gawa
Rozeznanie

widze że nie tylko ja mam problemy z rodzicami, u nas nie dość że wszystko najlepiej jak by stało na stołach żeby się ludzie nie krępowali to jeszcze z tygodnia na tydzień rośnie lista gości i to nic że sala jest na 150 osób , przecież 180 też się zmieści bo oni na oko widzą
Stary 2012-04-17, 14:56   #1999
justiii87
Zakorzenienie

kurde dziewuszki to u Nas tzn w moim rejonie naprawdę przesadzają z menu . Jak będę w domu u rodziców to przepisze Wam całe nasze weselne jedzenie i zobaczycie ile tego u Nas jest i to tak na każdym weselu - top nie jest moje widzi mi się

A macie zaplanowane podróże poślubne? Gdzie planujecie się wybrać? Ja urlop taki dłuższy biorę dopiero na początku września więc muszę jeszcze trochę poczekać

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-04-17 o 14:59
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:01   #2000
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
ja bym jednak poprzestała na bransoletce i kolczykach , mam tak samo jak ty doryć strojny w diamenciki górny przód i też stawiam na kolczyki i bransoletkę , ale może jak załozyć sukienkę np w salonie i zobaczysz jak to wygląda w rzeczywistości ...mi się iby jakoś nie widzi , ale to Ty masz się czuć dobrze
Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

moja sobie już zażyczyła więcej placków niż przewiduje menu - no ale nasze wesele to nie koncert zyczeń przestałam się zachciankami wszystkich przejować
ja też przestałam już nawet udawać że słucham zachcianek i marzeń teściowej , bo jak by ona wszystko załatwiała to by 60 tys nam nie starczyło , bo dla niej wszystkiego jest mało , powiedziała nawet że bukiet za 250 to małoooooooooooooo a dla mnie to bardzo dużo , no ale cóż , biorę ślub z tż na szczęście a nie z nią . I ona na pewno rządziła nie będzie .
Stary 2012-04-17, 15:03   #2001
gawa
Rozeznanie

podróż poślubna to najprzyjemniejsza część tego całego cyrku My jedziemy w nią dopiero w styczniu ale za to ponownie do naszej ukochaniej kenii no i jeszcze zwiedzimy tanzanie. Planujemy porządną objazdówkę.
Stary 2012-04-17, 15:09   #2002
carmelova
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Dziewczynki kochane, a powiedzcie, czy na zaproszeniach prosicie o jakies inne upominki zamiast kwiatów?
Tak, my prosiliśmy o wino, ale nie chcieliśmy żadnych wierszyków, więc po prostu napisaliśmy:
" Drodzy Goście!
Będzie nam bardzo miło,
jeżeli zamiast kwiatów
obdarujecie nas butelką wina."
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33510660]

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

szampany? nie spotkalam sie z tym.

Byliśmy dziś u księdza. Wszystko ustalone. Opłacone - 900 zł. Proboszcz powiedział, że jak nie mamy to on oczywiście rozumie, ale jeśli mamy, to dajmy tyle, ile możemy a tż na to "mamy tylko 1.000" ja i tak sądzę, że to dużo, ale wszystko w tym jest...organista, śpiew, dywan, kwiaty. Więc daliśmy ten 1.000 zl a proboszcz oddał 100 zł i mówi "Masz Kochana na paznokcie sobie zostaw" hahaha
W sobotę sa dwa śluby, idziemy popatrzeć.

No i zrobiłam wreszcie te rtg zębów po miesiacu [/QUOTE]

Niezły ksiądz! Ale 900 zł to całkiem sporo, więc niepotrzebnie sie Twój Tż tłumaczył, że macie tylko tyle
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:13   #2003
engi111
Raczkowanie

Cytat:
widze że nie tylko ja mam problemy z rodzicami, u nas nie dość że wszystko najlepiej jak by stało na stołach żeby się ludzie nie krępowali to jeszcze z tygodnia na tydzień rośnie lista gości i to nic że sala jest na 150 osób , przecież 180 też się zmieści bo oni na oko widzą
to też przerabialiśmy - bo ciotka którejtz nigdy nie widział jest niezbędna na nszym weselu ale delikatnie ukróciliśmy wtrącanie bo jak juz pisałm robił się koncert zyczeń. Także nie daj sobie wejść na głowe, my mamy ten konfort ze płacimy sami gorzej jak płaca rodzicce wtedy wypada liczyć się z ich zachciankmi

Stary 2012-04-17, 15:18   #2004
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
niby z tych 180 i tak pewnie więcej jak 140 nie przyjdzie , ale trzeba wyznaczyć tą granicę której nie mogę rodzice przekroczyć

engi111 u nas rodzice się po troszku dokładają a my sami większość , ja rozumiem że mogą się wypowiedzieć i zaprosić gości swoich ale też bez przesadyzmu , oni ie zdają sobie sprawy że to ogromne koszta , sama sala to ponad 20-25 tysięcy a dadzą
Ci np 10 ...a gdzie reszta kolosalne sumki
Stary 2012-04-17, 15:28   #2005
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
ja też przestałam już nawet udawać że słucham zachcianek i marzeń teściowej , bo jak by ona wszystko załatwiała to by 60 tys nam nie starczyło , bo dla niej wszystkiego jest mało , powiedziała nawet że bukiet za 250 to małoooooooooooooo a dla mnie to bardzo dużo , no ale cóż , biorę ślub z tż na szczęście a nie z nią . I ona na pewno rządziła nie będzie .
dziewczyny, czy wszystkie tesciowe to takie wtracajace sie we wszystko babsztyle? Moja to by chciala miec wplyw na kazdy najmniejszy szczegol....
Stary 2012-04-17, 15:32   #2006
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
kurde dziewuszki to u Nas tzn w moim rejonie naprawdę przesadzają z menu . Jak będę w domu u rodziców to przepisze Wam całe nasze weselne jedzenie i zobaczycie ile tego u Nas jest i to tak na każdym weselu - top nie jest moje widzi mi się

A macie zaplanowane podróże poślubne? Gdzie planujecie się wybrać? Ja urlop taki dłuższy biorę dopiero na początku września więc muszę jeszcze trochę poczekać
My bardzo chcemy jechać do Włoch. Mamy kasę, ale możemy nie dostać na raz tyle urlopu, żeby wystarczyło i na czas przed ślubem i na podróż...
Stary 2012-04-17, 15:43   #2007
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
dziewczyny, czy wszystkie tesciowe to takie wtracajace sie we wszystko babsztyle? Moja to by chciala miec wplyw na kazdy najmniejszy szczegol....
nie wszystkie , ale jakaś tam część jest takich typowych teściowych z kawałów
ja gdyby nie wesele nadal miała bym dobre zdanie o swojej bo pewnie nie pokazała by swojej drugiej twarzy chociaż kiedyś pokazała jak ubierała tzn zapinała mojemu dziecku koszule do chrztu , chciała mu zapiąć guzik pod samą szyją a on się mało nie udusił mówiąc "że tą godzinę w kościele wytrzyma" i to tylko po to by najlepiej wyglądał żeby "ludzie widzieli" porażka . Oczywiście ja na to nie pozwoliłam .

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:

my jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy jak i gdzie ze względu na dziecko , bo nie bardzo jest gdzie i z kim go zostawić na tak długo .
Stary 2012-04-17, 15:51   #2008
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
podróż poślubna to najprzyjemniejsza część tego całego cyrku My jedziemy w nią dopiero w styczniu ale za to ponownie do naszej ukochaniej kenii no i jeszcze zwiedzimy tanzanie. Planujemy porządną objazdówkę.
Ale Ci zazdroszczę... Kenia to odwieczne marzenie mojego Tża którym mnie zaraził
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
My bardzo chcemy jechać do Włoch. Mamy kasę, ale możemy nie dostać na raz tyle urlopu, żeby wystarczyło i na czas przed ślubem i na podróż...
Byłam kilka lat temu i bardzo miło wspominam tam pobyt gdzie chcecie jechać?
My kilka dni po weselu wylatujemy na Teneryfę.
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:53   #2009
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę... Kenia to odwieczne marzenie mojego Tża którym mnie zaraził

Najbardziej chcieliśmy na Gargano, ale tu sie rodza problemy logistyczne, bo własnym autem nie chcemy (zbyt męcząca podróż) a samoloty tam nie latają. Ehhh. Ale Vieste lub Peschici nas zaczarowały
Stary 2012-04-17, 15:57   #2010
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Jeśli marzenie to dlaczego go nie spełnić? Ja latam do kenii taniej niż na teneryfę i to do naprawdę w sezonie kenijskim no i do fajnego hotelu. Wystarczy mieć zaprzyjaźnionego kolegę w biurze podróży
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości