|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Lourse ja sobie wysokość macicy mogę wymacać. Leżąć na plecach (najlepiej rano póki brzuchol pusty) kłade sobie ręce na bebeszku i sprawdzam dokąd sięga twarda "pilka"
Maggie a z tymi zajęciami daj znac jak będziesz wiedziała coś więcej może się skuszę
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-04-17 o 14:20 |
|
|
|
#1025 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie zaszczuty się czuje Cytat:
|
||
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja już szczęśliwa wróciłam z USG. Wszystko jest dobrze. Przeziernośc karkowa 0,7 mm Kolejna wizyta za miesiąc. Aż się popłakałąm jak usłyszałąm serduszko. ![]() Dziękuje za wszystkie kciuki Colds możesz wziąć Paracetamol
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od zawsze na zawsze pozostaje zwykła bambino
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi błogo i radośnie, że wszystko przebiega jak należy
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, ja też u małej używałam bambino. Mój mąż zawsze lubił siedzieć w jej pokoju jak spała, bo mówił, że właśnie cały pokój pachniał dzieciaczkiem. To jest niesamowite doznanie
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Aga bo wiadomość o tym, że w środku rośnie zdrowy dzieciaczek jest największą wygraną w życiu.
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie stosuje góra po dwóch dniach od golenia i na dobrze osuszoną skóre i nie ma prawa piec. Po zastosowaniu odczekuje sie żeby wyschło i jest spokój ze smrodem podpachowym i wilgocią na 3-4 dni. |
|
|
|
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka tez mówiła ze kochała karmić piersią swojego dzidka bo miała go tak bliziutko a on pachniał dzieciaczkiem małym i ono to uwielbiała najbardziej
ten zapach bobaska
|
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka Bambino to zapach dziecka. Uwielbiam
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
a i chciałam rzec ze przyszła mi ta zółta sukienka ( nie jest ładna wcale i raczej tunika to jest taka dłuższa no mi sie nie podoba ona) i jeszcze inna tunika mi przyszła co zamówiłam se i gietry tanie cionszowe zeby mieć na chwile dosłownie i bluzeczka jedna taka co ją tez se zamówiłam na alledrogo i wam to wszystko jutro wsadze na maila jak se w domu w tym zdjęcia cyknę i pokażę wam
no jedno jest pewne ze to co miało być takie fajne to wcale fajne nie jest a to co miało być beznadziejne w sumie okazało sie ze super jest i to wsio na temat moich zakupów
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Cytat:
Ja zaraz będę dzwonić i umawiać się do doktorka.. ![]() Czyli lecę do sklepu, bo ledwo wyrabiam ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A powiedzcie mi jeszcze.. Bolą Was stawy? U mnie od początku ciąży są dni, w których budzę się z niesamowitym bólem, który później towarzyszy mi cały dzień. |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam ochotę na pomidorki koktajlowe. Muszę napisac do męża, żeby kupił, jak będzie wracał z pracy... bo nawet mi się wychodzic nie chce, a poza tym nie chcę się jeszcze bardziej przeziębic. Zaraz zmykam pod kocyk, bo oczy mi się same zamykają. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Colds, mnie czasem bolą stawy ale nie jest to takie dokuczliwe. A kilka dni temu nadgarstki mnie tak dziwnie bolały...
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko mówiłam o oliwce z johnsona, że ja się nią smaruję bo do dzidzi to też myślę właśnie o tradycyjnej firmie jak bambino
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ło jezu kobieto mnie to od kiedy zaszłam tak kolano łupało jedno ze w sumie dopiero od 2 tygodni normalnie mogę funkcjonowac takie miałąm stawy kolanowe bolące ze jak kucnęłam to wstać nie mogłam nawet z kibla sie podnieść nie mogłam musiałam sie wanny trzymać ... masakra to była... tez nadgarstek bolał mnie tydzień tak strasznie ze ruszać ręką nie mogłąm. Najgorsze jednak te kolana były bo se wyobraźcie jak w pracy sie wysikać na małysza jak nie da sie ugiąć nóg bo ból taki!! masakra prawie ze na stojąco sikałam nie bola mnie juz
|
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. I to jest okropne, siedzieć się czasami nie da
|
||
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
a ja odkryłam że od początku 2ego trymestru co noc coś mi się śni te sny są bardzo realistyczne i zazwyczaj podchodzą pod koszmary;/ a co najciekawsze wszystkie dokładnie pamiętam.
dziwne to dla mnie bo ja raczej z tych co snów nie miewają wcale.
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ostatnio dziwne sny. W nich najczęściej ktoś mnie goni albo na mnie krzyczy.
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja używam oliwki johnsona na swoj brzuch a nie z mysla o dzidziuni
dla corci obu uzywalismy tez bambino ![]() a dziecko ma swoj specyficzny zapach CUUUUDowny nawet bez kosmetyków
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja włąsnie takie sny miałąm co noc koszmarne po kilka w nocy w dodatku ale na poiczątku i tak ze stawami mi odeszły omne tez wszystkie dokładnie pamiętałam teraz mi sie sni cos ale nie p[amiętam co a dzidsiaj w nocy tylko wiem ze sniło mi sie ze ytaka szczupła z brzusiem byłą w tumnice w paseczki takiej jak pszczółka i sie w lusterku przeglądałam a ony POWIEDZIAŁ ZE SIE PÓŁ NOCY SMIAŁAM PRZEZ SEN ZNACZY CHICHOTAŁAM |
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie dzis snilo ze karmilam swoje dziecko mlekiem z piersi a ono mialo strasznie gęsta konstytstencje jak zbita kaszka to odciągalam ta kasze na talerz
a z drugiej piersi lała mi sie czysta żywa krew![]() Znaleziono noworodka na smietniku...brak słow... |
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
matko kochana gdzie?
nienawidze dlatego tych smietników takich osiedlowych dużych zawsze sie bałąm ze znajde tam noworodka... ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- ok idę do jutra dzieweczki
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z prośbą...dziewczyny,polećcie coś szybciutko na zgagę bo zaraz umrę i najlepiej w tabletkach bo syropu żadnego nie przełknę
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Okropne.
Przykro czytać... Swoją drogą NIC NIE USPRAWIEDLIWIA tego, ale w Polsce rodzice maja pod górkę od kiedy dowiadują się o ciąży, a jeśli nie mają pieniędzy to już w ogóle... Mogłabym wymieniać godzinę jak się utrudnia życie ciężarnym, a potem młodym rodzicom. ... Trzeba być super zorganizowanym, mieć dużą rodzinę, która wspiera i ... twardy tyłek niestety lekko nie jest, a kiedy ktoś w głowie nie ma tylko wielkiej miłości do dzieciątka, to aż strach pomysleć co w tej psychice moze się zrodzić pod wpływem różnych peoblemów. Nie mają wsparcia młodzi rodzice nawet Ci którzy są w naprawde trudnej sytuacji.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-04-17 o 16:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

ja z prośbą...