Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2064 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 16:50   #61891
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Dziewczyny widziałam dzisiaj 4 lokaski, w tym jedną, która miała prześliczny drobniusi skręt na dole, a na górze rozprostowane sianko aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi teraz się czuję, jak osoba, która nie udzieliła pomocy na miejscu wypadku

jestem nieśmiała?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:53   #61892
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam dzisiaj 4 lokaski, w tym jedną, która miała prześliczny drobniusi skręt na dole, a na górze rozprostowane sianko aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi teraz się czuję, jak osoba, która nie udzieliła pomocy na miejscu wypadku

jestem nieśmiała?
Jeeeeejjj, jakaś Ty urocza
Wiesz, tak na dobrą, sprawę, jeżeli są Ci to obce osoby, nie wiadomo jakby zareagowały
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:54   #61893
natalcia250
sentimental animal

ale dzisiaj wiatr na dworze takie miałam ładne włosy jak wychodziłam z domu, a przez ten wiatr wszystko się porozdzielało i przez cały dzień jeden kosmyk wpadał mi uparcie do oczu zdjęcie dzisiaj po całym dniu w załączniku.

ps. właśnie zauważyłam, że mój aparat ma datę jeden dzień do tyłu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 170412.jpg (53,4 KB, 67 załadowań)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:54   #61894
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
jestem nieśmiała?
Raz się odważyłam obcej kręconowłosej powiedzieć o wizażu i pielęgnacji CG...dziewczyna stwierdziła, że lubi swoje włosy (wg mnie sianko)... no to nie tłumaczyłam dalej... ;P

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-04-17 o 16:56
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:59   #61895
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlakobieta Pokaż wiadomość
W załączniku (jak mi sie uda) natchniona fotka, na której nieco widac moje puchate włosy w 100% wilgotności Amsterdamu. Nic bardziej poglądowego nie znalazłam
bardzo ładny skręcik i masz super uśmiech!
Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
No ja w Londynie siedzę, czytam wątek, mało się udzielam, ale ciągle CG stosuję. Czasem wrzucę jakieś zdjęcia, coś tam napiszę... Jednak będąc w domu w Polsce, człowiek miał więcej czasu na wizaż, pielęgnację włosów itd.
no rozumiem rozumiem, czemu ścięłaś włoski, tak się ładnie zawijały burza loków
Cytat:
Napisane przez HoneyRose Pokaż wiadomość
Jak widać na czubku i skroniach są przerzedzone...bardzo mnie to martwi. Nie wiem, czy nie warto byłoby zasięgnąć porady dermatologa lub/i ginekologa...może to nie tylko kwestia złej pielęgnacji, ale hormonów, czy jakiś problemów skórnych.
na pewno nie zawadzi się skonsultować z lekarzem

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Jeeeeejjj, jakaś Ty urocza
Wiesz, tak na dobrą, sprawę, jeżeli są Ci to obce osoby, nie wiadomo jakby zareagowały
no ale np jak widzę panią na przystanku i widzę, że ślipi to pytam czy nie przeczytać czy jej nie sprawdzić autobusu itd, ludzie mnie często o drogę też pytają... (taki ryj ) a tutaj się wstydziłam
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ale dzisiaj wiatr na dworze takie miałam ładne włosy jak wychodziłam z domu, a przez ten wiatr wszystko się porozdzielało i przez cały dzień jeden kosmyk wpadał mi uparcie do oczu zdjęcie dzisiaj po całym dniu w załączniku.
ale ładne i oczy
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Raz się odważyłam obcej kręconowłosej powiedzieć o wizażu i pielęgnacji CG...dziewczyna stwierdziła, że lubi swoje włosy (wg mnie sianko)... no to nie tłumaczyłam dalej... ;P
no ja własnie się boję, że ktoś mnie źle zrozumie

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Mahhyskaruszyłas się do zdjęcia ładnie błyszczą

Red oddawaj tę rudą czuprynę

Evita w codzienniku ale cudne spiralesy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-04-17, 17:08   #61896
lalinka23
Raczkowanie

Cytat:

jestem nieśmiała?

i wlasnie ten post zachecil mnie do napisania
podgladam was od jakiegos czasu, jak narazie jestem przerazona iloscia informacji na temat pielegnacji wlosow, troche sie we wszystkim gubie, ale musze sie wziac za siebie
w skrocie: od malego mialam krecone wlosy, jednak szybko zaczelam je katowac rozjasnianiem, prostowaniem, farbowaniem, utlenianiem... wszystkim. opamietalam sie dwa lata temu, ale wtedy niestety przyszla choroba, ktora zabrala mi mnostwo wlosow. zeby bylo malo, "dolozylam" sobie rozjasniaczem w sprayu ktory zniszczyl mi ledwo co odrosniete wlosy.
w tej chwili mam na glowie siano, dosc dlugie bo az 50cm, ktore nie suszone suszarka jest proste mniej wiecej do polowy (chyba ze myje glowa w dol i ugniatam), na dole natomiast jeszcze bardziej przesuszone i krecone tak, ze nie da sie rozczesac loki nie sa takie piekne jak u was, tylko cieniutkie, bardzo krecone, prawie jak u dzieci, nienawidze ich
od pol roku olejuje wlosy olejkiem kokosowym, himalya, robie nafta, jestem po kuracji tabletkami revalid, odstawilam prostownice. suszarki niestety nie moge gdyz rano wlosy nie zdazylyby wyschnac, przez co 5 dni w tygodniu chodze w wysuszonych, wyprosotwanych suszarka wlosach (susze glowa w dol, czeszac je, przez co sie prostuja i sa puchate :/).
nie mam pojecia co jeszcze moge robic, musze sie pogodzic z tym ze mam krecone wlosy, ale mi sie moje loki nie podobaja
dziekuje jesli dotrwalyscie do konca mojej wypowiedzi
Stary 2012-04-17, 17:14   #61897
TwojaKokaina
Zakorzenienie

to i ja wrzucę kilka zdjęć.
1,2 przed CG (jakieś połtora miesiąca temu).
3 wczoraj
pomożecie mi określić typ skrętu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ksycek (10).jpg (35,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksycek (11).jpg (56,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ps939b.jpg (50,5 KB, 55 załadowań)
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:26   #61898
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zdrowy tłuszcz jest wskazany Za to np. tłuszcze trans nie. A te często są w margarynach, które są tam polecane Ogólnie margaryna jest dość kontrowersyjna, wiele osób mówi o jej szkodliwości. Lepiej uważać.
No i wegetarianie powinni pamiętać, że margaryny dostępne na polskim rynku nie są wegetariańskie.
Warto wspomniec, ze izomery trans sa w twardych margarynach, miekkie margaryny, takie w pojemniczkach, z gornej polki sa ok

Cytat:

jestem nieśmiała?
Mysle ze to nie kwestia niesmialosci... Ja nie jestem niesmiala, a chyba czulabym dyskomfort zaczepiajac tak na ulicy kogos zeby niepytana o zdanie radzic mu w kwestii fryzury Co innego na imprezie po alkoholu, w kolejce do WC, zdarzylo mi sie raz Ale zaczelam od komplementu bo rzeczywiscie miala ladny, mocny skret, a potem dopiero ze "jest takie forum, na ktorym jest wiele bardzo fajnych wskazowek" itd. Mimo to mialam wrazenie ze dziwnie na mnie ona wraz z kolezanka patrzyly
Ale wiesz, tez mnie dopada czasem takie uczucie, gdy np. w autobusie widze jakas niepozorna dziewczyne z suchymi, rozczesanymi kręciołami, czyli sianem, ktora z cala pewnoscia swojej fryzury nie cierpi... Mysle sobie wtedy, ze gdyby tylko wiedziala o naszym zakreconym forum, to moze jej wlosy by wypieknialy i ona sama w swoich oczach rowniez. I ze to mogloby duzo wniesc do jej zycia. Ale sie nie odzywam...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:42   #61899
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mysle ze to nie kwestia niesmialosci... Ja nie jestem niesmiala, a chyba czulabym dyskomfort zaczepiajac tak na ulicy kogos zeby niepytana o zdanie radzic mu w kwestii fryzury Co innego na imprezie po alkoholu, w kolejce do WC, zdarzylo mi sie raz Ale zaczelam od komplementu bo rzeczywiscie miala ladny, mocny skret, a potem dopiero ze "jest takie forum, na ktorym jest wiele bardzo fajnych wskazowek" itd. Mimo to mialam wrazenie ze dziwnie na mnie ona wraz z kolezanka patrzyly
Ale wiesz, tez mnie dopada czasem takie uczucie, gdy np. w autobusie widze jakas niepozorna dziewczyne z suchymi, rozczesanymi kręciołami, czyli sianem, ktora z cala pewnoscia swojej fryzury nie cierpi... Mysle sobie wtedy, ze gdyby tylko wiedziala o naszym zakreconym forum, to moze jej wlosy by wypieknialy i ona sama w swoich oczach rowniez. I ze to mogloby duzo wniesc do jej zycia. Ale sie nie odzywam...
To napewno nie nieśmiałość, moje 2 przyjaciółki mają loki i zupełnie nie wiedzą co z nimi robić, a i tak nie wspominam o pielęgnacji. Po pierwsze i tak nie zrozumieją, a po drugie będą się na mnie patrzeć jak na kosmite, po co ja (przy ich lokach prostowłosa) stosuje pielęgncje dla zakręconych dodam że jedna z nich rozczesuje góre włosów, bo z dołem se nie radzi i pod tą rozczesaną warstwą ma takie piękne spręzynki, poprosiłam ją raz żeby spróbowała ich nie poczesac na to ona "coś ty, bede wygladała jeszcze gorzej". Nie to nie
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:04   #61900
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi teraz się czuję, jak osoba, która nie udzieliła pomocy na miejscu wypadku
Przepraszam ale
Też bym się nie odzywała. Po pierwsze moje nie są takie super żeby się mądrzyć (ale będą! ), po drugie to byłaby jakby krytyka.

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Aleś Ty ładna

Lalinka, hej Masz zdjęcie?

Maliniarko, dzięki, oddać nie oddam bo brzydko mi bez włosów ale mogę się chętnie wymienić.

Mam problem bo jeśli nie czeszczę włosów to są takie rzadkie i biedne, rozczesane się puszą, co by tu poradzić? Może odstawię krem z Biedronki to będą bardziej puszyste

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:06   #61901
hahihehy
Rozeznanie

Zauważam pierwsze efekty intensywnej pielęgnacji CG Falowane włosy z tyłu falują coraz mocniej, a przód jest coraz prostszy

Ale za to moja mama porzuciła slsy i silikony, kupiła szampon alterry i stosuje moje odżywki. Kuzynka, która bardzo się śmiała z mojego olejowania, ostatnio mi napisała, że zaczyna z lnianym. Koleżanki zaczynają współpracować z olejami, a dwie nawet wprowadzają elementy CG, które im podsunęłam Ale obcym ludziom nadal wstydzę się cokolwiek o włosach mówić
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:08   #61902
zlakobieta
Zadomowienie

Wciąż nie łapię tego forum. Moje posty pojawiają się z jednodniowym opóźnieniem (po akceptacji moderatora) i przez to giną gdzieś na poprzednich stronach. Sama mam problem, żeby je odnaleźć.
O mojej pielęgnacji napisałam w poście, który znalazł się znienacka chyba na stronie 44. Załączyłam też fotkę, żeby zobrazować rozmiar nieszczęścia

Bardzo proszę Dobre Dusze o kilka słów komentarza i jakieś wskazówki na dalszą drogę życia
zlakobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:11   #61903
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Zauważam pierwsze efekty intensywnej pielęgnacji CG Falowane włosy z tyłu falują coraz mocniej, a przód jest coraz prostszy

Ale za to moja mama porzuciła slsy i silikony, kupiła szampon alterry i stosuje moje odżywki. Kuzynka, która bardzo się śmiała z mojego olejowania, ostatnio mi napisała, że zaczyna z lnianym. Koleżanki zaczynają współpracować z olejami, a dwie nawet wprowadzają elementy CG, które im podsunęłam Ale obcym ludziom nadal wstydzę się cokolwiek o włosach mówić
Super, że tyle osób się wciąga !
My prawie jak sekta, ale boimy się zagadać

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:19   #61904
Karen15
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj u mojej pani dermatolog i poleciła mi wodę brzozową prosto z brzozy. Używacie?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:24   #61905
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
To napewno nie nieśmiałość, moje 2 przyjaciółki mają loki i zupełnie nie wiedzą co z nimi robić, a i tak nie wspominam o pielęgnacji. Po pierwsze i tak nie zrozumieją, a po drugie będą się na mnie patrzeć jak na kosmite, po co ja (przy ich lokach prostowłosa) stosuje pielęgncje dla zakręconych dodam że jedna z nich rozczesuje góre włosów, bo z dołem se nie radzi i pod tą rozczesaną warstwą ma takie piękne spręzynki, poprosiłam ją raz żeby spróbowała ich nie poczesac na to ona "coś ty, bede wygladała jeszcze gorzej". Nie to nie
ja tam koleżankom za wiele też nie opowiadam o CG. bo jedna to mi ciągle marudzi że włosów nie czeszę co chwila, a tylko przy myciu a sama robi włosom dużo krzywdy...

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Super, że tyle osób się wciąga !
My prawie jak sekta, ale boimy się zagadać
druknijmy jakieś ulotki i rozdawajmy

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u mojej pani dermatolog i poleciła mi wodę brzozową prosto z brzozy. Używacie?
właśnie jak przeczytałam o wodzie brzozowej to też myślałam o takiej prosto z drzewa ale okazało się inaczej ale może taka też by się nadała - ciekawa jestem fajnie by było jeśli tak bo miałabym taką prosto z lasu
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:29   #61906
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Od wielu miesięcy olejuję włosy olejem kokosowym Vatika (ten z dodatkiem cytryny, henny i czegośtam). Raz w tygodniu przed myciem nakładam na całą noc pod foliowy czepek. Efektu ppraktycznie żadnego . Dopiero przedwczoraj doczytalam, że olej kokosowy może źle wpływać na porowate wlosy. To chyba mój przypadek. W dodatku wcieralam go uparcie w skórę głowy, która jest mega sucha, ze skłonnością do łuszczenia. Nie pytajcie jak sie teraz łuszczy

2. Pantene pro-v b/s do wlosów kręconych. To ta odzywka z wycofanej ostatnio serii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html. Bardzo poprawia mi skręt i włosy bywaja po niej naprawde świetne gdy sie nad nimi popracuje dyfuzorem i dołoży stylizację Niestety wczoraj doczytałam, że zawiera silikony i teraz zastanawiam się czy ten olej przed kolejnym myciem (olej nakladam na nieumyte włosy) w ogóle miał możliwość się przebić przez warstwę tego plus piankę

3. Pianka John Frieda ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ng-mousse.html. W zyciu nie mialam takiej pianki. Oan utrwala jakoś tak... niepostrzeżenie Znaczy, że włosy nie sklejają się kompletnie, a loki sie trzymają. Jakas magia, ale oczywiscie calkowicie niezgodna z CG
1. wcieranie nie jest takie złe, olej kokosowy rzekomo może przyspieszać porost. Obstawiam, że raczej zioła w nim zawarte przesuszyły Ci skórę. Z olejowanie nie rezygnuj, masz może oliwę z oliwek?
2. też na początku olejowałam na silikony nie wiedząc, że źle czynię Ale one nie tworzą aż takiej kompletnej bariery, coś tam pewnie przeniknęło, u mnie była różnica. Tak czy siak odżywkę lepiej odstawić na rzecz polecanych tutaj.
3. ta pianka nie jest aby na alkoholu? Przetestuj żel lniany, może się sprawdzi jako utrwalacz Albo jakiś kupny polecany przez dziewczyny.
A co do zdjęcia to daj mi Boziu takie loczki w wilgotną pogodę! Zerknij na moje stare siano po lewej https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...0&d=1334063330 Teraz po deszczu mam nie lepsze.
Fakt, masz drobnicę ale nie siano, na Twoim miejscu spróbowałabym żelu lnianego, czesania grzebieniem (na mokro oczywiście), olejowania i nawilżania.

Cytat:
Jeśli moge coś doradzić w kwestii czesania, to oprócz tych zasad podanych wyżej przez dziewczyny (czeszemy mokre wlosy), polecilabym zamiast grzebienia szczotkę Tangle Teezer: http://www.tangle-teezer.pl/
Hm, a czesałaś grzebieniem z szerokimi zębami? Nie było lepszych efektów? Wydaje mi się, że TT może puszyć i rozdrabniać kręcone włosy ale piszę w ciemno bo nie używałam.

Cytat:
Wciąż nie łapię tego forum. Moje posty pojawiają się z jednodniowym opóźnieniem (po akceptacji moderatora) i przez to giną gdzieś na poprzednich stronach. Sama mam problem, żeby je odnaleźć.
To tylko na początku, po przekroczeniu około 10 postów będą się normalnie pojawiać

Stary 2012-04-17, 18:52   #61907
lalinka23
Raczkowanie

Redhaired Witch oto moje wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120413075.jpg (39,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120413080.jpg (90,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-04-17, 18:56   #61908
zlakobieta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. wcieranie nie jest takie złe, olej kokosowy rzekomo może przyspieszać porost. Obstawiam, że raczej zioła w nim zawarte przesuszyły Ci skórę. Z olejowanie nie rezygnuj, masz może oliwę z oliwek?
2. też na początku olejowałam na silikony nie wiedząc, że źle czynię Ale one nie tworzą aż takiej kompletnej bariery, coś tam pewnie przeniknęło, u mnie była różnica. Tak czy siak odżywkę lepiej odstawić na rzecz polecanych tutaj.
3. ta pianka nie jest aby na alkoholu? Przetestuj żel lniany, może się sprawdzi jako utrwalacz Albo jakiś kupny polecany przez dziewczyny.
A co do zdjęcia to daj mi Boziu takie loczki w wilgotną pogodę! Zerknij na moje stare siano po lewej https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...0&d=1334063330 Teraz po deszczu mam nie lepsze.
Fakt, masz drobnicę ale nie siano, na Twoim miejscu spróbowałabym żelu lnianego, czesania grzebieniem (na mokro oczywiście), olejowania i nawilżania.

Hm, a czesałaś grzebieniem z szerokimi zębami? Nie było lepszych efektów? Wydaje mi się, że TT może puszyć i rozdrabniać kręcone włosy ale piszę w ciemno bo nie używałam.

To tylko na początku, po przekroczeniu około 10 postów będą się normalnie pojawiać
Dzięki Redhaired
Ha, rzeczywiście Twoje włosy z pierwszego zdjęcia wyglądaja prawie identycznie jak moje. W dodatku dawno temu farbowałam na kolor identyczny jak Twój aktualny (Cos mi sie kojarzy, że to była farba Joanna, kolor Tycjan)

Powoli kompletuję kosmetyki zgodne z CG i spróbuję zawalczyć. Na razie mam tylko szampon HIPP i Wax (chyba ta do suchych jest zgodna z CG. Jeśli nie, to proszę o korektę). Kupiłam też na Allegro pod wpływem Anwen Kallos Latte. Wciąż jestem zagubiona w tych wszystkich zasadach

Pianka John Frieda nie zawiera alkoholu, ale nie wiem czy pozostałe jej składniki są OK.

Ostatnie olejowanie zrobiłam olejem arganowym. Czy któraś z Was stosowala go na wlosy? On sie fantastycznie sprawdza na skórę zarówno samodzielnie, jak i w postaci domieszki do balsamów lub kremów. To, co robi ze skórą jest po prostu magią . Łudzę się, że na wlosy podziała podobnie, ale może się mylę.
Oliwę z oliwek też mam w domu. Uważasz, że byłaby lepsza?

Co do szczotki... Czesałam moje wlosy wszystkim. Używałam szczotki z wlosia naturalnego, syntetycznego, metalowe, grzebienie gęste, normalne i te z szerokimi zębami. Dopiero Tangle Teezer jest moim objawieniem. Jest boska. Mozesz przyłożyć ją na czubku głowy i przeciągnąć po całej długości, a ona rozczesze bez najmniejszego szarpnięcia. Coś pięknego

Edytowane przez zlakobieta
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:59
zlakobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:59   #61909
Karen15
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj odzywkę Nivea Intense re pair
kupiłam na szybko i teraz patrzę, że ma silikony, ale mi one nie straszne i zużyję.

Używa któraś z Was? Rozprostowuje loki? Bo tego uniknąć bym chciała
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:55   #61910
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalinka23 Pokaż wiadomość
i wlasnie ten post zachecil mnie do napisania
niezmiernie mi miło
Cytat:
podgladam was od jakiegos czasu, jak narazie jestem przerazona iloscia informacji na temat pielegnacji wlosow, troche sie we wszystkim gubie, ale musze sie wziac za siebie
każdy tak ma na początku, przede wszystkim czytaj! a potem pytaj i z czasem będzie łatwiej
Cytat:
w skrocie: od malego mialam krecone wlosy, jednak szybko zaczelam je katowac rozjasnianiem, prostowaniem, farbowaniem, utlenianiem... wszystkim.

Cytat:
w tej chwili mam na glowie siano, dosc dlugie bo az 50cm, ktore nie suszone suszarka jest proste mniej wiecej do polowy (chyba ze myje glowa w dol i ugniatam)
dobry pomysł, ale pamniętaj: najważniejsza jest pielęgnacja, a stylizacja to dodatek
Cytat:
, na dole natomiast jeszcze bardziej przesuszone i krecone tak, ze nie da sie rozczesac loki nie sa takie piekne jak u was, tylko cieniutkie, bardzo krecone, prawie jak u dzieci, nienawidze ich
nie można tak mówić
Cytat:
od pol roku olejuje wlosy olejkiem kokosowym, himalya, robie nafta, jestem po kuracji tabletkami revalid, odstawilam prostownice.
bardzo dobrze już lepiej się czujesz mam nadzieję
Cytat:
suszarki niestety nie moge gdyz rano wlosy nie zdazylyby wyschnac, przez co 5 dni w tygodniu chodze w wysuszonych, wyprosotwanych suszarka wlosach (susze glowa w dol, czeszac je, przez co sie prostuja i sa puchate :/).
dokup sobie dyfuzor do suszarki, czasem sa takie uniwersalne co pasują na kilaka typów, nie czeszemy włosów po zmyciu odżywki do spłukiwania!
Cytat:
nie mam pojecia co jeszcze moge robic, musze sie pogodzic z tym ze mam krecone wlosy, ale mi sie moje loki nie podobaja
ja już Ci zazdroszczę skrętu

widać włoski masz dość cienkie i delikatne
na początek przeczytaj pigułkę i FAQ z pierwszego postu jak coś będzie niejasne to pytaj
Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
pomożecie mi określić typ skrętu?
nigdy nie byłam w tym dobra ale muszę powiedzieć, że jesteś śliczna
Cytat:
Mysle ze to nie kwestia niesmialosci...
no pewnie tak, bo to tak głupio
Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
"coś ty, bede wygladała jeszcze gorzej". Nie to nie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Maliniarko, dzięki, oddać nie oddam bo brzydko mi bez włosów ale mogę się chętnie wymienić.
to weź tam gdzieś w połowie urezamy i zrobię sobie peruczkę, a Tobie dużo jeszcze zostanie i tak
Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość

Cytat:
O mojej pielęgnacji napisałam w poście, który znalazł się znienacka chyba na stronie 44. Załączyłam też fotkę, żeby zobrazować rozmiar nieszczęścia

Bardzo proszę Dobre Dusze o kilka słów komentarza i jakieś wskazówki na dalszą drogę życia
to dlatego, że jesteś nowa możesz podlinkować swój post ze zdjęciem?
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
kiedyś już była taka myśl...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj odzywkę Nivea Intense re pair
kupiłam na szybko i teraz patrzę, że ma silikony, ale mi one nie straszne i zużyję.

Używa któraś z Was? Rozprostowuje loki? Bo tego uniknąć bym chciała
tylko pamiętaj o porządnym oczyszczeniu włosów raz na jakiś czas
czy rozprostuje, każdy może mieć inne odczucia, na pewno jakbyś długo nie zmywała to może rozprostować przez obciążenie, ale to jak niemal wszystko kwestia indywidualna
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-04-17 o 19:57
Stary 2012-04-17, 20:03   #61911
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Dzięki Redhaired
Ha, rzeczywiście Twoje włosy z pierwszego zdjęcia wyglądaja prawie identycznie jak moje. W dodatku dawno temu farbowałam na kolor identyczny jak Twój aktualny (Cos mi sie kojarzy, że to była farba Joanna, kolor Tycjan)

Powoli kompletuję kosmetyki zgodne z CG i spróbuję zawalczyć. Na razie mam tylko szampon HIPP i Wax (chyba ta do suchych jest zgodna z CG. Jeśli nie, to proszę o korektę). Kupiłam też na Allegro pod wpływem Anwen Kallos Latte. Wciąż jestem zagubiona w tych wszystkich zasadach

Ostatnie olejowanie zrobiłam olejem arganowym. Czy któraś z Was stosowala go na wlosy? On sie fantastycznie sprawdza na skórę zarówno samodzielnie, jak i w postaci domieszki do balsamów lub kremów. To, co robi ze skórą jest po prostu magią . Łudzę się, że na wlosy podziała podobnie, ale może się mylę.
Oliwę z oliwek też mam w domu. Uważasz, że byłaby lepsza?

Co do szczotki... Czesałam moje wlosy wszystkim. Używałam szczotki z wlosia naturalnego, syntetycznego, metalowe, grzebienie gęste, normalne i te z szerokimi zębami. Dopiero Tangle Teezer jest moim objawieniem. Jest boska. Mozesz przyłożyć ją na czubku głowy i przeciągnąć po całej długości, a ona rozczesze bez najmniejszego szarpnięcia. Coś pięknego
No proszę, włosowy klon Swoje robiłam Garnierem Belle Color.

Na Waxach się nie znam, na składach też średnio, jeśli pianka Ci służy (i ktoś potwierdzi jej dobry skład) to w sumie używaj na zdrowie. Nie jestem w piankowym temacie bo u mnie żadna się nie sprawdzała, brzydko sklejały i obciążały włosy. A żel lniany warto przetestować bo to 100% natury + dodatkowo nawilżenie
Olej arganowy dziewczyny bardzo polecały do włosów, niestety nie dane mi było go używać. Oliwę zaproponowałam jako zamiennik Vatiki bo zazwyczaj ludzie mają ją w domu Ale arganowy fajniejszy (podobno).
Jesli zaś chodzi o szczotkę to u siebie zauważyłam, że inny mam skręt po rozczesaniu mokrych grzebieniem z szeroko/wąsko rozstawionymi zębami, inny po rozczesaniu palcami. Po prostu włosy zbijają się w pasma innej grubości i szroki grzebień najbardziej mi podpasował. Więc - może niesłusznie - wykoncypowałam, że TT jako szczotka o bardzo gęstych ząbkach może "zaburzać" samoistne kręcenie się Twoich włosów i rozbijać loki. No ale strzelam bo nie testowałam i w ogóle w temacie szczotek jestem zielona.
Oddaję głos lepiej zorientowanym

Stary 2012-04-17, 20:16   #61912
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Warto wspomniec, ze izomery trans sa w twardych margarynach, miekkie margaryny, takie w pojemniczkach, z gornej polki sa ok
Z górnej półki? Czyli niektóre miękkie też mają trans?
Stary 2012-04-17, 20:26   #61913
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:

jestem nieśmiała?

Ja przez forum też mam ochotę ludzi na ulicy zaczepiać Czasami widzę takie ładne loczki a tak strasznie przesuszone, że aż się prosi pomóc

Cytat:
ja tam koleżankom za wiele też nie opowiadam o CG. bo jedna to mi ciągle marudzi że włosów nie czeszę co chwila, a tylko przy myciu a sama robi włosom dużo krzywdy...

U mnie też wszyscy się dziwiąm jak to można włosów nie czesać.
Świetny pomysł z ulotkami

Powiedzcie mi jakie znacie jeszcze dobre odżywki b/s oprócz Joann? Chodzi mi o jakieś takie bardziej treściwe
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:31   #61914
Evita_
Raczkowanie

Cytat:

Evita w codzienniku ale cudne spiralesy
Dziękuję bardzo coraz bardziej nawilżone są, widzę różnicę odkąd zaczęłam CG tylko im bardziej nawilżone tym większy przyklap nie wiem co by tu zrobić
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:31   #61915
201604301943
Konto usunięte

czy któraś z was używała glinki marokańskiej do mycia włosów? jestem ciekawa opinii
Stary 2012-04-17, 20:34   #61916
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Evita_ Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo coraz bardziej nawilżone są, widzę różnicę odkąd zaczęłam CG tylko im bardziej nawilżone tym większy przyklap nie wiem co by tu zrobić
U mnie niestety również, o ile fajnie to wygląda z tyłu, bo w miarę ładnie pokręcone, to z przodu smutno. Zastanawiam się czy nie spróbować z pianką. A Ty próbowałaś?
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:37   #61917
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Ja przez forum też mam ochotę ludzi na ulicy zaczepiać Czasami widzę takie ładne loczki a tak strasznie przesuszone, że aż się prosi pomóc

U mnie też wszyscy się dziwiąm jak to można włosów nie czesać.
Świetny pomysł z ulotkami

Powiedzcie mi jakie znacie jeszcze dobre odżywki b/s oprócz Joann? Chodzi mi o jakieś takie bardziej treściwe
odkąd jestem CG to lustruje wszystkie napotkane kręciołki. a jak widzę zadbane to zastanawiam się czy to nie "nasza"

ostatnio w przypływie rozpaczy i chęci zaplecenia warkocza rozczesałam suche włosy - miałam ochotę cyknąć fotę i pokazać tej koleżance tę włosową masakrę
Stary 2012-04-17, 20:42   #61918
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
czy któraś z was używała glinki marokańskiej do mycia włosów? jestem ciekawa opinii
Używałam zielonej i kaolinowej oraz glinki Ghassoul. Ghassoul była świetna, zielona też mi pasowała, za to kaolinowa była beznadziejna do mycia.
Stary 2012-04-17, 20:42   #61919
Evita_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
U mnie niestety również, o ile fajnie to wygląda z tyłu, bo w miarę ładnie pokręcone, to z przodu smutno. Zastanawiam się czy nie spróbować z pianką. A Ty próbowałaś?
Nie, w sumie to nigdy nie używałam pianki, próbowałam podpinania włosów, ale średnio to mi wychodzi, i tak po całym dniu są już przyklapnięte
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:47   #61920
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Hej, dziewczęta. Nie mam czasu przeczytać wszystkiego dodam tylko że po widoku włosów Aiisaa umarłam, (do tego Matka weszła, spojrzała i oznajmiła: "no, jakbyś ścięła włosy, to też byś tak miała". Doprawdy, motywujące), Red, jak jeszcze raz przeczytam Twoje narzekania, to Cię znajdę, ścinam Ci włosy i robię sobie perukę (tak na wszelki wypadek )
Ja lecę myć głowę. Znalazłam gdzieś suszarkę i po miksie olejowym rzepakowo-lniano-alterrowym dogrzałam to trochę i siedzę pod turbanem. A teraz lecę to szybko zmyć, a potem do kucia genoterapii, brrr... Miłego wieczoru

Cytat:
ostatnio w przypływie rozpaczy i chęci zaplecenia warkocza rozczesałam suche włosy - miałam ochotę cyknąć fotę i pokazać tej koleżance tę włosową masakrę
a nie mogłaś zrobić warkocza z pokręconych? Wtedy dopiero cudnie wygląda!

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:49
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości