|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Ja na szczescie w lipcu bede już rozpakowana, więc zostaje mi jeden ślub i jedna komunia, obskoczę w jednej kiecce. Ale jeśli będziesz wybierać z tej strony, to mogę Ci doradzić coś, bo mierzyłam większość z tych sukienek i niektóre są tragiczne.
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam takie filmiki ale moim niekwestionowanym faworytem już od kilku lat pozostaje "o long john" Zawsze zaśmiewam się jak głupia, choćbym oglądała to kilka razy pod rząd
|
|
|
|
|
#2913 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1500 za poród z lekarzem to nie tak dużo, w Wawie za opiekę tylko położnej tyle wołają ![]() Cytat:
![]() Tu gdzie mieszkam, w najbliższej przychodni na hormony czeka się dwa dni właśnie, bo oni to gdzies wysyłają i nie robia na miejscu, więc jak się okaże że mi w Medicoverze nie zrobili jednak tego badania to podzwonię po laboratoriach i popytam gdzie zrobią szybciej, ale zła jestem, że hej |
|||||
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaah long john. też go uwielbiam!!! a dwa gadające koty widziałaś? |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Powtórki są kilka razy w tygodniu o różnych porach, ale teraz tak patrzę że to chyba jednak różne odcinki-bo różne numerki są przy nich ![]() Jutro o 21.30 też jest i chyba inny odcinek niż dziś. Cytat:
Wypiłam właśnie pyszny domowy soczek marchewkowo-bananowo-jabłkowy Ten robot to rewelacja (tylko kupa zabawy przy myciu)
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-17 o 23:00 |
|
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
no ba!
![]() żeby to raz! |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
pumas - wspaniale ze wyniki takie dobre!! cieszę się ! tak trzymaj
![]() chmielinka - dziwne podejście męża z tymi pieluchami my już od dawna jesteśmy zgodni: będziemy używać wielorazowych, dziś w szkole rodzenia była babeczka, która sporo o nich powiedziała i już mniej więcej mamy wyobrażenie; tak na marginesie to śliczne robią teraz te pieluszki |
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lubię to!
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam o tym i jakoś nie mogę ogarnąć
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czytam bardzo fajną książkę o ciaży,w której jest napisane, że: " u niektórych kobiet wystepuje wysypka w ciąży, która może byc skutkiem działania kilku czynników jednocześnie: zwiększona cyrkulacja krwi, wzrostu temperatury ciała, pocenia i ocerania skory przez ubranie. (...) U niektórych ciężarówek widoczne sa czasem czerwone kropki na twarzy, ramionach, korpusie, dłoniach i stopach. To również efekt zwiększonego przepywu krwi i rozszerzania naczyń, który zniknie po pordzie". To tak a propos wysypki, o której ktoras z Was pisała
A i jeszcze autorka pisze , że rozstępy występuja u kobiet, które mają mało kolagenu i elastyny w skórze. I bez wzgledu na to, czy będą używać kremów czy nie, rozstepy będą. |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1) tzw. kieszonki (all in one) - z wkładem z mikropolaru: czyli taka pieluszka składa sie z 2 części: ten wkład wsuwa sie do środka tej "kieszonki". Na wierzch można położyć jeszcze papierek celulozowy który zabrudzony sie wyrzuca a pieluszkę i wkład sie pierze zgodnie z zaleceniami producenta. Kieszonka z wkładem schną szybko, są dobre na noc, dłuższe spacery itp. Materiały przepuszczają powietrze nie przepuszczając powietrza. Nie prasuje sie ich. Jest to ta droższa opcja. Acha ten papierek celulozowy jest cieniutki, w pełni eko, dla dziecka ponoć komfortowy. 2) tzw. otulacze; w otulacze można wkładać wszystko np. tetrę, flanelę. Składa się je tj. np. tetrę w prostokącik, zwyczajnie. Taki otulacz powinien przy odrobinie szczęścia wystarczyć jeden na dzień - później do prania. W przypadku otulaczy wystarczą np. 4 sztuki i dio tego tetra lub coś innego np. 20-30 sztuk. Otulaczy się nie prasuje. Jest to tańsza opcja. Pierze sie w proszkach antybakteryjnych i antygrzybicznych. Poproszona o nazwy solidnych firm wymieniła Małe Me i Blueberry.. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
nie wiem czy w ciąży można ich uzywać, ale ponoć mega skuteczne Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-17 o 23:25 |
|||||
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że TŻ zabije
Przyszedł inteligent do pokoju z cygarem i mi nasmrodził a ja w piżamie i miałam iść się myć, no i teraz muszę wywietrzyć pokój i chwilę poczekać, bo nie chcę się przeziębić...No chyba mu łeb o futryne roztrzaskam dziś |
|
|
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Karolinka, współczuję. Bardzo dobrze, że robi się te badania! |
|||
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się na to nie zgodzę, w takim wypadku wolałabym cesarkę mieć. To wyglądało jakby ta baba miała oderwać główkę, bo ciągnęła a to odskakiwało bleeee |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
O madurowiczu mówisz?? Bierzemy pod uwagę właśnie...
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do cen W szpitalu gdzie zamierzam rodzić nie ma podanego cennika, ale w innych w okolicy w których podają ceny są dość duże prywatne: http://www.medicover.com/PLPL/szpita...tm?VCID=banner http://www.damian.pl/279,Poloznictwo.htm publiczny http://www.szpitalzelazna.pl/poradnik-pacjenta/cennik ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Dzięki |
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina doczytałam o Twojej glukozie. Nie jest źle! Zdrowa dieta i po sprawie. Tak naprawdę to każda z nas, bez względu na wyniki powinna stosować diete cukrzycową czyli po prostu zdrową dietę
![]() Ja babeczkę będę jeszcze męczyc pytaniami o te pieluchy. Ona prowadzi sklep internetowy, mogę kupić u niej, w zamian za porady ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Prywatnie to albo Salve albo Medeor. Ewentualnie jeszcze jest Gameta. |
|
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę się przestawić na zdrowe jedzenie, bo sobie zbytnio folgowałam ![]() Właśnie przed chwilą odkryłam że babka która prowadzi pieluszkarnia.pl ma sklep stacjonarny w Warszawie, najwyżej na miejscu ją pomęczę pytaniami
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc ciężko troche z tymi pieluchami ale bez przesady A korzysci ogromne, dla dziecka (to najważniejsze), a przy okazji dla kieszeni. Dlatego bardzo chcę spróbować
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Heej !
doczytalam Was ![]() ja juz po pracy czuje jak moja mala sie prezy w brzuszku normalnie tak mi brzuch sie wygina cudowne |
|
|
|
#2933 | |||
|
Branzoletka
|
linzey śliczny awek tzn.twoja Zosia
pumas Gratki za pomyślną wizytę Cytat:
Cytat:
No i dla podniesienia sobie samooceny warto było tam pójść ![]() Generalnie uważam, bo przeszłam taką szkołe, że warto do niej chodzić zwłaszcza tz-om, bo jednak oni tam zdobywają wiedzę praktyczną, którą jak się zastosuje podczas porodu to bardzo pomaga gdy my tracimy głowę Mój ex pilnował skurczy, liczył, odliczał kiedy szczyt kiedy koniec-to naprawdę pomagało nie tylko sama obecność i trzymanie za rękę. A to, ze szkoły robią się komercyjne, to w niczym nim nie umniejsza, bo przecież nie łudźmy się każdy chce zarobić Cytat:
Oki najwyższa pora na spanko, więc uciekam Dobranoc.
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Śpiące Królewny
ja już na nogach, bo na 8 do lekarza ![]() ciekawam jak przetrwam badanie...i jakie nowe wieści od ginki...ale jakoś wyjątkowo stresa nie mam ![]() odezwę się jak wrócę-z górą jedzenia, bom głodna jak wilk ![]() :br zydal:
|
#2935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej, ja juz po kawce
![]() miałam durne sny znowu.... ale sie wyspałam. Wstałam o 7 ![]() tyle wczoraj wypiłam ze wstawałam w nocy 3 razy na siku no ale trudno, jak trzeba to trzeba, teraz juz tez kolo mnie butla wody![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawusia z pracy
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ja juz od 2h na nogach wczaj wogole nie wlaczalam pc nie mialam veny.... d wczorajszego ranka mam jazdy z tz w sumie to on ma problem, ale znam go i wiem, ze nie bedzie sie odzywal ..i w nosie ma wszystko i mnie i niunie...ale trudno...nic na sile, widocznie tak woli....jest mi cholernie zle i przepraszam, ze wam tak tu smece![]() a wczoraj ku mojemu zaskoczeniu z nienacka w szpitalu(bylam u mojej gin po skier na badania) wzieli mnie na ktg mala szala w brzuchu, ze hej chyba nie lubie jak jej sie jakies maszyny przystywawia ehh dobrze, ze mam ten moj maly skarb...Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane,
melduje ze wizyta u gina byla pozytywna, maly byl bardzo grzeczny i chyba dorwalysmy go w czasie gimnastyki porannej bo nogami wymachowial jakby chcial robic koziolki do tylu wyniki krwi tez wyzszly ok wiec narazie wszystko pod kontrola ![]() odnosnie tych wysypek itd....to ja zauwazylam ze wyrosl mi mega pieprzyk odstajacy na plecach....okropnosc bede musiala sie go pozbyc po porodzie
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami na tych chlopow brak slow![]() Cytat:
|
|
#2940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam na faceta który ma zrobić przegląd gwarancyjny pieca, miał być koło 8
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

ale moim niekwestionowanym faworytem już od kilku lat pozostaje "o long john" 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ten robot to rewelacja (tylko kupa zabawy przy myciu) 

wczaj wogole nie wlaczalam pc nie mialam veny.... d wczorajszego ranka mam jazdy z tz
czasami na tych chlopow brak slow