|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Brumeczku zęby tymona+twoje migreny+ skok -->nie wiem jak dajesz rade ![]() u nas poki co zębowa cisza 7 apapów ![]() a zabawy Tymka z hyśtawką- ![]() ![]() musi nieziemsko wygladć a tak swoją drogą nie mogę się nadziwić jakie świetne pomysły rodza się w tych małych główkach na kiedy masz termin chrzcin Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bellaale miło się ogląda Twoje słodkie dzieczyny Oliweczko najlepsze życzenia urodzinowe dużo zdrówka dla Ciebie i tej małej istotki którą nosisz pod serduchem ![]() Marinko i Madziu zdrówka dla waszych chłopaków
![]() |
#3062 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Czyżby to sie już kończyło? ![]() Cytat:
![]() - termin mamy 6 maja ![]() - niemowlęce główki to kopalnia przedziwnych pomysłów i inwencji typu "jak z byle czego zrobić najlepszą zabawkę ever" ![]() - te apapy to nie wszystkie na raz. Co 4 h brałam po dwie tabletki z nadzieją że w końcu pomoże. A ten okropny doktorek, u którego ostatnio byłam, radził mi, że jak nie działają, to - cytuję - żebym "sobie łyknęła z 5 na raz". - no i przede wszystkim dziękuję ![]() ![]() A czemu nie piszesz co u Was? Ta młoda mama, którą przyjęliście to już pracuje? ![]()
![]() |
#3064 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Bella, zapomniałam napisać wczoraj że cudne są te Twoje gaduły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj akurat nie miał przerwy ![]() ![]() Kiedy chrzciny? ![]() edit: już doczytałam ![]() Cytat:
Cytat:
żartujesz? Jak taki mądry to czemu nie wpadł na to żeby dać Ci coś na receptę, ketonal czy cokolwiek? Helenko ![]() ![]() ![]() i spóźnione ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Jadę do szpitala podmienić Karola. Ze mną dzisiaj lepiej, już nie wymiotuje na razie. Dominik trzyma się dzielnie, chociaż nadal wymiotuje to co wypije. Biegunki też ma, ale na razie nie aż tak często. Dostał już dwie kroplówki. W nocy miał 38st, teraz nie ma gorączki. Bardzo się martwię, ale staram się być dzielna. Nie czytam was, ale dziękuję za wszystkie kciuki, które na pewno się pojawiły. Buziaki ![]()
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wreszcie się górna jedynka przebiła, moje dziecko robi od dziś za trójząb ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja tak na szybko. Bella cudne szkodniki ![]() Haniołek boski ![]() Madzia1k1 zdrówka ![]() Carmela oby Sarkę nie dopadła ospa ![]() Dziewczyny proszę o pomoc: mam do kupienia wózek Mamas&Papas Tour. W dobrej cenie. Poradźcie coś? Muszę się dziś zdecydować ![]()
#3068 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() dziękuję za wszystkie słowa uznania odnośnie urody mojego dziecięcia ![]() bella panienki urocze!!! a dla ciebie wielkie ![]() ![]() Marzenko Haniołek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madzia1k1 biedni Wy!!! domyślam się jak musisz się stresować tą sytuacją!!! ![]() Marinko jak Igorek dzisiaj??? Brumku mam nadzieję, że głowa nie boli już??? a dla Tymka ![]() Carmela ![]() w ogóle to śniła mi się kajool ![]() Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-04-18 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kciuki - ale dzielna jesteś i dacie radę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() poniżej fota Oballa ze sklepu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-18 o 07:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka nazwa ![]() Waham się... poprosić Cię o kupno czy sobie darować... ale mam dylemat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() szukasz jeszcze jakiegoś dobrego lekarza, czy już sobie dałas spokój? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pieska nadal nie ma..... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak coś to pisz - jutro będę w tesco to mogę i Tobie wziąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Wtajemniczenie
|
Beatko będzie nowy. Najbardziej zależy mi na opinii czy będzie wygodny, solidny itp itd.
![]()
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba Zmalowana ma ten model - albo i ciut inny... ona ma chyba Peg Perego Pipi a Ty masz mieć Tour... to i ja się pochwalę wózkiem: Kupiłam Julce spacerówkę - wczoraj przyszła już. fajna, solidna, regulowane oparcie, daszek, osłona na nóżki jak chłodniej, folia przeciwdeszczowa, kosz na zakupy, lekki i zależało mi żeby tapicerka była zdejmowana do prania i w ciemniejszych kolorach żeby się nie brudziła szybko ![]() spacerówka Britax, o ten:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-18 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że te kółka na zimę się nie nadają, ale my wtedy będziemy przesiadać się na sanki ![]() No i zastanawia mnie brak pałąka. Czy nie będzie uciążliwy. Choć jakiś uniwersalny pałąk zawsze można dokupić. Sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
brzmi zachecajaco
Dziendobry kobiety........ Igor drzemie a ja sie niedawno zwlekalm z lozka ide po jakies sniadanie i nastawic malemu zupke dzis szpinakowa dawno juz nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
Witam.
Czytam, ale na pisanie niewiele mam czasu. Mały właśnie śpi, to chwila przerwy... Zdrowia dla chorych! Sto lat dla Helenki! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witam z rana z nad kupka herbaty i sniadania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To wcześniej miał pracę bardziej biurową? ![]() Fajny! I jaki duży koszyk na zakupy ![]() Dużo dałaś? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Ode mnie również ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Wtajemniczenie
|
Jacieńku nie pomogę, nie znam tego wózka.
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!
Madziu biedny Dominik... cholera, jakaś plaga chorób teraz, czy co? ![]() Iustyna z Zuz lepiej? Dzięki Bogu. A Kuba zapomniał już całkiem o ospie? Carmela pewnie obserwujesz cały czas bacznie Sarenkę. A propo tej ospy. Na pewno się nie zaraziła... pieleszko Twoja córa jest tak czarująca... można się zauroczyć od pierwszego spojrzenia. bella a Twoje pannice to już całkiem czar pomnożony przez 2... u mnie tak samo wygląda pokój, tylko cały w majtkach, bo szuflada otworzona i Igor w niej przekopuje majtasy i skarpety tżta ![]() Kajool a jak Szymula? niańka pożegnała się już z kretesem, nie? Stronczek ależ Wika słodka... jak ciastko. Mogli by na jej wzór produkować interaktywne lalki. Ma brązowe oczy? Oliweczko zaległe WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ( wczoraj już takam była zakręcona przez małego, że zapomniałam napisać, zresztą sama nie pamiętałam, jak mam na imię). Psa dalej nie ma... A Ty jak się czujesz? który to już tc? Brumku 7 Apapów? może lepiej wziąść np. raz a dobrze, np. mocny ketonal? AAAA zapomniałam, nie możesz, bo karmisz. a u nas tak: małe wczoraj było całe w plamkach na wieczór. Aga mówiła, że przy odrze lubią być dziąsła czerwieńsze i plamki, ale małe nie dało sprawdzić. Także byłam przekonana, że dziś rano ruszę od razu do przychodni ( która de facto chyba zmienię ). Ale rano wysypka zbladła ( jest jeszcze ) i tak dziwnie przeniosła się na końce nóg i rąk... Plecy są bledsze, na buzi też, tłów ( dobrze piszę? tłów czy tłuw? )... Strasznie to dziwne wszystko. Gorączki nie ma od wczoraj. Wciąż nie wiem, co mam powiedzieć, jesteście niesamowite...Nawet nie umiem słów odpowiednich dobrać... ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- jacie ja też nie znam wózka Beatka fajna ta spacerówka! ma regulowany podnóżek? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- dzisiaj mój chłop ma okrągłe urodziny. A ja nie dość, że nic nie mam dla niego ( wiedział o tym i tak ), to nie bardzo ugotuje dziś jakisik obiad, ale może coś się da stworzyć. Ale ma urodziny, normalnie wypas jakich mało ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mleko w piersiach może się produkować pod wpływem płaczu dzieci? Chodzi mi o to, czy matka karmiąca swoje dziecko piersią pracująca w żłobku może mieć nawał pokarmu pod wpływem płaczu tych dzieci którymi się tam opiekuje ?
Mariana jak tylko masz możliwość to zmień przychodnię. A Igor nie może mieć tej wysypki przez uczulenie? Może ma na coś alergie? Nie wiem, to by gorączki przy tym nie miał. Hm. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Które? ![]() Wszystkiego najlepszego dla niego ![]() Sexi bielizna i będzie szał ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
Marinko a moze to trzydniowka byla???
![]() A za co tak dziewczynom dziekujesz bo ja chyba nie w temacie...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję się ok-czasem mi niedobrze-mdli mnie, ostatnio też bardziej senna jestem, ale ogolnie ok, a tydzień, to już 10( jutro się zacznie) ![]() ![]() To wszystkiego dobrego dla Twojego Mężunia ![]() Trzymam kciuki za Igusia, żeby mu w końcu przeszły te dziwne chorobstwa, a pisze się tułów ![]() Nie odpisałaś mi na PW ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |||||||
Zadomowienie
|
Bey Kuneczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() teraz się zastanawiam czy mam iść z moim "amstafem" do veta czy Żbika przebadać ![]() ![]() ja stawiam na super sukę wróci!!! ![]() Żbik dziś na śniadanie nie tknął mleka dostał jajecznice zjadł i zwrócił dopiero grysik mu wszedł ![]() Stronczku zaraz wstawię fotki ![]() powiem Wam, ze to pierwsza maść, na która nie mam reakcji nie pieczę i przestałam się drapać, ręce zbladły o wiele po jednym nasmarowaniu. monia ![]() ojjj Dominik w szpitalu ! zdrówka dużo!!!! będzie dobrze
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:21 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Zakorzenienie
|
to się nazywa silny instynkt macierzyński, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Sweet za wsparcie.
Nie wiem, czy to trzydniówka. Niby lekarka wykluczyła...Za długo gorączka według niej się utrzymywała ( 6 dni ) Lili no właśnie tak jak piszesz. Alergia raczej nie, bo on od ponad tyg. tylko na samym mleku jest, nie miało go co uczulić... Chyba , że wczesniejszy antybiotyk, bo zmieniła mi babka z Amotaksu na Klacid.. Lili M. kończy dziś 30 lat. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Lili ja i sexi bielizna. Ostatnio wszystko mi odstaje tu i tam, ciężko cokolwiek zapełnić moimi ,,kształtami". Żałośnie bym wyglądała ![]() Szira a no żbik model, po mamusi hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zadomowienie
|
Stronczku for you
![]() dziś są o wiele bledsze te dłonie nie wiem czy tam coś dopatrzysz bo sama robiłam ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...10cd5e2f8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...27f41ee7d.html
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.