|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
Ja pracuję w małej firmie w administracji...nuuuuudaa a... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- dziewczynki a ja baaaardzo baardzo mocno prosze o kciuki dzis o 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotku, każdy kiedyś nie miał doświadczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Woo fajnie! a kiedy? my planujemy wrzesien
![]() W PL tez jest fajnie! ![]() Cytat:
![]() Szkoda, a masz w ogole jakis kontakt z jezykiem? Mowisz jeszcze czy juz raczej duzo zapominasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podobno jestem juz za stara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez slyszalam, ze w UK nie ma szans sie dostac do lekarza specjalisty a wszystko zalatwia sie u praktyka. Jest tak? Moja kolezanka, powiedziala po wyjezdzie do UK, ze juz nigdy nie bedzie narzekac na PL sluzbe zdrowia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, za stara-a to ciekawe ![]() W klubie 'naszym' też? Czy tylko tym? Bo tu nie jestem w klubie.. Ale kciuki będę trzymać ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-04-18 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
lecicie z prędkością światła... żabcia płci jeszcze nie znam, może za miesiąc się dowiem co siedzi w moim brzuszku. Nikita jak pokonam mojego lenia to zrobie fotke bluzki i wrzuce ![]() Amani współczuję bólu, ja mam na szczęście żyły bardzo widoczne więc nie mam tego problemu. Kotek trzymam kciuki!
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w takim razie czekamy z niecierpliwoscia! Kotek, 3mam kciukasy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
Kotku, trzymamy kciuki!
![]() Nikita, my jedziemy przełom czerwca/lipca ![]() ![]() ![]()
#523 |
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Kotek trzymam kciukasy ![]() Agnusek na przełomie czerwca /lipca to ja będę w wielkim oczekiwaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A w tym roku bedziemy wyjatkowo na dlugim urlopie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() sa szanse, ale to juz jak naprawde dzieje sie cos powaznego. i kolejki tez sa..ale...u mojego dziecka np. stwierdzono krecz szyi(blednie oczywiscie ![]() ![]() Mielismy z mezem konflikt miedzy grupami krwi, podeszli do Nas naprawde profesjonalnie, wszystkie szczepienia(co w Pl podobno kosztuje ok. 1000zl), dodatkowe spotkania z lekarzami, wszystko darmowe ![]() Do zwykłego lekarza, nie ma kolejek, rano dzwonie i juz od 10 moge isc tego samego dnia na wizyte...to prawda,z e jest jeden lekarz od wszystkiego(i to mnie generalnie denerwuje, bo co on moze wiedziec np. o sprawach kobiecych? ![]() Wiele sprawdzonych lekastw mam z Pl, bo tu na wszystko jak wiadomo paracetamol ![]() Generalnie mysle, ze to kwestia podejscia i przyzwyczajenia, no ale jak juz pisalam, wiekszych problemów ze słuzba zdrowia tu nie mialam, wiec moze dlatego takie jest moje zdanie... Co jeszcze... Zawsze co roku jak jestem w Pl to obowiazkowo chodze do specjalistow. np. dentysta(bo jest znacznie taniej, a tu my placimy), ginekolog, bo mam swoja sparwdzaona jeszcze spzred czasu ciazy i okulista ![]() Moje dziecko tez zawsze odwiedza pediatre w Pl(ale to tylko dlatego,ze zawsze jak jest w Pl to choruje, na zmiane klimatu ![]() Wtedy jak stwierdzono krecz szyi mialam kilka wizyt z fizjoterapeta ![]() Jak wszedzie sa plusy i minusy ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-04-18 o 10:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w "naszym" tez pisalam gdzies na poczatku 20 strony ![]() dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Ile tych stron? Od wczoraj wieczora aż tyle?
![]() Bika, Nikita, Amani, Natala, Butter, Tomalinko, Gucia, Aaby - serdecznie dziękuję za słowa wsparcia w chwilach moich dołów psychicznych ![]() ![]() Ana też lubię maciupkie buciki i chciałam wczoraj kupić ale były tylko adidaski, a ja chciałam jakieś mięciutkie tak na noworodka ![]() Madzia, za co mnie chciałaś zbić? ![]() Kasia, zakupy bardzooo poprawiają humor, a no i książeczkę wczoraj czytaliśmy małemu. TŻ mnie zapowiedział „ teraz mama będzie Ci czytać” i czytałam. TŻ leży i słucha, ale czytać nie chce, powiedział że jak się urodzi to będzie czytał a teraz będzie mnie zapowiadał tylko. ![]() A chciałam Cię serdecznie przeprosić, bo ja ostatni pewną gafę popełniłam, bo wiedziałam że macie imię wybrane dla synusia i chyba ostatnio w rozmowie z Tobą użyłam sformułowania że „Igorek” się będzie cieszył, a wiedziałam że Oliwierek Wam się podoba i nie wiem jak ja na tego Igorka wpadłam. Wybacz mi. ![]() Kasia, znów zakupy ? o jeje jeje ![]() ![]() Co do ruchów maluszka ja jakieś dwa dni temu miałam tak że brzuch mi latał (pływał) w każdą stronę czy na boku leżałam czy na plecach no cuda i dziwy. A teraz znów od wczoraj chyba mam co najwyżej dwa kopniaczki na pół dnia. Ale jak się rusza i cuduje to chyba nic złego a właśnie dobrze że ćwiczy ![]() Kasia, Madzia i magnez też na koncentrację no nie? I na zatwardzenie? Dobrze kojarzę ? To w tych moich gazetkach ciążowych wyczytałam.
#529 |
Wtajemniczenie
|
Emilka, będę o Tobie w takim razie myślami
![]() ![]() Mona, fajna bluzka, ale ja oczywiście zwróciłam uwagę dodatkowo na tło i bardzo ładna łazienka ![]() ![]() Bika, Strong tyle doczytałam z wczoraj o waszych ciążowych dołach i myślę, że jakoś sie trzeba z tym pogodzić. Ja bedę pierwsza do narzekania jak zajdę ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz dzień: 12.09.2009 ![]() ![]() ![]() Zawsze będę wierzyć... ![]() Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Amani, dziękuję za pocieszenie co do wagi, masz rację może chociaż spacery będę sobie fundować dla spokoju ducha
![]() ![]() Dobrze że spotkanie z koleżanką w porządku zawsze to jakaś rozryweczka ![]() Blonde, z tym cellulitem miałam na myśli że da się coś zrobić, że są szanse chociaż małe tym bardziej jak wszystko w genach ale.. szanse są a rozstęp to rozstęp. ![]() ![]() I nie strasz mnie tym nie działającym na odchudzanie karmieniem ![]() Natalko, dzięki za miłe słowa, no mam nadzieję że potem jako mamusia na pełen etat trochę zrzucę. ![]() Butter, TŻ mój jeszcze mnie prowokuje, nie robi tego na złość ale mi mówi „ale ty masz mięciutkie tu wszystko” , „ale ci udeczka urosły” aj aj i tak non stop niby pieszczotliwie ale wszystko o wadze. ![]() ![]() I zapisze sobie nazwę tego kremu może go sobie potem zafunduję jak już będę mieć cały przeorany brzuszek. Dzięki ![]() Madziu, sądzę że Majeczka się wkurzyła, pomyślała tak „ mamusia się jakoś nie pakuję to pokopię trochę inaczej co się przestraszy i w mig się spakuje”. Alarm odwołany a… torba spakowana ![]() Gucia , odpoczywa się nie w weekend tylko po drugiej stronie trawnika, a teraz szalej ![]() Żabcia, Dominik Paweł – bardzo ładnie. Amani, te pielęgniarki są bez serce, współczuję po kłucia. ![]() Aaby, cerowanie to łatanie dziur w ciuszkach w wolnym tłumaczeniu. A co do mich rozstępów to pierwszy teraz w ciąży na brzuszku, a całe stado ta ja też mam na dole pleców i pod brzuchem, to po odchudzaniu a i na piersiach też pewnie przez odchudzanie, ale do tych już się przyzwyczaiłam, są jasne nie jakieś rażące a tego jednego przeżywam bo nowy. Ale dziękuję za tą pocieszającą wypowiedź, masz rację zdrowie Kamilka jest najważniejsze. ![]() ![]() A on mnie będzie kochał nawet jak będę miała jeszcze 10kg więcej (mam nadzieję że nie). ![]() Blonde, miłej nauki, mnie też to dziś czeka. A co do przytulasków synusia, to ja bym go chyba nie umiała z rąk wypuścić . ![]() Mona, zakochałam się w tej bluzeczce ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Wróciłam od fryzjera, jestem bardzo zadowolona, kolor super i fajnie ścięte ![]() ![]() Możecie mi polecić jakiś wysuszający tonik do twarzy, bo strasznie mi się pyszczek świeci. ![]() ![]()
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alez ja nie strasze ![]() ![]() Nie mowie,ze nie, bo tez znam wiele osób, które schudły karmiac, ale nie mozna przypisywac tego do wszystkich ![]() hehe, uwierz mi,ze czasem ma sie ta ochote na ,,oddanie dziecka,, ![]() ![]() Pokaz sie w nowej fryzurce ![]() ![]() Mona sliczna bluzeczka ![]()
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz sie zaczynam bać, a Madzia ... już 37 tydzień zaczęła potem ŻABCIA...UF I JA ![]() Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-04-18 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Blonde, może teraz tak mówię bo dziecka nie mam, a potem się to pewnie zmieni
![]() ![]() ![]() Wrzucę zdjęcie tylko zjem to się wybiorę po aparat, piętro wyżej.
#535 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Wtajemniczenie
|
Blonde, Kotek, Agnusek, Emilia, Strongwomen
![]() bluzka ze sklepu NN, za 40zł bez grosza, made in Italy. Mam nadzieję że się nie rozleci po praniu ![]()
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeciez ja mu nie dam krzywdy zrobic ![]() A on ma ostatnio taki czas ,,trzymania sie za spódnice,, ![]()
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Hej e-vel
![]() ![]() No wiem wiem Blonde ![]()
![]() ![]() Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-18 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do świecącej buzi, to nie kupuj nic wysuszającego, bo efekt będzie właśnie odwrotny! Im bardziej wysuszasz tym skóra bardziej się świeci. Wiem po sobie, bo sama mam mieszaną skórę, która jeszcze żeby było śmieszniej ma tendencje do wysuszania. Ale przypuszczam, ze to wynik błędów młodości, kiedy ją właśnie traktowałam tonikami z alkoholem. Ja polecam Ci z droższych Biodermę Sensibo H2O lub Vichy Purete Thermale. A z tańszych to polecam AA jest seria matujaco-nawilżajaca bez alkoholu
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
Agnusku, dziękuję bo ja się wcale nie znam zawsze z garniera używam, albo z ziajki, ale do cery normalnej a teraz świeci mi się te czoło jak nie powiem co, i nawet puder nie pomoże, na chwilę i znów się świeci. Zaraz poszukam na necie coś z tego co radzisz. Kurczę dobrze że napisałaś bo ja bym właśnie jakiś wysuszający z alko kupiła.
Fajna z Ciebie kosmetyko-znawczyni, bo ja nawet nie wiedziałam że są takie kremy jak Ty wymieniłaś ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.