Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 14:48   #2341
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ale pod względem praktycznym, to jest dosyć elegancko rozwiązane Świadkowa ze świadkiem mają taką dużą szkatułkę i w niej są te kotyliony, i jak podchodzą i przypinają komuś, to ten ktoś wrzuca kasę do tej szkatułki Nie daje do ręki przecież
Fakt :P Ale ja sobie to daruję, bo takich będziemy mieć świadków, że nie wyobrażam sobie, żeby z tym latali po sali :P

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:57   #2342
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To kobietom też się przypina U nas tylko facetom

"Witamy Was chlebem aby Wam go nigdy nie zabrakło" coś takiego, i do Panny Młodej: "Co wybierasz: chleb, sól czy Pana Młodego?" PM: "Chleb, sól i Pana Młodego, żeby pracował na niego" Głupie trochę jak dla mnie, ale ponoć tak jest

My zamawiamy w lokalu, 12zł za paczuszkę. Razem nam wyjdzie ok. 800zł. Ostatnio jak byliśmy na weselu to przy wyjściu we wnęce była lodówka z tym ciastem i wódką, więc mieli poręcznie, u nas nie ma takiego miejsca, więc będzie trzeba latać
u mnie i kobietom i mężczyzną i dzieciakom wszystkim jak leca

tekst wlasnie cos takiego, ale jeszcze cos mowią, ale nie wiem co i sobie nie przypomne.. bede musiala mamy chyba spttac

my też bedziemy zamawiac w lokalu, bo nam to lepiej wydjzie.. kiedys bylo tak, że po rodzinie sie pieklo ale nikt nikogo teraz nie cche obarczac czyms takim.. chociaz pewnie ciotki same sie zaoferuja ze mi do domu na poparwiny cos upieka

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
No tak, goście przychodzą się pożegnać a ja co? Fru po pakę z ciastem i wódkę.

Dręczą mnie te prezenty od jakiegoś czasu, generalnie w Warszawie na żadnym weselu tego nie było. Jedynie od siostry TŻta dostaliśmy ciasto i alkohol, ale to dlatego że zostało i rozdawali najbliższym. Nikt specjalnie nic nie zamawiał w tym celu. W moich rodzinnych stronach ciasto i alko dostałam od kuzynki (też im zostało i też nie dla każdego było przewidziane) i od przyjaciółki (tu chyba dawali każdemu). Ale na innych weselach żadnych paczek nam nie dawali... Tymczasem moja mama twierdzi, że to wstyd straszny nie dać. Te paczki kosztowałyby nas ok 2000zł i wcale mi nie spieszno z takiej kasy wyskakiwać
wtedy jedno z mlodych leci po paczuszkę, zazwyczaj sa one gdzies rzy wyjsciu wiec nie ma daleko i dlugo, albo kogos o to prosza.. i nie wyglada o niegrzecznie czy cos..

Cytat:
Napisane przez melleczka;33626871[B
]Nie do końca... Para młoda jest tak rozchwytywana, że czasami po prostu ciężko ich złapać.[/B]

Z tymi kotylionami to u mnie jest taka tradycja. Mnie się to nie podoba i nie chciałabym tego. U nas jest tak, że pieniądze z tego są dla świadkowej, bo ona przypina te kotyliony, czyli w sumie z wesela może zebrać koło 1 000zł. Ale dla mnie to wyciąganie kasy od gości...
Chociaż jak byliśmy ostatnio, i były te kotyliony, to goście sami latali za świadkową żeby im przypięła to. Więc to już chyba jest za bardzo zakorzenione u mnie, żeby z tego rezygnować... Chociaż zastanowimy się jeszcze.
no to zależy gdzie.. u nnas tak nie ma.. to para mloda zazwyczaj chodzi po staolikach i do gosci podchodzi kiedy jej pasuje.. tak zeby z kazdym pogadac.. nie ma jakis "przepychanek" ze teraz jego kolej na mlodych nie sa rozchwytywani, bo kazdy wie ze mlodzi dla niego czas znajda i ze maja mnostwo na glowie. wiec u mnie ie ma takiego problemu i zawsze jest czas na wreczenie paczuszki..

u nas nie zbiera sie za to pieniedzy

a;e wiem ,ze gdzie niegdzie jest tak, że w czasie wesela jest puszka i goscie zamawiaja pisoenki, wrzucajac tam pieniadze.. a pieniadze sa przeznaczone potem na wozek dla dziecka

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie i u tż też się przypina przyszłemu jeszcze mężowi jak przychodzi po pm do domu
u mnie tez, ale tak jak kawalerowi.. a po kosciele zmienia sie na druga strone bo juz jest wtedy mezem

Cytat:
Wkurza mnie to strasznie, bo moja mama wpadła na pomysł paczek po rozmowie z koleżanką z pracy. A ta koleżanka z małej wsi jest i ma poglądy z serii "zastaw się a postaw się". I tak np. twierdzi, że na osobę to trzeba litr wódki szykować, na weselu 6 dań gorących i koniecznie wiejski stół, etc etc. W rodzinie z mamy strony ostatnie wesele było z 6 lat temu i nikt tam paczek nie uskuteczniał. Rodzina też specjalnie trunkowa nie jest i jak się podpytywałam to z 0.5l/osoba zostawało młodym jeszcze sporo alkoholu. Podobnie w rodzinie TŻta.
ale to, że jest z malej wsi nie musi od razu oznaczac ze przez to ma takie poglady itp. To siedzi w czlowieku, a nie w tym skad pochodzi.. Mnie denerwuja takie uogolnienia ze jak ze wsi i to malej to od razu "zastaw sie a postaw sie" i co to nie trzeba robic.. Sama pochodze ze wsi malutkiej bardzo i ludzie dizwne maja tu poglady i sa tez fani "Zastaw.." ale i w miastach takich nie brakuje, a moze i wiecej ich jest

Cytat:
A dla mnie to bardzo fajny zwyczaj i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej Bo na weselu zazwyczaj się ciasta nie tknie, poza tortem. A w niedzielę każdy by sobie tego ciasta zjadł, a tu nie ma Tzn jest, bo się je daje, i bardzo dobrze wg mnie
dokłądnie

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Aaaaa...fakt - moja kuzynka teraz przepinała po kościele Przypomniało mi się Boziu Wy macie taką widzę na ten temat, a ja w ogóle o tym nie myślę i jakoś mogłoby tego nie być
Co do wódki i całej reszty rodzice mojego tż też mają trochę zasadę "zastaw się za postaw.." i kurcze ja myślę, żeby w ogóle nie było własnie stołu wiejskiego, ale chyba nie uda mi się to, bo wiem, że rodzina tż na weselach się gustuje w swojskich rzeczach i część mojej rodziny też ale moim zdaniem to też zależy w jakim miejscu jest wesele - my mamy na zwykłej, prostej sali i takie coś fajnie wygląda, ale jak są wesela pałacykowe to mi jakoś wiejski stól nie pasuje
my mamy sale ani zwykla prosta ani palacykowa, taka barzdiej elegancka ale jednak nadal prosta (no i wyszlo mi maslo maslane teraz ). No mniejsza o to.. bo chciałam napisac ze u nas stol wiejski bedzie i to taki ze slomą pod spodem, kielabasa w pętach powieszona itp. nam sie to podoba i wiemy ze goscie nasi lubia takie rzeczy, a i TŻ sie w tym lubuje wiec nie zrezygnujemy z tego
Stary 2012-04-18, 14:57   #2343
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wódki i całej reszty rodzice mojego tż też mają trochę zasadę "zastaw się za postaw.." i kurcze ja myślę, żeby w ogóle nie było własnie stołu wiejskiego, ale chyba nie uda mi się to, bo wiem, że rodzina tż na weselach się gustuje w swojskich rzeczach i część mojej rodziny też ale moim zdaniem to też zależy w jakim miejscu jest wesele - my mamy na zwykłej, prostej sali i takie coś fajnie wygląda, ale jak są wesela pałacykowe to mi jakoś wiejski stól nie pasuje
Dlatego u nas nie będzie wiejskiego stołu, bo po prostu tam nie pasuje Zażyczyłam sobie jeszcze, żeby mi wynieśli tą całą "chatkę" na której ustawiają ten wiejski stół Nie wiem jak to zrobią, ale ma tego nie być. Za to będzie stół winny

Cytat:
Ja też sobie nie wyobrażam tego, żeby miało tej wódki braknąć. Skoro będzie jeszcze barman serwujący kolorowe drinki, piwo (tu nie jestem przekonana po co, ale mój lokal zapewnia beczkę Pilsnera w cenie) i pewnie jeszcze wino. No ale tamta koleżanka mojej mamy wie lepiej, a mama się stresuje. Tak jak i tym, że goście po zjedzeniu 4 posiłków na ciepło, czegoś z zimnej płyty, tortu i ciast będą jeszcze głodni.
No niemożliwe to jest Ja planuję piwo na poprawiny Chyba każdy na kacu się chętnie napije Chętniej niż wódki

Cytat:
Fakt :P Ale ja sobie to daruję, bo takich będziemy mieć świadków, że nie wyobrażam sobie, żeby z tym latali po sali :P
U nas jest tak, że goście się zjeżdżają do tego domu, do którego są proszeni. Więc jak ślub jest o 16, to od 14 już mi się zaczynają goście zjeżdżać i właśnie wtedy świadkowa to przypina, bo wtedy jest czas na to. A kto się zjawi później to dopiero na sali
Tylko nie wiem jak to jest... Świadkowa jest w domu młodej czy młodego i dopiero z nim jedzie do młodej? I wtedy są te zdjęcia jak jej welon poprawia itd
Stary 2012-04-18, 14:59   #2344
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tak, że goście się zjeżdżają do tego domu, do którego są proszeni. Więc jak ślub jest o 16, to od 14 już mi się zaczynają goście zjeżdżać i właśnie wtedy świadkowa to przypina, bo wtedy jest czas na to. A kto się zjawi później to dopiero na sali
Tylko nie wiem jak to jest... Świadkowa jest w domu młodej czy młodego i dopiero z nim jedzie do młodej? I wtedy są te zdjęcia jak jej welon poprawia itd
Ja na 2 weselach miałam to przypinane na sali dopiero Przy obiedzie

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-04-18, 15:03   #2345
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
tekst wlasnie cos takiego, ale jeszcze cos mowią, ale nie wiem co i sobie nie przypomne.. bede musiala mamy chyba spttac

my też bedziemy zamawiac w lokalu, bo nam to lepiej wydjzie.. kiedys bylo tak, że po rodzinie sie pieklo ale nikt nikogo teraz nie cche obarczac czyms takim.. chociaz pewnie ciotki same sie zaoferuja ze mi do domu na poparwiny cos upieka

a;e wiem ,ze gdzie niegdzie jest tak, że w czasie wesela jest puszka i goscie zamawiaja pisoenki, wrzucajac tam pieniadze.. a pieniadze sa przeznaczone potem na wozek dla dziecka
Tekstu poszukaj w internecie
Nam lokal nie wpuszcza innego ciasta niż swoje, więc nie było innej opcji Chociaż na początku chcieliśmy u kucharki zamawiać, albo mama by u siebie w piekarni zamówiła, ale u nich kosztuje więcej

Z tym wózkiem to u nas jest tak, że to jest cała zabawa... Orkiestra prosi na środek młodą parę i oznajmia, że teraz będzie zbieranie na wózek/na pieluszki. Świadkowie siedzą na krzesłach i trzymają koszyczki. Młodzi najpierw tańczą sami, a jak ktoś chce zatańczyć to musi zapłacić, za pannę młodą świadkowej, za młodego świadkowi (albo odwrotnie), no i jest odbijany, odbijany itd Zazwyczaj te tańce nie trwają dłużej niż 20 sekund, bo zaraz się zjawia osoba, która odbije No i to są kwoty rzędu 10-20zł zazwyczaj, czasami dają też po 50-100zł. Wiadomo - zależy
Stary 2012-04-18, 15:04   #2346
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

i ja już po pracy . Piękna pogoda dziś u mnie - w końcu .

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
poczekaj do popołudnia, może znowu Ci się odwidzi
Ale białe będą ładnie wyglądać
już zmienione na białe
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:06   #2347
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
już zmienione na białe
Stary 2012-04-18, 15:08   #2348
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
ale to, że jest z malej wsi nie musi od razu oznaczac ze przez to ma takie poglady itp. To siedzi w czlowieku, a nie w tym skad pochodzi.. Mnie denerwuja takie uogolnienia ze jak ze wsi i to malej to od razu "zastaw sie a postaw sie" i co to nie trzeba robic.. Sama pochodze ze wsi malutkiej bardzo i ludzie dizwne maja tu poglady i sa tez fani "Zastaw.." ale i w miastach takich nie brakuje, a moze i wiecej ich jest
Nic złego nie miałam na myśli i nie pisałam, że każdy mieszkaniec małej wsi ma takie poglądy. Ale jednak im mniejsza miejscowość, tym w ofercie weselnej więcej potraw etc. I IMO więcej alkoholu schodzi na takim typowym wiejskim weselu, niż na przyjęciu w restauracji.

Co do chęci pokazania się, to IMO w większych miastach ludzie nie próbują utopić gości w morzu alkoholu, ani utuczyć 6 daniami na ciepło, pieczoną świnią i wiejskim stołem. Raczej idą w kierunku snobizmu i wykwintnych dań, których większość nie ruszy bo za udziwnione, kosztownych dekoracji etc. I to przecież też nie oznacza, że każdy mieszkaniec dużego miasta jest taki. Ba większość ma normalne wesela, ot dla tych którzy się lubią pokazać sposób się nieco zmienia.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:09   #2349
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
już zmienione na białe
super

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-04-18, 15:17   #2350
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
super

też się cieszę . Kolejna rzecz z głowy
Stary 2012-04-18, 15:17   #2351
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez tak sie zjezdzają, ale bukieciki czy tam kotyliony(jak tam kto sobie to nazwie) przypinane są u mlodej.. Jak mlodzi sie witaja z kazdym gosciem a potem ida na blogoslawienstwo to w miedzy czasie sa wlasnie przypinane

Cytat:
Tekstu poszukaj w internecie
Nam lokal nie wpuszcza innego ciasta niż swoje, więc nie było innej opcji Chociaż na początku chcieliśmy u kucharki zamawiać, albo mama by u siebie w piekarni zamówiła, ale u nich kosztuje więcej

Z tym wózkiem to u nas jest tak, że to jest cała zabawa... Orkiestra prosi na środek młodą parę i oznajmia, że teraz będzie zbieranie na wózek/na pieluszki. Świadkowie siedzą na krzesłach i trzymają koszyczki. Młodzi najpierw tańczą sami, a jak ktoś chce zatańczyć to musi zapłacić, za pannę młodą świadkowej, za młodego świadkowi (albo odwrotnie), no i jest odbijany, odbijany itd Zazwyczaj te tańce nie trwają dłużej niż 20 sekund, bo zaraz się zjawia osoba, która odbije No i to są kwoty rzędu 10-20zł zazwyczaj, czasami dają też po 50-100zł. Wiadomo - zależy
zaraz poszukam tego tekstu

u nas jest opcja zebysmy mieli swoje, ale i lokal nie chce rzykowac za bardzo a i my stwaiamy na wygode.. bo dostaniemy popakowane, i nie trzeba sie w nic bawic zeby to jakos popakowac i w ogole

oo a o takiej zabawie nie slyszalam tzn taniec u nas taki jest ale nie ma placenia i zbierania na cos

Cytat:
i ja już po pracy . Piękna pogoda dziś u mnie - w końcu .

już zmienione na białe
a u mnie wrecz przeciwnie od 2 dni pada, wieje i w ogole jest do podoga

super, że już zmienione zawsze to mniej rzeczy do zalatwienia

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:18
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:30   #2352
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętajcie, żeby zaraz po wyjściu z kościoła/USC przepiąć mężowi stroik do butonierki!
Moja mama jest zawsze trzeźwo myśląca, zawsze o tym pamięta i na każdym weselu, na którym jesteśmy musi o tym przypominać pannie młodej Ale na weselu własnej córki może o tym zapomnieć
u mnie się przypina jak młody przyjeżdża po młodą i chyba się nie przepina

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Kur.. miałam posta napisanego o tych paczkach z ciastami i ten internet tutaj tak muli że zniknęło

pisałam że jak goście przychodzą się pożegnać to nie trzeba ich zostawiać i lecieć po paczkę Może jedna osoba pójść, można przygotowac sobie jedną czy dwie blisko wyjścia i odprowadzić gości w stronę drzwi - odbrobinę wyobraźni i problem rozwiązany

a i para młoda pod koniec wesela nie jest jakoś specjalnie rozchwytywana
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:37   #2353
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
pisałam że jak goście przychodzą się pożegnać to nie trzeba ich zostawiać i lecieć po paczkę Może jedna osoba pójść, można przygotowac sobie jedną czy dwie blisko wyjścia i odprowadzić gości w stronę drzwi - odbrobinę wyobraźni i problem rozwiązany

a i para młoda pod koniec wesela nie jest jakoś specjalnie rozchwytywana
otóż to
Stary 2012-04-18, 15:46   #2354
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

mam problem, muszę skądś skołować stół lub ze dwa stoliki z Ikei a nie mam pomysłu skąd (chyba czeka mnie dzwonienie po znajomych ). Ja się pytam czemu w moim mieście nie ma Ikei
Stary 2012-04-18, 15:48   #2355
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Dziękuję Wam za kciuki Niestety nie pomogły Ale w sumie wiedziałam, że tak będzie
jeszcze nie wiem o co chodzi ale przytulam
Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja się nie odzywam, bo dzisiaj mam kolosa z książki, która ma 96 stron i zrobili milion grup i już nie wiem jak i czego się uczyć także proszę Was o kciuki po 14 obym go zaliczyła

Cytat:
To kobietom też się przypina U nas tylko facetom

"Witamy Was chlebem aby Wam go nigdy nie zabrakło" coś takiego, i do Panny Młodej: "Co wybierasz: chleb, sól czy Pana Młodego?" PM: "Chleb, sól i Pana Młodego, żeby pracował na niego" Głupie trochę jak dla mnie, ale ponoć tak jest

My zamawiamy w lokalu, 12zł za paczuszkę. Razem nam wyjdzie ok. 800zł. Ostatnio jak byliśmy na weselu to przy wyjściu we wnęce była lodówka z tym ciastem i wódką, więc mieli poręcznie, u nas nie ma takiego miejsca, więc będzie trzeba latać
U Nas tak jest
Cytat:
Pamiętajcie, żeby zaraz po wyjściu z kościoła/USC przepiąć mężowi stroik do butonierki!
Moja mama jest zawsze trzeźwo myśląca, zawsze o tym pamięta i na każdym weselu, na którym jesteśmy musi o tym przypominać pannie młodej Ale na weselu własnej córki może o tym zapomnieć
u Nas się nie przepina na druga stronęPan Młody przyjeżdża do Panny Młodej na Błogosławieństwo i wtedy ona mu to przypina ale później już nic z tym nie robi
Cytat:

u nas też tak jest

Dzień dobryCo do pogody to u mnie niby słońce świeci ale jest zimny, porywisty wiatrw ogóle niepotrzebnyByłam dzisiaj na praktykach 3 godziny na świtlicy i głowa mnie boli od tych krzyków dzieciaczkówPote m poszłam do biblioteki ale niestety wszystkie ksiązki, które chciałam wziąć do pisania pracy są wypożyczoneA potem poszłam kupić sobie fajne jasne spodnie na gumce(coś jak legginsy ale nie wiem jak się to nazywa) i kupiłam farbę do włosów zupełnie inną także mam stracha i chyba dzisiaj będę farbowaćTakże trzymajcie kciukitaką http://www.google.pl/imgres?q=loreal...9,r:2,s:0,i:69
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:49   #2356
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
mam problem, muszę skądś skołować stół lub ze dwa stoliki z Ikei a nie mam pomysłu skąd (chyba czeka mnie dzwonienie po znajomych ). Ja się pytam czemu w moim mieście nie ma Ikei
A czemu musi być z Ikei
Stary 2012-04-18, 15:50   #2357
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu musi być z Ikei
bo 2 mamy własnie z Ikei i jak byśmy mieli jeszcze dwa takie same to byłby stół
Stary 2012-04-18, 15:51   #2358
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Dzień dobryCo do pogody to u mnie niby słońce świeci ale jest zimny, porywisty wiatrw ogóle niepotrzebnyByłam dzisiaj na praktykach 3 godziny na świtlicy i głowa mnie boli od tych krzyków dzieciaczkówPote m poszłam do biblioteki ale niestety wszystkie ksiązki, które chciałam wziąć do pisania pracy są wypożyczoneA potem poszłam kupić sobie fajne jasne spodnie na gumce(coś jak legginsy ale nie wiem jak się to nazywa) i kupiłam farbę do włosów zupełnie inną także mam stracha i chyba dzisiaj będę farbowaćTakże trzymajcie kciuki
Mmmm fajna Tregginsy to są Kupiłaś je w końcu Poka

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
bo 2 mamy własnie z Ikei i jak byśmy mieli jeszcze dwa takie same to byłby stół
Aaaa Ale to chcesz na imprezkę
Stary 2012-04-18, 15:53   #2359
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
tak
Stary 2012-04-18, 16:01   #2360
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Mmmm fajna Tregginsy to są Kupiłaś je w końcu Poka

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

jutro zrobię zdjęcia tych tregginsów i tych rzeczy z lumpka dzisiaj już nie mam siły...
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:07   #2361
malinka9191
Zakorzenienie

uciekam moje drogie..
tż za poltorej godzinki bedzie, a ze pogoda nie rozpieszcza tosie zdzemne troche bo mnie lapie spanie

do jutra
Stary 2012-04-18, 16:08   #2362
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ostatnio na weselu dostaliśmy nie tylko ciasto, ale i jakieś jedzenie z kolacji! Musiało im chyba naprawdę dużo zostać, bo nie wyobrażam sobie zabierać gościom z wesela, żeby na paczki do domu im zostało Co innego jakiś pojemniczek dla babci, która nigdy się na weselach nie pojawia, chociaż ostatnio jak dostała jakiś kawior czy coś, to psu to dała, bo nie wiedziała z czym ma do czynienia...
nieźle
Cytat:
A dla mnie to bardzo fajny zwyczaj i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej Bo na weselu zazwyczaj się ciasta nie tknie, poza tortem. A w niedzielę każdy by sobie tego ciasta zjadł, a tu nie ma Tzn jest, bo się je daje, i bardzo dobrze wg mnie
Jeśli jest wesele jednodniowe, bez poprawin, to masz rację ale z tego co pamiętam zwykle na poprawinach dużo ciasta schodziło, jedni dają w paczce, inni nie, proste
Cytat:
Też miałam taki plan, kupić pojemniczki i dać ciasto najbliższym (jak zostanie), a pewnie zostanie bo ludzie na weselach słodkiego za dużo nie jedzą. Plus rozdać tą wódkę co zostanie... Ale moje poglądy w tej kwestii dość mocno rozbiegają się z planami mojej mamy.
my chyba nie będziemy rozdawać wszystkim, żeby tylko się pozbyć wódki Jak pisałam, zależy ile zostanie, ale pewnie damy najbliższym i trochę też zostawimy sobie () większość naszych znajomych wódką z wesela jeszcze sporo imprez obleciała później
Cytat:
Ja na 2 weselach miałam to przypinane na sali dopiero Przy obiedzie
hmm....ja nie bardzo wiem o co chodzi Byłam na 13 weselach w życiu i nikt mi nigdy nic nie przypinał
Stary 2012-04-18, 16:09   #2363
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
uciekam moje drogie..
tż za poltorej godzinki bedzie, a ze pogoda nie rozpieszcza tosie zdzemne troche bo mnie lapie spanie

do jutra
papa
Stary 2012-04-18, 16:11   #2364
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
hmm....ja nie bardzo wiem o co chodzi Byłam na 13 weselach w życiu i nikt mi nigdy nic nie przypinał
To Ty jesteś stara wyjadaczka
Widocznie nie ma u Was takiego zwyczaju
Stary 2012-04-18, 16:11   #2365
capriola_87
Zakorzenienie

ooo mam dziś 430 dni do ślubu
Stary 2012-04-18, 16:13   #2366
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
ooo mam dziś 430 dni do ślubu
coraz bliżej
Stary 2012-04-18, 16:14   #2367
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty jesteś stara wyjadaczka
Prawda
Zwłaszcza że pierwsze 2 były 14 i 15 lat temu, a kolejne 11 w ciągu ostatnich 3 lat
i w tym roku się kolejne 3 szykują
za rok na razie nic oprócz naszego

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
coraz bliżej
nooooooo, prawie tak blisko jak TY
Stary 2012-04-18, 16:17   #2368
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
my chyba nie będziemy rozdawać wszystkim, żeby tylko się pozbyć wódki Jak pisałam, zależy ile zostanie, ale pewnie damy najbliższym i trochę też zostawimy sobie () większość naszych znajomych wódką z wesela jeszcze sporo imprez obleciała później
My wódki nie pijemy wcale, zostawimy kilka butelek na grilla poprawinowego i żeby postawić w pracy. Reszta by leżała i się kurzyła.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:20   #2369
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
My wódki nie pijemy wcale, zostawimy kilka butelek na grilla poprawinowego i żeby postawić w pracy. Reszta by leżała i się kurzyła.
my też w sumie średnio, tzn. ja prawie wcale, TŻ sporadycznie, ale dużo znajomych jednak woli wódkę niż wino, więc na imprezy jak znalazł
Stary 2012-04-18, 16:23   #2370
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
nooooooo, prawie tak blisko jak TY
nie przypominaj - całe 10 dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości