|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Cytat:
![]() To chyba faktycznie Porcelain z podkładów GG jest inny, bo nie jest ani trochę różowy, a tak właśnie czysto porcelanowy, beżowy Po zmianie odcienia, niestety, ale przyznałam im rację Znaczy, nie, że jestem chora, a że tak wyglądam.
|
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam chyba zbyt wrazliwa skore, bylam po nim czerwona ![]() ale sam tonik octowy wspominam bardzo dobrze, tylko caly dom walił jabolem
|
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
heh octowy robiłam
I też mi cały dom śmierdział I również bardzo dobrze go wspominam.. chyba do niego wrócę![]() Edit: Zobaczcie, co znalazłam : http://www.ifotka.pl/?Section=Profil...ab=MyInfo#show
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
boże.. co ona ze sobą zrobiła fuj fuj fuj
jak patrze na takie fotki moja blada cera wyglada mi sie tym bardziej piękna
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
na jej miejscu schowałabym się w domu i szorowała peelingiem.
![]() Albo kąpała w soku z cytryny
|
|
|
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam już kiedyś foty tej nawiedzonej pani
![]() okropieństwo. to już chyba choroba...
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
toz to potwor!:/
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
choroba chyba napewno :O nie dosc ze zjarana na tosta, to jeszcze twarz wysmarowana czymś rudobrązowoopalizującym ;O
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem sniada brunetka- ładnie opalona, bo słonce szybko ją opala, ale pomaranczowa solaryjna opalenizna u jasnej blondynki? cud natury
|
|
|
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne włosy też tlenione
![]() Założę się, że ta pani ma tanoreksję.. Edit: Ines-ka, ubiegłaś mnie z tymi włosami
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie zapodałam na twarz delikatnie peeling kawowy póxniej acne derm i jestem super bladziutka
![]() ale teraz zaczęłam się zastanawiać nad tymi kremami wybielającymi... najczesciej przeznaczone są do stosowania miejscowego.. czyli teoretycznie nie powinny wybielać naturalnego koloru skóry, bo gdyby wybielały to ludzie po nich wyglądali by jaik biedronki w białe ciapki... dobrze rozumuje? jeśli się myle to mnie poprawcie... i czy w takim razie smarowanie nie przebarwionej skóry coś moze dac? (dać = rozjasnić naturalnie jasną skóre) |
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo jestem ciekawa
|
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jaśniej niż natura się nie da tanimi kosmetykami, a przecież Chinki wydają fortuny żeby mieć porcelanową cerę
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny z biochemii na pewno maja wiecej wiedzy, moze je warto zapytac
|
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś przypadkowo odkryłam że sterydy bardzo rozjaśniają cerę
Na stałe, tak już zostaje (co jest moją zmorą, bo mam teraz na ręku kilka białych plam przez to), zresztą twarz też mi się bardzo rozjaśniła ale trochę równomierniej.Pamiętam też że po paście cynkowej bardzo mi się rozjaśniła skóra. Ale to nie są dobre metody. Odkryłam przypadkiem i nie polecam nikomu bo to niezdrowe dla skóry na pewno |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
takie ekstremalne wybieranie, chyba rzeczywiście nie jest najzdrowsze....
weźmy chociażby przykład Michaela Jacksona - nie wygląda na okaz zdrowia ![]() tylko, że to wynik nie tylko wybielania.... |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, do długiego futra to już naprawdę nie musisz się bardzo stroić, wystarczą buty i makijaż ...a tak serio... rozumiem, całkiem rozumiem... |
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Klaudynka ja przez dłuższy czas używałam tego toniku, ładnie pachniał (nie żadnym jabolem
no trochę było czuć ocet, ale zapach ten szybko się tracił) natomiast wybielenia niemal brak (tłumaczę to sobie tak, że u mnie już bielej być niemoże )Ruda Michael Jackson cierpi na bielactwo Cytat:
No chyba, że mówimy o wspomnianej wyżej depigmentacji, ale to raczej nie powód do śmiechu
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również
Przynajmniej mam na policzkach skrawki naprawdę białej skóry
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Pogodo, ja kupilam ocet w rossmanie, naprawde wali jak sfermentowane wino
co do wybielania zgadzam sie z regula "co za duzo to niezdrowo" |
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bielactwo nabyte..(posterydowe).. to naprawdę okropna sprawa
Te plamy nigdy nie znikną..
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziedziczne. Bez podkładu na policzkach nie pokazuję się ludziom (oprócz domowników)
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o tym http://www.kosmetyka.com/display_pro...ct=287&line=57
![]() nie zebym chciala probowac, ale nigdy przedtem nie spotkalam sie tymi kosmetykami |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, nie wczytuje mi tej strony
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne ze nie wczytuje,sprobuj wpisac slowo mincer na google na polskich stronach
wkleje AA WYBIELAJĄCA nazwa: Krem nawilżający na dzień z filtrem UVA i UVB wiek: bez ograniczeń cera: bez ograniczeń opis: Krem przeznaczony do każdego typu cery o nierównej pigmentacji z widocznymi piegami i plamami. Intensywnie nawilża i długo utrzymuje odpowiedni poziom wody w skórze. Właściwości wybielające preparatu zostały wzmocnione dzięki dwukierunkowemu działaniu – rozjaśniającemu plamy już istniejące i zapobiegającemu powstawaniu nowych przebarwień poprzez ochronę przed promieniowaniem UV. Ponadto, preparat doskonale pielęgnuje, wygładza i zmiękcza naskórek, sprawia, że skóra wygląda świeżo, zdrowo i promiennie. składniki aktywne: Fitocomplex – zestaw wyciągów ziołowych z: mącznicy lekarskiej, krwawnika, przywrotnika lekarskiego, pietruszki, morwy i brzozy, Ekstrakt z japońskiej mandarynki, Olej abisyński, Masło SHEA,- Pantenol, Allantoina |
|
|
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety muszę cię zawieżć bo ivory w Colorstayu na pewno wpada w róż. Zanim popodjęłam się zakupu tego podkładu wzięłam sobie 2 próbki (ivory i buff) do pojemniczków. w domu potraktowałam jeden policzek kolorkiem ivory drugi, kolorkiem buff. Porównywałam kolory w świetle dziennym na balkonie. Odcien buff okazał się zdecydowanie ciemniejszy od ivory i jest on w tonacji beżowej, natomiast ivory wpada w róż. Ten ivory porównalam nawet z podkładem Gosha X ceptional wear nr 11 porcelain , który jest jasniutkim bezem i różnica od razu byla widoczna. Pozdrawiam Podsumowując, jeśli ktos poszukuje bardzo jasnego kolorka podkładu ale nie wpadającego w róż ani w żółć polecam Gosha X ceptional wear nr 11 porcelain; to kolor 100% neutralny |
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie brzmi
Ale jak jest, to niewiadomo ![]() A ta strona mi niewchodzi wogóle, nawet samo kosmetyka.com |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z samymi butami i makijażem to też nie ma tak łatwo, bo ono krótkie w spodniach i bluzce z fajnym dekoltem, koniec a nie, przepraszam, mialam makijaz, z ktorego bylam tak dumna, ze zapomniałam o zdjęciach na MM
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

) - dziękuję za opinie. Chyba zaryzykuję Ivory, bo powoli wpadam w desperację. Aqua Surge wydawał mi się idealny, dopóki nie zobaczyłam jak mi się ryjek różowo na tle całej reszty odznacza... Koszmar. Nawet filtr tonujący SVR jest za ciemny, i to sporo.
To chyba faktycznie Porcelain z podkładów GG jest inny, bo nie jest ani trochę różowy, a tak właśnie czysto porcelanowy, beżowy
Po zmianie odcienia, niestety, ale przyznałam im rację 

. Jaśniej niż natura się nie da tanimi kosmetykami, a przecież Chinki wydają fortuny żeby mieć porcelanową cerę