|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Tynka jakie minki Mateuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Witajcie!!!
Gratulacje dla Niki i jej Maluszka!!! Dziadek jednak prezentu nie będzie miał ![]() Gosiu śniłas mi się,tzn nie bezpośrednio tylko widziałam że zmieniłaś opis w swoim profilu i zapamiętałam nawet go ![]() ![]() Rybko mnie też dziwi,jak dziewczyny (nawet te karmiące piersią) piszą że ich maluchy nie robią tyle czasu kupki. Bo u nas jest tak samo jak u Ciebie,co karmienie to kupsko... A może dzieci z refluksem tak mają??? w ogóle to u nas one są takie rzadkie i jak je widziała health visitor to powiedziała,że to może rozwolnienie być i pobrała próbkę nawet... A on zawsze takie robił i dla nas nie było nic w tym podejrzanego.. Nie wiem już ![]() Konia prosze napisz mi o co chodzi z tym wędziedełkiem ![]() Wczoraj nieźle du.. urżnęłam. Bo zamówiłam sobie sałatkę z kapustą zwykła i czerwoną i jeszcze z cebulą i zjadłam ją!! ![]() A tak w ogóle jeden z tych chłopaków,co u nas mieszkają wczoraj dowiedział się,że w listopadzie będzie ojcem! Załamał się kompletnie. Z resztą ta dziewczyna ponoć też. popłakała się u lekarza,a ten jej się pyta czemu płacze,a ta mu tłumaczy,ze mieli inne plany, a on jej na to: "A bo już myślałem że ojciec jakiś brzydki i się pani boi że do niego podobny będzie" ![]() ![]() ![]() ![]()
#1233 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a ja wam moge polecic te kropelki BOBOTIC, dajemy malemu po jedzeniu 4 kropelki, jak sie prezy, steka i podkula nozki i po max pol godziny robi kupe.
ja sie wkurzam na mojego TZ, bo tylko ja przewijam małego , dzis w nocy, nakarmilam go ,zmienilam pieluche a on dalej plakal, obudzilam TZ , odwrocilam sie plecami i poszlam spac, ale mial mine ![]() ![]() dzis uruchomilam gruszke ![]() ![]() co do szczepien, to my nie mamy kasy na te platne, u nas w miescie pneumokoki sa refundowane przez urzad miasta, wiec chociaz tyle ![]() w ogole dziewczyny zaskoczyl mnie mój szef, wyslalam wczoraj TZ po niego po swiadectwo pracy i jakis druk do zasilku, bo umowe mialam do dnia porodu, a on do mojego TZ , kiedy wroce do pracy, ze zawsze mnie zastrudni, ze taki ze mna zadowolony i dal mojemy TZ 500 zl za urlop, nawet sie nie spodziewalam i nie wiedzialam ze mi sie nalezy. Nam zostalo do zalatwienia becikowe, reszta spraw papierkowych zalatwiona przez TZ ![]() dziewczyny sliczne macie maluszki, a i wy po ciazy wygladacie super. Ja narazie nie mam sily ani sie malowac , ani ubrac, ani tez nigdzie nie wychodze i zanim bede wygladac jak czlowiek, to pewnie z pol roku minie ![]() co do cycyków, to moje sa tearz ogromniaste w porownaniu z tym co bylo, mam nadzieje ze zmaleja, bo ja nie chce takich wielkich cyców, czuje sie jak stara baba..
#1234 |
Zakorzenienie
|
gratuluje rozpakowanym mamusiom
![]() my po szczepieniu juz, maly wazy 4956 gr ![]() ![]() ![]() ![]() jutro idziemy na usg brzuszka ![]() Karolca u nas tez noc spokojna, czyżby nasze dzieci sie zmówiły? ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-18 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to dziś? 100 lat! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
tynka fajne fotki synka
![]() balbinka jak rzadkie kupki to dobrze, takie powinny byc ![]() Balbinka przez wasz dom to sie tlumy przewijaja ![]() Wspolczuje sytuacji, ale skoro nie mozesz pomoc, to nic na sile, musisz myslec o sobie i swoich bliskich. Oni tez na pewno maja rodzine, nie mozna wiecznie liczyc na kogos... Dziewczyny z uk czy wy juz myslalyscie o paszportach dla swoich dzieci? Bo my z mezem wzielismy sie juz za to ale okazuje sie, ze to nie takie hop siup ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do tej parki to oni tu nie mają znajomych prócz nas, są znajomymi przyjaciela T. i dlatego przygarnęliśmy na trochę tego chłopaka. no ale o pannie nie było mowy,więc jakoś będe mu musiała to powiedzieć. nie lubie takich rozmów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
emigra, aaaga, kubusewa, roksape i furczak swietne fotki maluszkow
![]() nie widze zdjec synkow Aguski ![]() tikki brzus pierwsza klasa ![]() emigra co to za nosidelko? Dla dzieci od ilu miesiecy ono jest? Wyglada na porzadne, bardzo fajne ![]() Dziewczyny czy sa jakies bujaczki lezaczki dla takich maluszkow? Ja szczerze mowiac nie zamierzalam kupowac, ale teraz jak malutka chce ciagle na rekach, to mysle ze to moze dobre rozwiazanie, moze by ja to zajelo troche? ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Slicznosci z niego ![]() Ja chcialam kapac w ziajce i wtdy juz sie mydelka nie uzywa chyba? No i Aguska polecala natrzec odrobina oliwy z oliwek ![]() Dobrze pamietam? Evvcia, oj tak czekamy! Dzisiaj pojechalismy do centrum handlowego zjesc cos dobrego i na poprawe humoru kupilam Viki pare ciuszkow ![]() Nie zeby potrzebowala wiecej, ale kupuje juz na lato i te sukienki sa tak slodkie ze mozna umrzec ![]() No i jej pokazalam przez brzuszek i mam nadzieje ze w koncu cos ja ruszy ![]() Super ze dali sobie bez Ciebie rade ![]() I mam nadzieje ze pediatra cos poradzi zanim sie zagazujecie ![]() Lena, mimo wszystko mam nadzieje ze urodze przed tym 27 bo juz mi zle troche z tym brzuchem ![]() Emigra, no goraco licze ze nie dotrzymam do 27 ![]()
![]() |
#1241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslalm ze beda zaraz w poniedzialek wywolywac, Ty chyba tez na to liczylas? Biedna, dokladnie wiem jakie to uczucie-to czekanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1243 |
Rozeznanie
|
Ha ha tynka twój synek robi minki jak mój podczas kąpieli ha ha boskie
![]() ![]() Balbinko współczuję tych ludzi co się przewijają u Ciebie nie możesz temu zaradzić ? Jeśli chodzi o szczepienia to my bierzemy 5w1 przeraża mnie wizja żeby moja dzidzia była kluta 3razy |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czym polega to badanie? I co wyszło na ostatnim usg? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() teraz nie mam wyjścia i karmię z butelki, moim ściągniętym plus mm, nie mam wyjścia, mała musi być jak najdłużej naświetlana. Ale dziś w nocy wyjmuję ją z inkubatorka, no i wracam do piersi, też chciałabym tylko piersią karmić.. Mam nadzieję, że się dogadamy i Kajcia będzie ssała cycuszka. Oby tylko nie ulewała, zdarza jej się to b. często.. rzadko kiedy mi odbija.. Co robicie by Wam dzieciaczki odbiły? Ja już próbowałam i karmić po trochu i odbijać w trakcie, nosić przy piersi w pionie.. i nic z tego;/ A w nocy dzieciaczki Was budzią czy Wy musicie je wybudzać? rybka piszesz że miałas noc przespaną, czyli nie karmiłaś co 3 h? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak myslalm ze jak zobaczysz sms-a ode mnie to pierwsze pomyslisz ze rodze ![]() Oj , a chcialabym!!! Konia, jakie to sprawy dermatologiczne? Jesli chcesz odpowiedziec? Jak fajnie ze Kaja interesuje sie juz karuzela! Jejku jak ten czas galopuje. Tylko dla nas nierozpakowanych sie ciagnie jak flaki z olejem ![]() No i NIKKI - GRATULUJE ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak z tymi nocami? Ja jak najbardziej nadal zdeterminowana, by karmić, ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- aaa co do wędzidełka, to właśnie jak płakała to zauważyłam że ma takie dziwne trochę, muszę zapytać kogoś czy tak ma być.. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- ojej nie pisz nawet..ja jestem chipsowym maniakiem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No z tymi kupkami to faktycznie jest dziwne bo moze byc 12 dziennie i amoze byc jedna na kilka dni ![]() A patent z koszula nocna siwetny! ![]() Napewno wyprobuje ![]()
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z takiej butelki imitującej piers nie chciała jesc, za twarda, teraz karmię z aventu. Oby tylko do jutra. Od jutra tylko cycuś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wierze ze bedzie dobrze Lena! Dacie rade z Kajunia ![]() A wiezadelko podcina sie takim malenstwom ![]() Ja chodzilam z Adasiem do logopedki bo mial troche preblem z wymowa, pisalam juz o tym. W kazdym razie Ona mi powiedziala ze wielu logopedow ma "niepisane umowy" z tymi co te wiezadelka podcinaja i dlatego niektorzy logopedzi z punktu wysylaja na podciecie ![]() A wiekszosc dzieci cwiczac jest w stanie nauczyc sie mowic prawidlowo! Ale jak z takimi malenstwami to nie mam pojecia, bo to chodzi o to ze zle ssa piers przez to krotkie wiezadelko czy co? Czy ja myle pojecia, bo juz nie wiem? A wiecie, ktoras z dziewczyn byla logopedka u nas, czy sie myle?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-18 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i najważniejsze: STO LAT! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie nocka wygląda tak: kąpiemy około 19.30, po 20.00 karmienie, Laura zasypia 21.00-21.30 i śpi do 1.00-2.00 (raz zdarzyło się do 3.30!) potem przewijanie i karmienie (teraz z butli dajemy to nocne, albo moje odciągnięte albo mm), jak robiła często kupy to było jeszcze jedno przewijanie, ale od 1,5 tygodnia już tak nie ma ![]() ![]() Te bóle brzuszka z braku kupy mnie dobijają ![]() ![]()
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
koniakonia a odnośnie becikowego - trzeba mieć pesel dziecka żeby złożyć wniosek? jakie dokumenty sa potrzebne? Poszukałabym w necie, ale tu kiepsko mi chodzi..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja niuńka dzisiaj jakaś marudna jest. Tylko na rączkach, dopiero co się uspokoiła i mogę spokojnie skończyć pisać. Nie śpi już od 11 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zadomowienie
|
Lenka najlepsze życzenia
![]() Ja spod Warszawy - podwójne becikowe w Józefowie dają ![]() Tynka ale synuś śliczny i te minki ![]() Desia jak tam samopoczucie? Mnie wkurza brak apetytu od kilku dni..wczesniej jadłam za dwoje a teraz nawet za pól osoby nie jem... Roxi ![]() ![]() A ja wstawiłam ostatnie fotki z łóżeczkiem w tle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan i Balbinka my sie umawiamy do konsulatu w Manchesterze, to jest nasz najblizszy...ok 230km :/
lenka w nocy oczywiscie karmie co 2-3h, ale dla mnie to od dwoch nocy przespane noce, bo spie z corcia ![]() ![]() lenka nasza ma dzis urodziny?? To 100 lat 100 lat, niech zyje zyje nam.... ![]() ![]() ![]() Duzo zdrowka dla Ciebie kochana i dla coreczki oraz duzo cierpliwosci i radosci z macierzynstwa ![]() ![]() emigra dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziekuję Wam wszystkim za odpowiedź w sprawie karmienia! mam nadzieję, że i mi się uda wypracować metodę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za komplementy pod adresem Szymonka
![]() konia no wiem ze Twoja Kajunia to babeczka jak sie patrzy ![]() No coz odziedziczyly te nasze dzieci po nas apetyt ![]() lenka Szymonek budzi sie co okolo 3 godzinki w dzien a w nocy robi sobie dluzsze przerwy. Ale wieczorem na noc zjada wiecej, bo z dwoch piersi mu nie starcza i najlepiej gdybym miala 4 cyce ![]() ![]() W nocy te przerwy wynosza nawet 6 godzin wiec ladnie. Ale bywa ze je wiecej, to wszystko zalezy od oktorej zjadl ostatni posilek i ile minut. Ale bywa ze w dzien robi sobie czasem przerwe 4 godziny, a czasem je co 2 ale rzadko. Co do Kajuni, zobaczysz ze z czasem Mała bedzie jadla krocej czyli bedziesz miala wiecej czasu miedzy karmieniami. Moj Szymon tez na poczatku jadl dluzej, nawet do poltorej godziny, a teraz tak jak pisze 15 minut z jednej i 15 z drugiej ![]() Co do ulewania, z poczatku Szymon bardzo duzo ulewal, teraz tez ulewa ale mniej. Dzieci tak maja, wazne by nie wymiotowala za kazdym razem chlustajaco. Moj Szymon tez chlipie tak łapczywie ze kiedy musze go nagrac bo trzy wilki taki głodomorek ![]() Dasz rade kochana ![]() ![]() tynka Mateuszek sliczny chlopczyk. ![]() ![]() desia zmienilas awatar ![]() Desiu o tej ziajce to nie ja pisalam ![]()
#1260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie dokumenty należy złożyć aby otrzymać „becikowe”? wypełniony wniosek zaświadczenie lekarskie potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu (wnioski składane od 1 stycznia 2012 roku) – wymóg dotyczy tylko biologicznych rodziców dziecka. kserokopia dokumentu tożsamości rodzica składającego wniosek (oryginał do wglądu) kserokopia aktu urodzenia dziecka (oryginał do wglądu) dokument potwierdzający datę przysposobienia dziecka, datę objęcia dziecka opieką prawną lub faktyczną (np. kopia postanowienia sądowego – oryginał do wglądu lub zaświadczenie) i tak PESEL trzeba wpisać we wniosku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.