|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33634690]kobiety w ciąży wchodzą tam bez kolejki,więc trzeba to wykorzystać [/QUOTE]Właśnie na to liczę Brzucha ładnie wyeksponuję i dawaj po bilety
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33635109]hehe a jak trza se radzić i wykorzystywać ten cudny czas
[/QUOTE]no to party time ![]() ![]() a u nas za 1,5 tygodnia 6 miesiąc się zacznie.... szaleję ze strachu... Konczi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
#1265 |
|
Konto usunięte
|
anusia widze Cię gdzie się podziewałaś cały dzień.Spowiadaj się natychmiast
|
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje poznania płci dziewczyny, te wyrośnięte jajka mnie rozbawiły
ale mi dzisiaj dokucza ból brzucha;/ moja macica znów się ze mną chce kłócić!
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia479 hohoho co za niespodzianka
to synuś będzie miał braciszka ![]() O ile się nie mylę to ostatnio pokazywałaś ciuszki dla córeczki
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za gratulacje
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu Was nadrobiłam.
Jak tak czytam Was o tych butelkach, pieluchach, smoczkach... dla mnie to wszystko to czarna magia. Gratuluję Wam udanych wizyt i poznanych płci dzieciaczków. ![]() Konczita wracaj do as szybciutko. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia lub zna opinie na temat wózków marki Grander?
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
A u Ciebie też jajca,tak
??A my teraz szukamy imienia bo dla chłopca nie mamy ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
tylko przeczucie mnie pomyliłomusze sprzedać na allegro ![]() to jedyny kalendarz,który wskazywał na chłopca . Może któraś spróbuje,inne wskazywały dziewczynke
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-18 o 20:49 |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Póki, co rozjaśniło mi się coś o tych pieluchach. Butelki nadal nieogarnięte. Anusia - no Doktorek na pierwszym prenatalnym mówił, że chłopak, a na następnym USG Dzidek się zasłonił.. Więc nie wiemy . Jednak mam nadzieję, że jajuszka zostały ![]() Dziewczyny, a co myślicie o tym aby karmić dziecko od początku laktatorem? Bo mam zamiar od października iść do szkoły, TŻ zostanie Maluchem sam. Więc czy jest sens abym Go przyzwyczajała do cyca? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-18 o 20:56 |
|
|
|
|
#1273 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam 4 pary bodów (w tym 3 z ciucholandu,a nie ma metki więc nie wiem jaki to rozmiar) i... tyle Byliśmy wczoraj z M. w mothercare i jak te 2 głąby rozglądaliśmy się bezradnie, i stwierdziliśmy że bez listy ani rusz. Jedyne co wiemy, to że łóżeczko chcemy z Ikei. Natomiast kwestia przewijaka (ja chcę nakładany na łóżeczko, M. chce ceły regał) to już abstrakcja. Boję się co będzie dalej, podejrzewam że wyprawkę kupię dopiero w późnej fazie kiedy będę miała więcej czasu, na razie mi się nie chce :P ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja bym chciała cycem, ale z tą szkołą to nie bardzo mi się widzi
![]() A zamienniki mi się też nie uśmiechają. Więc myślałam o laktatorze.. Tylko czy to dobry pomysł?
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Jeżeli idziesz do szkoły to wiadomo że nie będziesz mogła karmić piersią cały czas, więc masz dwa wyjścia. 1. Karmić piersią gdy jesteś w pobliżu (jeżeli masz straszne parcie na karmienie to będziesz dokarmiała butelką z odciągniętym pokarmem jedynie w sytuacjach gdy chłop będzie z Dzidkiem sam) 2. Jeśli nie masz szczególnego parcia- karmienie odciąganym mlekiem- wiadomo że dziecku któremu dało się butelke może już piersi nie chcieć bo butelka łatwiejsza i wygodniejsza dla Maluszka. Ty możesz zastapić kontakt fizyczny z dzieckiem podczas karmienia w inny sposób, po prostu tuląc go często do siebie i nie mieć wyrzutów sumienia (o ile takowe byś miała przy NIE karmieniu piersią) a dzieciaczek dostanie tak czy inaczej wartościowy pokarm swojej mamusi. Ale decyzja jest tylko i wyłącznie Twoja ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dobry, dobry- są w aptece do kupienia woreczki specjalne do mrożenia pokarmu, albo pojemniki, zamrożone możesz przechowywac z tego co pamiętam tydzień czasu
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak też zdaje sobie sprawę, że jeżeli zacznę cycem, a później będę chciała przejść na laktator, a Dzidek odsunie się od mojej piersi to bardziej, by bolało. ![]() Muszę dokładnie przemyśleć tę kwestię. Trudno podjąć mi decyzję, choć jeszcze dużo czasu.. ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Teraz jest tyleeeee możliwości.. Ułatwienie, ale zarazem taki straszny mętlik No kurczę.. Nie chciałabym rezygnować z mleka cyckowego, ale nie chcę tylko na trochę przyzwyczajać dzieciątka. |
|
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
nadrobiłam Konczi - wracaj szybko do zdrowia widzę, że zakupowe rozmowy sie nawiązały, więc dorzucę swoje zdanie pieluchy - u nas po pampersach była odparzona pupa, sprawidziły się huggisy a potem dady biedronkowe, zresztą ja przed pierwszym porodem miałam 2 rodzaje pieluch (jak się okazało słusznie) bo tak nam położna na szkole rodzenia zasugrowała butelki - u nas sprawdził się avent do nosa - była frida, sprawdzała sie bez problemów, a teraz już córka pięknie nosek w chustkę wydmuchuje ja zakupów na razie nie robię, bo większość mam po córce - planowaliśmy drugie dziecie "od zawsze" więc nie pozbywaliśmy się niczego. zostaną do dokupienia kosmetyki, pieluchy itp i to tyle dobrej nocy
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
wcześniej napisałam,że to jedyny kalendarz,który mi się sprawdził a nie wkleiłam linku
http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka |
|
|
|
#1280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że to się tak nazywa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie gratuluję drugiego synka. ![]() Cytat:
![]() Też już zmykam, dobrej nocy
|
||||
|
|
|
#1281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ale dzisiaj zaszalałyście z pisaniem. dopiero nadrobiłam. sporo dziś cennych informacji było podanych, jutro na spokojnie zanotuję, co najważniejsze. jeśli chodzi o wyprawkę to mam kilka rzeczy, przede wszystkim ubranek. sporo kupiłam w pepco, resztę dokupię w szmateksie. nie wydaję pieniędzy zbyt dużo na nowe ciuszki bo te pewnie dostanę w prezencie od rodziny. przynajmniej taką mam nadzieję ![]() łóżeczko, przewijak, materac kupimy w ikei. mam sporo mebelków stąd i póki co jestem zadowolona. materac tylko lateksowy. butelkę mam z NUKA, dostałam w prezencie więc na razie innej nie szukam. do noska wybiorę gruszkę bo fridy brzydzę się niesamowicie... na samą myśl o niej mam odruch wymiotny... gratulacje Cytat:
jednak chłopczyk ciekawe czy mojej malutkiej też jajeczka urosły przez ten miesiąc![]() Cytat:
konczita, trzymaj się dzielnie i wracaj szybko do zdrowia a mnie wczoraj po raz pierwszy bolało podbrzusze, myślałam że na pogotowie pojadę, tak się przestraszyłam... nawet chodzić nie mogłam... na szczęście pomogło położenie się na prawym boku z podkulonymi nogami. jakoś przeszło bez tabletki. za to dziś rano wyskoczyła mi taka piłeczka z przodu wreszcie mam brzuszek ciążowypierwszy raz mnie bolało, wcześniej nie było mi nic, żadnego ciągnięcia, kłucia o którym wspominałyście. mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy. buziaki |
||
|
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Konczita wracaj szybko do zdrówka. Dobrze, że już lepiej
Cytat:
A tak pozatym to śmieje się z Twojej Karinki z jajami [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33635298]anusia widze Cię gdzie się podziewałaś cały dzień.Spowiadaj się natychmiast [/QUOTE]Internet się popsuł, okazało się, że router padł. Byłam u mamusi niedawno wróciła i Was nadrabiałam 2 godziny, bo wiele ważnych informacji podałyście. Więc czytałam ze zrozumieniem.Oglądam You Can Dance Idę tego meila oblukać bo dawno nie wchodziłam
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam na dzisiaj
dobranoc |
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U Nas słoneczko za oknemwstawać śpiochy |
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
u mnie chmury i zaraz lunie deszcz znowuMały jeszcze śpi a mnie sikanie zgoniło z łóżka Wczoraj kupiłam kolejne ciuszki dla mojej córci, nie mogłam się oprzeć Wiecie co, z synkiem miałam cerę gładką, idealną, w sumie zawsze miałąm bez większych "problemów", a teraz, odkąd jestem w ciąży, nie mogę sobie dać rady z moją gębą ) ehhhh
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
To mi tym razem synek urode zabiera
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie piękne słońce
Cytat:
[QUOTE=Baobabek;33642245 Wiecie co, z synkiem miałam cerę gładką, idealną, w sumie zawsze miałąm bez większych "problemów", a teraz, odkąd jestem w ciąży, nie mogę sobie dać rady z moją gębą ) ehhhh[/QUOTE]Ja przy Pauli i teraz przy Emilku (???) mam bardzo ładną cerę i włosy cudne i paznokcie Zmykam Paulę do przedszkola zaprowadzić i do pracy. Postaram się zająć tą przykładową wyprawką w tym tygodniu, ale na razie rachunkowość zarządcza zajmuje mój czas. Ale obiecuję się tym zająć |
|
|
|
|
#1289 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też już na nogach. Mąż już do pracy wyruszył, a ja sama w domu. Ale sobie odpoczywam
W świętokrzyskim czarne chmury więc na słońce nie ma co liczyć Dla mnie wyprawka dla małego to też czarna magia, ale od maja zacznę ją kompletować, bo później nie wyrobie finasowo Poczekam tylko aż pojawi się ta lista uzupełniona przez doświadczone mamusie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

Brzucha ładnie wyeksponuję i dawaj po bilety 

) ehhhh