|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Oglądacie "Porodówkę" na TLC? Właśnie przełączyłam ale trafiłam akurat na reklamy
|
|
|
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie to nie wiem - jak będę pamiętać, to zapytam
Cytat:
![]() Z tego co wiem, to mierzą już w szpitalu przed porodem. |
|
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Nie daje rady z Wami na bierząco,a szkoda bo tyle pożytecznych rzeczy piszecie ![]() Ja dzisiaj zaczynam 29tydzień..coraz bliżej.... W ogóle to jakaś rozdrażniona ostatnio jestem i wszystko mnie irytuje, że czasem wole się nie odzywać żeby nie kłapnąć coś głupiego czego będę żałować ![]() Ah i pochwalę się że dostalam 7-pak bodzików 0-3mies typowo dla dziewczynki (różowe, białe, z króliczkiem, w serduszka i różyczki), siostra stwierdziła że za mało różu jak na dziewczynkę jest w garderobie jej przyszłej chrześnicy przyznam się że takie śliczności bardziej poprawiają mi humor niż ubrania dla mnie, z resztą we wszystkim i tak koszmarnie wyglądam![]() Mam jeszcze jedno a w sumie dwa pytania: -czy do szpitala bierze się smoczek? (ja jeszcze nie wiem czy będę dawała ale jak będzie się darła w niebogłosy to pewnie tak) - i czy któraś z Was wie czy można stosować balsamy z mocznikiem w ciąży? w necie znalazłam sprzeczne informacje i nie wiem. Soleilka, włączyłam ten blog ciążowy... jej buty są lekko mówiąc "auuuua" jeśli połączyć je z jej stanem brzuszkowym... Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-04-18 o 21:56 |
|
|
|
#3307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Buty przerażają
![]() Cytat:
![]() Ja chyba zapytam położnych o ten smoczek, bo sama nie wiem No nie? Pocieszam się myślą, że może ona nosi je tylko na potrzeby sesji... |
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. dlatego nie mam najmniejszych wątpliwosci że będzie chciał zajmowac sie Małą Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-18 o 22:08 |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło łóżeczko, tż je rozłożył i stoi w pokoiku małej
A teraz robi kolację
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia trzymam
za jutrzejszą Twoją wizytę!!
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
boli mnie gardło!!!prosiłam w aptece o coś do ssania dla kobiet w ciąży to mówi mi ze nie ma żadnych tabletek,a kojarze , że coś brałyscie tylko nie wiem co
![]() Irmusia piekny pokoik nawet doniczki pod kolor ![]() Balbinkawózek wygląda na sensowny, muszę o nim poczytać Linka25udanego wyjazdu! |
|
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to zleciało,a tak niedawno zakładałaś nasz wątek nicki i po kolei się wpisywałyśmy takie swieżaki a tu już tyle za nami
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku a niedługo przyjdą Mamusie Styczeń-Luty 2013
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
hauserka dzięki
gardło mnie w ciąży nie bolało, nic nie brałam ... |
|
|
|
#3320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
/mojemu chłopu naprawdę niewiele mogę zarzucić, a już na pewno nie takie sprawy, jakie są poruszane na wątku. Bo to on zawsze pierwszy wyciąga rękę, to on przeprasza, to on chce porozmawiać itd. I to ja jestem tą stroną, która jak ma się przyznać do winy, to jest chora, to ja nie wyciągnę ręki i pierwsza się nie odezwę, choćby mi miała grozić atrofia aparatu mowy, to dla mnie "wyjaśnianie sobie" czegokolwiek i tak polecana wszędzie (szczególnie na wizażu) rozmowa o problemach to męczarnia./ I przypuszczam, że to raczej małż ma ze mną skaranie boskie (nie ja z nim), ale za cholerę mu tego nie powiem, bo jeszcze mi się weźmie - i zepsuje ![]() Cytat:
/i to się ewidentnie musiało nie pierwszy raz zdarzyć, skoro rodzice nagrywali /O, zapomniałam się pochwalić ![]() Wstąpiłam dziś do małża pracy a tam dwie przemiłe niespodzianki dla mnie czekały: "Pan Maluśkiewicz i wieloryb" w tym http://www.diebuchpiloten.de/buch/kl...nzig/cover.htm cudownym, ogromnym (40 cm długości) wydaniu z ilustracjami Butenki (no well, jest po niemiecku, najwyżej tatuś będzie czytał ) w prezencie od naszego wspólnego - ale pracującego z mężem - przyjacielai worek dziewczęcych ubranek od kobitki, która tylko przyszła tam na miesięczną praktykę i której na oczy nie widziałam, ale jak się dowiedziała, że spodziewamy się dziecka, to przyniosła co nieco po swojej córce |
||
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison a Twój TŻ to polak czy niemiec ?
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
hej hello
![]() Właśnie sobie "siadłam" po całym ciężkim dniu. Padam na twarz. Jutro od 6 nowy dzień. Byle do weekendu ! W niedzielę będę miała czas was "nadrobić" a raczej poczytać, bo czuję się mocno nie na bieżąco
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny gest zrobiła dziewczyna, tym bardziej, że Wy macie tak "mało" rzeczy |
|
|
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
skad sie biora dzieci - wypowiedzi przedszkolakow od tesciowej dostalam:
"Dzieci biorą się z gadania. Kiedyś mama mówiła do taty: Ty nie gadaj tyle, tylko uważaj, bo z tego gadania będą dzieci. Ale tata chyba tak specjalnie się zagadał, bo na urodziny dostałem braciszka zamiast pieska." "Dzieci dostaje się za karę. Jak byłam na wakacjach u cioci, to ciocia mówiła do wujka: Lepiej bądź dziś grzeczny, chyba, że chcesz mieć drugie dziecko. Wujek potem był cały dzień na grzybach." "Na dziecko trzeba się zapisać do szpitala. Najpierw do szpitala idzie mama,a potem tata idzie z kwiatami. Tata musi mamę wypisać ze szpitala i wtedy, razem z mamą, dostaje od szpitala dziecko. A kwiaty zostają w szpitalu." "Dzieci się klonuje. Trzeba iść do parku na spacer, nazbierać tych motylków do przyklejania do nosa, wydłubać ziarenka i połknąć. I te klony potem rosną w brzuchu u mamy. U taty nie, bo tata nie ma czasu na spacery." "Słyszałem, że dzieci się rodzą z plemników. Plemniki to takie ziarenka,które trzeba zasiać, a potem się czeka dziewięć miesięcy. Trzeba najpierw wstrzyknąć do pupy" 'A na podwórku mówili, że dzieci biorą się z seksu. Pan i pani idą na spacer, biorą się za ręce, patrzą i potem dają sobie buzi. I to jest seks. A jak ten seks robi mama i tata, to potem jest dziecko." "Coś ty, to nie żaden seks, seks jest na golasa i z seksu nie ma dzieci. Mama i tata muszą być w ubraniu, to mogą się całować i wtedy jest miłość. I z tej miłości biorą się dzieci potem." łahaha |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam pod prysznic. Dobrej nocy Mamuśki :
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
pozdrowienia dla Tż
|
||
|
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy mieszkałam w Krakowie, to mnie to jakoś nie ruszało, ale teraz jak przyjeżdżam raz na jakiś czas i widzę w hipermarkecie SIĘGAJĄCĄ NIEMAL HORYZONTU alejkę z samymi herbatami, to nie mogę się nacieszyć. Tu mam chyba z 5-6 najpopularniejszych firm, ich oferta zajmuje na półce może z metr-dwa szerokości. I tak jest niestety z wieloma rzeczami - słodyczami, kosmetykami itd Cytat:
(jeszcze wszystko przed nami Ad 2 - no właśnie. Te outfity wyglądają świetnie, ale w dużej mierze to zasługa butów, w których w naszym stanie daleko byśmy nie zaleciały Cytat:
wbrew pozorom, nie jest to proste pytanie ![]() On ma dwa obywatelstwa. Wyjechał z Polski jako czterolatek, więc szkoła, studia, praca - wszystko tu. Stąd biegła znajomość języka, realiów i kraju. Jednocześnie nigdy nie zrzekł się polskiego obywatelstwa i zawsze powtarza, że czuje się Polakiem. Między sobą rozmawiamy po polsku ![]() (ja po niemiecku mówię z akcentem, więc podaruję dziecku próbki czytania bajek w tym języku |
|||
|
|
|
#3330 |
|
Rozeznanie
|
Andowypowiedzi przedszkolaków super
nie mam w domu żadnych tabletek na gardło, zrobiłam sobie kanapkę z czosnkiem i serem, popijam rumianek z miodem, jeszcze sobie przepłukam gardło na noc szaławią, ale i tak czuje ze obudzę się w nocy z piekącym gardłem, chyba ze jeszcze mleko z miodem i czosnkiem sobie zaserwuje,o ile się nie porzygam... a tż siedzi i ogląda mecz, i się wydziera do telewizora |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

)

Nie mam też zdjęć z zamontowanym daszkiem.... to może jutro wrzucę dziś już padam na paszczę...

za jutrzejszą Twoją wizytę!!

straszbe wiatry dziś miałam, ale tylko jednorazowe, ale tak mocne ze brzuch bolał![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)