![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Ja mam tania parasolke Bebe Confort Viva i jestem zadowolona. Na codzień używam tylko Speediego. W sumie nie pamietam kiedy używałam parasolki ostatni raz, mała chodzi już na nozkach, w sklepie wsadzam ja do koszyka na zakupy.
Rok temu na wakacje nad morzem zabraliśmy parasolke i sie sprawdziła idealnie. Żadnych problemów, mała spała w niej na płazy, spacerowalismy dużo, nie piszczy, nie trzeszczy, ja ja rozkladam jedna ręka. Ale wozek na kołach pompowanych jest jednak nieporównywalnie wygodniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co myslicie o nowym Mutsy EVO:
http://www.babybirds.co.uk/shop/muts...te-p-4231.html Jest na rynku polskim dopiero od niedawna, ale jestem ciekawa czy ktos mial juz okazje go wyprobowac... |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale po prostu pojadę z nim do sklepu, poprzymierzam i wtedy się okaże ![]()
![]() |
#2735 |
Wtajemniczenie
|
http://www.mamasandpapas.com/product...565401/type-i/
mamas&papas frankie buggy czy któraś z Was miała styczność z tym wózkiem? czy to jest jakaś tandeta? znajoma chce kupić małemu na roczek. będę używać jedynie po polskich chodnikach, synek jest średnich rozmiarów ![]() może coś poradzicie? w ogóle mam problem, bo nie umiem zdecydować jakie siedzisko będzie najlepsze... synek teraz jeździ w spacerówce od wielofunkcyjnego, która ma rozkładane siedzisko i na prosto jest lekko odchylona, a synek siedzi pod kątem 90stopni. szukam spacerówek z oparciem na prosto, ale nie znajduję (w przystępnej cenie do 400zł), może dobrym rozwiązaniem byłoby kubełkowe?
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2012-04-15 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie odkryję tu Ameryki, ale pojedź po prostu z dzieckiem do sklepu i wypróbuj go sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Raczkowanie
|
Dot.: najlepszy wózek dla dziecka
Hej Dziewczyny. Jestem w 6 miesiacu ciazy i mam dylemat... Wczoraj znalazlam bardzo pomocna stron www.bangla.babyonline.pl gdzie mozna wszystkie wozki przeswietlic.... Sa prawie wszyskie oprócz niektórych z allegro, czyli nieznanych.... Zastanawiam sie nad wyborem wozka, mogłabym wydac nawet 3 tys ale wymagam aby wozek byl:lekki, posiadał normalne siedzisko spacerowe-nie kubełkowe, nie skrzypiał, był zaamortyzowany, i miał mwszyskie elementy tj spiworek, oslone na nozki do spacerowki, Ciezko cos znalesc. Podobał mi sie Maxi Cosi Mura ale po pierwsze jest ciezki, ma te nieszczesne siedzisko i ten mini daszek w spacerowce to jakas kpina za te pieniadze....... Nie mam pojecia dalej szukam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Ja z całego serca polecam Emmaljungę. Nie jest lekki, ale jeśli nie będziesz musiała go gdzieś wnosić, to ta waga nie ma znaczenia. Ten wózek płynie, ja miałam wersję Smart Duo Combi, dla mnie rewelacja. Duża gondola, wygodna spacerówka (montowana w dwie strony), obejrzyj sobie i poczytaj opinie. Ja nie znalazłam negatywnej opinii o tym wózku, ale to było 3 lata temu
![]()
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
Tez mogę polecić ten model, super sie nam nim jeździło, wygodny, bezpieczny, można było nim jeździć po niezłych wybojach. Poza tym ten wózek jest tak trwały, ze spokojnie można go potem sprzedać.
#2740 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie najlepiej wypróbować dany wózek przynajmniej w sklepie, gdybym tak nie zrobiła, to kierując się dobrymi opiniami kupiłabym pp pliko mini, które prowadziło mi się źle, a podbijało jeszcze gorzej
![]()
#2741 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam mutsy transporter, po roku wymieniłam na maclarena.
mutsy ma w komplecie bardzo ciepły śpiworek. jest popularny i często są na niego promocje. my kupiliśmy za 1500, po roku sprzedaliśmy z fotelikiem za 1500 na allegro. więc stopa zwrotu rewelacyjna. jest jednak dość ciężki, ale wszystkie 3w1 są ciężkie, i siedzisko w spacerówce nie rozkłada się zupełnie na płasko. jest jednak baardzo bardzo stabilny i nadaje się na zaspy śniegowe oraz teren wyboisty. czyli wszelkie dróżki leśne, wyjazdy etc. gdybym miała kupić, to kupiłabym go ponownie. polecam kolor brązowy, znajomi mieli piaskowy i w pewnym momencie od błota ta dolna półka na zakupy była czarna. moja bratowa ma 3 kołowy peg perego, też byli z niego bardzo zadowoleni. moim zdaniem nie warto kupować bardzo drogiego wózka 3w1, bo używa się go zazwyczaj rok, a potem wymienia na lżejszą parasolkę. no chyba że dla kilkorga dzieci, to może jest sens. |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Wtajemniczenie
|
niestety, ale nie mam możliwości sprawdzenia w sklepie, bo u mnie w mieście są tylko 2sklepy z wózkami, a tam same spacerówki CotoBaby
![]() jest jakiś sklep w Polsce, który oferuje modele mamas&papas? zawsze mogłabym zamówić w PL. a jakie polecacie KOŁA w spacerówkach? mam na myśli piankowe, ale czy pojedyncze, czy te podwójne? nie wiem, czym się różnią
![]() |
#2743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bociek.eu/1/index.html Podobno lepsze te podwójne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podwójne. To właśnie przez te przednie kółka Frankie jest niestabilny (wg mnie). Moja koleąznka miała Chicco Litewaya i pozbyła się go szybko z tego samego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Wtajemniczenie
|
można osiwieć od ilości opinii w internecie... pytałam gdzie indziej i odradzają te podwójne ze względu na to, że blokują się i kręcą, stawiają itd
![]() ale taki do jazdy po chodnikach chyba mieć tylko tylne podwójne, nie będzie tak źle, skoro do lasu nie będziemy jeździć, ani po polach
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
My mamy podwójne i fajnie sie jeździ.
#2748 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
jeszcze nie widziałam parasolki czy podobnej "lekkiej spacerówki" która by nadawała sie na pola,lasy,śnieg etc.. nie ważne czy ma podwójne koła czy zwykłe..
moim zdaniem to są typowe wózki miejskie.. inna sprawa ze polskie chodniki to czasem trudniejszy teren niż las ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam porównanie i duży wozek na pompowanych kołach bardziej mi odpowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie podzielam zachwytu maclarenem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżanka kupiła bo tam gdzie mieszka wszyscy maja Maclareny i Emmaljungi wiec ona nie moze być gorsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Nie ma jednego najlepszego wozka dla każdego. Kwestia gustu, potrzeb i oczekiwań.
Ja mam quinny speedi sx i już pisałam ze kocham mój wozek k szczerze polecam. Zwrotny, bezpieczny, ładny, lekki w prowadzeniu, duże szerokie siedzisko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
z tą dożywotnią gwarancją to sie tak łatwo mówi..bo wózek trzeba odesłac do serwisu i nawet na 2 tygodnie lub dłuzej można zostac bez wózka.. a nie każdy może se na to pozwolić..a nie słszałam zeby dawali w jakim kolwiek serwisie wózkowym wózek zastępczy
![]() i serwis nie musi uznać każdej usterki..moze uznać cos za usterkę wynikajaca "z niewłaściwego użytkowania" i zonk ale nie wiem bo sie przeprowadziłam ..może go w koncu oddała.. ale jakoś mi to utkwiło w pamięci i często jak mi sie w mieście rzuci w oczy jakiś maclaren to spoglądam na kółka i widziałam ze nie tylko ten jeden miał te wadę.. ale to nie musi każdemu przeszkadzać.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-18 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
szeryfcio
|
Z tą dożywotnią gwarancją maclarena to jest tak, ze jest ona na pierwszego właściciela, i to o ile się gdzieś tam na stronie maclarena zarejestruje .
![]() ![]() No ale, sam fakt o czymś świadczy ![]() Zresztą, miałam maclarena, miałam i inne wózki, i .... gdybym miała jeszcze raz kupować spacerówkę byłby to maclaren jednak. ![]() Kółek startych nie miałam. Owszem widuję takie na ulicy, ale są to maclareny stare, wiec mają prawo (po kółkach- "felgach" można rozpoznać rocznik).
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-04-18 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zakorzenienie
|
Serwis Maclarena trwa od 3 do 5 dni roboczych. Rzadko dłużej, np. jeśli muszą części zamówić.
Dożywotnia gwarancja jest jak sheryl pisałaś na pierwszego właściciela. ![]() ![]() Generalnie gdybym miała kupować drugą parasolkę to z pewnością Maclarena. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zakorzenienie
|
a to sprytne ze ten serwis jest na jednego właściciela
![]() ![]() więc to raczej chwyt marketingowy niż przekonanie producenta ze ten wózek bedzie jeździł bezusterkowo dłużej ![]() w polsce te 2-3 lata temu serwis trwał min 2 tyg (ta dziewczyna się dowiadywała) bo tyle ma producent wg prawa w ogóle na rozpatrzenie reklamacji.. w dodatku tych serisów nie było dużo ..więć kolejność oczekiwania ,części itd nie wiem może teraz to się zmieniło.. wiem ze np Quinny ma serwis door to door..ale nigdy nie korzystałam.. bo z powodu np samoistnie składającej się rączki czy budki (na wertepach) po prostu mi się nie chciało..więc podejrzewam ze dopóki wózek jeździ mało kto na serwis wózkowy się decyduje ![]() ja teraz mieszkam w bloku z windą do której wjeżdżam prosto z placu zabaw bez żadnego schodka, ew prosto z mieszkania zjeżdżam na parking prawie pod auto..i na dzień dzisiejszy nie kupiłabym żadnej parasolki.. tę którą mam kupiłam tylko dla tego ze w poprzednim mieszkaniu musiałam wnosić wózek na IIIp.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-18 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Eee tam chwyt marketingowy.
![]() Ja bym drugiego maclarena kupiła ze względu na przyjemność użytkowania. Gdybym miała do niego zastrzeżenia to 3 lata byśmy nie używali. Teraz mnie kusi żeby kupić nowego dla drugiego dziecka bo takie ładne te nowe modele są. ![]() ![]() Ja Quinniego też bardzo lubię, ale jest duży więc ani do komunikacji miejskiej ani do sklepów się nie nadaje. Ba, zajmuje pół bagażnika mojej mazdy 6, a ma ona naprawdę duży bagażnik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-04-18 o 22:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gwarancja na 1 wlasciciela jest na wiekszosc wozkow o ktore pytalam (a wlasciwie nie bylo takiegi ktory by mial na wiecej) i wyglad jest, no coz, nie powala na kolana ale nie znam osoby ktora mialaby zle zdanie na temat tego wozka (posiadajac go) i ja rowniez wciaz nie narzekam ![]() a i w zyciu nie wiedzialam ze maclaren to jakis status czy szpan ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Angole to tez z lojalnosci kupuja ten wozek, bo ich wlasny, ale na opinii bardzo dobrej jedzie od lat ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2012-04-18 o 22:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.