Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 11:38   #2731
julka910
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Ja mam tania parasolke Bebe Confort Viva i jestem zadowolona. Na codzień używam tylko Speediego. W sumie nie pamietam kiedy używałam parasolki ostatni raz, mała chodzi już na nozkach, w sklepie wsadzam ja do koszyka na zakupy.

Rok temu na wakacje nad morzem zabraliśmy parasolke i sie sprawdziła idealnie. Żadnych problemów, mała spała w niej na płazy, spacerowalismy dużo, nie piszczy, nie trzeszczy, ja ja rozkladam jedna ręka.

Ale wozek na kołach pompowanych jest jednak nieporównywalnie wygodniejszy
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:04   #2732
Madison9
Raczkowanie

Dziewczyny, co myslicie o nowym Mutsy EVO:

http://www.babybirds.co.uk/shop/muts...te-p-4231.html

Jest na rynku polskim dopiero od niedawna, ale jestem ciekawa czy ktos mial juz okazje go wyprobowac...
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:22   #2733
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myslicie o nowym Mutsy EVO:

http://www.babybirds.co.uk/shop/muts...te-p-4231.html

Jest na rynku polskim dopiero od niedawna, ale jestem ciekawa czy ktos mial juz okazje go wyprobowac...
Wizualnie mi sie nie podoba
Stary 2012-04-14, 10:59   #2734
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Co to znaczy "płytkie"? O siedzisko chodzi?

To zależy czego oczekujesz? Jak ma wyglądać pozycja dziecka, której oczekujesz?
To wózki do siedzenia. Do spania nadają się średnio.[COLOR="Silver"]
Chodzi mi o głębokość siedziska - i wygodę siedzenia. Mój synek jest dość pokaźnych rozmiarów i obawiam się ze siedzisko może być zbyt płytkie czyli za krótkie i przez to średnio wygodne. Do spania wózka nie poszukuję, bo mój śpi w domu a na spacerze wszystko go szalenie interesuje tak, że nawet jak jest lekko śpiący to za wszelką cenę stara się nie zasnać
Ale po prostu pojadę z nim do sklepu, poprzymierzam i wtedy się okaże
Stary 2012-04-15, 18:37   #2735
the_sania
Wtajemniczenie

http://www.mamasandpapas.com/product...565401/type-i/
mamas&papas frankie buggy
czy któraś z Was miała styczność z tym wózkiem? czy to jest jakaś tandeta?

znajoma chce kupić małemu na roczek.

będę używać jedynie po polskich chodnikach, synek jest średnich rozmiarów
może coś poradzicie? w ogóle mam problem, bo nie umiem zdecydować jakie siedzisko będzie najlepsze... synek teraz jeździ w spacerówce od wielofunkcyjnego, która ma rozkładane siedzisko i na prosto jest lekko odchylona, a synek siedzi pod kątem 90stopni. szukam spacerówek z oparciem na prosto, ale nie znajduję (w przystępnej cenie do 400zł), może dobrym rozwiązaniem byłoby kubełkowe?

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2012-04-15 o 18:51
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 10:56   #2736
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
http://www.mamasandpapas.com/product...565401/type-i/
mamas&papas frankie buggy
czy któraś z Was miała styczność z tym wózkiem? czy to jest jakaś tandeta?

znajoma chce kupić małemu na roczek.

będę używać jedynie po polskich chodnikach, synek jest średnich rozmiarów
może coś poradzicie? w ogóle mam problem, bo nie umiem zdecydować jakie siedzisko będzie najlepsze... synek teraz jeździ w spacerówce od wielofunkcyjnego, która ma rozkładane siedzisko i na prosto jest lekko odchylona, a synek siedzi pod kątem 90stopni. szukam spacerówek z oparciem na prosto, ale nie znajduję (w przystępnej cenie do 400zł), może dobrym rozwiązaniem byłoby kubełkowe?
Rozważałam ten wózek, jak kupowałam swoją parasolkę. Podobał mi się wizualnie, ale jak wsadziłam do niego synka w sklepie (wtedy miał 2,5 roku) to jakiś taki nie stabilny był, płytki i wąski. Nie 'leżał' mi wogóle, przegrał pod każdym względem z tańszym M&P Voyage http://www.mamasandpapas.com/product...492500/type-i/.

Nie odkryję tu Ameryki, ale pojedź po prostu z dzieckiem do sklepu i wypróbuj go sama .
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 12:27   #2737
funpic
Raczkowanie

Dot.: najlepszy wózek dla dziecka

Hej Dziewczyny. Jestem w 6 miesiacu ciazy i mam dylemat... Wczoraj znalazlam bardzo pomocna stron www.bangla.babyonline.pl gdzie mozna wszystkie wozki przeswietlic.... Sa prawie wszyskie oprócz niektórych z allegro, czyli nieznanych.... Zastanawiam sie nad wyborem wozka, mogłabym wydac nawet 3 tys ale wymagam aby wozek byl:lekki, posiadał normalne siedzisko spacerowe-nie kubełkowe, nie skrzypiał, był zaamortyzowany, i miał mwszyskie elementy tj spiworek, oslone na nozki do spacerowki, Ciezko cos znalesc. Podobał mi sie Maxi Cosi Mura ale po pierwsze jest ciezki, ma te nieszczesne siedzisko i ten mini daszek w spacerowce to jakas kpina za te pieniadze....... Nie mam pojecia dalej szukam
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:52   #2738
Miramej
Zakorzenienie

Ja z całego serca polecam Emmaljungę. Nie jest lekki, ale jeśli nie będziesz musiała go gdzieś wnosić, to ta waga nie ma znaczenia. Ten wózek płynie, ja miałam wersję Smart Duo Combi, dla mnie rewelacja. Duża gondola, wygodna spacerówka (montowana w dwie strony), obejrzyj sobie i poczytaj opinie. Ja nie znalazłam negatywnej opinii o tym wózku, ale to było 3 lata temu

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:11   #2739
traicionera
Zakorzenienie

Tez mogę polecić ten model, super sie nam nim jeździło, wygodny, bezpieczny, można było nim jeździć po niezłych wybojach. Poza tym ten wózek jest tak trwały, ze spokojnie można go potem sprzedać.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:16   #2740
traicionera
Zakorzenienie

Zdecydowanie najlepiej wypróbować dany wózek przynajmniej w sklepie, gdybym tak nie zrobiła, to kierując się dobrymi opiniami kupiłabym pp pliko mini, które prowadziło mi się źle, a podbijało jeszcze gorzej
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-04-17, 06:23   #2741
Layla79
Zakorzenienie

ja kupiłam mutsy transporter, po roku wymieniłam na maclarena.
mutsy ma w komplecie bardzo ciepły śpiworek. jest popularny i często są na niego promocje. my kupiliśmy za 1500, po roku sprzedaliśmy z fotelikiem za 1500 na allegro. więc stopa zwrotu rewelacyjna. jest jednak dość ciężki, ale wszystkie 3w1 są ciężkie, i siedzisko w spacerówce nie rozkłada się zupełnie na płasko. jest jednak baardzo bardzo stabilny i nadaje się na zaspy śniegowe oraz teren wyboisty. czyli wszelkie dróżki leśne, wyjazdy etc. gdybym miała kupić, to kupiłabym go ponownie. polecam kolor brązowy, znajomi mieli piaskowy i w pewnym momencie od błota ta dolna półka na zakupy była czarna. moja bratowa ma 3 kołowy peg perego, też byli z niego bardzo zadowoleni. moim zdaniem nie warto kupować bardzo drogiego wózka 3w1, bo używa się go zazwyczaj rok, a potem wymienia na lżejszą parasolkę. no chyba że dla kilkorga dzieci, to może jest sens.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 10:18   #2742
the_sania
Wtajemniczenie

niestety, ale nie mam możliwości sprawdzenia w sklepie, bo u mnie w mieście są tylko 2sklepy z wózkami, a tam same spacerówki CotoBaby
jest jakiś sklep w Polsce, który oferuje modele mamas&papas? zawsze mogłabym zamówić w PL.

a jakie polecacie KOŁA w spacerówkach? mam na myśli piankowe, ale czy pojedyncze, czy te podwójne? nie wiem, czym się różnią

Marcelek 30.05.2011

Stary 2012-04-17, 11:10   #2743
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
hej ja mam taki wozek i jestem bardzo zadowolona
http://dino.sklep.pl/nowy/espiro-gtx...is-p-4254.html
a kola zdecydowanie pompowane

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Ja mam wózeczek tej samej firmy, tylko model vector pro i też zdecydowanie polecam! dobrze się prowadzi, składa, wygodny w użytkowaniu i ładny

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:30   #2744
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, ale nie mam możliwości sprawdzenia w sklepie, bo u mnie w mieście są tylko 2sklepy z wózkami, a tam same spacerówki CotoBaby
jest jakiś sklep w Polsce, który oferuje modele mamas&papas? zawsze mogłabym zamówić w PL.

a jakie polecacie KOŁA w spacerówkach? mam na myśli piankowe, ale czy pojedyncze, czy te podwójne? nie wiem, czym się różnią
Sklep Bociek w Zabrzu.

http://www.bociek.eu/1/index.html

Podobno lepsze te podwójne.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:28   #2745
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:

Podwójne. To właśnie przez te przednie kółka Frankie jest niestabilny (wg mnie). Moja koleąznka miała Chicco Litewaya i pozbyła się go szybko z tego samego powodu.
Stary 2012-04-17, 13:32   #2746
the_sania
Wtajemniczenie

można osiwieć od ilości opinii w internecie... pytałam gdzie indziej i odradzają te podwójne ze względu na to, że blokują się i kręcą, stawiają itd

ale taki do jazdy po chodnikach chyba mieć tylko tylne podwójne, nie będzie tak źle, skoro do lasu nie będziemy jeździć, ani po polach

Marcelek 30.05.2011

Stary 2012-04-17, 20:20   #2747
traicionera
Zakorzenienie

My mamy podwójne i fajnie sie jeździ.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-04-17, 21:18   #2748
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

jeszcze nie widziałam parasolki czy podobnej "lekkiej spacerówki" która by nadawała sie na pola,lasy,śnieg etc.. nie ważne czy ma podwójne koła czy zwykłe..

moim zdaniem to są typowe wózki miejskie..

inna sprawa ze polskie chodniki to czasem trudniejszy teren niż las
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:23   #2749
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
jeszcze nie widziałam parasolki czy podobnej "lekkiej spacerówki" która by nadawała sie na pola,lasy,śnieg etc.. nie ważne czy ma podwójne koła czy zwykłe..

moim zdaniem to są typowe wózki miejskie..

inna sprawa ze polskie chodniki to czasem trudniejszy teren niż las
Być moze można ale z pewnym wysiłkiem. Koleżanka ma Maclarena i twierdzi ze do lasu jest jej lżej niż Emmaljunga

Ja mam porównanie i duży wozek na pompowanych kołach bardziej mi odpowiada.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 21:31   #2750
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Być moze można ale z pewnym wysiłkiem. Koleżanka ma Maclarena i twierdzi ze do lasu jest jej lżej niż Emmaljunga

Ja mam porównanie i duży wozek na pompowanych kołach bardziej mi odpowiada.
pewnie, że można ale kwestia komfortu dziecka i zmęczenia matki

nie podzielam zachwytu maclarenem gdy ja kupiłam hulę, sąsiadka nabyła maclarena i telepał się na chodnikach tak samo jak mój..tylko kółka jej się szybciej starły..
Stary 2012-04-17, 21:38   #2751
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że można ale kwestia komfortu dziecka i zmęczenia matki

nie podzielam zachwytu maclarenem gdy ja kupiłam hulę, sąsiadka nabyła maclarena i telepał się na chodnikach tak samo jak mój..tylko kółka jej się szybciej starły..
Mi tez nie przypadł do gustu, wizualnie rownież.

A koleżanka kupiła bo tam gdzie mieszka wszyscy maja Maclareny i Emmaljungi wiec ona nie moze być gorsza
Stary 2012-04-17, 21:44   #2752
julka910
Zakorzenienie

Nie ma jednego najlepszego wozka dla każdego. Kwestia gustu, potrzeb i oczekiwań.

Ja mam quinny speedi sx i już pisałam ze kocham mój wozek k szczerze polecam. Zwrotny, bezpieczny, ładny, lekki w prowadzeniu, duże szerokie siedzisko.
Stary 2012-04-18, 10:13   #2753
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, to ciekawe. Może miała pecha, przecież Maclareny mają dożywotnią gwarancję. Niech go reklamuje . Ja miałam używanego maclarena i byłam bardzo zadowolona. Używałam go do czasu aż mi się nie znudził i uważam, że miał lepszą amortyzacje niż mój obecny M&P.
Stary 2012-04-18, 10:21   #2754
scorpionec
Zakorzenienie

z tą dożywotnią gwarancją to sie tak łatwo mówi..bo wózek trzeba odesłac do serwisu i nawet na 2 tygodnie lub dłuzej można zostac bez wózka.. a nie każdy może se na to pozwolić..a nie słszałam zeby dawali w jakim kolwiek serwisie wózkowym wózek zastępczy

i serwis nie musi uznać każdej usterki..moze uznać cos za usterkę wynikajaca "z niewłaściwego użytkowania" i zonk

ale nie wiem bo sie przeprowadziłam ..może go w koncu oddała..

ale jakoś mi to utkwiło w pamięci i często jak mi sie w mieście rzuci w oczy jakiś maclaren to spoglądam na kółka i widziałam ze nie tylko ten jeden miał te wadę.. ale to nie musi każdemu przeszkadzać..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2012-04-18 o 10:22
Stary 2012-04-18, 19:23   #2755
sheryl
szeryfcio

Z tą dożywotnią gwarancją maclarena to jest tak, ze jest ona na pierwszego właściciela, i to o ile się gdzieś tam na stronie maclarena zarejestruje . tak wiec szumnie to brzmi
No ale, sam fakt o czymś świadczy skoro mają na to odwagę, to znaczy, że są pewni swojej jakości.
Zresztą, miałam maclarena, miałam i inne wózki, i .... gdybym miała jeszcze raz kupować spacerówkę byłby to maclaren jednak.
Kółek startych nie miałam. Owszem widuję takie na ulicy, ale są to maclareny stare, wiec mają prawo (po kółkach- "felgach" można rozpoznać rocznik).

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-04-18 o 19:24
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:21   #2756
aaliyah
Zakorzenienie

Serwis Maclarena trwa od 3 do 5 dni roboczych. Rzadko dłużej, np. jeśli muszą części zamówić.

Dożywotnia gwarancja jest jak sheryl pisałaś na pierwszego właściciela. I nie pokrywa ona zniszcznych kołek ani blaknięcia materiału gdyż jest to wynikiem normalnego użytkowania wózka. Za opłatą można sobie w serwisie kółka wymienić jak ktoś chce. Moje dziecko już prawie 3 lata jeździ Maclarenem i tapicerka wygląda niemal jak nowa. Kółka też nieźle się mają biorąc pod uwagę obciążenia jakie ten wózek musi znosić - 17kg dziecko i bardzo często zakupy powieszne na rączkach. Dlatego tylne kółka są bardziej zniszczone niż przednie bo większy nacick na tylną oś.

Generalnie gdybym miała kupować drugą parasolkę to z pewnością Maclarena.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:35   #2757
scorpionec
Zakorzenienie

a to sprytne ze ten serwis jest na jednego właściciela bo teraz ludzie mają średni 1 dziecko lub 2..więc taki wózek jest w użyciu powiedzmy 2x3 lata maks..czyli de facto z dożywotniej gwarancji robi się maks 6 lat (tak licze bo jak jak ktos ma większy odstęp między dziećmi to raczej nie trzyma po 6 lat czy więcej wózka tylko go sprzedaję i po tych paru latach kupuje kolejny).. myślę ze przypadki gdy jeden wózek u jednego właściciela jest używany dłużej niż te powiedzmy 6 lat są sporadyczne.. (a jeszcze co drugi nabywca sie nie zarejestruje w ogóle)

więc to raczej chwyt marketingowy niż przekonanie producenta ze ten wózek bedzie jeździł bezusterkowo dłużej

w polsce te 2-3 lata temu serwis trwał min 2 tyg (ta dziewczyna się dowiadywała) bo tyle ma producent wg prawa w ogóle na rozpatrzenie reklamacji.. w dodatku tych serisów nie było dużo ..więć kolejność oczekiwania ,części itd

nie wiem może teraz to się zmieniło..

wiem ze np Quinny ma serwis door to door..ale nigdy nie korzystałam.. bo z powodu np samoistnie składającej się rączki czy budki (na wertepach) po prostu mi się nie chciało..więc podejrzewam ze dopóki wózek jeździ mało kto na serwis wózkowy się decyduje

ja teraz mieszkam w bloku z windą do której wjeżdżam prosto z placu zabaw bez żadnego schodka, ew prosto z mieszkania zjeżdżam na parking prawie pod auto..i na dzień dzisiejszy nie kupiłabym żadnej parasolki..

tę którą mam kupiłam tylko dla tego ze w poprzednim mieszkaniu musiałam wnosić wózek na IIIp..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:40
Stary 2012-04-18, 22:37   #2758
aaliyah
Zakorzenienie

Eee tam chwyt marketingowy. Fajnie, że gwarancja jest. A jak nie trzeba z niej korzystać to nawet więcej powodów do radości.

Ja bym drugiego maclarena kupiła ze względu na przyjemność użytkowania. Gdybym miała do niego zastrzeżenia to 3 lata byśmy nie używali. Teraz mnie kusi żeby kupić nowego dla drugiego dziecka bo takie ładne te nowe modele są. Ale ten pierwszy się nie chce zepsuć ani zniszczyć i się łamię.

Ja Quinniego też bardzo lubię, ale jest duży więc ani do komunikacji miejskiej ani do sklepów się nie nadaje. Ba, zajmuje pół bagażnika mojej mazdy 6, a ma ona naprawdę duży bagażnik.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:44   #2759
sheryl
szeryfcio

Cytat:
a to sprytne ze ten serwis jest na jednego właściciela bo teraz ludzie mają średni 1 dziecko lub 2..więc taki wózek jest w użyciu powiedzmy 2x3 lata maks..czyli de facto z dożywotniej gwarancji robi się maks 6 lat (tak licze bo jak jak ktos ma większy odstęp między dziećmi to raczej nie trzyma po 6 lat czy więcej wózka tylko go sprzedaję i po tych paru latach kupuje kolejny).. myślę ze przypadki gdy jeden wózek u jednego właściciela jest używany dłużej niż te powiedzmy 6 lat są sporadyczne.. (a jeszcze co drugi nabywca sie nie zarejestruje w ogóle)

.
A mnie to się akurat od razu kojarzy z wielodzietną kolorową rodziną z Anglii. W tym przypadku gwarancja Maca na pewno ma rację bytu.

Cytat:
więc to raczej chwyt marketingowy niż przekonanie producenta ze ten wózek bedzie jeździł bezusterkowo dłużej

.
Tak, na pewno jest to chwyt marketingowy ale bardziej w tym kontekście, że: po pierwsze nie każdy wie, że w tej całej dożywotniej gwarancji chodzi tylko o pierwszego zarejestrowanego właścieciela i nie każdemu chce się czy nawet udaje się zarejestrować. Natomiast co do jakości obaw nie mam. Widziałam często stare wózki (po rodzaju kółek - z 2005 czy nawet 2003 roku) a w bardzo dobrym stanie. Wciąż stare modele sprzedają się na all czy przechodzą z rąk do rąk... i służą kolejnym dzieciakom. No a tyle lat w dobrym stanie to jednak dużo w porównaniu do wielu parasolek

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-04-18 o 22:46
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:55   #2760
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Serwis Maclarena trwa od 3 do 5 dni roboczych. Rzadko dłużej, np. jeśli muszą części zamówić.

Dożywotnia gwarancja jest jak sheryl pisałaś na pierwszego właściciela. I nie pokrywa ona zniszcznych kołek ani blaknięcia materiału gdyż jest to wynikiem normalnego użytkowania wózka. Za opłatą można sobie w serwisie kółka wymienić jak ktoś chce. Moje dziecko już prawie 3 lata jeździ Maclarenem i tapicerka wygląda niemal jak nowa. Kółka też nieźle się mają biorąc pod uwagę obciążenia jakie ten wózek musi znosić - 17kg dziecko i bardzo często zakupy powieszne na rączkach. Dlatego tylne kółka są bardziej zniszczone niż przednie bo większy nacick na tylną oś.

Generalnie gdybym miała kupować drugą parasolkę to z pewnością Maclarena.
mnie wlasnie przekonali tym znajomi - jezdza juz latami i kolejne dziecko uzywa i wozki wygladaja jak 'nowe'
a gwarancja na 1 wlasciciela jest na wiekszosc wozkow o ktore pytalam (a wlasciwie nie bylo takiegi ktory by mial na wiecej) i wyglad jest, no coz, nie powala na kolana ale nie znam osoby ktora mialaby zle zdanie na temat tego wozka (posiadajac go)
i ja rowniez wciaz nie narzekam

a i w zyciu nie wiedzialam ze maclaren to jakis status czy szpan on sie zlewa z ulica, ciezko go zauwazyc bo to takie niewiadomo co

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A mnie to się akurat od razu kojarzy z wielodzietną kolorową rodziną z Anglii. W tym przypadku gwarancja Maca na pewno ma rację bytu.

Tak, na pewno jest to chwyt marketingowy ale bardziej w tym kontekście, że: po pierwsze nie każdy wie, że w tej całej dożywotniej gwarancji chodzi tylko o pierwszego zarejestrowanego właścieciela i nie każdemu chce się czy nawet udaje się zarejestrować. Natomiast co do jakości obaw nie mam. Widziałam często stare wózki (po rodzaju kółek - z 2005 czy nawet 2003 roku) a w bardzo dobrym stanie. Wciąż stare modele sprzedają się na all czy przechodzą z rąk do rąk... i służą kolejnym dzieciakom. No a tyle lat w dobrym stanie to jednak dużo w porównaniu do wielu parasolek
ja zawsze sie smialam ze ebay czy allegro to dobry wyznacznik wartosci produktu, bo jesli uzywane mozna sprzedac za 90% ceny to jest to niesamowite

Angole to tez z lojalnosci kupuja ten wozek, bo ich wlasny, ale na opinii bardzo dobrej jedzie od lat

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2012-04-18 o 22:56
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości