|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
I ponoć wystarczy 2 razy dziennie. trzeba to robić ruchami jakby się wymiatało z buzi - cokolwiek to znaczy
|
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech moc bedzie z Tobą! Mało przyjemne zajęcie ![]() Cytat:
Edit: już odpisałaś
|
||
|
|
|
#4655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj po tych zajęciach na SR miałam lekki niesmak. Zajęcia z rehabilitantką suuper - po 45 ćwiczeń kręgosłup nie bolał i sama się podniosłam - więc bylam mega dumna z siebie ![]() Ale potem ten wyklad ze stomatologiem - merytorycznie ciekawy - ale kobieta która wykładała 2 miesiące temu urodziła córeczkę i zachowywała się tak jakby była ciągle w depresji poporodowej na wszystko narzekała - na obsługę w szpitalu, na to że ze szczepionek koreańskich rtęć się do mózgu dostaje itd... nawet nie wszystko rozumiałam co ona tam gadała. I śmiesznie było bo pomiędzy wykład ze slajdów oczywiście wrzucała te swoje komentarze wyrwane z kontekstu dotyczące jej dziecka, cesarskiego cięcia, cewnika, majtek siatkowych - czułam się conajmniej dziwnie a mój TŻ zniesmaczony bezpośrednością wykładowcy. dobra zabieram się z trampki ciekwae jak mi wyjdą
Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-04-18 o 22:06 |
|
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Tahito już gdzieś pisałam że zielono-czarny.
A z tym szydełkowaniem to mój M. mnie dzisiaj rozwalił. Siedzę i próbuję z tym szydełkiem i mówię do niego: nie nauczę się tego, nic mi nie wychodzi. A on do mnie, kochanie, spokojnie tylko 5 godzin na razie przy tym spędziłaś. Rinco zakochałam się w tych trampeczkach.
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pewnie oglądają mecz Barcelona- Chelsea
![]() Ach, ten Messi...
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-18 o 22:22 |
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Was wzięło na to szydełkowanie
Ja miałam wczoraj wizytę i Dominiś ma 2400, ani rozwarcia ani nic się z szyjką nie dzieje. Dla małego już praktycznie wszystko mamy przygotowane, dziś poprałam już ostatnie pieluchy tetrowe i części od wózka i kołyski i już mam finito z praniem. Po majowej wypłacie pokupuję tylko kosmetyki i będzie oczekiwanie
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n Tylko tak jak pisałam wcześniej, ja troche te instrukcje pozmieniałam, bo mi jakieś takie wielgachne wychodziły ![]() Powodzenia ![]() Ja się zabrałam za kocyk i nie mogłam sobie z nim poradzić - chyba za łatwy
|
|
|
|
|
#4660 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za cynk, poszukam w aptece jak będę w piątek u lekarza! Cytat:
Cytat:
my już po dwóch więc starch odszedł i teraz się śmiejemytak naprawdę my wlewamy do wanienki tyle wody, żeby pokryło dno i mogłaś wsadzić rękę - nie więcej, wkładamy dziecko od nóżek zaczynając - żeby się nie przeraziło i nie zamaczamy go na razie w wodzie ale niebawem jak już będzie większy na pewno więcej będę mu wlewać. Na razie się uczymy![]() Cytat:
ale tak naprawdę myślę że u mnie dało się we znaki zmęczenie i bieganie do szpitala i ciągle mam nadzieję, że jak się tylko wyśpię to wróci![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście z kawąCytat:
tak przy okazji, miałam dziwne myśli przed porodem, że nie dam sobie z tym rady, że dziecko to wielka odpowiedzialność, że nie będę umiała być matką... hmmm.. dobra rada dziewczyny - jak Wam przyjdzie coś takiego do glowy idzcie się przewietrzyć, może położna miała rację mówiąc że nie wszyscy zakochują się w swoich noworodkach od razu, bo kto zakochuje się w nieznajomych - ale cała reszta przychodzi od razu - nazywa się to instynktem, ja byłam pewna, że przy moim śnie nie dam rady obudzić się kiedy dziecko zapłacze, nawet ustawiałam sobie zegarek co 3h - bo jakbym się nie obudziła to co 3 h musze karmić - zegarek jest niepotrzebny, nim on zapłacze to ja już jestem z nim na przewijaku zmieniając pieluszkę Cytat:
ale oddana na pewno, jestem na każde jego krząknięcie...a podnobno niewolnictwo znieśli![]() ale pomyśl ile dobroci z tego płynie - ja nie zdążyłam i szwy nadal mnie wkurzają ![]() Cytat:
nie ma to jak pokazać ludziom że po porodzie czujemy się świetnie i nie ma co się bać |
|||||||||
|
|
|
#4661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a wszystkie ciężarne wychodzące z zajęć przerażenie w oczach i strach co to będzie... nie ma to jak profesjonalne wsparcie na SR![]() Uciekam spać do juterka |
||
|
|
|
#4662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie mi, lekarka kazała mi dziś odstawić no-spę (wcześniej łykałam 3xdziennie) i zapomniałam jej zapytać, czy magnez też mam odstawić. Jak myślicie?? Jutro zadzwonię i zapytam, ale może miała któraś z Was takie zalecenia??
|
|
#4663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
pokój wytapetowany! na reszcie.
jutro zamontujemy karnisz i listwy. i na mebelki się zdecydować musimy |
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam jeszcze na dobranoc
![]() Zajęłam się robieniem czapeczki i nawet dużo już zrobiłam, ale...wychodzi jak dla stożkogłowych Chyba jutro będzie prucie.Dzisiaj już padam na pychola. Życzę kolorowych snów. Pa. |
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko orientujecie się czy do znieczulenia przy porodzie potrzebne sa jakies badania?
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4668 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
nie pamietam, jak cenowo wyszly, ale wygladaly b. fajnie, tylko fotel bujany nie przypadl mi do gustu - wyglada bardzo masywnie ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
mebeli do pokoju dzieciecego?
|
|||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
bo to anestezjolog podaje znieczulenie .. ale chyba zadnych badan zdarzyc nie zrobia jak kobieta w bolach jest juz na porodowce ...
Wiem ze jesli ma sie problemy ze sercem to trzeba to wczesniej sprawdzic i skonsultowac ze swoim ginem.
|
|
#4670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sporo tez tam bubli ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
co prawda jak jej nie zrobie to nikt nie moze mi takiego znieczulenia odmowic podczas porodu, ale jak to moj ginekolog wyjasnil, ulatwia zadanie bo np. wazne jest nawet zbadanie wad kregoslupa przed podaniem znieczulenia---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- ja piję INKE na allegro widzialam kawe na laktacje - Bocianek kupowala ktoras? aaaaa jeszcze jedno pytanie - bo zamawialam pake od rp77 i w aukcjach mial suchy termofor z pestek wisni - czy ktoras z Was zamawia takie cudo? |
|||
|
|
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
karozka -
fonn - gratulacje!!! ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- dastii -
|
|
|
|
#4673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spaaać, od 2-giej
Mam tego dosyć To się dzieje średnio co drugą noc ![]() Cytat:
Gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży kurczą się komórki mózgowe i dlatego ciężko jest zapamiętać nowe informacje. Cytat:
za wyniki i dla maluszkaCytat:
![]() Cytat:
![]() czyli remont pokoju zakończony ![]() badania nie ale konsultacja u anestezjologa jest potrzebna, on przeprowadza wywiad o chorobach i myślę, że może zlecić jakieś badanie w razie wątpliwości ale nie wiem na 100% |
||||
|
|
|
#4674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Dasti
|
|||
|
|
|
#4675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj padłam wieczorem na twarz, zdążyłam tylko przeczytać co naprodukowałyście ale odpisać już nie miałam sił. Po powrocie z drugiego spaceru z Oliwką tak mnie kuło w prawym boku, że myślałam że zwątpię a do tego chodziłam jak pokraka. Uhhh niech ten czas szybciej leci ![]() Cytat:
Cytat:
Ja pamiętam, że z młodą ostatnich nocy prawie nie spałam a w noc przed stawieniem się w szpitalu na patologii zasnęłam o 7 rano Za to w szpitalu o dziwo się wysypiałam Nie przeszkadzały mi nawet stękające kobiety, którym rozkręcał się poród, spałam jak zabita. Teraz też wielkich problemów, na razie, nie mam ze spaniem ale to pewnie dlatego, że nie zdążyłam doczekać okresu kiedy Oliwka przesypiałaby całe noce więc jak mogę spać to korzystam.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Ja nadal obstaję przy swoim ![]() A co ma wada kręgosłupa do zoo??? Pytam z ciekawości ![]() Patrzcie na to http://bebzol.com/pl/Zywa-lalka-gale...jec.71635.html Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-19 o 07:29 |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj obudziłam się koło 2ej, ale jakoś udało mi się zasnąć, obudziłam się przed 4tą, poszłam do toalety i koniec spania. Ostatnio to nawet w łazience światła nie świecę żeby się nie rozbudzić a i tak nic to nie daje ![]() W ogóle kilka nocy temu zaobserwowałam ciekawe zjawisko. Mianowicie, obudziłam się w środku nocy, więc sobie leżę przewracając z boku na bok. Mąż śpi obok. Mam rogala między nogami. W pewnym momencie patrzę a on z zamkniętymi oczami zaczyna wyciągać mi tego rogala i sobie rozkłada nogi i chce tam włożyć! złodziej jeden! Jak mu nie wyrwałam tego rogala to aż się obudził. Nie dość, że człowiek nie śpi to jeszcze mu rogala kradną. |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to Twój Tż też lubi mieć coś między nogami Ja ze spaniem nie miałam i nie mam problemów. No chyba, że mnie coś boli
|
|
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Wczoraj kupiłam kolejną paczkę pampersów,mam już ponad 200sztuk pewnie starczy mi na jakieś dwa tyg-hehe.Zastanawiam się jeszcze nad conajmniej jedną paczką. |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam ostatnio kupić te pampersy w promocyjnej cenie w rossmanie, ale gdzie tam, ani jednej paczki już nie było.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

ale rozwarcia nie ma

ja to się boję trochę pierwszej kąpieli ale mimo to chcę, żebyśmy spróbowali sami to zrobić, ile w ogóle trzeba nalać wody do tej wanienki, chyba jakoś niedużo co nie?

To są mebelki drewniane więc na lata, a te np. z Ikea trzeba będzie po góra 2 latach zmieniać