Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 20:32   #4651
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
a ten wacik ma być nasączony jakąś wodą? solą fizjologiczną?
I od kiedy czyścić?

Ja coś czytałam, że dopóki dziecko jest tylko na cycu, to nic z dziąsłami nie robić, dopiero po wprowadzeniu innych pokarmów można coś przemywać/czyścić.
Dziąsełka przemywa się codziennie wacikiem nasączonym przegotowaną wodą, w ten sposób zbiera się bakterie a do tego jest to delikatny masaż dziąseł który przygotowywuje do wyrzynania ząbków.
I ponoć wystarczy 2 razy dziennie.
trzeba to robić ruchami jakby się wymiatało z buzi - cokolwiek to znaczy
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:39   #4652
clauudik
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Ale ja w piątek 39tc zaczynam, więc Twój maluch będzie na pewno wiekszy, mój 1.5 tygodnia temu ważył 2800
Aaaa no racja, bo ja to jakoś liczyłam na odwrót, tak jakbyś miała termina na tydzień po mnie a nie tydzień wcześniej boshhhh co za pacan... Ja chcę mójh mózg z powroteeeem!!! A już się ucieszyłam, że nie urodzę giganta
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Dziąsełka przemywa się codziennie wacikiem nasączonym przegotowaną wodą, w ten sposób zbiera się bakterie a do tego jest to delikatny masaż dziąseł który przygotowywuje do wyrzynania ząbków.
Ale chyba tak jak koś pisał, że jak dzieciaczek jest trochę większy. Ja nie wyobrażam sobie wkładania paluchów noworodkowi do buzi a tym bardziej z wacikiem

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:44   #4653
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Aaaa no racja, bo ja to jakoś liczyłam na odwrót, tak jakbyś miała termina na tydzień po mnie a nie tydzień wcześniej boshhhh co za pacan... Ja chcę mójh mózg z powroteeeem!!! A już się ucieszyłam, że nie urodzę giganta

Ale chyba tak jak koś pisał, że jak dzieciaczek jest trochę większy. Ja nie wyobrażam sobie wkładania paluchów noworodkowi do buzi a tym bardziej z wacikiem
Kobita na wykładzie mówiła że od razu trzeba dbać o higienę jamy ustnej. I ze takie przemywanie wacikiem zaczyna się już u noworodków trzeba regularnie, a jak pojawi się pierwszy ząb to wtedy szczoteczka i pasta do zębów z fluorem
Stary 2012-04-18, 20:46   #4654
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja po wizycie, hbs ujemne zamiast usg miałam ktg, mały waży ok 3kg-3.2kg. Gin powiedział że dobrze bo drobna kobieta nie powinna rodzić dużego dziecka. Szyjka zaczyna się przygotowywać bo już nie jest taka twarda ale rozwarcia nie ma
A jeszcze kiedyś nasze dzidzie były wielkości śliwki Dasti, a gdzie Ci się śpieszy???

Cytat:
Idę poćwiczyć z epino nienawidzę tych ćwiczeń zmuszam się do nich
Niech moc bedzie z Tobą! Mało przyjemne zajęcie

Cytat:
Ale od kiedy to robić? Od urodzenia?
Edit: już odpisałaś
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:05   #4655
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A jeszcze kiedyś nasze dzidzie były wielkości śliwki Dasti, a gdzie Ci się śpieszy???

Niech moc bedzie z Tobą! Mało przyjemne zajęcie

Ale od kiedy to robić? Od urodzenia?
Edit: już odpisałaś
Straszna tu cisza dzisiaj
Ja dzisiaj po tych zajęciach na SR miałam lekki niesmak. Zajęcia z rehabilitantką suuper - po 45 ćwiczeń kręgosłup nie bolał i sama się podniosłam - więc bylam mega dumna z siebie

Ale potem ten wyklad ze stomatologiem - merytorycznie ciekawy - ale kobieta która wykładała 2 miesiące temu urodziła córeczkę i zachowywała się tak jakby była ciągle w depresji poporodowej na wszystko narzekała - na obsługę w szpitalu, na to że ze szczepionek koreańskich rtęć się do mózgu dostaje itd... nawet nie wszystko rozumiałam co ona tam gadała. I śmiesznie było bo pomiędzy wykład ze slajdów oczywiście wrzucała te swoje komentarze wyrwane z kontekstu dotyczące jej dziecka, cesarskiego cięcia, cewnika, majtek siatkowych - czułam się conajmniej dziwnie a mój TŻ zniesmaczony bezpośrednością wykładowcy.

dobra zabieram się z trampki ciekwae jak mi wyjdą

Edytowane przez Michalowa79
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:06
Stary 2012-04-18, 21:16   #4656
ladybird_1987
Rozeznanie

Tahito już gdzieś pisałam że zielono-czarny.
A z tym szydełkowaniem to mój M. mnie dzisiaj rozwalił. Siedzę i próbuję z tym szydełkiem i mówię do niego: nie nauczę się tego, nic mi nie wychodzi. A on do mnie, kochanie, spokojnie tylko 5 godzin na razie przy tym spędziłaś. No tępak ze mnie jak nic. Będę próbowała do skutku!
Rinco zakochałam się w tych trampeczkach.
Stary 2012-04-18, 21:21   #4657
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pewnie oglądają mecz Barcelona- Chelsea

Ach, ten Messi...

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:22
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 21:21   #4658
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ale Was wzięło na to szydełkowanie

Ja miałam wczoraj wizytę i Dominiś ma 2400, ani rozwarcia ani nic się z szyjką nie dzieje.

Dla małego już praktycznie wszystko mamy przygotowane, dziś poprałam już ostatnie pieluchy tetrowe i części od wózka i kołyski i już mam finito z praniem.

Po majowej wypłacie pokupuję tylko kosmetyki i będzie oczekiwanie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:23   #4659
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja też u nich kupowalam i tez nie narzekam tylko nie mam aż tak intensywnego koloru jak na zdjeciu tylko że ja kupowałąm z przeceny 3 ele za 46 zl ale kupi sie i drugą z czasem
Ja sobie w takie paseczki (tylko inny kolor) zamówiłam rożek i rogala do karmienia. I nie z tej firmy, tylko od babyraj, ale materiał chyba trn sam. Mam nadzieję, że kolorki będą fajne, bo trochę się obawiam, żeby nie były wyblakłe. W każdym razie przesyłkę już wysłali, więc powinna jutro dojść. Przynajmniej się oderwę od szydełka

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
świetne te trampy!!
A masz gdzie pod ręką przepis na nie?
Tutaj
http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n
Tylko tak jak pisałam wcześniej, ja troche te instrukcje pozmieniałam, bo mi jakieś takie wielgachne wychodziły

Cytat:
Powodzenia
Ja się zabrałam za kocyk i nie mogłam sobie z nim poradzić - chyba za łatwy No, ale w końcu zajarzyłam, tylko robię innym ściegiem niż Ty, bo te półsłupki to kompletnie mi nie wychodziły
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:43   #4660
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Kapukat - wybacz mój brak refleksu, ale dopiero wczoraj zajrzałam na pocztę. Adaś jest śliczny!!! jak dziecko się rodzi, to faktycznie jest takie wrażenie, jakby było od zawsze też mieliśmy takie wrażenie
Na te bóle w piersi prócz rozmasowywania, mogę Ci polecić takie "kompresy" (nie wiem, jak to nazwać inaczej) żelowe. Ja mam z firmy Nuk, wygląda to jak kółeczko wypełnione żelem z dziurą w środku (miejsce na sutek) i żeby nie było zastoju albo jak potrzebujesz pobudzić laktację czy właśnie zlikwidować początki zastoju w postaci guzka, to podgrzewasz ten kompres i taki dobrze ciepły sobie kładziesz na pierś, żeby to wszystko spłynęło. Z kolei jak masz nadmiar pokarmu, to wkładasz go do lodówki i kłądziesz taki zimny. Bardzo fajna sprawa, polecam.
nie ma sprawy dziękuję za cynk, poszukam w aptece jak będę w piątek u lekarza!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Wklejam trampeczki Chyba fajnie wyszły, ja jestem zadowlona, ale co się przy nich namęczyłam... Drugi raz chyba nie byłabym w stanie tego powtórzyć
zajefajne!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
To super, że tak gładko Wam poszło, należą się brawa ja to się boję trochę pierwszej kąpieli ale mimo to chcę, żebyśmy spróbowali sami to zrobić, ile w ogóle trzeba nalać wody do tej wanienki, chyba jakoś niedużo co nie?

idę od Was dziewczyny, bo normalnie nie mogę się oderwać
no to ( pewnie) do jutra
wszyscy tak straszą - a tak naprawdę to chwila cierpliwości i tyle, a do wprawy dochodzi się każdorazowo my już po dwóch więc starch odszedł i teraz się śmiejemy

tak naprawdę my wlewamy do wanienki tyle wody, żeby pokryło dno i mogłaś wsadzić rękę - nie więcej, wkładamy dziecko od nóżek zaczynając - żeby się nie przeraziło i nie zamaczamy go na razie w wodzie ale niebawem jak już będzie większy na pewno więcej będę mu wlewać. Na razie się uczymy

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Zapraszamy
A co do mózgu...myślałam, że po porodzie mózg wraca mówisz że nie wraca ??
jak powiedziałam to samo mojej znajomej to odpowiedziała mi - tak po porodzie wraca - 18 lat później ale tak naprawdę myślę że u mnie dało się we znaki zmęczenie i bieganie do szpitala i ciągle mam nadzieję, że jak się tylko wyśpię to wróci

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Hmm u mnie mózg też wyszedł, ale mam nadzieję, że po porodzie wróci. A co do bólu piersi to pomagają okłady z kapusty białej - liśc kapusty lekko rozbijasz wkładasz do zamrażalnika, żeby schłodzić, przykładasz, wyrzucasz i to pomaga ponoć. Stary przepis, ale nawet na sr nam mówili o tym. Taka kapusta ma własciwości ściągające temperaturę i łagodzi ból.
.
zgadza się kapusta działa cuda!

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Michałowa podoba mi się tekst o Twojej teściowej mówisz, że zamiast kawy super?

Myślicie, że mogę słabą kawkę drugą dzisiaj wypić? taką z jednej łyżeczki?
możesz słabą - pij póki możesz bo potem przy karmieniu to już nie jest tak łatwo oczywiście z kawą

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

za kąpiel i generalnie z tego co czytam świetnie sobie radzisz kapukat a co do herbaty to ja uważam, że umiar jest najważniejszy. Przy piciu 10 filiżanek nawet zwykłej herbaty mogą wystąpić przecież jakieś skutki uboczne.

dziękuję

tak przy okazji, miałam dziwne myśli przed porodem, że nie dam sobie z tym rady, że dziecko to wielka odpowiedzialność, że nie będę umiała być matką... hmmm.. dobra rada dziewczyny - jak Wam przyjdzie coś takiego do glowy idzcie się przewietrzyć, może położna miała rację mówiąc że nie wszyscy zakochują się w swoich noworodkach od razu, bo kto zakochuje się w nieznajomych - ale cała reszta przychodzi od razu - nazywa się to instynktem, ja byłam pewna, że przy moim śnie nie dam rady obudzić się kiedy dziecko zapłacze, nawet ustawiałam sobie zegarek co 3h - bo jakbym się nie obudziła to co 3 h musze karmić - zegarek jest niepotrzebny, nim on zapłacze to ja już jestem z nim na przewijaku zmieniając pieluszkę

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kapukat, pięknie radzisz sobie z dzieckiem. Jeszcze pamiętam jak pisałaś o swoich wątpliwościach itp., a teraz jest z Ciebie stu procentowa oddana mamusia. Brawo!!!
czy 100 procentowa mam to jeszcze nie wiem. Słowo Mama do mnie nie dociera, czasami czuję się jakbym miała braciszka w pokoju ale oddana na pewno, jestem na każde jego krząknięcie...a podnobno niewolnictwo znieśli

Cytat:
Idę poćwiczyć z epino nienawidzę tych ćwiczeń zmuszam się do nich
ale pomyśl ile dobroci z tego płynie - ja nie zdążyłam i szwy nadal mnie wkurzają

Cytat:
Ja dzisiaj po tych zajęciach na SR miałam lekki niesmak. Zajęcia z rehabilitantką suuper - po 45 ćwiczeń kręgosłup nie bolał i sama się podniosłam - więc bylam mega dumna z siebie

Ale potem ten wyklad ze stomatologiem - merytorycznie ciekawy - ale kobieta która wykładała 2 miesiące temu urodziła córeczkę i zachowywała się tak jakby była ciągle w depresji poporodowej na wszystko narzekała - na obsługę w szpitalu, na to że ze szczepionek koreańskich rtęć się do mózgu dostaje itd... nawet nie wszystko rozumiałam co ona tam gadała. I śmiesznie było bo pomiędzy wykład ze slajdów oczywiście wrzucała te swoje komentarze wyrwane z kontekstu dotyczące jej dziecka, cesarskiego cięcia, cewnika, majtek siatkowych - czułam się conajmniej dziwnie a mój TŻ zniesmaczony bezpośrednością wykładowcy.

nie ma to jak pokazać ludziom że po porodzie czujemy się świetnie i nie ma co się bać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:56   #4661
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja sobie w takie paseczki (tylko inny kolor) zamówiłam rożek i rogala do karmienia. I nie z tej firmy, tylko od babyraj, ale materiał chyba trn sam. Mam nadzieję, że kolorki będą fajne, bo trochę się obawiam, żeby nie były wyblakłe. W każdym razie przesyłkę już wysłali, więc powinna jutro dojść. Przynajmniej się oderwę od szydełka

Tutaj
http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n
Tylko tak jak pisałam wcześniej, ja troche te instrukcje pozmieniałam, bo mi jakieś takie wielgachne wychodziły

Powodzenia
Ja się zabrałam za kocyk i nie mogłam sobie z nim poradzić - chyba za łatwy No, ale w końcu zajarzyłam, tylko robię innym ściegiem niż Ty, bo te półsłupki to kompletnie mi nie wychodziły
ja już mam podeszwę do trampek - ale resztę odkadam na jutro bo padam

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie ma sprawy dziękuję za cynk, poszukam w aptece jak będę w piątek u lekarza!

zajefajne!

wszyscy tak straszą - a tak naprawdę to chwila cierpliwości i tyle, a do wprawy dochodzi się każdorazowo my już po dwóch więc starch odszedł i teraz się śmiejemy

tak naprawdę my wlewamy do wanienki tyle wody, żeby pokryło dno i mogłaś wsadzić rękę - nie więcej, wkładamy dziecko od nóżek zaczynając - żeby się nie przeraziło i nie zamaczamy go na razie w wodzie ale niebawem jak już będzie większy na pewno więcej będę mu wlewać. Na razie się uczymy

jak powiedziałam to samo mojej znajomej to odpowiedziała mi - tak po porodzie wraca - 18 lat później ale tak naprawdę myślę że u mnie dało się we znaki zmęczenie i bieganie do szpitala i ciągle mam nadzieję, że jak się tylko wyśpię to wróci

zgadza się kapusta działa cuda!

możesz słabą - pij póki możesz bo potem przy karmieniu to już nie jest tak łatwo oczywiście z kawą

dziękuję

tak przy okazji, miałam dziwne myśli przed porodem, że nie dam sobie z tym rady, że dziecko to wielka odpowiedzialność, że nie będę umiała być matką... hmmm.. dobra rada dziewczyny - jak Wam przyjdzie coś takiego do glowy idzcie się przewietrzyć, może położna miała rację mówiąc że nie wszyscy zakochują się w swoich noworodkach od razu, bo kto zakochuje się w nieznajomych - ale cała reszta przychodzi od razu - nazywa się to instynktem, ja byłam pewna, że przy moim śnie nie dam rady obudzić się kiedy dziecko zapłacze, nawet ustawiałam sobie zegarek co 3h - bo jakbym się nie obudziła to co 3 h musze karmić - zegarek jest niepotrzebny, nim on zapłacze to ja już jestem z nim na przewijaku zmieniając pieluszkę

czy 100 procentowa mam to jeszcze nie wiem. Słowo Mama do mnie nie dociera, czasami czuję się jakbym miała braciszka w pokoju ale oddana na pewno, jestem na każde jego krząknięcie...a podnobno niewolnictwo znieśli

ale pomyśl ile dobroci z tego płynie - ja nie zdążyłam i szwy nadal mnie wkurzają

nie ma to jak pokazać ludziom że po porodzie czujemy się świetnie i nie ma co się bać
no zachęcało to do cc napewno a wszystkie ciężarne wychodzące z zajęć przerażenie w oczach i strach co to będzie... nie ma to jak profesjonalne wsparcie na SR

Uciekam spać do juterka
Stary 2012-04-18, 22:00   #4662
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Mało się nie popłakałam jak to przeczytałam, pięknie powiedziane... Leżę sobie w sypialni, patrzę na łóżeczko stojące pół metra ode mnie i jakoś nie dociera do mnie, że lada dzień będzie tam leżał mój SYN. Nie jakiś tam noworodek tylko ten mały człowiek, którego noszę pod sercem od 9 miesięcy. Niesamowite to jest...

Dziewczyny powiedzcie mi, lekarka kazała mi dziś odstawić no-spę (wcześniej łykałam 3xdziennie) i zapomniałam jej zapytać, czy magnez też mam odstawić. Jak myślicie?? Jutro zadzwonię i zapytam, ale może miała któraś z Was takie zalecenia??

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-18, 22:00   #4663
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

mebelki, które wybraliśmy dla naszej córci, już wklejałam kiedyś, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz
komoda z przewijakiem http://allegro.pl/komoda-przewijak-d...284887586.html
szafa http://allegro.pl/szafa-klasyczna-dr...255290479.html
łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,drewnost...aly,68695.html
fotel bujany http://www.twojemeble.pl/sklep,kateg...any_pinio.html
sliczne mebelki!

Cytat:
Ja po wizycie, hbs ujemne zamiast usg miałam ktg, mały waży ok 3kg-3.2kg. Gin powiedział że dobrze bo drobna kobieta nie powinna rodzić dużego dziecka. Szyjka zaczyna się przygotowywać bo już nie jest taka twarda ale rozwarcia nie ma
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj wizytę i Dominiś ma 2400, ani rozwarcia ani nic się z szyjką nie dzieje.
super ze wizyty udane!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:02   #4664
niunia32
Zakorzenienie

pokój wytapetowany! na reszcie.
jutro zamontujemy karnisz i listwy.

i na mebelki się zdecydować musimy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:28   #4665
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wpadłam jeszcze na dobranoc
Zajęłam się robieniem czapeczki i nawet dużo już zrobiłam, ale...wychodzi jak dla stożkogłowych Chyba jutro będzie prucie.

Dzisiaj już padam na pychola.
Życzę kolorowych snów.
Pa.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:30   #4666
rozowa1987
Zadomowienie

mam pytanko orientujecie się czy do znieczulenia przy porodzie potrzebne sa jakies badania?
Stary 2012-04-18, 23:03   #4667
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko orientujecie się czy do znieczulenia przy porodzie potrzebne sa jakies badania?
do zzo? z tego co sie orientuje to nie ..

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-18, 23:08   #4668
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
konsultacja anestezjologiczna

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
no ja się wkurzyłam, bo coraz bardziej mi się faluje muszę spruć i zacząć od nowa.

mebelki, które wybraliśmy dla naszej córci, już wklejałam kiedyś, ale z przyjemnością zrobię to jeszcze raz
komoda z przewijakiem http://allegro.pl/komoda-przewijak-d...284887586.html
szafa http://allegro.pl/szafa-klasyczna-dr...255290479.html
łóżeczko http://more4kids.pl/produkt,drewnost...aly,68695.html
fotel bujany http://www.twojemeble.pl/sklep,kateg...any_pinio.html
widzialam te mebelki w agacie
nie pamietam, jak cenowo wyszly, ale wygladaly b. fajnie, tylko fotel bujany nie przypadl mi do gustu - wyglada bardzo masywnie

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

i na mebelki się zdecydować musimy
brawo mebeli do pokoju dzieciecego?
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 23:09   #4669
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
konsultacja anestezjologiczna
bo to anestezjolog podaje znieczulenie .. ale chyba zadnych badan zdarzyc nie zrobia jak kobieta w bolach jest juz na porodowce ...
Wiem ze jesli ma sie problemy ze sercem to trzeba to wczesniej sprawdzic i skonsultowac ze swoim ginem.

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 23:18   #4670
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez przesady
Zobaczymy, kto jest "milionerką" To są mebelki drewniane więc na lata, a te np. z Ikea trzeba będzie po góra 2 latach zmieniać Podczas kiedy my będziemy tylko farbę kupować Ja kieruję się zasadą: kto tanio kupuje, dwa razy kupuje
nie zgodze sie z ta opinia sporo mebli z ikea jest drewnianych i potrafia sluzyc bardzo dlugo, sporo znajomych ma kuchnie drewniane i bardzo chwala
ale sporo tez tam bubli

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
bo to anestezjolog podaje znieczulenie .. ale chyba zadnych badan zdarzyc nie zrobia jak kobieta w bolach jest juz na porodowce ...
Wiem ze jesli ma sie problemy ze sercem to trzeba to wczesniej sprawdzic i skonsultowac ze swoim ginem.
w PL , przynajmniej w moim szpitalu jest wskazanie do takiej konsultacji przed porodem.
co prawda jak jej nie zrobie to nikt nie moze mi takiego znieczulenia odmowic podczas porodu, ale jak to moj ginekolog wyjasnil, ulatwia zadanie bo np. wazne jest nawet zbadanie wad kregoslupa przed podaniem znieczulenia

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Cześć

odrobiłam zaległości.

ja dziś jak mówiłam tak zrobiłam. poszalałam sobie na dworze, byłam na kawie z koleżanką, potem doturlałam się do pracy, odwiedziłam lumpka, zgrzeszyłam wiedeńskim pączkiem i tak zeszło mi 5 godzin

a miałam leżeć, no nic lekarz mnie przechrzci
idąc na przystanek myślałam że się rozlecę normalnie, wszystko mnie bolało, a jakie ja prędkości osiągam.... normalnie szok
zmęczona przyszłam i obolała, ale jaka szczęśliwa. Jak pies który zerwał się ze smyczy normalnie.

ale w sumie to ja nie o tym chciałam Wam napisać...
wracając wturlałam się do kiosku, a w kiosku pełna oferta DAX SUN.
W ciemno wzięłam więc krem dla dzieci filtr 50, ten o którym pisałam kiedyś.
I co???? w domu patrzę i czytam a tam niespodzianka, krem od 6 miesiąca życia. no to myślę pochrzaniłam wzięłam nie ten co trzeba i dawaj szukam na stronie DAX, a tam kolejna niespodzianka, wszystkie te kremy których opisy Wam kopiowałam, mają zmienione opisy z bez ograniczeń wiekowych- na od 6 miesiąca życia.!!!!!!!!!!!!!!

no nie powiem co mnie strzeliło normalnie...
to chamstwo i wprowadzanie w błąd. Kremu nie otwarłam a ma długą datę wiec przyda się na pewno. Ale kupiłam bo myślałam że będę mogła stosować teraz.
No, więc dziewczątka jak zobaczycie to się nie napalajcie, że od pierwszych dni życia.
dla mnie to jawne oszustwo

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja piję dwie słabe dziennie. Gin pozwolił
ja piję INKE

na allegro widzialam kawe na laktacje - Bocianek

kupowala ktoras?

aaaaa jeszcze jedno pytanie - bo zamawialam pake od rp77 i w aukcjach mial suchy termofor z pestek wisni - czy ktoras z Was zamawia takie cudo?
Stary 2012-04-18, 23:19   #4671
clauudik
Rozeznanie

Dobranoc

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-18, 23:25   #4672
moniczka1302
Wtajemniczenie

karozka - bedzie dobrze

fonn - gratulacje!!!

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

dastii -
Stary 2012-04-19, 02:46   #4673
begie13
Zadomowienie

Nie mogę spaaać, od 2-giej
Mam tego dosyć
To się dzieje średnio co drugą noc

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Do klubu tępaków też się zaliczam i kwalifikuję się bez wątpienia uczę się do tych egzaminów i takiej porażki przy nauce to jak żyję nie miałam mam nadzieję, że jakoś pójdzie
Będzie dobrze
Gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży kurczą się komórki mózgowe i dlatego ciężko jest zapamiętać nowe informacje.

Cytat:
za wyniki i dla maluszka

Cytat:

Cytat:

Piękne słowa kapukat

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
czyli remont pokoju zakończony

Cytat:
badania nie ale konsultacja u anestezjologa jest potrzebna, on przeprowadza wywiad o chorobach i myślę, że może zlecić jakieś badanie w razie wątpliwości ale nie wiem na 100%

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 06:15   #4674
anulka4771
Wtajemniczenie

z kawką
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Tahito już gdzieś pisałam że zielono-czarny.
A z tym szydełkowaniem to mój M. mnie dzisiaj rozwalił. Siedzę i próbuję z tym szydełkiem i mówię do niego: nie nauczę się tego, nic mi nie wychodzi. A on do mnie, kochanie, spokojnie tylko 5 godzin na razie przy tym spędziłaś. No tępak ze mnie jak nic. Będę próbowała do skutku!
Rinco zakochałam się w tych trampeczkach.
Praktyka czyni mistrza jeszcze troche i będziesz dziargac swetry
Cytat:
Ale Was wzięło na to szydełkowanie

Dla małego już praktycznie wszystko mamy przygotowane, dziś poprałam już ostatnie pieluchy tetrowe i części od wózka i kołyski i już mam finito z praniem.

Po majowej wypłacie pokupuję tylko kosmetyki i będzie oczekiwanie
za wizytę
Cytat:
Mam tego dosyć

Będzie dobrze
Gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży kurczą się komórki mózgowe i dlatego ciężko jest zapamiętać nowe informacje.

za wyniki i dla maluszka

Piękne słowa kapukat

czyli remont pokoju zakończony

badania nie ale konsultacja u anestezjologa jest potrzebna, on przeprowadza wywiad o chorobach i myślę, że może zlecić jakieś badanie w razie wątpliwości ale nie wiem na 100%
Pomyśl że za nie długo nie będziesz spała prawie w ogóle.Bynajmniej ja się tak nastawiam.Z młodym jak był mały kładłam się o każdej porze dnia i nocy-jak on spał a i ja padałam na pysk tez się kładłam lecz teraz będzie Filip więc nici z takich drzemek.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Dasti

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:18   #4675
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Wczoraj padłam wieczorem na twarz, zdążyłam tylko przeczytać co naprodukowałyście ale odpisać już nie miałam sił. Po powrocie z drugiego spaceru z Oliwką tak mnie kuło w prawym boku, że myślałam że zwątpię a do tego chodziłam jak pokraka. Uhhh niech ten czas szybciej leci
Cytat:
U mnie w szpitalu na pewno wymagają wcześniejszej konsultacji anestezjologicznej, i jeśli mnie pamięć nie myli to coś mi babka wspominała, że od razu trzeba wspomnieć, że będzie się chciało znieczulenie bo oni chyba krew pobierają i jakieś badania. Ale głowy sobie za to uciąć nie dam bo pamięć już nie ta a ja nie brałam do porodu znieczulenia.

Cytat:
Mam tego dosyć

Będzie dobrze

begie to całkiem normalne w końcówce ciąży, pewnie organizm tak się przygotowuje na czekające nas zarwane noce Ja pamiętam, że z młodą ostatnich nocy prawie nie spałam a w noc przed stawieniem się w szpitalu na patologii zasnęłam o 7 rano Za to w szpitalu o dziwo się wysypiałam Nie przeszkadzały mi nawet stękające kobiety, którym rozkręcał się poród, spałam jak zabita.
Teraz też wielkich problemów, na razie, nie mam ze spaniem ale to pewnie dlatego, że nie zdążyłam doczekać okresu kiedy Oliwka przesypiałaby całe noce więc jak mogę spać to korzystam.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:24   #4676
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie zgodze sie z ta opinia sporo mebli z ikea jest drewnianych i potrafia sluzyc bardzo dlugo, sporo znajomych ma kuchnie drewniane i bardzo chwala
ale sporo tez tam bubli

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

w PL , przynajmniej w moim szpitalu jest wskazanie do takiej konsultacji przed porodem.
co prawda jak jej nie zrobie to nikt nie moze mi takiego znieczulenia odmowic podczas porodu, ale jak to moj ginekolog wyjasnil, ulatwia zadanie bo np. wazne jest nawet zbadanie wad kregoslupa przed podaniem znieczulenia

-
Masz prawo się nie zgadzać Ja nadal obstaję przy swoim

A co ma wada kręgosłupa do zoo??? Pytam z ciekawości

Patrzcie na to http://bebzol.com/pl/Zywa-lalka-gale...jec.71635.html

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-19 o 06:29
Stary 2012-04-19, 06:26   #4677
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Mam tego dosyć

Witaj w klubie. Mam identycznie, co drugą noc!!!
Dzisiaj obudziłam się koło 2ej, ale jakoś udało mi się zasnąć, obudziłam się przed 4tą, poszłam do toalety i koniec spania. Ostatnio to nawet w łazience światła nie świecę żeby się nie rozbudzić a i tak nic to nie daje

W ogóle kilka nocy temu zaobserwowałam ciekawe zjawisko. Mianowicie, obudziłam się w środku nocy, więc sobie leżę przewracając z boku na bok. Mąż śpi obok. Mam rogala między nogami. W pewnym momencie patrzę a on z zamkniętymi oczami zaczyna wyciągać mi tego rogala i sobie rozkłada nogi i chce tam włożyć! złodziej jeden! Jak mu nie wyrwałam tego rogala to aż się obudził. Nie dość, że człowiek nie śpi to jeszcze mu rogala kradną.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:32   #4678
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dzisiaj obudziłam się koło 2ej, ale jakoś udało mi się zasnąć, obudziłam się przed 4tą, poszłam do toalety i koniec spania. Ostatnio to nawet w łazience światła nie świecę żeby się nie rozbudzić a i tak nic to nie daje

W ogóle kilka nocy temu zaobserwowałam ciekawe zjawisko. Mianowicie, obudziłam się w środku nocy, więc sobie leżę przewracając z boku na bok. Mąż śpi obok. Mam rogala między nogami. W pewnym momencie patrzę a on z zamkniętymi oczami zaczyna wyciągać mi tego rogala i sobie rozkłada nogi i chce tam włożyć! złodziej jeden! Jak mu nie wyrwałam tego rogala to aż się obudził. Nie dość, że człowiek nie śpi to jeszcze mu rogala kradną.
dobre
to Twój Tż też lubi mieć coś między nogami

Ja ze spaniem nie miałam i nie mam problemów. No chyba, że mnie coś boli
Stary 2012-04-19, 06:51   #4679
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość

Niegrzeczny koteczek

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Wczoraj kupiłam kolejną paczkę pampersów,mam już ponad 200sztuk pewnie starczy mi na jakieś dwa tyg-hehe.Zastanawiam się jeszcze nad conajmniej jedną paczką.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 06:52   #4680
8ewus8
Zadomowienie

Ja chciałam ostatnio kupić te pampersy w promocyjnej cenie w rossmanie, ale gdzie tam, ani jednej paczki już nie było.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości