|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
I ponoć wystarczy 2 razy dziennie. trzeba to robić ruchami jakby się wymiatało z buzi - cokolwiek to znaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech moc bedzie z Tobą! Mało przyjemne zajęcie ![]() Cytat:
Edit: już odpisałaś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj po tych zajęciach na SR miałam lekki niesmak. Zajęcia z rehabilitantką suuper - po 45 ćwiczeń kręgosłup nie bolał i sama się podniosłam - więc bylam mega dumna z siebie ![]() Ale potem ten wyklad ze stomatologiem - merytorycznie ciekawy - ale kobieta która wykładała 2 miesiące temu urodziła córeczkę i zachowywała się tak jakby była ciągle w depresji poporodowej na wszystko narzekała - na obsługę w szpitalu, na to że ze szczepionek koreańskich rtęć się do mózgu dostaje itd... nawet nie wszystko rozumiałam co ona tam gadała. I śmiesznie było bo pomiędzy wykład ze slajdów oczywiście wrzucała te swoje komentarze wyrwane z kontekstu dotyczące jej dziecka, cesarskiego cięcia, cewnika, majtek siatkowych - czułam się conajmniej dziwnie a mój TŻ zniesmaczony bezpośrednością wykładowcy. dobra zabieram się z trampki ciekwae jak mi wyjdą ![]() Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-04-18 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Rozeznanie
|
Tahito już gdzieś pisałam że zielono-czarny.
A z tym szydełkowaniem to mój M. mnie dzisiaj rozwalił. Siedzę i próbuję z tym szydełkiem i mówię do niego: nie nauczę się tego, nic mi nie wychodzi. A on do mnie, kochanie, spokojnie tylko 5 godzin na razie przy tym spędziłaś. ![]() Rinco zakochałam się w tych trampeczkach. ![]()
#4657 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pewnie oglądają mecz Barcelona- Chelsea
![]() Ach, ten Messi... ![]() Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-18 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Ale Was wzięło na to szydełkowanie
![]() Ja miałam wczoraj wizytę i Dominiś ma 2400, ani rozwarcia ani nic się z szyjką nie dzieje. Dla małego już praktycznie wszystko mamy przygotowane, dziś poprałam już ostatnie pieluchy tetrowe i części od wózka i kołyski i już mam finito z praniem. Po majowej wypłacie pokupuję tylko kosmetyki i będzie oczekiwanie ![]()
![]() |
#4659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n Tylko tak jak pisałam wcześniej, ja troche te instrukcje pozmieniałam, bo mi jakieś takie wielgachne wychodziły ![]() Powodzenia ![]() Ja się zabrałam za kocyk i nie mogłam sobie z nim poradzić - chyba za łatwy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak naprawdę my wlewamy do wanienki tyle wody, żeby pokryło dno i mogłaś wsadzić rękę - nie więcej, wkładamy dziecko od nóżek zaczynając - żeby się nie przeraziło i nie zamaczamy go na razie w wodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak przy okazji, miałam dziwne myśli przed porodem, że nie dam sobie z tym rady, że dziecko to wielka odpowiedzialność, że nie będę umiała być matką... hmmm.. dobra rada dziewczyny - jak Wam przyjdzie coś takiego do glowy idzcie się przewietrzyć, może położna miała rację mówiąc że nie wszyscy zakochują się w swoich noworodkach od razu, bo kto zakochuje się w nieznajomych - ale cała reszta przychodzi od razu - nazywa się to instynktem, ja byłam pewna, że przy moim śnie nie dam rady obudzić się kiedy dziecko zapłacze, nawet ustawiałam sobie zegarek co 3h - bo jakbym się nie obudziła to co 3 h musze karmić - zegarek jest niepotrzebny, nim on zapłacze to ja już jestem z nim na przewijaku zmieniając pieluszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ale pomyśl ile dobroci z tego płynie - ja nie zdążyłam i szwy nadal mnie wkurzają ![]() Cytat:
nie ma to jak pokazać ludziom że po porodzie czujemy się świetnie i nie ma co się bać ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uciekam spać do juterka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie mi, lekarka kazała mi dziś odstawić no-spę (wcześniej łykałam 3xdziennie) i zapomniałam jej zapytać, czy magnez też mam odstawić. Jak myślicie?? Jutro zadzwonię i zapytam, ale może miała któraś z Was takie zalecenia??
![]() |
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
pokój wytapetowany! na reszcie.
jutro zamontujemy karnisz i listwy. i na mebelki się zdecydować musimy |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
Wpadłam jeszcze na dobranoc
![]() Zajęłam się robieniem czapeczki i nawet dużo już zrobiłam, ale...wychodzi jak dla stożkogłowych ![]() Dzisiaj już padam na pychola. Życzę kolorowych snów. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
mam pytanko orientujecie się czy do znieczulenia przy porodzie potrzebne sa jakies badania?
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() nie pamietam, jak cenowo wyszly, ale wygladaly b. fajnie, tylko fotel bujany nie przypadl mi do gustu - wyglada bardzo masywnie ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
bo to anestezjolog podaje znieczulenie .. ale chyba zadnych badan zdarzyc nie zrobia jak kobieta w bolach jest juz na porodowce ...
Wiem ze jesli ma sie problemy ze sercem to trzeba to wczesniej sprawdzic i skonsultowac ze swoim ginem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale sporo tez tam bubli ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
co prawda jak jej nie zrobie to nikt nie moze mi takiego znieczulenia odmowic podczas porodu, ale jak to moj ginekolog wyjasnil, ulatwia zadanie ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- ja piję INKE na allegro widzialam kawe na laktacje - Bocianek kupowala ktoras? aaaaa jeszcze jedno pytanie - bo zamawialam pake od rp77 i w aukcjach mial suchy termofor z pestek wisni - czy ktoras z Was zamawia takie cudo? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Rozeznanie
|
Dobranoc
![]()
#4672 |
Wtajemniczenie
|
karozka -
![]() fonn - gratulacje!!! ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- dastii - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||
Zadomowienie
|
Nie mogę spaaać, od 2-giej
![]() ![]() ![]() Mam tego dosyć ![]() To się dzieje średnio co drugą noc ![]() Cytat:
![]() Gdzieś wyczytałam, że pod koniec ciąży kurczą się komórki mózgowe i dlatego ciężko jest zapamiętać nowe informacje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli remont pokoju zakończony ![]() badania nie ale konsultacja u anestezjologa jest potrzebna, on przeprowadza wywiad o chorobach i myślę, że może zlecić jakieś badanie w razie wątpliwości ale nie wiem na 100% |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Dasti ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj padłam wieczorem na twarz, zdążyłam tylko przeczytać co naprodukowałyście ale odpisać już nie miałam sił. Po powrocie z drugiego spaceru z Oliwką tak mnie kuło w prawym boku, że myślałam że zwątpię a do tego chodziłam jak pokraka. Uhhh niech ten czas szybciej leci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz też wielkich problemów, na razie, nie mam ze spaniem ale to pewnie dlatego, że nie zdążyłam doczekać okresu kiedy Oliwka przesypiałaby całe noce więc jak mogę spać to korzystam.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() ![]() A co ma wada kręgosłupa do zoo??? Pytam z ciekawości ![]() Patrzcie na to http://bebzol.com/pl/Zywa-lalka-gale...jec.71635.html Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-19 o 06:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj obudziłam się koło 2ej, ale jakoś udało mi się zasnąć, obudziłam się przed 4tą, poszłam do toalety i koniec spania. Ostatnio to nawet w łazience światła nie świecę żeby się nie rozbudzić a i tak nic to nie daje ![]() W ogóle kilka nocy temu zaobserwowałam ciekawe zjawisko. Mianowicie, obudziłam się w środku nocy, więc sobie leżę przewracając z boku na bok. Mąż śpi obok. Mam rogala między nogami. W pewnym momencie patrzę a on z zamkniętymi oczami zaczyna wyciągać mi tego rogala i sobie rozkłada nogi i chce tam włożyć! złodziej jeden! Jak mu nie wyrwałam tego rogala to aż się obudził. Nie dość, że człowiek nie śpi to jeszcze mu rogala kradną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to Twój Tż też lubi mieć coś między nogami ![]() Ja ze spaniem nie miałam i nie mam problemów. No chyba, że mnie coś boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Wczoraj kupiłam kolejną paczkę pampersów,mam już ponad 200sztuk pewnie starczy mi na jakieś dwa tyg-hehe.Zastanawiam się jeszcze nad conajmniej jedną paczką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam ostatnio kupić te pampersy w promocyjnej cenie w rossmanie, ale gdzie tam, ani jednej paczki już nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.