Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 21:36   #751
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

Jaka cudna kitka Zuziowa się przy Zosiowej chowa

W ogóle wszystkie dzieciaczki przesłodkie i do wycałowania wszystkie po kolei
wszystkie piękne, a najfajniejsze, że każdy zupełnie różny od poprzedniego!
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:37   #752
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Dziewczyny na krosty, suche plamy, czerwone policzki polecam cutibazę. To krem z apteki za niecałe 10 zł i u nas sprawdza się świetnie. A dla dorosłych na podobne problemy to polecam nanobazę. Przetestowałam na sobie, a od kilku lat mam różne skórne alergie i bardzo łagodzi. Bo nie można się non stop sterydami smarować (zwłaszcza takich maluszków), bo one przebarwiają na stałe skórę w miejscu stosowania przy za długim stosowaniu.
Kupiłam i smarowałam i pomogło - co prawda nie było dużej wysypki ale obeszło się bez sterydów pisałaś i cutibazie może wcześniej na forum??? Bo gdzieś o niej wyczytałam i dlatego kupiłam ale nie wiem gdzie hehe

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:39   #753
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kupiłam i smarowałam i pomogło - co prawda nie było dużej wysypki ale obeszło się bez sterydów pisałaś i cutibazie może wcześniej na forum??? Bo gdzieś o niej wyczytałam i dlatego kupiłam ale nie wiem gdzie hehe
pisałam, cieszę się w takim razie że pomogło!
Stary 2012-04-18, 21:40   #754
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzisiaj polożyłam go na chwilunię na podłodze, to zaczął ją lizać
U nas też było lizanie i turlanie a teraz już jest turlanie i raczkowanie także Franek jest na dobrej drodze

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
pisałam, cieszę się w takim razie że pomogło!
To przynajmniej wiem komu dziękować DZIĘKUJĘ

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:40   #755
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia może to jest właśnie metoda?! Bo Zo w kojcu czy na łóżku jakoś się jednak przemieszcza, ale nie ma za dużego pola manewru. Jutro koc wypróbuje i poinformuje o postępach
No jutro też spróbuję.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:42   #756
Sharifa
Rozeznanie

Stojcie szalone! Czytam i czytam, zaznaczam i konca nie widac i znowu mi polowe cytatow zezre.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziekujemy cioteczkom za miłe słowa.

Czy wy mi uwierzycie, że dziecko moje właśnie drugi raz usiadło z pozycji "raczka"? Siedzi i się cieszy I przestał marudzić
Za pierwszym razem myślalam, że to przypadek i nie pisałam, a teraz...szok!

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzięks laski - żegnaj emolium sasasasasa

No podnosi nam poprzeczkę Kwilonek
Tez skorzystam z dobrej rady

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Małgosia ale ten Twój Stefek to super facet jeszcze skubany uczy się w tempie światła super!

a mój Stasiek popitala do tyłu i to gdzie chce fotka w załączniku gdzie dziś wlazł, cały pokój przmierzył żeby tam się wepchnąć
a wogóle dziś sobie siedział obok mnie i zaczął się wspinać po mnie, tak że klęknął na kolana i rękoma się mnie trzymał i stawać chciał ale go ciałko przerważyło ale zaszokował mnie ten mój syn, chyba prędzej stanie niż zacznie raczkować do przodu

drugie z pajdką chleba
niedlugo bedziesz dziecka szukac

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

a jak juz sie dzis z tymi zdjeciami rozszalałam to jeszcze z serii bawie sie z funflami i drugie:padłem
Jejku, on ma cale zoo! A jakie wielgachne te kumple, zawsze takie chcialam jak sama bylam mala

Cytat:
Zośka szuka swojego lepszego profilu, tym razem lekko boczkiem
No no, moglaby reklamowac ten lezaczek

Cytat:
staram się w zasięgu jej wzroku usuwać to, czego dostać nie może, a bardzo by chciała. i niestety z każdym dniem ta lista się powiększa. dla Zo największe szczęście to dorwać opakowanie chusteczek babydream, telefon mamy, pilota, komputer, i ogon kota, tyle że ten specjalnie nie protestuje, to niech se ciąga go
O tak, jak biore Nadie na kolana w godzinach pracy i zaczynam odsuwac na biurku to czego nie powinna dotykac, to w zasiegu raczek nic nie zostaje i musze specjalnie cos innego podsuwac.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a i bardzo się cieszę, że mogłam pomóc odnośnie reklam

Eee nie bawie sie tak, znowu wizaz mnie wykiwal. NAstepnym razem bede nadrabiac na raty, a co

A chwalilam sie, ze moje dziecko podjelo ze mna dzisiaj "dialog"? Mowie do niej rano, bo ciemno bylo i deszczowo "widzialas jaka brzydka pogoda dzisiaj?, a ona mi na to "niiieeeee" A jak sie zaczelam z niej smiac to popatrzyla jak na glupka W koncu zapytalam to odpowiedziala, a matka zamiast rozmawiac dalej to sie smieje
Stary 2012-04-18, 21:46   #757
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
No jutro też spróbuję.
tylko z rana ze dwa razy podłogę umyję, jak ma zacząć od lizania

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
S
A chwalilam sie, ze moje dziecko podjelo ze mna dzisiaj "dialog"? Mowie do niej rano, bo ciemno bylo i deszczowo "widzialas jaka brzydka pogoda dzisiaj?, a ona mi na to "niiieeeee" A jak sie zaczelam z niej smiac to popatrzyla jak na glupka W koncu zapytalam to odpowiedziala, a matka zamiast rozmawiac dalej to sie smieje
boska!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 21:47   #758
minio1984
Zadomowienie

U mnie podłoga się nie sprawdza, bo zaraz się z brzucha przekręca na plecy i tłucze głowinę i kładę na macie, ale postępów jeszcze nie zauważyłam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:48   #759
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
!
mój to dzwona przyliczył, zaszedł się z płaczu, a potem znowu śmigał.
Za chwilę patrze a ten sobie obraca czymś w paluszkach, ja sie patrze a to mi z chleba wypadło ziarno , już miał do buzi brać spróbować

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:48   #760
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
S
szanowny tatuś w telewizji pracuje to niech córkę wkręca w szołbiznes
Stary 2012-04-18, 21:50   #761
anciaahk
kosmitka

Cytat:

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

boska!
No ja dzisiaj nie myłam, dlatego szybko go podniosłam

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:50   #762
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Za chwilę patrze a ten sobie obraca czymś w paluszkach, ja sie patrze a to mi z chleba wypadło ziarno , już miał do buzi brać spróbować
no inspekcję sanitarną zrobię, ale przy moim kocie ciągle jakieś wynalazki znajduje na podłodze! ja nie wiem skąd on to wszystko wygrzebuje
Stary 2012-04-18, 21:50   #763
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Stojcie szalone! Czytam i czytam, zaznaczam i konca nie widac i znowu mi polowe cytatow zezre.

Tez skorzystam z dobrej rady

niedlugo bedziesz dziecka szukac

Jejku, on ma cale zoo! A jakie wielgachne te kumple, zawsze takie chcialam jak sama bylam mala

O tak, jak biore Nadie na kolana w godzinach pracy i zaczynam odsuwac na biurku to czego nie powinna dotykac, to w zasiegu raczek nic nie zostaje i musze specjalnie cos innego podsuwac.

Eee nie bawie sie tak, znowu wizaz mnie wykiwal. NAstepnym razem bede nadrabiac na raty, a co

to se pogadałas

Ancia a mój zaczoł dywan jesc, teraz koc mu daje bo to ciężej a dywan ma nitki i wiecznie w buzi mu znajdowałam

a to mój maluszek, od okruszka do wiekszego mikruska
DPLz-12a-1.jpg

dzis juz wam tyle fot dałam że na nastepne pół roku wam styknie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:52   #764
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no inspekcję sanitarną zrobię, ale przy moim kocie ciągle jakieś wynalazki znajduje na podłodze! ja nie wiem skąd on to wszystko wygrzebuje
a to wy nie wiecie ze dzieci to najlepsze odkurzacze? wszystko wynajdą
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:52   #765
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
to se pogadałas

Ancia a mój zaczoł dywan jesc, teraz koc mu daje bo to ciężej a dywan ma nitki i wiecznie w buzi mu znajdowałam

a to mój maluszek, od okruszka do wiekszego mikruska
Załącznik 4630292

dzis juz wam tyle fot dałam że na nastepne pół roku wam styknie
ekstra patent z tym miśkiem, macie dobre odniesienie!
Stary 2012-04-19, 06:33   #766
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Niech ktoś mi powie co jest Stefanowi od 22 do po 24 był taki ryk, że aż ochrypł. Znowu nic nie pomagało. Padł poprostu ze zmęczenia Ja już serio nie wiem co mu dolega.

Malgosia zamknij poprzedni wątek bo Szalona Martynka i tam się chwali

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
już lepiej, nie ma juz żadnych szmerów na oskrzelach, nie kaszle, nie ma katarku, ale jeszcze przez tydzień się inhalujemy. Ale za to marudka straszna, chyba zęby w końcu wyjdą (przynajmniej mam taką nadzieje) no i nocki kiepskie bo się co chwilę budzi, a ja maszeruje co chwilę do jego pokoju (szkoda że kilometrówki nie płacą )
No to dobrze, że lepiej bo dlugo to trwało
JA to sobie tłumacze, że kiedyś z tego wyrośnie. Musi być lepiej.

Cytat:
Wiecie co, tak myślę, jak te Wasze dzieci na podłodze się znajdują?? Może mój nie raczkuje, bo albo spędza dzień leżąc/siedząc - na kanapie lub na rękach. Ale jak mam go na tą podłogę położyć? .
Jak kiedyś kładłam na kocu, to w mig nauczył się robić obracanki. Może i raczkowanie w taki sam sposób do niego przyjdzie?

Nie wiem, czy Ciebie to przejmie, ale gdzieś czytałam, że nie można z puszki, tzn konserwowanych czy jakoś tak nie można, bo sama czaiłam się na pomidorową.
I ten koncentrat mnie zaskoczył w przepisie, nie pomyślałabym, że można.
Kupiliśmy dywan specjalnie żeby mógł swobodnie śmigać. Zaliczył już kilka niekontrolowanych przewrotów, ale nic sie nie stało. Troche strachu. Dywan dywanem a i tak najlepiej jak sobie polepie po panelach

Nie przejeło mnie to Moja mama gotowala Alicji zawsze na koncentracie i Alicji nic nie jest. Fakt pomidory uczulają bardziej i trzeba uważać, ale jak nie ma przeciwskazań to why not. A ja jeszcze nie dojrzałam do etapu pomidorowej. to wyższa szkoła jazdy. Póki co jesteśmy przy jarzynowych

Cytat:

Cytat:
Stary 2012-04-19, 07:02   #767
malina201
Raczkowanie

hej dziewczyny!
dawno mnie nie bylo;/ choc pewnie zadna mnie nie pamieta bo nie bylam zbyt rozmowna przeczytalam posty z grubsza (wszystkich nie dalabym rady, dwa przejscia do nastepnych wątkow ) wszystkie dzieciaczki sa przeslodkie!! czytam o waszych osiagnieciach i jestem pod wielkim wrazeniem! Lilianka ma dopiero jeden zabek a wlasciwie zarodek ząbkowy ledwie widoczny i straszna z niej manipulantka wszystko zalatwia placzem. połoze ja na podloge ,placze.zabawka sie ulozy nie tak jak ona chce,placze. znikne z jej pola widzenia, placze. .. całodzienny placz;/ czasem pomarudzi , cos ja zainteresuje, przestanie i zajmie sie tym, wtedy mama szybko moze zajac sie swoimi sprawami. potrafi sie bawic sama poki mnie nie zobaczy bo wtedy jest koniec. mam nadzieje ze jej przejdzie bo nic marudce nie pasuje! moze to przez ten ząbek.. a nasze osiagniecia to: prawie siedzenie a wlasciwie jakas pozycja boczna jak ja posadze to dluzsza chwile posiedzi:P raczkowanie-bujanie podnosi sie na rekach i nogach przechyli do przodu upadnie na tułów i sie buja i hopsia hopsia przy staniu (oczywiscie z pomoca mamy) nie doczytalam o chodzikach macie juz? czy za wczesnie?
malina201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 07:35   #768
gerda
Zadomowienie

witam się

Cytat:
he co tam odkładanie, jak udo jest to trzeba wykorzystac

ja ze schabikiem coś bede chyba kombinowac na jutro, miała byc pomidorowa ale nei wiem czy pójde do sklepu po pomidorki

a jak juz sie dzis z tymi zdjeciami rozszalałam to jeszcze z serii bawie sie z funflami i drugie:padłem

a w ogóle powinni mio zabrac aparat bo w ciągu 3 dni chyba z 60 fotek nacykałam, mąz mówi ze nie nadąża hehe
o jaki zwierzyniec

Cytat:
Zbieram się do zakupienia chrupek, bo jak czytam że to Waszym dzieciom sprawia tyle radości, to może i Zo zasmakuje. Mamy nie ma mojej, to nie będzie mi nad uchem marudzić. Jakieś to są konkretne chrupki, czy po prostu kukurydziane?
my jemy zwykłe, ale z hippa też widziałam

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
a wogóle dziś sobie siedział obok mnie i zaczął się wspinać po mnie, tak że klęknął na kolana i rękoma się mnie trzymał i stawać chciał ale go ciałko przerważyło ale zaszokował mnie ten mój syn, chyba prędzej stanie niż zacznie raczkować do przodu
moja robi tak samo, za to raczkowanie ma gdzieś głęboko

Cytat:

Cytat:
a któż to taki?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:17   #769
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Asia, zaniedlugo to on funfla do kieszeni schowa Slodziak mały

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a któż to taki?
A któż to wie Wpada raz na jakiś czas i opowiada o osiągnięcicha swojego dziecka. Nie mam pojęcia kto to.
Stary 2012-04-19, 09:11   #770
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
już wczoraj do moderatora napisałam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:49   #771
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
to mam tu leżeć i kwiczeć do jutra?
Też ciekawa jestem Chyba Małgosia kazałaby CI czekać
Cytat:
wiecie co, a ja nie daję polizać Zośce słodkości czy czegokolwiek innego, czego nie będę mogła jej dać jak jej zasmakuje... Bo ona potem patrzy na mnie tymi oczyma wielkimi ze zdziwienia że mama coś zabiera i mnie się przykro strasznie wtedy robi.
Oj tam oj tam ten wzrok jest chyba nieunikniony. Dziś nie dasz czekolady a za kilka miesięcy drogiej lalki w sklepie którą dorwie na chwilę w ręce

Cytat:
Asia a nie boisz się, że sobie coś zrobi wkładając do buzi te chustki? Bo mnie się wydaje, że one jednak ostre mają te końce, a ta przyspieszenia dostaje na łóżku jak na drugim końcu je wypatrzy i trzyma tak, ze ubrać się jej nie da!
O kurcze ostre ? Co wy to ja chyba za lajtowo do tego podchodzę - niemożliwe
Cytat:
Aaa Minio zapomniałam napisać - Adaś wygląda super!!!

I Cotka - chyba wczoraj zapomniałam - najlepszego za 7 miesięcy dla Filipka!!
Dziękować
Cytat:
Mmmm delicje

A tak serio to ja mojego często kładę. Jak widzę jego radochę jak sobie może poklepać podłogę. Szkoda tylko, że jedyne co robi to się kręci jak bączek i nic więcej.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
U mnie podłoga się nie sprawdza, bo zaraz się z brzucha przekręca na plecy i tłucze głowinę i kładę na macie, ale postępów jeszcze nie zauważyłam
O proszę. Muszę tego mojego lenia pogonić normalnie Leń nad lenie!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Asia, zaniedlugo to on funfla do kieszeni schowa Slodziak mały

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A któż to wie Wpada raz na jakiś czas i opowiada o osiągnięcicha swojego dziecka. Nie mam pojęcia kto to.
Ja myślałam, że to zaginiona mama, ale zerknęłam i widzę 4 posty dopiero. Później więcej było, ale raczej nie z naszego wątku

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:51   #772
mama zosi
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
już nie napiszę, do której spałyśmy żeby nie denerwować niektórych , ale pochwale się, że Zo leży koło mnie i z pozycji na plecach próbuje usiąść i ciągnie głowę do przodu i z każdą próbą odrywa się coraz wyżej. Tylko złości się przy tym, że coś chce a jej nie wychodzi. Wygląda jakby brzuszki robiła. Może skubana chce coś mamusi delikatnie zasugerować?!
Stary 2012-04-19, 10:07   #773
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Też ciekawa jestem Chyba Małgosia kazałaby CI czekać

Myślisz że powinna pojechać podnieśc Asie?
Oj tam oj tam ten wzrok jest chyba nieunikniony. Dziś nie dasz czekolady a za kilka miesięcy drogiej lalki w sklepie którą dorwie na chwilę w ręce

Tak będzie.

O kurcze ostre ? Co wy to ja chyba za lajtowo do tego podchodzę - niemożliwe

Ja daje chusteczki higieniczne
A tak serio to ja mojego często kładę. Jak widzę jego radochę jak sobie może poklepać podłogę. Szkoda tylko, że jedyne co robi to się kręci jak bączek i nic więcej.

Mówię Ci on poprostu wstanie i Ci pacnie ze te wymagania

Ja myślałam, że to zaginiona mama, ale zerknęłam i widzę 4 posty dopiero. Później więcej było, ale raczej nie z naszego wątku
No iście Szalona

Cytat:
Dzień Dobry!
już nie napiszę, do której spałyśmy żeby nie denerwować niektórych , ale pochwale się, że Zo leży koło mnie i z pozycji na plecach próbuje usiąść i ciągnie głowę do przodu i z każdą próbą odrywa się coraz wyżej. Tylko złości się przy tym, że coś chce a jej nie wychodzi. Wygląda jakby brzuszki robiła. Może skubana chce coś mamusi delikatnie zasugerować?!
Nic nie mów/pisz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 10:21   #774
mama zosi
Zakorzenienie

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...la_dzieci.html

do poczytania przy kawce
Stary 2012-04-19, 10:27   #775
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Małgosia ja Ci tu dam pacnąć !

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:30   #776
danika
Zakorzenienie

O matko i córko jaka tu wczoraj produkcja odchodziła, serio jak za brzuszkowych czasów
a ja walczyłam z maruderem, podobnie jak u Ciebie Małgosia1983, cos chyba nasze dzieci sie zmawiają na bobowizażu znowu

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Danika jak robiłaś budyń?
120 ml + 4 miarki mm
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
pół żołtka

w połowie mleka rozmieszać żółtko i mąkę, resztę mleka zagotować. Na to zagotowane wlać mleko z mąką i żółtkiem i gotować chwilę (ja tak 3 min gdzieś gotowałam)

wyszło dobre niunia przeżyła

Cytat:

a mój Stasiek popitala do tyłu i to gdzie chce fotka w załączniku gdzie dziś wlazł, cały pokój przmierzył żeby tam się wepchnąć
super Staś Olga tez tak łazi do tyłu ale sie wkurza bo ona chce do przodu ale jej nie wychodzi

Cytat:
Asik taki mam przepis z forum:

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (pomidory mogą uczulać)
- marchew 1 szt.
- kurczak ok. 100 gr
- ryż 1 łyżka ugotowanego
- por kawałeczek
- pietruszka ½
- olej 1 łyżeczka
- natka pietruszki do smaku
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Ugotować rosołek z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora. Do gorącego dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zmiksować razem, dodać ryż, olej i posiekaną natkę pietruszki.
ale to chyba dla starszych dzieci, nie? ten rosołek?

normalnie chyba z 10 cytatów miałam a zostały 2... nie kumam jak to działa

Asia Marcelito jest niezły przystojniaczek

A Zofia z kitką mnie powaliła na łopatki

danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:33   #777
mama zosi
Zakorzenienie

Danika, ja opracowałam sobie system, że jak mam dużo do nadrobienia to cytuje po stronie, bo inaczej ucina te cytaty. Nie wiem jak to działa, ale może wiadomość może mieć ograniczoną ilość znaków.
Stary 2012-04-19, 11:30   #778
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Doberek znów mnie dopadł brak czasu nagotowałam małej zupki i zakrętki mi nie zassało wyrzucić? czy mogę podać?

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:32   #779
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Doberek znów mnie dopadł brak czasu nagotowałam małej zupki i zakrętki mi nie zassało wyrzucić? czy mogę podać?
dwa dni może w lodówce poleżeć, mam nadzieję

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Pierwsze próby Zośki z podłogą zakończyły się rykiem! Ale walczymy dzielnie
Stary 2012-04-19, 11:36   #780
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dwa dni może w lodówce poleżeć, mam nadzieję

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Pierwsze próby Zośki z podłogą zakończyły się rykiem! Ale walczymy dzielnie
Aha czyli tylko jeden słoiczek do wyrzucenia uff

Miałam nie wstawiac fotek ale co tam.. ostatnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030773m.jpg (143,3 KB, 49 załadowań)

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości