|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
![]()
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołszki
![]() ![]() ![]() Co do kupacza niemowlęcego na fartuchu pielęgniarskim to nic nowego, dobrze, że ja w szpitalu miałam koszule na zmianę, bo moja córcia jak ją przebierałam załatwiła mi koszulę kupaczem swym ![]()
#1293 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
A u mnie zapowiadają burze od popołudnia do poniedziałku chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja to chyba zabiorę się a zakupy w bardzo późnej ciąży, bo nawet nie mam kiedy tego zrobić na spokojnie. ![]() A ja dawno nie podsyłałam swojego brucha na maila. Zrobię to w najbliższych dniach. Jutro zaczynam dopiero 14 tydzień. Mój brzuch wygląda nadal jak brzuch objedzonej kobiety, a nie kobiety w ciąży ![]()
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
hej. u mnie zimnica, ciemnica i tylko czekac az lunie, az mi sie z łóżka nie chce wychodzic
![]() ja pierwsze usg mam dopiero w poniedziałek, ale tez strasznie wysypana jestem, choc nigdy nie mialam problemów z cera, więc mam nadzieję że córcia bedzie. żeby tylko wszystko dobrze było, tak bardzo sie boję...
#1297 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę że sporo się tu dzieje ![]() Konczi trzymam kciukasy żeby wszystko było dobrze, wracaj do nas jak najszybciej ![]() Anusia gratulacje synusia, ciekawe czy mojej córci też coś urośnie przez miesiąc ![]() Colds dołączam się w kwestii dylematu z karmieniem, też wracam na uczelnię w październiku i najprawdopodobniej od samego początku będę dzidzię przyzwyczajać do odciągniętego mleka serwowanego w butelce, bo mimo wszystko o ile będę miała pokarm nie chcę rezygnować z karmienia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj przymierzyłam spodnie z bardzo niskim stanem, takie szarawary, ale wyglądało to okropnie, jakbym tłusty bandzioch pokazała a nie domek dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Wtajemniczenie
|
Haaaj!
Cytat:
![]() sliiiczne ![]() ja jutro zaczynam 17 tc a brzuch mam jak w 12 miesiącu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o wyprawkę, to ja będę się sugerować tą listą: http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html Co sądzicie dziewczyny z dziećmi? Ta lista brzmi dla mnie rozsądnie ![]() A przed chwilą pierwszy raz leżałam sobie na brzuchu i widziałam dokładnie takie górki jak mały mnie kopał! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłoby fajnie gdyby doświadczone mamy się o niej wypowiedziały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
Agnes gratuluję córci
![]() a Anusi Karinci z jajkami ![]() tak wogóle to dzień dobry i potwierdzam słonka ni ma ![]() wczoraj kupiłam pierwsze ciążówki ale takie bardziej sportowe ![]() No i mój dzidek jak nie dawał znaku życia to teraz szaleje ze 3 razy na dzień. Ooo.. właśnie teraz szaleje ![]() A w ciąży cerę mam śliczną, na początku troszku suchych liszaji a teraz nic ![]()
#1305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorzej wysypało mnie na ramionach, szyi i dekolcie, od małych krostek po wulkany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Zadomowienie
|
Helloł!!!!
Witamy się w pierwszym dniu 22 tygodnia!! Jutro USG 3 D ![]() Lista jest ok, ale tak jak pisała zielone- wiele rzeczy można sobie odpuścić albo zamienić tak jak z tymi nożyczkami do paznokci- też używałam cążki takie jak używam na sobie tylko w wersji mini i mają ogranicznik żeby za dużo maluszkowi nie ciachnąć. Ręcznik z kapturkiem miałam jeden, ale zauważyłam że te ręczniki robią z kiepskich materiałów które zwyczajnie słabo wode wsiąkają, dlatego używałam w końcu zwykłego mięciutkiego i grubego ręcznika, który mi w moment laski osuszył.
#1307 |
Wtajemniczenie
|
ja sobie kupiłam jeden z kapturkiem ale taki bardziej misiowaty to zawinięcia dzidka niż do wycierania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym to zrobić jakoś z głową bo jednak jak sobie liczę to trzeba na ta wyprawkę wydać sporo kasy. Wstawiam moje wybrane mebelki ![]() te dwie szafy sa i IKEA a łóżeczko będzie z allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wózek to już w ogóle!!! Konczi trzymam kciuki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ja wpadam się przywitać i wracam do pracy. dziś później biorę się do roboty, ale wreszcie załatwiłam sobie wpis od internisty w karcie ciąży ![]()
![]() |
#1310 |
Zadomowienie
|
Doberek
![]() Super ta lista. Też będę do niej zaglądała kompletując wyprawkę. Wczoraj skusiłam się na zakup na allegro. Zobaczymy czy nie będę żałować. Jeżeli chodzi o zakupy przez internet to się zawsze martwię o jakość materiału. Kupiłam coś takiego w białym kolorze http://allegro.pl/show_item.php?item=2273510999 Nie mogłam się oprzeć ![]() Jaką miałam okropną noc. Cały czas bolały mnie plecy... Nie mogłam pozycji znaleźć. To dopiero półmetek... mam nadzieję że to się teraz nie stanie codziennością do porodu. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- I_K super mebelki. To łóżeczko byłoby u nas idealne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() elena,Ty już znasz płeć maleństwa? tamlin mój też ucieka ![]() Wczoraj właśnie dał nogę od dentystki,najpierw schodami,potem wsiadł do windy,a ja już nie zdążyłam.Zeszłam na dół i czekałam,że go usłysze między piętrami,albo zjedzie na dół i siedze na schodach,czekam(a brzuch mnie bolał) a on wchodzi do budynku...myślałam,że umre..., z tego strachu nawet na niego nie krzyczałam,klapów też nie dostał,bo mąż już by to zastosował.Ma zakaz na bajki i gry.Musimy być nieugięci,bo zwykle mąż mu później pozwałał na jedną bajeczkę,ale na jednej się nie skończyło ![]() Ps. Actimel jest dobry na zaparcia ![]()
![]() |
#1312 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja mam juz od samogo rana zły dzień mielismy dzis dostac klucze od nowego mieszkania ale wlasciciel zadzwonil i stwierdzil,ze musi cos tam jeszcze porobic i dostaniemy je dopiero w poniedziałek ![]() ![]() ![]()
#1313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sojka bardzo mądrze napisała to powyżej ![]() ![]() ja dla dziecka też nie mam nic, oprócz bucików i sliniaczka co udało mi sie jeszcze na zimowje wyprzedaży w adidasie upolowac z Kubusiem Puchatkiem ![]() ![]() ![]() mi według tego kalendarza wychodzi chłopak ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-04-19 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie chłopak ![]()
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki!
Anusia479 gratuluje synka ![]() ![]() my jesteśmy od 8 na nóżkach, przed chwilą wróciliśmy z poczty i tu mile zaskoczenie, przepuszczono mnie w kolejce ![]() ![]() ![]() w ogóle przed chwilą o mały włos nie sprzedałam swojej sukni ślubnej jakiejś psychopatce ![]() ![]()
#1316 |
Rozeznanie
|
Almariel i Katee27 ślicznie dziękuję.
Kate wyprawka naprawdę prześliczna ![]() Tu jest lista z wizażu z ew. uwagami: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=33 Może się przyda. Czeka mnie teraz badanie połówkowe. Chciałam zapytać mamusie, które mają je już za sobą czy dziecko badane jest w ten sam sposób jak ok.12 tc czy dochodzą dodatkowe parametry? Wiem tylko że dopiero teraz może być sprawdzona ilość naczyń w pępowinie. Słyszałyście może o dwunaczyniowych pępowinach? To poważna anomalia czy nie ma żadnego wpływu na rozwój dziecka?
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | ||
Konto usunięte
|
u mnie tez zapowiadają ale nie wiem skąd te burze niby mają byc skoro szałów z temperaturą nie ma.mi to wręcz jest zimno jak wyjde na zewnatrz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam listę i przedstawię jak wyglądała moja była trochę skromniejsza:
1. Wózek 2. Łóżeczko drewniane plus 2 turystyczne jedno u babci drugie w salonie 3. 2 Materace ( 1 piankowy w turystycznym, drugi pianka-gryka-kokos w drewnianym) 4. Przewijak na ssawki badziew - kręgosłup strzela aż miło - zdecydowanie dłużej posłuży komoda z przewijakiem 5. 2 rożki tylko do opatulania małej w wózku, a tak później słuzyły jako płaska poduszka do spania 6. Prześcieradła 3 sztuki (z czego jeden frotte z gumowym dołem przeciwko przeciekaniu na materac, na który zakładałam zwykłe frotowe. 7. okres po-rożkowy, kołderka i podusia kupiona w Jysku + dwa komplety pościeli jedna bawełaniana druga flanelowa 8. 2 Kocyki 9. 5 sztuk pieluch tetrowych, wykorzystwywłama do szerokiego pieluchowania przez pierwsze 3 miesiace (chodziło o bioderka) 10. Wanienka na stojaku - koniecznie 11. Ręczniki z kapturkiem (1 sztuka) bo częściej używałam ręczników dużych kąpielowych 12. Środek do kąpieli (wedle uznania) 13. Gruszka (nie używałam nigdy Fridy) - sporadycznie 14. Woda morska (do udrażniania noska, np. Marimer, Sterimar) - częściej lepiej oczyszcza nos (sporadycznie jedna butlka starczała na bardzo długo) 15. Do pielęgnacji pępka (gaziki jałowe + spirytus przygotowywany w odpowiedniej proporcji)) 16. Sól fizjologiczna do przemywania oczu - w trakcie kąpieli kropiłam kropelkę do oka wg wskazania położneji dziecko samo wymrugiwało 18. Coś na odparzenia (np. sudocrem, linomag) 19. Oliwka do natłuszczania skóry po kąpieli (u mnie królowała Bambino) w pierwszych dniach wystarczyły próbki które dostałam w sporych ilościach w szpitalu to był Oilatum 20. Chusteczki nawilżające do wycierania pupy (np. Dada, Pampers, Softino) 21. Cążki, i nie patrzyłam czy się wykruszą paznokcie czy połamią, obcięłam jak tylko wróciłam z małą ze szpitala. 22. Pieluchy – pampersy Newborn, starczyła mi jedna paczka, bo szybko z nich wyrosła i wskoczyliśmy w dwójki 23. Szczoteczka i grzebyk do włosków (szczoteczka prócz normalnego czesania przydaje się, gdy dzieciak ma ciemieniuchę – wówczas pół godziny przed kąpielą nacieramy oliwką lub parafiną ciekłą, potem wyczesujemy i normalnie myjemy) 24. Termometr (np. do przykładania do czoła/ucha) 25. Coś do prania ubranek np. płyn lub proszek JELP, Dzidziuś, Lovela i płatki mydlane - mojej nic nie uczulało. 26. Butelki Avent, dwie po 150 ml i dwie po 240 ml, szczotka do butelek i smoczki zaczynaliśmy od jedynki (miał 1 dziurkę, potem 2 itd 27. Mleko polecam z wsadem wtedy dziecko jest bardziej najedzone 28. Smoczek – uspokajacz u nas Avent z silikonowy lateksowe, zmieniaja się na brzydki kolor i ogólnie są jakieś mało estetyczne (tak jak pisała Lukrecja, dobrze wziąć do szpitala bo różnie z dziećmi bywa ale na pewno nie przyzwyczajać dziecka do ssania kciuka (brata córka 3 lata już ma i ssie kciuka że aż ściany chodzą w domu) - ja moją oduczyłam smoka jak miała 18 miesięcy i poszło bardzo gładko 33. Śliniaki - u mnie co najmniej 10 sztuk (szły w ilościach hurtowych, zwłaszcza jak zaczęła się ślinić i nie chciałam by bluzeczki pod spodem były mokre) 34. Ubranka w rozmiarze 56 około 10 sztuk + bodziaki. Potem dokupowałam kolejne rozmiary. z dodatków: 35. Rewelacyjnie u mnie sprawdził się leżaczek-bujaczek firmy Fisher-Price 36. Mata edukacyjna częściej kurz zbierała jak była używana ![]() z całego serca polecam krzesełko do karmienia (to na późniejszy okres zupkowo-papkowy jak dziecko potrafi dobrze siedzieć)
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-19 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.