|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cześć Mamuśki.
Ja dzisiaj dosyć wcześnie wstałam jak na mnie, bo juz o 7:30, obudziłam się jak mąż szedł do pracy i już spania nie było. Wczoraj znowu wybuchłam, 3 dzień z rzędu się popłakałam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie doczekac az moje dzieciaczki beda juz tak fajnie mowic i opowiadac o roznych rzeczach ![]() Chociaz pewnie zatesknie za tym jak moj maly mowi swoim jezykiem
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
ja proponuję wycisnąć sok z cytryny.
w grudniu tak bolało mnie gardło że nie mogłam śliny przełykać - jedynie sok z cytryny mi pomógł.
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pociesze sie, ze u mnie tez ostatnio kiepsko przez hormony. Na cale szczescie TZ widzi, ze to nie moja wina. Chociaz musze sie postarac bardziej nad tym wszystkim panowac... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z rańca
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też dopadają dziwne nastroje, już się tż martwi co mi się dzieje a ja sama nie wiem czemu taka smutna chodzę, zaczęłam odczuwać jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem jak nazwać to uczucie, może za dużo w domu siędzę, a dodatkowo zaczęły mi ciążyć te dodatkowe kg, jest mi niewygodnie a tu jeszcze jakieś 11 tygodni |
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dory witam z kawka
![]() a na sniadanie beda hmmm albo musli z truskawkami albo buleczka z dzemem :P musze isc zobaczyc ile am mleka
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzmy, że mam ochotę ugotować jakieś super egzotyczne danie kuchni indonezyjskiej, gdzie połowa składników nie występuje w naszej części świata i nawet nie wiem, jak wygląda. Wtedy nie ma sprawy -idę do marketu azjatyckiego, wszystko (choć czasem w pomocą sprzedawcy ) znajduję.Podobnie jest z każdą inną kuchnią świata (pamiętam, że w Polsce bywa z tym problem). Albo wymyślam sobie jakieś dziwaczne hobby, rękodzieło, w Polsce w najlepszym wypadku udaje mi się znaleźć potrzebne doń elementy na allegro. Tu idę do jednego z licznych (i naprawdę dużych - często o powierzchni Kauflandu) sklepów dla hobbystów i wszystko bez problemu znajduję. ALE. Taki Rossmann na przykład. Chce kupić coś banalnego, np mleczko do demakijażu. W Niemczech mam ze dwie niemieckie firmy, do tego Garnier, L'Oreal, Nivea, może coś jeszcze. Za to w Polsce - szał! I tak samo jest z każdym kremem, balsamem, pudrem, kawą, herbatą, makaronem itd - słowem, z rzeczami używanymi na co dzień. taka lista to fantastyczny pomysł, tylko co z nią zrobić? Umieścić gdzieś online czy co właściwie? bo już kolejna osoba mnie pytała, czego jeszcze nie mamy (słysząc, że góra ubranek już jest), bo coś chcą kupić w prezencie, a ja nie wiem, co odpowiadać. Bo jakoś mi głupio wyskoczyć z tekstem - nie mamy wanienki, kup. Tylko żeby miała ręce i nogi, nie była różowa itd... Hmmm |
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień
Za mną ciężki wieczór i noc, znów musiałam coś zjeść z mlekiem (a raczej z jego śladową ilością) bo od wieczora mnie brzuch bolał, noc była tragiczna. Mój biedny TŻ znów się nie wyspał. Ja oczywiście w nocy musiałam sobie popłakać nad swoim losem i nad tym że to może przejść na malutką . Rano wizyta w kibelku załatwiła sprawę i teraz jest ok, muszę odespać noc bo chyba z 1 godz spałam i to jeszcze same pierdoły mi się śniły. |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się na początku 29. tygodnia Jak ten kolejny tydzień zleciał ![]() Zdjęć nie zrobię na razie, bo po pierwsze na dworze jest szaro buro i ciemno, a po drugie padły mi baterie w aparacie, a ten dziad potrzebuje jakichś super mocnych bo przy takich zwykłych potrafi się nawet nie włączyć Kiepsko się czuję-mam nadzieję, że to nie jakieś przeziębienie... nie chce mi się z domu ruszać a muszę pójść po chleb więc przy okazji kupię sok malinowy i tak się będę ratować... Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-04-19 o 10:27 |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
mam jakis kiepiski dzien, cięzko mi porostu, poszlam do miasta sapie, stekam, czuję już ciężar na brzuchu i plecach
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodatkowo dobija mnie to, że jak tylko chcę coś porobić, bo z nudów umieram, od razu zaczyna mi twardnieć brzuch i muszę gnać z powrotem do wyrka. Nawet spacery z psem są ciężkie, bo raz, że już zaczyna mnie boleć kręgosłup i czuję cholerny ucisk na narządy, to jeszcze przez twardniejący brzuch ledwo co chodzę, muszę iść baaaaardzo powoli.Ja już odliczam tylko do 37 tygodnia, nie dalej, bo wtedy pewnie odstawię fenoterol i niech się dzieje co chce! (a w sobotę zaczynam 30 tydzień )
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Cytat:
ten brzuch też swoje waży
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kolorek już widziałam ![]() teraz zdradź gdzie zamawiałaś???? bo ja nie wiem czy z allegro czy z normalnego sklepu internetowego....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:47 |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Kochana współczuje hormony nam też teraz szaleją i to wszystko się kumuluje |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Bolą mnie dziś pachwiny i ogólnie brzuch mnie ciągnie od dołu, nie wiem czy to skurcze czy co w każdym badz razie nieprzyjemne a czeka mnie dzis troche łażenia
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prenatal grip control coś takiego ja i tak nie wykupiłam bo gorąca cytryna i miód mi pomogły
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Co sie stalo?
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
depoison co do listy to moja kolezanka z pracy taka wlasnie zrobila calkiem niedawno...a wygladalo to tak ze w wordzie wklejala fotki produktow (jak ciuszki, zabawki, kocyk, karuzele, termometr, bujawka, lezaczek itd) ze stron internetowych z ich nazwa, z nazawa firmy i linkiem strony gdzie znalazla. przygotowala liste okolo 20 roznych produktow w roznych cenach (od ~ 10 -200 euro...bo wiadomo ze kolega z pracy niekupi rzeczy za 200 euro ale dziadkowie pewnie tak
). jesli ktos jej sie pytal co by chciala dostac lub ze chca cos kupic wiekszego (bo np. grupa znajomych z pracy chce sie zrzucic na extra drogi prezent) to wysylala mailem liste, po czym kazdy mogl se obejrzec co i jak i wybrac co mu/jej pasuje (cenowo) po czym wysylalismy maila lub dzwonilismy ze np chcemy kupic jej karuzele, to ona ja z listy juz kasowala i nastepnym razem wysylala liste juz bez karuzeli itd.. aaa i te sama lista operuje jej TZ ...naprawde extra pomysl bo ona w ten sposob udekorowa pokojik dla maluszka w caly komplet co normalnie kosztowal okolo 300euro a ona na czesci go rozlozyla i tak ma extra wystroj juz zprezentowany
|
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze wózka nie wybrałam, zastanawiam się nad Mutsy Urban Rider albo własnie Mura 4. Sama już nie wiem.
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
ojej, a czmeu?
![]() Cytat:
a twardy masz brzuch czy miękki? Bo jak twardy, to ja na Twoim miejscu to łażenie dzisiaj bym sobie odpuściła
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
oj to jak tak boli, to łap za telefon i dzwoń do gina lepiej, niech poradzi co to może się dziać (może nic strasznego, ale lepiej skonsultować). I to łażenie na wszelki wypadek sobie odpuść
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dam znać jak się to prezentuje ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- chudziulek!!!słodziulek:l ove: gdzie kupiłaś te spodenki??? ![]() depioson jak myślisz te sexi pończoszki zamawia się w aptece czy w sklepie specjalnym z jakimiś rzeczami typu gorsety itd.???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:59 |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak mam je niby zrobić?
![]() Myślę, że w weekend poproszę tż. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

) znajduję.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.
Jak ten kolejny tydzień zleciał

a dodatkowo dobija mnie to, że jak tylko chcę coś porobić, bo z nudów umieram, od razu zaczyna mi twardnieć brzuch i muszę gnać z powrotem do wyrka. Nawet spacery z psem są ciężkie, bo raz, że już zaczyna mnie boleć kręgosłup i czuję cholerny ucisk na narządy, to jeszcze przez twardniejący brzuch ledwo co chodzę, muszę iść baaaaardzo powoli.