|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
ja miałam taką pogodę brzydką w dniu ślubu
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to nie fajnie.
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne psiurki! Jakie wesołki! Ile mają lat/m-cy?
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
No to do pracy rodacy
miłego dnia!
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zbieram. Fryzjer, potem do szkoły po obiadek i wracam
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja też uciekam . Dzisiaj na obiadek https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2429
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
O ja też miałam cudną pogodę w dniu ślubu; szaro, buro, ponuro i deszcz...i jeszcze musiałam w suk i ślubnej w deszczu psa uciekającego gonić
![]() To młodziaki. Mój też młodziak - 2,5 roku Szczyle
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek moje drogie Panie!!!
Smarujecie na calego, wczoraj sie wylogowalam ok 22 a dzis juz 3 kartki do nadrobienia .Bylam rano na kontroli u dentysty i wsio OK, tylko kamienia troche mialam ale ten mam zawsze Musze przygotowac jakas durna prezentacje na pon Butter - Bonus jest przeslodki, zaraz bym go po sznupie wycalowala!!! .Madzik - fajnie, ze impreza u babci sie udala! I ciekawa jestem jak tam dzis zwiedzanie szpitala przebiegnie, moze dzidzi sie tam spodoba i bedzie chciala zostac i pchac sie na swiat Blondzia - szczesciaro, za taka kase to mozna poszalec w Charity Milego dzionka, lece klecic prezentacje ale bede do was zagladac!!! Jutro wraca TZ, och jaka juz jestem steskniona!!!! Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-04-19 o 11:49 |
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zjadłam drugie śniadanie i Was podczytałam
![]() Ilonka powodzenia dzisiaj! daj znac koniecnzie jak tam wizyta! A Ty bardziej chciałabyś chłopca czy dziewczynkę? Magda tylko wszystko pomału! ![]() emilka pyszny obiad się Wam szykuje! Ja bym tylko cukinie zamieniła na bakłażana ![]() Agnusek widzę, że Ty też masz dzisiaj sajgon... nic, wracam do pracy!
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bonuś jest bardzo czuły ![]() Ja sugeruję całą garść, listków oczywiście. No i raczej świeżą, taka suszona już nie jest taka aromatyczna. Dziękuję ![]() Wyżeł kanapująco-biegający. Ale nie poluje, chyba że na ogrodowe gołębie, albo jakieś nornice na spacerach
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się już po kawie, nie nadrobię tych kilku stron ale podczytałam, a teraz biorę się za naukę, pranie już schnie na dworze, u sąsiadki byłam, chłopa do roboty wyprawiłam, więc nauka teraz...Odpowiem tylko na pytanie Madzi, otóż to tak, ona beszczelnie ciuszki które dostała od mojej chrzestnej używała i zamiast jak jest przyjęte przekazać je dalej to sprzedaje je na allegro bez pytania właścicielki czy może. Stać mnie żeby kupić dziecku nowe ciuszki, ale same rozumiecie że to duża oszczędność szczególnie że takich małych ciuszków nie długo się używa. No trudno, chrzestna mi powiedziała że to co jej zostało mi da, i doradzi co dokupić żeby nic się nie marnowało. Brała któraś gynalgin? tabletki dopochwowe ?
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia, no ja już mam skręt kiszek i muszę coś zjeść...dziś wyjdę stąd umęczona - już to czuje.
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie będę cytawać tylko z pamięci napisze.
Apropo tych ciuszków to powiem Wam szczerze, że to jest naprawdę wielllka oszczędność jak się coś dostaje Ja mojej Karince to dużo rzeczy kupowałam też w ciucholandach czy sh jak kto woli Ciuszki angielskie są prześliczne, a wystarczy je wyprać raz czy dwa razy i śmiało można używać, a czasem są takie promocje ze za grosze się trafi coś super.Odnośnie tych bóli porodowych, to ja przy pierwszej ciąży nic nie chciałam wiedzieć, bo wiadomo, każda kobietka jest inna. Rodziłam bez znieczulenia i dałam radę. Ból jest ale jest to ból, który da się przeżyć. Wtedy nie myśli się o bólu tylko o tym, żeby Maleństwo się szczęśliwie urodziło Fakt, jest taka faza porodu, że traci się siły i sie odniechciewa, ale zaraz siły powracają, a kobieta jest w stanie wszystko wytrzymać - ja miałam dużo bóli krzyżowych i chyba one są najgorsze. Ale każda z nas jest inna więc dziewczyny nie martwcie się. To, że np. Wasze mamy rodziły w męczarniach nie znaczy, że i Wy bedziecie. Moja mama rodziła po kilkanaście godzin, a moja siostra urodziła w 3, ja trochę dłużej Odejście wód to też indywidualna sprawa każdej z nas. Mi wody przebiła położna przy badaniu więc nie wiem jakby to było Miłego dzionka życzę ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Aha, pod koniec porodu też krzyczałam |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogladajac porody (lubilam ogladac, jakos mnie to uspokajalo, jak wiedzialam czego mozna sie spodziewac) zawsze, ale to zawsze beczalam jak nie wiem w chwili gdy kladziono dziecko na piersiach mamy, lub gdy tatus przecinal pepowine.. tymczasem moj wlasny porod doprowadzil mnie do takiego stanu ze jedyne o czym myslalam to zeby jak najszybciej sie ta meka skonczyla... a jak dostalam mala na klatke to podziekowalam jej tylko ze nareszcie wyskoczyla, nie uronilam ani jednej lzy. Czulam jedynie ulge. I bylo mi obojetne jak ja potem wzieli do wazenia, mierzenia i mycia... teraz zaluje ze wtedy mialam takie odczucia, ale czasu nie cofne. No i ja rodzilam 24 h ... wody odeszly o 20.15 we wtorek a mala przywitalam o 20.35 w srode.... Ubranka tez kupujemy uzywane... mamy znajomych ktorych cora urodzila sie dokladnie rok wczesniej niz nasza i nam odsprzedaja za grosze. Fakt, ze ja mam faze i nowe tez kupuje, ale nie umiem sie powstrzymac jednak tyle ubranek co od nich dostajemy to juz bardzo duza oszczednosc!Wlasnie wczoraj maz mi przywiozl ture jesien/zima teraz poprzegladalam i powybieralam co mi sie spodobalo a reszta to nich wroci
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() nawet nie nadrabiam, nie dam rady... ja mam ostre zapalenie gardła, wczoraj miałam temp ponad 39, ciśnienie 100 na 50 i puls 120 ![]() do tego Marysia ciągle walczy z zębami i przeziębieniem, nadal gorączkuje i smarka dziś na szczęście jest znacznie lepiej - i z nią i ze mną |
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Strong
Ja kiedys bralam, mialam jakies pieczenie czy infekcje i gin zapisal mi wlasnie Gynalgin. Bralam 1 wieczorem i pamietam, ze strasznie mnie wkurzalo to, ze na nastepny dzien z ciebie cala ta maz wypadala A czemu pytasz? Emigra, porod 24 godz - dzielna jestes! szacun Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-04-19 o 12:53 |
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nie pisałam, bo poruszyłyście temat psów...od razu moja jamniczka mi przed oczami stanęła Właśnie sobie smażę warzywa po grecku na patelni z ziołami mniaaaam
|
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspaniałe uczucie jak dla mnie. Gorzej już było z szyciem, ale trafiłam na lekarza chama i to dlatego
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek, Nikita, ja dziennie na noc jedna mam brać wczoraj wzięłam pierwszą i właśnie bez wkładki nie podchodź, ja na luteinę narzekałam, a ta jest jeszcze gorsza, a ba ! nawet się wystraszyłam bo to takie brązowe jakieś. Miałyście to też kolorowe czy coś nie tak jest?
Emigra, każdy inaczej przechodzi poród i emocje z tym związane, nie powinnaś się w jakiś sposób czuć winna że nie płakałaś czy coś, swoją córcię kochasz nad życie i o tym wiesz, a miałaś prawo mieć swoje myśli jak po 24h byłaś bardzo zmęczona i obolała. Julcia jest kochana, po trzy razy oglądałam filmiki Natalko, współczuję, zdrówka życzę i dużo miłości ze strony córeczki
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-04-19 o 13:02 |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak BTW dlaczego ci je gin przepisal? Masz jakas infekcje? |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mialam wyjscia
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
No no no, Nikita jakiś taki żółto-brąz. No bo ona nie wie skąd te bakterie w moczu i dała mi leki typowo na moczowody i na bakterie w pochwie. To właśnie ten gynalgin. Bo Ciebie jeszcze nie było na forum ale ja dwa tyg temu w szpitalu wylądowałam z jakąś infekcją i rosnącymi leukocytami. Wyszłam, niby wszystko ok a teraz we wtorek na wizycie znów w moczu bakterie, barwa nie ta, no ogółem powiedziała że wszystko co w moczu miałam badane to miało zły wynik, i nie chce tego tak zostawić tym bardziej że już tydzień na patologi przeleżałam i dała mi te leki i zleciła kolejne badania moczu.
|
#776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,ze u dentysty ok TAK Cytat:
Cytat:
Bylismy na spacerku na rowerku
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie Blonde, czytałam o tej Twojej wygranej
gratulacje dzięki uspokoiłyście mnie z tym gynalginem, oby przetrwać te 7 dni
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mówicie do Marysi - Mania? Ostatnio bardzo spodobało mi się imię Maria ![]() Blonde fajnie, że spacer zaliczony! U mnie słońce, ale mówią że popołudniu ma już nie być tak ładnie.
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

miłego dnia!

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.