Ważne ogłoszenie Wyniki virala Luksja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 12:31   #1
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Wyniki virala Luksja

Witam

Kilka osób nieco się zagalopowało w zabawie. Dlatego informuję:

- głosy oddawane z jednego komputera na siebie (i tylko na siebie) są usunięte z rankingu

- głosy produkowane przez wszelakiej maści informatyków są usunięte z rankingu

- głosy polegające na mechanicznym odświeżaniu strony z głosem są usunięte

Przypominam, że zasadą zabawy było zamieszczenie banerka w sieci i namawianie INNYCH osób do klikania w te banerki. Jeśli komuś to umknęło, to nie my jesteśmy za owe umknięcie odpowiedzialni.

Niektóre osoby zniknęły z rankingu z ostrzeżeniem. Innym mogła zmaleć nieco ilość głosów - decyzję podejmowaliśmy zawsze obserwując ilość "lewych" klików.

Nie będziemy informować ani tutaj, ani w korespondencji prywatnej o konkretnych powodach naszej decyzji. Niezręcznie jest tłumaczyć osobie, która nie grała fair i to widać jak na talerzu, że nie grała fair. Czasem jest to efekt nieuczciwej konkurencji, która nabijała lewe głosy swojej konkurentce - dlatego proszę nie przyjmujcie za pewnik, że jeśli coś się u Ciebie zmieniło, to jesteś nieuczciwa. Wiele osób to ofiary 4-5 oszustów, którzy koniecznie chcieli wygrać, same są zaś krystalicznie niewinne

Wszystkim grającym uczciwie osobom gratuluję doskonale wypełnionego zadania konkursowego

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2012-04-19 o 12:35
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 17:24   #2
kicia77777
Przyczajenie

Dot.: Wyniki virala Luksja

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Witam

- głosy oddawane z jednego komputera na siebie (i tylko na siebie) są usunięte z rankingu

Przypominam, że zasadą zabawy było zamieszczenie banerka w sieci i namawianie INNYCH osób do klikania w te banerki. Jeśli komuś to umknęło, to nie my jesteśmy za owe umknięcie odpowiedzialni.

Niektóre osoby zniknęły z rankingu z ostrzeżeniem. Innym mogła zmaleć nieco ilość głosów - decyzję podejmowaliśmy zawsze obserwując ilość "lewych" klików.

Nie będziemy informować ani tutaj, ani w korespondencji prywatnej o konkretnych powodach naszej decyzji. Niezręcznie jest tłumaczyć osobie, która nie grała fair i to widać jak na talerzu, że nie grała fair. Czasem jest to efekt nieuczciwej konkurencji, która nabijała lewe głosy swojej konkurentce - dlatego proszę nie przyjmujcie za pewnik, że jeśli coś się u Ciebie zmieniło, to jesteś nieuczciwa. Wiele osób to ofiary 4-5 oszustów, którzy koniecznie chcieli wygrać, same są zaś krystalicznie niewinne

Wszystkim grającym uczciwie osobom gratuluję doskonale wypełnionego zadania konkursowego

Witam, rozumiem decyzje ale zgłaszam sprzeciw moja koleżanka która jest uczciwa została zdyskwalifikowana. Zbierała głosy uczciwie jak nie wierzycie mogę przesłać dowód w postaci screenu z naszych rozmów,. Uważam że to mogło być działanie konkurencji. Jest mi przykro bo tyle czasu zmarnowała na zbieranie głosów a Wy teraz od tak postanowiliście ją zdyskwalifikować. Przestrzegała regulaminu a w końcu po coś on jest. Nie zgadzam się w jej wypadku z wasza decyzja. Nie odpuszczę dopóki nie wyjasnicie tej sprawy. Bardzo się zawiodłam na Waszym portalu i myślę że nie ja jedna.
kicia77777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 12:08   #3
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

- czy to oznacza, że skoro reklamuje konkurs, wizaz i therm line na fb i moi znajomi klikają tylko na mnie ze swojego komputera - tzn, że te głosy będą usunięte, bo są TYLKO NA MNIE z ich komputera? - nie do końca zgadzam się z tym punktem jesli takie właśnie jest jego założenie, bo logicznym jest, że znajomi/rodzina życzą dobrze mnie i nie będą klikać na innych czym umniejsza moje szanse w konkursie....

- rzecz jasna i logiczna

- tu niestety zaczyna się problem, ponieważ wielu osobom głosującym na mnie wyskakuje dziwny komunikat z nieprzyjemną treścią o oszustwie... więc ja tracę głos i w konsekwencji pozostałe potencjalne głosy, bo albo jak to odświeżą to zgodnie z powyższym głos nie liczy, albo niektórych najzwyczajniej treść odstrasza i nie klikają więcej w mój baner

Tak samo jestem wierną uczestniczką forum i mam tu wiele znajomych duszyczek, które na mnie klikają... i nadal skoro klikają tylko na mnie, to moje głosy się nie liczą... czy tak?

kwestia wątków klikaczek - jestem w stanie zrozumieć - ale niestety nie zmienia to faktu, że dostaje privy o kliki - nie odpisuję na nie, bo zwyczajnie boję się konsekwencji, więc ignoruję... ale nie zmienia to faktu, że ta kwestia także umniejsza moje szanse w konkursie, bo nie uczestniczę w tym "podziemnym" klikaniu....

dodatkowo proszę o wyjaśnienie możliwości zbierania klików tu na forum wizaz... a dokładnie jedna życzliwa osoba poinformowała mnie, że przy okazji odwiedzania innych wątków nie mogę prosić o głos na siebie, bo jest to rozumiane jako spam - ale w takim razie gdzie i jak mogę zbierać te głosy - skoro szczerze mówiąc ludziom na fb przejadły się już te prośby o klikanie, o lubię to itp.

a przy okazji konkretnie konkursu therm line forte - jestem jedna z recenzentek - uczciwie i BARDZO systematycznie prowadzę swój wątek, dokładnie opisuję swoje poczynania, starania i proces zażywania TLF, zapraszając do siebie na wątek robię doskonałą reklamę produktu - czy to jest rozumiane jako spam? Bo może czegoś nie rozumiem i nie będę najzwyczajniej już łamać regulaminu - jeśli teraz ostatecznie dobrze go zrozumiałam

za wszystkie ewentualne odstępstwa bardzo przepraszam, ale wynikały one z mojej nieświadomości i niezrozumiani

natomiast proszę też o wyjaśnienie powyższych pytań, bo być może niepotrzebnie angażuję swoich znajomych w pomoc dla mnie.

i w całym tym zamieszaniu może warto pomyśleć o zmianie zasad regulaminu - np tylko jeden klik z danego IP???? ,albo jedne na dzień???

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2012-04-20 o 12:13
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 12:24   #4
meglau7
Raczkowanie

Zgadzam się z Frezyjką. Zresztą sama się tak zaplątałam, że nawet nie wiem, czy oszukiwałam, cyz nie, czy mam te pu nkty, czy nie... Trochę przejrzystości poproszę.
meglau7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 12:37   #5
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
- czy to oznacza, że skoro reklamuje konkurs, wizaz i therm line na fb i moi znajomi klikają tylko na mnie ze swojego komputera - tzn, że te głosy będą usunięte, bo są TYLKO NA MNIE z ich komputera?
Nie. Będę widzieć, że są to głosy oddawane przez ludzi z FB. Gorzej, jeśli niektóre z nich nie pokonają pokusy i zaczną kombinować tak, żeby obejść ograniczenie 5 minut. Wtedy usunę takie głosy.
Dopóki Ty sama nie łamiesz 5 minut ograniczenia, jesteś absolutnie bezpieczna.

Cytat:
- tu niestety zaczyna się problem, ponieważ wielu osobom głosującym na mnie wyskakuje dziwny komunikat z nieprzyjemną treścią o oszustwie... więc ja tracę głos i w konsekwencji pozostałe potencjalne głosy, bo albo jak to odświeżą to zgodnie z powyższym głos nie liczy, albo niektórych najzwyczajniej treść odstrasza i nie klikają więcej w mój baner
Proszę o zrzut ekranu wraz z adresem http:// i zegarkiem systemowym, sprawdzę co się mogło stać. To nie powinno mieć miejsca, chyba, że program działa zbyt prewencyjnie.
Cytat:
kwestia wątków klikaczek - jestem w stanie zrozumieć - ale niestety nie zmienia to faktu, że dostaje privy o kliki - nie odpisuję na nie, bo zwyczajnie boję się konsekwencji, więc ignoruję... ale nie zmienia to faktu, że ta kwestia także umniejsza moje szanse w konkursie, bo nie uczestniczę w tym "podziemnym" klikaniu....
Formuła konkursu mówi o zbieraniu kliknięć w banery od różnych osób. Wątki klikaczowe nie są spełnieniem tej formuły i służą tylko nabijaniu głosów bez wypełniania zadania w wąskim gronie.
Może (lecz nie musi) się to skończyć tym, że ktoś ma 1000 kliknięć od 5 osób - a to kończy się niedobrze dla grającej osoby.
Cytat:
dodatkowo proszę o wyjaśnienie możliwości zbierania klików tu na forum wizaz... a dokładnie jedna życzliwa osoba poinformowała mnie, że przy okazji odwiedzania innych wątków nie mogę prosić o głos na siebie, bo jest to rozumiane jako spam - ale w takim razie gdzie i jak mogę zbierać te głosy - skoro szczerze mówiąc ludziom na fb przejadły się już te prośby o klikanie, o lubię to itp.
Od tego masz podpis i tam możesz zamieścić prośbę o kliki
Odnośnie FB - liczymy na kreatywność w poszukiwaniu klikających osób. Im bardziej kreatywna osoba, tym więcej klików wpływa na konto...

Cytat:
a przy okazji konkretnie konkursu therm line forte - jestem jedna z recenzentek - uczciwie i BARDZO systematycznie prowadzę swój wątek, dokładnie opisuję swoje poczynania, starania i proces zażywania TLF, zapraszając do siebie na wątek robię doskonałą reklamę produktu - czy to jest rozumiane jako spam? Bo może czegoś nie rozumiem i nie będę najzwyczajniej już łamać regulaminu - jeśli teraz ostatecznie dobrze go zrozumiałam
Nie jest to spam i nie wiem kto Ciebie o tym mógł poinformować. Spokojnie, wszystko jest w porządku

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia77777 Pokaż wiadomość
Witam, rozumiem decyzje ale zgłaszam sprzeciw moja koleżanka która jest uczciwa została zdyskwalifikowana. Zbierała głosy uczciwie jak nie wierzycie mogę przesłać dowód w postaci screenu z naszych rozmów,. Uważam że to mogło być działanie konkurencji. Jest mi przykro bo tyle czasu zmarnowała na zbieranie głosów a Wy teraz od tak postanowiliście ją zdyskwalifikować. Przestrzegała regulaminu a w końcu po coś on jest. Nie zgadzam się w jej wypadku z wasza decyzja. Nie odpuszczę dopóki nie wyjasnicie tej sprawy. Bardzo się zawiodłam na Waszym portalu i myślę że nie ja jedna.
Screen rozmowy nie jest dowodem. Dowodem są zapisy w bazie danych i na ich podstawie podjęliśmy decyzję.

Odnośnie procesu reklamacyjnego to jest on dokładnie opisany w regulaminie. Forum nie służy do składania reklamacji.
Stary 2012-04-20, 12:46   #6
Promyk03
Zakorzenienie

Złoś pozwolę sobie zacytować Twoje pw bo oddaje istotę

Napiszę inaczej: jeśli zbierzesz 1000 klików od 5 osób, to klient i ja tego nie zaakceptujemy. Proste.

Jak zdobyć 1000 klików od 100 osób - to jest zadanie dla Ciebie. Ja trzymam kciuki

to powodzenia dla wszystkich

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

chociaż to trochę dyskryminacja bo na np nie mam fb

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 13:07   #7
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Złoś pozwolę sobie zacytować Twoje pw bo oddaje istotę

Napiszę inaczej: jeśli zbierzesz 1000 klików od 5 osób, to klient i ja tego nie zaakceptujemy. Proste.

Jak zdobyć 1000 klików od 100 osób - to jest zadanie dla Ciebie. Ja trzymam kciuki

to powodzenia dla wszystkich

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

chociaż to trochę dyskryminacja bo na np nie mam fb
Dobrym zwyczajem jest prosić o zgodę na upublicznienie prywatnej korespondencji zanim to zrobisz

Dyskryminacja ze względu na FB? Są inne kanały - wymienię pierwsze z brzegu: inne fora, YT, NK, blogi... FB to nie cały świat
Stary 2012-04-20, 13:08   #8
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrym zwyczajem jest prosić o zgodę na upublicznienie prywatnej korespondencji zanim to zrobisz

Dyskryminacja ze względu na FB? Są inne kanały - wymienię pierwsze z brzegu: inne fora, YT, NK, blogi... FB to nie cały świat

wybacz mam edytować tamtego posta?
ja nigdzie nie mam konta= przegrałam

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg

Edytowane przez Promyk03
Czas edycji: 2012-04-20 o 13:10
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 13:46   #9
frezyjka85
Zakorzenienie

i w tym momencie wszystko jest dla mnie klarowne i oczywiste

bardzo dziękuję za odpowiedź do każdego z pytań!

ponoć uchodzę za osobę kreatywną więc do dzieła

teraz pozostaje mieć tylko nadzieję na uczciwość wszystkich uczestniczek

z mojej strony koniec nudzenia w tym temacie

życzę wszystkim powodzenia i trzymam za Was kciuki!

A koleżankom na Luksji serdecznie gratuluję wygranej! Tak trzymać dziewczyny!
Stary 2012-04-20, 14:17   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
wybacz mam edytować tamtego posta?
ja nigdzie nie mam konta= przegrałam
TUTAJ masz konto, i to niechude - prawie 5000 postów.
Stary 2012-04-20, 19:38   #11
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:

odniosę się do konkursu Therm Line. Przy zamykaniu napisałeś że chodzi o klikanie w banery, prawda? Zamknąłeś watek bo tam nie klikamy w banery tylko się wymieniamy, no ale wymieniając się przecież musimy kliknąć w ten baner bo jak inaczej zagłosować? A poza wizażem ten baner nie działa. jedynie skopiowany link z paska adresu, on te nie będzie się liczył?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 19:55   #12
meglau7
Raczkowanie

A ja mam inne pytanie. Czy ten link/baner od TL zadziała w innym kraju. To jest jak ktoś będzie chciał na mnie zagłosować a jest z Ameryki? Bo angielski znam nieźle i mogę zabajerować na Twitterze, czy gdziekolwiek indziej
meglau7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 23:49   #13
frezyjka85
Zakorzenienie

to jeszcze ja spytam czy ktoś ma kontrolę nad wymiana głosów przez priv po zamknięciu wymiankowego.... bo ja nie odpowiadam na takie propozycje (bardziej zależy mi na forum niż na konkursie i nie chcę bana), ale obawiam się, że mogę być jedną z nielicznych nie idących na taka wymiankę......

czy to jest dozwolone?

aha i jeszcze pytanie

Czy moja mama może czasem kliknąć ze swojego komputera na którym ja czasem się loguję jak bywam u rodziców (podkreślę, że jesteśmy z innego miasta i nie mam dostępu do tego komputera codziennie, więc nie chodzi mi tu o oszukiwanie!)... czy to jest pojęte jako to samo IP?

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2012-04-20 o 23:53
Stary 2012-04-21, 09:04   #14
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
to jeszcze ja spytam czy ktoś ma kontrolę nad wymiana głosów przez priv po zamknięciu wymiankowego.... bo ja nie odpowiadam na takie propozycje (bardziej zależy mi na forum niż na konkursie i nie chcę bana), ale obawiam się, że mogę być jedną z nielicznych nie idących na taka wymiankę......

czy to jest dozwolone?
Jeśli nie znasz tej osoby, uważasz, że to spam - zgłoś PW (obok tytułu jest przycisk zgłoś). Taka osoba będzie ukarana punktami za spam na PW.

Cytat:
aha i jeszcze pytanie

Czy moja mama może czasem kliknąć ze swojego komputera na którym ja czasem się loguję jak bywam u rodziców (podkreślę, że jesteśmy z innego miasta i nie mam dostępu do tego komputera codziennie, więc nie chodzi mi tu o oszukiwanie!)... czy to jest pojęte jako to samo IP?
To zależy od ilości klików. Jeśli będzie tego ponad kilka procent, to program to znajdzie i pokaże mi jakbyś klikała sama w swój baner.
Stary 2012-04-25, 22:50   #15
wenus2029
Raczkowanie

Witam!
Czy do wyników nie wkradł się błąd? Dwa razy pojawia się ta sama osoba.

Wybieram grupę Color!

I ja próbuję swoich sił Proszę o wsparcie

Strony internetowe Bydgoszcz
wenus2029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 15:08   #16
aaaania1989
Zakorzenienie

CZy wysłane zostały juz formularze dla wygranych???
Stary 2012-04-30, 15:23   #17
wenus2029
Raczkowanie

Czy zweryfikowaliście wyniki? Wysłałam maila do redakcji jednak zero odzewu...

Wybieram grupę Color!

I ja próbuję swoich sił Proszę o wsparcie

Strony internetowe Bydgoszcz
wenus2029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 22:34   #18
ziomaska
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2016

Dziękuje!
Stary 2012-05-07, 16:38   #19
Malla
Nie depcze krokusów

Czy coś wiadomo w powyższym temacie?
Stary 2012-05-07, 16:42   #20
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Podpinam się pod to pytanie

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 16:52   #21
pitahaya
Zakorzenienie

Ja też się podpinam
Stary 2012-05-07, 17:01   #22
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
podpinam sie pod pytanie
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 17:03   #23
tuliiipanek
Zakorzenienie

Dołączam się do powyższych pytań
Stary 2012-05-07, 17:06   #24
misiowa12
Raczkowanie

ja również podpinam się do zapytania o formularz danych osobowych
misiowa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 17:41   #25
aktogimka
Zakorzenienie

Również nie dostałam żadnego formularza... Kiedy można się ich spodziewać?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 17:49   #26
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

i ja również nic nie dostałam
a czekam już niecierpliwie
Stary 2012-05-07, 17:56   #27
Buniat
Zakorzenienie

ja równiez nie dostałam żadnego formularza
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 18:35   #28
t_89
Zakorzenienie

Ja równeż nie dostałam
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 18:58   #29
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Ja także nie dostałam formularza.
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 20:09   #30
tenaring
Zakorzenienie

ja również nie dostałam

Chcę, aby twój świat zaczynał się i kończył na mnie...

tegoroczna maturzystka
PP: polski, angielski, matematyka
PR: polski, wos
tenaring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości