|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
:d
|
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki proszę o poradę
![]() na obiad serwuję dziś gulasz z dużą ilością warzyw-cukinia, papryka, pieczarki, fasolka wraz z kaszą gryczaną i nie wiem jaką surówkę wybrać: z ogórków kiszonych(uwielbiam) czy z kapusty czerwonej(na surowo, nie parzonej, też mi się chce ???P.S. zachciało mi się kukurydzy z puszki-muszę sobie zakupić
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
bebe1987
Dziękujemy za nową wiadomość! Twój post został przesłany do moderatora i nie pojawi się na forum, dopóki moderator nie zatwierdzi go do publikacji. Zatwierdzamy posty min. 4 razy na dobę. To sobie z Wami chyba nie popiszę... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Teraz wiadomość się pojawiła a dwie moje poprzednie gdzieś zginęły.... ehh... |
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spokojnie, jeszcze kilka postów i będziesz mogła normalnie pisać
|
|
#3455 | ||
|
Branzoletka
|
A no i zapomniałam dodać, że śliczne macie brzuszki choć tobie ciastek nie zazdroszczę noszenia takiego bebzolka -musi ci być ciężko no ale cóż każdą z nas to czeka, która narazie ledwo przekroczyła 20 t.c.
![]() Cytat:
Oprócz niewątpliwej zazdrości, ze inni faceci się ślinią(tzn.przed ciążą) na twój widok, to faktem jest, że wielu facetów jako wzrokowcy lubią popatrzeć na chudzielce ale w rękach do miętolenia mieć jednak coś bardziej konkretnego Ja wam powiem, ze miałam kiedyś chudego faceta i nie było to fajne, bo ja chuda i on i ciągle po seksie byłam poobijana Dlatego wole nie spasłych ale jednak z ciałkiem faceta i milej się jest przytulić. Myślę, ze oni mają tak samo Cytat:
![]() Ale czujesz to tylko ty czy też inni domownicy?
|
|
|
#3456 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawno to było, bo 12 lat temu, kiedy pracowałam w Niemczech przez 2mce pamiętam, że jak weszłam do Kauflandu wielkości sklepu Makro byłam w szoku, wydawało mi się że jest tam wszystko z ciuchami i kosmetykami włącznie,a u nas Kaufland to sredni dyskont spożywczyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad2. miałam podobnie, gadanie do niemowląt wydawało mi sie głupie i bez sensu, mam nadzieję, że z własnym będzie całkiem inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuruj sie Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wygląda mi na to że pracujesz w przedszkolu? ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- u mnie jest zwykle "i znowu wizaż" ale jak mu opowiadam co u Was to się sam dopytuje o szczegóły![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- i brzuch mi stwardniał, a grzecznie siedzę i się nie ruszam
|
|
|
|
|
#3458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje ciocie pozdrawiają FilipkaCytat:
klaski :naleśnikowy torcik pychotka![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba męczące są takie rajty??
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie tak ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- ja ostatnio siedzę tak na półleżąco z poduchą pod plecami i uniesionymi nogami i brzch przestał mi twardnieć... ale fakt że jak normalnie usiądę to za pół godziny-godzinę już twardnieje podobnie jest jak chodzę to rzadko twardnieje ale jak stoję w miejscu to zaraz zaczyna...
|
||
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
zachciało Wam się ogórków....
![]() musiałam iść je wyłowić z takiej beczułki w którym je kisimy.... brodziłam w tej "pachnącej" wodzie po łokieć w poszukiwaniu nie zmiękczonych sztuk, a i tak po spróbowaniu wnioskuję, że w smaku są średnie-może jak je doprawię, dołożę cebulkę i marchewkę to przejdą-ale super surówka to nie będzie....
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niedawno obserwowałam pielęgniarkę, która wszystko dla mnie przygotowywała w rękawiczkach po poprzednim pacjencie i zastanawiałam się, co robić - zbuntować się przed pobraniem i poprosić o założenie nowych, czy dać spokój, żeby w swojej przychodni nie robić dymu. Na szczęście jak już wszystko przygotowała, to przed samym pobraniem zmieniła na nowe i nie musiałam nic mówić. W dwóch sytuacjach nie zrobiłam, a powinnam: * raz w prywatnym gabinecie stomatologicznym oglądała mi wszystkie zęby na monitorze korzystając z takiej mini kamerki, a nagle uznała, że jednorazowa osłona jej przeszkadza i ją zdjęła! Byłam zmulona bólem i dopiero później dotarło do mnie, czym to groziło; * w innym gabinecie w trakcie mojej wizyty przyszedł przedstawiciel handlowy, więc babka zostawiła mnie na fotelu (co czasem jest uzasadnione, więc o to nie mam pretensji), a sama przy biurku oglądała przyniesiony sprzęt stomatologiczny - te wszystkie głowice, wiertełka itd. Rękawiczek nie zmieniła, a przecież przed nią dotykała tego masa innych osób. To było kilka lat temu. Sądzę, że takim osobom należy zwracać uwagę. Cytat:
![]() Nazwa kojarzy mi się z homeopatią, a kiedyś po lekach homeopatycznych mama tymczasowo straciła głos. Ale chrypki faktycznie nie miała. Paula - tej bratowej wręczyłabym ceratę do podłożenia. Cytat:
Tekstami o płci dziecka się nie przejmuj, bo to bez znaczenia. *** Rutinoscorbin jest dozwolony. |
|||
|
|
|
#3464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oto próbka (jakieś 30%) wczorajszego urobku (te ciuszki po córce koleżanki męża, wczoraj wspominałam). I nagle, wśród wszechobecnych w szafie Zosi granatów, beżu, czerni i brązów zagościły kolory (w dodatku kwiatuszki... No well, jakoś będę musiała to przełknąć )
|
|||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
natee na karcie ciazy masz numery emergency. dzwon pod wszystkie po kolei.
Hania nie wiem wlasnie o co chodzi i dlatego jestem wkurzona a to nei pierwszy raz ze mi cos nie zaplacili i pojde dzisiaj do szefa i sie zapytam o co jemu chodzi.
|
|
|
|
#3466 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z nami na pewno wypełnisz czas a nawet może Ci go brakować na inne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to musimy się do Hani uśmiechnąć żeby umieściła ![]() Gratki, pozdrawiam Filipka i Ciebie Zdrowiejcie ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Z pracą rzeczywiście trochę rozczarowanie, ale może to lepiej, będziesz miała więcej czasy dla dzieciątka, a potem może dadzą cały etat ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogórki, ogórki, ogórki....a ja je wyławiać musiałam...fuj.... ciuszki prześliczne-dziewczęce, ale nie różowiaste
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamcie
Może ma na to jakiś wpływ to, że jak zwykle poprawiłam słodyczami Idę poczytać co tam naskrobałyście. |
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na wakacjach karmila piersia przy sniadaniu na ganku. Po prostu nie da sie nic zrobic. Nie zwroci sie uwagi, bo naprawde sie nie da. Taki charakter. KarolinaPW Ze swoim na pewno bedzie inaczej. Sama tak mialam To zupelnie inna bajka. Chociaz zupelnie na samym poczatku (w szpitalu) nie wiedzialam co mowic do niego poza paroma rzeczami. Przytulalam go non stop i nawiazywalam wiez w inny sposob, ale zaraz po przyjsciu do domu zostal zupelnie zbombardowany milionem slow Zaraz po przyjsciu do domu go oprowadzilam i tlumaczylam gdzie idziemy, gdzie jest jego pokoj, lozeczko... Gdzie sie robi mleczko dla niego, gdzie sie kapie...
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pracy to teortycznie masz racjętylko że cały etat u mnie to jest 25 godzin na tydzień (więc i tak malutko) a dzidzia by na tym nie ucierpiała, bo jeszcze dochodzą godziny na karmienie... więc właściwie tu będzie spora różnica w pieniądzach... będę mieć ok 500 zł mniej
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz koniecznie co powiedza...
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
zjadlam kanapke z kurczakiem i zupe pomidorowa a brzuch tak mnie zaczol bolec ze ledwo co siedze....
... najgorsze ze nie mam nawet jak sie polozyc bo jestem w pracy a do domu jeszcze tyle godzin
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś na obiad mam pierogi z mięsem
Ide segregowac ciuszki mojej Niuni i wpisze ile czego mam
|
#3474 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale zazwyczaj też jest ciekawy co u Was![]() To leż i sie nie ruszaj Cytat:
![]() Ciuszki fajnie i nie wszystkie różowe, więc nie jest źle ![]() Cytat:
Tak czy inaczej ciężko się żyje z takimi nieliczącymi sie z nikim i niczym osobami, więc wpółczuję Ad2.2 dzięki, to bardzo pozytywne i pokrzepiające Cytat:
różnie może być, nie ma sie co martwić na zapas |
||||
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już wyłowiłam ogóraski, kapustka będzie kiedy indziej, ale i tak ją uwielbiam!!!
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłąm, teraz sie tylko kłade, bo wcale nie jest mi lepiej po tej nospie
Do tego spuchły mi nogi i dłonie ![]() Cytat:
no wlasnie nie moge, najpierw trzeba dzwonic, takie nagłe przypadki są przyjmowane na położniczym codziennie wieczorem miedzy 18.30 a 20.00, ale musisz zadzwonic i musza Cie zapisać. tak jest przynajmniej w moim szpitalu ehh szkoda nerwów... może wezme ten paracetamol i przeleze do konca dnia, jak nic nie da to jutro do GP
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, ba
W końcu on też jest w ciąży Cytat:
Za 29 tydzień Śliczny brzuszek ![]() Nasze za jakąś chwilkę, albo dwie, też tak będą gadać ![]() Cytat:
Niby można zwrócić uwagę, ale pewnie potem pielęgniarka byłaby ciężko obrażona...Cytat:
o to chyba rzeczywiście musiała myśleć, że nieco przytyłaś U mnie w pracy to już od dawna wiedzą, że jestem w ciąży. Nie da się ukryć I na szczęście jakoś nikt nie pomyślał, że się spasłam. Za 25 tydzień Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, że tak zareagowałaś. Szkoda, że małż nie widzi problemu. Faceci, a teraz mieszkasz z 3, którzy w życiu nie zrozumieją kobiety w ciąży
|
||||
|
|
|
#3479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wczoraj przy zliczaniu ubranek Oskara zapomniałam o jednej niebieskiej wielkiej siacie z Ikei więc mam tego jednak więcej ale i tak będę jeszcze szaleć![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepsze jest to, że się nie spasłam tylko mam piłeczkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

???

Dlatego wole nie spasłych ale jednak z ciałkiem faceta i milej się jest przytulić. Myślę, ze oni mają tak samo 

Dawno to było, bo 12 lat temu, kiedy pracowałam w Niemczech przez 2mce pamiętam, że jak weszłam do Kauflandu wielkości sklepu Makro byłam w szoku, wydawało mi się że jest tam wszystko z ciuchami i kosmetykami włącznie,a u nas Kaufland to sredni dyskont spożywczy

Jeszcze dziewczyna nie ma w nawyku nic podstawiac dziecku pod tylek i zmienila mu pieluche na naszym kocu na lozku 
.
no i etat 3/4 zamiast pełnego
ehhh dobrze że w ogóle jest praca... no ale inaczej się wcześniej umawiałyśmy....

klaski :naleśnikowy torcik pychotka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Napisz koniecznie co powiedza...

Śliczny brzuszek