|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
tak sie zastanwiam mozna dac takiemu maluchowi kotleta sojowego?
chodzi mi o takie z torebki co sie wrzuca do wywaru i pozinej obtacza i smazy. tylko ze bez smazenia takiego w samym wywarze gotowanego? w skladzie jest niby skrobia ziemniaczana i soja wiec nie wiem? |
|
|
|
#3242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
matko, na 2 godziny Was człowiek zostawia a tu 3 strony nadrukowane
![]() W Ikei byłam, piszę hurtowo - dziewczyny które prosiły o zakupy, dawać na PW adresy ![]() Cytat:
no niestety nici, trudno... To się TŻ rozczarował pewnie troszeczkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj Dziubasku, oby to szybko minęło...Cytat:
Cytat:
Shira, mnie się boisz?
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
ania a jakie zakupy???
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas 6 co do minuty Cytat:
gorzej jak się upomni potem o odsetki za zwłokę ![]() niech Wam na zdrowie wyjdzie - super że Wam się przydadzą, jak Igorek już dojdzie do siebie to wybierzcie się do mnie.. plizzzz... ![]() zaproszenie wciąż aktualne ![]() Cytat:
![]() Julka zaczęła raczkować mając prawie skończone 9 miesięcy więc jak na Twojego 7,5 miesięcznego myślę że ma czas- Julka za nic nie umiała na początku pupy podnieść a potem zaczęła podnosić sama, półtora tygodnia bujała się na kolankach i dopiero w piątek zaczęła próbować raczkowac.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-19 o 12:49 |
|||
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
zainspirowało mnie bo po 9 miesiącu te słoiczki bobovity sie na pierwsze danie, na drugie.. a u nas króluje barszczyk ukrainski, rosolek, krupniczek
i szukam jeszcze jakiegoś wyjścia zeby nie podawać dwa razy w dzień kaszy z czymś co się zdarza Zaneta mi tez nie za bardzo chce się gotowac dwóch dan bo sobie tez tak nie gotuje, ale moze zrobie jedno a drugie gotowe, choć ostatnio opuścilam się w tej materii mam lenia ![]() Telik wczoraj zrobilam z twojej stronki zupke azjatycką troche zmodyfikowaną o to co miałam w domu, mąż wrócił do domu głodny i pyszne bylo ![]() a Jaś wlasnie zjadł pierwszy raz mus z banana i kiwi
|
|
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
uważaj z mieszniem leków bo czasem taka mikstura może miec efekt wybuchowy
Cytat:
A teraz? ona z nami nawet nie chce spać - kiedyś spała z nami bo się kokosiła w łóżeczku to u nas przewalała się jeszcze bardziej - ona musi miec miejsce bo w łóżeczku to fruwa po całym w nocy, rozkopuje się, przekręca to na jeden bok to na drugi - więc nawet gdybym chciała żeby spała z nami to by to nie przeszło nawet.. Cytat:
a domowe kotlety sojowe z prawdziwej soi są pyyyyszne Oliweczka - wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam że się znajdzie :O) widzisz nasze kciuki naprawdę działają cuda i mają mega moc ![]() ![]() wspaniale a z tych gorszych wiadomości --wróciłam przed południem z miasta, odebrałam tż-towi paczkę z InPostu, zaliczyłam czytelnie i bibliotekę, tesco ..... i niestety półeczka z Oballami była pusta już.. ![]() ![]() ![]() nie tylko ja się napaliłam na te Oballe za dyszkę jak widać i wykupili je od wtorku![]() a było tam chyba z 5 sztuk jak kupowałam Julcewięc niestety dziewczynki ale zakup Oballi nie wypalił ![]() ![]() szkoda... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
u nas Julka je jedno danie - dwóch nie zje ale ona to w ogóle niejadek raczej... ona najchętniej to by tylko mleczko mleczko mleczko chciała ew. kaszkę na mleczku... ech.. a banana uwielbia najlepiej takiego świeżego skrobanego łyżeczką albo z kaszką też lubi ja bardzo lubie dania z bobovity bo dobre są, czasem kupuje jak mi się gotować Julce nie chce więc zawsze mam jakiś w zapasie. We wtorek obiadki Bobovity te małe słoiczki 125g kupowałam po 2,39zł a teraz są chyba deserki 3 w cenie 2 wychodzi jakieś 1,70 chyba około za sztuke ale ja deserki sama robię - bo wybrzydza i nie wszystko może jeść bo ją wysypuje bo niektórych owocach.. edit: dokładnie deserki 125g są 5,58 za 3 sztuki a kaszki ryżowe bobowita 7,73 za dwie dowolne ryzowe.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-19 o 12:58 |
|||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, nie było oballi, to nie, trudno Jutro wzięłam urlop, bo muszę rano zarejestrować bratu motor..., po południu bilans Julci, i chyba pojawię dopiero w poniedziałek?? Miłego weekendu już na zapas
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-19 o 13:05 |
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zwłaszcza Natka , Marzenka
czy sie Nuna 2011 a 2012 rozni? |
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
a jak robilas tzn. chodzi mi o kwi bo ono ma mnostwo pestek
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem jak upolujesz mega okazję to bierz dla nas w ciemno
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
moja je kiwi z pestkami (kiwi i jablko, ugotowane i zmiksowane)
|
|
|
|
#3252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajne to krzesełko ![]() My jutro mamy wybrać się wreszcie po samochód Szkoda tylko, że jedziemy aż na drugi koniec Polski i małego musimy zostawić.... Smutno tak. Ale w końcu się zmobilizowaliśmy, bo mąż już bez auta wytrzymać nie może... ![]() Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało . Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem. Może jakoś uda mi się wdrożyć w dyskusję. Pozdrawiam .
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bilans Julci? a to jakaś kontrola czy cos? bo my nie mamy żadnego bilansu teraz mieć
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
ha jestem genialna!
![]() Ala, Natalka,Juleczka, Tymek ![]() ciebie nie decyzji takiej brrrrrr ![]() wróciliśmy z ponad godzinnego spacerku minęła nas czarna wiewióra, koza, kury dwie sarny kaczka i dwa łabędzie ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
byliśmy dziś u znachora mały jak tylko go zauważył włączył syrenę przeciwpożarową
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Shirko Malwinka jest cudowna! Nie raczkuje, ale łapie się wszystkiego co ma pod ręką i chce wstawać, a jak weźmie się ją pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak zła
. To moja duma, największe szczęście, moje całe życie! P.S. Nadal na UU .
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój na mleczko ostatnio zgrzyta swoimi dwoma zębiskami!!
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shira a cukinię Żbikowi podawałaś? |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
niby my jemy cale kiwi to chyba i dziecko może? ale też się nad tym przy robieniu zastanowiłam
oczywiście tak idealnie się nie dało i było troche z pestkami Cytat:
oki dziś ogórkowa, dwa dania od jutra ![]() Tymek najlepszego!!! i fajnie ze już macie krzesełko, jestem pod wrażeniem ja to jestem tak że z niczym się nie mogę zorganizowac zanim się zbiore mija tyle czasu, musze wziąć przyklad z ciebie, chce! ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ja podawałam można zrobić fajnie w zupce czy z obiadkiem z mięskiem, sama uwielbiam potrawy z cukinią są takie letnie
|
|
|
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i w ogóle nie wiem jak to zorganizować.Kajol jak to u Was wygląda? Cytat:
Brumku Tymon jak król na tronie. Sliczne krzesełko Shirko kupiłam taką konfiture brzoskwiniową Łowicz, miała mało dodatków i dużo owoców. W tym roku musze porobić własne. A propo widziałaś w Czechach te kaszki Nominal. Bo dziewczyny polecają jako tańszą alternatywę dla Holle, może próbowałaś? Wzięłam Agatę dziś na chustowy spacer. Rewelacja. Agata całą drogę się śmiała, zaczepiała ludzi. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-19 o 14:47 |
|||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczko sto lat
Dziękuję w imieniu Alicji za życzenia Natalka i Julka |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, jakiego ja mam lenia to szok... normalnie zasypiam w pracy na siedząco...
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Scio a to dziekuje za pamiec
Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie. |
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję takie pałeczki: http://www.google.pl/imgres?q=chrupk...46&tx=95&ty=79 Nawet z tych paczek wycinam kupony bo jakaś nagroda ma być za 13 sztuk. Mam 9 i tych chrupek w delikatesach już nie ma ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Monia a jaaaaaaaaa... Masakra. Wszystko robię dzisiaj w żółwim tempie. Winny jest komputer oczywiście. |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i pije właśnie druga kawke z tego lenia ![]() ale żeby nie było gotuje tez w międzyczasie dziś obiad dla całej rodziny (z 10 osób się znajdzie Lilli no może być dobra w klasycznej jarzynowej zupce tylko myslę że warto z kurczakiem/indykiem bo ogolnie sie dobrze komponuje z mięskiem, dobra tez bylaby z mięskiem mielonym, a jak podajesz już Radziowi pomidory? nie jest uczulony to myslę że super zrobić coś a'la pomidorówka czy danie z pomidorami makaronem/ ryżem cukinia mięsko mniam ogólnie to ja sobie zawsze myślę z czym daną rzecz zrobiłabym dla nas i modyfikuje to trochę na wersję lajt tylko nie blenderowałabym jej na twoim miejscu a rozciapciala widelcem, ja tak zrobiłam za pierwszym razem jak gotowałam i zblenderowałam to z ziemniakiem to wyszlo ble taka konsystencja kleik papka niedobre ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- też flipsy |
|
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, u męża. Jesteśmy w trakcie dogadywania sprawy działki budowlanej, czekamy na wpis do księgi wieczystej, a potem załatwianie, załatwianie i jeszcze raz załatwianie...Jakoś się ogarnie wszystko mam nadzieję .Z innych wieści-dzisiaj złożyłam wymówienie w pracy .A czyli podajecie takie najzwyklejsze bez soli, też zakupię. Kiedyś teściowa dała Malwince chrupka - Mała zachowywała się, jakby nigdy w życiu takiego rarytasu nie próbowała .EDIT: najświeższe foto Malwinki w klubie. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-04-19 o 15:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

widać taki plan dla mojej rodziny na ten rok...
oj Dziubasku, oby to szybko minęło...
Może jakoś w przerwie między kropelkami