W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 11:50   #3241
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

tak sie zastanwiam mozna dac takiemu maluchowi kotleta sojowego?
chodzi mi o takie z torebki co sie wrzuca do wywaru i pozinej obtacza i smazy. tylko ze bez smazenia takiego w samym wywarze gotowanego? w skladzie jest niby skrobia ziemniaczana i soja wiec nie wiem?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:02   #3242
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

matko, na 2 godziny Was człowiek zostawia a tu 3 strony nadrukowane

W Ikei byłam, piszę hurtowo - dziewczyny które prosiły o zakupy, dawać na PW adresy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Muszę Was zawieść, bo M. jednak nie dotał żadnego prezentu w naturze , nie miał szczęścia chłopak, bo @ przyszła jakby chciała mnie wybawić od bzyku bzyku

Aniu czyli póki co nici z rodzeństwa dla Pana Adama.

no niestety nici, trudno...

To się TŻ rozczarował pewnie troszeczkę

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
aania no szkda, ze to nie ciaza, tym bardziej, ze chcielibyscie. trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no to glupota moim zdaniem jezeli sie szuka pracy na nizszych kwalfikacjach posiadajac wyzsze to nie powinno byc problemu....bo jak mozna byc za madrym do sprzatania....ale widoczniem mozna a LBN
no niestety często tak jest :/
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Natko nie odpisałam wcześniej, niestety nic się nie zmienia i nic nie wyjaśnia, nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy widać taki plan dla mojej rodziny na ten rok...
oj Dziubasku, oby to szybko minęło...
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
TOFIK SIĘ ZNALAŁ!!!:jup i: Jest w domu od wczoraj od 22Zadzwonił do mnie facet z ogłoszenia, że znalazł psa. Wysłałam teścia, żeby pojechał na identyfikację, bo P. był na nocce i to był mój Tofcio nie bardzo chciał się z nim facet rozstawać, ale może sie jeszcze dogadamy odnośnie spacerów, czy pobytów tymczasowych Tofika u nich na działce.
super!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Witam czwartkowo i deszczowo. Kurczę, czy tu się w ogóle da wyjść na spacer Może jakoś w przerwie między kropelkami
gdzie Ty masz deszcz? U mnie piękne słońce i cieplutko

Shira, mnie się boisz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:23   #3243
SweetAngel1984
Zadomowienie

ania a jakie zakupy???
Stary 2012-04-19, 12:24   #3244
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
beatka - ajaj niedobrze mam nadizeje ze przedzie szybko a co do pobudki to o 6 to ja sie na drugi bok przewracam
zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

U nas ostatnio też pobudka o 6 z zegarkiem w ręku
u nas 6 co do minuty
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Muszę Was zawieść, bo M. jednak nie dotał żadnego prezentu w naturze , nie miał szczęścia chłopak, bo @ przyszła jakby chciała mnie wybawić od bzyku bzyku

I raz jeszcze dziękuję, chce żebyście wiedziały, że za te pieniądze kupię Igorowi prowiantu , jakąś zabawkę i sobie buty (ale niedrogie )
.
to miał chłopina pecha... gorzej jak się upomni potem o odsetki za zwłokę

niech Wam na zdrowie wyjdzie - super że Wam się przydadzą,
jak Igorek już dojdzie do siebie to wybierzcie się do mnie.. plizzzz...
zaproszenie wciąż aktualne

Cytat:
a co do S jak sex to ja juz z pol roku hehe poprostu nie mam ochoty czasu i nastroju takze Cie rozumiem
pół roku? podziwiam
Cytat:
dziewczyny ciocia mi dzis powiedziala ze to zle ze Igor pelza na brzuchu a nie raczkuje ze powinnam go uczyc raczkowania podnosic pupe w gore....
on pelza czasem kleka na kolanach i sie buja czy to rzeczywiscie cos nie tak
mamy dopiero 7,5 mc
Julka zaczęła raczkować mając prawie skończone 9 miesięcy więc jak na Twojego 7,5 miesięcznego myślę że ma czas- Julka za nic nie umiała na początku pupy podnieść a potem zaczęła podnosić sama, półtora tygodnia bujała się na kolankach i dopiero w piątek zaczęła próbować raczkowac.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-19 o 12:49
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:47   #3245
adrji
Raczkowanie

zainspirowało mnie bo po 9 miesiącu te słoiczki bobovity sie na pierwsze danie, na drugie.. a u nas króluje barszczyk ukrainski, rosolek, krupniczek
i szukam jeszcze jakiegoś wyjścia zeby nie podawać dwa razy w dzień kaszy z czymś co się zdarza

Zaneta mi tez nie za bardzo chce się gotowac dwóch dan bo sobie tez tak nie gotuje, ale moze zrobie jedno a drugie gotowe, choć ostatnio opuścilam się w tej materii mam lenia

Telik wczoraj zrobilam z twojej stronki zupke azjatycką troche zmodyfikowaną o to co miałam w domu, mąż wrócił do domu głodny i pyszne bylo a dzisiaj pieczeń z piersi indyka z ciemnym sosem na twoj sposob

a Jaś wlasnie zjadł pierwszy raz mus z banana i kiwi
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:53   #3246
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
robie właśnie terapie szokowamix lekowy
uważaj z mieszniem leków bo czasem taka mikstura może miec efekt wybuchowy

Cytat:
wiesz jak wychodzę z założenia ,że dzieciaki w tym wieku już w jakimś sensie są przyzwyczajone do pewnych rzeczy. Nasz wczesnie został nauczony spać sam i sobie z tym świetnie radzi (choć nie było tak od 1 nocy ) a dzieci śpiące z rodzicami, same nie chcą i stąd bunt przed inną metodą.
nasza spała od początku sama bo bałam się spać z nią żeby jej nie przygnieść albo kołdrą nie przykryć całej niechcący.

A teraz? ona z nami nawet nie chce spać - kiedyś spała z nami bo się kokosiła w łóżeczku to u nas przewalała się jeszcze bardziej - ona musi miec miejsce bo w łóżeczku to fruwa po całym w nocy, rozkopuje się, przekręca to na jeden bok to na drugi - więc nawet gdybym chciała żeby spała z nami to by to nie przeszło nawet..

Cytat:
tak sie zastanwiam mozna dac takiemu maluchowi kotleta sojowego?
ja bym nie ryzykowała bo to sama chemia, soja i takie kotlety sojowe w domu robione tak ale nie takie gotowe o których piszesz bo to masa konserwantów jest.

a domowe kotlety sojowe z prawdziwej soi są pyyyyszne

Oliweczka - wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam że się znajdzie :O)

widzisz nasze kciuki naprawdę działają cuda i mają mega moc
wspaniale

a z tych gorszych wiadomości --wróciłam przed południem z miasta, odebrałam tż-towi paczkę z InPostu, zaliczyłam czytelnie i bibliotekę, tesco ..... i niestety półeczka z Oballami była pusta już.. nie tylko ja się napaliłam na te Oballe za dyszkę jak widać i wykupili je od wtorku a było tam chyba z 5 sztuk jak kupowałam Julce

więc niestety dziewczynki ale zakup Oballi nie wypalił
szkoda...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
zainspirowało mnie bo po 9 miesiącu te słoiczki bobovity sie na pierwsze danie, na drugie.. a u nas króluje barszczyk ukrainski, rosolek, krupniczek

widocznie woli odwrotną kolejność
u nas Julka je jedno danie - dwóch nie zje ale ona to w ogóle niejadek raczej... ona najchętniej to by tylko mleczko mleczko mleczko chciała ew. kaszkę na mleczku... ech..

a banana uwielbia najlepiej takiego świeżego skrobanego łyżeczką albo z kaszką też lubi

ja bardzo lubie dania z bobovity bo dobre są, czasem kupuje jak mi się gotować Julce nie chce więc zawsze mam jakiś w zapasie. We wtorek obiadki Bobovity te małe słoiczki 125g kupowałam po 2,39zł a teraz są chyba deserki 3 w cenie 2 wychodzi jakieś 1,70 chyba około za sztuke ale ja deserki sama robię - bo wybrzydza i nie wszystko może jeść bo ją wysypuje bo niektórych owocach..

edit:
dokładnie deserki 125g są 5,58 za 3 sztuki
a kaszki ryżowe bobowita 7,73 za dwie dowolne ryzowe.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-19 o 12:58
Stary 2012-04-19, 13:04   #3247
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
uważaj z mieszniem leków bo czasem taka mikstura może miec efekt wybuchowy

nasza spała od początku sama bo bałam się spać z nią żeby jej nie przygnieść albo kołdrą nie przykryć całej niechcący.

A teraz? ona z nami nawet nie chce spać - kiedyś spała z nami bo się kokosiła w łóżeczku to u nas przewalała się jeszcze bardziej - ona musi miec miejsce bo w łóżeczku to fruwa po całym w nocy, rozkopuje się, przekręca to na jeden bok to na drugi - więc nawet gdybym chciała żeby spała z nami to by to nie przeszło nawet..

ja bym nie ryzykowała bo to sama chemia, soja i takie kotlety sojowe w domu robione tak ale nie takie gotowe o których piszesz bo to masa konserwantów jest.

a domowe kotlety sojowe z prawdziwej soi są pyyyyszne

Oliweczka - wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam wiedziałam że się znajdzie :O)

widzisz nasze kciuki naprawdę działają cuda i mają mega moc
wspaniale

a z tych gorszych wiadomości --wróciłam przed południem z miasta, odebrałam tż-towi paczkę z InPostu, zaliczyłam czytelnie i bibliotekę, tesco ..... i niestety półeczka z Oballami była pusta już.. nie tylko ja się napaliłam na te Oballe za dyszkę jak widać i wykupili je od wtorku a było tam chyba z 5 sztuk jak kupowałam Julce

szkoda...

--
TAK Wasze kciuki są MEGA pomocne

Oj tam, nie było oballi, to nie, trudno ale dziękuję i tak za to, że próbowałaś

Jutro wzięłam urlop, bo muszę rano zarejestrować bratu motor..., po południu bilans Julci, i chyba pojawię dopiero w poniedziałek??
Miłego weekendu już na zapas

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-04-19 o 13:05
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:17   #3248
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny zwłaszcza Natka , Marzenka
czy sie Nuna 2011 a 2012 rozni?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:25   #3249
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
a jak robilas tzn. chodzi mi o kwi bo ono ma mnostwo pestek
Stary 2012-04-19, 13:44   #3250
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

szkoda...
[COLOR=Silver]
Trudno
Następnym razem jak upolujesz mega okazję to bierz dla nas w ciemno
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:51   #3251
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
moja je kiwi z pestkami (kiwi i jablko, ugotowane i zmiksowane)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:58   #3252
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
a co do S jak sex to ja juz z pol roku hehe poprostu nie mam ochoty czasu i nastroju takze Cie rozumiem
Też mam zerowe libido po ciąży...

Cytat:
TOFIK SIĘ ZNALAŁ!!!:jup i: Jest w domu od wczoraj od 22Zadzwonił do mnie facet z ogłoszenia, że znalazł psa. Wysłałam teścia, żeby pojechał na identyfikację, bo P. był na nocce i to był mój Tofcio nie bardzo chciał się z nim facet rozstawać, ale może sie jeszcze dogadamy odnośnie spacerów, czy pobytów tymczasowych Tofika u nich na działce.
Dobrze, że się znalazł

Cytat:
dziewczyny ciocia mi dzis powiedziala ze to zle ze Igor pelza na brzuchu a nie raczkuje ze powinnam go uczyc raczkowania podnosic pupe w gore....
on pelza czasem kleka na kolanach i sie buja czy to rzeczywiscie cos nie tak
mamy dopiero 7,5 mc
Mój tam się sam nauczył, też na początku się podnieść nie mógł, potem sie bujał właśnie tak jak mówisz, a ostatnio coraz zwinniej mu idzie przemieszczanie się po całym pokoju raczkując

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A to Moje w swoim nowym
Fajne to krzesełko

My jutro mamy wybrać się wreszcie po samochód Szkoda tylko, że jedziemy aż na drugi koniec Polski i małego musimy zostawić.... Smutno tak. Ale w końcu się zmobilizowaliśmy, bo mąż już bez auta wytrzymać nie może...

Btw. Stronczek27 mogę prosić o zmianę wieku na pierwszej stronie na 21 ?
Stary 2012-04-19, 14:10   #3253
DaKaro
Zadomowienie

Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało .
Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem.
Może jakoś uda mi się wdrożyć w dyskusję.

Pozdrawiam .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:11   #3254
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
TAK Wasze kciuki są MEGA pomocne

Oj tam, nie było oballi, to nie, trudno ale dziękuję i tak za to, że próbowałaś

Jutro wzięłam urlop, bo muszę rano zarejestrować bratu motor..., po południu bilans Julci, i chyba pojawię dopiero w poniedziałek??
Miłego weekendu już na zapas

bilans Julci? a to jakaś kontrola czy cos? bo my nie mamy żadnego bilansu teraz mieć

Stary 2012-04-19, 14:19   #3255
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
ktos wypije ze mną kawke?? bo idę wstawić
Cytat:
mówiłaś, mówiłaś
ha jestem genialna!

Ala, Natalka,Juleczka, Tymek

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Shira, mnie się boisz?
ciebie nie decyzji takiej brrrrrr

wróciliśmy z ponad godzinnego spacerku minęła nas czarna wiewióra, koza, kury dwie sarny kaczka i dwa łabędzie

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Puk puk...
Nie bijcie, że tak długo mnie nie było. Starałam się jakoś poukładać nasze życie i chyba się udało .
Nie mam zielonego pojęcia co się u Was dzieje, mam nadzieję, że wszystko w porządku u każdej z Was i wszystkich razem.

Pozdrawiam .
no wreszcie!!!! tu się wołało za Tobą fajnie, że poukładałaś! jak tak dzieć?

byliśmy dziś u znachora mały jak tylko go zauważył włączył syrenę przeciwpożarową
Stary 2012-04-19, 14:22   #3256
DaKaro
Zadomowienie

Shirko Malwinka jest cudowna! Nie raczkuje, ale łapie się wszystkiego co ma pod ręką i chce wstawać, a jak weźmie się ją pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak zła . To moja duma, największe szczęście, moje całe życie!
P.S. Nadal na UU .

Malwinka
Stary 2012-04-19, 14:30   #3257
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shirko Malwinka jest cudowna! Nie raczkuje, ale łapie się wszystkiego co ma pod ręką i chce wstawać, a jak weźmie się ją pod paszki to przebiera nóżkami po podłodze jak zła . To moja duma, największe szczęście, moje całe życie!
P.S. Nadal na UU .
Pięknie rośnie kobita mój na mleczko ostatnio zgrzyta swoimi dwoma zębiskami!!
Stary 2012-04-19, 14:36   #3258
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Puk puk...

Pozdrawiam .

Shira a cukinię Żbikowi podawałaś?
Stary 2012-04-19, 14:42   #3259
adrji
Raczkowanie

Cytat:
niby my jemy cale kiwi to chyba i dziecko może? ale też się nad tym przy robieniu zastanowiłam chciałam mu zrobić z pół kiwi, bo nie chciałam tak całego dawać na pierwszy raz ale bylo mega dojrzałe rozpływalo sie, więc je obkroilam całe to zielone od środka i tego środka z pestkami nie dalam oczywiście tak idealnie się nie dało i było troche z pestkami

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z ponad godzinnego spacerku minęła nas czarna wiewióra, koza, kury dwie sarny kaczka i dwa łabędzie
gdzie ty chodzisz na te spacery takie cuda, ja tez chce z wami na taki spacer!

oki dziś ogórkowa, dwa dania od jutra

Tymek najlepszego!!!
i fajnie ze już macie krzesełko, jestem pod wrażeniem ja to jestem tak że z niczym się nie mogę zorganizowac zanim się zbiore mija tyle czasu, musze wziąć przyklad z ciebie, chce!

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Shira a cukinię Żbikowi podawałaś?
ja podawałam on jest chyba od jakiegoś wczesnego miesiąca
można zrobić fajnie w zupce czy z obiadkiem z mięskiem,
sama uwielbiam potrawy z cukinią są takie letnie
Stary 2012-04-19, 14:45   #3260
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
wiesz jak wychodzę z założenia ,że dzieciaki w tym wieku już w jakimś sensie są przyzwyczajone do pewnych rzeczy. Nasz wczesnie został nauczony spać sam i sobie z tym świetnie radzi (choć nie było tak od 1 nocy ) a dzieci śpiące z rodzicami, same nie chcą i stąd bunt przed inną metodą.
o niekoniecznie Moja od małego nauczona spać sama w łóżeczku i ostatnio ma dni, ze chce spać z mamą i tatą (koniecznie z nami obojgiem)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
adrij właśnie Ja nie mam ale zastanawiam się nad wprowadzeniem, tylko lenia mam bo Ja generalnie nie robię dwudaniowych dań nawet dla siebie a moja dama je ok 12-13 obiad potem deser i jak teściu je ok 16-17 to zawsze jakiego kartofla zje czy warzywa...muszę pomyśleć.
Ja tez sie zastanawiam ale mam lenia i w ogóle nie wiem jak to zorganizować.
Kajol jak to u Was wygląda?

Cytat:
Puk puk...

Pozdrawiam .
Pytałam o Ciebie ostatnio

Brumku Tymon jak król na tronie. Sliczne krzesełko

Shirko kupiłam taką konfiture brzoskwiniową Łowicz, miała mało dodatków i dużo owoców. W tym roku musze porobić własne.
A propo widziałaś w Czechach te kaszki Nominal. Bo dziewczyny polecają jako tańszą alternatywę dla Holle, może próbowałaś?

Wzięłam Agatę dziś na chustowy spacer. Rewelacja. Agata całą drogę się śmiała, zaczepiała ludzi.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-04-19 o 14:47
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:50   #3261
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
ja podawałam on jest chyba od jakiegoś wczesnego miesiąca
można zrobić fajnie w zupce czy z obiadkiem z mięskiem,
sama uwielbiam potrawy z cukinią są takie letnie

O, dzięki Bo się właśnie zastanawiałam jak przyrządzić. Mam cukinię i dylemat
Stary 2012-04-19, 14:53   #3262
brunetka2000
Zakorzenienie

Zapałeczko sto lat

Dziękuję w imieniu Alicji za życzenia

Natalka i Julka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:54   #3263
83monia
Zakorzenienie

jeju, jakiego ja mam lenia to szok... normalnie zasypiam w pracy na siedząco...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:55   #3264
DaKaro
Zadomowienie

Scio a to dziekuje za pamiec .

Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.

Malwinka
Stary 2012-04-19, 15:03   #3265
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Podajecie maluszkom jakies chrupki kukurydziane, jesli tak to jakie? Z gory przepraszam, jesli bede zadawac pytania na temat ktorych juz kiedys dyskutowalyscie.

Ja podaję takie pałeczki:
http://www.google.pl/imgres?q=chrupk...46&tx=95&ty=79

Nawet z tych paczek wycinam kupony bo jakaś nagroda ma być za 13 sztuk. Mam 9 i tych chrupek w delikatesach już nie ma

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeju, jakiego ja mam lenia to szok... normalnie zasypiam w pracy na siedząco...
Monia a jaaaaaaaaa... Masakra. Wszystko robię dzisiaj w żółwim tempie. Winny jest komputer oczywiście.
Stary 2012-04-19, 15:03   #3266
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
My dajemy Flipsy czy jakoś tak
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:08   #3267
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez sie zastanawiam ale mam lenia i w ogóle nie wiem jak to zorganizować.
Kajol jak to u Was wygląda?
to mamy podobnie bo ja tez się zastanawiam i mam lenia

i pije właśnie druga kawke z tego lenia
ale żeby nie było gotuje tez w międzyczasie dziś obiad dla całej rodziny (z 10 osób się znajdzie)

Lilli no może być dobra w klasycznej jarzynowej zupce tylko myslę że warto z kurczakiem/indykiem bo ogolnie sie dobrze komponuje z mięskiem, dobra tez bylaby z mięskiem mielonym, a jak podajesz już Radziowi pomidory? nie jest uczulony to myslę że super zrobić coś a'la pomidorówka czy danie z pomidorami makaronem/ ryżem cukinia mięsko mniam
ogólnie to ja sobie zawsze myślę z czym daną rzecz zrobiłabym dla nas i modyfikuje to trochę na wersję lajt
tylko nie blenderowałabym jej na twoim miejscu a rozciapciala widelcem, ja tak zrobiłam za pierwszym razem jak gotowałam i zblenderowałam to z ziemniakiem to wyszlo ble taka konsystencja kleik papka niedobre

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My dajemy Flipsy czy jakoś tak
też flipsy i junior czy jakoś tak ogolnie jakie są akurat w sklepie
Stary 2012-04-19, 15:09   #3268
iustyna1
Wtajemniczenie

DaKaro też nie raz o Ciebie pytałam. Sprawy w miarę ogarnięte? Wiecie już gdzie się osiedlacie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:11   #3269
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Ja daje pałeczki Flips albo takie co poleca Ewa Wachowicz (z jej zdjęciem )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 15:14   #3270
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
DaKaro też nie raz o Ciebie pytałam. Sprawy w miarę ogarnięte? Wiecie już gdzie się osiedlacie?

Tak, u męża. Jesteśmy w trakcie dogadywania sprawy działki budowlanej, czekamy na wpis do księgi wieczystej, a potem załatwianie, załatwianie i jeszcze raz załatwianie...Jakoś się ogarnie wszystko mam nadzieję .

Z innych wieści-dzisiaj złożyłam wymówienie w pracy .

A czyli podajecie takie najzwyklejsze bez soli, też zakupię. Kiedyś teściowa dała Malwince chrupka - Mała zachowywała się, jakby nigdy w życiu takiego rarytasu nie próbowała .

EDIT: najświeższe foto Malwinki w klubie.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-04-19 o 15:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości