|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
_agata kuchnia zapowiada się rewelacyjnie!!
![]() U nas w kolejności do remontu teraz łazienka, potem pokój gościnny a w przyszłym roku dobudowa jadalni, poddasza i dopiero wtedy nowa kuchnia... ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Na te co kupiłam jest teraz promocja, za 43szt 23,99zł.
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Karkozka Ty robilas prywatnie tk woglole badania na ta cytomegalie??
jA I chyba wiele osob z watku nie mialo woglole wykonywanego takiego badania. Skoro moze ten wirus wyrzadzic krzywde dziecku po narodzinach to czemu nie robia nam tego badania;/ ?? agata ladna kuchnial, czekam na calosciowy efekt ![]()
#4833 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
dzięki dziewczyny. jak wybieraliśmy tapetę to były jeszcze różowe i niebieskie. te misie były bardziej żywe, ale jednak woleliśmy delikatne ![]() teraz wybrać mebelki do pokoju. Bo póki co mamy tylko jeden element z meblościanki. w planach miała być komoda od brata, ale chyba kupimy mebelki i pokoik będzie urządzony ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za badanie płaciłam bo chodzę prywatnie do lekarza no i nie miałam skierowania z NFZ Fakt faktem, że ponoć 80% ludzi to ma, ale zagrożenie występuje tylko wtedy jeżeli u matki jest czynna postać wirusa a do zakażenia po raz pierwszy doszło w czasie ciąży kuchnia piękna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
dobra idę sprzątać.
bo ani rano tego nie zrobiłam, ani wczoraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak się okaże już w ciąży że jest wirus to tylko niepotrzebnie się matka stresuje a i tak nic się zrobić nie da... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę że nadajecie skoro świt ![]() Przyszła paczka z baby-raj: przewijak na łóżeczko, torba na pampersy, rożek i prześcieradła wszystko fajne, jestem zadowolona ![]() Przed chwilą ćwiczyłam z epino i po ćwiczeniu mam lekko różowy śluz i wczoraj też tak miałam ![]() ![]() ![]() Dzisiaj dziwnie mnie żołądek gniecie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak to bedzie ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- 100zl ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
bozia kazala sie dzielic wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pomyślałabym że to taka różnica. W takim razie też zamówię na stronce www. _agata piękna kuchnia. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymaj sie i mysl pozytywnie a wszystko sie ulozy, oczywiscie trzymam mocno kciuki za Was ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- diablica buleelektron super brzuszki!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Brawa za udane wizyty i Maluszki
![]() ![]() Karozka musi być dobrze! z takimi kciukami jakie Wam tutaj zapewnimy, to nie ma innego wyjścia! Bardzo Ci współczuję tego stresu i niepokoju ![]() ![]() ![]() Agatko piękności ![]() Takie pytanko mam, na stronie szpitala jest napisane, że dla Dzidziusia mam wziąć chusteczki nawilżone i krem do pupy... a ja się tak zastanawiam czy brać ze 3 pieluszki tetrowe i kocyk, pampersy w razie czego, jak myślicie? Czy szkoda pakować? ![]() ![]()
#4843 |
Wtajemniczenie
|
agata - a malujecie sciany czy zostawiacie biale? a cos pomieszy blat a szafki gorne dajecie?
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- dziewczyny!!!!!!!!!1 slabo mi sie zrobilo ![]() http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiel...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gdyby nie to, że szydełkowanie sprawia mi przyjemność, to bym się wkurzyła na te aukcje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, nie plamiłam po badaniu. Jak jeszcze nie miałam problemów z szyjki, to raz jakaś krew przy badaniu się pojawiła. Ale to dosłownie była plamka wielkości orzeszka laskowego, a później spokój. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boję się jak cholera, że nie podołam. Ale liczę na Waszą wyrozumiałość i pomoc. POMOŻECIE??? Lecicie z tymi postami tak, że chyba muszę zacząć siedzieć non stop przed kompem, żeby mi nie umknął "ten" moment. Dacie mi chwilkę czasu, żeby ogarnąć nowy wątek? Sama nie wiem od czego zacząć...aaaaaaaaaaaa!!!! !!!!!!!! Cytat:
![]() Mieszkanko zapowiada się super ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
która chętna by iść mi śmieci wyrzucić i posprzątać?? :P
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- co do pieluch to ja mam jedną paczkę pampersa 1 - 43 szt jedną paczkę Huggiesów 1 - 27 szt. jedną pieluchę tetrową i 2 flanelowe. dobra idę z tymi śmieciami |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
ile płacisz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
Byłam z pieskiem w parku na długim spacerku. Ależ dzisiaj jest piękna poGoga, aż się żyć chce!!! Ja teraz leże na ktg i na razie widzę tylko 2skurcze. Ciekawe czy temu lekarzowi też wyjdzie na usg waga dziecka 3680g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
z własnej woli pomogłabyś ciężarnej a nie od razu ile płacisz :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Gabi na pewno dasz sobie świetnie radę!
![]() Zazdroszczę Wam tego szydełkowania ![]() My mamy na razie 1 opakowanie czyli 43 sztuki pampersów tych najmniejszych, jak będą ok to mąż dokupi więcej ![]() ![]()
#4853 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mieszkania to parkiet przepiękny a kuchnia marzenie. Uwielbiam białe, jasne, przestronne kuchnie i do tego drewniany blat ![]() ![]() Co do pieluch ja nie mam jeszcze ani jednej i chyba powinnam skorzystać z tej promocji w dozie bo zostanie mi tetra a tego bym nie chciała ;p
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis kupilam pake pieluch w biedrze - DADA premium
kurde chyba zamowie taka czapeczke z allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
W ogóle to nie chce któraś rodzić?
![]() ![]() ![]() ![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym, (zaznaczam że to co piszę to info od mojego gina) cytomegalia to choroba która jest najgorsza w pierwszym trymestrze- i b. często jeżeli jest i uszkodzi płód to powoduje po prostu poronienie, taka naturalna eliminacja słabych osobników ( sorry dziwnie to brzmi ). na późniejszym etapie ciąży , np w trzecim trymestrze może spowodować u dzidziusia po porodzie np. zapalenie płuc ale jest to jeden z wielu wirusów który może to spowodować ale jest coraz częściej zalecanym badaniem, tak samo na paciora moja bratowa która rodziła 6 lat temu jeszcze nie miała takiego badania a teraz jest obowiązkowe... nauka się posuwa ale musi minąć chyba troche czasu żeby upowszechnić jakieś badanie... Karozka a Ty robiłaś w końcu tą awidnośc cytomegalii? co Ci wyszło? ja się co prawda nie konsultowałam w żadnej klinice jak Karozka, która rozumiem się w tym specjalizuje- po prostu nikt mnie nie skierował ![]() owszem, istnieje ryzyko że kiedyś wystąpią jakieś problemy ze słuchem czy wzrokiem ale nie oszukujmy sie tego nigdy nikt nam nie przewidzi i nikt nie będzie w stanie nigdy określic czy jakaś wada wzroku akurat przez powstała przez cytomegalię czy jakieś inne gówno w ciązy czy załapane przez dziecko już po porodzie a może wada genetyczna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |||||||
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() Nie mam paciora ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też o tym słyszałam, ale dla mnie jest to poprostu nielogiczne ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.