Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 17:34   #3571
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Dla malucha ceny sa tak zblizone, ze dobrze jest kupic pampers My mielismy na zmiane zwykle i sensitive (wtedy mialy siateczke w srodku, nei wiem jak teraz )

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:36   #3572
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

My maty uzywamy do dzisiaj - zamiast koca na podloge Zeby mial na czym siedziec. Ale dostalismy taka fajna, duza mate
a no to oni mieli mniejszą matę.
najlepszy był numer, jak ją rozłożyliśmy i położyliśmy na niej małą. A ona najpierw jakoś się z niej wyczołgała, potem odsunęła od siebie tak, że leżała na samej podłodze, a następnie po nią sięgnęła i z powrotem do siebie przysunęła. Agentka mała

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:40   #3573
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz jak teraz sprawdzilam to wlasciwie kazdy mozna od noworodka, ale kiedys widzialam takie, ze bardziej wygladaly na krzeselko, wtedy lepiej poczekac. Z Fisher Price na pewno wszystkie sa odpowiednie dla noworodka Pytanie czy faktycznie bedziesz chciala go tak szybko uzywac
Ale na spokojnie juz noworodka daje sie do bujaczka.
Tylko wtedy zabawki nie sa potrzebne

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

My maty uzywamy do dzisiaj - zamiast koca na podloge Zeby mial na czym siedziec. Ale dostalismy taka fajna, duza mate
to już wszystko wiem
mam leżaczek, ale bez tego pałączka, miałam go dokupić na allegro, ale przecież tak do 3 miesiąca chyba nie jest potrzebny??
tak samo jak jakieś zaczepki do gondolki-drewniane, kolorowe???
dziecko chyba dopiero po 3 miesiącu się tym zainteresuje prawda??

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Byłam w Lidlu i patrzyłam na te pieluchy Toujours
18 szt Junior Big 19,99 zł
Junior 27,99 zł (zamazało mi ilość)
Maxi 50 szt 26,99 zł

Czyli dla maluszka się nie znajdzie
a ja miałam w moim Lidlu zobaczyć i zapomniałam:/skleroza
Stary 2012-04-19, 17:43   #3574
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla malucha ceny sa tak zblizone, ze dobrze jest kupic pampers My mielismy na zmiane zwykle i sensitive (wtedy mialy siateczke w srodku, nei wiem jak teraz )
Ja mam w planach do szpitala kupić Pampers a w domu używać Dada. Podobno Dada produkuje właśnie Pampers, więc nie ma co przepłacać.
Słyszałam też, że te Gaga z Tesco są fajne...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:55   #3575
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w planach do szpitala kupić Pampers a w domu używać Dada. Podobno Dada produkuje właśnie Pampers, więc nie ma co przepłacać.
Słyszałam też, że te Gaga z Tesco są fajne...
Tak niektorzy mowia, ja mialam Dada jakis czas i wrocilam do pampersa, dla mnie byly lepsze.
Gaga tez mialam, ale sa beznadziejne, o wiele gorsze niz Dada. Nawet nie wykorzystalam ich do konca tylko wyrzucilam.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
to już wszystko wiem
mam leżaczek, ale bez tego pałączka, miałam go dokupić na allegro, ale przecież tak do 3 miesiąca chyba nie jest potrzebny??
tak samo jak jakieś zaczepki do gondolki-drewniane, kolorowe???
dziecko chyba dopiero po 3 miesiącu się tym zainteresuje prawda??

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

a ja miałam w moim Lidlu zobaczyć i zapomniałam:/skleroza
Kup kiedy chcesz A z czasem zobaczysz kiedy dziecko sie zainteresuje W koncu kazde dziecko jest inne.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 17:57   #3576
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Kup kiedy chcesz A z czasem zobaczysz kiedy dziecko sie zainteresuje W koncu kazde dziecko jest inne.

ale mi się wydawało, że muszę już na gwałt kupić, a to kosztuje koło 50zł, więc spokojnie, mogę to odłożyć na później
Stary 2012-04-19, 17:59   #3577
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak niektorzy mowia, ja mialam Dada jakis czas i wrocilam do pampersa, dla mnie byly lepsze.
Gaga tez mialam, ale sa beznadziejne, o wiele gorsze niz Dada. Nawet nie wykorzystalam ich do konca tylko wyrzucilam.
W sumie dużo zależy od samego dziecka, trzeba będzie testować

Bloguję
Stary 2012-04-19, 18:00   #3578
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi się wydawało, że muszę już na gwałt kupić, a to kosztuje koło 50zł, więc spokojnie, mogę to odłożyć na później
Nie, nie Jasne ze nie musisz juz na gwalt kupic

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:06   #3579
linzey
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam pytanie do Doświadczonych albo Poinformowanych:

czy z dziecięcych kosmetyków wystarczy to co jest na liście??
czyli płyn do kąpieli
krem pielęgnacyjny???
czy tym kremem mam całe Dziecko po kąpieli wysmarować??
czy pupę przed zapakowaniem w pampersa mam czymś nasmarować, czy posypać pudrem??
zupełnie nie wiem jak się zabrać za to

aha i czy na dwór trzeba krem z filtrem???wiadomo, że dziecko osłania się od słońca, ale czy nie trzeba kremu na wszelki wypadek>>
JA na pierwszy miesiac polecam Oliatum albo inny emolient bo to jednak najdelikatniejsze. Mala nie miała żadnych problemów skórnych-tylko na początku bardzo sie łuszczyła- podobno to częste u tych dzieci co się "zasiedzą" w brzuszku i wtedy własnie Oliatum sie nam bardzo sprawdziło.póżniej już Nivea Sensitive albo J&J fioletowy
Nie smarowałam małej zadnymi mleczkami ani oliwkami(choć oliwke warto miec-choćby przy tym łuszczeniu albo ciemioniuszce) Na pupcie smarowałaam kremikiem nawilżającym z nivea sensitive (tak 1-2 razy dziennie) a jak było odparzenie to mąka ziemniaczana albo betaphanten. Sudokremu nie uzyłam ani razu (jest dosć mocny a mąka działała błyskawicznie więc nie było potrzeby)
NA buzie mam krem z filtrem( na lato) i bambino na codzien

co do pieluszek to każde dziecko jest inne (i każda pupcia tez) u nas zwykłe pampersy sie nie sprawdziły i do półroczku jechaliśmy na pampersach sensitive(mają taką super siaeczzkę , ze pupcia jest naprawde super) potem wyczaiłam Dady(wtedy weszly te nowe premium) i sie zakochałam- jakos podobna do pampkow a cena-
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:07   #3580
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

dzisiaj był długi, męczący dzien, na szczescie niedlugo TZ wraca.

W nocy miałam smieszną sytuacje, bo snilo mi sie cos strasznego, ze az krzyknelam na glos i TZ sie obudzil, przestraszony ze cos sie stało, a mi tylko snilo sie, ze mam wode z jakims wężem wypic i się przeraziłam tym

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Przyszło łóżeczko, tż je rozłożył i stoi w pokoiku małej Wygląda lepiej i stabilniej niż w sklepie A teraz robi kolację
do szczęscia tylko dziecka brakuje w nim

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mamuśki żegnam się na parę dni Sopot czeka
Dbajcie o siebie i maleństwa w brzuszkach !!!
udanego odpoczynku

Cytat:
Jedna z dziewczyn na pingerze (tam gdzie mam bloga) urodziła w 35t4d. Miała być córka, a tu pisze, że syn
wow, niezle
u mnie tz tez czasami sie pyta, a co bedzie jak jednak się córka urodzi? to mu odpowiadam, bedzie smigala w bluzach dresowych i nie bedzie problemu

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Właśnie jedna babeczka w pracy zauważyła że jestem w ciąży ciekawe co myślała wcześniej na mnie patrząc??? że mam wzdęcie? w końcu to już prawie 7 miesiąc...
no proszę, musisz bardzo szczupło wyglądać

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Ja dzisiaj dosyć wcześnie wstałam jak na mnie, bo juz o 7:30, obudziłam się jak mąż szedł do pracy i już spania nie było. Wczoraj znowu wybuchłam, 3 dzień z rzędu się popłakałam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać . Zbeształam TŻ przy bracie i koledze , walnęłam focha, zabrałąm laptopa i poszłam do pokoju. W pokoju to łzy mi już same poleciały, na szczęście mąż zaraz przyszedł za mną, powiedział że nie chce żebym płakała przez niego, pogadalismy chwilkę i wróciłam do salonu. Przeprosiłam go i zwaliłam wszystko na ciążę i hormony. A mnie wszystko ostatnio drażni i byle co potrafi doprowadzić mnie do łez. Sama nie wiem co chce....
na szczescie TZ wyrozumiały

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:11   #3581
linzey
Rozeznanie

Był temat leżaczków
Ja nie miałam choc wiem że to fajna sprawa-można sobie coś porobic czy w kuchni czy łazience a maleństwo jest z tobą.
Wiem że nie wolno w tej pozycji trzymac dzidzi za dlugo ale mysle ze chwile nie zaszkodzi
Z tego co wiem to większość jest jak foteliki 0-13m
Stary 2012-04-19, 18:12   #3582
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
JA na pierwszy miesiac polecam Oliatum albo inny emolient bo to jednak najdelikatniejsze. Mala nie miała żadnych problemów skórnych-tylko na początku bardzo sie łuszczyła- podobno to częste u tych dzieci co się "zasiedzą" w brzuszku i wtedy własnie Oliatum sie nam bardzo sprawdziło.póżniej już Nivea Sensitive albo J&J fioletowy
Nie smarowałam małej zadnymi mleczkami ani oliwkami(choć oliwke warto miec-choćby przy tym łuszczeniu albo ciemioniuszce) Na pupcie smarowałaam kremikiem nawilżającym z nivea sensitive (tak 1-2 razy dziennie) a jak było odparzenie to mąka ziemniaczana albo betaphanten. Sudokremu nie uzyłam ani razu (jest dosć mocny a mąka działała błyskawicznie więc nie było potrzeby)
NA buzie mam krem z filtrem( na lato) i bambino na codzien

co do pieluszek to każde dziecko jest inne (i każda pupcia tez) u nas zwykłe pampersy sie nie sprawdziły i do półroczku jechaliśmy na pampersach sensitive(mają taką super siaeczzkę , ze pupcia jest naprawde super) potem wyczaiłam Dady(wtedy weszly te nowe premium) i sie zakochałam- jakos podobna do pampkow a cena-
A ja wrecz przeciwnie Nie zgadzam sie z tym zeby zaczac od Oilatum.
Tego sie uzywa dopiero jesli skora jest wrazliwa. Jesli sie zacznie od czegos takiego, to pozniej od wszystkiego latwiej bedzie wysypka

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:13   #3583
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Witam się na początku 29. tygodnia J

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
A bo mieszkalismy sami, jakiś miesiąc temu przyjechał brat męża i z nami zamieszkał bo nie miał gdzie a mój TŻ załatwił mu pracę. No a my zjeżdżamy za 4 tygodnie do Polski. Tydzień temu z kolei przyjechał jeszcze kolega męża i też z nami mieszka, planują zostać z moim szwagrem na tym mieszkaniu jak my wyjedziemy. No i wszystko się nawarstwiło. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji, jak coś mi nie pasuje to mąż nie potrafi zwrócić im uwagi, mówi że przesadzam. Czuje że staje po ich stronie, zamiast po mojej... Nawet pokłócić się porządnie z mężem nie mogę bo przecież obok w pokoju jest jego brat albo kolega. Poza tym drażni mnie że nie wiem jak to będzie po powrocie, a mój TŻ to taki człowiek który na wszystko ma odpowiedź: "zobaczymy jak już będziemy w Polsce", nie lubi nic planować, bo się samo wszystko ułoży... Poza tym jego kolega walnął ostatnio do mnie że mój mąż jest zawiedziony że nie będzie miał syna . Rozmawiałam ostatnio z mężem i mu powiedziałam to to stwierdził że to oczywiście nie jest prawda, że mu to obojętne itd. A mnie to ruszyło i oczywiście płakałam 2 h zanim pogadałam z mężem bo byłam zła że może tak mysleć. Generalnie duzo takich właśnie rzeczy się nałożyło...
kurcze nieciekawa sytuacja.
Kolega TZ nie powinien sie wtrącać w Wasze sprawy, co mu do tego czy bedzie syn czy corka, no i musi miec cos z glowa bo nawet gdyby TZ cos mu powiedzial to pewnie w tajemnicy a nie po to aby to dalej rozpowiadać...

Nie przejmuj sie i przede wszystkim nie daj sobie wejsc na głowę, w koncu jestes u siebie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ah - bym zapomniala - dzis zaczynam 22tc (na suwaku 21+0 - czyli 22 tak?)

Synek

Stary 2012-04-19, 18:14   #3584
Soleilka
Zakorzenienie

Aaaaa w ogóle miałam Wam pisać Zgadałam się z koleżanką, mamy wspólną znajomą (tp ma na 2 czerwca) no i ta dziewczyna spodziewała się chłopaka. W tamtym tygodniu podczas ostatniego usg (musiała się tego mojego gina prosić ) wyszło, że jednak będzie dziewczynka

Bloguję
Stary 2012-04-19, 18:15   #3585
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie dużo zależy od samego dziecka, trzeba będzie testować
Pewnie w koncu kazde dziecko jest inne.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Aaaaa w ogóle miałam Wam pisać Zgadałam się z koleżanką, mamy wspólną znajomą (tp ma na 2 czerwca) no i ta dziewczyna spodziewała się chłopaka. W tamtym tygodniu podczas ostatniego usg (musiała się tego mojego gina prosić ) wyszło, że jednak będzie dziewczynka
Nie wierze
Ja co prawda bardzo chcialam coreczke, ale nie chcialabym teraz juz zadnych zmian Przeciez juz powoli kompletujemy wyprawke dla chlopca i w ogole juz jest to nastawienie ze chlopak. Nie wyobrazam sobie nagle zmiany

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:17   #3586
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierze
Ja co prawda bardzo chcialam coreczke, ale nie chcialabym teraz juz zadnych zmian Przeciez juz powoli kompletujemy wyprawke dla chlopca i w ogole juz jest to nastawienie ze chlopak. Nie wyobrazam sobie nagle zmiany
No właśnie ona już wszystko kupiła dla synka i co teraz... Gorzej jakby z dziewczynki wyszedł chłopak, bo dziewczynkę w niebieskie się ubierze, a chłopaka w różowe?

Bloguję
Stary 2012-04-19, 18:18   #3587
linzey
Rozeznanie

Cytat:
A ja wrecz przeciwnie Nie zgadzam sie z tym zeby zaczac od Oilatum.
Tego sie uzywa dopiero jesli skora jest wrazliwa. Jesli sie zacznie od czegos takiego, to pozniej od wszystkiego latwiej bedzie wysypka
Oliatum to czysta parafina wiec nie powoduje ze skora jest wrazliwsza.
Pozatym nie mieliśmy nigdy zadnej wysypki czy alergii skórnej. A zeszliśmy z Oliatum jak zosia miła 3 mies, Moim zdaniem taka sytuacja jak piszesz jest wtedy kiedy za szybko zastosuje sie coś za mocnego dla tak delikatnej skóry.
Stary 2012-04-19, 18:19   #3588
agunia82
Zakorzenienie

Soelilka ale numer!

Jakby u nas okazało się, że Luśka jednak będzie chłopakiem, to synek będzie pomykał w większości w różowych ciuszkach Nic na to nie poradzę, że głównie takie dostaliśmy

Stary 2012-04-19, 18:19   #3589
hanjah
Zakorzenienie

Soleilka miałam Ci już wczoraj napisać-ten przepis na makaron z tuńczykiem i brokułem jest rewelacyjny Tyle go zrobiłam że jeszcze mi na dziś wystarczyło I Dorotce też bardzo smakował
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:20   #3590
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Oliatum to czysta parafina wiec nie powoduje ze skora jest wrazliwsza.
Pozatym nie mieliśmy nigdy zadnej wysypki czy alergii skórnej. A zeszliśmy z Oliatum jak zosia miła 3 mies, Moim zdaniem taka sytuacja jak piszesz jest wtedy kiedy za szybko zastosuje sie coś za mocnego dla tak delikatnej skóry.
Nie widze sensu stosowania tak szybko Oilatum

Cytat:
No właśnie ona już wszystko kupiła dla synka i co teraz... Gorzej jakby z dziewczynki wyszedł chłopak, bo dziewczynkę w niebieskie się ubierze, a chłopaka w różowe?
Wiesz my dostalismy mnostwo ciuszkow po dziewczynkach i synkowi zakladalam czasami. Moze nie takie super rozowe, ale np. ciuszki w rozowe kwiatki itd. Ale tylko po domu i do jedzenia roznych papek. Od razu mozna bylo wywalic

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:21   #3591
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja się zastanawiam którą butelkę kypić
Lovi aktywne ssanie czy Tommee Tippee antykolkową
jak myślicie?
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:24   #3592
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Soelilka ale numer!

Jakby u nas okazało się, że Luśka jednak będzie chłopakiem, to synek będzie pomykał w większości w różowych ciuszkach Nic na to nie poradzę, że głównie takie dostaliśmy
Ja mam za to same typowo chłopięce Zresztą jak to tak, daliby mi jak nie moje dziecko na porodówce
Cytat:
Soleilka miałam Ci już wczoraj napisać-ten przepis na makaron z tuńczykiem i brokułem jest rewelacyjny Tyle go zrobiłam że jeszcze mi na dziś wystarczyło I Dorotce też bardzo smakował
Super, że Wam smakował A bałam się, że Wam nie posmakuje
Cytat:
Wiesz my dostalismy mnostwo ciuszkow po dziewczynkach i synkowi zakladalam czasami. Moze nie takie super rozowe, ale np. ciuszki w rozowe kwiatki itd. Ale tylko po domu i do jedzenia roznych papek. Od razu mozna bylo wywalic
To sobie wyobraź jakbyś same różowe miała, w kokardki, do tego multum sukienek
W sumie to jak dziecko małe, to co za różnica

Bloguję
Stary 2012-04-19, 18:24   #3593
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
To nieźle Mi ginka dwa razy powiedziała, że dziewucha, ale za każdym razem zastrzegała,żeby jeszcze nie kupować sukienek mi się podobają ciuszki w kolorach neutralnych i takie na razie kupuję
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:24   #3594
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
jak myślicie?
Co wolisz. Dzieci lubia rozne smoczki, wiec moze nie zaakceptowac jednej z tych. Czasami dzieci odrzucaja smoczek np. NUK czy Lovi na rzecz TT czy innych..

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:25   #3595
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
jak myślicie?
ja nie mam pojęcia. Póki co kupię maks ze dwie aventu, bo tej firmy dostałam laktator i tak na wszelki wypadek niech jakieś będą, a jak będzie potrzeba dokupić to wtedy pomyślę jakie.

Stary 2012-04-19, 18:25   #3596
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
To nieźle Mi ginka dwa razy powiedziała, że dziewucha, ale za każdym razem zastrzegała,żeby jeszcze nie kupować sukienek mi się podobają ciuszki w kolorach neutralnych i takie na razie kupuję
Mi raz powiedział, że na 55% chłopak (ale TŻ widział jajka jak nic), później inny gin stwierdził, że chłopak na 200%, więc się nastawiłam, że no musi być chłopak

Bloguję
Stary 2012-04-19, 18:25   #3597
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Nie widze sensu stosowania tak szybko Oilatum
Ja widze . Ale każdy robi jak uważa

Cytat:
Ale numer
Stary 2012-04-19, 18:25   #3598
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

a z dobrych wieści to dzisiaj zaczynam 23 tc czyli 6 miesiąc
z tej okazji stawiam koktajl i słodki naleśnikowy torcik

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
bebe1987
Dziękujemy za nową wiadomość!
Twój post został przesłany do moderatora i nie pojawi się na forum, dopóki moderator nie zatwierdzi go do publikacji.
Zatwierdzamy posty min. 4 razy na dobę.

To sobie z Wami chyba nie popiszę...

nigdy mi sie cos takiego nie wyswietlało...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Oto próbka (jakieś 30%) wczorajszego urobku (te ciuszki po córce koleżanki męża, wczoraj wspominałam).
I nagle, wśród wszechobecnych w szafie Zosi granatów, beżu, czerni i brązów zagościły kolory
(w dodatku kwiatuszki... No well, jakoś będę musiała to przełknąć )
slicznosci

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam

Dziewczyny ale miałam przygodę dzisiaj
poszłam do łazienki siku, a tam krew na wkładce. Ale wpadłam w panikę
nie wiedziałam co zrobić. Już miałam dzwonić do lekarza ale sobie pomyślałam że się obejrze lusterkiem z każdej strony to przynajmniej się uspokoje do tej rozmowy. W końcu szpital 25km ode mnie i to jeszcze sama musiałabym jechać:/ i z tego co się okazało to w środku z wierzchu mam świeżą rankę. Wczoraj się goliłam i musiałam coś gdzieś wsadzić nie tak :/ naruszyłam skórkę a że dodatkowo zawsze mocno się podcieram to może po prostu się skaleczyłam:/ bo że środka nic nie leci :/ ku.rwa normalnie już miałam zawał:/
caler szczescie ze to tylko rana a nic powaznego, uff

Cytat:
jak myślicie?
ja bede kupowala Tommee Tippee

Synek

Stary 2012-04-19, 18:30   #3599
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To sobie wyobraź jakbyś same różowe miała, w kokardki, do tego multum sukienek
W sumie to jak dziecko małe, to co za różnica
Juz sobie wyobrazam chlopca w sukience. Moze jeszcze z kokardka na wlosach?

Ale naprawde taka sytuacja, ze nie ma czego zazdroscic Wspolczuje im.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Ja widze . Ale każdy robi jak uważa

Ale numer
Spojrz na to tak, ze Oilatum moze byc za delikatny na poczatek i pozniej kazdy inny kosmetyk bedzie powodowal wysypke. Tobie sie udalo bez tego, ale nie zawsze tak jest. Wystarczy wejsc na fora. Ja tez chcialam przy 1 dziecku zaczac od Oilatum, ale jak sie naczytalam to zrezygnowalam, poza tym Oilatum to spory koszt. Plyn Nivea wydaje mi sie bardziej ekonomiczny.
Oczywiscie zycze Ci zeby i przy drugim dziecku udalo sie bez wysypek.
Co nie zmienia faktu, ze wedlug mnie Oilatum na poczatek sie nie nadaje, chyba ze faktycznie bedzie alergik uczulony na inne kosmetyki.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja bede kupowala Tommee Tippee
A ktore?
Te z wkladem antykolkowym czy zwykle antykolkowe?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 18:32   #3600
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
polecam Ci kupić krem do rąk z LA ROCHE POSAY jest świetny nazywa się LIPIKAR XERAND- pomaga na takie sprawy-wiem, bo Małż ma zimą od pracy zawsze biedne dłonie i ten krem wspaniale się sprawdza, jest troszkę droższy ale naprawdę się opłaca

Dziękuje bardzo za radę

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Chodzi Ci o koszulkę czy kaftanik?
Ja kaftaników ani koszulek z krótkim rękawem w ogóle nie zakładam.
Na pieluchę zawsze body-bo i tę pieluchę przytrzyma i mam gwarancję, że plecki są zakryte. Na to śpiochy albo pajac. Teraz jak Dorotka jest starsza to zakładam jej body + rajstopki (albo dresik i skarpetki) + jak jest chłodniej to bluzkę z długim rękawem.
Jak masz takie typowe śpiochy zapinane na ramionach to też możesz pod to (tzn. na body) założyć taką koszulkę z długim rękawem, ale trzeba uważać żeby równo się ułożyła-żeby nie było fałdek bo dziecku może być niewygodnie.
A kaftanik i koszulka to coś innego ? Ja myślałam,że to jest to samo . Ale wstyd

Cytat:
A czemu chcesz zakladac i body i koszulke? Na to jest za cieplo.
Przy dziecku ktore nie siedzi wygodniej jest zakladac body, koszulka bedzie sie podwijac, poza tym bedzie mniej wygodna dla malenstwa. Ja teraz czesciej stawiam na koszulki, body zakladamy w domu, w koncu koszulka ladniej wyglada
WYstarczy body + spiochy. Taki zestaw jest ok

Tzn jak będzie ciepło to nie będę zakładała i body i koszulke, chodziło mi głównie o kolejność Bo nie wiem czy body to bielizna?

No i czy body nie przeszkadzają w gojeniu się pępka??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości