Podziękowania dla świadków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 17:10   #1
Wariate
Raczkowanie

Lightbulb

Podziękowania dla świadków

Witam wszechobecne i znane wszystkim są tzw. 'podziękowania rodzicom' po ślubie/na weselu. Bywają kwiaty, symboliczne upominki, czasami dedykowane kawałki muzyczne, etc. Jedni są ZA, inni PRZECIW jak to w życiu. Ja planuję nie tylko podziękować rodzicom (na swój własny sposób) ale chcę również pamiętać o świadkach. Już nie tak szumnie i wzniośle a raczej symbolicznie, ale jednak. My - Młodzi - jak i całe gro zaproszonych gości to w większości ludzie z dużym poczuciem humoru. Więc staramy się podczas przygotowań do ślubu i wesela, żeby humoru nie zabrakło Wracając do podziękowań świadkom... Wybraną formę już mam, karteczka 3D wykonana ręcznie przez artystkę (pierwszy raz spotkałam się z taką formą) ale jest przepiękna. Jednak zależy mi aby wewnątrz pięknego opakowania znalazło się kilka zabawnych acz miłych słów skierowanych do świadków. Mam więc taką zagwózdkę związaną z treścią podziękowań. Wszystkie jakie widziałam są wzniosłe, patetyczne i mdłe. Jedyny nieco inny brzmi:
"Świadkiem nie każdy zostać może,
To wyjątkowa osoba, która doradzi, pomoże,
Która niezwłocznie przybędzie,
... etc..."
i też przyznam nie powala na kolana. Może macie Drogie Wizażanki jakieś propozycje (swoje albo cudze pomysły) na taki krótki, zabawny ale ze smakiem wierszyk skierowany do świadków jako podziękowanie za podjęcie się tej wyjątkowej jednak roli?
(może pomocny będzie fakt, że zarówno jeden jak i drugi świadek to rodzeństwo młodych. Oczywiście kobieta i mężczyzna).

Głosy w górę moi mili rzucajcie pomysłami jak z rękawa. A może jakaś zabawna dusza poetycka nam się tutaj odkryje i coś wymyśli na poczekaniu(?)
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 18:04   #2
manymanyways
Rozeznanie

Dot.: Podziękowania dla świadków

Teraz chcemy podziękować
tym, co chcieli nam świadkować.
Wznieśmy zatem z krzesła zadek,
wiwat świadkowa i świadek!

(produkcja własna )
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 22:24   #3
trebolita
Raczkowanie

a koniecznie musisz coś rymowanego? nielatwo wymyśleć coś,żeby nie popaść w grafomaństwo(sorry,ale powyższy przykład mnie poraża...). może wystarczą zwykłe ,serdeczne ,ciepłe słowa ,mniej lub bardziej szczegółowo wymienić "zasługi "w przygotowaniach ślubnych. za to możesz poszaleć przy wymyślaniu,w jakiej formie im to wręczyć:"dyplom"w ramkach, elegancki rulon, wino+ładna karta ,itp..
trebolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 15:28   #4
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
Teraz chcemy podziękować

(produkcja własna )
haj!

Ja tylko wymyślałam wierszyk na kartkę jak prosiliśmy świadków, zeby nimi zostali

kupiłam takie kartki z kolejką do pary młodej i w środku wiersz dla swiadka prosząc go o swiadkowanie

i druga kartka ta sama z innym tekstem dla świadkowej prosząc ją o świadkowanie

a na weselu po porostu kilka słów miłych i kosz w podziękowaniu....

teraz byłam swiadkową i niestety nikt mi nie dziękował na sali.... bezpośrednio do tak, ale to miłe być wyróżnionym podziękowaniami wśród gości...

no nic... w sumie nie to było najwazniejsze w tym dniu dla Młodych

zapraszam na mój wątek o odchudzaniu z therm line - już pomalutku kończę zmagania i jeśli mogę to bardzo pięknie proszę o klik na mnie w konkursie therm line

pozdrawiam!

i nie zapominajcie o podziękowaniu świadkom! uważam to za bardzo ważną rzecz
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 17:38   #5
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manymanyways Pokaż wiadomość
Teraz chcemy podziękować

(produkcja własna )
o super
mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
haj!

Ja tylko wymyślałam wierszyk na kartkę jak prosiliśmy świadków, zeby nimi zostali

kupiłam takie kartki z kolejką do pary młodej i w środku wiersz dla swiadka prosząc go o swiadkowanie

teraz byłam swiadkową i niestety nikt mi nie dziękował na sali.... bezpośrednio do tak, ale to miłe być wyróżnionym podziękowaniami wśród gości...

zapraszam na mój wątek o odchudzaniu z therm line - już pomalutku kończę zmagania i jeśli mogę to bardzo pięknie proszę o klik na mnie w konkursie therm line

pozdrawiam!

a ja uwazam ze bez sensu dziekowac swiadkom wtedy i chrzestnym przydalo by sie podziekowacale to tylko moje zdanie!!!

ja bylam swiadkowa i nikt mi nie dziekowal i jakos pretensji nie mialam ani nie poczulam sie gorsza czy tam urazona
Stary 2012-04-19, 22:53   #6
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
o super
mi sie podoba

a ja uwazam ze bez sensu dziekowac swiadkom wtedy i chrzestnym przydalo by sie podziekowacale to tylko moje zdanie!!!

ja bylam swiadkowa i nikt mi nie dziekowal i jakos pretensji nie mialam ani nie poczulam sie gorsza czy tam urazona
ja nie piszę o urażeniu, tylko o tym, ze było mi przykro...

bo co jak co, ale świadek organizuje wieczór panieński (co jest nie lada wyzwaniem), chodziłam z PMką szukać sukni, doradzałam, wspierałam, zamawiałam fryzjera itp itd. ale nie ważne...

każdy ma inne zdanie

a "dziękuję" do mikrofonu, czy butelka wina to niewielkie wyzwanie jednak - takie jest moje zdanie
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 12:05   #7
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trebolita Pokaż wiadomość
a koniecznie musisz coś rymowanego? nielatwo wymyśleć coś,żeby nie popaść w grafomaństwo(sorry,ale powyższy przykład mnie poraża...). może wystarczą zwykłe ,serdeczne ,ciepłe słowa ,mniej lub bardziej szczegółowo wymienić "zasługi "w przygotowaniach ślubnych. za to możesz poszaleć przy wymyślaniu,w jakiej formie im to wręczyć:"dyplom"w ramkach, elegancki rulon, wino+ładna karta ,itp..
Nie zamierzam negować żadnego wysiłku którejkolwiek z Was burza mózgów polega właśnie na wysypywaniu przeróżności z głów i wybraniu czegoś. Jedno może się przydać mnie, inne komuś drugiemu więc nie, nie określiłabym powyższej grafomanii 'porażką' jak pisałam na samym początku, formę już mam. Będzie wykonana cudna (wg mnie) karteczka 3D w kolorystyce biało-zielonej (wzór choć kolorystyka inna tutaj: http://www.fantazyjnekartki.pl/?488,...la-rodzicow-01). Co do wymiany zasług, ciepłych słów itd itd to i owszem, ale takie to zamierzam prywatnie w uszko szepnąć przy wręczaniu. Natomiast tak, rymowanka, ponieważ pamiątka ma po latach nie wzbudzać mdłości czy wielkiego wzruszenia łzowego a raczej uśmiech na twarzy z rozbawienia stąd taka prośba i taka forma/treść.
Stary 2012-04-20, 12:09   #8
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
haj!

pozdrawiam!

A jakież to wierszyki napisałaś z prośbą o świadkowanie? Możesz nam tutaj podrzucić?
Stary 2012-04-20, 12:13   #9
Wariate
Raczkowanie

Nie mówię o szumnym podziękowaniu jak w przypadku rodziców tylko takim prywatnym, subtelnym. Nie chodzi o sprzeczanie się czy komuś takie podziękowania się podobają czy nie jak mówiłam, opinie są różne, jak to w życiu. Pytałam i jednocześnie prosiłam o treść jakichś wesołych podziękowań. Nie za długi, nie za mdły, nie za patetyczny. Lekki, miły i przyjemny a do tego gdyby był zabawny byłby idealny wszelkie podziękowania za konkretne rzeczy, czułe itd uważam na tyle za osobiste, że zamierzam uczynić to bardziej prywatnie. Te jako takie mają mieć charakter symboliczny i chęć pamiętania również o nich. Rodzice i ich podziękowania to już inna brocha
Stary 2012-04-20, 19:30   #10
Wariate
Raczkowanie

To jak, nikt nie ma więcej pomysłów?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Stary 2012-04-21, 16:13   #11
roksana111
BAN stały

Red face Dot.: Podziękowania dla świadków

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Nie mówię o szumnym podziękowaniu jak w przypadku rodziców tylko takim prywatnym, subtelnym. Nie chodzi o sprzeczanie się czy komuś takie podziękowania się podobają czy nie jak mówiłam, opinie są różne, jak to w życiu. Pytałam i jednocześnie prosiłam o treść jakichś wesołych podziękowań. Nie za długi, nie za mdły, nie za patetyczny. Lekki, miły i przyjemny a do tego gdyby był zabawny byłby idealny wszelkie podziękowania za konkretne rzeczy, czułe itd uważam na tyle za osobiste, że zamierzam uczynić to bardziej prywatnie. Te jako takie mają mieć charakter symboliczny i chęć pamiętania również o nich. Rodzice i ich podziękowania to już inna brocha
Coś śmiesznego i krótkiego ,to jestem za ,ale na Twoim miejscu zapytałabym świadków czy im by takie podziękowania pasowały.Byłam świadkową na ślubie mojej siostry,moja siostra walnęła takie łzawe podziękowanie że było mi naprawdę głupio,dla mnie było zbyt intymne.Gdybym wiedziała wcześniej że siostra szykuje mi taki numer to bym ją od tego pomysłu odwiodła.
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 13:27   #12
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Coś śmiesznego i krótkiego ,to jestem za ,ale na Twoim miejscu zapytałabym świadków czy im by takie podziękowania pasowały.Byłam świadkową na ślubie mojej siostry,moja siostra walnęła takie łzawe podziękowanie że było mi naprawdę głupio,dla mnie było zbyt intymne.Gdybym wiedziała wcześniej że siostra szykuje mi taki numer to bym ją od tego pomysłu odwiodła.
Toż przecież mówię - ja od łzawych i wzniosłych odżegnuję się rękami i nogami wszystko podszyte jest radosnym i humorystycznym podkładem dlatego tę kwestię też chciałam ująć podobnie. Nie jesteśmy parą 2-3 letnią, ślepo zapatrzoną w siebie i urażającą się jak tylko któreś niewłaściwie zażartuje na temat drugiego pękło nam 10 lat, znamy się jak łyse konie, mamy podobne poczucie humoru, nie bierzemy wszystkiego 'do siebie' i podobne mamy rodzeństwo. Żadne z nich nie preferuje łzawych historyjek w podziękowaniach więc wiem, że taka forma i dla nas i dla nich będzie najodpowiedniejsza. Ponadto uważam, że bardzo prywatne słowa trzeba powiedzieć w 4 oczy zamiast rozsiewać i zostawiać ślad na lata dla innych tym szczególniej, że Ci 'inni' nie są ich adresatami przecież.

Więc jak... błagam może ktoś ma jakiś pomysł poza tymi, które są już tak oklepane? ;>

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-04-23 o 13:29
Stary 2012-04-23, 13:38   #13
bobektynka
Przyczajenie

Ja mogę się pochwalić co dostałam jako świadkowa od panny młodej Była to mini ramka do zdjęć-taka o wielkości ok 7cm, którą można potraktować jako brelok Były tam już wgrane zdjęcia pary młodej. Ten prezencik dostałam z podziękowaniem na koniec kiedy już wychodziłam bez żadnego szumu i ceregieli, i to mi się podobało
Za niedługo sama będę chciała podarować coś swojej świadkowej i też zastanawiam się co to ma być. Ale nie chciałabym żeby to było coś co ma stać i kurzyć się albo być rzucone na spód szuflady i do niczego nie nadać. Jeszcze nad tym pracuje
bobektynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-23, 14:54   #14
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bobektynka Pokaż wiadomość
Ja mogę się pochwalić co dostałam jako świadkowa od panny młodej Była to mini ramka do zdjęć-taka o wielkości ok 7cm, którą można potraktować jako brelok Były tam już wgrane zdjęcia pary młodej. Ten prezencik dostałam z podziękowaniem na koniec kiedy już wychodziłam bez żadnego szumu i ceregieli, i to mi się podobało
Za niedługo sama będę chciała podarować coś swojej świadkowej i też zastanawiam się co to ma być. Ale nie chciałabym żeby to było coś co ma stać i kurzyć się albo być rzucone na spód szuflady i do niczego nie nadać. Jeszcze nad tym pracuje
Jak dla mnie może się 'kurzyć' Pomysł fajny, tyle tylko, że ja nie będę mieć robionych wcześniej zdjęć ślubnych, żeby móc wrzucić je w taką rameczkę. Szczególnie, że chcemy podziękować na początku przyjęcia weselnego
A moja forma już jest zrobiona, właśnie dostałam zdjęcie podziękowań wg moich wytycznych. Tylko teraz brakuje tekstu do środka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg podzię.jpg (86,8 KB, 110 załadowań)

Stary 2012-04-23, 20:17   #15
Wariate
Raczkowanie

Ok, poddaję się coś tam naskrobię mało łzawego od siebie w kilku słowach i się zobaczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 08:16   #16
Guuusiaa
Zadomowienie

A my kupiliśmy medale z wygrawerowanym podziękowaniem
Od razu gdy przyjedziemy na salę, wręczymy im i będą całą imprezę bawić się z medalem na szyji a co
Nie będzie wielkiej przemowy i tej całej reszty, ale medalę będą widoczne

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2012-04-27 o 08:18
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-27, 08:37   #17
small_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85
haj!

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
A jakież to wierszyki napisałaś z prośbą o świadkowanie? Możesz nam tutaj podrzucić?
Przyłączam się do prośby o wierszyki

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 11:38   #18
Wariate
Raczkowanie

Pompy dziękczynnej i u mnie nie będzie ale już wybrałam i zamówiłam i formę i treść - wyszły bardzo indywidualnie. Czyli dokładnie tak, jak staram się podchodzić do każdego elementu związanego z naszą datą. Ale chętnie poczytam pomysły innych choć teraz już tylko 'turystycznie'.

Stary 2012-05-05, 13:59   #19
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Ja nie jestem zwolennikiem dawania kartek z wierszykami lub innych (nieraz ładnych czy miłych ale jakże) zbędnych przedmiotów.
Tak więc uważam że jeśli mamy środki i chcemy docenić pace świadków to należy dać im miły prezent np: dla świadkowej bransoletkę z napisem najlepsza świadkowa, ładną ramkę czy breloczek który nawiązuje do waszego ślubu,
dla świadka: koszulce z napisem super świadek, kubek, breloczek
Lub dać im specjalny egzemplarz alkoholu z waszego wesela ( można samemu zrobić etykietkę ( i na niej umieścić wierszyk) i ładnie im podziękować słownie od siebie (prywatnie!)- bo takie podziękowania są szczere i miłe a nie udawane na pokaz
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 10:03   #20
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem zwolennikiem dawania kartek z wierszykami lub innych (nieraz ładnych czy miłych ale jakże) zbędnych przedmiotów.
Tak więc uważam że jeśli mamy środki i chcemy docenić pace świadków to należy dać im miły prezent np: dla świadkowej bransoletkę z napisem najlepsza świadkowa, ładną ramkę czy breloczek który nawiązuje do waszego ślubu,
dla świadka: koszulce z napisem super świadek, kubek, breloczek
Lub dać im specjalny egzemplarz alkoholu z waszego wesela ( można samemu zrobić etykietkę ( i na niej umieścić wierszyk) i ładnie im podziękować słownie od siebie (prywatnie!)- bo takie podziękowania są szczere i miłe a nie udawane na pokaz
Moja wersja podziękowań nawet jeśli wg Ciebie zbędna bo niepraktyczna to na pewno nie z naszej strony nieszczera. A ileż to razy założy i do jakiej okoliczności bransoletkę z napisem 'najlepsza świadkowa' ?? Chyba jedynie na ten konkretny ślub i wesele, na którym świadkową była bo później ni w piętę ni w oko.... z takim konkretnym napisem do niczego nie będzie jej pasować. To tak obiektywnie z mojej strony. Koszulka z takim napisem, ok ale efekt podobny do bransoletki z tym, że bez możliwości zastosowania nawet na samym ślubie i weselu więc zostaje: grill albo domowe posiedzenie przed tv (bo gdzie indziej założy się taką... to mimo wszystko trochę inny kaliber niż choćby koszulka z napisem 'najlepszy tato' albo coś w tym stylu). Kubek, breloczek... przepraszam ale to dopiero dla mnie żenada... jak można dać komuś podziękowanie na ślubie w postaci breloku.... boziu takie gadgety to przedstawiciele handlowi rozdają... to już nawet zakrawa na niesmaczny żart. Alkohol ze specjalną dedykacją to już coś innego i pomysł moim zdaniem całkiem trafiony. Życzenie/podziękowania osobiste to jak najbardziej (o tym pisałam) ale coś co zostanie na dłużej niż wyszeptane słowa i coś co będzie można np. postawić żeby ładnie wyglądało choćby przez jakiś czas - na tym mi zalezało i to osiągnęliśmy.

My będziemy mieć karteczki z podziękowaniami. Ale nie zwykłe kartki czy klasyczne tuby. Są to karteczki w 3D (jak już chyba wcześniej pisałam). Kilka dni temu dostałam je kurierem i przeszły moje oczekiwania. Kobieta - artystka - wszystko pięknie ręcznie wykonała, nie ma miejsca na żenadę czy małostkowość. Są po prostu przepiękne. Przerosły nasze oczekiwania. A w środku nasze osobiste kilka słów. Już jako ozdoba wyglądają wyjątkowo. A że są zrobione specjalnie na zamówienie wg naszych wytycznych, współgrające ściśle ze wszelkimi dodatkami ślubno-weselnymi i kolorystyką jak i ściśle spersonalizowane pod konkretne osoby nie ma też mowy o zrobieniu czegoś 'na pokaz' Tyle ile wysiłku (nie kasy bo nie ona jest najważniejsza) trzeba włożyć w samo zaprojektowanie tego co chcesz (nawet jesli wykonanie nie jest własnoręczne) świadczy o tym ile znaczą dla nas osoby, którym w taki właśnie sposób zamierzamy podziękować.

Stary 2012-05-06, 12:14   #21
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

przykro mi ze masz przed oczami od razu tandetny obraz świata, a przecież nie mowa tu o wielkich tandetnych napisach tylko o delikatnych subtelnych, które maja być tylko dla osoby obdarowywanej. Myślę że mały grawer na bransoletce nie pomniejsza jej wartości czy walorów estetycznych..
tak jak i napis na koszulce nie musi być wielki i tandetny a można zaprojektować go ciekawie.
Ograniczeniem przy dzisiejszych technologiach jest nasza wyobraźnia i myślę że można zrobić to bardzo gustownie lub z humorem tak żeby pasowało do osoby którą obdarowywujemy.
A ja wcale nie krytykuje twojej kartki tylko mówię, żeby nie robić szopki z pokazywania wdzięczności tylko jeśli naprawdę chcemy kogoś obdarować to zrobić to w cztery oczy z dana osoba i takim upominkiem który może posłużyć jakiś czas osobie którą obdarowywujemy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (20,8 KB, 62 załadowań)
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-06, 13:01   #22
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
przykro mi ze masz przed oczami od razu tandetny obraz świata, a przecież nie mowa tu o wielkich tandetnych napisach tylko o delikatnych subtelnych, które maja być tylko dla osoby obdarowywanej. Myślę że mały grawer na bransoletce nie pomniejsza jej wartości czy walorów estetycznych..
tak jak i napis na koszulce nie musi być wielki i tandetny a można zaprojektować go ciekawie.
Ograniczeniem przy dzisiejszych technologiach jest nasza wyobraźnia i myślę że można zrobić to bardzo gustownie lub z humorem tak żeby pasowało do osoby którą obdarowywujemy.
A ja wcale nie krytykuje twojej kartki tylko mówię, żeby nie robić szopki z pokazywania wdzięczności tylko jeśli naprawdę chcemy kogoś obdarować to zrobić to w cztery oczy z dana osoba i takim upominkiem który może posłużyć jakiś czas osobie którą obdarowywujemy.
Oj nie chciałam Cie urazić w żadnym razie wyraziłam jedynie swoje zdanie, jak Ty wcześniej swoje. Może za bardzo bezpośrednio. W każdym razie jeśli poczułaś się urażona, przepraszam
Tak też zamierzamy zrobić, jak już pisałam, bez pompy ale nie chcieliśmy poprzestać jedynie na słowach podziękowania. Żeby został jakiś pamiątkowy ślad. Twoje załączone zdjęcia są całkiem ładne ja osobiście widziałam raz taką 'specjalną' bransoletkę z napisem "love świadkowa" - ale mniejsza o treść. Wyglądało to jak... hmmm.. żeby dobrze to opisać.. Pamiętacie kiedyś daaawno daaawno temu jak jeszcze żyły dinozaury ;] w modzie były bransoletki z grubego łańcuszka (dużych, grubych oczek) a uwieńczeniem ich była doczepiona (wzdłuż za jeden i drugi brzeg) przywieszka w kształcie żyletki. Pamiętacie? To właśnie tego typu bransoletkę dla świadkowej widziałam, tylko zamiast owe żyletki był duży toporny napis j.w. Może stąd moje ostre skojarzenie. blee..

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-06 o 13:04
Stary 2012-08-17, 16:31   #23
SzaraLara
Raczkowanie

A ja się zastanawia w jaki sposób poprosić w ogóle świadków o 'świadkowanie'? W zwykłej rozmowie? Czy wypada przez telefon? Czy może na zaproszeniu? Jak to się załatwia?
Stary 2012-08-17, 17:49   #24
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzaraLara Pokaż wiadomość
A ja się zastanawia w jaki sposób poprosić w ogóle świadków o 'świadkowanie'? W zwykłej rozmowie? Czy wypada przez telefon? Czy może na zaproszeniu? Jak to się załatwia?

osobiście w rozmowie- to moim zdaniem to wyróżnienie dla danej osoby więc wypada osobiście

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości