|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Podziękowania dla świadków
Witam
![]() ![]() ![]() "Świadkiem nie każdy zostać może, To wyjątkowa osoba, która doradzi, pomoże, Która niezwłocznie przybędzie, ... etc..." i też przyznam nie powala na kolana. Może macie Drogie Wizażanki jakieś propozycje (swoje albo cudze pomysły) na taki krótki, zabawny ale ze smakiem wierszyk skierowany do świadków jako podziękowanie za podjęcie się tej wyjątkowej jednak roli? (może pomocny będzie fakt, że zarówno jeden jak i drugi świadek to rodzeństwo młodych. Oczywiście kobieta i mężczyzna). Głosy w górę moi mili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Podziękowania dla świadków
Teraz chcemy podziękować
tym, co chcieli nam świadkować. Wznieśmy zatem z krzesła zadek, wiwat świadkowa i świadek! ![]() (produkcja własna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a koniecznie musisz coś rymowanego? nielatwo wymyśleć coś,żeby nie popaść w grafomaństwo(sorry,ale powyższy przykład mnie poraża...). może wystarczą zwykłe ,serdeczne ,ciepłe słowa ,mniej lub bardziej szczegółowo wymienić "zasługi "w przygotowaniach ślubnych. za to możesz poszaleć przy wymyślaniu,w jakiej formie im to wręczyć:"dyplom"w ramkach, elegancki rulon, wino+ładna karta ,itp..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko wymyślałam wierszyk na kartkę jak prosiliśmy świadków, zeby nimi zostali ![]() kupiłam takie kartki z kolejką do pary młodej i w środku wiersz dla swiadka prosząc go o swiadkowanie i druga kartka ta sama z innym tekstem dla świadkowej prosząc ją o świadkowanie a na weselu po porostu kilka słów miłych i kosz w podziękowaniu.... teraz byłam swiadkową i niestety nikt mi nie dziękował na sali.... bezpośrednio do tak, ale to miłe być wyróżnionym podziękowaniami wśród gości... no nic... w sumie nie to było najwazniejsze w tym dniu dla Młodych ![]() zapraszam na mój wątek o odchudzaniu z therm line - już pomalutku kończę zmagania ![]() ![]() pozdrawiam! i nie zapominajcie o podziękowaniu świadkom! uważam to za bardzo ważną rzecz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() ja bylam swiadkowa i nikt mi nie dziekowal i jakos pretensji nie mialam ani nie poczulam sie gorsza czy tam urazona
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co jak co, ale świadek organizuje wieczór panieński (co jest nie lada wyzwaniem), chodziłam z PMką szukać sukni, doradzałam, wspierałam, zamawiałam fryzjera itp itd. ale nie ważne... każdy ma inne zdanie ![]() a "dziękuję" do mikrofonu, czy butelka wina to niewielkie wyzwanie jednak - takie jest moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakież to wierszyki napisałaś z prośbą o świadkowanie? Możesz nam tutaj podrzucić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie mówię o szumnym podziękowaniu jak w przypadku rodziców
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To jak, nikt nie ma więcej pomysłów?
![]()
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc jak... błagam może ktoś ma jakiś pomysł poza tymi, które są już tak oklepane? ;>
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-04-23 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja mogę się pochwalić co dostałam jako świadkowa od panny młodej
![]() ![]() ![]() Za niedługo sama będę chciała podarować coś swojej świadkowej i też zastanawiam się co to ma być. Ale nie chciałabym żeby to było coś co ma stać i kurzyć się albo być rzucone na spód szuflady i do niczego nie nadać. Jeszcze nad tym pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A moja forma już jest zrobiona, właśnie dostałam zdjęcie podziękowań wg moich wytycznych. Tylko teraz brakuje tekstu do środka ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ok, poddaję się
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A my kupiliśmy medale z wygrawerowanym podziękowaniem
![]() Od razu gdy przyjedziemy na salę, wręczymy im i będą całą imprezę bawić się z medalem na szyji ![]() ![]() Nie będzie wielkiej przemowy i tej całej reszty, ale medalę będą widoczne ![]()
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś ![]() Rośnij kruszynko rośnij ![]() Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2012-04-27 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Pompy dziękczynnej i u mnie nie będzie
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja nie jestem zwolennikiem dawania kartek z wierszykami lub innych (nieraz ładnych czy miłych ale jakże) zbędnych przedmiotów.
Tak więc uważam że jeśli mamy środki i chcemy docenić pace świadków to należy dać im miły prezent np: dla świadkowej bransoletkę z napisem najlepsza świadkowa, ładną ramkę czy breloczek który nawiązuje do waszego ślubu, dla świadka: koszulce z napisem super świadek, kubek, breloczek Lub dać im specjalny egzemplarz alkoholu z waszego wesela ( można samemu zrobić etykietkę ( i na niej umieścić wierszyk) i ładnie im podziękować słownie od siebie (prywatnie!)- bo takie podziękowania są szczere i miłe a nie udawane na pokaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My będziemy mieć karteczki z podziękowaniami. Ale nie zwykłe kartki czy klasyczne tuby. Są to karteczki w 3D (jak już chyba wcześniej pisałam). Kilka dni temu dostałam je kurierem i przeszły moje oczekiwania. Kobieta - artystka - wszystko pięknie ręcznie wykonała, nie ma miejsca na żenadę czy małostkowość. Są po prostu przepiękne. Przerosły nasze oczekiwania. A w środku nasze osobiste kilka słów. Już jako ozdoba wyglądają wyjątkowo. A że są zrobione specjalnie na zamówienie wg naszych wytycznych, współgrające ściśle ze wszelkimi dodatkami ślubno-weselnymi i kolorystyką jak i ściśle spersonalizowane pod konkretne osoby nie ma też mowy o zrobieniu czegoś 'na pokaz' ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
przykro mi ze masz przed oczami od razu tandetny obraz świata, a przecież nie mowa tu o wielkich tandetnych napisach tylko o delikatnych subtelnych, które maja być tylko dla osoby obdarowywanej. Myślę że mały grawer na bransoletce nie pomniejsza jej wartości czy walorów estetycznych..
tak jak i napis na koszulce nie musi być wielki i tandetny a można zaprojektować go ciekawie. Ograniczeniem przy dzisiejszych technologiach jest nasza wyobraźnia i myślę że można zrobić to bardzo gustownie lub z humorem tak żeby pasowało do osoby którą obdarowywujemy. A ja wcale nie krytykuje twojej kartki tylko mówię, żeby nie robić szopki z pokazywania wdzięczności tylko jeśli naprawdę chcemy kogoś obdarować to zrobić to w cztery oczy z dana osoba i takim upominkiem który może posłużyć jakiś czas osobie którą obdarowywujemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak też zamierzamy zrobić, jak już pisałam, bez pompy ale nie chcieliśmy poprzestać jedynie na słowach podziękowania. Żeby został jakiś pamiątkowy ślad. Twoje załączone zdjęcia są całkiem ładne ![]()
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-05-06 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A ja się zastanawia w jaki sposób poprosić w ogóle świadków o 'świadkowanie'? W zwykłej rozmowie? Czy wypada przez telefon? Czy może na zaproszeniu? Jak to się załatwia?
![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście w rozmowie- to moim zdaniem to wyróżnienie dla danej osoby więc wypada osobiście ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.