|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Spokojnie....lekarze juz nie mja na mnie sily
te co 5 min pojawiaja sie od stycznia, ostatnio mialam je przez 6godz,na nastepny dzien mialam wizyte i bylo ok.tzn byly ale slabe. Dziwnie mi bedzie jak urodze,tak zyc bez skurczy Andzya brzuch jest bardzo napiety, twardy jak skala, nie moge sie ruszyc, czesto odczuwam bol i dyskomfort, dzisiaj bol:/ |
|
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już na kolejnym z powrotem był 10.05 . Poczekamy - zobaczymy Uciekam poczytać książkę, Mały jakby wiedział o czym tutaj piszę z Wami, bo właśnie zaczął się ruszać w tą i z powrotem Ehh, się okaże kiedy zaszczyci mnie swoją obecnością. Pewnie spotkam się z Wami już w nowym wątku
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra,a odnośnie znieczulenia zewnontrzoponowego trzeba miec badanie na krzepliwość krwi min 2 tyg przed porodem.
|
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
Nam położna pokazywała żeby użyć patyczka do uszu namoczonego w spirytusie i jednym z jednej strony a potem wymienić na czysty i z drugiej strony i też mówiła że te gaziki to bez sensu.
|
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywaj
|
|
#4957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od wczoraj mam jakieś bóle w plecach ja do okresu,więcej śluzu,a dzisiaj ciocia powiedziała ze brzuch mi się obniżył he he moze to już nie długo
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Ale zaszalałyście
parę godzin człowieka nie ma i 4 strony do nadrobienia.Wszystko oczywiście przeczytałam ale nie mam sił na cytowanie, wybaczcie jestem padnięta...U mnie na wizycie nic ciekawego, nie było usg więc dzidziusia nie zobaczyłam gin posłuchał tylko tętna, idealne ![]() W ciągu 3 tygodni przytyłam 3 kg, najprawdopodobniej przez to, że spuchłam, powiedziałam ginowi, że strasznie dużo ostatnio piję i dostałam nakaz leżenia z nogami położonymi wyżej niż reszta ciała i mogę wypić 2l płynów dziennie, jak męczy mnie mega pragnienie to mam wziąć wodę do ust, popłukać i wypluć ( szkoda wody... ), ja mam ostatnio pragnienie jak smok. No i dziad nie dał mi skierowania do anestezjologa, coś tam kręcił pod nosem, że jak jest poród i anestezjolog jest dostępny to po prostu daje to znieczulenie i tyle, ach...brak mi słów, a skoro konsultacja kosztuje 100zł ( moniczka chyba tak pisała) to mogę sobie pomarzyć o zzo w razie "w". Następna wizyta 8 maja. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i przytulam te z Was, które mają jakieś problemy _agata - kuchnia zapowiada się fenomenalnie fajnie, że dobrze się czujesz i masz jeszcze tyle sił na koniec ciąży![]() Gaabbi - czapeczka przecudna i z wątkiem też na pewno sobie poradziszania85 - może na wszelki wypadek obserwuj te skurcze bluelektron - bardzo ładny brzusio |
|
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ania to moe zapytaj lekarza czy możesz przy tych skurczach oddychać przeponowo, u mnie na sr mówili, ze to pomaga, bo wtedy wypychasz macicę i ona sie rozluźnić musi. Jutro zaczynam ćwiczenia z balonikiem ![]() .
|
|
#4960 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak liczę, że dzidzia postanowi wyjść szybciej bo jest duża i bardzo rozwinięta(3680g)
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prponuję założyc biznes szydełkowniczy
|
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4966 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko masz już gotowe![]() o kurcze...nie strasz mnie... Cytat:
![]() Cytat:
więc wolę w "zwisie" Cytat:
|
||||
|
|
|
#4967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się tak na te dzidziusie napatrzysz to nie masz ochoty???![]() Dziewczyny, ilu procentowy powinien być spirytus? 96% czy 70%??? |
|
|
|
|
#4968 |
|
Rozeznanie
|
Miss a jak pielegnowac rane po cc? czym przemywac itd?
|
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
o! to jest myśl
właśnie...? |
|
|
|
#4970 | |||
|
Rozeznanie
|
uff jestem i ja ale ciezko byc na biezaco jak sie pracuje... wczoraj przyszla mi paczka z Polski i ogolnie bylam caly dzien zabiegana wiec nie mialam kiedy pisac ale dzis was przeczytalam (18stron!!) i znow jestem na biezaco
jutro ide do gin. trzymajcie kciuki zeby dostac zwolnienie w sobote zaczynam 37tc wiec to chyba lekka przesada ze ja dalej w pracy.... ledwo juz tam siedze, nogi okrakiem jak na porodowce widok - bezcenny ![]() Cytat:
![]() wiem ze to kiepskie pocieszenie ale ja zjadlam mieso surowe i musialam powtarzac toxo. jutro odbieram wyniki. oby bylo ok ![]() Cytat:
juz zaluje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4972 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale gdybym nie lezala to poronilabym. Na szczescie maly jesy ulozony miednicowo i nie naciska glowa na szyjke,bo tak to byloby niebezpiecznie,a tak giry czasem wlozy w szyjke,a tak to ma obok,dzisiaj ma w szyjce
|
|
|
|
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wielki czas odpocząć i przygotować się na przyjście maleństwa może zagadaj z gin że już Ci ciężko i że chciałabyś odpocząć.
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4977 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie że bym chciała,ale na wszystko musi byc odpowiedni czas.. ![]() juz odpowiadam dziewczynki doradzają różnie,ale ja jestem za tym,żeby powiedzmy 2-3x dziennie spryskać ranę octaniseptem (lub aseptem-m tańszy) i przetrzeć JAŁOWYM gazikiem. zostawić do wyschnięcia. tak robimy w szpitalu wystarczy kupić z dwie trzy paczki tych jałowych gazikówi używać za każdym razem tylko jednego.ale to tak powiedzmy przez tydzień,dwa. później kąpiecie się normalnie,delikatnie myjecie okolice rany, i osuszacie ręcznikiem takim ruchem przykładającym. nie pocierać mam w tej kwestii osobiste doświadczenie więc mogę akurat doradzić jak to w domku ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
od wewnętrznej strony między tym fałdem skórnym a kikucikiem,tym czarnym zasychającym.
Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-19 o 20:00 |
|||
|
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznam sie że teraz kiedy M pojechał to sram po gaciach
Boję sie jak mi się poród zacznie w nocy będe musiała wszystkich obudzic żeby do mnie przylecieli mianowicie mama do Filipa i koleżamnka która mnie podobno zawiezie.
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki uwaga ! Nadeszła wiekopomna chwila !! Wstawiam zdjęcia na maila hehe
ILE ZDJĘĆ JEDNORAZOWO MOGĘ PRZESŁAĆ??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-19 o 20:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

masakra,a odnośnie znieczulenia zewnontrzoponowego trzeba miec badanie na krzepliwość krwi min 2 tyg przed porodem.
zbędne. nie umyją dokładnie pępka.

Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy 

), ja mam ostatnio pragnienie jak smok.
i przytulam te z Was, które mają jakieś problemy

Jak się tak na te dzidziusie napatrzysz to nie masz ochoty???