Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 18:33   #4291
marylka80
Zadomowienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
u nas, tzn. w naszym przyszłym mieszkanku jest goluteńkie poddasze, które niemal dwukrotnie powiększyłoby wielkość mieszkania czyniąc go dwukondygnacyjnym. Z tym że teraz tam jest zapyziały, zakurzony strych, do którego nikt nie ma odwagi wejść. Stoją tam meble sprzed 40 lat albo i starsze, jakieś pralki franie, sprzęt typu atari czy telewizor kineskopowy o zielonym obrazie. Niestety remont tego poddasza wymagałby położenia całkiem nowych desek (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa, ale chodzi o to, że na razie lepiej tego nie ruszać, bo się jeszcze zawali )
Nena a wlasnie jak tam sprawa z waszym gniazdkiem? Siostrunia TZ pakuje sie juz powolutku?

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U mnie też studniówka

No to szybkie podsumowanie.

Załatwione:
Do załatwienia/kupienia/ustalenia:
  • kolory!
  • buty
  • biżuteria
  • szarfa do sukni
  • garnitur, koszula, krawat, buty dla tż-ta
  • dokumenty, protokół, zapowiedzi, spowiedź
  • rozdać resztę zaproszeń
  • noclegi/transport dla gości
  • alkohol
  • obrączki
  • paznokcie
  • winietki, plan stołów, usadzenie gości
  • drobiazgi (pończochy
  • podziękowania dla rodziców
  • kurs tańca + piosenka na pierwszy taniec
  • wybrać bukiet/dekoracje
  • ustalić menu
WOW...Ale cudna sukienka.. a ten torcik...mniaaaam

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Pytanie za 100pkt Czy Marylka wrzucała oprócz filmiku ze zdjęciami same zdjęcia ze ślubu ? bo widzę, że piszecie o zdjęciach, a ja widziałam tylko filmik...
Zamieszczala
Specjalnie dla ciebie link jeszcze raz:
https://picasaweb.google.com/1054074...eat=directlink

LadyStar
- no to chyba wszystko wina okresu, bo wygladasz przepieknie suknia ladnie na tobie lezy, podkresla wszystko co trzeba Co do wlaskow, to hmmm...wg mnie obie wersje sa ok, to tylko zalezy od tego w czym sie lepej czujesz...welon mi sie nie podoba....toczek fajny, ale na pewno nie do ropuszczonych wlosow...nie wiem czemu ale mi najbardziej widzi sie tutaj jakies luzne upiecie lekko na bok i z kwiatkiem tylko. Welonu jakos w ogole nie widze

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ladystar- a powiedz mi po co kombinujesz z tym pasem? czemu nie mozna zostawic tego z krysztalkami? Jest piekny, taki delikatny, super sie z ta sukienka komponuje....a ta szarfa to w ogole nie pasuje...brrrr....
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:33   #4292
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
zalezy na kogo sie trafi

u mnie nie raz byla akcja ze nie zwracali
Nie mają prawa nie przyjąć zwrotu, prawo konsumenta zezwala do zrezygnowania z zakupu do 7 dni bodajże bez podania przyczyny, niezgodne z prawem jest nawet wieszanie info że po odejściu od kasy zwrotu nie są przyjmowane. Trzeba o tym wiedzieć i od razu kierownika sklepu wołać i powoływać się na to prawo.
Stary 2012-04-19, 18:35   #4293
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

No a np. w takiej teranovie wiszą kartki, ze rzeczy z wyprzedaży nie podlegają zwrotowi. I raz chciałam coś oddać ale mi nie pozwolili mówiąc, że jak wisi taka kartka to ja dokonując zakupu zgadzam się na to. Nigdy tego nie rozumiałam
Stary 2012-04-19, 18:40   #4294
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Nena a wlasnie jak tam sprawa z waszym gniazdkiem? Siostrunia TZ pakuje sie juz powolutku?
dzięki za pamięć ale wolałabym na forum o tym nie gadać

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

a mi dziś przyszły z zamówień wizażowych jedne buty i kompletnie nie wiem co z nimi zrobić, bo się okazało, że kompletnie nie mam na nie pomysłu

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:45   #4295
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]a mi dziś przyszły z zamówień wizażowych jedne buty i kompletnie nie wiem co z nimi zrobić, bo się okazało, że kompletnie nie mam na nie pomysłu
poka poka

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:45   #4296
kindziulindzia
Zakorzenienie

ladystar najważniejsze, że suknia jest biała ale tak na poważnie wyglądasz pięknie ale powiedz mi czy ty nie chciałaś żeby te falbanki był wyżej "usadowione" ??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:47   #4297
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

a mi dziś przyszły z zamówień wizażowych jedne buty i kompletnie nie wiem co z nimi zrobić, bo się okazało, że kompletnie nie mam na nie pomysłu
Pokaż, to coś wymyślimy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:47   #4298
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
poka poka
o takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karmelowe sneakersy.jpg (26,0 KB, 19 załadowań)

Stary 2012-04-19, 18:48   #4299
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Czesc wam Ja już po.. i było extra ale stresa miałam ogromnego Wszyscy goscie nam mówili ze juz dawno nie byli na takim fajnym weselu. Tak w ogóle to nie ma sie czego bac ale łatwo mówic jak ja jest się juz po nie?
Wstawiałam dwa zdjecia na mój profil i niestety ale nie mam więcej tak z nas zeby dobrze nas było widac i wrzuciłam tylko te Makijaż miałam bombowy dlatego dziewczyny których maluje Pania Marta B nie maja sie czego bac, miałam doczepiane kepki i rzesy wyszły jak do nieba, zapłaciłam 120 zł razem z kepkami.
Nie wiem co mam wam pisac bo ciagle czuje sie niedospana, poprawiny wyszły nawet lepiej niz pierwszy dzien bo mieslimy dj.
A dzis dostałam okres i nici z konsumpcji małżenstwa

Postaram sie jutro cos więcej napisać tymczasem lece do męzusia
ślicznie wyglądałaś! gratulacje mężatko

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=14171342
to sa te drogie z allegro,

http://dublonservice.pl/p,pl,13801,13801+grzebien.html
a ten link ktos kiedys tez podsylal.. nie pamietam nawet juz kto
z tego drugiego zamówiłam sobie grzebyk - czekam jak do mnie przyjdzie wtedy mogę napisać jak wygląda rozmiar grzebienia

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Goszaaaaaa, ratunku - czy zaraz po ślubie w kościele otrzymaliście jakaś kartę potwierdzającą zawarcie małżeństwa???

Potrzebuję takie coś, żeby dostać urlop okolicznościowy...
wypisując wniosek o urlop powinnaś mieć do wyboru kilka opcji:

-wypoczynkowy
- okolicznościowy
- bezpłatny
- i opieka nad dzieckiem (?)

wybierasz/zaznaczasz okolicznościowy wpisujesz dni i po ceremonii dajesz papier czyli akt małżeństwa - dostaniesz z USC 3 egzemplarze - wystarczy do wglądu w pracy - ewentualnie skserują go i tyle z urlopem okolicznościowym a i to prawda że trzeba go wykorzystać przed lub po uroczystości.

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Wrocilam

Nie wiem czy cos mi sie stalo z glowa, ale skonczyla sie moja euforia zwiazana z suknia. Myslalam ze to nigdy nie nadejdzie. Chyba sie za bardzo zestresowalam ze to juz TA suknia i jakos na spinie podeszlam do przymiarki

Na przymiarce bylo ok, do poprawki jest talia w sukni, byla za szeroka. Pas bedzie odrobine inny niz planowalam, a reszta chyba ok.
Suknia dzisiaj wydawala mi sie okropnie ciezka choc nie jestem obiektywna bo jestem przed @ i wszystko mnie denerwuje

Rozpuscilam wlosy i chyba lepiej sie prezentuje wlasnie z rozpuszczonymi. Ale moze wrzuce na poczte i ocenicie.

Przymierzylam tez toczek i welon i mi sie bardziej podoba w toczku, mamie w welonie, wrzucam tez na poczte wiec rowniez ocencie prosze
wiesz co mibardziej podoba się jak masz rozpuszczone bo fajnie się kręcą i dodają Ci jeszcze bardziej takiej fajnej lekkości więc jestem na tak dla rozpuszczonych włosów

Stary 2012-04-19, 18:50   #4300
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
o takie:
ja ogólnie uwielbiam koturny, a te buty pasują mi np. do dzinsów i jakiejś fajnej luznej koszuli

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-04-19, 18:52   #4301
nena1984
Zakorzenienie

klauduska, no wiem myślę że taki styl Mai Sablewskiej itp, ale to kompletnie do mnie nie pasuje Kupiłam bez myślenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:54   #4302
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
klauduska, no wiem myślę że taki styl Mai Sablewskiej itp, ale to kompletnie do mnie nie pasuje Kupiłam bez myślenia
zawsze można sprzedać

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-04-19, 18:55   #4303
nena1984
Zakorzenienie

pewnie tak się skończy

Stary 2012-04-19, 18:57   #4304
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
z tego drugiego zamówiłam sobie grzebyk - czekam jak do mnie przyjdzie wtedy mogę napisać jak wygląda rozmiar grzebienia
Daj znać jakiej jest wielkości i wrzuć fotki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:59   #4305
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
zalezy na kogo sie trafi

u mnie nie raz byla akcja ze nie zwracali
No, ale to niezgodne z prawem konsumenta.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:02   #4306
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za pamięć ale wolałabym na forum o tym nie gadać

O Sorki, zapomnialam, ze to byl temat na poczcie

Dziewczynki a co powiecie na taki zestaw na drugi dzien?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 85936-b.jpg (16,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image1xxxxl.jpg (89,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4383104090_1_1_3.jpg (11,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-04-19, 19:04   #4307
nena1984
Zakorzenienie

aaaaaa umarłam i poszłam do nieba http://www.lansik.pl/28261/mamynbspt...tatumie-wideo/

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

marylka - fajnie, kolorowo i oryginalnie, jestem na tak

Stary 2012-04-19, 19:04   #4308
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

mam nadzieje ze bedzie piekniejszy niz na zdjeciach
Czekam na opinie
Cytat:

O boziu jaka piekna sukienka

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:04   #4309
kindziulindzia
Zakorzenienie

ten TŻ mnie wykończy

ja chcę zatańczyć salsę na pierwszy taniec, TŻ rumbę a jak nie rumbę to walca i taka ciągle z nim gadka
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:06   #4310
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
zdjęcia są beznadziejne jakości
chyba sobie strzelę dodatkowe dziurki w uchu

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!!!!!!!!
Dostałam właśnie MMSa od cioci- kuzyn został tatą
Jeszcze wczoraj widziałam się z jego żoną i mówiła że idzie na wywołanie w piątek, a ściągałam jej żele z paznokci i jej mówie, że jak żeli nie ma to może iść rodzić! I proszę Jest Lena.
ładne imię

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
I ja sie pochwale, wczoraj bratowa mojego TŻ urodzila coreczke... a nalepsze z tego wszytskiego jest to że wazy 5,23 kg i ma 62 cm
A z wrazenie TZ zapomniał się zapytac i imie, w przyszłym tygoniu jeszcze odziwdzimy ich przed ślubem
ładna waga
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Uuuu, do duża dziewczynka. Jak trzymiesięczny dzieciaczek Gratki dla rodziców. TŻ pewnie dumny wujaszek
mojej szwagierki córa waży 6400 a ma 5tyg teraz dzieci wielkie się rodzą

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam!

aleksandrettaa suknia piękna tort też wygląda smakowicie

Wróciłam z chirurgii stomatologicznej - miałam usuwany ząb, facet nieźle się namęczył, robił kilka podejść - mam b. długie korzenie i nie mógł sobie dać rady.
Na szczęście obyło się bez rozcinania, ale opuchnięta trochę jestem.
I tak mam przetrwać z pracy - nie dostałam zwolnienia tylko zaświadczenie że byłam.
Ale cieszę się że mam to za sobą, bo wybrać się nie mogłam a ostatecznie chciałam mieć sprawy stomatologiczne załatwione przed ślubem.

Z dobrych wiadomości - moją świadkową wczoraj wypuścili ze szpitala z dziećmi o ile dzieci wydobrzeją do przyszłego tyg. to będą na ślubie. Oby!

Dobrego dnia!
super wiadomość! oby dzieciaczki wyzdrowiały
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:07   #4311
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaa umarłam i poszłam do nieba http://www.lansik.pl/28261/mamynbspt...tatumie-wideo/

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

marylka - fajnie, kolorowo i oryginalnie, jestem na tak
Nie wiem tylko jak te kolory wygladja w rzeczywistosci, jesli bedzie ta sukienka faktycznie taka intensywnie zielona to bedzie to pasowac do tych butow? bo ja to zawsze mam problem z kolorami
Stary 2012-04-19, 19:11   #4312
201705121336
Konto usunięte

nena butki fajne aczkolwiek wg mnie juz za ciepło na takie :P
ja smigam w czółenkach albo balerinach.

marylko fajny zestaw kolor idealny dla Ciebie tylko nie podoba mi sie ze stanik by prześwitywał.widziałam te sukienki na allegro i ogólnie z tej firmy maja duzo ładnych

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

ja nie jestem zwolenniczka ton w ton czy cos w tym stylu jesli chodzi o kolory.na poprawiny mam żółta sukienkę a buty czerwone.tytaj czerwone tez by pasowały ale te co dałas też wg mnie
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:17   #4313
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
No, ale to niezgodne z prawem konsumenta.

wiem wiem

kiedys pracowalam rok w obuwniczym to wiem jak sie traktowalo klientow

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:18   #4314
niusia_87
Zakorzenienie

Na klikałyście, nawet nie wiem co
Byłam na makijażu próbnym i powiem Wam, że super, jak się cieszę, że zmieniłam makijażystkę. Zrobiła mi tak jak chciałam bez większego gadania. Nadmienię, że trzyma się od rana do teraz.

Ciekawe co u naszej PM-ki, która też ma za dwa dni ślub? Była tu przypadkiem?

fablous przyszedł list ode mnie?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:19   #4315
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:

Nie lubię zielonego, ale chyba fajnie. Tak oryginalnie, sukienka bardzo ładna (poza kolorem), butki mi się bardzo podobają, torebka boska. Na drugi dzień jak najbardziej tak.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:28   #4316
party_girl7
Zakorzenienie

W koncu zrobilam fotki winietek moich wlasnorecznych i zawieszek na alko:Pwinietki sa z identycznego papieru co zaproszenia. dalej jest moja bizu i dzisiejszy efekt probnej fryzury wiadomo ze ta fryzura byla robiona bardziej niestarannie niz ta w dniu slubu bedzie ale mniej wiecej taki bedzie ksztalt, tylko loczki beda ladniejsze. Co myslicie o wloskach? bo mi sie nawet podoba i juz tak zostawie. Cena to 70zl, za probna nie placilam nic.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (77,6 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7953.jpg (89,4 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7970.jpg (61,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7965.jpg (83,7 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7973.jpg (38,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7984.jpg (59,1 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7987.jpg (37,5 KB, 82 załadowań)
Stary 2012-04-19, 19:29   #4317
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Na klikałyście, nawet nie wiem co
Byłam na makijażu próbnym i powiem Wam, że super, jak się cieszę, że zmieniłam makijażystkę. Zrobiła mi tak jak chciałam bez większego gadania. Nadmienię, że trzyma się od rana do teraz.

Ciekawe co u naszej PM-ki, która też ma za dwa dni ślub? Była tu przypadkiem?

fablous przyszedł list ode mnie?
Zdaje się, że pisała fablous, że doszedł już rano

A z makijażem super, że jesteś zadowolona A ogólnie czujesz, że macie już wszystko załatwione?

Marylko połączenie jest świetne A butki po prostu boskie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:35   #4318
nena1984
Zakorzenienie

znalazłam dziś kilka ciekawych fryzurek, jakby któraś chciała skorzystać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 557538_402114869818017_256073371088835_1467667_498741050_n_large.jpg (31,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49624289_large.jpg (18,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 160863017909631192_QfeXbUAX_c_large.jpg (50,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 279575089337363644_SIRhCi78_f_large.jpg (36,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jenna_mourray_hair_style_large.jpg (32,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stunning_20flower_20clip-f47889_large.jpg (51,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_m2e8ievqfA1qheto1o1_500_large.jpg (43,6 KB, 24 załadowań)

Stary 2012-04-19, 19:36   #4319
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
W koncu zrobilam fotki winietek moich wlasnorecznych i zawieszek na alko:Pwinietki sa z identycznego papieru co zaproszenia. dalej jest moja bizu i dzisiejszy efekt probnej fryzury wiadomo ze ta fryzura byla robiona bardziej niestarannie niz ta w dniu slubu bedzie ale mniej wiecej taki bedzie ksztalt, tylko loczki beda ladniejsze. Co myslicie o wloskach? bo mi sie nawet podoba i juz tak zostawie. Cena to 70zl, za probna nie placilam nic.
Fryzura rzeczywiście wygląda jakby była zrobione niedbale, ale przynajmniej nie masz sztucznego hełmu. I generalnie nawet sama jak sobie robię to bardziej mi się podoba jak byle jak upnę niż wymuskane. Wiadomo, że na ślub się robi inaczej, ale jest myślę, że powstanie coś fajnego Masz piękne włosy
Winietki bardzo ładne, musiałaś się napracować. Natomiast mi osobiście biżu średnio się podoba, ale jak już nie raz pisałam nie lubię jak coś się mocno błyszczy. Sama jeszcze nie mam koncepcji
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:38   #4320
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

ladystar reweeeelacja

dziewuszki padam na twarz, więcej nie napiszę

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości