|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Cytat:
W Bohemie większość produktów robią u siebie - lepią pierogi, pieką pasztety, wędzą wędliny, kiszą ogórki itp itd.
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie co za kamikadze: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
![]() Dziś w Kuchennych krakowska tajska knajpka
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam świetny humor. Dzisiejsze popołudnie było świetne, mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie również fajny. I sobota, i niedziela.
Ogólnie zauważyłam, że w tym roku jestem bardziej wesoła i roześmiana. Idę się pouczyć francuskiego albo co. |
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pić nie pił, bo prowadził samochód
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie działa wtedy proszek, odczekanie 20 minut, kawa/energetyk, maks. godzinna drzemka i budzę się bez bólu i wypoczęta z energią (tak działają energetyki wypite przed snem) ![]() Kwas migdałowy można używać jak jest ciepło i słoneczko świeci też Hydrolaty - dla mnie na chłopski rozum to kwiatowe/owocowe wody do twarzy, które można traktować jak mgiełki I jak tonik do przemywania twarzy Co do olejów - tutaj : http://mazidla.com/biblioteka-mazide...ielgnacja.html Jest fajnie opisana tłusta skóra, a pod spodem jest info jakie oleje/półprodukty z nią współgrają dobrze. Nie musisz od razu brać dwóch (ale możesz ) ![]() Caat - gratuluję wygranej
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej albo co
![]() Mam kiepski czas, cały czas chce mi się spać, śpię po 8h i ciągle to samo Liczę, że to tylko przesilenie wiosenne.
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka właśnie tak na Ciebie po cichu liczyłam pisząc o sobocie
![]() Szpilka a dałabyś radę w razie czego wybrać się bliżej centrum? ![]() Zbieram się do wysłania stosu maili do klientów
|
|
#2170 |
|
Pani Buka
|
ja w sobotę chyba muszę jechać na Ruczaj, ale może gdzieś tam bym do Was podeszła w ciągu dnia
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na jak długo starcza Wam porcja toniku z migdałem 5%? Zastanawiam się, czy brać 10g kwasu czy od razu 30g.
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Możemy się wymienić pudełkiem na maskę :P
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#2173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam naleśniki z farszem z pieczarek!!!!
![]() i pomógł mi piekarzynek odebrałam dzisiaj rower i tak mi się fajnie na nim jechało wyobraziłam sobie czerwoną biedronkę w czarne kropki i miałam małą konsternację Caat- gratuluję ![]() Frape- ja też chętnie się spotkam ![]() Blair- ooo ale fajnie, w życiu bym się nie spodziewała, że firma może się tak fajnie zachować Cytat:
Cytat:
cieszę się że już to załatwiłaś. a catering tam gdzie Ci poleciłam? Szkoda że nie dałaś znać bo miałam ochote dzisiaj na spotkanie i Cytat:
![]() Cytat:
o ile już je ma i byłoby Ci po drodze, Melka masz je już?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam, bo Myszka mieszka na NH i to trochę daleko
postaram się z nią spotkac w przyszłym tygodniuedit : Ale może jutro będę miała! :P
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2012-04-19 o 22:29 |
|
|
|
#2176 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Dobra - oficjalnie jesteś już dla mnie blair kamikadze Wredna - blair już Ci posłała dobrego linka i wytłumaczyła, ja dodam jeszcze pigułkę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365235 Globtroterki - umieściłam wielką prośbę na intymnym Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2012-04-19 o 21:34 |
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No coś Ty Ale ogólnie to osobom które mają problemy zdrowotne z sercem nie polecałabym łączenia proszka z energetykiem Mi się tam nic nie stało nigdy Razem z soczewkami dostałam nową ofertę kolorowych i aż mi się oczy świecą
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wrażenie, że od tygodnia w kółko tylko na maile odpisuje ![]() Cytat:
Uwielbiam taką wersję, a farsz ze szczypiorku wymieszanego ze startym serem żółtym ![]() Szef wybrał firmę, którą mu podesłałam wcześniej. Menu brzmi bardzo smakowicie, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ![]() No szkoda, bo w sumie mogłam, bo mnie jedna osoba wystawiła i byłam wolna po 18 :/ No nic. Możesz dołączyć do sobotniego spotkania z OMD.
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, chwilę po tym jak się przepełniła ja odetkałam Tak jakbyś coś kiedyś do mnie wysłała [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33644251]No niestety... A ja właśnie kupiłam - http://allegro.pl/torebka-kopertowka...287192691.html[/QUOTE] piękna tak I jakby któraś opisała podstawy olejowania i kwaszenia to w końcu bym wiedziała o czym piszecie Aha, nie mamy weryfikacji z awanti? Bo jakbym miała coś wpłacać to krzyczcie ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Teraz życzę wykorzystania bo ja też wygrałam i się zmarnowały Za to teraz wygrałam 200zł na zakupy w Reserved
|
|
#2180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę wyjść na lizusa
Ale jesteście naprawdę fajne i bardzo pomocne i w ogóle no I uzależniacie Od zakupów i od zaglądania na ten wątek I chętnie bym się z Wami spotkała jeśli będziecie mieć ochotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na jakim wydziale (jeśli można spytać)?Cytat:
![]() To może skuszę się na ten kwas migdałowy O ile zamówienie jeszcze trwa ![]() A jutro na jakiś nudnych zajęciach poczytam informacje z tego linka ![]() Cytat:
Też poczytam jutro
|
|
|
#2181 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Niedawno wróciłam i wcinam kolację - chyba powinnam się przestać dziwić, że przy takim tempie ledwo żyję
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jazda z Żaczkiem (akademikiem). Osoby z nowej części muszą wyprowadzić się do 27 maja. Albo przenoszą się do innego akademika i wtedy nie płacą nic przez 2 miesiące albo szukają mieszkania i dostają 600 zł. Już chciałoby mi się kombinować akurat na czas sesji przeprowadzki itp. A wszystko dlatego, że Euro i trzeba gdzieś umieścić kibiców z Włoch...
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówienie trwa do niedzieli ![]() Co do migdała - sam kwas będzie Ci tylko stał na półce I tutaj może trochę jeszcze 6xm pomogę odnośnie kwasu ![]() Trzeba zacząć od toniku (zresztą jeżeli chcesz robić potem peelingi kwasem to tonik to MUS) - do którego potrzebujesz kwasu migdałowego, wody destylowanej (do kupienia na każdej stacji benzynowej), kwasu hialuronowego (żelu - też z mazideł, ale ogólnie każdy sklep z takimi produktami w necie go ma). Przydałyby się jeszcze papierki lakmusowe (tonik musi mieć pH 4) i soda oczyszczona (zwykła, kuchenna, obniża pH, dodaje się jej naprawdę po troszkę). Tonikiem smarujesz się na wieczór (normalnie na wacik i dajesz ). Wygładza, nawilża, skóra staje się delikatniejsza, niezauważalnie złuszcza skórę. W moim odczuciu to 1 miesiąc stosowania toniku=1 peelingowi kwasem. Tonik którym ja się maziam ma stężenie kwasu 5%.Po 7-10 dniach używania toniku możesz zrobić peeling kwasowy, jako że skóra już zdąży się z kwasem oswoić (najlepiej z niskim stężeniem kwasu ok.15% - jak będzie za wysokie to będzie ała). I taki peeling robisz serie 6-12 razy w odstępach 7-10 dni, a potem normalnie możesz używać już samego toniku (cera powinna być już całkiem ok, a jak nie to znowu peeling kwasem). Peelingi kwasowe tworzy się na bazie samej wody destylowanej i kwasu migdałowego, albo z wody destylowanej, kwasu i spirytusu, albo z samego kwasu i spirytusu (hardkor). Stężenia są różne w zależności od tego ile czego dodajemy Peeling złuszcza (z reguły, jak jest za słaby=za niskie stężenie to zadziała jak mocniejszy tonik) naskórek Po peelingu ważne jest nawilżanie i natłuszczanie skóry - jest mocno napięta (przez 1 dwa dni wygląda baaardzo ładnie, potem zaczyna się złuszczanie ). Przede wszystkim kwasy najpierw wyciągają to, co się nam już w głębi skór tworzy - czyli można się spodziewać wysypu, który potem znika (przy peelingu ok. 2 tygodnie jest wysyp, przy toniku są pojedyncze wypryski raczej ale dłużej się pojawiają). Potem złuszczają to, co wyciągnęły ![]() Edit: Przeglądnęłam teraz wątek kwasowy i poprawiam ilość peelingów migdałowych - pomyliły mi się z mikro :/
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-04-20 o 00:33 |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
blair, z nieba mi spadłaś
Właśnie przekopuję wizaż, żeby sobie jakoś to wszystko do kupy poskładać, a Ty to tak zwięźle ujęłaś w jednym poście. Dziękuję
|
#2186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie Kasiencja to może SdC mi odbierze, pyyyycha![]() Cytat:
![]() faktycznie szczypiorek z żółtym serem brzmi nieźle. a ja po 18 drałowałam już rowerem do domu. szkoda. ale fajni faceci byli w tym serwisie ![]() w sobote nie dam rady bo się będę odnajdywać w roli chrzestnej ![]() Cytat:
![]() eee tam od razu lizus. mów nam tak jeszcze ![]() Cytat:
pewnie ludzie wściekli.ja już nie mogę się doczekać mistrzostw i meczy na błoniach muszę sobie kupić szalik albo pożyczę od Granatowej :tu-usmiecha-sie-niesmiale:Sis mi mówiła, że na czas meczy całe centrum Wawy będzie miało wyłączone linie tramwajowe Blair- muszę przeczytać ten Twój elaborat, ale nie mam już dzisiaj siły. padam na twarz![]() ja jakoś nie załapałam zajawki na kolorowe soczewki. są zbyt naturalne chociaż nie ma co sie dziwić jak kupiłam niebieskie (prawie szafirowe) a mam brązowe oczy ![]() dobranoc
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Rozczula mnie to zdjęcie http://2.bp.blogspot.com/-TO-sOAtgg7...ae4d2e286c.jpg
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
blair witch Dziękuję
To trochę tych rzeczy do zamówienia bym miała ![]() A to faktycznie pomaga? Bo ja już do mojego trądziku nie mam siły gg Dobra, będę słodzić Jutro się widzę z Melką, więc czekolady pewnie już wkrótce dotrą do Ciebie ![]() Dobrej nocy
|
|
#2189 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Rozpowszechniać proszę:
http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAdLar...AdId=372906495 Cytat:
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tutaj denerwuje właśnie to że mało co jest wytłumaczone prosto i zwięźle, w jednym wpisie (nawet długim), tylko trzeba wątki przekopywać, a jak się zapyta na tym wątku to są oburzone głosy że się nie chce czytać. No nie chce się czytać 500 stron żeby znaleźć odpowiedź na jedno pytanie ![]() Cytat:
![]() Ja teraz kupiłam takie Big Eyes ale brązowe właśnie, w swoim kolorze, zobaczę jaki efekt będzie. Z zielonymi normalnymi był dość naturalny ![]() Cytat:
Pomaga Ale wiesz to nie jest tak że jest jeden cudowny środek który działa na wszystkich i u wszystkich wystarczy - zwykle na to żeby zwalczyć trądzik i utrzymać cerę bez niego potrzeba kilku różnych środków ale odpowiednio dobranych Kwasy są jednym z nich właśnie
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

Czy tak z ciekawości pytałaś 
wiecie ze ja jeszcze nie bylam w aqua parku .
) 

Liczę, że to tylko przesilenie wiosenne.

Catering też już prawie dograny, więc ufff.... Chyba po 3 tygodniach w końcu coś idzie do przodu 
o ile już je ma i byłoby Ci po drodze, 
Uwielbiam taką wersję, a farsz ze szczypiorku wymieszanego ze startym serem żółtym 

pewnie ludzie wściekli.