|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
poni mi sie wydaje ze to zalezy od brodawek ja ogolnie mam male b teraz juz male c a brodawki masakra przy gabrysi tez takie mialam wielgachne - dobre do karmienia na szczescie nie pekaly a nie hartowalam ani niczym nie smarowalam
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- a jaki kupilas ja mam lovi i nigdy w zyciu wiecej |
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
teraz tez bede brac z canpola lovi drogie jak pieron za jeden placilam 12 zl jeszcze lubily pekac a nie powiem ile tego zuzyla i mysle jak sie pozbyc cholerstwa aaaaa i jeszcze po wyparzeniu napisy z nich schodza
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to bym chciała, żeby moje dziecko w ogóle nie używało smoczka
|
||
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lovi nei widzialam, widzialam jeszcze takie z puchatkami itd ale stwierdzialam ze tam to tylko za obrazek sie pąlci bo tez 15 zł a taki sam jhak te z canpola za 6 zl
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pracy teraz 'robię' na dziale kosmetycznym i już się napatrzyłam na te wszystkie gadżety dla dzieci i mam. Jeszcze nic nie kupiłam, ale jak będą ciekawe promocje to może i powoli zacznę kompletować 'wyprawkę' by koszt rozłożyć równomiernie w czasie Oglądałam ten reportaż z porodu - wzruszyłam się oczywiście (bardziej przy tym czułym trzymaniu za rękę przez męża) i myślę, że to świetna pamiątka - i może faktycznie nie do upubliczniania - ja jednak nie chciałabym obcej osoby i mnie jako obiektu do fotografowania przez kilka godzin. Te intymne chwilę chce przeżyć i zapamiętać je tak jak ja to widzę.. niekoniecznie dokumentować. Film z Discovery to ciekawie zrobiony dokument. Jestem na razie w połowie
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się stresuje jutrzejszą wizytą..mam nadzieję, że maluszek ma 2 rączki i 2 nóżki no i że wszystko z nim ok Ja od początku drugiego trymestru zacznę kupowac jakieś duperelki Już nie mogę się doczekac ![]() Co do smoczków to nie znam się na firmach, ale słyszałam, że dobre są smoczki płaskie, które można włożyc z obu stron..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ile czytania ale to zostawię na jutro;p opowiem Wam co się dziś stało: poszłam z mężem na badanie krwi po pobraniu usiadłam na ławce i straciłam przytomność;/ (nigdy jeszcze nie zemdlałam po pobraniu krwi i nigdy nic mi nie było) za chwile się obudziłam patrzę, a ja lezę na ziemi a mąż trzyma mi nogi w górze, spanikowana pielęgniarka zadzwoniła na pogotowie i na sygnale zawieźli mnie do szpitala! mówiłam że już mi nic nie jest, ale ze względu na ciąże nie było innej opcji jak szczegółowe badania... tak się bałam!! co chwile pytałam o dziecko! oczywiście w szpitalu milion przygód a najważniejsze widziałam dzidzie! cała i zdrowa ) jest taka duża! serduszko bije i wszystko jest OK wiec już mi się tak humor poprawił ze potem cały czas się śmiałam jak chora psychicznie, ale to chyba była reakcja na mój stres... wszystkie badania wyszły OK i wypuścili mnie po kilku godzinach ) nie mam pojęcia czemu zemdlałam... może z głodu, ze stresu, bo wczoraj cały dzień myślałam czy wszytko OK z dzieckiem... ale teraz jestem tak szczęśliwa że tak mnie bawi ta historia, że jak o tym pomyśle to się śmieje ale się rozpisałam
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
ja też polecam canpol, dobry i tani, kupowałam wszystko dla córki, i nadal kupuję, smoczki, butelki, miseczki, łyżeczki, śliniaki i mnóstwo innych akcesoriów, a smoczek polecam silikonowy, anatomiczny, a wogóle to lepiej nie uczyć
a do butelek smoczki silikonowe okrągłe kupuje i pamiętajcie żeby wszystkie smoczki wymieniać co 3 miesiące
|
|
#4210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) od dzis na badania krwi chodze tylko z mezem! ale mialam przeczucie bo mialam iść jutro sama ale stwierdziłam że pojde dzis z mezem że bedzie lepiej jakbym cos przeczuwala;p
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
my uzywamy akurat butelek z aventu i jestem mega zadowolona a smoczki do nich pasuja chyba wszytskie bo mialam z lovi canpola aventu i jeszcze jakis ale nie pamietam a miseczki lyzeczki tez z canpola
co do smoczka to u nas bylo zalecenie lekarza bo miala odruch ssania i cazly czas by jadla
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Raczkowanie
|
A czemu tak? Kurcze, jak tak piszecie o smoczkach itd to uświadamiam sobie, że ja NIC nie wiem o wychowywaniu dzieci.
![]() Cytat:
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
kamila trzymam kciuki za wizyte i bardzoi ci zazdroscze ze juz jutro zobaczysz bo ja to bym mogla co tydzien łazic dopiero co tydz temu bylam a juz sie martwie czy ok a jeszcze prawie trzy tyg....
poni ja mam duzo dzieci w rodzinie i myslalam ze cos tam wiem ale jak ostatnio zaczelam czytac co potrzeba dla maluszkow to sobie uswiadomilam jak marne mialam/mam pojecie ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
))bedziesz maila co wspominac ))
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sie zastanawiam czemu bez smoczka? Dzieki smoczkowi dziecko oddycha przez nos i mózg dotlenia przecież No i lepiej uzależnić dziecko od smoczka niż od cycka
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tzn. udało się jak skończyła 2 lata zaczeła zasypiać bez, ale później ja miałam sporo pracy wieczorami i tż ją usypiał, a jemu się nie chciało opowiadac bajki przez godzinę czy dwie, żeby odwrócić uwagę od smoczka, a teraz to już nie mam pomysłu
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co moja znajoma zrobiła? Jej meża całymi dniami nie było w domu, a ona taka wrażliwa dusza jest, synek nie miał smoczka, ale go od piersi uzależniła... Ona sie od niego uzależniła, a on od jej cycka... I teraz nie wyjdzie nigdzie na impreze jak mąż w domu, codziennie musi go usypiac, cycka dawac, bo nie zaśnie, a ma już dwa lata (teraz w wakacje bedzie miał dwa) Tata nie uśpi swojego dziecka, bo nie ma cyca i tyle. Poza tym nawet chyba nie umie i jak stwierdził, nie ma cierpliwości. Szkoda gadac, jedna wielka głupota.
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
moja kumpela jej synek miala prawie trzy lata a ta ciagle z cyca go karmila..to juz nawet neismaczne bylo...
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
A to, że go karmi to niech go karmi... ale takie potem obwinianie każdego, że ona nie może wyjśc bo dziecko nie zaśnie...
Nie pozwole sobie na to, żeby tak uzależnic dziecko od cyca.. Rok można karmic, ale cyckac to ma smoczek Bo on właściwie to nie pije tego mleka, żeby sie najeśc tylko cycka cyca dla samej przyjemności ![]() Lece spac, padam a jutro musze wstac o 5.30 |
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez ide spac glowa mnie boli cos oczy mi sie kleją dobranoc! |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt inny nie ma tak jak one... Tylko one na calutkim świecie zostały obdarowane przez Boga macicą i możliwością wychowywania dzieci... A zdecydowanie cześciej zdrowszy pogląd na sprawe mają ludzie z zewnątrz, którzy patrzą na wszystko z boku.No ale takiej królewnie nie przegadasz, zresztą po co sie kłócic z nią, i tak nie wygrasz, nie masz dziecka
|
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobra, uciekam, bo mnie już oczka bolą od kompa. Do jutra!
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki serdeczne za cynk z tym filmem " w łonie matki".
Jeszcze w ostatniej chwili udalo mi się go w pracy ściągnąć na pendrive'a (mam tam znacznie lepsze łącze niż w domu) i wieczorkiem obejrzeliśmy z mężem Bardzo nam się obojgu podobał. Byliśmy zafascynowani tymi wszystkimi procesami, przemianami, którym podlega dzidziuś w brzuchu ![]() Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog. Niestety na popołudniowe godziny najwcześniejszy termin mieli na 8 maja :/ Zapisałam się więc na wtorek w przyszłym tygodniu o 13.30. Wiem, że na potwierdzenie dzieciątka będzie jeszcze za wcześnie ale przynajmniej wykluczy (oby, oby) ciążę pozamaciczną. No i dopytam o różne rzeczy, które mnie jeszcze trapią ![]() Pochwalę się jeszcze mężem, od którego dziś po powrocie z pracy dostałam bukiet kwiatów Jest przekochany ![]() Dobrej nocy wszystkim życzę, śpijcie spokojnie |
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ja nie wiem cz dzis zagladne gabrysia sie przeziebila od 12do teraz nie spala i taaaak mama musi sie ubierac to dziecko zasypia ja ledwo zywa jestemm trzymac w kciuki zebym za kierownica nie zasnela
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello ..
Ja już w pracy .. posiedze do 14 a potem jedziemy z TŻetem do Rabki. jego rodzice mają 30-lecie małżeństwa .. Szykuje sie grubsza impreza ... No i pokaże im zdjęcie mojego dzidziola .. ![]() Cytat:
Ucaluj Gabrysie
|
|
#4226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weź Ty nie strasz! Kawke wypiłaś??? Bidulko, dzisiaj sie wcześniej spać polozysz I jeszcze ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() A tak szczerze to Ci pozytywnie zazdroszczę, bo ja oczywiście weekend w lozku
|
||
|
|
|
#4227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !!!
Dzisiaj wielki dzień ! Wizyta ! Powiedzicie mi, czy ten stres przed wizytą będzie nam towarzyszył do końca ciąży ![]() A i się jeszcze ,,pochwalę", że zaraz po przebudzeniu zaliczyłam przytulaski z kibelkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że udało się wcisnąc na wizytę !Cytat:
Trzymam kciuki za Gabrysię aby szybko wróciła do zdrówka ! Mam nadzieję, że spoojną miałaś drogę !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-04-20 o 08:22 |
||||
|
|
|
#4228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby więcej się nie powtórzyło Cytat:
Ja wczoraj też byłam rano na pobraniu krwi i pani pobierająca niby wkłuła mi się w żyłę, ale jak przystawiła ten pojemniczek na krew to okazało się, że nic nie leci, więc mi wciskała na siłę tę igłę w żyłę, bolało strasznie ![]() Właśnie m.in. dlatetego nie chcę smoczka ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała wypracować jakiś złoty środek, nie mówię, że nie będę używała smoczka, bo życie wiele weryfikuje, ale na ten moment chciałabym tego uniknąć Cześć! Ale dziś smętna pogoda ![]() Po pracy jadę do TŻ Jutro kolejny zabiegany dzień nas czeka. Garnitur, fotograf i przejażdżka po rodzinie z zaproszeniami (z tego cieszę się najbardziej ).
|
|||
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze imprezy ja to zawsze bylam roztanczona a od dwoch meisiecy nigdzie nie bylam..musialabym sie przejsc chociaz zeby chwilke delikatnie podylac bo pozneij to se podylam z pieluchąweronika biedna TY moze chociaz w weekend sobie pospisz troszke dluzej życze ci tego ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
tez dzisiaj moj tż wraca i ledwo wroci to caly weeekend wlacznie z poniedzialkem mamy zalatany-jedziemy do lokalu ustalic menu, jedziemy zobaczyc jakis garnitur itp itd, przywoża nam lozko (hurra) itp poza tym tż chce pogadac o podrozy poślubnej jak ja slysze jego pomysly to nie wiem czy sie smiac czy co.ostatnio wymyslil finlandie.ok tam jest pieknie fiordy itd ale no ja z brzuchem w lipcu i mam po jakichs fiordach latac ..zreszta ok moge latac od biedy ale patrzylam na temperatuy tam w lipcu srednie i wynosza ok 17stopni na poludniu kraju... to nei ejst zbyt duzo a ja ostatnio jestem ciepłolubna.ja to bym wolala pojechac nad morze po prosru albo do pragi w auto i juz. ale tż twierdzi ze do pragi czy nad morze to zawsze mozemy. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- madzius a duzo osób zapraszacie?to Was czeka fajny weekend ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- a wogole czesc wszytskim bo sie nie przywitalam ![]() kamilka trzymam kciuki za wizyte jestem pewna ze bedzie super |
||
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już weekend zaczęłam.. 3 nocki spokoju
A propos od odzwyczajania od cycka to mi się przypomina Little Britain.. http://www.youtube.com/watch?v=tyHm8...eature=related (uprzedzam, że to dopiero niesmaczne - ale w nawiązaniu do rozmowy :P ) Idę na skan na 11:30 i na pobranie krwi - proszę też trzymać kciuki za mnie ![]() Pozdrawiam i miłego dnia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

) smoczka

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012