Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 19:03   #4201
weronika23
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

poni mi sie wydaje ze to zalezy od brodawek ja ogolnie mam male b teraz juz male c a brodawki masakra przy gabrysi tez takie mialam wielgachne - dobre do karmienia na szczescie nie pekaly a nie hartowalam ani niczym nie smarowalam

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

a jaki kupilas ja mam lovi i nigdy w zyciu wiecej
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:06   #4202
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
poni mi sie wydaje ze to zalezy od brodawek ja ogolnie mam male b teraz juz male c a brodawki masakra przy gabrysi tez takie mialam wielgachne - dobre do karmienia na szczescie nie pekaly a nie hartowalam ani niczym nie smarowalam

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

a jaki kupilas ja mam lovi i nigdy w zyciu wiecej
a czemu lovi nigdy wiecej?ja mam jakis canpol babies silikonowy od 0-6miesi.lovi nawet nei widzialam, byly jeszcze Nuk
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:24   #4203
weronika23
Zakorzenienie

teraz tez bede brac z canpola lovi drogie jak pieron za jeden placilam 12 zl jeszcze lubily pekac a nie powiem ile tego zuzyla i mysle jak sie pozbyc cholerstwa aaaaa i jeszcze po wyparzeniu napisy z nich schodza
Stary 2012-04-19, 19:27   #4204
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Poni- maluszek sliczny jak ja sie nie moge doczekac mojego usg, az w koncu zobacze serduszko i mojego lutka, jeszcze 3 tygodnie a wtedy to bedzie juz 11 tydzien
To już będzie duże Dzidzi

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
wogole musze wam sie przyznac dziewczynyz e kupilam pierwsza "dzidziusiową " rzecz) smoczkawiem, moze szybko, schowalam na dnie szafy ale no ostatnio rozmawialam z siostra ona tez dostala pierwszy prezent na dzidziusia w tzrecim meisiacu i mowie ok kupie cos drobnego
oczywiscie przy kupowaniu takj sie wzruszylam ze mailam lzy w oczach jak jakas wariatka
To już Maluszek ma pierwszą rzecz

Ja to bym chciała, żeby moje dziecko w ogóle nie używało smoczka
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:33   #4205
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
teraz tez bede brac z canpola lovi drogie jak pieron za jeden placilam 12 zl jeszcze lubily pekac a nie powiem ile tego zuzyla i mysle jak sie pozbyc cholerstwa aaaaa i jeszcze po wyparzeniu napisy z nich schodza
taaa widzialam tam takie za 22 zl jeszcze ale stwierdzilam ze to tylko smoczek wiec bez przesady
a lovi nei widzialam, widzialam jeszcze takie z puchatkami itd ale stwierdzialam ze tam to tylko za obrazek sie pąlci bo tez 15 zł a taki sam jhak te z canpola za 6 zl
Stary 2012-04-19, 19:50   #4206
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
taaa widzialam tam takie za 22 zl jeszcze ale stwierdzilam ze to tylko smoczek wiec bez przesady
a lovi nei widzialam, widzialam jeszcze takie z puchatkami itd ale stwierdzialam ze tam to tylko za obrazek sie pąlci bo tez 15 zł a taki sam jhak te z canpola za 6 zl

Ja w pracy teraz 'robię' na dziale kosmetycznym i już się napatrzyłam na te wszystkie gadżety dla dzieci i mam. Jeszcze nic nie kupiłam, ale jak będą ciekawe promocje to może i powoli zacznę kompletować 'wyprawkę' by koszt rozłożyć równomiernie w czasie

Oglądałam ten reportaż z porodu - wzruszyłam się oczywiście (bardziej przy tym czułym trzymaniu za rękę przez męża) i myślę, że to świetna pamiątka - i może faktycznie nie do upubliczniania - ja jednak nie chciałabym obcej osoby i mnie jako obiektu do fotografowania przez kilka godzin. Te intymne chwilę chce przeżyć i zapamiętać je tak jak ja to widzę.. niekoniecznie dokumentować.

Film z Discovery to ciekawie zrobiony dokument. Jestem na razie w połowie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:52   #4207
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem! Po wizycie wszystko ok. Uspokoiłam się jak zobaczyłam maluszka. Wiercioszek jeden Ma już 9 tygodni. Termin porodu mam na 17.11 Serduszko tez widziałam 140 uderzeń na minutę. Wzruszyłam się Powiedziałam lekarzowi, że nie mam wymiotów ani torsji rzadko kiedy mnie zmuli a on na to, że powinnam się cieszyć i nie oznacza to nic złego. Poparzył na moje piersi kazał mi robić cwiczenia na powiększenie brodawek (jeszcze nic mi się nie łuszczy)

ISIA cudnie że jest fasolinka

Karolla12 cieszę się, że włóczykij wrócił z banicji

Poni wspaniale czytać, że wszystko układa się tak jak należy. Kiedy kolejne usg? Ja mam 10 maja.

Boże jak ryczałam na tych reportażach. Chciałabym taki. Super sprawa

Ato mój maluszek.
Śliczności Gratuluje udanej wizyty !!!!!!

Ja już się stresuje jutrzejszą wizytą..mam nadzieję, że maluszek ma 2 rączki i 2 nóżki no i że wszystko z nim ok

Ja od początku drugiego trymestru zacznę kupowac jakieś duperelki Już nie mogę się doczekac

Co do smoczków to nie znam się na firmach, ale słyszałam, że dobre są smoczki płaskie, które można włożyc z obu stron..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:40   #4208
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ile czytania ale to zostawię na jutro;p opowiem Wam co się dziś stało: poszłam z mężem na badanie krwi po pobraniu usiadłam na ławce i straciłam przytomność;/ (nigdy jeszcze nie zemdlałam po pobraniu krwi i nigdy nic mi nie było) za chwile się obudziłam patrzę, a ja lezę na ziemi a mąż trzyma mi nogi w górze, spanikowana pielęgniarka zadzwoniła na pogotowie i na sygnale zawieźli mnie do szpitala! mówiłam że już mi nic nie jest, ale ze względu na ciąże nie było innej opcji jak szczegółowe badania... tak się bałam!! co chwile pytałam o dziecko! oczywiście w szpitalu milion przygód a najważniejsze widziałam dzidzie! cała i zdrowa) jest taka duża! serduszko bije i wszystko jest OK wiec już mi się tak humor poprawił ze potem cały czas się śmiałam jak chora psychicznie, ale to chyba była reakcja na mój stres... wszystkie badania wyszły OK i wypuścili mnie po kilku godzinach) nie mam pojęcia czemu zemdlałam... może z głodu, ze stresu, bo wczoraj cały dzień myślałam czy wszytko OK z dzieckiem... ale teraz jestem tak szczęśliwa że tak mnie bawi ta historia, że jak o tym pomyśle to się śmieje ale się rozpisałam
Stary 2012-04-19, 20:54   #4209
musso4
Zakorzenienie

ja też polecam canpol, dobry i tani, kupowałam wszystko dla córki, i nadal kupuję, smoczki, butelki, miseczki, łyżeczki, śliniaki i mnóstwo innych akcesoriów, a smoczek polecam silikonowy, anatomiczny, a wogóle to lepiej nie uczyć teraz będę mądrzejsza a do butelek smoczki silikonowe okrągłe kupuje i pamiętajcie żeby wszystkie smoczki wymieniać co 3 miesiące
Stary 2012-04-19, 21:10   #4210
asia84
Rozeznanie

GG do asia84

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ile czytania ale to zostawię na jutro;p opowiem Wam co się dziś stało: poszłam z mężem na badanie krwi po pobraniu usiadłam na ławce i straciłam przytomność;/ (nigdy jeszcze nie zemdlałam po pobraniu krwi i nigdy nic mi nie było) za chwile się obudziłam patrzę, a ja lezę na ziemi a mąż trzyma mi nogi w górze, spanikowana pielęgniarka zadzwoniła na pogotowie i na sygnale zawieźli mnie do szpitala! mówiłam że już mi nic nie jest, ale ze względu na ciąże nie było innej opcji jak szczegółowe badania... tak się bałam!! co chwile pytałam o dziecko! oczywiście w szpitalu milion przygód a najważniejsze widziałam dzidzie! cała i zdrowa) jest taka duża! serduszko bije i wszystko jest OK wiec już mi się tak humor poprawił ze potem cały czas się śmiałam jak chora psychicznie, ale to chyba była reakcja na mój stres... wszystkie badania wyszły OK i wypuścili mnie po kilku godzinach) nie mam pojęcia czemu zemdlałam... może z głodu, ze stresu, bo wczoraj cały dzień myślałam czy wszytko OK z dzieckiem... ale teraz jestem tak szczęśliwa że tak mnie bawi ta historia, że jak o tym pomyśle to się śmieje ale się rozpisałam
Ojej Dojotka Ty nas nie strasz takimi przygodami! Oby nic takiego się nie powtórzyło!

Helenka - 15.12.12 moja ukochana córeczka
asia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:16   #4211
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia84 Pokaż wiadomość
Ojej Dojotka Ty nas nie strasz takimi przygodami! Oby nic takiego się nie powtórzyło!
no a najlepsze było że znowu w szpitalu tez mi pobierali krew tylko robiła to praktykanka, ktorej lekarka mowila co ma robic;p a ja sobie mysle no pieknie;p ale dala rade) od dzis na badania krwi chodze tylko z mezem! ale mialam przeczucie bo mialam iść jutro sama ale stwierdziłam że pojde dzis z mezem że bedzie lepiej jakbym cos przeczuwala;p
Stary 2012-04-19, 21:19   #4212
weronika23
Zakorzenienie

my uzywamy akurat butelek z aventu i jestem mega zadowolona a smoczki do nich pasuja chyba wszytskie bo mialam z lovi canpola aventu i jeszcze jakis ale nie pamietam a miseczki lyzeczki tez z canpola

co do smoczka to u nas bylo zalecenie lekarza bo miala odruch ssania i cazly czas by jadla
Stary 2012-04-19, 21:20   #4213
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała, żeby moje dziecko w ogóle nie używało smoczka
A czemu tak? Kurcze, jak tak piszecie o smoczkach itd to uświadamiam sobie, że ja NIC nie wiem o wychowywaniu dzieci.

Cytat:
O rany, ale przygoda. Ale nie ma tego złego... przynajmniej zobaczyłaś dzidzię. To który szpital zwiedziłaś tym razem?

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:39   #4214
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kamila trzymam kciuki za wizyte i bardzoi ci zazdroscze ze juz jutro zobaczysz bo ja to bym mogla co tydzien łazic dopiero co tydz temu bylam a juz sie martwie czy ok a jeszcze prawie trzy tyg....

poni ja mam duzo dzieci w rodzinie i myslalam ze cos tam wiem ale jak ostatnio zaczelam czytac co potrzeba dla maluszkow to sobie uswiadomilam jak marne mialam/mam pojecie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
no a najlepsze było że znowu w szpitalu tez mi pobierali krew tylko robiła to praktykanka, ktorej lekarka mowila co ma robic;p a ja sobie mysle no pieknie;p ale dala rade) od dzis na badania krwi chodze tylko z mezem! ale mialam przeczucie bo mialam iść jutro sama ale stwierdziłam że pojde dzis z mezem że bedzie lepiej jakbym cos przeczuwala;p
no nieźle .....dobrze e maz byl obok ))
bedziesz maila co wspominac))
Stary 2012-04-19, 21:46   #4215
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
A czemu tak? Kurcze, jak tak piszecie o smoczkach itd to uświadamiam sobie, że ja NIC nie wiem o wychowywaniu dzieci.
Poni witaj w klubie, ja też nic nie wiem, w ogóle to dla mnie czarna magia...
Też sie zastanawiam czemu bez smoczka? Dzieki smoczkowi dziecko oddycha przez nos i mózg dotlenia przecież No i lepiej uzależnić dziecko od smoczka niż od cycka
Stary 2012-04-19, 21:53   #4216
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Też sie zastanawiam czemu bez smoczka? Dzieki smoczkowi dziecko oddycha przez nos i mózg dotlenia przecież No i lepiej uzależnić dziecko od smoczka niż od cycka
smoczek ma zalety, nie powiem że nie, ale później odzwyczaić moja ma 2,5 roku i nie chce spać bez nonia(tak na niego mówi: noniu) tzn. udało się jak skończyła 2 lata zaczeła zasypiać bez, ale później ja miałam sporo pracy wieczorami i tż ją usypiał, a jemu się nie chciało opowiadac bajki przez godzinę czy dwie, żeby odwrócić uwagę od smoczka, a teraz to już nie mam pomysłu
Stary 2012-04-19, 22:01   #4217
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
smoczek ma zalety, nie powiem że nie, ale później odzwyczaić moja ma 2,5 roku i nie chce spać bez nonia(tak na niego mówi: noniu) tzn. udało się jak skończyła 2 lata zaczeła zasypiać bez, ale później ja miałam sporo pracy wieczorami i tż ją usypiał, a jemu się nie chciało opowiadac bajki przez godzinę czy dwie, żeby odwrócić uwagę od smoczka, a teraz to już nie mam pomysłu
Wiesz co, to ja już wole to oduczanie dziecka od smoczka..
Wiesz co moja znajoma zrobiła? Jej meża całymi dniami nie było w domu, a ona taka wrażliwa dusza jest, synek nie miał smoczka, ale go od piersi uzależniła... Ona sie od niego uzależniła, a on od jej cycka... I teraz nie wyjdzie nigdzie na impreze jak mąż w domu, codziennie musi go usypiac, cycka dawac, bo nie zaśnie, a ma już dwa lata (teraz w wakacje bedzie miał dwa) Tata nie uśpi swojego dziecka, bo nie ma cyca i tyle. Poza tym nawet chyba nie umie i jak stwierdził, nie ma cierpliwości. Szkoda gadac, jedna wielka głupota.
Stary 2012-04-19, 22:09   #4218
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

moja kumpela jej synek miala prawie trzy lata a ta ciagle z cyca go karmila..to juz nawet neismaczne bylo...
Stary 2012-04-19, 22:25   #4219
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A to, że go karmi to niech go karmi... ale takie potem obwinianie każdego, że ona nie może wyjśc bo dziecko nie zaśnie...
Nie pozwole sobie na to, żeby tak uzależnic dziecko od cyca..
Rok można karmic, ale cyckac to ma smoczek
Bo on właściwie to nie pije tego mleka, żeby sie najeśc tylko cycka cyca dla samej przyjemności

Lece spac, padam a jutro musze wstac o 5.30
Stary 2012-04-19, 22:27   #4220
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
A to, że go karmi to niech go karmi... ale takie potem obwinianie każdego, że ona nie może wyjśc bo dziecko nie zaśnie...
Nie pozwole sobie na to, żeby tak uzależnic dziecko od cyca..
Rok można karmic, ale cyckac to ma smoczek
Bo on właściwie to nie pije tego mleka, żeby sie najeśc tylko cycka cyca dla samej przyjemności

Lece spac, padam a jutro musze wstac o 5.30
no fakt, ona wciaz jeczala ze jest uwiązana, to ja jej sie spytalam to po co tak nauczylas to oducz i final..a ona:nie masz dziecka wiec nie wiesz.i koniec tematu
tez ide spac glowa mnie boli cos oczy mi sie kleją
dobranoc!
Stary 2012-04-19, 22:32   #4221
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
no fakt, ona wciaz jeczala ze jest uwiązana, to ja jej sie spytalam to po co tak nauczylas to oducz i final..a ona:nie masz dziecka wiec nie wiesz.i koniec tematu
tez ide spac glowa mnie boli cos oczy mi sie kleją
dobranoc!
No tak... strasznie mnie wkurzają takie matki polki... tak jakby tylko one były w ciąży i miały dziecko... nikt inny nie ma tak jak one... Tylko one na calutkim świecie zostały obdarowane przez Boga macicą i możliwością wychowywania dzieci... A zdecydowanie cześciej zdrowszy pogląd na sprawe mają ludzie z zewnątrz, którzy patrzą na wszystko z boku.
No ale takiej królewnie nie przegadasz, zresztą po co sie kłócic z nią, i tak nie wygrasz, nie masz dziecka
Stary 2012-04-19, 23:09   #4222
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że nie jestem sama. Cóż, każda mama kiedyś zaczynała. Przy drugim dziecku pewnie będziemy mądrzejsze.

Dobra, uciekam, bo mnie już oczka bolą od kompa. Do jutra!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 00:57   #4223
Isia83
Zadomowienie

Dzięki serdeczne za cynk z tym filmem " w łonie matki".
Jeszcze w ostatniej chwili udalo mi się go w pracy ściągnąć na pendrive'a (mam tam znacznie lepsze łącze niż w domu) i wieczorkiem obejrzeliśmy z mężem Bardzo nam się obojgu podobał. Byliśmy zafascynowani tymi wszystkimi procesami, przemianami, którym podlega dzidziuś w brzuchu

Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog. Niestety na popołudniowe godziny najwcześniejszy termin mieli na 8 maja :/ Zapisałam się więc na wtorek w przyszłym tygodniu o 13.30. Wiem, że na potwierdzenie dzieciątka będzie jeszcze za wcześnie ale przynajmniej wykluczy (oby, oby) ciążę pozamaciczną. No i dopytam o różne rzeczy, które mnie jeszcze trapią

Pochwalę się jeszcze mężem, od którego dziś po powrocie z pracy dostałam bukiet kwiatów Jest przekochany
Dobrej nocy wszystkim życzę, śpijcie spokojnie

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 05:08   #4224
weronika23
Zakorzenienie

hej dziewczynki ja nie wiem cz dzis zagladne gabrysia sie przeziebila od 12do teraz nie spala i taaaak mama musi sie ubierac to dziecko zasypia ja ledwo zywa jestemm trzymac w kciuki zebym za kierownica nie zasnela
Stary 2012-04-20, 07:42   #4225
DeKajka
Zakorzenienie

Hello ..
Ja już w pracy .. posiedze do 14 a potem jedziemy z TŻetem do Rabki. jego rodzice mają 30-lecie małżeństwa .. Szykuje sie grubsza impreza ... No i pokaże im zdjęcie mojego dzidziola .. Jeszcze sie z nimi nie widzialam odkad jestem w ciąży .

Cytat:
hej dziewczynki ja nie wiem cz dzis zagladne gabrysia sie przeziebila od 12do teraz nie spala i taaaak mama musi sie ubierac to dziecko zasypia ja ledwo zywa jestemm trzymac w kciuki zebym za kierownica nie zasnela
Mam nadzieję że jednak nie zasnęłaś za tą kierownicą..
Ucaluj Gabrysie .. też sie pewnie musiała biedna wymęczyć w nocy .. no i buziaki dla Ciebie żebyś jakoś ten dzień przetrwała.. .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 07:49   #4226
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
Weronika,
Weź Ty nie strasz! Kawke wypiłaś???
Bidulko, dzisiaj sie wcześniej spać polozysz
I jeszcze dla Gabrysi.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Hello ..
Ja już w pracy .. posiedze do 14 a potem jedziemy z TŻetem do Rabki. jego rodzice mają 30-lecie małżeństwa .. Szykuje sie grubsza impreza ... No i pokaże im zdjęcie mojego dzidziola .. Jeszcze sie z nimi nie widzialam odkad jestem w ciąży .

Mam nadzieję że jednak nie zasnęłaś za tą kierownicą..
Ucaluj Gabrysie .. też sie pewnie musiała biedna wymęczyć w nocy .. no i buziaki dla Ciebie żebyś jakoś ten dzień przetrwała.. .
Ty kochana nie zabaluj za bardzo bo Dzidziola zmeczysz
A tak szczerze to Ci pozytywnie zazdroszczę, bo ja oczywiście weekend w lozku
karolamankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:21   #4227
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochane !!!

Dzisiaj wielki dzień ! Wizyta ! Idę na 11:15 tak więc Laski zaciskac kciuki aby wszystko było dobrze !

Powiedzicie mi, czy ten stres przed wizytą będzie nam towarzyszył do końca ciąży

A i się jeszcze ,,pochwalę", że zaraz po przebudzeniu zaliczyłam przytulaski z kibelkiem

Cytat:
Ale miałaś przygodę Najważniejsze, że wszystko z maleństwem dobrze !

Cytat:
moja kumpela jej synek miala prawie trzy lata a ta ciagle z cyca go karmila..to juz nawet neismaczne bylo...

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne za cynk z tym filmem " w łonie matki".
Jeszcze w ostatniej chwili udalo mi się go w pracy ściągnąć na pendrive'a (mam tam znacznie lepsze łącze niż w domu) i wieczorkiem obejrzeliśmy z mężem Bardzo nam się obojgu podobał. Byliśmy zafascynowani tymi wszystkimi procesami, przemianami, którym podlega dzidziuś w brzuchu

Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog. Niestety na popołudniowe godziny najwcześniejszy termin mieli na 8 maja :/ Zapisałam się więc na wtorek w przyszłym tygodniu o 13.30. Wiem, że na potwierdzenie dzieciątka będzie jeszcze za wcześnie ale przynajmniej wykluczy (oby, oby) ciążę pozamaciczną. No i dopytam o różne rzeczy, które mnie jeszcze trapią

Pochwalę się jeszcze mężem, od którego dziś po powrocie z pracy dostałam bukiet kwiatów Jest przekochany
Dobrej nocy wszystkim życzę, śpijcie spokojnie
Kochany ten Twój mąż Super, że udało się wcisnąc na wizytę !

Cytat:
Hello ..
Ale Ci fajno..

Cytat:
Trzymam kciuki za Gabrysię aby szybko wróciła do zdrówka ! Mam nadzieję, że spoojną miałaś drogę !

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:22
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:31   #4228
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie badania wyszły OK i wypuścili mnie po kilku godzinach) nie mam pojęcia czemu zemdlałam... może z głodu, ze stresu, bo wczoraj cały dzień myślałam czy wszytko OK z dzieckiem... ale teraz jestem tak szczęśliwa że tak mnie bawi ta historia, że jak o tym pomyśle to się śmieje ale się rozpisałam
Pewnie wszystko jakoś się skumulowało i miało wpływ.
Oby więcej się nie powtórzyło

Cytat:
Dobrze, że wzięłaś ze sobą męża!

Ja wczoraj też byłam rano na pobraniu krwi i pani pobierająca niby wkłuła mi się w żyłę, ale jak przystawiła ten pojemniczek na krew to okazało się, że nic nie leci, więc mi wciskała na siłę tę igłę w żyłę, bolało strasznie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
smoczek ma zalety, nie powiem że nie, ale później odzwyczaić
Właśnie m.in. dlatetego nie chcę smoczka

Cytat:
Wiesz co, to ja już wole to oduczanie dziecka od smoczka..
Wiesz co moja znajoma zrobiła? Jej meża całymi dniami nie było w domu, a ona taka wrażliwa dusza jest, synek nie miał smoczka, ale go od piersi uzależniła... Ona sie od niego uzależniła, a on od jej cycka... I teraz nie wyjdzie nigdzie na impreze jak mąż w domu, codziennie musi go usypiac, cycka dawac, bo nie zaśnie, a ma już dwa lata (teraz w wakacje bedzie miał dwa) Tata nie uśpi swojego dziecka, bo nie ma cyca i tyle. Poza tym nawet chyba nie umie i jak stwierdził, nie ma cierpliwości. Szkoda gadac, jedna wielka głupota.
O masakra

Ja bym chciała wypracować jakiś złoty środek, nie mówię, że nie będę używała smoczka, bo życie wiele weryfikuje, ale na ten moment chciałabym tego uniknąć

Cześć!
Ale dziś smętna pogoda

Po pracy jadę do TŻ
Jutro kolejny zabiegany dzień nas czeka.
Garnitur, fotograf i przejażdżka po rodzinie z zaproszeniami (z tego cieszę się najbardziej ).
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:44   #4229
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Hello ..

.
ooo ale bedziesz maila fajnei!!!
zazdroszcze imprezy ja to zawsze bylam roztanczona a od dwoch meisiecy nigdzie nie bylam..musialabym sie przejsc chociaz zeby chwilke delikatnie podylac bo pozneij to se podylam z pieluchą
weronika biedna TY moze chociaz w weekend sobie pospisz troszke dluzej życze ci tego

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Po pracy jadę do TŻ
Jutro kolejny zabiegany dzień nas czeka.
Garnitur, fotograf i przejażdżka po rodzinie z zaproszeniami (z tego cieszę się najbardziej ).
u mnie też smętna pogoda, glowa mi pęka
tez dzisiaj moj tż wraca i ledwo wroci to caly weeekend wlacznie z poniedzialkem mamy zalatany-jedziemy do lokalu ustalic menu, jedziemy zobaczyc jakis garnitur itp itd, przywoża nam lozko (hurra) itp
poza tym tż chce pogadac o podrozy poślubnej jak ja slysze jego pomysly to nie wiem czy sie smiac czy co.ostatnio wymyslil finlandie.ok tam jest pieknie fiordy itd ale no ja z brzuchem w lipcu i mam po jakichs fiordach latac ..zreszta ok moge latac od biedy ale patrzylam na temperatuy tam w lipcu srednie i wynosza ok 17stopni na poludniu kraju...to nei ejst zbyt duzo a ja ostatnio jestem ciepłolubna.
ja to bym wolala pojechac nad morze po prosru albo do pragi w auto i juz. ale tż twierdzi ze do pragi czy nad morze to zawsze mozemy.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

madzius a duzo osób zapraszacie?to Was czeka fajny weekend

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

a wogole czesc wszytskim bo sie nie przywitalam

kamilka trzymam kciuki za wizyte jestem pewna ze bedzie super
Stary 2012-04-20, 08:45   #4230
halwaya
Zakorzenienie

Ja już weekend zaczęłam.. 3 nocki spokoju

A propos od odzwyczajania od cycka to mi się przypomina Little Britain..
http://www.youtube.com/watch?v=tyHm8...eature=related
(uprzedzam, że to dopiero niesmaczne - ale w nawiązaniu do rozmowy :P )

Idę na skan na 11:30 i na pobranie krwi - proszę też trzymać kciuki za mnie
Pozdrawiam i miłego dnia.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości