mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 08:09   #4471
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dalia, u nas jest tak samo z przyjęciami w przychodni, czemu ....
:nie wiem:

[B]Glam, wietne te cienie i róż pozwoliłam sobe też je zaobserwować tylko róż wybrałam w odcieniu Suede, bo ten peach wydaje mi się ciemny .... [/B]

Glam świetnie że wracasz do pracy z 3jką poradziłaś sobie, to powrót do pracy to dla Ciebie pikuś

Elf, jeśli chodzi o mój gust to MAŁA CZARNA
pewnie chodzilo o mnie bo to ja kupilam te zabaweczki wzielam jeszcze jeden roz Rose Gold a paletek mam 8tej firmy leci do mnie 9
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:09   #4472
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
fajna ta żyrafka, ale kurde drogawa

no coś ty? jak niedobre mleko? smak mleka zmieniają:czosnek cebula chyba i nie wiem co jeszcze, ae pewnie tego nie jadłaś.... dziwne może coś jednak jesz że smak zmienia anie piszą tego w poradnikach??
moje mleko słodkie było
ale zaraz spóbuje bo idę karmic
edit: słodkawe troche ale bez szału
no bo stanu zapalnego nie masz, bo byś czuła w peirsiach :/ hmmm... pewnie ze mm to nie koniec świata nie będzie uwiązana i w ogóle ma dużo plusów

Olusia cóż za avatar- nie mogę sie przestawić, myslę że do kogoś innego piszę
Wiesz co,jadlam ogorki kiszone,w ktorych jest czosnek .I gruszke w occie.Moze na poczatku faktycznie cos miala i dlatego apetytu nie bylo,a teraz popsulam smak mleka??Bede dzisiaj co 2h odciagac i probowac,moze z racji tego,ze ona tak malo tego mleka ostatnio pila nadal ten czosnek z ogorkow krazy??!!Zapalenia na pewno nie mam.
Wiem,ze mm jest ok,tylko ona zadnego nie chce pic .Jedno jej smakowalo,ale go w ogole nie strawila,wiec odpada.No nic,dobrze,ze je chociaz te stale pokarmy,to glodna nie jest.Ale ma problem z zasypianiem w dzien-i teraz juz wiem dlaczego.TZN albo brakuje jej cycka w buzi albo jest po prostu niedojedzona

oolong ile Twoj starszy ma lat??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:10   #4473
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
oolong glam hulajnoge mlody dostal dopiero w zeszlym roku,czyli w wieku 5,5.Odpychany rowerek mial i go uwielbial,nawet teraz go czasem wyciaga.A kupowalismy w Aldi,kosztowal 20,25 albo 30 jurkow,juz nie pamietam.

Czy probowalyscie swojego mleka??Ja sie skusilam 3 miesiace temu i bylo slodkie,jak pisze Aniolina.Dzisiaj odciagnelam,probuje,a ono niedobre,jak wczorajsza kaszka,co wam pisalam!!Czyli chyba znam powod,dlaczego mala nie chce z piersi jesc .Jestem zalamana...Nie wiem czemu az tak siedzi mi to karmienie we lbie,przeciez jak przejde namm,to swiat sie nie zawali!!A mi tak smutno.
Ide spytac dr google,co z tym mlekiem moze byc nie tak

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

aa,elf,idz moze po tabletki na zanik laktacji,bo sie wykonczysz.A czemu chcesz przestac karmic??

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

glam a bylas juz na rozmowie z szefowa??Bo pisalas,ze dzwonilas,ale nie wiem,czy cos jeszcze bylo
o kurde, dziwna sorawa z tym mleczkiem mi tez bylo ciezko przestac karmic, czasami mi brakuje tej jak mlody sie wtulal jak pil no ale zawsze sa plusy dodatnie i plusy ujemne
Stary 2012-04-20, 08:11   #4474
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Glam dasz radę, Ty i dzieciaki
wzięłam Twój sposób na zabawienie dziecka i musze przyznać, że od 3dni hitem jest woreczek nadmuchany spokój z małym mam przez 20min a drugim hitem jest żyrafka SOPHIE, genialna na ząbki
tez probowalam z woreczkiem, mam takie sniadaniowe i zostal pekniety w 1 minute, wiec u nas sie nie sprawdzil, za to torba papierowa sniadaniowa super

Cytat:
Napisane przez OlusiaS;33666366[B
][/B]
Czy probowalyscie swojego mleka??Ja sie skusilam 3 miesiace temu i bylo slodkie,jak pisze Aniolina.Dzisiaj odciagnelam,probuje,a ono niedobre,jak wczorajsza kaszka,co wam pisalam!!Czyli chyba znam powod,dlaczego mala nie chce z piersi jesc .Jestem zalamana...Nie wiem czemu az tak siedzi mi to karmienie we lbie,przeciez jak przejde namm,to swiat sie nie zawali!!A mi tak smutno.
Ide spytac dr google,co z tym mlekiem moze byc nie tak

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

aa,elf,idz moze po tabletki na zanik laktacji,bo sie wykonczysz.A czemu chcesz przestac karmic??

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

glam a bylas juz na rozmowie z szefowa??Bo pisalas,ze dzwonilas,ale nie wiem,czy cos jeszcze bylo
no dziwna sprawa z tym mlekiem, raz jak dodalam do jablka dziwnie pachnialo i bylo gorzkie, ale ona bylo rozmrozonone wiec je wyrzucilam bo pomyslalam, ze moze cos sie zepsulo.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
fajna ta żyrafka, ale kurde drogawa

no coś ty? jak niedobre mleko? smak mleka zmieniają:czosnek cebula chyba i nie wiem co jeszcze, ae pewnie tego nie jadłaś.... dziwne może coś jednak jesz że smak zmienia anie piszą tego w poradnikach??
moje mleko słodkie było
moje jest slodkie nawet po czosnku, cebuli, kiedys probowalam i ja nie wyczulam jakis innych smakow w mleku, ale w sumie nie pije go na codzien wiec nie wiem
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:12   #4475
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

glam ma dzis podjechac bo szefowa przez tel nie chciala rozmawiac

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:14   #4476
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
pewnie chodzilo o mnie bo to ja kupilam te zabaweczki wzielam jeszcze jeden roz Rose Gold a paletek mam 8tej firmy leci do mnie 9
Tak wie, że to o Ciebie chodziło, ale myślałam o Glam i jej powrocie do pracy i tak się naisało

A skoro jesteś specjalistką, to może wiesz czy ten róż Suede jest taki ładnie delikatnie brzoskwiniowy jak na zdj 2gim czy raczej taki blady ... ?
Zależy mi na takim naturalnym - oczywiście
Zamotałam ...

Olusia może akurat coś zjadłaś, że ma taki smak .... moje ciągle obrzydliwie csłodkie

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:17
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:14   #4477
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
o kurde, dziwna sorawa z tym mleczkiem mi tez bylo ciezko przestac karmic, czasami mi brakuje tej jak mlody sie wtulal jak pil no ale zawsze sa plusy dodatnie i plusy ujemne

: hahaha:

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:20   #4478
fatal21
Wtajemniczenie

Co do podgrzewaczy to ja mam uzywany, kupiony na all z anpolu i super.Umnie wlaczony non stop bo ja wody do pupy uzywam.
Glam dzis mialam twoj wczorajszy opis w realuA dasz rade w koncu kto jak nie Ty???
Samochodowy podgrzewacz podobno jest kiepski.
Stary 2012-04-20, 08:22   #4479
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wie, że to o Ciebie chodziło, ale myślałam o Glam i jej powrocie do pracy i tak się naisało

A skoro jesteś specjalistką, to może wiesz czy ten róż Suede jest taki ładnie delikatnie brzoskwiniowy jak na zdj 2gim czy raczej taki blady ... ?
Zależy mi na takim naturalnym - oczywiście
Zamotałam ...

Olusia może akurat coś zjadłaś, że ma taki smak .... moje ciągle obrzydliwie csłodkie
specjalistka nie jestem, szczegolnie od rozy mam dwa na krzyz wiec teraz zaszalalam bo wlasnie chcialam jakis taki naturalny.
googlowalam wczoraj swatche tych rozy tu masz np Suede http://media11.onsugar.com/files/201..._3.preview.jpg
a tu Suede na modelce http://lh5.ggpht.com/-XE2gOMRDCnc/Ty...eeksuede12.jpg
one sa ponoc srednio napigmentowane wiec mozna stopniowac intensywnosc

a tu notka na blogu http://makijazpaznokcie.pinger.pl/m/9417252

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:23
Stary 2012-04-20, 08:29   #4480
Bahamadia_25
Zakorzenienie

tenkiu, tenkiu

Jak młody utnie sobie drzemkę zagłębię się w lekturkę
Stary 2012-04-20, 08:31   #4481
goldika
Zakorzenienie

Olek skonczyl dzis 5miesięcy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
tenkiu, tenkiu

Jak młody utnie sobie drzemkę zagłębię się w lekturkę
sie polecam na przyszlosc
i super, ze fryzjerka naprawila Ci wlosy
Stary 2012-04-20, 08:35   #4482
fatal21
Wtajemniczenie

Pytanko do mam sloiczkowych:czy Wasze pociechy jak zaczely jesc słoiczki to sie mecza ze zrobieniem kupy?Tzn wkladaja w to wysiłek?Bo ja jak na mała patrze to mi jej szkoda.I nie wiem czy dawac jej marchewke?To nie trwa długo ale przed słoiczkami szko znacznie lepiej.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Najlepszego jubilaci
Stary 2012-04-20, 08:36   #4483
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

druga jest sliczna

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
bardzo dziwnie
w znanych mi poradniach dzieci zdrowe i chore w ogóle się nie mieszają - są różne godziny i gabinety przyjęć, oddzielne wejście
i to ma sens - w przypadku mieszania - jest dziecko z ospą wietrzną (b.zakaźna), a przychodzi noworodek na pierwszą wizytę.......
u nas właśnie tak jest

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Kiedys soni mowilam o tych rowerkach ale byl placz ze ona nie chce takiego zepsutego bez pedalow
Ale ostatnio jek dziecko na takim Pokazywalam i jek sie spodobalo
Nie mowiac juz o tym ze tlumacze- taki rowerek cwiczy rownowage
- a co to jest gownowaga mamusiu

: hahaha:

u nas foch na cycka dzień kolejny
Na noc po kąpaniu dotkneła sutka ale nie jadła a na butelke sie rzuciła. W nocy chyba jej sie zachciało poprzytulać bo bardziej się właśnie przytulała niz jadła no i rano łaskawiec trochę possała.
Miałam juz przestać karmić ale jak przez wyjazd TŻ wracam o 1,5 miesiąca później do pracy to chciałam jeszcze pokarmić.
Może to dlatego ze jest chora....

oho słysze śpiewy, obudziła sie z pierwszej drzemki

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-04-20 o 08:39
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:37   #4484
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pytanko do mam sloiczkowych:czy Wasze pociechy jak zaczely jesc słoiczki to sie mecza ze zrobieniem kupy?Tzn wkladaja w to wysiłek?Bo ja jak na mała patrze to mi jej szkoda.I nie wiem czy dawac jej marchewke?To nie trwa długo ale przed słoiczkami szko znacznie lepiej.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Najlepszego jubilaci
Raz tak zauwazylam i zaczelam podawac jej na deser jabluszko albo na obiad marchewke z jablkiem i sie poprawilo
Stary 2012-04-20, 08:39   #4485
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
glam ma dzis podjechac bo szefowa przez tel nie chciala rozmawiac
Kochana pamiec to ty masz ale dni ci sie mieszaja
To dzisiaj bylo wczoraj
No generalnie tak moge wracac z tym ze oni by chcieli jak najszybciej najlepiej od zaraz zebym oficjalnie byla na
Macierzynskim jeszcze do pol lipca ale zaczela chociaz na kilka godz przychodzic i brac druga pensje na czarno
Tylko kwestia rozlaki z moimi maluchami cala noc przezywalam
Tzt przyjedzie i sie nimi troszke zajmie- ale nie wieeeem jak on sobie da rade. No coz bedzie musial
Szefowa mnie bardzo namawiala na zlobek ale ta wizja mnie przerazila nawet organizacyjnie- odprowadzanie, przyprowadzanie itd
No i sama wiem jaka mam ciezka sytuacje wychowawwcza ze tak powiem z sonia- ostatnio jest po prostu nieznosna a jak wroce to juz w ogole
Nie bede miala dla niej czasu to juz sobie wyobrazam jak ona sie bedzie zachowywac

No i inna sprawa- jak odchodzilam to zostawilam fajna baze danych klientow, bez wiekszego wysilku i milo mialam mnostwo zamowien
W miedzyczasie jeden spedytor odsprzedal baze danych naszych klientow konkurencji, spadl kurs euro drastycznie i zerwala sie wspolpraca z jedna fabryka
Towar ktory teraz firma oferuje nie jest tak konkurencyjny cenowo, rynek sie nasycil a ja bede musiala nowych klientow szukac nie majac im nic ciekawego do zaoferowania
Stary 2012-04-20, 08:42   #4486
Bahamadia_25
Zakorzenienie

100 lat dla jubilatów

My jutro kończymy 6 męcy
Stary 2012-04-20, 08:42   #4487
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Raz tak zauwazylam i zaczelam podawac jej na deser jabluszko albo na obiad marchewke z jablkiem i sie poprawilo
A u nas odkad daje zupki i deserki to kupska sa co 1-2 dni a nie jak wczesniej co 5. Chlopcy je robia z duuuza satysfakcja

Fatal a kaszki tez podajesz? Moze to nie od obiadkow tylko od kaszek?
Wlasnie sie zastanawialam czy wprowadzajac nowosci do diety nie trzeba dziecka zaczac dopajac woda???

A ja mam opory zeby swoje mleko sprobowac
Stary 2012-04-20, 08:47   #4488
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Czesc dziewczyny,
Bede podczytawać was później Lecę na 12 do pracodawcy wszystko pozałatwiać, bo 30 kwietnia powinnam już być w pracy. Biorę cały zaległy urlop wypoczynkowy+ urlop wychowawczy do końca sierpnia.
Od 1 września Martynka idzie do żłobka, niestety prywatnego, bo na państwowy nie mamy szans ze wzgledu na tż zarobki. Nikogo nie interesuje to ze np. 3000 zł to moja rata kredytu W każdym bądź razie i tak musimy sporo bulić za prywatny żłobek, więc zdecydowaliśmy się na amerykański. Mała od początku bedzie miała kontakt z angielskim, bo tam tylko w takim języku się człowiek komunikuje. Prowadzi go bardzo miła turczynka. Ogólnie standard super, a porównując z innymi złobkami prywatnymi (byłam w 3) to jak hotel pięciogwiazdkowy.

Ale mam pytanie.
Aniolina (bo wiem, że mała ma alergie) i inne mamy. Małą strasznie wysypało, do tego drapie te wypryski i aż się rana robi. Co ja mam z tym zrobić??? Przemywam w balneum i na to krem z balneum. Najgorsze, że nic nowego nie zjadłam, Martyna również

A i gratuluje wszystkim skończonych miesięcy!!!!! Duuuuuużo zdrówka

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:51   #4489
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
A u nas odkad daje zupki i deserki to kupska sa co 1-2 dni a nie jak wczesniej co 5. Chlopcy je robia z duuuza satysfakcja

Wlasnie sie zastanawialam czy wprowadzajac nowosci do diety nie trzeba dziecka zaczac dopajac woda???

tez mialam,ale sie zmusilam.
Stary 2012-04-20, 08:53   #4490
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Michał pije wodę przegotowaną po zupie, tzn jakieś 30 min czekam.
A jak mu zrobiła domowy budyń przed wczoraj to zrobiłam taką kluchę gęstą że przy nim wypił chyba pół butli wody

Ale miał rozwolnienie wczoraj, więc się wstrzymam z podaniem. Dzisiaj zrobię kisiel jabłkowy.

W wolnej chwili przepisy napisze w klubie.
Stary 2012-04-20, 09:07   #4491
pokszyfka
Zadomowienie

zapowiadali na dziś pierwsze przelotne burze jestem chora jak grzmi...

narazie jest znośnie więc czas przewietrzyć smroda. ciasto stygnie...mielone zamarynowane - myślałam, ze dzisiaj czw...znowu jestem do tyłu, wiec na obiad mięso
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:10   #4492
pokszyfka
Zadomowienie

moja pani mnie rozwala
ciągnie cyca, puszcza, patrzy na mnie uśmiech i znowu czymprędzej za cycusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tusienka.jpg (117,5 KB, 38 załadowań)
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:12   #4493
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
moja pani mnie rozwala
moja robi identycznie jeszcze przy uśmiechu czasem coś powie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 09:24   #4494
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

Najlepszego jubilaci
wlaśnie mam dokładnie tak samo!!! juz sie zastanawiam czy nie przestać dawać mu słoiczki - narazie dawałam tylko z jabłuszkami (ew jabłuszka z czyms tam), też sie tak meczy ze zrobieniem tej kupy;/
ale jak byłam u tego gastrologa to powiedzial że dziecko teraz musi sie nauczyc robienia kupy (relacja głowa-brzuszek), ale tak jak Tobie fatal żal mi go i wczoraj nie zrobił i całą noc jeczal i dziś też jeszcze nie zrobil;/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:26   #4495
glamourous
Zakorzenienie

Moi tez tak robia
A jeszcze jeden drugiego rozprasza- ten niejedzacy sie bawi, piszczy, gada a drugi sprawdza co sie dzieje
Stary 2012-04-20, 09:37   #4496
ela3010
Zadomowienie

Pokszyfko śiczniusia córa, i ma chochliki w oczach.

hejjjj

Goldi za 5 mcy.

Glam będzie dobrze dasz radę, kto jak nie Ty.

Och dziewczyny pędzę w te pędy się chwalić.
Wczoraj mój synuś usnał sam na noc, tzn usnął na cycu o 21, po czym wstał i o 22.30 przytulił sie do mnie, pokrecił, pokopał nóżkami i usnał, bez cyca, nawet mi trochę przykro że bez, ale duma mnie rozpiera.
I tu peany na cześć Wioli bo zastosowałam rady z wyciszaniem, tzn żadnych wariactw przed snem, tak od 18, wszystko delikatnie, prawie szeptem rozmawiamy, i on taki spokojniejszy, poza tym piję meliskę dla zasady.
Tylko Miłosz tak sie uzależnił ode mnie że szok, tata be, w zadnej pozycji czyt na rękach, na kolanach- nic, steka i mruczy, i mnie woła. A jak pojawiam się w jego polu widzenia to jest szał, smiech, wierzganie wszystkimi kończynami, reasumujac- głupawka.

Ja dziś w swoim żywiole, rodzice mają imprezę w nd więc ja im piekę ciacha dwa i robię sałatke i jakieś przekąski,.

Ggora pochwal się tortem, może zaczerpnę pomysł.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:01   #4497
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
moja pani mnie rozwala
jest przesliczna po prostu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 10:04   #4498
nettka_
Zadomowienie

Paulinka w środę miała 5 miesięcy

Nie świętowaliśmy ponieważ wczoraj byliśmy na pogrzebie teściowej

AaAAaaaa Paulisia wczoraj pierwszy raz włożyła swoją stópkę do buzi

iii przyszła paczka z Bobovity
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:06   #4499
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dołączam do mam niewyspanych - Amelka od kilku dni kiepsko śpi

Jak u Was wygląda sprawa ze smoczkami??
Ja dawałam A smoka tylko do samodzielnego zasypiania w łóżeczku, a ta mała paskudka teraz najchętniej spałaby z nim ciągle

Aniolina super, że są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie

elf27 jak dla mnie również mała czarna wygrywa
a podgrzewacz używam do zupek i deserków - myślę, że nawet najtańszy podgrzewacz dużo ułatwi życie

mszpilka ale chyba w tym magnezie z wit. B nie ma tej wit. B aż tak dużo żeby hamowała laktację? Ja biorę i jest ok. Ale wiadomo - każdy organizm jest inny. Spróbuj odstawić i miejmy nadzieję, że się wszytsko unormuje

Cytat:
Czy probowalyscie swojego mleka??
kiedyś próbowałam - dla mnie bezsmakowe jakieś Za to teściowa też mówiła, że chętnie by skosztowała mojego mleka <nie dałam jakby co>
Może faktycznie to wina tych ogórków??

Dla Olka i pozostałych solenizantów STO LAT
My wczoraj skończyliśmy 7 miesięcy

kkkasikkk nam lekarz polecał maść diprobase

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:14   #4500
elf27
Zadomowienie

pewnie uznacie mnie za wyrodną matkę, ale jak młody tak beczy to mam ochotę iść w diabły i niech się drze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości