Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 09:25   #3751
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

ale chyba aż tak źle to mu u mnie nie jest

idę na dwór bo mu obiecałam

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:39   #3752
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 23 tydzień i 6 miesiąc !!
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wow juz ja nie moge jak to leci, ja etz zamierzam okolo 30tygodnia juz prac i prasowac
wolę się wcześniej przygotować
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:42   #3753
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
A miałam wczoraj własnie napisać, że coś zastój się u nich zrobił

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Helloł wszystkim!
Ja dzisiaj już po pobraniu krewki w poniedziałek wyniki a w środę już wizyta i połówkowe! w końcu, bo już nie mogę wyczekać, kiedy dokładnie obejrzę sobie małą
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:52   #3754
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ja jestem tylko na troche, mam nadzieje, ze nie bedziecie jakos super duzo pisac Dzisiaj wpada kolega TZ i spedzimy dzien na dzialce, piekna pogoda. Maly nie goraczkuje, wiec go bierzemy ze soba

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:01   #3755
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Chyba lepiej tak jak myślisz żęby dzieci dać do sypialni a Was do salonu, jak sypialnia mała to 4 osoby w niej to tłok

Ad1. nasz dzidziolek też nie chce tak na zawołanie sie poruszyć, czasem wystarczy, że podniosę koszulkę do góry i już przestaje kopać (zimno mu czy co) ale czasem jak tak kopie zapamiętale, to mężowi się udaje załapać
Ad2.To i tak masz więcej niż ja pokażesz zakupy?
Ad3. nic więc dziwnego, że mutacje genów są tam częste
Ad4.Wiem mój mąż cały czas uważa że jest dużo czasu a poza tym wszystko się rozbija o kasę niestety, oprócz tego pokoiku w identycznym stanie jest nasza sypialnia i duża łazienka, więc razem do kupy to sporo roboty i pieniędzy na to trzeba. W ostateczności zrobimy tylko pokoik, sypialnię o tyle o ile (czyli byle jaka wykładzina na podłodze) a kąpać dziecko będziemy w pokoju
W każdym razie na każdą kumulację w lotto wysyłam

Ja bym na razie nic nie kupowała, dopiero jak się dziecko urodzi to jakiś prezencik.
Pokazałabym, ale nie mam aparatu (tylko beznadziejna jakość w telefonie).

Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek tragedia..mam nadzieję, że jego nastawienie się zmieni, bo inaczej zacznę robić wszystko sama wbrew jego woli. Dumą się chłop uniósł i powiedział, że on nic nie chcę od rodziny brać, wszystko kupi sam...na razie zostawiałam ten temat zamknięty i nie będę poruszać póki co. Zobaczymy co dalej będzie..

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!
Powodzenia! i czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Coś zmęczona jestem dzisiaj i oczy mnie pieką Chyba pójdę wcześniej spać i tyle. Wpadła dzisiaj do mnie psiapsiółka z ciuszkami dla małego Dodatkowo cieniutki kocyk, ręcznik + mega mięciutka pościel No więc tym sposobem zamiast jednego kombinezona na zimę i paczki bodziaków z Tessco mamy już troche większą wyprawkę ale gdzie mi tam do was
.
Mnie ostatnio wieczorami też oczy strasznie pieką...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja jestem tylko na troche, mam nadzieje, ze nie bedziecie jakos super duzo pisac Dzisiaj wpada kolega TZ i spedzimy dzien na dzialce, piekna pogoda. Maly nie goraczkuje, wiec go bierzemy ze soba
Miłego wypadu
U nas pogoda szarobura...gdzie to słońce?!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:08   #3756
agunia82
Zakorzenienie

hej

Karmelku ściskam mocno i jak wszystkie tutaj będę niecierpliwie czekać na relację i zdjęcia

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
W poprezdniej ciąży leżałam w 8 mies bo mi sie szyjka skracała i jak nadszedł 37 tydz i zaczełam wiecej chodzic itd to byłam pewna że to już a tu tydzien , dwa i nic- mała urodziłą sie po terminieTaki psikus
Najgorsze te telefony- już urodzziłas??
Najważniejsze żeby dotrwac do tego magicznego 37
no wiem, że może się i tak zdarzyć, ale już w 37 tyg chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik w razie czego. Moja znajoma też leżała w końcówce ciąży bo też coś z szyjką było nie tak, a dziecko urodziło się po terminie. To mi daje jakąś nadzieję, że mała nie pospieszy się za bardzo na świat

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
witam w III TRYMESTRZE ! ! ! ! i w 28 tygodniu ciąży

Cytat:
Treść usunięta
nie bój się tego antybiotyku, lepiej go wziąć i się wyleczyć niż ryzykować zagrożenie przedwczesnym porodem bo od kaszlu macica zacznie się stawiać

Cytat:
nie wytrzymali tylko ostrości sosu czosnkowego bo TZ robi z calej glowki czosnku
o matulu też bym nie wytrzymała

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
1 dni do pordou ... oleee
nooo to koniecznie trzeba oblać

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

a tak mi się przypomniało, że ja dziś wizytę mam i pewnie zobaczę mojego rozbrykanego maluszka

za wizytę

Cytat:

Cytat:
A swoją drogą jeżeli jestem w 23 to zaczynam 24 tydzień, nie?
skończyłaś 23 i zaczęłaś 24

Cytat:
wow juz ja nie moge jak to leci, ja etz zamierzam okolo 30tygodnia juz prac i prasowac
oooo to ja już muszę zacząć

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
zazdraszczam, ja tylko na jakiś krótki spacer z psiurem się wyrwę i do wyrka. A tak pięknie dzisiaj u nas!

Któraś pytała jak pomóc sobie na bolące gardło. Ja polecam pić dużo herbaty z miodem i cytryną (tylko herbata musi być letnia, nie może być gorąca, i wciskamy całą połówkę cytryny).
Doraźnie można też sam miód zjeść, fajnie łagodzi ból, przynajmniej u mnie. No i wszelkiego rodzaju płukanki, albo z szałwii albo soli

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:19   #3757
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
jednak nie mieliśmy dziś kąpieli tylko masaż noworodka, kąpiel będzie w poniedziałek muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9
no ja też doniosłam mojej Mamuśce w PL i od razu nawiedziła Biedronkę i takowy zakupiła dla naszej Lileczki
dzięki za cynk

Pauluś - dużo zdrówka dla Michałka...bidulek...

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:21
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:20   #3758
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
ale u mnie dziś ładna pogoda !
w nocy cos spać nie mogłam kręciłam się jak nuie wiem

Cytat:
ja kupiłam mały sudocrem, majątku nie kosztował bo 10zl i napewno wypróbuje

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

ja w poniedziałek mam wizyte, jesli będzie usg to rowniez spytam czy mamy nadal synka
ja dostaję co wizytę jak idę do ważenia od położnych taką reklamówkę z gazetami i jakimś dodatkiem , i od nich dostalam taki maly sudocrem

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzisiaj koleżanka opowiadała mi, że coś się zmieniło w prawie i żeby dziecko mogło mieć nazwisko ojca to ja muszę z TŻ ślub brać Bo podobno ktoś tam z jej znajomych miał taką sytuację. Coś mi się to naciągane wydaje, no bo jak to ślub, żeby dziecko miało nazwisko ojca?

wcale nie prawda
moi znajomi ostatnio załatwiali jakoś gora 2 miesiace temu i dziecko ma nazwisko ojca a nie maja slobu

Cytat:
jednak nie mieliśmy dziś kąpieli tylko masaż noworodka, kąpiel będzie w poniedziałek muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9

coś Ty ?
ja też chcę taki album , będe musiala jutro w mojej Biedronie zobaczyć
a Ona leża w tych koszach czy tam na tej półeczce co ksiązki ?

Cytat:
witaj cie kochane,

u mnie swieci piekne slonce i jest cieplutko a ja dzis obchodze studniowke!!!

prince_polo gratulacje rozpoczecia III trymestru...teraz to juz z gorki

chce_byc_mama extra ze sie wszystko w pracy wyjasnilo z kasa ..next time

kathrinaaaaa mnie miesiac temu meczyl straszny kaszel, tez niemoglam przez to spac .... mi pomogl tylko syrop od kaszlu dla kobiet w ciazy (bez recepty...jestem w NL to nazwa ci nie pomoze) ale czytalam ze jak masz czucie na kaszel to najlepiej w chusteczke, w rekaw czy w co kolwiek aby zbuforowac sile samego kaszlniecia...ja tak robilam caly czas i nieczulam tak mocno bolu w dole brzucha wczasie kaslania

gratulację !
a ja mam od dziś równe 3 miesiące do daty porodu !!!!!!!

Cytat:
Treść usunięta
ja chyba też tak zrobie
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:23   #3759
Maciejka__
Zakorzenienie

Właśnie wygrałam aukcję z ubrankiem na chrzest. http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...274569232.html
Wcześniej zamierzałam kupić coś nowego i oczywiście jak już dziecię będzie na świecie, ale jak znalazłam komplet za taką cenę i w rozmiarze dość uniwersalnym, to się skusiłam. Zakładam, że materiał jest taki błyszczący przez użycie lampy błyskowej.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:25   #3760
hanjah
Zakorzenienie

Hej
U mnie znów leje Zazdroszczę Wam polskiej ładnej pogody
Mała kopie mnie od rana, a ja jestem masakrycznie głodna-pewnie pogania mnie żebym w końcu coś zjadła

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
W pracy sie wyjasnilo, jutro mi przeleja reszte wiec jest spoko
Super że się wyjaśniło

Cytat:
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:25   #3761
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

o matulu też bym nie wytrzymała
ja juz sie przyzwyczaiłam i pewnie dlatego nie była ani razu przeziębiona, nie mówiąc o chorobie ale takie hardcory jemy tylko w weekend
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:28   #3762
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzien dobry dzisiaj to w ogole czasu nei mam wpadlam tylko sie przywitac pije kawe pod prysznic i lece na zakupy pozniej obiad i do pracy milego dnia laseczki i tak w ogole to jestescie straaaaaaaaaaaaaaaaaszne gaduly ;*

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:29   #3763
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

ja juz po sniadanku, slucham sobie co 'ciekawego' mowia w DDTVN na temat partnerstwa w zwiazku jak sie pojawia dziecko

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie kochane moje!
Bardzo Was przepraszam, że nie piszę i nie nadrabiam wątku ale brak mi czasu. Przygotowania do ślubu idą pełną parą - jutro kosmetyczka, robienie pazurków a potem strojenie sali a wieczorem stresik pewnie jeszcze bardziej się udzieli przy prasowaniu koszul itd.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało! Postaram się jeszcze Was odwiedzić. Buziaki!

na pewno będzie wspaniale. Wszystkiego najlepszego

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:35   #3764
mlodaj
Rozeznanie

hej ciężaróweczki
Cytat:
Treść usunięta
ja też jeszcze niedawno nic nie miałam, ale ostatnio zakupiłam body jedno z krótkim rękawem, jedno z długim i dziś w lidlu dżinsy fajne kupiłam, przecenili je i została akurat ostatnia para dla mnie
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Pokazałabym, ale nie mam aparatu (tylko beznadziejna jakość w telefonie).

Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek tragedia..mam nadzieję, że jego nastawienie się zmieni, bo inaczej zacznę robić wszystko sama wbrew jego woli. Dumą się chłop uniósł i powiedział, że on nic nie chcę od rodziny brać, wszystko kupi sam...na razie zostawiałam ten temat zamknięty i nie będę poruszać póki co. Zobaczymy co dalej będzie..
Jakbym słyszała mojego tżta. On też chciałby wszystko kupić jak ja będę na porodówce ale nie ma takiej opcji

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:37   #3765
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
muszę Wam powiedzieć że jednak przeszłam się do tej biedronki i w szoku jestem jaki fajny ten album "Nasze Maleństwo". Format A4,twarda okładka i bardzo fajny w środku,oczywiście kupiłam. Ale serio wygląda jakby kosztował co najmniej 40-50zł a nie 9
ja zawsze kupowałam albumy w biedronce i za kazdym razem byłam zadowolona, bo są bardzo fajnie i solidnie wykonane.

Cytat:
W pracy sie wyjasnilo, jutro mi przeleja reszte wiec jest spoko
a to dobrze

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Synek

Stary 2012-04-20, 10:39   #3766
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
!
Dowiedzcie się, czy nie będziecie potrzebować fotelika na wyjście z dzieckiem ze szpitala. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tu w UK nie wypuszczą dziecka jeśli rodzice nie zabiorą go w foteliku.
Stary 2012-04-20, 10:41   #3767
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
o kurcze kurcze!!!!
Ale one szybkie

ja wczoraj czytałam na jednym z blogów relację z porodu....kurde, niefajne ma dziewczyna wspomnienia.....
oby żadnej z nas to nie spotkało.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dowiedzcie się, czy nie będziecie potrzebować fotelika na wyjście z dzieckiem ze szpitala. Nie wiem jak jest w Polsce, ale tu w UK nie wypuszczą dziecka jeśli rodzice nie zabiorą go w foteliku.
w UK każdego stać na auto więc to norma że musi być fotelik.

ej, przecież można kupić używany fotelik, nie trzeba nowego, drogiego itd.

Stary 2012-04-20, 10:42   #3768
ivoncia16
Wtajemniczenie

jutro idę z Tż do sklepu którym nigdy nie byliśmy
dopiero sobie przypomniałam że On u nas w mieście jest
,,Wszystko dla Dziecka "
jest taki spory i wygląda z zewnątrz jak taki mały market , ma rozsuwane drzwi
sprawdzałam na necie to wychodzi na to że tam jest praktycznie wszystko
od wozkow po butelki itd
to mam nadzieję że troszkę obkupimy nasza KSIĘŻNICZKĘ !
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:44   #3769
ewka5891
Zakorzenienie

W sumie dzisiaj tez mi wypada 100 dni do porodu( 28.07 wg usg )
jak ten czas leci

Cytat:

hmm, a on nie moze zrozumiec, ze tez bys chciala brac udział w kompletowaniu wyprawki dla dziecka??
teraz juz jest taki czas, ze fajnie sobie juz kompletowac wszystko, z resztą sama o tym wiesz.
Skoro on ma takie podejscie to moze zacznij sama dalej po mały kupować, bo przeciez nie wiadomo jak bedziesz się czula pod koniec ciąży....
co do fotelika to zawsze mozna od kogos odkupic i wtedy wydatek jest mniejszy. A sa sytuacje, ze trzeba to malenstwo przewiezc samochodem przeciez...

Synek

Stary 2012-04-20, 10:45   #3770
linzey
Rozeznanie

Cytat:
witaj cie kochane,

Gratki. U mnie dzisiaj też dzisiaj równo 100 dni
http://babystrology.com/tickers/baby...0height=%22180

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no to u nas są 3 oddziały podstawowe i 3 oddziały do których też rekrutuje się dzieci, ale ostateczna decyzja czy zostaną one otwarte zapada w czerwcu w UM. Jest sporo nauczycielek już z długoletnim stażem i dyrektorka musiałaby "wybrać sobie te lepsze którym dać na stałe i te gorsze którym na czas określony... byłoby to niesprawiedliwe, więc wszystkie mamy umowy jednakowe. A raz było tak że UM obciął godziny z oddziału podstawowego a wpołowie roku szkolnego dał pieniądze z funduszu "przedszkolaki przyszłością naszej gminy" i utworzył nowy oddział. To wszystko właśnie jest chore, a rodzice się wkurzają bo też żyją w niepewności.
Po macierzyńskim wracam tam do pracy ale później będę szukać etatu w bardziej stabilnej placówce
To faktycznie nie fajnieZwłaszcza że ciągle jest problem z żlobkami i przedszkolami a tu takie jaja i ciągła niepewność.

Cytat:
Życze Ci zeby sie Tż zreflektował na czas. U nas aż tak żle nie było ale np. łóżeczka Tz nie chciał złozyc prezd porodem(bo sie zakurzy) i jak sie skonczyło??
Skrecić oczywiście skręcił ale już ubrac pościel i ochraniacze sie nie udało-bo za bardzo skomplkowane i ubieralam po powrocie ze szpitala
Spróbuj mu wytłumaczyc że bedziesz spokojniejsza jak bedziesz przy tych zakupach bo potem nie bedziesz miąła sił i czasu na te rzeczy. Po co to odkładać na po porodzie- to jest czas na dojście do siebie i nacieszenie sie maleństwem a nie bieganie po sklepach.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:45   #3771
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nel_a nie kazdego stac na auto a fotelik musisz miec tutaj bo np do taksowki jak dzecko wezmiesz abo do innego samochodu jak wracasz ze szpitala? chyba logiczne ze z 2-3 dniowym noworodkiem nie pojdziesz do domu wozkiem!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:45   #3772
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
30 zacznę w czwartek, a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek!
Cytat:
Te parę ciuszków to ukryłam przed mężem i on nic o nich nie wie. Dalej myśli,że mamy tylko te 3 body co z nim kupiłam Wczoraj miałam rozmowę przed spaniem na temat wyprawki i organizacji życia po porodzie i prawie się z nim pokłóciłam...on twierdzi, że wszystko załatwi, jak ja będę w szpitalu, łącznie z kupnem wózka i łóżeczka A najbardziej mnie rozwalił tekstem, że po co nam fotelik do samochodu, przecież nie będzimy z dzieckiem jeździć, a to spory wydatek tragedia.. (...)
U nas pogoda szarobura...gdzie to słońce?!
Eeeetam... mój tż stwierdził, że wózek jest niepotrzebny... bo i tak rzadko się go używa!
Uświadomiłam mu, że w odróżnieniu od jego byłej nie mieszkam domku z ogródkiem i tatusiem, tylko w bloku na III piętrze i wozek jednak zamierzam kupić.
W Gd. szaroburo i mokro było wczoraj, a teraz świeci słoneczko.
Stary 2012-04-20, 10:46   #3773
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
w UK każdego stać na auto więc to norma że musi być fotelik.

ej, przecież można kupić używany fotelik, nie trzeba nowego, drogiego itd.
Może i każdego, ale my nie mamy Z dzieckiem wracaliśmy do domu taksówką.
Myślę, że w foteliku jest bezpieczniej niż w rożku.

Najlepsze było to, że tż kupił na carboocie fotelik za całe 3 funty Jazdę mu zrobiłam że po co, że przecież kupujemy wózek z fotelikiem A następnego dnia rano wody mi odeszły Miał chłop nosa A tego dnia co wychodziłam do domu (w niedzielę) kupił stojak do moses basket-to było rano a ja po południu do niego dzwoniłam że już może nas odebrać
Stary 2012-04-20, 10:47   #3774
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
30 zacznę w czwartek, a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek!
wow, pozostała Ci zaledwie 1/4 ciazy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:48   #3775
blueberry88
Zakorzenienie

Witam się trzeci dzień z łóżka. Ciężko pisać na leżąco.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja to się szykuje, że mogę rodzić już 16 czerwca (czyli w dzień ślubu mojego brata) akurat wtedy skończę 37 tydzień i podejrzewam, że wtedy odstawię fenoterol. Modlę się tylko, żeby nie zacząć rodzić wcześniej
Też się o to modlę

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kochana lepiej już kupić i w czerwcu dopinać wszystko na ostatni guzik. Będziesz miała świadomość co masz, czego jeszcze Ci potrzeba. A nie daj Boże jak złapie wcześniej, to chłopa samego do sklepu wyślesz?
I nie przejmuj się tym co mówią znajomi, słuchaj samej siebie
samej siebie... no i nas

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Macie świętą rację. Trzeba się wziąć za siebie! Widzę, że na Allegro jest dużo fajnych rzeczy, będę stopniowo uzupełniać swoje zapasy
Imię mamy już wybrane: Małgorzata - Gośka Z mężem mieliśmy imię tylko dla dziewczynki
za córeczkę!

Cytat:
Podczas pobytu w szpitalu pewnie zapiszą, że to dziecko pacjentki Soleilki, ale chyba coś dają przy wypisie? Właściwie tego nie sprawdzałam.A to niedobre! Pewnie te nierozpakowane już się boją i chcą się w ten sposób pocieszyć. Oby każda z nich i każda z nas dotrwała do bezpiecznego 37 tygodnia.
Zapytam jak robią i nas w szpitalu... Jeszcze o mierzenie miednicy miałam zapytać - zapomniałam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:49   #3776
hanjah
Zakorzenienie

A wiecie że wg OM dziś bym zaczęła 30. tydzień
Stary 2012-04-20, 10:51   #3777
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nel_a nie kazdego stac na auto a fotelik musisz miec tutaj bo np do taksowki jak dzecko wezmiesz abo do innego samochodu jak wracasz ze szpitala? chyba logiczne ze z 2-3 dniowym noworodkiem nie pojdziesz do domu wozkiem!
A Ty myślisz że jak ktoś nie ma auta i nie stać go to na wyjście ze szpitala będzie mieć fotelik?!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Może i każdego, ale my nie mamy Z dzieckiem wracaliśmy do domu taksówką.
Myślę, że w foteliku jest bezpieczniej niż w rożku.

Najlepsze było to, że tż kupił na carboocie fotelik za całe 3 funty Jazdę mu zrobiłam że po co, że przecież kupujemy wózek z fotelikiem A następnego dnia rano wody mi odeszły Miał chłop nosa A tego dnia co wychodziłam do domu (w niedzielę) kupił stojak do moses basket-to było rano a ja po południu do niego dzwoniłam że już może nas odebrać
ale pewnie był później z siebie dumny
ja już widzę mojego jak gada że gdyby nie on.... bla bla bla

Stary 2012-04-20, 10:57   #3778
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
wow, pozostała Ci zaledwie 1/4 ciazy
Tak będzie dopiero po skończeniu 30 tygodnia i bardzo proszę nie pisać mi takich rzeczy przed przygotowaniem pokoju.
Stary 2012-04-20, 10:59   #3779
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty myślisz że jak ktoś nie ma auta i nie stać go to na wyjście ze szpitala będzie mieć fotelik?!
A Ty jak to sobie wyobrażasz? Wracać do domu autobusem? Na piechotę? Ja bym się nie odważyła wziąć noworodka na przykład do taksówki bez fotelika

Cytat:
ale pewnie był później z siebie dumny
ja już widzę mojego jak gada że gdyby nie on.... bla bla bla
Potem musiałam go oczywiście pochwalić że taki przewidujący jest, żeby się nie poczuł urażony
Stary 2012-04-20, 11:00   #3780
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się

Cytat:
30 zacznę w czwartek, a wg USG to nawet w niedzielę lub poniedziałek! Eeeetam... mój tż stwierdził, że wózek jest niepotrzebny... bo i tak rzadko się go używa!
ale pomysl

Cytat:
tak, bo w UK bez tego Ciebie nie wypuszczą z dzieckiem, wiec fotelik jest obowiązkowy

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości