![]() |
#1171 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty część IV
![]() U mnie mama czarna, tato czarny, synek wyblakły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś po jedzeniu się tłukli 2 godziny, a potem poszli spać. I - uwaga, uwaga - Szary spał na kanapie, a Daniels wskoczył i się na nim położył, a Szary tylko uniósł głowę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Wtajemniczenie
|
Miałam tylko torebkę przy sobie
![]() Ty jesteś milsza- masz tymczasa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- http://tablica.pl/oferta/kotki-za-da...60ebe95e;r:;s: Miesięczne koty oddaje?! Nie za młode?!! Nasza Kitty jak ją TŻ przyniósł miała 2,5- 3 miesięcy i ledwo sama jadła...
#1173 |
Nie depcze krokusów
|
Może chce zaklepać domy wcześniej, robimy tak teraz z 3 maluchami.
Wyobraźcie sobie, że w godzinę po ogłoszeniu maluszków były już 2 telefony w ich sprawie i kilka maili.
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
"Oddam w dobre ręce małego kotka w zamian za jakąs drobnostkę dla 4 letniego chłopczyka
![]() WIĘCEJ INFORMACJI POD NUMEREM. Bardzo proszę nie pisać wiadomości sms ,nie będę na nie odpisywać.Proszę dzwonić!! Bardzo mi zależy aby jak najszybciej pozbyć się kotków,zostały jeszcze 1 maluchy!Zapraszam!" Yyyy;/ ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Trafiłam przypadkiem na to: http://tablica.pl/oferta/trace-nadzieje-IDIASx.html Popłakałam się... Ślicznie napisała dziewczyna... ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Malla- ale co innego napisać w ogłoszeniu, że kotki do adopcji za 2 miesiące czy coś w tym stylu, a nie tak jak tam, że do oddania kotki nie mające miesiąca....
#1175 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Taka prawda... ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Podbijam ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() Albinos ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() Jaka piękna koteczka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
No, a u nas jednak ruja... Poczekamy i będziemy się ciachać.
Donka, a może spróbuj się skontaktować z TOZ, jak nie ma u Ciebie, to w bliższym mieście, albo z wojewódzkim. Im przecież też na rękę byłoby zapobiec "inwazji" kociąt, niż później jeździć na zgłoszenia o zaniedbaniu lub znęcaniu. Najbliższe chyba masz w Chełmnie. Może oni coś poradzą? A tak na marginesie, podziwiam Cię ![]() ![]()
![]() |
#1178 |
Nie depcze krokusów
|
Witam wyspana
![]() Szary się zmienił od czasu incydentu z klatką. Wyrywa się z moich rąk, ale nie atakuje Burego. Mniej śmierdzi ![]() Dobrze, że jest druga kuweta, bo o pierwszą walczą. Kończy się to tym, że obaj korzystają z drugiej, bo komu się chce siku, ten się poddaje ![]() Antylopka - TŻ nie ulega zalotom? ![]()
![]() |
#1179 | |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Bardzo się cieszę że jest już lepiej ![]() ![]() Ancijomak nażarł się na śniadanie jak świnia i zaczął biegać po domu i skakać. Mąż wstaje do pracy, a tu 4 potężne hafty na podłodze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Nie depcze krokusów
|
Nadrabia te długie godziny, w których nie mógł normalnie jeść
![]()
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Wiesz, wczoraj przeglądaliśmy ogłoszenia o kocich adopcjach, chcemy przygarnąć buraska, ale mąż wstał rano i mówi: Boże, jak wezmę następnego ułomka to zwariuję! Dwa razy więcej rzygów. Oszaleję! Ale ja i tak wiem że jak zobaczy na zdjęciu jakieś kocie nieszczęście to się zgodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Na Onecie, na głównej stronie, jest przepiękna galeria futerek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]()
#1183 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
anty_lopka- przeglądam właśnie placówki TOZ- Jest w Bornie Sulinowym- to 25 km ode mnie- mój tata pracuje w tym miasteczku- ale nie ma podanego numeru tel;/ i znalazłam też w Koszalinie- mieszkałam tam przez 8 miesięcy.
Poczytam trochę o co chodzi z TOZ i jak coś to zadzwonię, ale jakoś po pomocy ze strony Szczecinka żadnych rewelacji nie przewiduje:/ W Szczecinku ładna pogoda. W miarę ładna. Jak się ogarnę idę do kotów- z cichą nadzieją, że: a) będą b) będą się cieszyć, że przyszłam ![]() c) znajdzie się choć jedna przylepa miziasta chętna na głaski i zachwyty ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- "Biuro czynne we Wtorki oraz Czwartki w godz. 10- 14. " Eh kurrrr***! A już chciałam dzwonić. Napiszę e-mail.
#1185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
KOTerator
|
Donka ja wiem co jeszcze możesz zrobić. Idź to najlepszego weta jakiego tam macie, przedstaw mu sytuacji i on na pewno będzie wiedział do kogo dzwonić i co zrobić.
Wet Milki, ostatnio się dowiedziałam, ma umowę z miastem i prowadzi pogotowie zwierzęce, tj. jeżeli na terenie miasta zostanie potrącone jakieś zwierzątko to dzwoni się do niego, on przyjeżdża karetką i zabiera na leczenie, miasto później mu płaci za to. Jak przyniesiesz do niego bezdomniaka, to też zabierze i jakoś próbuje wyadoptować, oczywiście nie jest mu to na rękę, ale bez pomocy nie zostawi człowieka ![]() Sam ma psy (ma hodowlę) i przygarnął dwa koty, które domu nie znalazły, jeden czarny i jeden rudy. Ostatnio jak byłam z Sonią do gabinetu wszedł rudy, weta akurat nie było, rudasek przywitał się ze mną "miau miau", wyłasił się o nasz transporter, powiedział "miau!" Soni i wskoczył na stół, pogłaskałam go a on hop na szafkę i ... tam miał chrupki w kubeczku i chrup chrup zaczął wcinać. Wet wrócił ze swojego laboratorium i mina taka: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Wtajemniczenie
|
e-mail już wysłany.. Ale się napisałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- "Witam; Nazywam się Dominika **** i od paru dni przebywam w Szczecinku. Niedaleko mojego bloku zauważyłam sporo bezdomnych kotów, więc zaczęłam je dokarmiać. Ostatnio naliczyłam 6... Ale najgorsze jest, to, że conajmniej 4 były w ciąży. Jedna kotka dodatkowo ma koci katar, kttóry prawdopodobnie przeszedł też na jedno oczko. Najpierw zadzwoniłam do Stowarzyszenia Psa, Kota... usłyszałam, że pomyliłam numer. Następpnie zadzwoniłam w tej sprawie do Schroniska w Szczecinku, niestety usłyszałam, że chętnie by koty przyjęli, ale nie mają klatek-łapek, ani zwykłych klatek, żeby kotki połapać. Dostałam radę, żebym zadzwoniła do Straży Miejskiej, bo oni mają obowiązek wyłapać wszystkie zgłoszone koty i zawieść do schroniska, więc zadzwoniłam i co usłyszałam? Że niestety, ale nie mają klatek, więc ich nie wyłapią, a jak mi tak bardzo zależy, to mogę je w karton sobie połapać, to oni wtedy przyjadą. Pisałam też wiadomość do Pani Kadeli na facebooku z pytniami o klatkę-łapkę, albo chociaż o kontakt ze mną, bo nie wiem co robić, a serce mi pęka jak patrze na te ciężarne biedy. Niestety odpowiedni nie dostałam do dziś. Kotki są delikatnie dzikie- tzn. nie podchodzą do ludzi, uciekaja, ale przychodzą się najeść... Jestem sama z tym probleme. Ogłaszałam też to, na forum miau.pl, ale niestety wychodzi na to, że Szczecinek jest na końcu świata i nikt o nas nie wie i nie chce pomóc. Jedyny ratunek widzę w Was. Nie oczekuję od Was, że już-teraz-natychmiast przyjedziecie i wyłapiecie, ale chociaż przyślijcie kogoś, kto mógłby mi pomóc! Sama nie dam rady, a poza tym co dwie, lub więcej głów to nie jedna. Będę czekała na odpowiedź od Was. Cały czas myślę, o tym, że jak one urodzą to na osiedlu przybędzie co najmniej 20 niechcianych kociąt...... Pozdrawiam- Dominika" Może być? I tak już poszło ![]()
#1188 |
Nie depcze krokusów
|
Sonia - dobrze, że nie weszłaś z jakimś zwariowanym psem, bo by zawartość szafek latała...
![]() |
#1189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Wtajemniczenie
|
Malla- odezwij się do mnie na fb jak będziesz. Mam propozycję nie do odrzucenia.
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Monika- na razie poczekam z tym wetem- zobaczymy co odpiszą w TOZ. ![]() Jeżeli chcecie to zabiorę dziś na karmienie aparat i porobię biedom zdjęcia artystyczne i profesjonalne ![]() ![]() ![]() ![]()
#1191 |
Nie depcze krokusów
|
Ubierzesz kocury w garnitury?
![]()
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Donka
![]() ![]() ![]() ![]() informuj co i czy wogole Ci odpisali ........
![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-04-20 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Wtajemniczenie
|
Anitast- wczoraj rozmawiałam z moją ciocią i ona ma faceta "niepolaka". Chciałam błysnąć i chciałam przeczytać Twój podpis
![]() Włoski to nie to samo co Hiszpański.... ![]() Ehm. nie wiem o czym ja ostatnio myślę. Wiedziałam przecież, że ciotka jest w Hiszpanii.... Takie jakieś zaćmienie miałam...
#1194 |
Zadomowienie
|
Ancijomak po części śpi w kartonie, a po części na szafie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem bo mam kolezanke w pracy z Santo Domingo i jej jezyk urzedowy to wlasnie hiszpanski , nieraz slychac jak dzwoni i rozmawia , mozna zrozumiec czesc rozmowy ![]() ![]()
![]() |
#1196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak kotki podchodzą, to zawsze pozostaje coś takiego- http://tanie-wedkowanie.abc24.pl/def...914&pro=687216 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
|
Siejusia- Ale z niego agent
![]() ![]() Anitast- a to mój głupi brat! powiedział, że nie zrozumie facet ciotki co mówię;/ Więc w translator wrzuciłam i siup! ![]() Śliczny masz ten podpis- nigdy nie wiedziałam, co oznacza, aż do wczoraj. PS: Ciocia ma fajnego kocurka czarnego ![]()
#1198 |
Nie depcze krokusów
|
Wybór musiał być bardzo trudny.
![]() |
#1199 |
Wtajemniczenie
|
esfira- niestety na miau.pl zero odpowiedzi. Tzn dostałam jedną, żebym zwróciła się o pomoc do dziewczyn z takiej miejscowości- nie pamiętam jakiej- ale napisałam, ale nie mogą pomóc...
Idę biedy karmić i obcykać. Tylko żeby były...
#1200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wątpię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.