|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Marzenko dobrze ze napisałaś ze Bratanek się mieści.Bo ja planuje O do wózka na chwile włożyć a B w nosidełku. Żeby się nie stresować na lotnisku z bagażami
|
|
|
|
#3362 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ona teraz cały czas przy mnie chce być. Nawet jak raczkuje, to tylko do mnie, uwiesi mi się nogach i tyle zabawy ![]() Cytat:
Natka - puściłam Mai Domka i oglądała jak zaczarowana
|
||||
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszko własnie pytałam dziś na wizycie, bo podaje młodemu Cebionmulti ( już z wit. D ) i babka powiedziała, że jak najbardziej, żebym kupiła ten tran ( jeszcze przy Igorowych chorobach ) i dawała małą łyżeczkę dziennie nie wykluczając Cebionumulti.
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- mój młody też śpi z nami - cała trójka w jednym łóżku. Nie ma bata, nie uśnie sam ani samotnie..
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten syropek to neosivine -spotkała się z tym kyóraś z Was mamusie?? |
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
No i kiedyś mówiłam, ze wkleję zdjęcia - wklejam. W realu wygląda gorzej.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak już zaśnie to przenoszę ją i śpi w łóżeczku - do pierwszej pobudki bo wtedy zabieram ją do siebie i dalej juz śpi z nami...ale tak robię tylko już wyłącznie z własnej wygody - ona mi się milion razy jeszcze budzi na UU, a ja chcę być chociaż minimalnie wyspana w pracy.. gdybym nie pracowała to może jakoś dawałabym radę tak się budzić z nią, karmić, odkładać spowrotem do łóżeczka...Marinko u nas wysypka wyglądała identycznie przy trzydniówce, z tym, że Hania miała ją wszędzie, tylko NIE NA TWARZY. no i jak zeszła, tak już nie wróciła...a u Was znowu jest... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-04-20 o 11:30 |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
neosivine Igor dostał na 1 wizycie jak baba mówiła, że przez zęby ma gorączkę. Na kolejnej inna babka kazała odstawić, bo też podobno często u wrażliwców może powodować reakcje uczuleniowe... Więc ja już nie daję.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- zdjęcia są z wtedy, kiedy wysypka nie była jeszcze taka straszna jak teraz.
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny......
![]() dziubuniu - thx czyli nie bede sie rwac do pracy bo nie chche stracic swiadczen z praca moze byc roznie a swiadczenia mam pewne co miesiac ![]() marinko - jakbym mieszkała blizej to odrazu bym sie do Ciebie wybrala czegoz sie te choróbska czepiaja Igorka |
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko biedny Igi. Kurde ale może jak się teraz wychoruje to później będziecie mieć spokój ![]() A ja właśnie zastanawiałam się nad szczepionką co dają po roku (odra, różyczka i coś tam jeszcze) i postanowiłam, ze nie bedę na nią szczepić. Zmykamy na dwór póki nie pada.
|
|
|
|
|
#3370 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
u nas pogoda jak ta lala! Cytat:
u mnie w domu swego czasu było po 15 tysięcy na 3 kurnikach! ![]() już lepiej? ![]() starczy po imieniu ![]() Cytat:
![]() że mam nie panikować z tym mlekiem je kaszki i jogurcik więc luzik, że to duży chłop i mleko widocznie mu nie w smak i gada ja też za mlekiem nie przepadam fajnego mam znachora![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki napisz po wizycie co i jak? Sarenko, Karolinko,Bruno, Nataniel, Julian ![]() ![]() Cytat:
![]() Scio nie miałam takiej kaszki, ale dziś jadę to zobaczę ile kosztują ja też chyba będę w tym roku coś robić z owocków jak nam wyrosną a my takie towarzystwo spacerowe mamy na co dzień starczy, że ruszymy tyłki z domu uroki wiejskiego życia.
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
która z Was ma Quinny Zapp Xtra?
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dziękuje dziewczyny za miłe slowa i kciuki, no cóż, to było do przewidzenia, że jak jedna to i druga będzie miała ospę, ale zleci szybko ten tydzien , mam nadzieje,że bez komplikacji, tylko problem z smarowaniem, bo Nati strasznie sie kręci i nieraz obsmaruje krostkę do okoła a krostki nie trafie , ale jest wesołoMarina Igi biedny, nie fajnie to wyglada,ale trzymam kciuki, za Was, i mam nadzieje,że po lekach szybko minie, a ten tran jest dobry my tez go mamy, co do usypiania, hmmmm, ja jestem tego zdania,że każdy niech robi co chce, ja juz jedno dziecko " podchowałam" , Oliwka spała z nami i tylko jej to na dobre wyszło, teraz spi sama u siebie w pokoju, nie bylo problemu ze spaniem " samodzielnym", teraz z Nati też spię, ale np. teraz spi u siebie w łóżeczku, i sama zasneła, tak ,że to że ja z nią śpię nie wpływa na nią jakoś negatywnie, i tak jak Kajool napisała, jak się budzi oczka jeszcze do połowy zmknięte i uśmiech od ucha do ucha, tak mnie dzień wita, kocham to i na razie nie będę tego zmieniać, Sara, Karolinka,Bruno, Nataniel, Julian ![]() |
|
|
|
#3373 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Carmela
dla Sarenki!Cytat:
Sweet,dobre wieści ![]() Cytat:
A najlepsza jest świadomość, że do nikogo się w taki sposób nie przytula Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a możesz w skrócie napisać, dlaczego? też o niej słyszałam różne opinie, koleżanka która ma dość zdrowe podejście do macierzyństwa też mówiła że tym akurat nie będzie szczepić. Ale jakoś się nie wgłębiłam na razie w temat. Masz może jakiegoś dobrego linka? Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-04-20 o 12:29 |
||||||
|
|
|
#3374 | ||||
|
Zadomowienie
|
Karolinee, ja też myślałam, że z samego rana urządzasz sobie spacerki i już miałam pisać, że podziwiam.
![]() Agadus, i u Was nie dało się ominąć tego paskudztwa. Dużo siły Ci życzę, i mam nadzieję, że Natalka łagodnie ją przejdzie. Co do spania dziecka w łóżeczku/ sypialni rodziców to też uważam, że wszystko zależy od dziecka. Jedno potrzebuję bardziej bliskości, drugie mniej i wydaje mi się, że lepiej jest się do niego dopasować niż robić coś na siłę. Cytat:
![]() Cytat:
- oby szybko się przebiły. Domek zaraz zacznie biegać wokół wózka rozbroiło mnie to jak próbował swój cień złapać. Cytat:
Oby się bez antybiotyku obyło. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa zarejestrowałam Julkę na kontrolę bioderek na 22 maja bo lekarz kazał przyjść jak będzie zaczynała próbować wstawać i chodzić czy panewki biodrowe się dobrze wysklepiają. też macie takie zalecenie z bioderkami od waszych lekarzy? aaa zapomniałam się pochwalić że Julka wczoraj po kąpieli sama wstała na nóżki w łózeczku i teraz bez problemu sama się podciąga do wszystkiego - do łózka, do pufy, nawet po moich nogach się wspinała i trzymając za spodnie wstała -a mnie mało co spodni z tyłka nie ściągneła bo miałam dresy a ona się uwiesiła na nich całym swoim ciężarem ![]() fajny Dominik - i jaki on sprytny już
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie napisałam,że ktoś źle wychowuje swoje dziecko, nigdy nie oceniłam sposobów usypiania , jedynie wyraziłam swoja opinię na ten temat. Widać nie można, bo od razu odezwały się głosy sprzeciwu.
Dla mnie ważne było nauczenie spania w łóżeczku i jestem dumna z nas ,że nam się udało. Jeśli ktoś ma potrzebę spania razem to to robi i już. Idąc Waszym tropem myślenia powinnam teraz się źle poczuć boooo wg Was przykładowo : -nie daję dziecku szansy obudzenia się przy mnie -nie daję czułości , bliskości jaką Wy dajecie śpiąc z dzieckiem tylko czy to ma sens ?? Ani nie mam siły i ochoty,żeby się tłumaczyć ani nie czuję potrzeby bo nie miałam nic złego na myśli. Wyraziłam swój pogląd ot co. Jeśli mimo wszystko poczułyście się urażone przepraszam i uważam temat za zamknięty. |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak ze przysypiam przy karmieniach nocnych i czasem kilka h mala spi z nami
ale ogolnie ma lozeczko zaraz obok naszego i sp[pi u siebie. ogolnie dlatego ze :a - maz boi sie ze ja udusi lub przygniecie (raz juz spal na jej ręce) b - zwyczajnie niewygodnie nam bo mamy male łóżko wg mnie dostaje milosci tyle ile potrzebuje. nam to pasi. tylko spi ze mna (maz wtedy ma delegacje na materac do artura do pokoju ) jak chora.KTO UZYWA BEBIKO? bo mam jedno, mala mi nim wymiotowala w nocy... dziekuje za zyczenia dla arturka |
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziubasku, ja Cię chyba dobrze zrozumiałam, nie odebrałam tego zupełnie jako krytyki kogokolwiek. Każdy robi tak jak uważa, ja od początku też twierdziłam że chcę żeby spał w swoim łóżku, ale jeśli ktoś robi inaczej to ok, jeśli tylko rodzice i dziecko są zadowoleni.
|
|
|
#3381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy ślicznie
Cytat:
A jednak!A na szkarlatynę, co się bierze? Jak się do tego ma ten antybiotyk, który na początku dostaliście? Cytat:
![]() Cytat:
A co do reszty to Cytat:
i ![]() Cytat:
- Okropnie uparte są Domkowe zęby Już nie mogę się ich doczekać, a nie wyobrażam sobie nawet, jak Ty czekasz ![]() - Na filmiku Domek wymiata On tak szybko się rozwija! Niesamowicie wręcz! I jak zwykle superowo ubrany, lubię na niego patrzeć, bo to taka miniaturka stylowego faceta No i wózek, nawet po tym małym fragmencie widać, że fajny A z tym spaniem z dzieckiem/bez dziecka, to szoda języki strzępić Bo, jak świat stary, są dwie frakcje rodziców i nigdy jedni drugich nie chcą zrozumieć. A argumenty każdej strony zawsze tę drugą jakoś zabolą. I po co nam to, skoro dzieci i w ty, i w tym wypadku są szczęsliwe?
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-04-20 o 12:42 |
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja używam ale akurat kupiłam podwójne opakowanie a idzie nam bardzo wolno (mały je raz dziennie mleko ) także u mnie też by za długo leżało. Sto lat dla solenizanta !!!! AgaGuernsey |
||
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
... i bebiko leci do Sweet
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
dziubku nie kończmy tematu - podrażnijmy się trochę bo mi się nudzi w pracy,a tak by się coś działo
a tak na poważnie to ja mam nadzieję, że ja Cie nie uraziłam co? też tylko swoje zdanie wyraziłam
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uraziłaś ... hmmm pomyślmy chyba nie ![]() czy Wy też tak macie,że coraz mniej "przejmujecie" się rozszerzaniem diety maluchów ?? mój właśnie ze mną wcina serek wiejski( tak tak znowu jestem na 1 fazie SB )nie wiem za co ale moje dziecko siedzi obok mnie i bije mi brawo , chyba własnie za trzymanie diety ostatnio nas rozwalił na łopatki bo tż żąglował a młody patrzył zafascynowany a po chwili własnie zaczął mu brawo bić
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Witam i powoli zmykam na uczelnię, jeszcze tylko 3 zjazdy w tym roku akademickim
Brunetko mamy czerwony z szarym wózeczek, nawet mąż jest nim zachwycony, że taki zwrotny-na spacerach nie daje mi go dotknąć .Natko to świetnie, u Was budowa ruszy pełną parą .Marinko współczuję Wam tych chorób, żeby już poszły sobie precz! Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#3389 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślę że jeszcze zacznie raczkować - Julka też najpierw siadała z leżenia - teraz to siada zawsze i wszędzie zwłaszcza wtedy kiedy mi pasuje żeby leżała - np. przy przewijaniu wyrywa się i siada labo na czworaka ucieka z gołym tyłkiem.a tekst tż-ta genialny Cytat:
nadal chodzisz do "naszej" przychodni do naszych lekarek? która stwierdziła w końcu że to szkarlatyna? gąsiorowa? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja 10 minut główkowałam o co chodzi z tymi "zaszczorami" - i co to takiego może być a przecież to o zastrzyki chodziło Cytat:
Sto lat dla Arturka Cytat:
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ja też mam wątpliwości, tyle się słyszy o powikłaniach po tej szczepionce no ale nie szczepic też się boję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

ona teraz cały czas przy mnie chce być. Nawet jak raczkuje, to tylko do mnie, uwiesi mi się nogach i tyle zabawy 
jak już zaśnie to przenoszę ją i śpi w łóżeczku - do pierwszej pobudki bo wtedy zabieram ją do siebie i dalej juz śpi z nami...ale tak robię tylko już wyłącznie z własnej wygody - ona mi się milion razy jeszcze budzi na UU, a ja chcę być chociaż minimalnie wyspana w pracy.. gdybym nie pracowała to może jakoś dawałabym radę tak się budzić z nią, karmić, odkładać spowrotem do łóżeczka...

jakbym mieszkała blizej to odrazu bym sie do Ciebie wybrala 

dla Sarenki!
na co tż:
Dużo siły Ci życzę, i mam nadzieję, że Natalka łagodnie ją przejdzie.