|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
tego by mi brakowało, bo przed chwilą zrobiłam własne tortille (bardzo łatwo się robi, a są dużo lepsze niż placki ze sklepu, polecam!) z kawałkami kurczaka, kapustą pekińską, ogórkami, pomidorami i sosem majonezowo-keczupowym Pyszne, ale przydałby się taki domowy sernik na deser, szkoda, że rzyrafka tak daleko![]() No i zamówiłam wczoraj lakiery, odwyk złamany , nie mogę się doczekać listonosza!
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się czy w perfumeriach są może testery tych starych perfum Escady, które wyszły w 2011 r. w nowych opakowaniach?
![]() Z opisu nut zapachowych kusi mnie Island kiss: http://www.dolce.pl/escada/island_kiss_2011/18696.php5 EDIT: Kliknęłam sobie zamówienie apteczne: zestaw Avene filtr SPF 50 (emulsja) z wodą termalną i znów coś nowego na włosy: Biotebal 5. Podobno to lek a nie suplement, więc może będzie działał lepiej niż te wszystkie Belissy itp.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-04-19 o 07:33 |
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kto by pomyślał, że się skusisz...
![]() Cytat:
Pisałyście o szafach z przesuwanymi drzwiami, droga sprawa, ale myślę, że warto. My mamy szafę zrobioną przez mojego Tatę, ale już same części sporo kosztowały: my akurat mamy drzwi z Raumplusa (to się chyba tak pisze), płyty kupowane i cięte w tartaku, a szuflady z Ikei. Najdroższe były oczywiście drzwi, ale naprawdę widać po nich jakość, np. w porównaniu do tych z Ikei, które są bardzo cienkie i się kołyszą, jak się je przesuwa... A firmy robiące te szafy muszą dodatkowo zapłacić vat, który podobno na te szafy wynosi 23%, więc te 2200 to nawet nie tak drogo, jak słyszałam (kolega szukał takiej firmy to mu powiedzieli, że to kosztuje 4500 )Ale piękna pogoda, od razu chciało się jechać do pracy:ironia: Ale powiem Wam, że świadomość tego, że za tydzień będę miała urlop, baardzo mnie napędza do działania... Wczoraj zapłaciliśmy za nasz wyjazd w czerwcu, więc ten drugi urlop też coraz bliżej
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
W takich szafach najdroższe są właśnie drzwi i szuflady - im więcej szufladek, tym droższa szafa. Gotowe szafy z drzwiami przesuwnymi bez szuflad (a to dla mnie bez sensu) można kupić poniżej 1000 zł.
|
#4627 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc na ciuchy mi zostaną 3 części. Jedna będzie na wieszaki, czyli jedynie w tej części może półkę zrobię u góry lub na dole. Pozostałe 2 części będą częściowo szufladowe (np. na bieliznę) a reszta zwykłe półki. Bo ja wolę mieć ciuchy poskładane w kostkę niż wiszące na wieszakach, chociaż mama chce żebym właśnie więcej trzymała na wieszakach, ale ja się nie dam ![]()
|
|
#4629 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
isa właśnie zobaczyłam w katalogu Marionnaud, że też mają te zapachy
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzyrafko, zrobiłaś ten sernik z brownie i kajmakiem, czy jakiś inny? Mam na niego ogroomną ochotę i może jutro zrobię
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2012-04-19 o 11:13 Powód: literówka! |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się zatem wybrać na testy. Dawno nie sprawdzałam co tam nowego w świecie perfum ![]() Ech, zabijcie mnie, ale teraz przy tym remoncie jeszcze mi się zachciewa nowego wydatku...kusi mnie zakup lustrzanki. Mam upatrzoną od dłuższego czasu(Nikon D3000) i się ślinię do niej
|
|
#4632 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A mnie już nie kusi żaden lakier L'Oreal, dopóki nie spotkam miętowego.
Wczoraj oglądałam i wyszłam z pustymi rękami z Rossa (nie licząc maseczki Kleopatra, ale musiałam się odstresować) ![]() Przyszły mi wczoraj kolczyki z Allegro które kupiłam na ślub, masakra. Odsyłam dzisiaj i idę grzecznie przepłacić do Apartu. Przez nie przegapiłam aukcję na mini paletkę Clinique która mi sie podobała bardzo, właśnie to sobie uświadomiłam.
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Co z nimi nie tak?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-04-19 o 10:24 |
|
|
|
#4634 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Tu jest opis problemu ze zdjęciami: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3883
Generalnie wyglądają zupełnie inaczej niż na aukcji i nie spełniają moich oczekiwań.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No niestety, a tanie nie były
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, bo na tym zdjęciu z Allegro wyglądają super
![]()
|
#4638 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No dlatego je kupiłam, ale na szczęście sprzedający nie robi problemów ze zwrotem więc może szybko odzyskam pieniądze. Oby.
Idziemy dzisiaj wybierać tort, będziemy degustować. Chyba jedna z najfajniejszych rzeczy w przygotowaniach.
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że tak wyszło z kolczykami, ale jak kupisz w Aparcie, to na pewno będą Ci służyły wiele lat i to bardzo ładna pamiątka z tego dnia Ja nie miałam kolczyków, bo nie mam dziurek w uszach Kupiłam sobie wzorniki do lakierów, wczoraj pomalowałam kilka - większością swoich pastelowych kolorów... i się zorientowałam, że to bez sensu, bo przecież przyjdą nowe Ale muszę przyznać, że tak na wzornikach wyglądają ślicznie, dużo ładniej niż w buteleczkach, od razu zachciało mi się też zmienić kolor na paznokciach - pomalowałam "gradientowo", tzn każdy paznokieć innym, może wieczorem uda mi się wrzucić zdjęcie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj popołudniu odpowiadałam na posta, dam sobie rękę uciąć, że wysłałam więc chyba zeżarło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przywlokłam kredkę do brwi avonu, jest taka fajna, ż ehcyba dokupię jeszcze ciemniejszy kolor. Niech będzie, że w nagrodę po wizycie u dentysty- ściągniety kamień, żadnych nowych ubytków (ostatnia wizyta ok 2 lata temu), i pochwalono mnie za ładne mycie zębów Oj, faktycznie to przedłużone łączenie psuje wszystko A masz jakieś upatrzone w Aparcie? Ja bym wolała z Kruka- jak ktoś się za bardzo lansuje reklamami to ma u mnie z góry przechlapane ![]() Cytat:
Ja sobie ciapciam lakierami po takiej plastikowej płytce z jakiegos opakowania, ale nad wzornikami też myslałam. Tylko tak jak u Ciebie pewnie chciałabym miec na nich ładnie napaćkane a tu co chwilę coś nowego wpada lub wypada ![]() Muszę się jakoś zebrać i jechać po perfumy SPF, o których pisałam- taki mam plan dnia na dziś ![]() Wczoraj z tatą regulowaliśmy różne rzeczy w rowerku i mi jedna ważna śruba pękła- cza wymienić szybko, i jeszcze bym sobie zmieniła gumki na kierownicy. Może zdązę dziś.
|
|
#4641 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Rzyrafko Kruk nie ma takich ładnych i dużych srebrnych z cyrkoniami niestety, tylko w Aparcie znalazłam kilka ładnych wzorów, w domu mam ściągnięte fotki dwóch które mi się najbardziej podobają to wrzucę w wolnej chwili.
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, rozumiem
![]() A, wczoraj wymaziałam się wszystkimi dostępnymi fioletowymi kredkami w krakowskiej w tej drogerii No i chyba mam swój ideał- Bourjois Metallisee. Super pigmentacja i chyba najtrafniejszy dla mnie kolor. Ta z Misslyn ciemna fajna, ale jednak za ciemna dla mnie, dwie inne mdłe. Gosh za mało nasycony (ta nowa wysuwana z Avonu jest taka sama tylko mocniej napigmentowana. Tylko to taki ultra-fiolet jest taki oczo...) Jeszcze z Maybelline mi sie spodobała z serii Master Drama tylko zahacza o śliwkę. Była jeszcze z IsaDory, Deborah, ogólnie to z 12 kresek miałam na ręce więc można powiedzieć, że wybór jakistam jest. Pupa w limitce też ma ale testera nie było.
|
#4643 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki
będę tam dzisiaj ale z przyjaciółkami które szukają sukienek na mój ślub, więc chyba nie pooglądam kredek w spokoju bo one nie wykazują zrozumienia dla mojego zamiłowania do kosmetyków.
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, dziwne jakies masz te przyjaciółki
![]() Jednak ta drogeria jest jedną z moich ulubieńszych, bo jest w środku dostęp do światła dziennego i nie trzeba wychodzić A, jeszcze Inglot może ma coś do zaproponowania, ale nie sprawdzałam.Zmykam, miłego dzionka
|
#4645 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No one z jakiejś innej planety są, ciuchowej chyba.
![]() Też ją lubię ze względu na to dzienne światło, już kilku pomyłek kolorystycznych dzięki temu uniknęłam. ![]() W ogóle to zostałam znowu bez typu na podkład. Matchmaster jednak odpada, pomalowałam się dzisiaj resztką próbki i mogę sobie obejrzeć jak pięknie suchą mam cerę na prawym policzku. Mini EL nie znalazłam, ale w sumie kolor i tak byłby za ciemny to nie rozpaczam.Nie wiem co dalej testować.
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień, od rana mnie ludzie z innej firmy wkurzają
Dobrze, że jeszcze 2 godziny i do domu, bo mnie już tu nosi. Wtedy nie chciałam lustrzanki, bo zależało mi na dużym zoomie, dlatego kupiłam tego Nikona z zoomem 36x. Teraz mi się odwidziało, chcę się nauczyć obsługiwania lustrzanki. Cytat:
|
|
#4647 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No i doczekałam się smsa od Sephory
teraz tylko zachowac zimna krew trzeba i nie poszaleć za bardzo.W Sephorach chyba w ogóle nie ma kolorówki Clarins prawda?
|
|
#4648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wczoraj oglądałam ten kolor i jest naprawdę śliczny widziałam też Perle de Jade - ma o wiele lepsze krycie od French Riviery, jedna warstwa jest już mocno widoczna, gdzie w FR mega prześwityCytat:
dla mnie torty mogłyby nie istnieć (oprócz bezowych, ale też żeby nie były napchane kremem)za to gdybym mogła próbować "normalne" ciasta, byłabym w siódmym niebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-Vitalumiere - Chanel ma super podkłady, mają jakieś ekrany RGB (?), przez to świetnie prezentują się na zdjęciach, lepiej odbijają światło Vitalumiere jest odżywczy, dedykowany suchym skórom -Teint Idole Ultra 24h - to ten nowy, ma bardzo dobre recenzje na KWC i blogach, ogromny wybór odcieni (w tym jasnych) -Lumi Magique - recenzja Snow jest tak przekonująca, że sama mam ochotę przetestować (a ona ma suchą skórę, z tego co pamiętam) - kusi zwłaszcza porównanie do Guerlainowego Lingerie dostałam wczoraj kupon -20% od S. i dumam czy coś sobie kupić niby nie powinnam, ale kusi
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-04-20 o 12:59 |
||||
|
|
|
#4649 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki Nina, rzucę dzisiaj (mam nadzieję) okiem na Vitalumiere i Lancome i może jeszcze MUFE HD, mam nadzieję że już dotarła do S. dostawa pojemniczków na próbki.
![]() Tego Lumi Magique już miałam zamawiać w okolicach Świąt, wstrzymałam się bo boję się że będzie nietrwały, ale może warto się skusić jednak.
|
|
#4650 |
|
po prostu Em :)
|
ice, jeśli będziesz w Bonarce to przy głównym wejściu jest wyspa Flormar, ich żelowe kredki mają dobre recenzje.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

tego by mi brakowało, bo przed chwilą zrobiłam własne tortille (bardzo łatwo się robi, a są dużo lepsze niż placki ze sklepu, polecam!) z kawałkami kurczaka, kapustą pekińską, ogórkami, pomidorami i sosem majonezowo-keczupowym
Pyszne, ale przydałby się taki domowy sernik na deser, szkoda, że rzyrafka tak daleko
, nie mogę się doczekać listonosza!

)

Odsyłam dzisiaj i idę grzecznie przepłacić do Apartu.
Wyglądają kiczowato i byle jak 
Chyba jedna z najfajniejszych rzeczy w przygotowaniach.