Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 10:43   #1471
Bayje
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Rozumiem, że konsultantki czasami 'czatują' przy przymierzalniach by np podać mniejszy,/większy rozmiar, inny kolor - bo przecież po co się ubierać potem szukać samemu danej sukienki i znowu rozbierać, przymierzać strata czasu ale żeby wbijać się na chama do przebieralni i oglądać czyjąś gołą dupę bez pozwolenia jest karygodne.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:48   #1472
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Mnie rozwala to, że ta karta kosztuje 25zł
Ja już wyrobiłam sobie wszystkie możliwe karty żeby w końcu przestali mnie nękać, ale nie zamierzam wydawać kasy na jakąś syfiastą kartę - szczególnie że jej koszt niejednokrotnie przekracza wartość moich zakupów w tym sklepie...
Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Niestety to są odgórne zarządzenia dyrekcji. Ekspedientki MUSZĄ proponować pomoc, doradzać, pytać po przymierzeniu "I jak tam? Pasuje?" ... Klientów strasznie to wk*rwia i chyba niektóre firmy od tego odchodzą nareszcie.
Tak, ja wiem że tak jest i ona musi mnie zapytać, ale nie musi mnie wypytywać jak na egzaminie - mam ochotę jej powiedzieć "kobieto, uspokój się nie twój sklep"
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
rzeczywiscie to bardzo rozwalajace, ze ekspedientka wykonuje swoje obowiazki w pracy czy to naprawdę tak wielki problem wykazać się odrobina kultury i odpowiedzieć, "nie, dziękuję"? Byc może jedna na piec klientek faktycznie potrzebuje pomocy w wyborze? a po drugie kontakt wzrokowy, zainteresowanie klientem ma pewne działanie uboczne - w pewnym stopniu zapobiega kradzieżom
Nie chodzi o to, tylko jak muszę jednej babie powiedzieć 8 razy "nie, dziękuję" "ale naprawdę dziękuje" "poradzę sobie" itd to chyba mogłoby to do niej dotrzeć...
A co do kradzieży... proszę cię. Przecież jest tyle zabezpieczeń w tych sklepach że jej wzrok naprawdę nic dodatkowo nie daje, a jak złodziej jest wprawiony to żadne zabezpieczenia nie pomogą.
Stary 2012-04-20, 10:55   #1473
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Tak, ja wiem że tak jest i ona musi mnie zapytać, ale nie musi mnie wypytywać jak na egzaminie - mam ochotę jej powiedzieć "kobieto, uspokój się nie twój sklep"

Nie chodzi o to, tylko jak muszę jednej babie powiedzieć 8 razy "nie, dziękuję" "ale naprawdę dziękuje" "poradzę sobie" itd to chyba mogłoby to do niej dotrzeć...
A co do kradzieży... proszę cię. Przecież jest tyle zabezpieczeń w tych sklepach że jej wzrok naprawdę nic dodatkowo nie daje, a jak złodziej jest wprawiony to żadne zabezpieczenia nie pomogą.
to chyba po prostu brak wyczucia u nich, zostało im narzucone, że mają tak oferować pomoc i nie wiedzą kiedy przestać ale są sklepy gdzie kobiety wchodzą i oczekują, że zostaną obsłużone, że ktoś im doradzi, przyniesie inny rozmiar itp. one pewnie znowu narzekałyby, że ekspedientka TYLKO powiedziała "dzień dobry" więc to już zależy od sprzedającej czy wyczuje kto potrzebuje pomocy, a kto nie.

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:00   #1474
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To zalezy jak ta ekspedientka się zachowa Mnie denerwuje, jak za mną leci, pyta, ja mowie nie, dziekuje a ta i tak za mna lazi i patrzy. Kiedys jedna mi tak bardzo chciala doradzic, ze nawet stala pod przymierzalnia, po chwili krzyczac " i jak"
Juz nie mowiac o takich co same z siebie zaczynaja pokazywac towar w sklepie "takie cos ladne, takie,..."
Mi też "I jak? Pasuje? Wszystko ok? A może inny rozmiar?" Normalnie legalnie obawiałam się, że mi babka wlezie za kotarę a ja tu z przysłowiową gołą d*pą
Mam takie wrażenie, że te ekspedientki mają się "zająć" głównie samotnymi klientkami i spełniać rolę nieobecnych kumpelek

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
a to to już wyższa szkoła jazdy.. z reguły taka pomoc wychodzi nieudolnie, co kto lubi, ale chyba większość klientów się wkurza. no i odwieczne zachwalanie, że we wszystkim co się nałoży jest cudownie pięknie i ogólnie rozpływamy się pod przebieralnia a ja jak na dłoni widzę, że wyglądam gorzej niż kiedykolwiek do bani z taka pomocą.
Stary 2012-04-20, 11:07   #1475
Moderna
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366973 0]ideałem jest dla mnie ekspedientka która powie pierwsza albo odpowie na moje dzieńdobry, zaproponuje pomoc a na "nie dziekuje" da znać że np w razie potzreby mogę ją znaleźc przy kasie / na jakimś stoisku i cześć. Miło, bezproblemowo, sympatycznie, ja czuję się zadbana a pani nie musi skakać koło mnie )[/QUOTE]
niesamowite, spotykam same ideały
i nie zapominam zawsze się uśmiechnąć do ekspedientki, drobny gest a potrafi naprawdę wiele zdziałać - jest naprawdę wiele klientów, którzy sa bardzo niemili, tak jakby sprzedawczyni w sklepie odpowiedzialna byla za globalne ocieplenie, wyższe podatki i brzydka pogodę
Cytat:
wprawiony zlodziej da sobie pewnie rade w kazdej sytuacji,. Ja pisalam o pewnym stopniu kradziezy, na pewno okazjonalnego zlodzieja to odstrasza. Nam powtarzaja na kazdym szkoleniu jak wazny jest kontakt wzrokowy czy dzien dobry, drobny zlodziej poczuje sie speszony, w jakis sposob obserwowany
Stary 2012-04-20, 11:15   #1476
invisible_01
Zakorzeniona

Wczoraj w TESCO widziałam panią z doczepianymi do pasa platynowymi lokami (klipsy prześwitywały przez jej rzadkie naturalne włosy), z narysowanymi kreską brwiami, w białych szpilkach z czubem, dżinsach z wielkimi sercami przebitymi strzałami na pośladkach, z przodu miały jakieś klejnociki i do tego skórzane coś na górze, ni bluzka ni gorset i bluza z kapturem (podejrzewam, że należąca do napakowanego misia stojącego koło niej). Kapota.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:44   #1477
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej rozwalają ekpedientki konsultantki w sklepach kosmetycznych które sieją bardzo fajne mądrości np , że ten krem za 300 zł 'wnika aż do 15 warstwy skóry'.

tylko nie wiem skąd ona sobie wyczarowała tyle warstw
O to, to. Albo, że ten podkład za 500 zł to daje mat na 150 godzin, a ten za 40 zł to ostatni chłam. Albo, ze ten perfum (to usłyszałam w Sephorze w Galerii Łódzkiej), jest hitem to ja go mam kupić, bo się wszystkim podoba

A co do namolnych ekspedientek, mój TŻ ostatnio złapał pracę w punkcie sprzedaży i niestety tak trzeba - "w czym pomóc", itp. Pracuje tam od miesiąca, a już miał 4 tajemniczych klientów, którzy właśnie w formularzach mieli zaznaczyć, czy się szczerzy do każdego, proponuje pomoc, na bluzgi klienta reaguje radośnie i czeka na więcej. A różni frustraci do niego przychodzą. I nigdy nie wiadomo, który to wariat, a który udaj na potrzeby kontroli.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 11:47   #1478
Madaaa
Zakorzenienie

Rozwala mnie jak ktos ubiera sie caly na jednen kolor. Wczoraj widzialam laske w koralowej marynarce i koralowych rurkach. Wiem, ze ten kolor jest teraz modny, no, ale bez przesady
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:58   #1479
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Rozwala mnie jak ktos ubiera sie caly na jednen kolor. Wczoraj widzialam laske w koralowej marynarce i koralowych rurkach. Wiem, ze ten kolor jest teraz modny, no, ale bez przesady
jesli juz ciuchy w jednym kolorze, to w roznych odcieniach chociaz wszystko na koralowo chociazby tez mi sie nie podoba
Stary 2012-04-20, 12:09   #1480
mpt
Zakorzenienie

Co do "i jak tam, pasuje?" w przymierzalni, to ostatnio zaliczyłam przygodę w promodzie: wlazłam beztrosko ze spodniami i koszulką, nie rozglądałam się specjalnie, czy ktoś poza mną coś mierzy. Nagle słyszę: "i jak tam, pasują ciuszki?" No i nie wiem - do mnie? Nie do mnie? Więc odkrzyknęłam:"eee, tak średnio..." Po czym pani odpowiada: "hihi, nawet nie wiem, co pani tam wzięła". Umarłam
Stary 2012-04-20, 12:38   #1481
Magdallen
Zakorzenienie

Do tych ekspedientek, to z kim nei rozmawiam, każdy jest tego samego zdania - nie lubi, gdy zagadują. A już najbardziej nie lubię, jak w jakimkolwiek sklepie (w drogerii, spożywczym czy innym) ekspedientka ciągle za mną chodzi i mnie obserwuje.
A z kolei najgorszą moją traumą ze sklepów z ciuchami była pewna wizyta w House. Wyjątkowo miałam konkretny cel zakupów - dżinsy, więc gdy ekspedientka mnie zapytała, czego szukam, odpowiedziałam, że spodni dla mnie. No, to ona tak się wczuła, że wyciągnęła z 10 par dżinsów i zacięgnęła mnie do przymierzalni. Niestety mam dość szerokie biodra przy ogólnie drobnej budowie ciała, więc w takich młodzieżowych sklepach żadne spodnie mi nie pasują. Wciągam te pierwsze spodnie. Zaklinowały mi się w połowie ud. A ona zaraz mi włazi do przymierzalni sprawdzić, jak leżą. Przy którejś parze z kolei zaczęła mi wkręcać, że to tak na początku i trzeba je wciągnąć jakoś, a potem sięrozciągną. Powiedziałam, ze wolę, żeby pasowały, to pobiegła po kolejne kilka par. Cała przymierzalnia była pełna dżinsów, a mi było głupio powiedzieć, że jednak rezygnuję, ale w końcu się odważyłam powiedzieć, że jeszcze się przejdę i najwyżej wrócę po któreś.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:46   #1482
Bayje
Zakorzenienie

Ja ogólnie lubię rozmowe z ekspedientkami zwłaszcza z tymi w sklepach kosmetycznych.. do momentu kiedy nie traktuje mnie jak idiotke.

Ona nie musi mi mówić co dany kosmetyk robi i jakie ma zadanie ewentualnie jeżeli ma jakieś swoich ulubeńców to coś mi podrzucić.

Oglądam kremy przeciwzmaszczkowe czy coś - a ta do mnie 'nie jest Pani za młoda na takie kremy ?' - jakby miała aparat i wiedziała ile mam lat.
Jak kupowałam płyn micelarny ze Ziaji Sopot Spa na nim jest napisane 30+ to też 'ALE ON JEST DLA OSOB PO 30'.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:29   #1483
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio widziałam dziewczynę ubraną w: niebieskie rurki, czerwoną bluzkę, karmelową krótką eko-skórkę, do tego pomarańczowe lakierowane koturny, różowa torba i różowy parasol. W tym samym dniu widziałam jeszcze 2 dziewczyny w pomarańczowych lakierownych butach, jadna miała baletki, druga szpilki-to jakiś nowy trend??

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 13:41   #1484
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam dziewczynę ubraną w: niebieskie rurki, czerwoną bluzkę, karmelową krótką eko-skórkę, do tego pomarańczowe lakierowane koturny, różowa torba i różowy parasol. W tym samym dniu widziałam jeszcze 2 dziewczyny w pomarańczowych lakierownych butach, jadna miała baletki, druga szpilki-to jakiś nowy trend??
jeśli chodzi ci o pomarańczowe buty to chyba tak, bo też spotkałam parę osób w takich

btw. gdzie twój blog się schował?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:18   #1485
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja osobiście nie znoszę wchodzić do butików typu Monnari, bo czuję się od razu jak potencjalny złodziej i w ogóle osoba bezdomna . A co do "czy pani nie jest za młoda na ten krem?", to miałam taką sytuację dzień przed ślubem, jak mamie kupowałam podkład Soraya z liftingiem czy czymś. Od razu kobita oczy jak 5zł i do mnie taki tekst, na co ja, że to nie dla mnie, tylko dla mamy, to jej się głupio zrobiło. Nie lubię takiego oceniania. Czyli, że jeśli kupuję oliwkę dla dziecka, to mam już czekającego na mnie w domu berbecia . Mało która chyba myśli, że ktoś może dla kogoś kupować dany kosmetyk, albo po prostu używać danej linii produktów, bo np. dobrze nawilżają i nie uczulają . A napastliwość ekspedientek w sklepach odzieżowych wprowadza mnie w taki sam stres, jak gdy ktoś każe mi coś jeść... od razu mówię "nie, dziękuję", jeśli mimo to nie działa, to wychodzę.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:34   #1486
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
jeśli chodzi ci o pomarańczowe buty to chyba tak, bo też spotkałam parę osób w takich

btw. gdzie twój blog się schował?
Ciężko to było nazwać blogiem

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:45   #1487
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
(...) Przy którejś parze z kolei zaczęła mi wkręcać, że to tak na początku i trzeba je wciągnąć jakoś, a potem sięrozciągną. (...)
Jak ja tego nienawidzę Po to kupuję coś w postaci X, żeby zatrzymało ten kolor/kształt/rozmiar. Jak można strzelić sobie samobója tekstem "ale pani się nie martwi, po pierwszym praniu spodnie diametralnie zmienią rozmiar"

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 14:57   #1488
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość

oj napewno są takie. ja bym ją chyba z laczka pociągnęła
Padłam Od razu przypomniał mi się tekst Kazika: "zak...ie z laczka i poprawie z kopyta"

Co do ekspedientek: kupowałam w tamtym roku sukienkę na studniówkę w Yoshe. Na zakupach byłam z siostrą, a pani ekspedientka ciągle kręciła się w okół nas. W końcu siostra zmusiła mnie do zmierzenia jednej sukienki, bo jej się strasznie podobała, a chciała zobaczyć jak w niej wyglądam. Kiecka wg mnie była straszna , ale przymierzyłam ją jak już wszystko mierzyłam. Po założeniu sukienki wychodzę z przymierzalni i mówię do siostry: "nigdy w życiu!", a pani ekspedientka na to: "ojej, pani jest za chuda do tej sukienki!". Chciałam to już przyjąć jako komplement- wiecie, że niby taka szczupła jestem - ale pani ekspedientka dodała: "Przeciez w tej sukience pani zupełnie biustu nie ma!"
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 16:02   #1489
kosovitz
Chimay

http://conceptshop.pl/offer/2065
http://conceptshop.pl/offer/1556
http://conceptshop.pl/offer/758
http://conceptshop.pl/offer/2055
jednym słowem wtf?

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 16:31   #1490
Magdallen
Zakorzenienie

Ekstra, można się wystylizować na rolnika A wiecie, jakby było śmiesznie, jakby dwie przyjaciółki sobie kupiły torebki: jedna - rybę, a druga wiadro :Hahaha:
No, i jest też alternatywa na posiadanie "fajnego ptaszka"
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:22   #1491
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:35   #1492
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zwracam honor
chociaż gdybym miała paranoję, powiedziałabym że to ustawka ale nie mam
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 17:50   #1493
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Ekstra, można się wystylizować na rolnika A wiecie, jakby było śmiesznie, jakby dwie przyjaciółki sobie kupiły torebki: jedna - rybę, a druga wiadro :Hahaha:
No, i jest też alternatywa na posiadanie "fajnego ptaszka"
Buty-jajko sadzone mnie rozbroiły

I w związku z rozwalaczami mam dwie prośby do Was:
1) Zainwestujcie w cielistą bieliznę
2) Noście buty w dobrym rozmiarze.

Ad. 1. Fajnie ubrana dziewczyna, jakaś ładna ozdoba we włosach i ciekawe, luźne spodnie, takie trochę workowate, białe w błękitne prążki, chyba lniane czy coś w tym stylu. Ciekawie wyglądała w każdym razie. W końcu ją minęłam, obejrzałam się za nią () a tam gaciooochy w kolorze fuksji idealnie prześwitujące przez spodnie

Ad. 2. Kobieta w sandałach na obcasie i platformie. Nie dość, że była w rajstopach czy podkolanówkach (cienkie, cieliste, szaro-brudne), to jeszcze wszystkie palce wystawały jej na dobre 1,5 cm, tak, że szurała nimi po chodniku. BŁEEEE
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 18:49   #1494
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

rozwaliła mnie autorka pewnego bloga, reklamująca się w wątku o blogach modowych, w poście o Natalii Vodianowej napisała:
"Moja ocena modelki: 9/10 (za naturalną świeżą twarz, pomimo wieku wygląda nadal naprawdę dobrze)"

Natalia jest w moim wieku, nie wiedziałam, że to cud tak dobrze się trzymać mając 30 lat
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:10   #1495
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Padłam Od razu przypomniał mi się tekst Kazika: "zak...ie z laczka i poprawie z kopyta"

Co do ekspedientek: kupowałam w tamtym roku sukienkę na studniówkę w Yoshe. Na zakupach byłam z siostrą, a pani ekspedientka ciągle kręciła się w okół nas. W końcu siostra zmusiła mnie do zmierzenia jednej sukienki, bo jej się strasznie podobała, a chciała zobaczyć jak w niej wyglądam. Kiecka wg mnie była straszna , ale przymierzyłam ją jak już wszystko mierzyłam. Po założeniu sukienki wychodzę z przymierzalni i mówię do siostry: "nigdy w życiu!", a pani ekspedientka na to: "ojej, pani jest za chuda do tej sukienki!". Chciałam to już przyjąć jako komplement- wiecie, że niby taka szczupła jestem - ale pani ekspedientka dodała: "Przeciez w tej sukience pani zupełnie biustu nie ma!"
to był mój pierwszy i jedyny pomysł na reakcje na tego typu zachowanie ekspedientek
ja tam w sklepie nie mam obciachu i jak coś wygląda obrzydliwie na osobie mierzącej przybyłej ze mną to mówię odrazu i nie patrze czy ekspedientka słucha jaką to obrzydliwość sprzedaje w sklepie ale sytuacja odwrotna, czyli takie perfidne jechanie po klientach to raczej zysku nie przyniesie
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 19:47   #1496
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Mnie z kolei rozwala nazywanie legginsów getrami... ale wiem co masz na myśli. I to chyba musiała być bielizna bo chyba nie da się tak naciągnąć legginsów żeby się zrobił camel toe i żeby to się jeszcze trzymało.
A mnie to wcale nie rozwala, chyba że lepiej wiesz jak to wyglądało z bliska. Też wątpię by naciągnięcie legginsów/getrów spowodowało taki efekt, dlatego nazwałam to coś SPODNIAMI (chociaż widzę, że wątpliwości zostały zasiane przez "materiał getrowy"). A to z jakiego materiału to chyba lepiej pominąć, bo widać źle patrzyłam z tej dość bliskiej odległości.
A tak z ciekawości, jaka jest różnica?

No cóż, to dziś kolejny rozwalacz... Pani 40+, na głowie blond tapir. Od góry do dołu ubrana na biało: botki-gnojozrywy, spodnie i kurteczka. Ja rozumiem, że piątek i imprezki... Ale była siódma rano i ta pani zapewne udawała się do pracy.
I żeby nie było, że baby po czterdziestce powinny chodzić w worku pokutnym... Mój ojciec zareagował tak samo jak ja, choć sam jest po czterdziestce.

Edytowane przez catlady
Czas edycji: 2012-04-20 o 19:51
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:08   #1497
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
A mnie to wcale nie rozwala, chyba że lepiej wiesz jak to wyglądało z bliska. Też wątpię by naciągnięcie legginsów/getrów spowodowało taki efekt, dlatego nazwałam to coś SPODNIAMI (chociaż widzę, że wątpliwości zostały zasiane przez "materiał getrowy"). A to z jakiego materiału to chyba lepiej pominąć, bo widać źle patrzyłam z tej dość bliskiej odległości.
A tak z ciekawości, jaka jest różnica?
Wydaje mi się, że getry to ocieplacze na nogi (tzw. leg-warmery, o ile to się spolszcza). Takie nakładane na łydki.

Na wątku zapadł w pewnym momencie taki nagły spokój i zwyczajowe obgadywanie , a że wydawało mi się to dziwne, trochę poszukałam i dowiedziałam się, że Ashlee Violinist dostała bana. Trochę się zdziwiłam, prawdę mówiąc Ale z drugiej strony, nie ma zaczepek i kłótni.
Stary 2012-04-20, 20:16   #1498
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://lookbook.nu/look/3366307-lul4

WTF?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:17   #1499
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że getry to ocieplacze na nogi (tzw. leg-warmery, o ile to się spolszcza). Takie nakładane na łydki.
Hmm, to właśnie akurat znam. Zapewne macie rację z nazewnictwem, bo ja mam naleciałości po babci i wszystko opisuję na chłopski rozum
W ogóle do tej pory tak rozróżniałam to wszystko:
legginsy - sięgające bioder, jak się je rozciągnie to prześwitują
getry - często sięgają wyżej niż ponad biodra (ja mam pod cycki ) i jak się je rozciągnie to nie prześwitują zbyt mocno.
Pewnie sam materiał spodni w ogóle nie był tak rozciągliwy jak sobie wyobrażałam i jakąś konkretną nazwę miał...
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 20:44   #1500
mamaNiu
Rozeznanie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3367963 9]Natalia jest w moim wieku, nie wiedziałam, że to cud tak dobrze się trzymać mając 30 lat [/QUOTE]

He he to ja kilka lat starsza w jej mniemaniu mumią jestem chodzącą

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
botki-gnojozrywy.
Że stylizacja na rolnika znaczy (już dziś wspominana)
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości