|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Melduje sie na nowym watku(na ktory zreszta tytuł sama glosowalam
![]() )
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziąsełka daja do wiwatu teraz jakby spokojniej dlatego jestem![]()
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
No to extra
moze Zo przejdzie zabkowanie bezbolesnie
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Takie długie ząbkowanie? A byliście u pedi z tym?
Poszłam do lodówki. Mam koncentrat Dewtona jakiś i na nim jest - koncentrat pomidorowy 28%-30% i to na tyle
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie się wydawało że w koncentracie jest ocet i jakieś E
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
jestem,może chociaż w tym wątku poudzielam się bardziej
![]() Kupiłam Julci łóżeczko turystyczne coto baby na allegro z pozytywką ,z wibracjami, z kołyską,światełkami i w ogóle bajerami-baardzo fajna sprawa, jest chyba lepsze niż stacjonarne Przyda się ,bo w lipcu zamierzamy wyruszyć na Kaszuby
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka śpi już prawie trzy godziny
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Padam dziś na pyszcek i jeszcze nerwa mam...
pamiętacie jak byłam w ciąży pisałam,ze tu gdzie się przeprowadziliśmy sąsiadeczka z boku pali faje na klatce centralnie pod drzwiami... poprosiłam ją o nie palenie na klatce- co usłyszałam: NIE. No to dalej ciągnę temat to się łaskawie zgodziłą podchodzić do okna ![]() No ale dobre czasy się skończyły- babsku doopy nie chce się ruszac i małe tego opieprza nas ,ze okan otwieramy na klatce i chodzi i z hukiem je zamyka. Bo ma przeciąg w domu! To jak jej mowimy ze śmierdzi , niech nie pali to nie bedzie przeciagu - to ta mowi ze jej tu tak 25 lat robili (niby wujkowie nieżyjący TŻta)- że truli jej dzieci , wiec on nam będzie robić to samo. No witki opadaja. Nie ma jak ją za łeb chwycic ustawa o paleniu w miejsach publ. nie odnosi się do klatek schodowych a suka wrecz na złość robi A jeszcze tylko uzupełniając obrazy baby- kumpluje sie z sąsiadami z dołu- razem piwko piją etc. ale nie omieszkała donieść na nich do administracji ,ze wstawili okno bez krzyża łacińskiego (mieszkamy w strefie zabytków i to jest must have dla naszych okien) ![]() Maskara. Ręce mi opadają- w chacie śmierdzi fajami, dziecko jak wynoszę na klatkę to jak w komorę gazową
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może interwencja w administracji? może jest jakiś regulamin użytkowania klatek schodowych czy cuś i na to mogłabyś się powołać?! albo straż pożarną wzywać, bo to jednak grozi jak nic pożarem !(na przykład jeśli macie drewniane elementy na klatce). A co na to inni sąsiedzi? |
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy na klatce drewniane elementy- ale myślę ze straż nie przyjedzie- a gdyby nawet- to ona skończy już palić i co- zapłacę za ich fatygę?? Inni sąsiedzi tez palą- ale na klatce to jakoś okazyjnie. Mieszka nas tu aż 4 rodziny i się dogadać nie można
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a administracja niech upomnienia daje, a co! głupiej babie się należy Ja mam na parterze pijaczka, pana Henia i on jest do dogadania się, gorzej z jego gośćmi, którzy po nocy domofonem potrafią po wszystkich dzwonić jak się do niego chcą dostać |
|
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno Was nie było jak tam Jula? jaka duża jest już? macie ząbki, co jecie dobrego? chwal się ![]() nie denerwuj ludzi ![]() Cytat:
kurcze no nie ma na takich bata. Przeciez policji nie wezwiesz...ja mam sąsiadów "przez płot" nie lepszych. Prawie pod naszymi oknami sobie zrobili kompostownik, nic że działkę mają długą ze 30 m ale akurat TU im pasowało Cytat:
|
|||
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Włąsnie sucz siedziała z meżem na dworze po zamiataniu podwórka i TŻ wychodzil z psem i poszedł się zapytać czy kolejne 25 lat chce żyć w kłótni czy sie dogadujemy... przy mężu niby bardziej normalna- niby nie będzie paliła na klatce,a wieczorami i w nocy bedzie chodzila do okna wyzej... no zobaczymy Danika z tym kompostownikiem to wspolczuje! A moze zrobilibyscie sobie taki "plot" jak przy ulicach jest- wiesz taka pleksi- wbrew pozorom to nieźle chroni od hałasów i zapaszków. Wiadomo,ze nagle fiołkami Wam, pachniec nie bedzie, ale pewnie az tak nie bedzie do Was wiało. Rany ... sąsiedzi to serio jakas poracha... a najlepsze ze do tej pory oboje z TŻ mieszkaliśmy w blokach gdzie jest wiecej ludzi i takich dziwnych jazd nie mieliśmy! |
||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, ludzie mnie niezmiennie osłabiają
. Czyli co, w domu nie pali, pewnie żeby jej nie śmierdziało (albo mąż nie pozwala), ale na klatce to już co innego? Lato jest, niech na dwór chodzi babsko. Zaproponuj jej, że jej nawet popielniczkę i ławeczkę zapewnisz!
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ławeczka na podwórku jest- nawet ze stolikiem...
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- luksusy
|
|
|
|
|
#921 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze powiedz ,ze sam na spacer pójdzie alez te dzieci są juz dorosłe mi niestety wypadają ![]() Cytat:
ja juz z chęcią bym zaprzestała wiec rano po pobudce albo pierś albo nic (jesli wczesniejsza pobudka była godz. wczesniej)potem owocki- tak do 1,5h po pobudce po kolejnej godzinie mm- przed tv of kors - jak zje 60 ml to sukcespotem pierś do drzemki- kolo południa Jak wstanie to obiadek i znow piers do drzemki- kolo 15-16 potem staram sie dac troszke kaszki ze słoiczka - ale to jak zje z 5 łyzeczek to sukces i herbatki jakiejs no i ost "dzienna" piers po kąpieli W nocy piers od 3- 5 x Cytat:
![]() Cytat:
długonoga nam rosnie ![]() a ja mam polecanego adblocka i nie mam nic ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Nogi mi do "de" wejdą zaraz
Byliśmy u pediatry bo Stefk jak leży na brzuchu, to kaszle i charczy jak stary gruźlik. Winowajcą jest ślina, ale wolałam żeby go osłuchała. Zaglądała do paszczy bo mówiłam jej o tych nocnych rykach i powiedziała, że wychodzą...dolne dwójki. Dostaliśmy na spróbowanie camilię (o dziwo za free i to z nfz), Stefek dostał autko i naklejkę. Tak więc obdarowani wróciliśmy do domu gdzie czeka na Kwilona brokułowa domowej roboty Jak po tym będzie miał odruch wymitony to odpuszczam. Będzie jadł sloiki do 18 A ja popadnę w czarną kulinarną rozpacz ![]() A teraz może uda mi się ponadrabiać
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o proszę nfz czasem potrafi i miło zaskoczyć! |
|
|
|
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Próbowałam się dostać do Was wieczorkiem ale ciągle mi wyskakiwało że przekroczono limit czasu i nie udało się![]() Byłam w końcu całe popołudnie u prababci Adania, i akurat ojciec mój też przyszedł więc szybko wczoraj zleciało i nie nudziliśmy się we dwójkę, jak ostatnio I niestety nadal się boi pradziadka, bo trochę przygłuchy jest i głośno mówi, a Adanio nieprzyzwyczajony do głośnego mówienia i w sumie większość czasu spędził u mnie na rękach a u taty mojego jak przyszedł, ale tylko wtedy jak byłam w popliżu, jak nie to już płacz![]() A dziecko mi wczoraj nie spało od 15.30 do 20.30:ekk:, twardy był na sen ![]() Teraz śpi na balkonie, bo muszę czekać na kuriera i nie mogę z domciu wyjść ![]() A pochwalę się, przyszedł dziś mi kocyk z bobovity ![]() Nadrobię Was za chwilkę bo muszę chatę ogarnąć bo jakaś syfoza się zrobiła A i jeszcze się pochwalę zrobiłam dziś młodemu zupkę brokułową i cukiniową , tylko zapomniałam dodać kaszy![]() Brokułowa nawet smakowała
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Zo obudziła się właśnie ze strasznie czerwonymi policzkami, lekko sucha skóra się na nich zrobiła. Gorączki brak. Czy to może być objaw alergii?
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko dzisiaj odmówiło jedzenia maminej jarzynowej
poprzednie z tej samej serii smakowały![]() Poza tym jest tak marudna że zaraz jej krzywdę zrobię idę sobie walczyć z wrzeszczącym dzieckiem dalej a powiem tylko jeszcze że byłyśmy u lekarza i wszystko ok tylko katar i waży 9300 ![]() może na dworze się wrzeszczykiewicz uspokoi
|
|
|
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Archi współczuję, ciągle się z mendą użerasz
najgorsze że administracja w sumie nic nie może. U mnie było tak samo jak mnie baba z góry namiętnie zalewała aż grzyb się zrobił. problem się zakończył dopiero jak się w pzu ubezpieczyłam i w ciągu jednego miesiąca 2 szkody zgłosiłam to jej wysłali taki rachunek że zalania odeszły w nie pamięć. Obawiam się że jak się między sobą nie dogadacie to nikt Ci nie pomoże. Głupia ta pipa jest że mówi że jej dzieci truto to ona też będzie truła czyjeś. A może by tak schody olejem polać a jak będzie spadała szybko umyć ![]() Cytat:
|
|
#929 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
róbmy wreszcie nowe dzieci ![]() Cytat:
Dalam mu o 11 kaszki na mm. O 15 zjadl obiad. O 17 dostanie deser i o 19 kolacje. Chyba będzie okej? Ja bym robiła zgodnie z przepisami. Skoro w większości dają koncentrat. Nie wiem. Chcę dawać pomidory w sloiczkach, a dopiero jak bedzie sezon to wprowadzić świeże. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony wroga łatwo sobie zrobić. I chyba spróbowałabym się dogadać. Co jak doczytalam uczynił Twój Tż. Zrobić jej dead line i powiedzieć, że jak od tego dnia nie skończy z tym to sprawę skierujecie na właściwe tory i tyle. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Smakowalo mu Cotka dziękuje za inspirację
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas też dziś był apetyt, mała zjadła prawie 240 wesoła matka nagotowała zupki i pakowała do słoiczków które były pod ręką, a dziś karmię, mała otwiera buźkę to pakuję a na koniec patrze na etykietkę a tam 240ml
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

)

teraz jakby spokojniej dlatego jestem

ustawa o paleniu w miejsach publ. nie odnosi się do klatek schodowych

kurcze no nie ma na takich bata. Przeciez policji nie wezwiesz...
i jeszcze powiedz ,ze sam na spacer pójdzie
alez te dzieci są juz dorosłe 

, tylko zapomniałam dodać kaszy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)