|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
USG trójwymiarowe (3d)
A to zdjątka mojej niuni w 32 tyg. USG robiłam w Warszawie www.zdrova.pl
Wawa rok 2006- 200zł Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-01-30 o 21:07 |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3D Pregnancy Ultrasound Pictures
niesamowite
esti na tym zdjęciu normalinie widać twarz twojego dzieciątka
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wychodza te zdjęcia -jestem w szoku
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
masz racje -kasa sie nie liczy w takich sytuacjach- jejku taka pamiatka z brzuszka
Czego to teraz ludzie nie wymyslą--> super!
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Pamiątka niesamowita Do tego filmik na DVD który w każdej chwili można włączyć i popatrzeć jak szczęście bryka w brzuszku
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Swietne fotki esti,
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
usg 3D/4D
Czy któraś z Was robiła takie usg? Czy rzeczywiście tak wyraźnie widać dzidziusia? Ja idę na to usg za 2 tygodnie, już nie mogę się doczekać! Jak macie takie zdjęcia lub filmiki Waszych maluszków to wklejajcie
Pewnie nie tylko ja jestem ciekawa jak to wszystko wygląda
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: usg 3D/4D
Jedna z mam z wątku czerwcowo-lipcow-sierpniowych pokazywała ostatnio zdjęcie z usg 4d - magma 29
mam nadzieje, ze nie ma nic przeciwko temu, że na nia się powoluję, ale pamiętam te sliczne zdjęcia
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam taką stronke możesz sobie zobaczyć efekt 3D http://www.erodzina.com/forum/nasze-...3d-vt1986.html dla mnie jest to coś fajnego
też robiłam ale coś mi sie plik zepsół i nie mogę wstawić |
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja córcia
już niedługo zobaczę ją na żywo. A do USG 3D/4D naprawdę polecam, robiłam je 3 razy i nie żałuję piękna pamiątka. w 16tc, 23tc, 32tc. Do każdego USG dostaje się 5 zdjęć 3D/4D kilka zwykłych no i 30 min film DVD.
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-09-29 o 11:45 |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Ale super są te zdjęcia a i filmik pewnie jeszcze piękniejszy! Swietna pamiątka! Potem można pokazać dziecku jak wyglądał w brzuszku mamy
Jeszcze 2 tygodnie i też się Wam pochwalę moim maleństwem!!
|
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: USG trójwymiarowe
Esti, super jakości są twoje zdjęcia!
Ja za swoje zapłaciłam w Warszawie u dr Osóbki Morawskiego 100 zł więcej niż za zwykłe USG, o ile pamiętam, czyli razem 300. Tzn. mam nagrane normalne USG plus pare minut trójwymiarowego, i z tego wydruk - te dwie fotki. Wklejam przefotografowane cyfrówką. Oceńcie, podobne to moje dziecko? Może nie widać Marianki jakoś super, ale w czasie ciąży taki widok fantastycznie wpływa na samopoczucie. To jest w 30 tyg.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
watka śliczne maleństwo. Podobna jest na USG i w rzeczywistości
Ja zapłaciłam 200 zł i mam też zwykłe+ 3D/4D, i też w Warszawie robiłam
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy
skorzystam z twojego adresu. Wszystkiego dobrego dla brzusia, Esti!
|
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki watka jak tylko będziesz chciała daj znac
adres podam![]() My już czekamy z niecierpliwością na rozdwojenie Ucałuj dzidziusia
|
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny widzę,że płaciłyście za USG 3D więc chciałam wam tylko napisać,że wg.ustawy takie USG przysługuje KAŻDEJ kobiecie dwa razy w czasie trwania ciąży BEZPŁATNIE. Moja znajoma chodzi do lekarza prywatnie (jak pewnie większość z was) i nie miała problemu ze skierowaniem. Tak więc dziewczyny domagajcie się tego no bo 120zł to już przecież konkretne pieniądze. Niestety lekarze wolą nie mówić nam,ze mamy prawo do takich badań bezpłatnie, bo to przecież ich pieniądze.
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile kosztuje USG 3D?
Już pisałam o tym,ale napiszę raz jeszcze otóż... wg nowej ustawy (z ub. r) każdej kobiecie ciężarnej przysługuje dwa razy w czasie ciąży BEZPŁATNE usg 3D.Fakt, lekarze nie bardzo chcą wypisywać skierowanie na te badania (bo drogie) i często wykręcają się że skoro nie ma żadnego zagrożenia dla ciąży to nie trzeba tego usg robić (moja koleżanka tak miała)ale nam się to prawnie należy. W każdym razie koleżanka się "uparła" i dostała skierowanie, od prywatnego lekarza do którego chodzi na bezpłatne usg 3D i zrobiła je w Katowicach.
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe... zapytam sie mojego gina czy mi wypisze
chociaz on i tak odsyla do swoich kolegow. ale moze jak mu powiem ze wiem ze mam prawo i ze chce to prawo urzyc to moze sie uda.. chociaz my to jeszcze troche poczekamy z niunia.. dpiero okolo 20go tyg pojdziemy na 3D wczesniej bez sensu
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - a gdzie polecacie takie usg we Wrocławiu?
I w którym tygodniu najlepiej? |
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: USG trójwymiarowe (3d)
wklejam linka, na ktorym mozna zobaczyc blizniakow z 3d
![]() http://www.stern.de/tv/sterntv/58948...l%3Fnv%3Dcp_L2_ |
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Niesamowite, kosmiczne te zdjęcia...
Ciekawa jestem czy w dzisiejszych czasach pokazują cos takiego na biologii dzieciakom w szkole (no może w liceum) . Jeśli nie, to byłoby to zakłamywanie wiedzy o świecie. To trzeba zobaczyć.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jest w Nowym Sączu zakład gdzie robią zdiecia USG 3d przynajmniej z tego co piszą na ulotkach.... w Chełmcu gdzies. sama sie tam wybieram ale najpierw czekam na -potade lekarza;]
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Ja USG 3D / 4D robiłam w kwietniu, w 20 t.c. w Diagmedzie, przy ul. Narbutta 41/43 w Warszawie, u doktora Witolda Osóbki-Morawskiego (www.diagmed.waw.pl). Byłam usatysfakcjonowana, badanie trwało ok. 20 minut, lekarz wszystko dokładnie tłumaczył, a swój komentarz nagrał na płytę razem z filmem. Do opisu dołączona była płyta dvd i zdjęcia synka . Badanie kosztowało 300 zł.
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też już wspominała o tym USG. Powiedziała, że to OBOWIĄZKOWE badanie, które robi się w 21 tyg ciązy, ze sama nie ma sprzętu i da skierowanie do swojego kolegi i że dobrze zabrać męża- to taki fajny seansik A samo USG konieczne jest, żeby obejrzeć serduszko dzidziusia. Naprawdę, mam super ginkę!!! Pozdro
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis bylamna usg w 21 tyg ale zwyklym nikt mi nie powiedzial ze moge paznswowo zrobic takie
troche szkoda ale najwazniejsze ze z dzidzia wsio ok pozdrawiam
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Ray, nie pamiętam czy ty czy inna mamusia z naszego wątku pisała coś o badaniu jakie jest wykonywane podczas usg 3d. Robi się to badanie pomiędzy 20 a 22 tc i jeśli dobrze pamiętam to ma związek z układem krwionośnym dziecka. Wiesz coś na ten temat?
Wybieram się na usg 3d w przyszłym tygodniu i już nie mogę się doczekać. Może dowiem się kto we mnie mieszka? Dotychczas maleństwo obracało się tyłem do nas... |
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kolejne badanie mam około 25 lisopada i sama nie wiem czy zamiast zwyklego USG nie umówić się prywatnie na USG 3d, cena 160 zł
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Jak jest wykonywane takie badanie 3D (chodzi mi o to miedzy 11-13tyg) -dopochwowo czy juz przez brzuszek??
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
3D wykonuje się po 20 tygodniu, wczesniej nie ma sensu. W 12 tygodniu robiłam badanie 2D i było robione dopochwowo. Można tez przez brzuszek, ale jest wtedy dużo mniej widać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

esti na tym zdjęciu normalinie widać twarz twojego dzieciątka

Może nie widać Marianki jakoś super, ale w czasie ciąży taki widok fantastycznie wpływa na samopoczucie. To jest w 30 tyg.
skorzystam z twojego adresu. Wszystkiego dobrego dla brzusia, Esti!

. Jeśli nie, to byłoby to zakłamywanie wiedzy o świecie. To trzeba zobaczyć.
też już wspominała o tym USG. Powiedziała, że to OBOWIĄZKOWE badanie, które robi się w 21 tyg ciązy, ze sama nie ma sprzętu i da skierowanie do swojego kolegi i że dobrze zabrać męża- to taki fajny seansik
troche szkoda ale najwazniejsze ze z dzidzia wsio ok