|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Super
![]() Mam nadzieje, ze na katarze sie skonczy
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3153 |
|
Ola-Unhola
|
Tez mi sie wydaję, ze ja bardziej z tych ugodowych i komunikatywnych, no ale widocznie jestem w błędzie
![]() anula, no świeta to ja nie jestem ![]() A Martynka cudo
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam, oj tam
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- A powiem Wam jeszcze na poprawę humoru - Martynka ostatnio jakoś często biegała na nocnik, zrobiliśmy badania moczu - bakterii brak, naszej ulubionej Pani doktor nie było więc wysłałam męża z małą do ośrodka..... Diagnoza (uwaga TO CYTAT) Martynka "przeziębiła siuśkę" padłam
|
#3155 | |
|
Ola-Unhola
|
![]() Musze isć do shopa po żarełko. Od wczoraj pusta lodówka. Ale czekam na kuriera. Do 5 ma przyjechać.. Zaczeło padać przez to czekanie ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
zrób zakupy i dla mnie, u nas też światło
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem czemu nie używam niczego zeby je wzmocnić |
||
|
|
|
#3158 |
|
Ola-Unhola
|
Spoko, ale u nas burza, więc jajek nie zamawiaj bo będę biegła
![]() Wojtusiu, chciałaś poczytać o fitnessie twarzy, prawda? Wyślę Ci potem priv ![]() Ide na pioruny
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
obejdę się
|
#3160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ada, gratulacje by się wszystko szybko unormowało Aha, Maja, śliczny kolor i śliczne włoski, takie błyszczące Cytat:
Ja też od lat dziękuję za ten wynalazek ![]() Suuuuper Cytat:
~~~~~~~~~~ Karo, oglądałam wiosenną Zuzę w albumie, ładnie, ładnie Mój też miał przedwczoraj sesję, nawet z jakimiś przebierankami, ciekawe co z tego wyjdzie, w każdym razie już wiem, że mam przygotować 30 zł ![]() Jeszcze miałam napisać, że z kosmetykami mam tak jak Ty - mleczko do demakijażu i to 3 w 1, "żeby było za jednym zamachem" i krem na dzień, maseczka z raz na miesiąc W ogóle nie rozumiem o czym Dziewczyny dyskutują i też filtra nie używam, ale to chyba nie jest powód do dumy ![]() Unholy, tak, to te niebieskie buty dobre ![]() Czeko, ja dla siebie też tylko u optyka kupuję, tzn. dopiero mam drugie, bo to za drogi dla mnie koszt, żeby co roku wymieniać W każdym razie pierwsze miałam właśnie Polaroida, z polaryzacją i - rewelacja! Genialne, naprawdę Później na szybko kupiłam Solano i noszę chyba już 3. rok - niby ok, ale to już chyba niższa półka niż tamte i widzę różnicę, ale też może dlatego, że te Solano mam już bez polaryzacji. Tzn. chciałam tylko napisać, że Polaroidy są ok, może trochę się rozpisałam ![]() .
|
|
#3161 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam i zyję
Nie cierpie piorunów ![]() Zrobię na week gołąbki chłopakom, bo im ostatnio wyjątkowo smakowały ![]() anula dla Ciebie mam tez zestaw na gołąbki, żebyś się nie wynudziła za bardzo w sobotę
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
No i okulary przeciwsłoneczne pierwszy raz od lat sobie kupię
![]() Tzn miałam w zeszłym roku ale średnio coś widziałam bez korekcyjnych ![]() Najlepsze jest to, ze ja nie jestem zwolenniczką takich udziwnionych określeń i w ogóle ich nie używam, Martynka się mnie pyta, co to ta siuśka jest Cytat:
yy, a może poratowałabyś koleżankę już gotowymi ?
|
|
#3164 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Koleżanka na łatwiznę chce iść
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ten ktory wstawilas to tonujacy fluid ale ciemny odcien -najlepiej probki poprosic w aptece
Angy spokojnie mozesz 45+ uzyc, ja tez tylko 50+ musze ale w zeszle lato uzywalam i chroni doskonale, nowe przebarwienia sie nie pojawily a stare nie sciemnialy, tylko ponoc te 45+ to maja zapas zeszloroczny w sklepach i aptekach bo wg dyrektywy unii musi byc oznaczenie 50+ wiec taka wersja wejdzie zamiast 45+ zeby tylko skladu nie zmienili Anula zdrowka dla Martynki kuzynka namowila mnie dzisiaj na obciecie(mieszkamy obok siebie) jak bylam z Werka na dworze no i poszlam, udalo sie sciac te zniszczone nie scinajac duzo z dlugosci ![]() jeszcze w poniedzialek kolor i bedzie super- suszarke i prostownice narazie odstawiam
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
czeko to w takim razie to teraz jest zamiast 45+ ?
z tego co mi się po głowie kołacze to jak ochrona jest do spf 50, to nowa nazwa spf 50, a jak powyżej to spf 50+ tak dobrze pamietam? angy widziałam ze jest też z tego spf 60, |
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
soraya wypucila 2 wysokie faktory 45+ i 60+ , a wg przepisow unijnych oznaczenie ma byc 50+ wiec prawdopobnie zostanie jeden tylko z jakim skladem, a info. wiem stad ze jedna wizazanka napisala do firmy soraya pytanie i taka dostala odpowiedź: Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-04-20 o 18:02 |
||
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy ten nowy spf 50 jest tak samo dobry jak ten stary a to w aptekach, czy np. w naturze czy w rossmanie tez mozna kupić? |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny chwala tez soraye 30+ -to jest krem typowo do twarzy
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bartuś śpi
Małż poszedł na piwo ... a ja chyba sobie drinka zrobię ![]() Cytat:
a o Sorajce zaraz poczytam, bo fakt, że to balsam do ciała trochę mnie zniechęcił no, co? Bartek żywe ślimaki zbiera ![]() Wasze żaby mi chyba umknęły ![]() Cytat:
prawda ... ja za to zafundowałam sobie okulary i teraz małż nie chce mi dać na soczewki Cytat:
|
|||
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- a zapomniałam napisać anulla modelkę masz pierwsza klasa
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
część opinii wizażanki .... (...no, no! soraya ma w ofercie naprawde wspanialy balsam z filtrem! o ile wersja 60 SPF do gustu mi nie przypadla z powodu ciezkiej konsystencji i bielenia, tak 45tka pozytywnie mnie zaskoczyla...) |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze jakos malza poprosic zeby mi kupil te okulary w optyku, znaczy przedstawic mu powody konkretne ze te z sieciowek to plastik bez filtra
![]() dla Werki tez jakis filtr musze kupic
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dalej je mam i baaardzo je lubię
|
|
|
|
|
#3175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane Może pokrótce napiszę:Tak jak Jola takich świąt jeszcze nie miałam wogóle to chyba nie wiem,że były święta Wszystko zaczęło się w piątek o 2.30 w nocy,Bartoś obudził się na picie i po wypiciu dosłownie łyka wody,wszystko zwymiotował i tak do rana 6 razy,rano pojechaliśmy do naszej przychodni i pani doktor stwierdziła,że to prawdopodobnie,jakis wirus żołądkowy,zapisała nam Nifuroksazyd,Lacidofil i Hydroneę do nawadniania.Wróciliśmy do domu,ale nie było lepiej,choć zwymiotował może jeszcze ze dwa razy,skarżył się na ból brzucha i nic nie chciał jeść.W Wielką Sobotę pojechaliśmy jeszcze raz do przychodni na dyżur,żeby sprawdzić,czy nie jest odwodniony,jakaś Pani doktor dała nam skierowanie do szpitala,bo stwierdziła,że ból brzucha i wymioty,to może być wyrostek robaczkowy Oczywiście na izbie przyjęć,pół dnia czekania,choć była nasza kolejka,cały czas,lekarz wołał kogoś po za nami do okulisty dopiero jak Bartosz zaczął wymiotować,mąż trzeci raz wszedł do gabinetu,zrobił awanturę,wtedy ten lekarz łaskawie,poprosił panią chirurg na konsultację.Lekarka zbadała brzuch i stwierdziła,ze nie widzi tam nic chirurgicznego i skierowała nas do innego szpitala na oddział obserwacyjno-zakaźny.Tam po przyjęciu nas,oczywiscie też trochę zeszło na samych procedurach,przeprowadzen ie wywiadu,już tam doszła jeszcze biegunka itd,zrobiono test na adeno i rotawirusa i okazało się,że to rota Muszę pochwalić Bartosza,był bardzo dzielny,może zbyt słaby,żeby protestować przeciwko wenflonom,kroplówkom itd.Schudł pół kilograma jeszcze do środy jesteśmy na diecie.W domu już,przyplatała się jakaś infekcja,łzawienie oczu,katar,trochę kaszlu,ale już opanowaliśmy sytuację i mam nadzieję,że wychodzimy na prostą To tyle,rozpisałam się,a miało byc krótko ![]() Buziaki przesyłam bo nawet,życzeń świątecznych Wam nie składałam ,ale życzę Wam i Waszym pociechom dużo,dużo zdrowia-bo to najważniejsze
|
||||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieciekawe mieliscie święta Duuuuuużo zdrówka dla Bartoszka |
|
|
|
|
#3177 |
|
Ola-Unhola
|
sylko, dużo zdrówka dla Bartoszka.
Dobrze, że wychodzicie już na prosta i szpital za Wami, ale co przeszliście to przeszliście.. ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() My lecimy zaraz na zajęcia z planszowek, wróce na obiad i się odezwę. Miłej soboty
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko, sciskam was mocno
Milej soboty Ja cala sobote spedze w lozku
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas taaak pięknie, że aż żal siedzieć w domu ...
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
u nas piękne słońce - idziemy dziś na rowery... tylko nie wiem czy T na biegowy rowerek namawiać czy posadzić go w siedzonko na bagażniku ![]() miłej soboty ![]() Mariolko, wypocznij
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

by się wszystko szybko unormowało
W ogóle nie rozumiem o czym Dziewczyny dyskutują
i też filtra nie używam, ale to chyba nie jest powód do dumy 

bo nawet,życzeń świątecznych Wam nie składałam