wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 13:44   #5041
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Czy wy tez sie dzis tak zle czujecie? Chyba cisnienie leci na pysk, bo dzis ledwo sie w lozka zwloklam o 8.55
Tak, dojazd jest slaby. Ja lubie Ikee, nie lubie tłumow, ktore tam przychodza ale ja ogolnie kocham wszystkie pierdółki do domu, jestem spaczona

Straszne. Dobrze, ze juz trafilas do rozsadnego lekarza i jestes w trakcie leczenia. Podziwiam, ze masz taka pogode ducha, i zycze samego zdrowia.
Ja sie boje tych tematow, odkad moja Mama zachorowala. Nie wiem, czy umialabym przez cos podobnego przejsc jeszcze raz.

Asiuk, moze Ty powinnas byc lekarzem, jesli Cie bardziej intryguja badania niz sie ich boisz Ja na pewno nie moglabym byc zadnym lekarzem
Ja dziś też ledwo wstałam, przedłużałam tylko drzemki ciągle

Ja miałam być lekarzem, ale mi się odwidziało krótko przed maturą
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 13:47   #5042
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Ja dziś też ledwo wstałam, przedłużałam tylko drzemki ciągle

Ja miałam być lekarzem, ale mi się odwidziało krótko przed maturą
I ja miałam problem ze wstaniem dziś. I niestety cały dzień boli mnie głowa, więc to chyba kwestia ciśnienia

Miśku o jakiej specjalizacji myślałaś? Czemu Ci się odwidziało?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 14:29   #5043
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
I ja miałam problem ze wstaniem dziś. I niestety cały dzień boli mnie głowa, więc to chyba kwestia ciśnienia

Miśku o jakiej specjalizacji myślałaś? Czemu Ci się odwidziało?
Nie myślałam o żadnej konkretne specjalizacji jeszcze. Po prostu całe życie interesowałam się biologią i byłam dobrą uczennicą. Byłam na olimpiadzie nawet, udało mi się ją przejść i w podstawówce i w liceum. Byłam w klasie biol-chem, wszyscy szli na medycynę - było to dla mnie naturalne. Maturę nawet z biologii zdawałam i wszystko było ustalone.
Ale coś mi odbiło, nie pochodzę z lekarskiej rodziny, nie mam po kim odziedziczyć gabinetu. Wiedziałam, że początkujący lekarze mają u nas przerąbane, do tego straszyli ciężkimi studiami i stwierdziłam, że to nie dla mnie, bo powinnam czuć powołanie. No i z racji tego, że ni widziałam się w roli dr Judyma - zrezygnowałam w ostatniej prawie chwili. Czasem żałuję, ale czasem się cieszę. Chyba nie byłabym dobrym lekarzem jednak.
Stary 2012-04-19, 16:34   #5044
frezyjka85
Zakorzenienie

cześć kochane

jeśli macie chwilkę i moge Was prosić, to pięknie proszę o klik na mnie w konkursie therm line będę zobowiązana
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:44   #5045
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
[LEFT]Emilko, raczej musiałabyś przyjąć jakąś kwotę, którą wy chcecie przeznaczyć po prostu. Każdy daje tyle, na ile go stać. My mamy za miesiąc komunię u chrześnicy tż i też nie wiem, co jej ostatecznie kupić

Jasne, ale chciałam wiedzieć, jakie są ogólne trendy
My tydzień po tych chrzcinach mamy komunię, ale dogadaliśmy się z rodzicami, że kupujemy rower (TŻ też jest chrzestnym).
I do tego na pewno coś "na pamiątkę" - łańcuszek z jakąś przywieszką.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Emi u mnie w rodzinie kasę się daje. Ja jako mama też wolałabym kasę. No chyba że by mi czegoś brakowałao- ale ja z tych co mówi bez ogródek czego potrzeba. Jak Mala będzie miałą 6 miechów na pewno będę potrzebowała krzesełka do karmienia np.

Dla 1,5 rocznego nie mam pojęcia. Dla mojego chrześniaka jak był w tym wieku kupowałam taką kierownicę edukacyją i dałam 500 zł.

U nas daje się od 400 do 600 zł i do tego ewentualnie jakiś drobiazg.

No ale wszyscy robią chrzciny z objadem w knajpie to mniej nie wypada dać.

Zresztą my mamy chrzciny córeczki mojej kuzynki za tydzień i daję 500 zł- bez prezentu bo Mala wszytsko ma.
Dzięki Haniu, że napisałaś konkretne kwoty
Tak myślałam właśnie 400-500 zł.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

My na roczek małej poprosiliśmy o kasę - założyliśmy specjalne konto oszczędnościowe i tam wpłaciliśmy wszystko.
Na chrzest też dostaliśmy kasę plus jakieś drobiazgi typu książka z zabawami dla dzieci, album na zdjęcia itp.
Bardzo fajny pomysł

Cytat:

Tak, dojazd jest slaby. Ja lubie Ikee, nie lubie tłumow, ktore tam przychodza ale ja ogolnie kocham wszystkie pierdółki do domu, jestem spaczona
Fakt, niekiedy tłumy są drażniące Ja lubię raz na jakiś czas połazić i coś wypatrzyć
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:37   #5046
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk, moze Ty powinnas byc lekarzem, jesli Cie bardziej intryguja badania niz sie ich boisz Ja na pewno nie moglabym byc zadnym lekarzem
Aż tak to raczej nie.

Miałam dziś kiepski dzień. Dużo nerwów, drażliwości, wkurzania się ma TŻ. Ale na koniec zeżarłam cały litrowy słoik czereśni z kompotu

Idę spać, bo padam na pysk.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:38   #5047
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Odebrałam wczoraj wyniki - wszystko w normie, jedynie w morfologii minimalnie obniżone MCHC i podwyższone PDW. No i delikatnie zwiększona ilość TSH - 4,33. Dziś idę do miłej pani - ciekawe, czy jakoś skomentuje tę tarczycę, jutro - do neurologa.
W przyszłym tygodniu wybiorę się do mojego lekarza z wynikami.

Generalnie to stwierdziłam, że muszę kiedyś oddać krew, bo chyba mnie kręci łażenie na badania krwi Znacznie bardziej stresuje mnie odbieranie wyników.
Na razie jednak nie mam co o tym myśleć.

Kotku, super, że układa się po Twojej myśli
Dla mnie to nie jest normalne

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Haniu, Kotku, Niu, co Waszym zdaniem jest dobrym prezentem na chrzciny dla chłopca (w wieku 1,5 roku i 6 miesięcy)?

Zrobiłam wczoraj pomiar składu ciała: tłuszcz 23%, woda 56%, mięśnie 60%.
Chcę zredukować ten tłuszcz

Po drugim dniu 8 minut na mięśnie brzucha mam okropne zakwasy.
Brzuch mam słaby, "ciągnę" szyją, więc nieciekawie mi dziś...

Kotku, świetnie, że się dogadaliście po Twojej myśli!

Miśku, prośba z innej beczki: wspominałaś kiedyś (chyba) o wyjeździe do Włoch nad morze - możesz polecić, albo wskazać jakąś małą miejscowość wypoczynkową we Włoszech?
Przekopuję się przez fora i pytam wszystkich, może trafię na coś fajnego.

Haniu, Xzora, może Wy macie jakiś pomysł?

Nocko, wczoraj docierałam do Ikei godzinę i 15 minut. W związku z tym spotkałam się z TŻ pod Ikeą i pojechaliśmy do znajomych, bo już był czas, więc nawet nie przestąpiłam progu...
Ja też nie byłam dawno w Ikei, ale nie powiem, żebym jakoś przepadała... Dziwna jestem
Byliśmy parę miesięcy temu na chrzcie Tżta chrześniaka.Rodzice chcieli krzesełko do karmienia, więc je kupiliśmy

Też mam taką wagę, ale nie używam tych opcji

Byłam dzisiaj biegać Nie chciało mi się samej, więc Tż jechał koło mnie na rowerze
Xzora
ty się tym interesujesz .Nie wiesz czy można biegać przy problemach z kręgosłupem?
Stary 2012-04-19, 23:37   #5048
kotekk81
Zakorzenienie

Emilko tak jak juz dziewczyny napisaly zapytalabym sie rodzicow co chca a jak nie powiedzieli by nic konkretnego to dalabym kase....mysle ze 300-500 zl jest wystarczajace. Maja i na chrzciny i na roczek dostala glownie pieniadze i zalozylismy jej konto i tam wplacamy jej kase co jakis czas. Poza tym dostala rowerek, krzeselko do karmienia - to z takich wiekszych rzeczy. My na roczek kupilismy bratankowi konia-skoczka i dzieciak nie chce z niego zejsc taka ma zabawe

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:26   #5049
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Emilko tak jak juz dziewczyny napisaly zapytalabym sie rodzicow co chca a jak nie powiedzieli by nic konkretnego to dalabym kase....mysle ze 300-500 zl jest wystarczajace. Maja i na chrzciny i na roczek dostala glownie pieniadze i zalozylismy jej konto i tam wplacamy jej kase co jakis czas. Poza tym dostala rowerek, krzeselko do karmienia - to z takich wiekszych rzeczy. My na roczek kupilismy bratankowi konia-skoczka i dzieciak nie chce z niego zejsc taka ma zabawe
Dzięki Kotku. W niedzielę będziemy się widzieć z rodzicami, to podpytam ich jeszcze o potrzeby.
Stary 2012-04-20, 09:31   #5050
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Jasne, ale chciałam wiedzieć, jakie są ogólne trendy
My tydzień po tych chrzcinach mamy komunię, ale dogadaliśmy się z rodzicami, że kupujemy rower (TŻ też jest chrzestnym).
I do tego na pewno coś "na pamiątkę" - łańcuszek z jakąś przywieszką.
O właśnie, tż da swoim chrześnicom (bo są dwie) kasę, a ja dokupię jakieś łańcuszki właśnie chyba - tak pomyślałam sobie. Jak znajdziesz coś ciekawego, to daj znać, bo kompletnie nie wiem, co takie dzieci lubią.

Butter, Wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń, powodzenia na studiach i powiększenia rodziny
Stary 2012-04-20, 09:49   #5051
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

O właśnie, tż da swoim chrześnicom (bo są dwie) kasę, a ja dokupię jakieś łańcuszki właśnie chyba - tak pomyślałam sobie. Jak znajdziesz coś ciekawego, to daj znać, bo kompletnie nie wiem, co takie dzieci lubią.

Przeanalizowaliśmy kiedyś z TŻtem, co z prezentów komunijnych zapamiętaliśmy i wyszło na to, że:
TŻ: rower i zegarek
Ja: zegarek, pierścionek, łańcuszek z przywieszką
Pozostałe prezenty - to jakaś nieidentyfikowalna grupa zabawek
Więc na pewno kupimy coś, na "pozostanie" w pamięci.
Ja też nie wiem, co dzieci lubią... Sama na komunię dostałam złoty pierścionek od babci (pierścionek dla dorosłej osoby). Jak go dostałam, to wiedziałam, że kiedyś go będę nosić i to było rajcujące... A obecnie, gdy babci już nie ma jest jedną z najdroższych moich pamiątek rodzinnych...

Myślę więc o czymś dość uniwersalnym... nie wiem, czy będę celować w gust...

------------------------------------------------------------

Butter, wszystkiego dobrego! Szczęścia i miłości
Stary 2012-04-20, 09:55   #5052
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Przeanalizowaliśmy kiedyś z TŻtem, co z prezentów komunijnych zapamiętaliśmy i wyszło na to, że:
Ja też nie wiem, co dzieci lubią... Sama na komunię dostałam złoty pierścionek od babci (pierścionek dla dorosłej osoby). Jak go dostałam, to wiedziałam, że kiedyś go będę nosić i to było rajcujące... A obecnie, gdy babci już nie ma jest jedną z najdroższych moich pamiątek rodzinnych...

no to widzisz, inaczej niż u mnie, ja dostałam jeden słody łańcuszek z medalikiem z Marią, najpierw mama zabraniała mi go nosić, jak byłam mała a potem sama już nie chciałam. Ja kupię raczej coś do noszenia na teraz - łańcuszki z jakimiś dziecięcymi zawieszkami chyba. Druga opcja to jakieś kościelne (krzyżyki czy medaliki), jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie.
Stary 2012-04-20, 10:00   #5053
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
no to widzisz, inaczej niż u mnie, ja dostałam jeden słody łańcuszek z medalikiem z Marią, najpierw mama zabraniała mi go nosić, jak byłam mała a potem sama już nie chciałam. Ja kupię raczej coś do noszenia na teraz - łańcuszki z jakimiś dziecięcymi zawieszkami chyba. Druga opcja to jakieś kościelne (krzyżyki czy medaliki), jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie.
Rozumiem
Co do przywieszki, to też nie wiem, co wybrać, coś ładnego - pewnie na miejscu podczas oglądania, też nie wiem, czy będzie to religijne, czy dziecięcoprzywieszkowe:br zydal:

A czy dziecko będzie to nosić teraz, czy nie, to i tak zależy od rodziców
Pokażę, jak wybiorę. Ty też pokaż
Stary 2012-04-20, 10:02   #5054
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
Co do przywieszki, to też nie wiem, co wybrać, coś ładnego - pewnie na miejscu podczas oglądania, też nie wiem, czy będzie to religijne, czy dziecięcoprzywieszkowe:br zydal:

A czy dziecko będzie to nosić teraz, czy nie, to i tak zależy od rodziców
Pokażę, jak wybiorę. Ty też pokaż
Pokażę, nie ma sprawy. Dziewczyny mają dostać kasę na komputery, ale pomyślałam, że niech tż wyskakuje z kasy, skoro jest chrzestnym, a ja coś dokupię, żeby właśnie chociaż coś dostały a nie same pieniądze
Stary 2012-04-20, 10:06   #5055
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę, nie ma sprawy. Dziewczyny mają dostać kasę na komputery, ale pomyślałam, że niech tż wyskakuje z kasy, skoro jest chrzestnym, a ja coś dokupię, żeby właśnie chociaż coś dostały a nie same pieniądze

Dokładnie!

--------------------------------
Oparzyłam się przedwczoraj na przedramieniu - dotknęłam grzałki piekarnika i zaczęło mi się to paprać....
Stary 2012-04-20, 10:08   #5056
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie!

--------------------------------
Oparzyłam się przedwczoraj na przedramieniu - dotknęłam grzałki piekarnika i zaczęło mi się to paprać....
kup sobie coś na oparzenia w aptece, bardzo pomaga i przyspiesza gojenie. Ja mam kilka blizn po piekarniku właśnie, mam w domu jakiś żel i coś w sprayu, zawsze pomaga
Stary 2012-04-20, 10:11   #5057
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
kup sobie coś na oparzenia w aptece, bardzo pomaga i przyspiesza gojenie. Ja mam kilka blizn po piekarniku właśnie, mam w domu jakiś żel i coś w sprayu, zawsze pomaga
Chyba tak zrobię.
Po pierwszej nocy było ok., zdjęłam plaster i wydawało się przyschnięte.
Ale wczoraj niechcący zdarłam tę poparzoną skórę, a później podczas kąpania chyba podrażniłam wodą. Dziś mam brzydki pęcherz z płynem i rumień wokół oparzenia.
Stary 2012-04-20, 10:40   #5058
hania811
Zakorzenienie

helo.

Butter wszystkiego najlepszego. Oby blog ruszył pełną parą a powiększenie rodziny potoczyło się wedle Twojego planu
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:10   #5059
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
cześć

Butter, Wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń, powodzenia na studiach i powiększenia rodziny
Dzięki

Cytat:

Dzięki

Cytat:
Chyba tak zrobię.
Po pierwszej nocy było ok., zdjęłam plaster i wydawało się przyschnięte.
Ale wczoraj niechcący zdarłam tę poparzoną skórę, a później podczas kąpania chyba podrażniłam wodą. Dziś mam brzydki pęcherz z płynem i rumień wokół oparzenia.
Emilko, kup coś na oparzenia, jak radzi Misiek. A dodatkowo ja bym przebiła ten pęcherz, zdezynfekowała octeniseptem czy czymś w ten deseń i nie zaklejała!! To musi przyschnąć, a jak zakleisz to właśnie będzie się ciaprać.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
helo.

Butter wszystkiego najlepszego. Oby blog ruszył pełną parą a powiększenie rodziny potoczyło się wedle Twojego planu
Dzięki Kochana

Dzięki bardzo Dziewczyny

Hania

Stary 2012-04-20, 11:22   #5060
sanetka
Zakorzenienie

cześc
Ale mi się dziś spać chce

Butter wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Którą wersję monopoly polecacie? Podstawową czy może city, Polska? Chcę TZa na wspólne granie naciagnąć.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 11:24   #5061
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
cześc

Którą wersję monopoly polecacie? Podstawową czy może city, Polska? Chcę TZa na wspólne granie naciagnąć.
Podstawową
Stary 2012-04-20, 11:25   #5062
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
cześc

Ja mam Polskę, ale nic w niej niezwykłego
Stary 2012-04-20, 11:28   #5063
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Polskę, ale nic w niej niezwykłego
Cytat:
Podstawową
Tak myślałam.
Misku wiem że dużo grasz, jakie jeszcze polecasz żeby rozgrywka dla 2 osób była ciekawa? Podoba mi się : "wsiąśc do pociągu" i "carcassonne".

Stary 2012-04-20, 11:30   #5064
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam.
Misku wiem że dużo grasz, jakie jeszcze polecasz żeby rozgrywka dla 2 osób była ciekawa? Podoba mi się : "wsiąśc do pociągu" i "carcassonne".
Ja też lubię obie.
Może 7 Wonders - nasz ostatni zakup, wszystkim się podoba
Stary 2012-04-20, 11:35   #5065
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też lubię obie.
Może 7 Wonders - nasz ostatni zakup, wszystkim się podoba
dzieki, na coś się zdecyduję.

Mi się najbardziej marzy Talisman: magia i miecz ale mało kto chce w to grać

Stary 2012-04-20, 11:40   #5066
ButterBear
Zakorzenienie

dzięki Sanetko

Eee..Dziewczyny, trzeba by nowy wątek założyć

Hania

Stary 2012-04-20, 11:41   #5067
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, na coś się zdecyduję.

Mi się najbardziej marzy Talisman: magia i miecz ale mało kto chce w to grać
ja za tego typu grami też nie przepadam
Stary 2012-04-20, 12:17   #5068
kotekk81
Zakorzenienie

Butter sto lat!!! spelnienia marzen!!!

jejku nawet nie zauwazylam ze juz ponad 5 tysi naklepalysmy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 12:24   #5069
miskowa
Zakorzenienie

No to zakładajcie i wklejcie tu link, żeby potem nie było ciężko się znaleźć
Stary 2012-04-20, 15:45   #5070
twin--maid
Zakorzenienie

Butter, wszystkiego naj, naj!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości