|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Czytłam sobie, ale to ja wole sie doktorka poradzić bo na własną ręke to ja tak nie bardzo lubie cokolwiek w siebie wsysać
![]() Tu można sobie czytnąć o tym spaniu na lewym boku ![]() http://senmata.pl/Opinie-Lekarzy-clinks-pol-12.html |
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
U mnie grzmi, ciekawe czy będzie burza, bo lubie
![]() Zrobiłam zupe cebulowa z serkami topionymi i grzankami, do tego rośnie mi ciasto na racuchy z jabłkami bo mężuś sobie zamarzył. Wczoraj mnie wkurzył i nic nie powinnam mu robić ![]() Konczita zdrówka życzymy, już wracaj do nas Cieplutko takie u nas a ja na dwór iść nie mogę bo mam odpoczywać i powstrzymać się od chodzenia. Najlepiej by było gdybym leżała, ale nie lubie
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
masakra leci wam juz siara ?? bo mi tak własnie sobie z ciekawości czytam o tym i piszą zeby ucisnąć palcem wskazującym brodawkę nad sutkiem a środkowym pod i ucisnąć lekko pociągając i tak zrobiłam i w szoku jestem... bosze jakie to dziwne
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ok idę siknę i zbieram zabaweczki i leze sie weekendować może i ja zrobie dzisiaj racuszki z jabłkami mniam mniam
|
|
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A poznały przyczynę?
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33673760]
ale bym zalewajki zjadła [/QUOTE]dobra była ale pewnie była by lepsza jak bym pamiętała o czosnku i cebuli zanik pamięci totalny!!! dziś trzy razy wracałam sie do warzywniaka
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam te pierwsze szoki z tym związane za sobą
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=anusiaaniaanusia;33 675187]U mnie grzmi, ciekawe czy będzie burza, bo lubie
![]() Zrobiłam zupe cebulowa z serkami topionymi i grzankami, do tego rośnie mi ciasto na racuchy z jabłkami bo mężuś sobie zamarzył. Wczoraj mnie wkurzył i nic nie powinnam mu robić ![]() ale bym sobie tej zupy cebulowej zjadła.dopiero co godzine temu obiad jadłam i już bym jadła znowu ![]() o taki zakupiłam Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-20 o 16:09 |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33675599]
ale bym sobie tej zupy cebulowej zjadła.dopiero co godzine temu obiad jadłam i już bym jadła znowu ![]() o taki zakupiłam[/QUOTE] śliczny ![]() też sobie dziś zakupiłam tylko taki cieniutki bawełniany http://allegro.pl/sophie-100-bawelni...276726028.html ceny w sklepach takich szlafroczków są kosmiczne... |
|
|
|
#1629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no właśnie widze że przepłaciłam ale jak go zobaczyłam to był taki odruch że się długo nie zastanawiałam |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na obiadek miałam gzik
chociaż pewnie tylko Poznanianki wiedzą co to jest Szlafroczki śliczne kobietki też bym musiała kupić szlafrok, koszule ale ile z 2,3? laczki ...
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę sobie pokupic praktycznie wszystko do szpitala. W koszulach nie zwykłam spać, więc nie mam ani jednej.
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33675759]dziękuje
![]() no właśnie widze że przepłaciłam ale jak go zobaczyłam to był taki odruch że się długo nie zastanawiałam mam taki jeden gruby szlafroczek, uwielbiam go wiec dobrze że kupiłaś bo potem może byś takiego fajnego nie znalazła ![]() Cytat:
dobrze ze siostra mi przywiozła swoją a potem to chodziła w dresach i koszulce z krótkim i sweterku rozpinany no ale po porodzie tak się nie da...szlafroczek bawełniany przyda się tez później a te koszule to dla mnie strata pieniędzy no ale kupić trzeba...(i tak jak piszesz 2-3, ale niech się wypowiedzą dziewczyny po porodach bo sama nie wiem...) w sumie to będę tylko używała ich w szpitalu a potem wrócę do piżamki
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33675759]dziękuje
![]() no właśnie widze że przepłaciłam ale jak go zobaczyłam to był taki odruch że się długo nie zastanawiałam śliczny Ja też uwielbiam jajko sadzone z ziemniaczkami i sałatą ze szczyporkiem,ale teraz po szczypiorku to ja więc jest sałata z rzadkiewką![]() Zakupy dla synka udane,ale znowu uciekał chyba naprawdę zaczne myśleć o tej smyczy...U lekarza:dostał jakiś syrop,zyrtec i inhalacje,wolę nie ryzykować,niedawno przechodził zapalenie płuc.DZiś się dowiedziałam,że moja szwagierka,będą mieli chłopczyka,będzie proporcjonalnie u nich 2:2, ciekawe co u nas?dla równowagi to powinna dziewczynka ![]() Chyba w poniedziałek wybiore się na usg,bo nie wytrzymam... Ja do karmienia piersią miałam 2koszule,jedna z otworami po bokach(dostałam w prezencie),druga na guziki rozpinana. Ta druga była dla mnie bardziej praktyczna,więc jeszcze taką kupie. Zrobiłam zdjęcie tej z dziurami,jest ciążowa,bo przód ma dłuższy
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-20 o 17:32 |
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
No ja pamiętam jak w czwartek się dowiedziałam że w piątek z rana mam się zgłosić na patologie ciąży i też na gwałt latalam i szukałam wszystkiego co potrzebne . Więc lepiej się zaopatrzyc. Szlafrok mam z tego milusiego materialu ale do szpitala kupię sobie bawelniany .
No do porodu to chyba musi być koszula bo jak w pizamie ?
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Może to zależy od szpitala.Ja byłam w swojej krótkiej bawełnianej piżamce-koszulce rozpinanej na guziki w misie i serduszka
![]() Specjalnie wzięłam ją do porodu,bo krótka(kryje pośladki) i dobrze chłonie pot,a napociłam się niesamowicie,mimo znieczulenia zewnątrzop.Pamiętam jak mi tą igłę z rurką przyklejali do pleców,potem z 5dni nie mogłam zmyć tego kleju z pleców Jak już synuś wyskoczył na świat,położna przełożyła mi koszulę przez głowę i leżał na mnie przy serduszku przez 2godzinki. Teraz mam nadzieję,że obędzie się bez tych znieczuleń...
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa mówiła, że wg niej w szpitalu (nie że do porodu, tylko jakby teraz przyszło jechać), to lepiej się sprawdza piżama, bo przy usg trzeba zadzierać kiecę, a tak to tylko się odsłoni brzuch. Mówiła z doświadczenia. No tylko nie wiem jak to z tym porodem.... Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-04-20 o 18:06 |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Walsnie zjadlam salatke z krewetkami i babel nagle zaczal szalec Od dwoch dni jakos malo sie poruszal, a teraz jak reka odjal... Ciekawe czy mu to podpasowala, czy wrecz odwrotnie, ale sie ciesze,bo juz mialam male wyrzuty,ze ostatnio troche sie przepracowywuje i moze ma to jakis negatywny wplyw... Jutro przeprowadzka, dzisiaj dalej pakowanie...Boze daj mi sile!!! |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź na temat laktatora i na temat spania na lewym boku
![]() Dzisiaj oddałam siuśki i krew do analizy . A teraz po drzemce czuje się.. jeszcze bardziej śpiąca |
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja śpię jak mi wygodnie
![]() byłam z synkiem na dworku,śliczna pogoda była troszkę pokropiło,ale ja się pytam gdzie jest ta burza,którą zapowiadali??
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stawiam jednak na koszule te takie do karmienia ![]() Cytat:
a też lubię nie cierpię tylko silnych wiatrów .
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki. Wpadlam sie pochwalic ze dzisiaj zaczelisny 2 trymestr
![]() Konczita zycze bardzo duzo zdrowka i szybkiego powrotu do domu.
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Witam babeczki!
Wczoraj byłam na "randce" z przyjaciółką, która też jest w ciąży tylko tydzień dłużej niż ja i jak wróciłam, to już nie miałam siły do was zajrzeć, więc dzisiaj czekało mnie całe mnóstwo nadrabiania. Teraz się witam i idę pochodzić na orbitreku, bo w pracy się dziś wymęczyłam intelektulanie, później się objadłam i teraz mi ciężko, więc trzeba się poruszać. Naczytałam sie was, ale już nie wiem, na co miałam odpisać, bo dziś po pracy mam zaćmienie ciążowe i mózg mi całkiem odjęło Witam nową mamusię w naszym gronie! Zdrówka dla Konczi i maluszka!!! Przypomniało mi się, że też mam zamiar kupić taką poduchę rogala, bo właśnie psiapsióła moja posiada i mówi, że do spania super a i w ciągu dnia się przydaje pod plecki jak sobie siedzi przed tv np. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- albo mi się wizaż zaciął albo was gdzieś wywiało wszystkie bo nikt nic nie pisze od prawie dwóch godzin? |
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
No kurde jakoś mi tak grozą powiało, poszłam na orbitreka wracam, odświeżam stronę a tam dalej mój post ostatni i nic nowego, przejżałam necik, znowu odświeżam i dlaje mój post i nic nowego więc myslę sobie, że chyba się coś zepsuło
bo niemożliwe, żeby tak dziewczyny zamilkłyU mnie burza była w ciągu dnia i normalnie grzmiało i się błyskało i grad walił, aż myślałam, że mi samochód zniekształci, bo na dworku stał - garażu nie posiadam niestety |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas spokojny wieczór, nie zapowiada się na burzę, ani nawet na deszcz.
Ćwiczycie coś? Zastanawiam się jakie ćwiczenia można wykonywać w ciąży, bo wiem, że jakieś można
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o ze spaniem to nie ma problemu uwielbiam spac na lewym boku od zawsze co do przesądów to też nie wierze ale to jest takie przykre jak wracasz do domu a tu czeka pokój na dziecko a jego brak... nie no do szpitala to kupie co potrzeba już mam jeden szlafroczek i koszule
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie piję koktajl truskawkowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

[/QUOTE]
zanik pamięci totalny!!! dziś trzy razy wracałam sie do warzywniaka

więc jest sałata z rzadkiewką
chyba naprawdę zaczne myśleć o tej smyczy...U lekarza:dostał jakiś syrop,zyrtec i inhalacje,wolę nie ryzykować,niedawno przechodził zapalenie płuc.