Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 21:00   #1141
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Ja mykam już spaciu dziewczynki

Miłej nocki

Nie wiem jak jutro będę, bo na zakupy się wybieramy...buuuziaki
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:04   #1142
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja tez zaraz uciekam do łóżeczka poczytać książkę

na tapecie mam ten "język niemowląt" bardzo mi sie podoba jak na razie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:10   #1143
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bika tunika??
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Bikus, leginsy i jakas tunike bo wieczorkiem moze Ci brzuszek wybbic i zebys nim nie swiecila
No tak właśnie planowałam, tylko nie mam żadnej ładnej, każda już znoszona, a kurcze nie będę miała czasu już jutro kupić chyba że zobaczę w sklepie na wsi....... widziałam ostatnio coś ładnego na wysatwie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Maleństo udanych zakupów

Madzia też mam "język niemowląt" i od razu "język dwulatka" pewnie przez wakacje się na nią zabiorę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:13   #1144
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ja mykam już spaciu dziewczynki

Miłej nocki

Nie wiem jak jutro będę, bo na zakupy się wybieramy...buuuziaki
dobranoc

Cytat:

dobranoc, miłego czytania
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Nie pokazuje czy głos został przyjęty...jak zniknęło to mniejsze okienko, to jest ok

A na badania to i ja się muszę przejść i zrobić
znikło to okienko więc mam nadzieję, że głos przyjęty

Cytat:
emilko gratulacje kolejnego tygodnia.

Agnusek jestem

Kasia, Gosia dziękuję.

Zabcia gotowa do jutrzejszą sesji?? A wiesz już czy wszystkie prezenty z listy na baby shower kupione??

bao mi w 22 tyg też powiedział, ze na 90% córcia, bo do 30 tyg. nikomu nie mówi, że na 100 % moja koleżanka u niego też tak miała.

Ilonka super ubranka.

Bika oj chyba tak i do tego jaki ma charakterek Nie postawię nic na brzuchu bo kopie aż zdejmę.

tomalinko bez kamerki kopie jeszcze bardziej Ale nie udało mi się tego uchwycić.

Ana nie boli, chyba że w żeberka się dostanie Ale skórę na brzuchu?? mam normalną. Ani sucha ani tłusta.

strong super z tym egzaminem.

stokrotko wiesz, że trzymam kciuki w klubie w temacie badań pisałam ceny, zobacz.

Co do kopniaków to jeszcze pikuś, ale ja kocham wiercenie się małej albo wypychanie skóry przez jej piąstki

Mam wynik na GBS - ujemny

Wiecie... możliwe, że to mój ostatni samotny weekend

natalko dziękuję. O kurde.... zdrówka.
są faktycznie ceny badań, teraz musze tylko te skróty rozszyfrować bo ja ciemna jestem z tego, które to są badania

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Bikus zaglosowalam

Ilonka
sliczne te ciuszki, powoli zaczyna sie szal zakupow

Madzia
a no tak Twoj 30 sie zbliza, pamietam jak mowilas ze cos sadzisz ze to bedzie 30 jednak

A j sobie kupilam sweterek o taki http://www.hm.com/gb/product/95754?a...#shopOrigin=SA i sukieneczke taaka http://www.hm.com/gb/product/94602?a...#shopOrigin=SA i troszke mi lepiej
śliczny sweterek i tuniczka

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
wlasnie weszlam na H&M i sobie tez ogladam Tylko u nas jest 5€ wysylki, wiec sie czasem nie oplaca, jak tylko jedna rzecz kupuje.
Ide do wanny sie wylezec

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki, bo maz na 99 % dostanie w poniedzialek przedluzenie umowy
Ma isc do biura podpisac, mam nadzieje, ze sie w poniedzialek nic nie zmieni.
Bardzo sie ciesze ale troche sie boje, bede szczesliwa jak zobacze umowe na wlasne oczy
trzymam mocno kciuki, będzie dobrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 21:14   #1145
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Madzia też mam "język niemowląt" i od razu "język dwulatka" pewnie przez wakacje się na nią zabiorę
ja też

Ja bym chciała do porodu ją przeczytać, bo sporo można się dowiedzieć. Na razie 80 stron przeczytałam i jeszcze 200 mi zostało. Zakreślam sobie różne rzeczy, to potem mąż będzie przeglądał, a bez sensu aby on całą czytał.

Stary 2012-04-20, 21:23   #1146
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
ja też

Ja bym chciała do porodu ją przeczytać, bo sporo można się dowiedzieć. Na razie 80 stron przeczytałam i jeszcze 200 mi zostało. Zakreślam sobie różne rzeczy, to potem mąż będzie przeglądał, a bez sensu aby on całą czytał.

Ha, ha też mam taki plan

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

znikło to okienko więc mam nadzieję, że głos przyjęty
Przyjęty, przyjęty dziękuję

Eh, zasypiam, musze chyba się zbierać do spania, bo jutro do pracy na 7.30 (zajęcia unijne) a jeszcze ślub i panieski mnie jutro czeka....... eh, długi dzień się zapowiada.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-20, 21:26   #1147
emigra
Zakorzenienie

Polecam Jezyk Niemowlat ja kupilam juz po porodzie i przeczytalam w sumie dosyc pobieznie - tylko kwestie, ktore mnie w danym momencie dotyczyly, interesowaly, ale uwazam ze madra ksiazka
I polecic moge jeszcze ksiazke ''Kazde dziecko moze nauczyc sie spac'' - czy jakos tak, mam ja po niemiecku i jest super wyjasnione jak dziecko spi, dlaczego sie budzi w nocy, dlaczego placze, itp no i rady jak sprawic by dzidzia nocki przesypiala my niedlugo bedziemy probowac mala nauczyc przesypiac, choc dzisiaj juz bylo niezle bo zjadla wczoraj wieczorem o 22.30 i upomniala sie o jedzonko dopiero o 5.40 ale slabo mi spala w nocy - smoczek jej uciekal i budzila mnie zeby jej podac, mam wrazenie ze co minute sie budzilam zeby jej go dac... pewnie gdyby nie smok to nocka bylaby spokojniejsza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 21:54   #1148
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nie boli, chyba że w żeberka się dostanie Ale skórę na brzuchu?? mam normalną. Ani sucha ani tłusta.
ogólnie chodzi mi cerę, skórę

ja np. nigdy nie miałam skóry suchej... przeważnie tłusta, czasami mieszana- ale to zazwyczaj w zimie z przesuszenia, więc tłusta
do ciała do nigdy balsamu nie używałam, bo mi się od razu pory blokowały jedynie w lato do opalania
No i plus tego taki, ze podobno zmarszczki się mniej robi na takie skórze, więc tak gdybym, że może rozstępów też mniej

ja się żegnam, bo w weekend w szkole...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 23:08   #1149
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia na co do kina idziecie???
na komedie " Think like a man"

Cytat:
Dziewczynki mam prośbę
Mogłybyście zagłosować na nasz żłobek - jak wygra to dostanie zabawki warte 2500zł http://nutricia.com.pl/odpowiedzialn...nkursowa/1/311 codziennie można oddać jeden głos proszę, proszę, bo jest na 6 miejscu, więc jest szansa
zaglosowane

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Jestem padnięta, mąż u kolegi siedzi a ja zaraz chyba coś obejrzę. No i znowu oczywiście u mnie czekanie na termin @, a to jeszcze tyle czasu
trzymam mocno kciuki aby sie @ nie pojawila

Cytat:
Oglądam program na tvn style o....... uwaga...... zjadaniu swoich łożysk przez...... UWAGA............... l u d z i !!!!!
slyszalam to wlasnie ostatnie .. ludzie maja klepe ..

Cytat:

Zabcia gotowa do jutrzejszą sesji?? A wiesz już czy wszystkie prezenty z listy na baby shower kupione??

.
No wlasnie nie do konca jeszcze jutro musze podjechac po banki mydlane i po kokarde Tak zerkalam ostatnio na strone i polowy rzeczy juz nie ma ..

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki, bo maz na 99 % dostanie w poniedzialek przedluzenie umowy : jupi:
Ma isc do biura podpisac, mam nadzieje, ze sie w poniedzialek nic nie zmieni.
Bardzo sie ciesze ale troche sie boje, bede szczesliwa jak zobacze umowe na wlasne oczy
trzymam mocno kciuki!!!

Podam na twarz po 10h pracy ... Mala dala popalic nie wiem co dzisiaj sie z nia dzialo ale beczala na przemian z ziewaniem .. Chyba ja jakas choroba bierze ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 05:43   #1150
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
e_vel ale to możliwe że tak te ciacho wyrzuciło?
Tak Moja Karinka straaassznie kopała

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Ja tylko po wizycie się melduję Wszystko git Poza lekką anemią, ale to luz - mam żelazo brać.

Aha i coś jeszcze, hmm, co to było? CHŁOPAK!
super

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Z chłopaka dziewczynka to jeszcze nie tak źle, bo w granaty można ją ubrać, ale chłopca w sukienki już nie

Pochwalę się swoimi pierwszymi dzieciowymi zakupami i spadam dalej sprzątać
Zdjęcie robione komórką w półmroku, więc nie całkiem wyraźne
śliczne

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Hej Kobietki
Wczoraj mnie nie było, bo piekłam torta ślubnego koleżance więc nie miałam czasu tym bardziej, że Niuńka chciała cały dzień w piasku siedzieć...
Wkleję fotki torta - nie jestem cukiernikiem, tylko amatorką
A jeszcze wcześniej byłyśmy jej kupić buciki do sukienki bo za tydzień mamy wesele hehe jak przymierzyła to już nie pozwoliła sobie zdjąć i jechała w wózku z nóżkami w górze i mówiła Buciki, Buciki strojnisia mała

Miłego dzionka Wam życzę

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-04-21 o 06:16
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 05:51   #1151
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Mąż wrócił - powiedział, że te chłopy to męskie szowinistyczne świnie, i że więcej na takie imprezy nie idzie, dwóch go chciało do sekty wciągnąć, jeden poderwać, kolejny wyzywał od pedałów, a jeszcze inni byli wielce zdziwieni, że jest szczęśliwym mężem i że prace domowe to dla niego nie jest przykry obowiązek (i w ogóle sam fakt, że je wykonuje), no a że jeszcze decyzje podejmuje razem z żona to już w ogóle masakra i to na pewno doprowadzi do rozwodu bo w domu musi być jedna osoba decyzyjna czyli mężczyzna że też takich kolegów ma ten nasz przyjaciel do którego na wesele idziemy to nie wiedziałam...... masakra jednym słowem.

Żabcia dzięki za głos a film polecasz??? Bo jak tak, to sobie ściągniemy za jakiś czas

Eh, a przede mną dłuuuuuugi dzień a wcale się nie wyspałam...... tż przed 4 wrócił, to pogadaliśmy, o 6 już musiałam wstawać teraz jadę do pracy (do 13 ) a na 15 na ślub, no i na 20 panieński - dziś bez kawy się nie obejdzie niestety.

Buziaki i miłej słonecznej (jak u mnie) soboty życzę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-21, 06:15   #1152
e_vel
Wtajemniczenie

Bikuś widzę, że z Ciebie też ranny ptaszek

Wstawiam Wam fotki mojego torta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ślubny2.jpg (35,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ślubny3.jpg (39,5 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-04-21, 06:54   #1153
Natala84
Zakorzenienie

Bika, dziś też już zagłosowałam

E_vel, wow i Ty mówisz że nie masz talentu???!!! Tort super!

Emigra, czy ta książka ''Kazde dziecko moze nauczyc sie spac'' opisuje metodę 3-5-7?

ale dziś piękne słonko może choć Marysia z tego skorzysta, bo ja raczej nie
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 07:50   #1154
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Polecam Jezyk Niemowlat ja kupilam juz po porodzie i przeczytalam w sumie dosyc pobieznie - tylko kwestie, ktore mnie w danym momencie dotyczyly, interesowaly, ale uwazam ze madra ksiazka
I polecic moge jeszcze ksiazke ''Kazde dziecko moze nauczyc sie spac'' - czy jakos tak, mam ja po niemiecku i jest super wyjasnione jak dziecko spi, dlaczego sie budzi w nocy, dlaczego placze, itp no i rady jak sprawic by dzidzia nocki przesypiala my niedlugo bedziemy probowac mala nauczyc przesypiac, choc dzisiaj juz bylo niezle bo zjadla wczoraj wieczorem o 22.30 i upomniala sie o jedzonko dopiero o 5.40 ale slabo mi spala w nocy - smoczek jej uciekal i budzila mnie zeby jej podac, mam wrazenie ze co minute sie budzilam zeby jej go dac... pewnie gdyby nie smok to nocka bylaby spokojniejsza
A to co robicie, żeby dziecko przesypiało nocki? Jest to jakaś konkretne metoda?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Bikuś widzę, że z Ciebie też ranny ptaszek

Wstawiam Wam fotki mojego torta
Woow ale talent! super tort.

A ja mam meeeeeeeeeeeeeega kaca.. i zła jestem na siebie strasznie. Diety w ogóle nie trzymam ostatnio, chipsow zjadlam tyle, że to chyba 1000000kcal i jeszcze ten alkohol

Dziś mamy sprzatac mieszkanie ale na razie to walczę żeby organizm przyswoił śniadanie..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 08:14   #1155
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Jak znika to okno do wpisywania kodu to znaczy, że zagłosowałaś dziękuję to liczę codziennie na Twoj głos do 30 kwietnia a potem się okaże czy się udało coś wygrać
ja glosuje codziennie, bo tam kolezanki dziecko chodzi

Cytat:

mi tez

Cytat:

mi mam atez zakupila 2 od razu w cenie promocyjnej
Polecam obie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale ona jest jeszcze malutka...ma prawo budzic sie w nocy z kazdego powodu

Dzien dobry

Ja po pracy, sniadanku i ide spac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 08:23   #1156
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Witam się.

e_vel, super tort To mi na ślub też upieczesz ?

Emigra, trzymam kciuki za tą naukę przesypainia Myślę że Julka szybko załapie

Blonde, dzień dobry i dobranoc w takim razie

Tomalinka, nie ładnie.... dziś same warzywa !!

Natalko, biedactwo... nie długo i Ty z Marysią po korzystasz zdrowiej.

Bika, zagłosowałam wczoraj i dziś już też wypaśne zabawki tuż tuż.

Żabciu, chyba powinnaś trochę odpocząć

Madzia, co oznacza ten ostatni samotny weekend?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Kasiu, ja chyba muszę na łóżeczko ze względu na brak miejsca a obok łóżeczka dam jakaś półeczkę wiklinową na te wszystkie rzeczy co muszę mieć pod ręką. No a potem w sensie w nowym domu, chce taki fajny stół (na mojej wysokości) wykorzystać pod przewijanie , tylko czy taki przewijak co na łóżeczko da się położyć normalnie na stół? Bo ja nie wiem.

Dziewczyny sprzątania dziś mam trochę, a po południu chcę brata zabrać do kościoła i na plac zabaw (nasz super-płatny). Śniło mi się dziś że TŻ mi zmarł, jakaś walizka spadła z mebli i go przywaliła, a on do tego szpitala od poniedziałku idzie to czujcie jakie miałam myśli po przebudzeniu
Stary 2012-04-21, 08:32   #1157
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Witam się.

e_vel, super tort To mi na ślub też upieczesz ?
jasne tylko problem z transportem pewnie byłby
Stary 2012-04-21, 08:35   #1158
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

e-vel a którą część Polski zamieszkujesz?
Stary 2012-04-21, 08:44   #1159
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

A ja mam meeeeeeeeeeeeeega kaca.. i zła jestem na siebie strasznie. Diety w ogóle nie trzymam ostatnio, chipsow zjadlam tyle, że to chyba 1000000kcal i jeszcze ten alkohol

Dziś mamy sprzatac mieszkanie ale na razie to walczę żeby organizm przyswoił śniadanie..

ja tez mam meeeegaa kacora umierammmmm normalnie dzis grzecznie siedze w domu i nigdzie nie wychodze

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 09:06   #1160
ilonkaczapela
Zakorzenienie

e-vel oooooooooooooooooooooooo! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wow, jaki tort Dużo ładniejszy niż niejedna "profesjonalna" cukiernia zrobi Jestem pod wielkim wrażeniem, bo już nieraz próbowałam z masą cukrową i tu trzeba mieć zdolności manualne

Ktoś się pytał jak się wkłada to ubranko granatowe (zapomniałam kto, sorki). Zakłada je się tak jak body Przez głowę a nóżki ma całkiem rozpinane

A tak poza tym, to cześć

Kasiu, trzymam kciuki

Bikuś, nie każdy lubi mężczyzn mniej męskich i nie każdy bardziej męskich Ja sama, jak jakiś mężczyzna opowiada jaki to jest dobry w domu to trochę patrzę dziwnie Ale ja mam akurat tak, że mój mąż idealnie mi się wpasował w moje wyobrażenie mężczyzny - z krótką bródką, włosy na nogach, klacie i pod pachami muszą być, swoje zdanie i pewność siebie też są dla mnie bardzo ważne A przede wszystkim inteligencja i dobry humor
I wiem, że nie każdy lubi taki typ, ale ważne, że ja lubię Tak samo nie każdy musi lubić typ twojego męża, ale ważne, że tobie odpowiada Innymi się nie przejmuj
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:17   #1161
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ilonka, zgadzam się, z tym co napisałaś do Biki, mojego TŻ też nie każdy lubi i rozumie. Ma swoiste poczucie humoru i jest według innych "mało towarzyski", a jak jest ze mną to gada jak najęty, poprostu musi się otworzyć, mało co go wzrusza a ja znów płacząca niewiasta, i wszyscy wielkie oczy jak ja z nim mogę być. A ja go takiego kocham, i znam inaczej niż znają Ci co go raz w miesiącu widzą. Nie każdy facet musi być taki sam, a my kobietki przynajmniej możemy sobie wybierać między różnymi charakterkami naszych mężczyzna i dopasować jaki jest dla nas najlepszy
Stary 2012-04-21, 09:53   #1162
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Strong znam to Każdy, kto zna mojego męża byłby w szoku (i czasami jest, jak trafi na coś takiego) gdyby zobaczył go jak bardzo inny jest przy mnie i przy reszcie ludzi
Jego koledzy padliby, gdyby zobaczyli mojego niunia, kiedy choruje w łóżku i jest tak słodki jak miód
Stary 2012-04-21, 10:08   #1163
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

No No No Ilonko, dokładnie... pozatym faceci są elastyczni, dają się w jakiś sposób przez nas wychować a i lubię tego Twojego "Czarka" w podpisie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 10:42   #1164
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dzięki Mnie się w ogóle bardzo podobają te obrazki z dzieckiem w danym tygodniu, jaki masz A, zapomniałam ci wcześniej napisać, że mój brat się nazywa tak jak twój synio

Ale tu dzisiaj cisza. Ja idę sprzątać chyba I koty wyprać muszę
Stary 2012-04-21, 10:50   #1165
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

emigra bardzo łądnie ci się mała chowa.

Ana mam cerę mieszaną. Generalnie to strefa T jest czasami uporczywa (bo czoło i nosek są tłuste, z tym że nos czasami mi sie przesusza a tak to dalej cała skóra normalna. Ja ci powiem, że też balsamu nie używałam (z wyjątkiem okresu ciąży) bo... miałam zawsze lenia hehe.

Bika co za koledzy
e_vel super tort

tomalinko współczuję kaca.

strong co oznacza?? że mąż teraz będzie miał 2 wolne weekendy bez zjazdów. Na studia jedzie dopiero 11 maja a może do tego czasu mała już będzie z nami i wtedy żaden weekend nie będzie już samotny

Ilonka ale fajne zdjęcia dzieciaczków (w podpisie) aż spojrzałam jak moja wygląda na 24 dni do terminu

Ja sobie pospałam do 10, zjadłam śniadanko i zabrałam się za sprzątanie. Na razie posprzątałam tylko łazienki, ale mam zamiar przez weekend całe mieszkanko wysprzątać Pogoda superowa

Rozmawiałam dziś z moją mama i mi powiedziała, ze wczoraj moja teściowa do niej dzowniła. Pogadały sobie i teściowa do niej, czy będzie ze mną przy porodzie. Więc mama mówi, że nie. Ze wystarczy, że mój mąż będzie bo po co mi więcej osób tam, ona nawet do szpitala nie będzie jechała, dopiero jak już mała będzie na swiecie. A tesciowa podobna była bardzo zdziwiona i powiedziała "ale mnie chyba na porodówkę wpuszczą" kuźwa... a po co mi ona?? Muszę to mężowi powiedzieć, aby taką aluzję jej dał, że rodzimy we 2 i nikogo więcej tam nie chcemy. Oczywiście rano miałam tez tel od teściowej, czy jeszcze nie rodzę i abym tel non stop ze sobą miała (nawet jak idę pod prysznic) bo ona się stresuje. Więc się wkurzyłam i powiedziałam, że przesadza bo nawet jak dostanę skurczy to w 5 min nie urodzę. Fajnie, że sie tam martwi , że nie olewa tego, ale moim zdaniem aż za bardzo.

Stary 2012-04-21, 10:57   #1166
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Emigra, czy ta książka ''Kazde dziecko moze nauczyc sie spac'' opisuje metodę 3-5-7?
ale to jest w kwestii samodzielnego zasypiania w lozeczku
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
A to co robicie, żeby dziecko przesypiało nocki? Jest to jakaś konkretne metoda?
generalnie odzwyczaja sie dziecko od nocnego jedzenia podajac mu herbatke badz wode zamiast mleka...ale dziecko musi miec co najmniej 5 tygodni i wazyc 5 kilo ... dopiero wtedy mozna oduczac
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ale ona jest jeszcze malutka...ma prawo budzic sie w nocy z kazdego powodu
niby tak i nie neguje tego, ale przyznasz ze budzenie sie co 5 minut w celu podania smoczka jest conajmniej wykanczajace

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
cześć

emigra bardzo łądnie ci się mała chowa.

Ana mam cerę mieszaną. Generalnie to strefa T jest czasami uporczywa (bo czoło i nosek są tłuste, z tym że nos czasami mi sie przesusza a tak to dalej cała skóra normalna. Ja ci powiem, że też balsamu nie używałam (z wyjątkiem okresu ciąży) bo... miałam zawsze lenia hehe.

Bika co za koledzy
e_vel super tort

tomalinko współczuję kaca.

strong co oznacza?? że mąż teraz będzie miał 2 wolne weekendy bez zjazdów. Na studia jedzie dopiero 11 maja a może do tego czasu mała już będzie z nami i wtedy żaden weekend nie będzie już samotny

Ilonka ale fajne zdjęcia dzieciaczków (w podpisie) aż spojrzałam jak moja wygląda na 24 dni do terminu

Ja sobie pospałam do 10, zjadłam śniadanko i zabrałam się za sprzątanie. Na razie posprzątałam tylko łazienki, ale mam zamiar przez weekend całe mieszkanko wysprzątać Pogoda superowa

Rozmawiałam dziś z moją mama i mi powiedziała, ze wczoraj moja teściowa do niej dzowniła. Pogadały sobie i teściowa do niej, czy będzie ze mną przy porodzie. Więc mama mówi, że nie. Ze wystarczy, że mój mąż będzie bo po co mi więcej osób tam, ona nawet do szpitala nie będzie jechała, dopiero jak już mała będzie na swiecie. A tesciowa podobna była bardzo zdziwiona i powiedziała "ale mnie chyba na porodówkę wpuszczą" kuźwa... a po co mi ona?? Muszę to mężowi powiedzieć, aby taką aluzję jej dał, że rodzimy we 2 i nikogo więcej tam nie chcemy. Oczywiście rano miałam tez tel od teściowej, czy jeszcze nie rodzę i abym tel non stop ze sobą miała (nawet jak idę pod prysznic) bo ona się stresuje. Więc się wkurzyłam i powiedziałam, że przesadza bo nawet jak dostanę skurczy to w 5 min nie urodzę. Fajnie, że sie tam martwi , że nie olewa tego, ale moim zdaniem aż za bardzo.
musicie jej jasno i wyraznie powiedziec ze nie zyczycie sobie jej przy porodzie a najlepiej powiedziec ze np tylko jedna osoba moze byc ... moja tesciowa mi sie wladowala na porodowke- co prawda tylko na poczekalnie ale sam ten fakt mnie tak zirytowal ze myslalam ze ja wyszarpie stamtad nie obchodzi mnie czy sie martwi czy nie - mialam w koncu lepsza opieke niz od niej a jej obecnosc nic nie wniosla, nawet jakby byla w sali porodowej to nic by nie pomogla, jedynie zaspokoila swoja ciekawosc :/ dlaczego te tesciowe sa takie upierdliwe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 11:03   #1167
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emi no właśnie wyślę męża aby z nia pogadał, chyba że przy mnie zacznie rozmowę to jej powiem sama. Moja mama mnie prosiła abym sama nie zaczynała, bo będzie że ona donosi co teściowa jej powiedziała. Wiesz co mam na myśli.

Kurcze.. nie rozumiem po co ktoś chce byc przy porodzie (nie mówię o mężu) przecież kobieta wtedy nie jest w SPA, cierpi, boli ją wszystko i w czym ona niby pomoże?? Poza tym ja tam kilku minut nie będę rodziła, więc jaki jest sens nawet czekania w szpitalu?? Nawet jak urodzę to 2 godz. będę na sali obserwacyjnej i tam też nikogo nie chcę, dopiero jak będę na normalnej sali leżała.

Stary 2012-04-21, 11:04   #1168
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

No Madzia, bo myślałam że właśnie jakieś przeczucie... że ostatni samotny weekend a z porodówką Emigra ma rację, nie i koniec. Postawcie na swoim, Majeczkę urodzić możesz tylko raz i musi być wyjątkowo a nie teściowiowo

Prania wszelkie już wiszą, jeszcze obiadek zrobić pomyć podłogi i będę weekendować

Ilonka, a fajne Kamile są no nie? a ten kalendarz rzeczywiście masz ciekawy, i oryginalny
Stary 2012-04-21, 11:07   #1169
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong pewnie, ze Kamile są fajne

Moi rodzice jakoś to rozumieją, nawet nic im nie musiałam mówić a teściowa?? I jeszcze te tel. z pytaniem "nie urodziłaś jeszcze??" kuźwa.... przecież mam jeszcze trochę czasu do terminu. Poza tym jak bym urodziła, to by się dowiedziała.

Stary 2012-04-21, 11:10   #1170
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Madzia, ale nie denerwuj się, teściowa to tylko teściowa, nie możesz za dużo wymagać

i wiem, że Twój maż to Kamil

w przyszłym miesiącu nie będę robiła zakupów dla maluszka.

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-04-21 o 11:11
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości