|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja od 4nocy budzę się o 4.40 i patrze dwie godziny w sufit
![]() ![]() Benka co to za cwiczenia?? Edit już znalazłam. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-21 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Czesc Dziewczyny
Witam w znaku zodiaku Byka!!!! ![]() Wczoraj tak mnie mlody skopal,ze dzisiaj nie moge wstac z lozka, chyba mnie cala od srodka porozrywal ![]() 8 tyg po cc,jak ja to wytrzymam...tylek mi opada,barków juz nie mam:/ 18 sierpnia musze wygladac na cycus glancus bo bede swiadkowa ![]() milego weekendu, ja dla odmiany poleze sobie w lozku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
cześć!!!
ja już wstanięta, najedzona. nawet firanki przeprałam. teraz sprzątanie i czekanie na lampę. mam nadzieję, że przyjdzie zanim mąż do pracy pójdzie. niebawem pewnie się teściowa zjawi. ja się jeszcze muszę wybrać z firanką do mamy co by mi tasiemkę wszyła. no i zdecydować się w końcu muszę na woal na zasłonkę dekoracyjną do małego pokoju |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wczoraj sie dowiedzialm ze jak dziecko jest ułożone pośladkowo, to obowiązkowo tzreba wykonać usg stawów biodrowych. nawet jesli poród był przez cc. bo być może przez kilka miesięcy konieczna będzie wkładka ortopedyczna, dawniej nie było wkładek i to sie nazywało chyba szarokie pieluchowanie. dziwne, że moja gin jeszce nic o tym nie wspominała. Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-04-21 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Łazienka prawie gotowa. Tylko polka do przetarcia i podłoga. Pki co odpoczywam, bo sie zmeczylam. Zaraz zabieram sie za wc. Najchętniej to bym sie położyła
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zaraz będę nadrabiała wszystko co napisałyście, ale pierwsze co mam prośbę. Któraś z Was pisała, że ma kontakt z _millena. Bardzo proszę, żeby napisać do niej smsa. Martwię się. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
a ja mogę ponarzekać na bezsenność w nocy półtorej h gwiazdorzenia
![]() ![]() ![]()
#399 |
Wtajemniczenie
|
Mówią że noworodki śpią cały czas.Ale nie mój Filip on spał 3 godziny i 3 godziny czuwał i tak na zmiane nawet w nocy.Dopiero z czasem zakumał że w nocy się śpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do _millena, tak jak wyżej, proszę napisz lub zadzwoń do niej ![]() Cytat:
![]() ![]() moniczka, pytałaś o koszty szydełkowania. Ciężko to tak na prawdę policzyć, ale napiszę Ci tak orientacyjnie. Szydełko kosztowało mnie 5,50 (wiadomo, że nie na jeden raz), motek włóczki kosztował 4,50 a zużyłam mniej więcej połowę. W ogóle, to tak mnie to szydełkowanie wciągnęło, że szok ![]() ![]() ![]() Wczoraj nastąpił jakiś przełom w moim samopoczuciu psychicznym. Cały dzień wkurzałam się niemiłosiernie na wszystko. Wieczorem wyżyłam się ciut na P. On odpuścił, poszedł się kąpać, a jak wyszedł z łazienki, to we mnie nastąpiła jakaś przemiana ![]() ![]() Ja ogólnie należę do osób, którym się mordka i dusza cieszy z różnych drobnych rzeczy. Dzisiaj od rana np. bardzo mnie cieszy, że muchy latają mi po pokoju ![]() ![]() Już nie zanudzam. Życzę wszystkim dobrego nastroju i miłego dnia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
witam Was kobitki weekendowo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Ja też na razie w łóżku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Tak, każde dziecko musi mieć USG stawów biodrowych w 1-2 miesiącu życia. Średnio robi się tak ok. 6 tygodnia życia, bo im wcześniej coś się wykryje, tym krócej trwa ewentualne leczenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#405 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak Ci się udało zdobyć zwolnienie? Gratuluję! ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
u nas nie ma tego - chyba, że pediatra się dopatrzy jakiś anomali ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
![]() Dziś mam dobry humorek ![]() ![]() Koniecznie ![]() Dzisiaj zaatakował mnie o godzinie 5 ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli jak chcę iść na taką konsultację to muszę zadzwonić do szpitala do anestezjologa i umówić się na wizytę i zapłacić tak? jak to się załatwia? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę sobie gdzieś zapisać tę rozpiskę... dzięki za info ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co raz częściej odczuwam jakiś ból w szyjce... macie/ lub miałyście tak w moim tc ? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Zjawisko całkowicie mi nieznane, jestem zielona z zazdrości! ![]() ![]() ![]() ![]()
#409 |
Zadomowienie
|
A dostaje się skierowanie do ortopedy, czy taka wizyta u ortopedy i usg to już na własną rękę, odpłatnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Perse pozdrowiona i wyściskana już wczoraj!
![]() ![]()
#411 |
Rozeznanie
|
no to zostaje na weekend
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapukat - jestem w szoku.. jak niby lekarz ma coś stwierdzić, jak nie zrobi USG...nie rozumiem tego... przecież nie prześwietli dziecka oczami...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!
Ja jak zwykle witam się z kubkiem kawy, ale zaraz idę jeszcze poleżeć- niech się mała wyszaleje. I już chyba nie będę pisać o córeczce -mała. Mój M. zdecydował się na imię. Będzie Hanna. ![]() Cytat:
![]() Kism dzięki za tą rozpiskę. Skopiowana. ![]()
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#415 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo przykre że jest takie myślenie "a może się uda i nie zachoruje" ale z drugiej strony co pozostaje tym których nie stać na te szczepienia... jeżeli mnie nie będzie stać będę myśleć tak samo i myślę że będzie to naturalne... ![]() Cytat:
zapisałam sobie- pewno jak pokaże mężowi to chyba się za głowę złapie, ale myślę że będę sięstarać jak Ty żeby znaleźć kasę na Menigo i Pneumokoki... skojarzone chyba raczej nie, tak jak już któraś tu pisała nas kłuli wiele razy i żyjemy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że już macie imię! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#417 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Śniło mi się dzisiaj, że przyjechali po mnie jacyś ludzie ze szpitala, żebym już jechała rodzić, bo już mój termin był, a ja torby nie miałam spakowanej i czekali na mnie, a ja się w pośpiechu pakowałam, prasowałam koszule itd. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Timii, super że masz to zwolnienie
![]() rinco, no to nas dopadło ![]() Cytat:
![]() Zapisać imię Waszej córki w pierwszym poście? Tą rozpiskę szczepionek może chcecie na pierwszą stronę? Dostałam potwierdzenie, że mebelki dla Hani przyjadą do nas w środę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, melduję się jeszcze w dwupaku, mam nadzieję, że jeszcze przez jakiś czas. Jakaś depresja mnie dopadła, więc pewnie trochę ciszej posiedzę. Też wczoraj byłam na AM... Ale to nie jedyny powód mojego podłego nastroju. Nie będę Wam psuć tego słonecznego dnia. Idę wyłożyć kości do słońca, może jakoś pomoże. Gdybym się zaczęła sypać na pewno napiszę smska, rinco mogę do Ciebie?
Miłego weekendu mamusie ![]()
#420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja absolutnie nie pisałam tego w kontekście myślenia zrozpaczonego rodzica, która by chciał zaszczepić dziecko, a nie może, bo go na to po prostu nie stać!!! Pisałam to w kontekście polityki państwa, która celowo uważam, naraża dzieci na poważne zachorowania na zasadzie - jedne zachorują, inne nie, przy mniej poważnych powikłaniach i tak wszystkie koszty spadną na rodziców, przy groźniejszych popłacimy trochę rent i jakoś to będzie... zawsze mozna odmówić renty, rodzic pójdzie do sądu, zyskamy kilka lat... Na pewno pneumo, meningo i rotawirus to podstawa... tamte szczepienia mogą być skojarzone albo nie, to nie ma większego znaczenia... tzn. wiem tylko, że te nowocześniejsze szczepionki są lepsze w sensie, że nie mają skutków ubocznych, inny skład w sensie nośników, że nieszkodliwe. W szpitalu szczepiają (szczepieniami obowiązkowymi) czymś, co na świecie zostało wycofane i jest podobno produkowane tylko dla krajów Afryki i wschodnich, bo jest tanie... Za te lepsze szczepionki, które są produkowane za Zachód trzeba niestety płacić. Wiem, że tak jest chyba z zapaleniem wątroby - jest ta zwykła szczepionka i nowoczesny Engerix. Jak chcesz mieć Engerix, musisz za niego zapłacić ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-21 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.